Συνταγές μαγειρικής |
- Κιμαδόπιτα Νο.05
- Κιμαδόπιτα Νο.04 (με σφολιάτα και φέτες ντομάτας)
- Κιμαδόπιτα Νο.02 (με σπανάκι)
- Κιμαδόπιτα Νο.01
- Κέικ καπνιστό πικάντικο
- Κέικ αλμυρό λαχανικών
- Κασερόπιτα Νο.04 (με μπέικον και ντομάτα)
- Κασερόπιτα Νο.03 (με φύλλο κανταίφι)
- Κασερόπιτα Νο.02 (εύκολη)
- Κασερόπιτα Νο.01 (με μυρωδικά)
Posted: 12 Feb 2012 05:37 PM PST Υλικά1/2 kg κιμα μοσχαρισιο 1 φρεσκο κρεμυδι ψιλικομμενο 1 ντοματα στον τρυφτη 1/2 κουταλακι ζαχαρη 1 κουταλακι αλατι 1/2 κουταλακι πιπερι 1/2 kg τρυμμενο τυρι (gouda) 1/2 kg αλευρι για ολες τις χρησεις 1/2 κυβο μαγια η ενα φακελακι ξηρη μαγια νερο Εκτέλεση Για τον κιμά Δεν βαζουμε λαδι, φτιάχνουμε το κιμά σε ένα τηγάνι, πρώτα 2 λεπτα το κρεμυδι και μετα ολα τα αλλα υλικα για 10 λεπτα (εκτος το τυρι)Για τη ζύμη Φτιαχνουμε την ζυμη μας και την αφηνουμε 1 1/2 ωρα για να φουσκωσει Ανοιγουμε οσο μπορουμε την ζυμη μας σε παχος, ριχνουμε τον κιμα μας πανω σε ολο το φυλλο που εχουμε φτιαξει, αλλα να ειναι ζεστος ο κιμας και απο πανω το τυρι Περιμενουμε 5 λεπτα να εχει μαλακωσει η ζυμη μας πολυ. Τοτε ανακατευουμε την ζυμη μαζι με τον κιμα μας και το τυρι μεχρι να γινουν ολα ενα ομειογενες μειγμα. Λαδωνουμε ενα ταψι, ριχνουμε μεσα το μειγμα μας και με το χερι μας το στρωνουμε ομοιομορφα. Ψήνουμε 15 λεπτα στους 200 βαθμους |
Κιμαδόπιτα Νο.04 (με σφολιάτα και φέτες ντομάτας) Posted: 12 Feb 2012 05:37 PM PST Υλικά1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (2 φύλλα) 800 γρ.κιμάς μοσχαρίσιος(άπαχος) 1 ντομάτα σε φέτες ½ φλιτζάνι χυμό φρέσκιας ντομάτας Ό φλιτζανιού πουμαρο 1 κ.σ κέτσαπ 1 πιπεριά ψιλοκομμένη 1 κρεμμύδι πολτοποιημένο ½ φλιτζάνι τυρί τριμμένο(κατά προτίμηση κεφαλογραβιέρα) 2 κ.σ φρυγανιά τριμμένη Λάδι ½ φλιτζάνι (ή και λίγο λιγότερο αν ο κιμάς έχει λίπος, όχι παραπάνω) Λίγο κρασάκι Αλάτι, πιπέρι, κανέλλα ΕκτέλεσηΕτοιμάζουμε τον κιμά.Σωτάρουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά και τον κιμά μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς σε λαδί. Σβήνουμε με λίγο κρασί και ρίχνουμε τους χυμούς ντομάτας και την κέτσαπ. Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και λίγη κανελλιτσα. Συμπληρώνουμε λίγο νερό και σκεπάζουμε να ψηθεί ο κιμάς μας σε μέτρια φωτιά. Φροντίζουμε προς το τέλος να ανοίξουμε την κατσαρόλα για να πιει όσο είναι δυνατόν τα υγρά του. Ρίχνουμε την 1 κ.σ τριμμένη φρυγανιά και το τυρί. Σε ένα πυρέξ ελαφρά βουτυρωμένο βάζουμε τα ένα φύλλο σφολιάτας. Από πάνω αδειάζουμε και στρώνουμε τον κιμά . Τον καλύπτουμε με λεπτές φέτες ντομάτας χωρίς τα σπόρια και από πάνω πασπαλίζουμε άλλη μια κουταλιά φρυγανιά. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και χαράζουμε την πίτα μας. Αν θέλουμε για να γυαλίσει βρέχουμε με λίγο γάλα εβαπορέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Καλή επιτυχία |
Posted: 12 Feb 2012 05:37 PM PST Υλικά1 κιλο φυλλο κρουστας 1 κιλο κιμα 2 κρεμμυδια ψιλοκομμενα 3/4 κιλου σπανακι ζεματισμενο και ψιλοκομμενο κρασι, αλατοπιπερο λαδι για το τηγανι,λαδι για αλειμμα. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σοταρουμε τα κρεμμυδια με τον κιμα,αλατοπιπερωνουμε και σβηνουμε με κρασι..βαζουμε αρκετο κρασι και σκεπαζουμε μεχρι να πιει τα νερα. Προσθετουμε το απανακι και ανακατευουμε καλα. Το σπανακι κανει πιο αναλαφρη την πιτα,χωρις να ειναι πολυ εντονη η γευση του-δινει αρωμα και χρωμα κυριως. Σε ενα λαδωμενο ταψι στρωνουμε 4 φυλλα καλα λαδωμενα,και βαζουμε ατακτα λιγη γεμιση..μετα βαζουμε αλλο φυλλο,γεμιση,φυλλο,γεμιση ωσπου να τελειωσουν τα υλικα. Φροντιζουμε να σκεπασουμε τελικως την πιτα με 3 φυλλα. Χαρασσουμε με ενα μαχαιρι και ραντιζουμε με νερο. Στρωμμενα ετσι τα φυλλα συγκρατουν τον κιμα καλυτερα απο το να βαζαμε μισα πανω-μισα κατω. Προθερμασμενος φουρνος για 3 τεταρτα της ώρας στους 170 βαθμους. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! |
Posted: 12 Feb 2012 05:37 PM PST Υλικά:1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 2 μεγάλα κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδο 1 πιπεριά ψιλοκομμένη 1 ντομάτα ώριμη τριμμένη 250 γραμ. τυρί της αρεσκείας μας ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι
Σωτάρω το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτω τον κιμά και αφήνω να σωταριστεί πολύ καλά. Προσθέτω την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνω τον κιμά να γίνει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει τελείως στεγνός. Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το τυρί τριμμένο. Στρώνω σε μεγάλο ταψί τα μισά φύλλα κρούστας αλείφοντας ενα ενα φύλλο με λάδι. Απλώνω τη γέμιση του κιμά και σκεπάζω με τα υπόλοιπα φύλλα αλειφοντάς τα και αυτά με λάδι. Ψήνω στους 170 βαθμούς περίπου μία ώρα. Καλή όρεξη!! |
Posted: 12 Feb 2012 05:37 PM PST Υλικα1 φαρινα 1 κ.γλυκου μπαιϊκιν παουντερ 5 φετες ζαμπον ή παριζα 8 φετες μπεικον 10 ελιες μαυρες κομμενες σε ροδελες 3 μισες πιπεριες (πρασινη, κιτρινη, πορτοκαλι ή κοκκινη) κομμενες σε μικρα κυβακια 1 κουπα τριμμενο κασερι 1 κουπα τριμμενο γκουντα 1 κουπα τριμμενο πεκορινο 1/2 κουπα τριμμενη φετα 4 αυγα 1 μικρο κρεμμυδι ψιλοκομμενο σε μικρους κυβους 300 ml κρεμα γαλακτος 100 γρ βουτυρο λιγο αλατι λιγο πιπερι λιγη παπρικα λιγο λαδι για το τηγανι ΕκτελεσηΣε ενα τηγανακι βαζουμε ελαχιστο λαδακι και σωταρουμε ελαφρα κρεμμυδι, πιπεριες, ζαμπον, μπεικον και ελιτσες, σε χαμηλη φωτια ισα να μαραθουν και να καπνιστουν ολα τα υλικα απο το μπεικον. Στην συνεχεια ριχνουμε πιπερακι, παπρικα, τα ανακατευουμε καλα, τα αποσυρουμε απο την φωτια και τα αφηνουμε στην ακρη. Στο μιξερ τωρα χτυπαμε το βουτυρο μεχρι να ασπρισει, στην συνεχεια ριχνουμε τα αυγα και τελος το αλευρι με μπαιικιν, διαδοχικα με την κρεμα γαλακτος. Αφου χτυπηθουν καλα, σταματαμε το χτυπημα και ριχνουμε τα υλικα που ειχαμε σωταρει στο τηγανι, ριχνουμε και λιγο αλατι, ανακατευουμε, και τελος ριχνουμε τα τυρια μας. Ανακατευουμε ξανα και βαζουμε το υλικο μας σε μια μακροστενη και βουτυρωμενη φορμα και το ψηνουμε στους 180 βαθμους για 1 ωρα. |
Posted: 12 Feb 2012 05:37 PM PST Υλικά:3 κουπες αλευρι που φουσκωνει μονο του 250gr φρεσκο βουτυρο 1/2 φλιτζανιου καροτα σε κυβακια 1/2 >> αρακα 1 μεγαλη κοκκινη πιπερια σε κυβακια 5-6 φετες ζαμπον >> 350gr φετα θρυμματισμενη 5 αυγα 1 κουπα γαλα Εκτέλεση:Ζεματιζουμε για 5 λεπτα σε νερο που βραζει τα λαχανικα μας. Τα σουρωνουμε και τα στεγνωνουμε πανω σε στεγνη πατσετα. Τα σοταρουμε με μια κουταλια απο το βουτυρο και τα αφηνουμε να κρυωσουν. Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο να αφρατεψει και ριχνουμε ενα ενα τα αυγα να ενσωματοθουν. Συνεχεια προσθετουμε το γαλα, το ζαμπον, τη φετα, τα λαχανικα και τελος το αλευρι λιγο λιγο ανακατευοντας. Βουτυρονουμε μια φορμα και ριχνουμε το μιγμα. Ψηνουμε στους 170 βαθμους για 1 ωρα. |
Κασερόπιτα Νο.04 (με μπέικον και ντομάτα) Posted: 12 Feb 2012 05:37 PM PST Υλικά1 πακέτο σφολιάτα ή κουρού 350 γρ. Κασέρι πικάντικο τριμμένο 150 γρ. Έμενταλ τριμμένο 1 ντομάτα χωρίς τους σπόρους 3 φέτες μπέικον (προαιρετικά) 200 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά ΕκτέλεσηΒάζουμε σε πυρέξ ελαφρά λαδωμένο το ένα φύλλο σφολιάτας. Πάνω βάζουμε τα τυριά μας που τα έχουμε ανακατέψει καλά. Πάνω από τα τυριά βάζουμε διάσπαρτα σε μικρά κομμάτια το μπέικον και την ντομάτα. Κλείνουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Χαράζουμε την πίτα μας σε κομμάτια και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για 50 λεπτά περίπου ή έως ότου ροδίσει καλά η πίτα μας. |
Κασερόπιτα Νο.03 (με φύλλο κανταίφι) Posted: 12 Feb 2012 05:37 PM PST Υλικά400 γρ. φύλλο κανταϊφι 600 γρ. κασέρι (εγώ προτιμώ Μυτιλήνης) χοντροκομμένο 5 αυγά 250 γρ. βούτυρο αγελάδος 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα ΕκτέλεσηΒουτυρώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ. Ανοίγουμε με τα δάκτυλα το φύλλο μέχρι να απλώσει καλά και στρωνουμε το μισό στο πυρέξ. Ρίχνουμε το κασέρι και καλύπτουμε με το υπόλοιπο φύλλο. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε την πίτα. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε πάνω στην πίτα. Ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσει. Στην πίτα αυτή μπορούμε να κάνουμε πολλές αλλαγές. Μπορούμε να προσθέσουμε ζαμπόν, ή και άλλα είδη τυριών ,να αντικαταστήσουμε το βούτυρο με κρέμα γάλακτος. Οπως και να την φτιάξει κανείς είναι πολύ νόστιμη.Καλή ορεξη και καλή επιτυχία! |
Posted: 12 Feb 2012 05:36 PM PST Υλικά:1/5 κιλό κασέρι ή διάφορα κίτρινα τυριά 1 φύλλο σφολιάτας 1 αυγό 1/3 κούπας γάλα Εκτέλεση:Τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη το τυρί μας (αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο πιπεράκι). Στρώνουμε σε πυρέξ το φύλλο της σφολιάτας ανοίγοντας λίγο με τα δάχτυλα και βάζουμε επάνω το τυρί. Κλείνουμε το φύλλο και χαράζουμε. Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και περιχύνουμε την πίτα μας. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει. Καλή όρεξη! |
Κασερόπιτα Νο.01 (με μυρωδικά) Posted: 12 Feb 2012 05:36 PM PST Υλικά : (Φτιάχνει 1 κανονικού μεγέθους πυρέξ)8 έτοιμα ή σπιτικά χωριάτικα φύλλα 400 γρ. κασέρι τριμμένο 400 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη 2 κ.σ μαϊντανός ψιλοκομμένος 2/3 φλ. καλαμποκέλαιο 3 αυγά Αλάτι / πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα μπολ ετοιμάζετε τη γέμιση, ανακατεύετε τα τυριά με το μαϊντανό, τα αυγά χτυπημένα και το αλατοπίπερο. Απλώνετε σε επίπεδη επιφάνεια 4 φύλλα, αλείφετε με καλαμποκέλαιο το μισό από κάθε φύλλο και το διπλώνετε στη μέση. Αλείφετε και το εξωτερικό μέρος που βρίσκετε από πάνω. Αλείφετε ένα πυρέξ με το καλαμποκέλαιο και βάζετε ένα φύλλο το οποίο αλείφετε και αυτό με καλαμποκέλαιο. Απλώνετε δύο διπλωμένα φύλλα και ακολούθως ένα απλωμένο που το αλείφετε και αυτό με το καλαμποκέλαιο. Απλώνετε τη γέμιση και γυρίζετε τα κάτω φύλλα να σκεπάζουν τη γέμιση. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα φύλλα. Ένα ολόκληρο, δύο διπλωμένα, ένα ολόκληρο. Γυρίζετε τα φύλλα προς το κάτω μέρος του πυρέξ.Αλείφετε όλη την επιφάνεια με το καλαμποκέλαιο και τη χαράζετε. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. |
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου