Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

www.tsekouratoi.gr


www.tsekouratoi.gr


Χάμιλτον νικητής, Φέτελ... σχεδόν πρωταθλητής!

Posted: 18 Nov 2012 03:30 PM PST


Ο Λιούις Χάμιλτον πήρε τη νίκη στο Όστιν, ο
Σεμπάστιαν Φέτελ τερμάτισε δεύτερος μπροστά από τον Φερνάντο Αλόνσο, αύξησε τη διαφορά από τον Ισπανό στους 13 βαθμούς και μόνο με θαύμα θα χάσει τον φετινό τίτλο.



Μάχη για την πρώτη θέση είδαμε, έπειτα από αρκετό καιρό στο Όστιν. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έφυγε καλά στην εκκίνηση, ενώ ο Μαρκ Γουέμπερ πέρασε τον Λιούις Χάμιλτον και βρέθηκε δεύτερος. Ωστόσο, ο τελευταίος ανέκτησε τη θέση του, με τον Αυστραλό λίγο αργότερα να αντιμετωπίζει πρόβλημα και να εγκαταλείπει.

Στους επόμενους γύρους, όμως, ο πιλότος της McLaren κυνήγησε τον Φέτελ και παρά τις αυξομοιώσεις κατάφερε να τον περάσει και να πάρει τη νίκη, όπως είχε κάνει και την τελευταία φορά επί αμερικανικού εδάφους.

Τρίτος τερμάτισε ο Φερνάντο Αλόνσο, που δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω, καθώς η Ferrari του ήταν πολύ αργή και δεν του επέτρεψε καν να κυνηγήσει τη δεύτερη θέση, που στη συγκεκριμένη περίπτωση θα τον έφερνε πιο κοντά στην κορυφή.

Από εκεί και πέρα, εκπληκτικό αγώνα έκαναν οι Φελίπε Μάσα και Τζένσον Μπάτον. Αμφότεροι εκκίνησαν εκτός δεκάδας και κατέλαβαν την τέταρτη και πέμπτη, αντίστοιχα, θέση. Πίσω τους ήταν οι δυο Lotus των Κίμι Ραϊκόνεν, Ρομάν Γκροζάν, καθώς και ο Νίκο Χάλκενμπεργκ.

Τέλος, την έκπληξη πραγματοποίησε η Williams, η οποία είχε και τα δυο μονοθέσιά της εντός της δεκάδας, αφού τη συμπλήρωσαν οι Παστόρ Μαλντονάντο και Μπρούνο Σένα. Έτσι, ο Φέτελ πήγε στους 273 βαθμούς και έναντι 260 του Αλόνσο μόνο με θαύμα θα χάσει τον φετινό τίτλο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Χάμιλτον McLaren Νικητής
Φέτελ Red Bull +0.6
Αλόνσο Ferrari +39.2
Μάσα Ferrari +46.0
Μπάτον McLaren +56.4
Ραϊκόνεν Lotus Renault +64.4
Γκροζάν Lotus Renault +70.3
Χάλκενμπεργκ Force India +73.7
Μαλντονάντο Williams +74.5
Σένα Williams +75.1
Πέρεζ Sauber +84.3
Ριτσιάρντο Toro Rosso +84.8
Ρόζμπεργκ Mercedes +85.5
Κομπαγιάσι Sauber +1 γύρο
Ντι Ρέστα Force India +1 γύρο
Σουμάχερ Mercedes +1 γύρο
Πετρόφ Caterham +1 γύρο
Κοβαλάινεν Caterham +1 γύρο
Γκλοκ Marussia +1 γύρο
Πικ Marussia +2 γύροι
Ντε λα Ρόσα Hispania Racing +2 γύροι
Καρθικέγιαν Hispania Racing +2 γύροι

Εγκατέλειψαν

Γουέμπερ Red Bull 16ο γύρο
Βερν Toro Rosso 14ο γύρο

Βαθμολογία οδηγών

Φέτελ 273
Αλόνσο 260
Ραϊκόνεν 206
Χάμιλτον 190
Γουέμπερ 167
Μπάτον 163
Μάσα 107
Γκροζάν 96
Ρόζμπεργκ 93
Πέρεζ 66
Κομπαγιάσι 58
Χάλκενμπεργκ 53
Ντι Ρέστα 46
Μαλντονάντο 45
Σουμάχερ 43
Σένα 31
Βερν 12
Ριτσιάρντο 10

Βαθμολογία κατασκευαστών

Red Bull 440
Ferrari 367
McLaren 353
Lotus Renault 302
Mercedes 136
Sauber 124
Force India 99
Williams 76
Toro Rosso 22
Marussia 0
Caterham 0
Hispania Racing 0



gazzetta.gr



ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

ΜΑΥΡΕΣ ΓΑΤΕΣ Γιατί θεωρείται ότι φέρνουν γρουσουζιά;

Posted: 18 Nov 2012 03:24 PM PST

Οι μαύρες γάτες θεωρείται
σύμφωνα με την λαϊκή προκατάληψη πως φέρνουν γρουσουζιά.
Γιατί όμως; Η απάντηση χάνεται στα βάθη της ιστορίας, με τις επικρατέστερες απόψεις να είναι δύο.
Σύμφωνα με τον πρώτο θρύλο οι μαύρες γάτες μισήθηκαν από τον άνθρωπο και "κέρδισαν" τον τίτλο γιατί τρόμαζαν τις νύχτες τα άλογα που κινούσαν τις άμαξες, λόγω του ότι δεν ξεχώριζαν στο σκοτάδι, προξενώντας ατυχήματα, που πολλές φορές κόστιζαν τη ζωή των ανθρώπων.
Ο δεύτερος θρύλος που καταδικάζει τις μαύρες γάτες είναι ότι ήταν τα αγαπημένα ζώα των πειρατών της θάλασσας!
Επειδή τα πλοία τους μαστίζονταν από τα ποντίκια και τις αρρώστιες που μετέδιδαν στο πλήρωμα, οι πειρατές εφοδιάζονταν με πλήθη γατών για να τα εξολοθρεύουν, και προτιμούσαν τις μαύρες!
Έτσι όταν κάποιο πειρατικό πλοίο έβγαινε στη στεριά, σμήνη από μαύρες γάτες κατέκλυζαν τις πόλεις, σημάδι πως έπονταν λεηλασίες και δεινά για τους πολίτες.
Αλήθεια ή θρύλοι το θέμα είναι πως οι μαύρες γάτες παραμένουν μέχρι και τις μέρες μας "μισητές" για τους ανθρώπους.
Για αυτό το λόγο μια ζωόφιλη οργάνωση, η "Anidaa" καθιέρωσε την 17 Νοέμβρη σαν την "μέρα της μαύρης γάτας", ευαισθητοποιώντας τον κόσμο και τονίζοντας πως θα πρέπει να αποφεύγουμε τις προλήψεις και τις προκαταλήψεις.




 radar.gr
ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ Κερδίστε το δωρεάν, εν όψει... συντέλειας!

Posted: 18 Nov 2012 03:19 PM PST

Η "Αποκάλυψη" είναι κοντά και
είναι καλύτερα να είμαστε προετοιμασμένοι, αφού σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές που έχουν ασχοληθεί με τις προβλέψεις των Μάγια, το "τέλος" του κόσμου έρχεται στις 21 Δεκεμβρίου 2012.
Ευτυχώς που προνόησε το National Geographic να μας χαρίσει ένα πυρηνικό καταφύγιο, χάρη στο οποίο μπορεί μια οικογένεια να επιβιώσει στην καταστροφή.
Το συγκεκριμένο καταφύγιο έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενήσει έως έξι άτομα σε ένα δωμάτιο 8 τετραγωνικών.
Είναι εξοπλισμένο για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, χημικών και πυρηνικών όπλων, είναι κατασκευασμένο από τοίχους πάχους 25 εκατοστών, έχει δυναμό φωτισμού, κουκέτες, αντιασφυξιογόνες μάσκες, δοχεία τροφίμων και ό,τι χρειάζεται για να επιβιώσουν οι τυχεροί.
Το καταφύγιο σφραγίζει εντελώς και παρέχει αυτονομία σε ηλεκτρισμό και πόσιμο νερό, μπορεί να παρέχει προστασία από μηχανικές και θερμικές αντιδράσεις μετά από μια πυρηνική έκρηξη, σύμφωνα με το National Geographic, που υπόσχεται να σας ζεστάνει το βράδυ της καταστροφής του κόσμου σύμφωνα με την ερμηνεία του ημερολογίου των Μάγιας, στις 21 Δεκεμβρίου.
Για να είστε ένας εκ των τυχερών έξι που θα σωθούν από την καταστροφή θα πρέπει να απαντήσετε σωστά σε ένα βίντεο κουίζ που αφορά τη σωστή προετοιμασία για το τέλος του κόσμου.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με αφορμή την προβολή μιας νέας τηλεοπτικής σειράς στην τηλεόραση του National Geographic, η οποία είναι ένας οδηγός επιβίωσης για μια μεγάλης κλίμακας καταστροφή.
Στο site της σειράς, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή καθώς επίσης να παρακολουθήσετε και βίντεο - οδηγούς για την εκμάθηση τρόπων επιβίωσης σε αντίξοες συνθήκες.


 

 

radar.gr

ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

VIDEO: Η τάπα του Κουφού στον LeBron James

Posted: 18 Nov 2012 03:14 PM PST


O Έλληνας αθλητής του μπάσκετ δείχνει από
την αρχή της χρονιάς ακόμα πιο δυνατός και...

σίγουρα πιο έμπειρος. Την εβδομάδα που πέρασε φιλοδώρησε τον LeBron James με μια εντυπωσιακή τάπα που ακούστηκε σε όλο το NBA. Δείτε την:




athensvoice.gr


ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Η Κατερίνα Καινούργιου ζήτησε συγνώμη από τη Σκορδά! Δείτε τι αποκαλύπτει για τον Γιώργο Σαμαρά!

Posted: 18 Nov 2012 03:09 PM PST


Η Κατερίνα Καινούργιου ήταν..

καλεσμένη στην εκπομπή «Μες στην καλή χαρά» και μίλησε για όλους και για όλα!

«Μου έχει συμβεί να εκτεθώ με κάτι που έχω πει, επειδή δεν σκέφτηκα τις συνέπειες των λόγων μου. Αλλά βγαίνω και ζητάω συγγνώμη. Πλέον, είμαι πιο ώριμη και σκέφτομαι καλύτερα πριν βγω να πω κάτι» τόνισε.

Μάλιστα, μίλησε και για το περιστατικό με τη Φαίη Σκορδά για το στιλ της οποίας είχε χρησιμοποιήσει ένα αρνητικό χαρακτηρισμό στο παρελθόν. «Ήταν φάουλ μου! Βγήκα μετά και ζήτησα συγγνώμη. Δεν το εννοούσα. Και όταν ζητάω συγγνώμη, την εννοώ».

Η Κατερίνα Καινούργιου μίλησε και για την καλοκαιρινή σχέση που είχε με τον ποδοσφαιριστή Γιώργο Σαμαρά! «Έχω δώσει τις απαντήσεις μου γι' αυτή τη σχέση. Αλλά τώρα έχει τελειώσει. Δεν θέλω να μιλάω άλλο γι' αυτό.», είπε και πρόσθεσε: «Έχω πει αυτά που αισθάνομαι. Πια δεν θέλω να λέω τι αισθάνομαι. Έχω κάνει το λάθος να μιλάω αρκετά. Δεν υπάρχει λόγος να μιλάω άλλο για κάτι που έχει τελειώσει. Ήταν κάτι όμορφο και το κρατάω μέσα μου...».

Η Κατερίνα αναφέρθηκε και στους φίλους που απέκτησε μέσα από την εν λόγω σχέση:.
«Η Χριστίνα που ήταν φίλη του, είναι τώρα φίλη μου... το να συντηρώ αυτές τις φιλίες, δεν είναι καθόλου επίπονο».

Η Ναταλία Γερμανού τότε της είπε ευθέως πώς αυτό μπορεί να σε βάλει στο "τριπάκι" να ρωτάς για τον άλλο. «Έχεις δίκιο, αλλά αν ταιριάζεις με έναν άνθρωπο δεν καταλαβαίνω γιατί να μην κάνω παρέα;".
 



kamikazi.gr
ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Η μνήμη μπορεί να «διαβαστεί»

Posted: 18 Nov 2012 03:05 PM PST




Η έρευνα ίσως βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων θεραπειών για όσους πάσχουν από απώλεια μνήμης.
Βρετανοί επιστήμονες μπόρεσαν, για πρώτη φορά στον κόσμο, «σαρώνοντας» ηλεκτρονικά τον εγκέφαλο ανθρώπων, να ξεχωρίσουν ποιο γεγονός του παρελθόντος θυμόταν κάποιος.
Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Νευρολογίας του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου (University College London -UCL), υπό την καθηγήτρια νευροεπιστήμης Ελεάνορ Μαγκουάιρ, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της μαγνητικής τομογραφίας λειτουργικού συντονισμού (fMRI), έδειξαν σε δέκα «καλωδιωμένους» εγκεφαλικά εθελοντές τρεις σύντομες σκηνές από κινηματογραφικές ταινίες. Στη συνέχεια, ήσαν σε θέση (με τη βοήθεια λογισμικού με ειδικούς αλγόριθμους), μελετώντας απλώς τη δραστηριότητα του εγκεφάλου, να καταλάβουν και να ξεχωρίσουν ποιες ακριβώς σκηνές σκέφτονταν οι εθελοντές, από αυτές που είχαν δει προηγουμένως.
Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η έρευνά τους θα βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων θεραπειών για όσους πάσχουν από απώλεια μνήμης, ενώ σε απώτερο στάδιο θα μπορούσε ίσως να συμβάλλει στη θεραπεία της εγκεφαλικής άνοιας και του Αλτσχάιμερ. Μπορεί επίσης, όπως είπαν, να υπάρξουν και άλλες πρακτικές εφαρμογές, για παράδειγμα, η διάκριση ανάμεσα σε μια αληθινή και μια ψευδή μνήμη ή ανάμεσα σε μια πρόσφατη και μια παλαιότερη μνήμη. Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι, μέσα από το «σκανάρισμα» του εγκεφάλου, οι επιστήμονες μπορούσαν να προβλέψουν απλούστερες σκέψεις, όπως να καταλάβουν ποιο χρώμα σκέφτονταν οι εθελοντές, ποιο αντικείμενο ή ποια τοποθεσία. Τώρα πια, αυτή η ικανότητα «ανάγνωσης» του εγκεφάλου επεκτείνεται και στις μνήμες, που αποτελούν πιο πολύπλοκες διαδικασίες.
Η νέα έρευνα βασίζεται σε μια προηγούμενη από την ίδια ερευνητική ομάδα, που είχε μπορέσει να καταλάβει που «στεκόταν» νοητικά ένα άτομο σε ένα εικονικό δωμάτιο, «διαβάζοντας» τον εγκέφαλό του. Ο αλγόριθμος του υπολογιστή, που έχουν αναπτύξει οι Βρετανοί ερευνητές και ο οποίος αναλύει τα μοτίβα εγκεφαλικής δραστηριότητας, δεν «διαβάζει» στην πραγματικότητα τις μνήμες, αλλά μπορεί να ξεχωρίσει τη μια από την άλλη.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι μνήμες βρίσκονται σίγουρα μέσα στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου. «Τώρα που έχουμε δει που βρίσκονται, έχουμε την ευκαιρία να κατανοήσουμε πώς οι μνήμες αποθηκεύονται και πώς μεταβάλλονται με το πέρασμα του χρόνου», δήλωσε η Μαγκουάιρ. Οι νευροεπιστήμονες έχουν, τα τελευταία χρόνια, κάνει σημαντικές προόδους στο «διάβασμα» του εγκεφάλου. Μεταξύ άλλων, έχουν μπορέσει να καταλάβουν ποιόν αριθμό είδε ένας άνθρωπος, ποιο γράμμα σκοπεύει να πληκτρολογήσει κ.α.
Σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο, η σχετική έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό βιολογίας «Current Biology».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ enstikto-gr               psychografimata.com

ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Η ανατομία του κεραυνοβόλου έρωτα

Posted: 18 Nov 2012 02:59 PM PST



Ο έσω προμετωπιαίος φλοιός του εγκεφάλου φαίνεται ότι είναι ο ένοχος για τον...


σπινθηροβόλο μαγνητισμό του κεραυνοβόλου έρωτα, καθώς σύμφωνα με ιρλανδούς επιστήμονες παίζει καθοριστικό ρόλο ως προς τις ερωτικές μας επιλογές.



Όπως διαπίστωσαν συγκεκριμένα οι ερευνητές από το Trinity College στο Δουβλίνο, διαφορετικές περιοχές του έσω προμετωπιαίου φλοιού - που εντοπίζεται στο μπροστινό μέρος του εγκεφάλου -, ευθύνονται για την αστραπιαία κρίση μας γύρω από τη φυσική έλξη που μπορεί μέσα σε λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου να υποδείξει τον «ιδανικό» σύντροφο.



Speed-dating στο όνομα της επιστήμης



Στην πρωτότυπη μελέτη των Ιρλανδών έλαβαν μέρος 78 γυναίκες και 73 άνδρες, όλοι τους ετεροφυλόφιλοι και ελεύθεροι. Πριν τεθούν στην πραγματική δοκιμασία, 39 από τους συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε λειτουργική μαγνητική τομογραφία (fMRI), ενώ παράλληλα παρατηρούσαν τις φωτογραφίες των ατόμων που επρόκειτο να συναντήσουν κατά τη διάρκεια της επόμενης φάσης και αξιολογούσαν τον καθένα από το 1 ως το 4 (με το 4 να αντιστοιχεί στο «θέλω πολύ να βγω μαζί του»).



Προκειμένου να εξετάσουν τι πραγματικά συμβαίνει με την πρώτη ματιά, οι επιστήμονες διοργάνωσαν μέσα στις επόμενες μέρες μια βραδιά speed-dating κατά την οποία οι συμμετέχοντες κινούνται κυκλικά σε έναν χώρο και μιλούν με όλους για πέντε λεπτά. Μετά την ολοκλήρωση των ραντεβού-«αστραπή» οι ειδικοί ζήτησαν από τους εθελοντές να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια στα οποία θα υποδείκνυαν το άτομο που θα ήθελα να ξαναδούν.



Όπως φάνηκε και κατά τη διάρκεια της βραδιάς των αστραπιαίων ραντεβού, οι εθελοντές είχαν πολύ καλή κρίση για το ποιος τους ενδιέφερε βάσει των φωτογραφιών. Οι ερευνητές είδαν ότι το αρχικό ενδιαφέρον όσων είχαν υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία απέναντι στους εικονιζόμενους στις φωτογραφίες ήταν κατά 63% αληθινό και κατά την κατ' ιδίαν συνάντησή τους.



Οι εθελοντές που «τα βρήκαν» με το αντικείμενο του πόθου τους κατάφεραν να ανταλλάξουν τηλέφωνα και ένα 10%-20% ξαναβγήκε ραντεβού.



«Η αλήθεια είναι ότι γελάσαμε πολύ κατά τη διάρκεια της μελέτης και ελπίζουμε κάποια μέρα να λάβουμε ένα προσκλητήριο γάμου, για την ώρα πάντως δεν έχουμε λάβει κάτι» λέει αστειευόμενος ο διδακτορικός φοιτητής Ψυχολογίας και ερευνητής στη μελέτη Τζέφρι Κούπερ.



Κατά τη διάρκεια των «καυτών» κρίσεων, φάνηκε να «παίρνει φωτιά» μια συγκεκριμένη περιοχή του έσω προμετωπιαίου φλοιού που ονομάζεται PCC (Paracingulate cortex). Σύμφωνα με τους επιστήμονες η έντονη δραστηριότητα που καταγράφηκε στο συγκεκριμένο σημείο συνδέεται με τις τελικές «ροζ» αποφάσεις μας.



tovima.gr





ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Παππούς συνελήφθη με κοκαΐνη και χάπια

Posted: 18 Nov 2012 02:55 PM PST

ύ ή  ΐ  ά


Λόγω ηλικίας πίστευε ότι θα περνούσε
απαρατήρητος ένας 66χρονος που...

κυκλοφορούσε στην περιοχή Καρδάμαινα της Κω έχοντας μαζί του κοκαΐνη βάρους δυο γραμμάριων! Όμως, οι άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. τον «μυρίστηκαν» και τον σταμάτησαν για έλεγχο.

Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν μαζί με δυο κινητά που είχε μαζί του ο 66χρονος, ενώ οι κατηγορίες σε βάρος του φορτώθηκαν ακόμη περισσότερο όταν έγινε έρευνα στο σπίτι του και αποκαλύφθηκε ότι είχε στην κατοχή του και16 ναρκωτικά χάπια, χωρίς την απαραίτητη ιατρική συνταγή. Ο «παππούς» των ναρκωτικών συνελήφθη και οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.



Σε άδειες συσκευασίες από καπνό διατηρούσε το χασίς ένας 35χρονος που συνελήφθη σε χωριό της Καβάλας. Οι αστυνομικοί του τμήματος Ελευθερούπολης που είχαν πληροφορίες γι' αυτόν, έκαναν έρευνα στο σπίτι και στο αυτοκίνητό του όπου κατέσχεσαν έξι συσκευασίες καπνού με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 33,2 γραμμαρίων και άλλες… 81 κενές με υπολείμματα χασίς. Ακόμη, βρήκαν 16 δοχεία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 88,8 γραμμαρίων, αλλά και περίπου 300 σπόρους κάνναβης που σκόπευε να φυτέψει ο δράστης ο οποίος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.





moneypost.gr





ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Πασίγνωστη τραγουδίστρια:«Έχω πολλούς εραστές σε όλο τον κόσμο»

Posted: 18 Nov 2012 02:49 PM PST





Η ιδιόρρυθμη τραγουδίστρια
Kesha δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της ότι δεν έχει χρόνο για μόνιμη σχέση αυτή την περίοδο καθώς το πρόγραμμά της είναι ιδιαίτερα φορτισμένο.


Ωστόσο, έχει βρει τη λύση αφού έχει αρκετούς «σεξουαλικούς συντρόφους σε όλο τον κόσμο». «Δεν έχω χρόνο για σχέση, όμως, έχω αρκετούς "ιδιαίτερους φίλους" σε πολλές πόλεις του κόσμου.

Όταν βρεθώ, για παράδειγμα, σε μια πόλη απλώς τους παίρνω τηλέφωνο και βγαίνουμε» είπε χαρακτηριστικά η Kesha. Βέβαια, γνωρίζει πολύ καλά πως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμη γιατί όπως κάθε γυναίκα έτσι κι αυτή θέλει κάποια στιγμή στο μέλλον να βρει έναν άντρα που θα τη συμπληρώνει και θα είναι δίπλα της.






Daily Mail
real.gr 




ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Τα "αστέρια" που κακογερνούν....

Posted: 18 Nov 2012 02:44 PM PST






Μπορεί η επιστήμη να είναι
σύμμαχος κατά του χρόνου και του γήρατος, μπορεί η πλαστική χειρουργική...
και τα botox να χρησιμοποιούνται πλέον κατά κόρον, ωστόσο υπάρχουν μερικοί celebrities που δεν κατάφεραν να παλέψουν τα σημάδια του χρόνου, με αποτέλεσμα να… «κακογεράσουν».




Ξεκινάμε με τον Val Kilmer, που καμία σχέση δεν έχει η τωρινή του εικόνα με αυτό που ήταν στο παρελθόν. Εμφανώς πιο παχύς με προγούλι και πρησμένο πρόσωπο, δεν θυμίζει σε τίποτα τον παλιό, καλό γοητευτικό ηθοποιό.




Δείτε την Kathleen Turner. Αν και ήταν μια από τις ωραιότερες γυναίκες του Hollywood στα νιάτα της, μεγαλώνοντας έγινε αγνώριστη. Πήρε κιλά, πρήστηκε το πρόσωπο της, ενώ κάποιες επεμβάσεις που έκανε, την παραμόρφωσαν πρήζοντας το πρόσωπο της.


Παράδειγμα celebrity που «έσπασε» με το πέρασμα του χρόνου, είναι και η Pamela Anderson. Η star του Baywatch, αν και μέχρι σήμερα διατηρεί τον ωραίο της σωματότυπο, δεν θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για το πρόσωπο της, που έχει επιβαρυνθεί πολύ από τις καταχρήσεις.


 

Σοκαριστική και η εικόνα του Nick Nolte, ο οποίος δεν έχει ουδεμία σχέση με τον ξανθό γοητευτικό άντρα που ήταν στα νιάτα του.Τι να πούμε για τον Mickey Rourke; ο αλλοτινός γόης του Hollywood, κατέστρεψε το εαυτό του από τις πολλές αποτυχημένες πλαστικές, με αποτέλεσμα να είναι αγνώριστος.




Τρομαχτική είναι και η εικόνα της Courtney Love, η οποία επίσης παραμορφώθηκε από τις πολλές πλαστικές και κυρίως από τις καταχρήσεις.

Τα λόγια περιττά για την Kirstie Alley, η οποία με το πέρασμα των χρόνων έβαλε τόσα πολλά κιλά, που άλλαξε εντελώς η φυσιογνωμία της! Το σώμα της έγινε τριπλάσιο, το πρόσωπο της πρήστηκε και γενικά, έγινε άλλος άνθρωπος! Καμία σχέση με τη θεά των νιάτων της.


 

Το ίδιο και ο Keith Richards. Μπορεί να μην πάχυνε, αλλά έσπασε τόσο πολύ στο πρόσωπο, που δεν θύμιζε σε τίποτα τον νεότερο Keith.
Aγνώριστος και ο Jack Nicolson, που ο χρόνος δεν του φέρθηκε τόσο καλά αν κρίνουμε από τις πρόσφατες φωτογραφίες του!


Και η Εlizabeth Taylor μια από τα ίδια. Με σύμμαχο μόνο τις πλαστικές και όχι τον χρόνο, δεν θα μπορούσε κανείς να πει πως τα γονίδια της την σεβάστηκαν και τόσο.

Τέλος, η Brigitte Bardot άφησε τον εαυτό της να γεράσει φυσικά. Ωστόσο η τωρινή της εικόνα με την εικόνα του sex symbol των νιάτων της, είναι σοκαριστική!







kamikazi




ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Προσοχή! Πολύ σημαντική η χρήση προφυλακτικού την πρώτη φορά!

Posted: 18 Nov 2012 02:39 PM PST





Την σημαντικότητα της χρήσης προφυλακτικού
κατά τη διάρκεια της πρώτης σεξουαλικής εμπειρίας, τονίζει έρευνα που έγινε για λογαριασμό της Durex.

Σύμφωνα με το «Durex Face of Global Sex Report 2012» η συνειδητή επιλογή να χρησιμοποιήσουμε προφύλαξη στην πρώτη μας σεξουαλική επαφή, συνδέεται άμεσα με τη μελλοντική υπευθυνότητά μας απέναντι στο σεξ.

Συγκεκριμένα, η έκθεση έδειξε ότι τα άτομα που είχαν κάνει χρήση προφυλακτικού κατά την πρώτη τους σεξουαλική επαφή, έχουν 26% περισσότερες πιθανότητες να μην εμφανίσουν κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα και 36% περισσότερες πιθανότητες να αισθάνονται σίγουροι για την πρόληψη μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

Παράλληλα, γύρω στο 70% των ερωτηθέντων κάτω των 20 ετών απάντησαν ότι χρησιμοποίησαν προφυλακτικό κατά την πρώτη τους σεξουαλική επαφή, αριθμός μεγαλύτερος σε σύγκριση με τους πιο μεγάλους σε ηλικία ερωτηθέντες, με μόνο το 40% αυτών που είναι τώρα 50 ετών να χρησιμοποίησαν προφυλακτικό όταν πρωτοξεκίνησαν να έχουν σεξουαλικές επαφές, και λιγότερο από το 25% των 64χρονων να παίρνουν προφύλαξη.

Σημειώνεται ότι, παράγοντες επηρεάζουν το εάν οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν προφυλακτικά στην αρχή της σεξουαλικής τους ζωής, είναι ο προγραμματισμός της πρώτης σεξουαλικής επαφής, το επίπεδο του εισοδήματος τους για την περίοδο εκείνη και η σεξουαλική τους διαπαιδαγώγηση.

Επιπλέον, αυτοί που δεν είχαν προγραμματίσει την πρώτη τους σεξουαλική επαφή ήταν 29%, ενώ αυτοί των οποίων το εισόδημα ήταν πολύ χαμηλότερο από το μέσο όρο (λιγότερο από το ένα τρίτο του μέσου εισοδήματος) είχαν 40% λιγότερες πιθανότητες να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό.

Εκείνοι που δεν είχαν λάβει καμία σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ήταν 47%. Τέλος η έρευνα της Durex για την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, αντιπροσωπεύει τις απόψεις περισσότερων από 29.000 ανθρώπων από 37 χώρες.



protothema.gr




ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Συγκλονιστική ιστορία! 9χρονη έγραψε επιστολή στον άνθρωπο που την άφησε ανάπηρη

Posted: 18 Nov 2012 02:34 PM PST



Η 9χρονη Chilli Vasquez εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι..

Το ότι είναι ζωντανή οφείλεται σε θαύμα! Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η ζωή της άλλαξε. Ένας μεθυσμένος 21χρονος οδηγός τη χτύπησε με το αυτοκίνητο ενώ διέσχιζε το δρόμο.

Όλα ξεκίνησαν όταν η μικρή περπατούσε στο δρόμο του Dallas Fort-Worth της Αυστραλίας. όταν έπεσε πάνω της με το αυτοκίνητο ο Τζέρεμι Σόλις (Jeremy Solis).

Ο νεαρός βρισκόταν σε κατάστσαη μέθης και έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα.

Η μικρή Τσίλι πέρασε αρκετό καιρό στο νοσοκομείο μέχρι να συνέλθει.

Τελικά κατάφερε να επανέλθει αλλά από εκείνη τη στιγμή δεν μπορεί να σηκωθεί.

Έμεινε παράλυτη και υποχρεωμένη να κυκλοφορεί με αναπηρικό καροτσάκι.



Κατά τη διάρκεια της δίκης του Σόλις, την περασμένη εβδομάδα, περιέγραψε την περιπέτειά της και έκανε δικαστές και κοινό να δακρύσουν.

Η 9χρονη διάβασε μια επιστολή για τον μεθυσμένο οδηγό περιγράφοντας λεπτομερώς πως άλλαξε η ζωή της μετά το ατύχημα.

«Δεν θυμάμαι τις πρώτες ημέρες. Δεν μπορούσα να μιλήσω, έτσι έπρεπε να χρησιμοποιήσω τον αντίχειρά μου για να απαντώ με ένα ναι ή ένα όχι" και προσθέτει " Μου έκαναν ακτινογραφίες κάθε μέρα. Μου είχαν τοποθετήσει σωλήνες στο στόμα και τη μύτη. Υπήρξαν στιγμές που ήθελα να κλαίω. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στο νοσοκομείο μου έδειξαν πως να περιποιούμαι τον εαυτό μου και να ντύνομαι. Αλλά ακόμα και τώρα είναι δύσκολο. Η μητέρα μου έχει κάνει πολλά για μένα, αλλά εγώ ακόμα προσπαθώ. Υπάρχουν μέρες που φωνάζω γιατί δεν μπορώ να κάνω ότι έκανα στο παρελθόν. Θα μπορούσα να συνεχίσω να γράφω, αλλά το χέρι μου έχει αρχίσει να κουράζεται» γράφει.

Η Τσίλι ελπίζει να καταφέρει να περπατήσει και πάλι, ενώ το όνειρό της είναι να γίνει γιατρός. Όπως υποστηρίζει θα συνεχίσει να γράφει στον Τζέρεμι και ελπίζει ότι θα της απαντά μέσα από τη φυλακή.
Πηγή: radar.gr




ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Οι παρενέργειες του νυχτερινού φωτός

Posted: 18 Nov 2012 02:31 PM PST



Για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του, ο
άνθρωπος ξυπνούσε την αυγή και έπεφτε για...

ύπνο με το ηλιοβασίλεμα. Ύστερα όμως ήρθε ο γλόμπος, η τηλεόραση και οι υπολογιστές.



Έρευνα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς σε πειραματόζωα έρχεται τώρα να προστεθεί στις ενδείξεις για τις παρενέργειες της ζωής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες: η έκθεση στο φως στη διάρκεια της νύχτας φαίνεται ότι αυξάνει τα επίπεδα μιας ορμόνης του στρες, η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη και μαθησιακές δυσκολίες.



Η μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature», αφορά τα εξειδικευμένα κύτταρα του αμφιβληστροειδή χιτώνα τα οποία αντιλαμβάνονται το φως και βοηθούν στη ρύθμιση του βιολογικού ρολογιού. Τα κύτταρα αυτά, γνωστά ως γάγγλια ipRGC, δεν σχετίζονται με τη λειτουργία της όρασης, ωστόσο είναι γνωστό ότι επικοινωνούν με περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη διάθεση, τη μνήμη και τη μάθηση.



Οι ερευνητές γνώριζαν εξάλλου ορισμένοι άνθρωποι εμφανίζουν τη λεγόμενη εποχική κατάθλιψη λόγω της μειωμένης διάρκειας της ημέρας το χειμώνα. Ορισμένοι από τους ασθενείς αυτούς βελτιώνονται μάλιστα με φωτοθεραπεία σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.



Διερευνώντας τις επιπτώσεις του νυχτερινού φωτός



Η μελέτη του Τζονς Χόπκινς πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια, ωστόσο οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα συμπεράσματα ισχύουν και στον άνθρωπο, αφού τα γάγγλια ipRGC είναι σχεδόν ίδια και στα δύο είδη.



Ο δρ Σάμερ Χάταρ και οι συνεργάτες του υποχρέωσαν τα πειραματόζωα να ζουν έναν αφύσικο κύκλο που αποτελείται από 3,5 ώρες φωτός και άλλες τόσες σκότους. Προηγούμενα πειράματα είχαν δείξει ότι ο κύκλος αυτός δεν επηρεάζει τους κύκλους ύπνου-εγρήγορσης στα ποντίκια, ωστόσο η νέα μελέτη αποκάλυψε άλλες παρενέργειες.



Οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης, της κύριας ορμόνης που εκκρίνει ο οργανισμός σε συνθήκες στρες. Και οι συμπεριφορικές εξετάσεις έδειξαν ότι τα πειραματόζωα εμφάνιζαν τα συμπτώματα κατάθλιψης που είναι γνωστό ότι μπορούν να προκαλέσουν τα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης: τα ζώα έπαψαν να ενδιαφέρονται για λιχουδιές όπως η ζάχαρη, κινούνταν λιγότερο και δεν πλησίαζαν νέα αντικείμενα που τοποθετούνταν στο κλουβί τους, όπως έκαναν τα πειραματόζωα στην ομάδα ελέγχου.



Επιπλέον, τα πειραματόζωα παρουσίαζαν προβλήματα μνήμης και μάθησης, όπως διαπιστώθηκε με τα στάνταρτ τεστ για την εκτίμηση αυτών των λειτουργιών.



Οι ερευνητές επισημαίνουν, τέλος, ότι η χορήγηση ενός αντικαταθλιπτικού μετρίασε τα συμπτώματα κατάθλιψης και διαταραχών της μνήμης, ένδειξη που συνηγορεί στην υπόθεση ότι τα προβλήματα μνήμης οφείλονταν στην κατάθλιψη.



Ακόμα, τονίζουν ότι τα συμπτώματα είναι πιθανό να εμφανίζονται στον άνθρωπο ακόμα και σε χαμηλά επίπεδα νυχτερινού φωτισμού.



«Δεν λέω ότι πρέπει να καθόμαστε στο απόλυτο σκοτάδι, συνιστώ όμως να ανάβουμε λιγότερες λάμπες και ν α χρησιμοποιούμε λιγότερο έντονους γλόμπους» λέει ο δρ Χάταρ.



Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει επίσης ότι τα γάγγλια ipRGC είναι ευαίσθητα στα μήκη κύματος του μπλε φωτός, οπότε οι θερμές λάμπες (που εκπέμπουν κοκκινωπό φως) είναι πιθανό να μετριάζουν το πρόβλημα.



real.gr





ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Posted: 18 Nov 2012 02:30 PM PST


Δείτε πόσα παίρνει η Σμαράγδα Καρύδη από τις επαναλήψεις του "Παρά Πέντε"

Posted: 18 Nov 2012 02:24 PM PST



Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σε πολύ μεγάλο..
βαθμό την ελληνική τηλεόραση και ειδικά τα σίριαλ.

Η Σμαράγδα Καρύδη, μέσα από συνέντευξή της μίλησε για το αν η ίδια πληρώνεται τις επαναλήψεις της επιτυχημένης σειράς "Παρά Πέντε".

"Όχι. Έτσι κι αλλιώς οι επαναλήψεις ποτέ δεν μας πλήρωναν ιδιαίτερα -ήταν ένα υποτυπώδες ποσό που παίρναμε μέσω μιας εταιρείας συγγενικών δικαιωμάτων-, αλλά τώρα νομίζω ότι τα κανάλια δεν έχουν ούτε αυτό να δώσουν. Σχεδόν τα εκχωρούμε όλα αυτά. Και νομίζω ότι και να διαμαρτυρηθούμε δεν θα βγει κάτι, γιατί η αγορά είναι μικρή.

Σκέψου μόνο ότι, αυτή τη στιγμή, τα κανάλια δεν έχουν να πληρώσουν τα καινούργια σίριαλ -τα χρεωστάνε σχεδόν όλα- πόσο μάλλον να πληρώσουν τα δικαιώματα στα παλιά. Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος". είπε η ηθοποιός στο Down Town Κύπρου.







kamikaze.gr
ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Παντελής Παντελίδης: «Στα 17 μου, οι γιατροί διέγνωσαν ότι είχα...»

Posted: 18 Nov 2012 02:22 PM PST


Για τη ζωή του πριν και αφότου έγινε γνωστός,
μίλησε ο Παντελής Παντελίδης στην πρώτη του συνέντευξη, την οποία έδωσε διαδικτυακά, στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.



Ο ανερχόμενος καλλιτέχνης, αποκάλυψε πως δυο ήταν οι μεγάλες του αγάπες από.... την παιδική του ηλικία. Το τραγούδι και το ποδόσφαιρο. Το δεύτερο ωστόσο, αναγκάστηκε να το σταματήσει:

«Από 7 χρονών λάτρεψα το τραγούδι και το ποδόσφαιρο. Το σταμάτησα όμως, γιατί στα 17 μου, οι γιατροί διέγνωσαν ότι είχα μεγάλη καρδιά».

Στη συνέχεια, έδωσε Πανελλήνιες και πέρασε στο Πολεμικό Ναυτικό, φτάνοντας μέχρι το βαθμό του Αρχικελευστή. Πώς ήταν η εμπειρία του;

Όπως λέει, «με έκανε καλύτερο και πιο χρήσιμο άνθρωπο».

Γεννημένος το 1983 και Τοξότης στο ζώδιο, ο τραγουδιστής, παραδέχεται πως η ζωή του άλλαξε δραματικά τους τελευταίους έξι μήνες.

Τέλος, αποκάλυψε ποιο είναι το σημαντικότερο προσόν του, αλλά και το χειρότερο ελάττωμα του:

«Το σημαντικότερο προσόν μου, είναι ότι δεν ασχολούμαι με τις ζωές των άλλων, με την κακή έννοια. Το χειρότερο μου ελάττωμα, είναι ότι πριν το Πολεμικό Ναυτικό, ήμουν πολύ επιπόλαιος. Το έφτιαξα μετά όμως!»





Πηγή: tlife.gr





ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ Έζησε σαν άστεγος στα σκουπίδια της Νέας Υόρκης!

Posted: 18 Nov 2012 02:15 PM PST

Εδώ και χρόνια τον
παρακολουθούσαμε μέσα από την μικρή μας οθόνη. Πολλές φορές βρέθηκε δίπλα σε λαμπερά ονόματα τηλεπαρουσιαστών. Όμως, μερικούς μήνες πριν, αναζήτησε την τύχη του στην Αμερική.
Για μια καριέρα πιο δυνατή επάνω στο αντικείμενο του. Στις φωτογραφίες τον βλέπουμε δίπλα σε κάδους σκουπιδιών να ζητά ζεστασιά και τροφή.
Πρόκειται για τον τηλεοπτικό μας μάγειρα Βασίλη Καλλίδη, ο οποίος -για δικούς του προφανώς λόγους- θέλησε να φωτογραφηθεί ως άστεγος. Συγκλονιστική λεπτομέρεια οι χαρτοσακούλες γνωστών οίκων μόδας!...
















 radar.gr
ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

ΣΤΕΛΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ Εγκατέλειψε τις πίστες και φυτεύει αμπέλια!

Posted: 18 Nov 2012 02:09 PM PST

Το περασμένο καλοκαίρι σε
συνέντευξη της σε κυπριακό περιοδικό είχε αποκαλύψει πως "αηδίασε με τη νύχτα" και γι' αυτό αποχώρησε από τις πίστες.
Αποφάσισε να ζήσει μόνιμα σε δικό της κτήμα στην Κύπρο. Μακριά από τα φώτα της λάμψης και το επιφανειακό life style. Σας εξασφαλίσαμε φωτογραφικό υλικό από τη νέα της ζωή.
Δείτε την τραγουδίστρια Στέλλα Γεωργιάδου να σκαλίζει τη γη, σε κτήμα κοντά στην Λάρνακα και να φυτεύει αμπέλια... Ευχόμαστε να βγει το καλύτερο κρασί και φυσικά να έχουμε τη χαρά να το δοκιμάσουμε!







                                            Η Στέλλα Γεωργιάδου, με παραδοσιακή φορεσιά, φτιάχνει σουτζούκο. Ο  σουτζούκος είναι από τα πιο γνωστά παραδοσιακά γλυκά της Κύπρου.












 radar.gr
ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Τι λένε τα ζώδια σήμερα Δευτέρα 19/11;

Posted: 18 Nov 2012 02:04 PM PST



Τα Ζώδια Σήμερα 19 Νοέμβριου 2012






Κριός


21/3-20/4


«Όλοι μαζί»
Σε ροκ διάθεση σας βρίσκει η σημερινή μέρα ενώ πολλά ενδιαφέροντά σας στρέφονται γύρω από την επικοινωνία και τη κοινωνική δικτύωση. Επαγγελματικά, ίσως γίνετε πιο μαχητικοί ενώ δεν θα χαριστείτε σε κανέναν. Οικονομικά ζητήματα ίσως απαιτήσουν να ολοκληρώσετε κάποιες διεκπεραιώσεις που είχατε αφήσει στη μέση ενώ πολύ πιθανόν να λάβετε κάποιο μήνυμα από άτομο που διατηρούσατε ερωτική σχέση. Οι γεννημένοι του 1985 θα παρακολουθήσετε κάποιο σεμινάριο.



Ταύρος


21/4-20/5


«Νέα και ωραία»
Σήμερα, επιστρατεύετε την εργατικότητά σας στην υπηρεσία της καινοτομίας και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Συγχρόνως, ίσως έρθετε σε επαφή με άτομα που ηγούνται μιας ομάδας ή ένωσης. Η σχέση με το σύντροφο μπορεί να γίνει λίγο ανταγωνιστική ενώ πολύ πιθανόν να αισθανθείτε ότι κάποιο συγγενικό πρόσωπο ρίχνει λάδι στη φωτιά. Οι γεννημένοι του 1974 θα αισθανθείτε την εκτίμηση των υφισταμένων σας.



Δίδυμοι
21/5-21/6

«Πρώτοι σε like»
Οι έξυπνες ιδέες σας ταξιδεύουν και πολύ πιθανόν να δείτε κάποιες δικές σας απόψεις να υιοθετούνται από μια μερίδα ή ομάδα ατόμων. Παράλληλα, ίσως χρειαστεί να δουλέψετε υπερωρίες ή σε πιο έντονους ρυθμούς, προκειμένου να βγει στην ώρα του κάποιο project. Με την Αφροδίτη στο Ζυγό αξιοποιήστε τις ευκαιρίες για ερωτικές συναντήσεις και ρομαντικές επαφές. Οι γεννημένοι του 1988 ίσως τα ψάλλετε σε κάποιο άτομο με το οποίο δουλεύετε μαζί.



Καρκίνος
22/6-22/7

«Θέλω καινούργιο τσελεμεντέ»
Με τη Σελήνη στον 8ο ηλιακό οίκο ασχολείστε ως επί το πλείστον με θέματα που σχετίζονται με τράπεζες, εφορίες, ασφάλειες και χρηματοπιστωτικές υποχρεώσεις. Συγχρόνως, η σχέση σας με ένα φίλο ή πελάτη μπαίνει στο μάτι του κυκλώνα και πιθανόν να ανησυχήσετε για αυτήν. Το σπίτι σας αποτελεί ένα ζεστό και όμορφο καταφύγιο και πολλοί από εσάς το έχετε ρίξει στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Οι γεννημένοι του 1985 θα λάβετε πιο σοβαρά τη διασκέδασή σας.



Λέων
23/7-23/8

«Σε ακούω»
Σήμερα, είστε πιο κοινωνικοί και συγχρόνως διατεθειμένοι να ακούσετε τη γνώμη και την άποψη ενός συνεργάτη ή φίλου με πιο ανοιχτό μυαλό. Έχετε διάθεση για φλερτ και γνωριμίες και πιθανόν στους κόλπους μιας ομάδας ο έρωτας να σας κεραυνοβολήσει. Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο ίσως αποτελέσει αιτία για να αναλάβετε περισσότερες ευθύνες. Οι γεννημένοι του 1971 θα γραφτείτε σε κάποιο σύλλογο.



Παρθένος
24/8-22/9

«Ας δοκιμάσω κάτι άλλο»
Σήμερα, δε θέλετε να ακολουθήσετε την πεπατημένη, επιθυμείτε να ρισκάρετε, να πρωτοτυπήσετε και να δοκιμάσετε νέους μεθόδους τόσο σε θέματα δουλειάς όσο και καθημερινότητας. Στον οικονομικό τομέα ανοίγονται ευκαιρίες που είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις συνεργασίες και τις σχέσεις σας. Επαγγελματικά, ευνοείστε αλλά με χρονοκαθυστέρηση. Οι γεννημένοι του 1969 θα πάρετε πρωτοβουλίες στα ερωτικά σας.



Ζυγός
23/9-22/10

«Το άρωμα της ευτυχίας»
Με τη Σελήνη στον αέρινο Υδροχόο κατακλύζεστε από συναισθήματα αισιοδοξίας και χαράς. Έχετε εύνοια σε αισθηματικά ζητήματα και πολύ πιθανόν να περάσετε ευχάριστες στιγμές στον ελεύθερο χρόνο σας που σήμερα είναι περισσότερος. Ίσως κάνετε κάποιες χειμερινές αγορές που θα ανανεώσουν το στυλ σας ενώ πολύ πιθανόν να χρειαστεί να γίνουν κάποιες επισκευές στο χώρο του σπιτιού. Οι γεννημένοι του 1984 θα έχετε κάποια επιτυχία σε κάποιο νομικό θέμα.



Σκορπιός
23/10-22/11

«Απρόβλεπτοι»
Σε έναν καινούργιο χώρο ίσως βρεθείτε σήμερα και πολύ πιθανόν μαζί με άλλους να φτιάξετε τη μαγιά για κάτι καινούργιο. Συγχρόνως, θα φανείτε ιδιαίτερα επινοητικοί όσον αφορά σε ζητήματα σχετικά με την οικογένεια ή την ακίνητη περιούσια. Οι σχέσεις με αδέρφια ίσως σας βγάλουν εκτός εαυτού, ενώ θα φροντίσετε να μη μαθευτεί πως κάποια χρήματα ήρθαν στα χέρια σας. Οι γεννημένοι του 1962 θα κάνετε μια αναγκαστική στροφή καριέρας.



Τοξότης
23/11-21/12

«Με πάει μπροστά»
Σήμερα, επικεντρώνετε το ενδιαφέρον σας σε καινοτόμες ιδέες και εναλλακτικές προτάσεις επικοινωνίας. Ίσως μαζί με άλλους κάνετε κάποια μετακίνηση ή μια διαδρομή σας αλλάξει στην πορεία της. Μέσα από ένα φίλο ίσως γνωρίσετε ένα πρόσωπο που θα σας κάνει το ερωτικό «κλικ» ενώ σε οικονομικά ζητήματα θα αισθανθείτε ότι δεν μπορείτε να κάνετε κάτι άλλο πέρα από υπομονή. Οι γεννημένοι του 1987 θα προχωρήσετε σε κάποια είδους επανένωση.



Αιγόκερως
22/12-19/1

«Δεν υπολογίζετε»
Με τη Σελήνη σήμερα στο δεύτερο ηλιακό οίκο θα ξαφνιαστείτε από κάποιες κινήσεις αγάπης ενώ τα οικονομικά σας ίσως παρουσιάσουν ξαφνικά έσοδα και απρόσμενα έξοδα. Συγχρόνως, κάποια κοινωνική εκδήλωση θα αποτελέσει ευκαιρία για να αισθανθείτε ότι είστε αποδεκτοί και ευπρόσδεκτοι σε έναν συγκεκριμένο κύκλο ανθρώπων. Νέα επαγγελματικά ξεκινήματα. Οι γεννημένοι του 1982 θα έχετε επαγγελματικές ευκαιρίες.



Υδροχόος
20/1-19/2

«Στην γραμμή εκκίνησης»
Με τη Σελήνη στο δικό σας ζώδιο σήμερα γίνεστε πρωταγωνιστές των εξελίξεων χάρη στην ευφυΐα σας και στην ικανότητά σας να βλέπετε μακριά. Ίσως κόψετε τα μαλλιά σας, ασχοληθείτε με την εμφάνιση σας ή επιλέξετε ένα νέο look. Μια αισθηματική σχέση ίσως ξεκινήσει με ένα άτομο που διαμένει ή θα ταξιδέψει στο εξωτερικό. Ίσως πικραθείτε από κάποιους σχολιασμούς. Οι γεννημένοι του 1963 θα πάρετε σημαντικές αποφάσεις για επαγγελματικά θέματα.



Ιχθείς
20/2,20/3

«Πάνω – κάτω»
Σήμερα, έχετε ανάγκη να βρεθείτε μαζί με πρόσωπα με κοινούς στόχους που μπορούν να σας κατανοήσουν. Συγχρόνως, ίσως κάποιοι φίλοι σταθούν εμπόδιο σε ένα στόχο σας ή δεν έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν όπως θα ήθελαν. Αλλαγές στο χώρο του σπιτιού ή της εργασίας αποτελούν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα. Θα λάβετε κάποια χρήματα ως ενίσχυση, επίδομα ή χορηγία. Οι γεννημένοι του 1977 θα βάλετε όρια σε ένα συγγενικό πρόσωπο.


astrology.gr




ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΗΛΙΑΔΗ Δες την αγκαλιά με τον άνδρα της ζωής της

Posted: 18 Nov 2012 01:59 PM PST

Η Αγγελική Ηλιάδη ανεξάρτητα
από το φόρτο εργασίας βρίσκει πάντα χρόνο να αφιερώσει στους φίλους και στα αγαπημένα της πρόσωπα.
Πρωί της Κυριακής μάλιστα το πέρασε συντροφιά με τον άνδρα που της έχει πάρει τα μυαλά!
Αναφερόμαστε στο γιο της Μπαμπίνο, με τον οποίο άπειρες φορές η τραγουδίστρια έχει δηλώσει ότι τον λατρεύει. Μάλιστα δεν παρέλειψε να ανεβάσει και φωτογραφία τους στο twitter, όπου και ποζάρει αγκαλιά με τον άνδρα της ζωής της!
"Όχι..δεν τα 'έχω όλα στη ζωή μου.. έχω όμως αυτόν και έχω ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!!", έγραψε η τρυφερή μανούλα Αγγελική Ηλιάδη.









 radar.gr
ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

25 ψέματα που δεν πίστεψε ποτέ καμία

Posted: 18 Nov 2012 01:54 PM PST







I Love The Way You Lie, Beautiful Liar και πολλά άλλα pop άσματα αποδεικνύουν περίτρανα πως...


ακόμα και τους εξακριβωμένους ψεύτες οι γυναίκες συνεχίζουν να τους αγαπούν.



Κάθε γυναίκα με υποτυπώδες I.Q., όμως, μπορεί να δει ξεκάθαρα τον ψεύτη πίσω από τις παρακάτω κλισέ/ γελοίες/ παρατραβηγμένες ατάκες, γιατί πολύ απλά τις έχει μάθει απ' έξω και ανακατωτά από άλλους ψεύτες που προηγήθηκαν. Το αν επιλέγει να πιστέψει κάποια από αυτές ή εξακολουθεί να έλκεται από τον ψεύτη είναι ένα άλλο, πολυσέλιδο κεφάλαιο, το οποίο δεν μας ενδιαφέρει επί της παρούσης.



Αν όμως λες στο κορίτσι σου προφανέστατες μούφες και πραγματικά γίνεσαι πιστευτός, τότε πρέπει να ξανασκεφτείς αυτά τα περί υποτυπώδους I.Q που λέγαμε στην αρχή, και να αποδεχθείς το γεγονός πως η NASA μάλλον θα συνεχίσει το έργο της και χωρίς να την εντάξει στο ανθρώπινο δυναμικό της. Εμείς συνθέσαμε μια λίστα με 25 ψέματα που απειλούν να πλήξουν την αξιοπιστία σου, ώστε να τα αποφύγεις και να βρεις άλλα, πιο πιστευτά. Ψεύτη, ήρθε η ώρα σου, βγαίνεις.





Όπως κι αν είσαι μου αρέσεις



Άρα μπορώ να μείνω αξύριστη για κανά μήνα, ναι;





Μου είναι αδιάφορο με πόσους έχεις πάει πριν από μένα



Τόσο που, αν αρχίσω να τους μετράω μπροστά σου, θα κλείσεις τ' αφτιά σου και θα τραγουδάς ΛΑ ΛΑ ΛΑ ΛΑ ΛΑ ΔΕΝ Σ' ΑΚΟΥΩ ΛΑ ΛΑ ΛΑ ΛΑ





Δεν με ενδιαφέρει η γυναίκα να είναι νοικοκυρά



Αλλά δεν σε χάλασε που λάμπουν οι μπιντέδες.





Ποιος, αυτός ο ψηλός είναι ωραίος; Σιγά το αγγούρι



Ο ψηλός είναι αγγούρι, ο κοντός είναι μπάμιας, εσύ ποιός είσαι; Ο μπαρμπα-Στάθης;





Δεν έχω κανέναν λόγο να αυνανιστώ, αφού έχω εσένα

Ναι, και τις τσόντες στον υπολογιστή τις κρατάς κειμήλιο για τα παιδιά σου.





Θέλω πολύ να βρεθούμε με την αδερφή σου και τα ανίψια σου το Σαββατοκύριακο



Όσο θέλω και εγώ να βρεθούμε με τον φίλο σου τον Γιάννη τον Βρώμα.




Οι φαντασιώσεις μου είναι μόνο μαζί σου




Τόσες επαναλήψεις ούτε το Ρετιρέ.







Πρώτη φορά μου συνέβη, μάλλον έφταιγε το άγχος μου να αποδώσω



Έτσι έλεγαν και όσοι έγραφαν κάτω από τη βάση στις Πανελλήνιες





Αφού είναι κολλητή σου, δεν μπορώ να τη δω ερωτικά



Α, πολύ λογικό, αφού είναι κολλητή μου εξαφανίστηκε το στήθος της και της φύτρωσαν μούσια.





Δεν μου αρέσει το μεγάλο στήθος



Εντελώς συμπτωματικό το γεγονός πως το δικό μου είναι μικρό.





Δεν έχω πιει πολύ, κανά σνηφάκι και δυο μοτίχο



....




Όταν σε πρωτοείδα, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν πως φαίνεσαι αξιόλογη




Σε μπαρ ήμουν ή σε job interview;




Όχι, το σώμα σου είναι τέλειο, απλά ίσως χρειάζεσαι λίγη γυμναστική




Γιατί η γυμναστική άλλωστε συστήνεται στις κορμάρες.





Ήσουν τόσο καυτή που δεν μπόρεσα να κρατηθώ



Να ξέρω άλλη φορά να μπαίνω κανά μισαωράκι στο ψυγείο.









Δεν έχασα πολλά στο στοίχημα, κάτι ψιλά



Ψιλά κουδουνίζουν και στις τσέπες σου, τα τελευταία σου;




Σιγά μη ζηλεύω τον βλάκα τον πρώην σου




Βλάκας; Βλάκας που του 'φυγα εννοείς, ε;





Με όλες τις άλλες έβαζα προφυλακτικό



ΣΤΑΝΤΑΡ.





Πάντα έβρισκα τις πορνοστάρ φτηνές



Αν δεν πρωταγωνιστεί η Μαριόν Κοτιγιάρ εσύ τσόντα δεν βλέπεις.




Δεν θεωρώ μάγκα κάποιον που έχει πάει με πολλές




Ίσα που τον λυπάσαι κιόλας τον κακομοίρη.









Ορκίζομαι θα σου το έλεγα, δεν βρήκα την κατάλληλη στιγμή



Όπου «κατάλληλη στιγμή» = «έτοιμος να ακούσω τα δικαιολογημένα βρισίδια σου»; Ναι, μάλλον δεν την βρήκες.





Δεν έχουμε καμία ωραία στο γραφείο



Γιατί αν είχατε, θα ήμουν η πρώτη που θα το έλεγες.





Όχι, δεν κοιμάμαι, είδα όλη τη σκηνή που ξανασμίξανε μετά από χρόνια



Θρίλερ βλέπαμε όμως.





Δεν της έστειλα μήνυμα, τυχαία βρεθήκαμε στο μπαρ



Στο επόμενο επεισόδιο θα μου πεις τα ίδια για το ξενοδοχείο;





Δεν θα μπορούσα ποτέ να σου πω ψέματα



Αυτό πιάνεται;



oneman.gr





ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Οι παρενέργειες του νυχτερινού φωτός

Posted: 18 Nov 2012 01:47 PM PST







Για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του, ο άνθρωπος ξυπνούσε την αυγή και έπεφτε για...



ύπνο με το ηλιοβασίλεμα. Ύστερα όμως ήρθε ο γλόμπος, η τηλεόραση και οι υπολογιστές.



Έρευνα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς σε πειραματόζωα έρχεται τώρα να προστεθεί στις ενδείξεις για τις παρενέργειες της ζωής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες: η έκθεση στο φως στη διάρκεια της νύχτας φαίνεται ότι αυξάνει τα επίπεδα μιας ορμόνης του στρες, η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη και μαθησιακές δυσκολίες.



Η μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature», αφορά τα εξειδικευμένα κύτταρα του αμφιβληστροειδή χιτώνα τα οποία αντιλαμβάνονται το φως και βοηθούν στη ρύθμιση του βιολογικού ρολογιού. Τα κύτταρα αυτά, γνωστά ως γάγγλια ipRGC, δεν σχετίζονται με τη λειτουργία της όρασης, ωστόσο είναι γνωστό ότι επικοινωνούν με περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη διάθεση, τη μνήμη και τη μάθηση.



Οι ερευνητές γνώριζαν εξάλλου ορισμένοι άνθρωποι εμφανίζουν τη λεγόμενη εποχική κατάθλιψη λόγω της μειωμένης διάρκειας της ημέρας το χειμώνα. Ορισμένοι από τους ασθενείς αυτούς βελτιώνονται μάλιστα με φωτοθεραπεία σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.



Διερευνώντας τις επιπτώσεις του νυχτερινού φωτός



Η μελέτη του Τζονς Χόπκινς πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια, ωστόσο οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα συμπεράσματα ισχύουν και στον άνθρωπο, αφού τα γάγγλια ipRGC είναι σχεδόν ίδια και στα δύο είδη.



Ο δρ Σάμερ Χάταρ και οι συνεργάτες του υποχρέωσαν τα πειραματόζωα να ζουν έναν αφύσικο κύκλο που αποτελείται από 3,5 ώρες φωτός και άλλες τόσες σκότους. Προηγούμενα πειράματα είχαν δείξει ότι ο κύκλος αυτός δεν επηρεάζει τους κύκλους ύπνου-εγρήγορσης στα ποντίκια, ωστόσο η νέα μελέτη αποκάλυψε άλλες παρενέργειες.



Οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης, της κύριας ορμόνης που εκκρίνει ο οργανισμός σε συνθήκες στρες. Και οι συμπεριφορικές εξετάσεις έδειξαν ότι τα πειραματόζωα εμφάνιζαν τα συμπτώματα κατάθλιψης που είναι γνωστό ότι μπορούν να προκαλέσουν τα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης: τα ζώα έπαψαν να ενδιαφέρονται για λιχουδιές όπως η ζάχαρη, κινούνταν λιγότερο και δεν πλησίαζαν νέα αντικείμενα που τοποθετούνταν στο κλουβί τους, όπως έκαναν τα πειραματόζωα στην ομάδα ελέγχου.



Επιπλέον, τα πειραματόζωα παρουσίαζαν προβλήματα μνήμης και μάθησης, όπως διαπιστώθηκε με τα στάνταρτ τεστ για την εκτίμηση αυτών των λειτουργιών.



Οι ερευνητές επισημαίνουν, τέλος, ότι η χορήγηση ενός αντικαταθλιπτικού μετρίασε τα συμπτώματα κατάθλιψης και διαταραχών της μνήμης, ένδειξη που συνηγορεί στην υπόθεση ότι τα προβλήματα μνήμης οφείλονταν στην κατάθλιψη.



Ακόμα, τονίζουν ότι τα συμπτώματα είναι πιθανό να εμφανίζονται στον άνθρωπο ακόμα και σε χαμηλά επίπεδα νυχτερινού φωτισμού.



«Δεν λέω ότι πρέπει να καθόμαστε στο απόλυτο σκοτάδι, συνιστώ όμως να ανάβουμε λιγότερες λάμπες και ν α χρησιμοποιούμε λιγότερο έντονους γλόμπους» λέει ο δρ Χάταρ.



Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει επίσης ότι τα γάγγλια ipRGC είναι ευαίσθητα στα μήκη κύματος του μπλε φωτός, οπότε οι θερμές λάμπες (που εκπέμπουν κοκκινωπό φως) είναι πιθανό να μετριάζουν το πρόβλημα.



real.gr








ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Η ανατομία του κεραυνοβόλου έρωτα

Posted: 18 Nov 2012 01:42 PM PST







Ο έσω προμετωπιαίος φλοιός του εγκεφάλου φαίνεται ότι είναι ο ένοχος για τον...


σπινθηροβόλο μαγνητισμό του κεραυνοβόλου έρωτα, καθώς σύμφωνα με ιρλανδούς επιστήμονες παίζει καθοριστικό ρόλο ως προς τις ερωτικές μας επιλογές.



Όπως διαπίστωσαν συγκεκριμένα οι ερευνητές από το Trinity College στο Δουβλίνο, διαφορετικές περιοχές του έσω προμετωπιαίου φλοιού - που εντοπίζεται στο μπροστινό μέρος του εγκεφάλου -, ευθύνονται για την αστραπιαία κρίση μας γύρω από τη φυσική έλξη που μπορεί μέσα σε λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου να υποδείξει τον «ιδανικό» σύντροφο.



Speed-dating στο όνομα της επιστήμης



Στην πρωτότυπη μελέτη των Ιρλανδών έλαβαν μέρος 78 γυναίκες και 73 άνδρες, όλοι τους ετεροφυλόφιλοι και ελεύθεροι. Πριν τεθούν στην πραγματική δοκιμασία, 39 από τους συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε λειτουργική μαγνητική τομογραφία (fMRI), ενώ παράλληλα παρατηρούσαν τις φωτογραφίες των ατόμων που επρόκειτο να συναντήσουν κατά τη διάρκεια της επόμενης φάσης και αξιολογούσαν τον καθένα από το 1 ως το 4 (με το 4 να αντιστοιχεί στο «θέλω πολύ να βγω μαζί του»).



Προκειμένου να εξετάσουν τι πραγματικά συμβαίνει με την πρώτη ματιά, οι επιστήμονες διοργάνωσαν μέσα στις επόμενες μέρες μια βραδιά speed-dating κατά την οποία οι συμμετέχοντες κινούνται κυκλικά σε έναν χώρο και μιλούν με όλους για πέντε λεπτά. Μετά την ολοκλήρωση των ραντεβού-«αστραπή» οι ειδικοί ζήτησαν από τους εθελοντές να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια στα οποία θα υποδείκνυαν το άτομο που θα ήθελα να ξαναδούν.



Όπως φάνηκε και κατά τη διάρκεια της βραδιάς των αστραπιαίων ραντεβού, οι εθελοντές είχαν πολύ καλή κρίση για το ποιος τους ενδιέφερε βάσει των φωτογραφιών. Οι ερευνητές είδαν ότι το αρχικό ενδιαφέρον όσων είχαν υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία απέναντι στους εικονιζόμενους στις φωτογραφίες ήταν κατά 63% αληθινό και κατά την κατ' ιδίαν συνάντησή τους.



Οι εθελοντές που «τα βρήκαν» με το αντικείμενο του πόθου τους κατάφεραν να ανταλλάξουν τηλέφωνα και ένα 10%-20% ξαναβγήκε ραντεβού.



«Η αλήθεια είναι ότι γελάσαμε πολύ κατά τη διάρκεια της μελέτης και ελπίζουμε κάποια μέρα να λάβουμε ένα προσκλητήριο γάμου, για την ώρα πάντως δεν έχουμε λάβει κάτι» λέει αστειευόμενος ο διδακτορικός φοιτητής Ψυχολογίας και ερευνητής στη μελέτη Τζέφρι Κούπερ.



Κατά τη διάρκεια των «καυτών» κρίσεων, φάνηκε να «παίρνει φωτιά» μια συγκεκριμένη περιοχή του έσω προμετωπιαίου φλοιού που ονομάζεται PCC (Paracingulate cortex). Σύμφωνα με τους επιστήμονες η έντονη δραστηριότητα που καταγράφηκε στο συγκεκριμένο σημείο συνδέεται με τις τελικές «ροζ» αποφάσεις μας.



tovima.gr





ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Το χειρότερο ξενοδοχείο του κόσμου έχει χιούμορ

Posted: 18 Nov 2012 01:34 PM PST



Το χειρότερο ξενοδοχείο του κόσμου έχει χιούμορΚαλωσήρθατε στο ξενοδοχείο Hans Brinker. Εδώ και 40 χρόνια, είμαστε περήφανοι να...


απογοητεύουμε τους τουρίστες. Η άνεση που προσφέρουμε είναι εφάμιλλη μίας κοινής φυλακής».



Κι όμως! Με αυτές οι φράσεις υποδέχεται τους τουρίστες το ξενοδοχείο Hans Brinker στο Άμστερνταμ. Ο ξενώνας έχει πάρει επανειλημμένα τον τίτλο του «χειρότερου ξενοδοχείου στον κόσμο» και αντί να βελτιώσει τις υπηρεσίες του, πουλάει την κακή του φήμη.



Οι ιδιοκτήτες του Hans Brinker διαφημίζουν όλα τα... κομφόρ του ξενοδοχείου όπως «το σκοτεινό και χωρίς εξαερισμό μπαρ», «την αυλή όπου το φως του ήλιου δεν φθάνει ποτέ», «το λαχταριστό πρωινό σε σερβίτσια που μυρίζουν αυγό» και «τους φιλικούς μόνιμους κατοίκους των δωματίων (βλ. ποντίκια)».



Στο ίδιο στυλ έχει δημιουργηθεί και η επίσημη διαφημιστική καμπάνια τους ξενοδοχείου, με το σλόγκαν «κατά λάθος οικολογικοί». Σύμφωνα με τις αφίσες, το ξενοδοχείο είναι «οικολογικό» για τρεις λόγους: δεν γίνεται σπατάλη νερού (επειδή δεν έχει ντους στα δωμάτια), έχει οικολογικό ασανσέρ (κοινώς... σκάλες) και δεν σπαταλά ενέργεια (επειδή δεν έχει θέρμανση).



Η αυτο-σαρκαστική αρνητική διαφήμιση του ξενοδοχείου εξάπτει τη φαντασία πολλών νεαρών τουριστών που βλέπουν τη διαμονή στα δωμάτιά του ως... ταξιδιωτική περιπέτεια και πρόκληση. Γι' αυτό, άλλωστε το ξενοδοχείο εξακολουθεί να υπάρχει και να διαιωνίζει την φρικτή φήμη του!



























newsbeast.gr





ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Πώς πήραν το όνομά τους διάσημα συγκροτήματα;

Posted: 18 Nov 2012 01:26 PM PST





perierga.gr - Πώς πήραν το όνομά τους διάσημα συγκροτήματα;


Το όνομα ενός καλλιτέχνη ή ενός γκρουπ οφείλει να είναι κάτι μοναδικό, δυνατό και..
.

ευκολομνημόνευτο, ώστε να προκαλεί αίσθηση. Η αναζήτηση για το τέλειο όνομα για την κάθε μπάντα είναι αρκετά σημαντική. Ας δούμε από που εμπνεύστηκαν τα παρακάτω πασίγνωστα συγκροτήματα το «βαφτιστικό» τους όνομα.





U2: Έτσι ονομαζόταν ένα μοντέλο κατασκοπικού αεροπλάνου στις ΗΠΑ. Ο Bono είχε επίσης, πει ότι το όνομα θέλει να τους φέρνει πιο κοντά στο κοινό, με την παρακίνηση «Kαι εσύ επίσης».



ABBA: Πρόκειται για ένα ακρωνύμιο, από τα μικρά ονόματα των τεσσάρων μελών του συγκροτήματος: Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson και Anni-Frid Lyngstad.



The Backstreet Boys: H γνωστή boy band των 90s πήρε το όνομα της από μια αγορά που υπήρχε στον τόπο καταγωγής του συγκροτήματος, στο Orlando.



Depeche Mode: Στα γαλλικά «Depeche Mode» σημαίνει «Γρήγορη ή Βραχύβια Μόδα» και ήταν ο τίτλος ενός γαλλικού περιοδικού στα 80s.







Coldplay: Η αρχική ονομασία της μπάντας του Chris Martin, ήταν Starfish, ενώ Coldplay λεγόταν η μπάντα φίλων τους, που με τη σειρά τους είχαν δανειστεί τον τίτλο από μια ποιητική συλλογή. Όταν οι φίλοι τους αποφάσισαν να μη συνεχίσουν την πορεία τους στη μουσική βιομηχανία, χάρισαν το όνομά στους διάσημους πλέον, μουσικούς.



The Doors: Έμπνευση για το συγκρότημα του Jim Morrison αποτέλεσε το βιβλίο του Aldus Huxley «The Doors of Perception».



Greenday: Είναι ουσιαστικά μια αργκό έκφραση για κάποιον που περνάει μια μέρα χωρίς να καπνίσει μαριχουάνα. Ο Billie Joe Armstrong μετά την πρώτη του εμπειρία με τα ναρκωτικά, έγραψε ένα τραγούδι με αυτό το όνομα, που αργότερα επηρέασε το αμερικανικό γκρουπ.



Kasabian: Το όνομα της Linda Kasabian, πρώην πιστή ακόλουθο και μάρτυρα-κλειδί στη δίκη του serial killer Charles Manson, φαίνεται ότι κίνησε το ενδιαφέρον των Βρετανών κι έτσι, αποφάσισαν να πάρουν το όνομά της.







Iron Maiden: Οι Βρετανοί μεταλλάδες, δανείστηκαν το όνομα τους από τη Σιδηρά Παρθένο, το ανατριχιαστικό μέσο βασανιστηρίων (σαρκοφάγος της Παρθένου Μαρίας «ντυμένο» εσωτερικά με καρφιά, στο οποίο το θύμα έμπαινε μέσα).



R.E.M.: Το συγκρότημα από την Αθήνα της Τζώρτζια, επέλεξε για όνομα την κίνηση που κάνουν τα μάτια όταν ο οργανισμός φτάνει στον βαθύ ύπνο (Rapid Eye Movement), αν και ο τραγουδιστής των R.E.M. Michael Stipe, αρνείται αυτή την ερμηνεία.



Duran Duran: Το pop γκρουπ πήρε το όνομα του από έναν από τους κακούς της ταινίας «Barbarella», που λεγόταν Dr. Durand Durand.







Chumbawamba: Ένα μέλος της μπάντας είδε στο όνειρο του ότι ενώ βρισκόταν σε ένα μπαρ, προσπαθούσε να αποφασίσει σε ποια τουαλέτα να πάει, αφού αντί για «αντρικές» ή «γυναικείες» οι επιγραφές έγραφαν «Chumba» και «Wamba».



perierga.gr





ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές