Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Τούρτα καραμέλα

Posted: 01 Aug 2012 12:52 PM PDT

Τι χρειαζόμαστε:

1 και 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα 2 και 1/2 νεροπότηρα νερό 3 φάκελα άνθος αραβοσίτου βανίλια (για βραστή κρέμα) μόρφατ 1 κουτί σαβαγιάρ 2 πακέτα 3/4 νεροπότηρα ζάχαρη λίγο γάλα εβαπορέ
 

 

Πως το κάνουμε:

    Βάζω μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ξανθαίνω τη ζάχαρη, με προσοχή να μην λιώσει (την αφήνω δηλαδή, ίσα μέχρι να πάρει ένα ανοιχτό καστανό χρώμα, αλλά όχι να μαυρίσει ή να λιώσει) Σε άλλη κατσαρόλα, αραιώνω το ζαχαρούχο γάλα σε 2 και 1/2 ποτήρια νερό και το βάζω στη φωτιά να χλιάνει Μόλις γίνει χλιαρό, διαλύω τα 3 φάκελα άνθος αραβοσίτου γιώτης Ρίχνω το μείγμα της κρέμας στην κατσαρόλα που είναι η ζάχαρη. Βράζω μέχρι να γίνει σφικτή κρέμα. Προσοχή!! θέλει γρήγορο ανακάτεμα όσο βράζει Αφήνω την κρέμα να κρυώσει. Σε ένα μπολ βάζω γάλα εβαπορέ με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Παίρνω τα σαβαγιάρ και βουτάω ένα - ένα στο γάλα. Στρώνω μια στρωση σαβαγιάρ - 1 στρωση κρέμα- 1 στρώση σαβαγιάρ - 1 στρώση κρέμα Χτυπώ τη μόρφατ και τη γαρνίρω Διακοσμώ την τούρτα με κερασάκια γλυκό, αμύγδαλα Την βάζω στο ψυγείο.
   

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές