Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου

Posted: 23 Dec 2011 04:35 AM PST

Δεκαέξι αστέρες του κλασικού χορού, προερχόμενοι από τα έξι κορυφαία μπαλέτα του κόσμου, παρουσιάζουν ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια όλων των εποχών, τη «Λίμνη των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι, στο Μέγαρο Μουσικής. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους χορεύουν οι πρώτοι χορευτές των μπαλέτων Μαρίινσκι, Κρεμλίνου, Κόβεντ Γκάρνετ, της Όπερας του Παρισιού, του American Ballet Theatre-ABT, του Αγγλικού Εθνικού Μπαλέτου και του Κρατικού Μπαλέτου του Βερολίνου. Ανάμεσά τους, οι πρώτοι χορευτές του Κόβεντ Γκ...

Επίσημη πρώτη για τη λαϊκή Δεξιά

Posted: 22 Dec 2011 10:57 AM PST

Στο «Αντιμνημόνιο του Καραβάνα», γνωστή ταβέρνα στο Μπραχάμι, επέλεξε η λαϊκή Δεξιά να γιορτάσει χθες την πρώτη της επίσημη εμφάνιση πριν από τις εκλογές. Πρωτεργάτης αυτής της συγκέντρωσης, στην οποία απαγο­ρευόταν να συμμετέχουν βουλευτές, ήταν ο υπεύθυνος συν­δικαλιστικού της Ν.Δ. Γιάννης Μανώλης. Έτσι λοιπόν πολλοί από τους συνδικαλιστές της Ν.Δ., ανάμεσά τους και ο Χ. Λυμπερόπουλος, έδωσαν το παρών στη μάζωξη, από την οποία έλειπαν μόνο τα... αντάρτικα. Για να είμαστε ειλικρινής, τα αυθε...

Νέα συνεδρίαση την Τετάρτη για τα «πόθεν έσχες»

Posted: 22 Dec 2011 10:35 AM PST

Το μεσημέρι της Τετάρτης θα συνεδριάσει εκ νέου η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία αξιολόγησης και ταυτοποίησης των «πόθεν έσχες» βουλευτών που παρουσίασαν σημαντικές μειώσεις στις καταθέσεις τους σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ορισμένοι βουλευτές έχουν ήδη κληθεί να καταθέσουν παραστατικά τα οποία δικαιολογούν αυτές τις μειώσεις, ενώ ο πρόεδρος της επιτροπής, Βαγγέλης Αργύρης δήλωσε ότι θα δοθούν στη δημοσιότη...

Ανακοίνωση Γ.Κουρή για το Alter

Posted: 22 Dec 2011 10:15 AM PST

Ο εκδότης Γιώργος Κουρής εξέδωσε ανακοίνωση για τις εξελίξεις στον τηλεοπτικό σταθμό Alter.

Η ανακοίνωση του Γ. Κουρή έχει ως εξής:

«Η οικογένεια Κουρή σε μια ύστατη προσπάθεια διάσωσης του Alter Channel, προκάλεσε χθες το απόγευμα συνάντηση – συζήτηση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ με την συμμετοχή εκπροσώπων των δύο πλευρών και των δικηγόρων τους.

Οι προτάσεις της οικογένειας Κουρή, η οποία με χίλια ζόρια κατόρθωσε να προσελκύσει το ενδιαφέρον σοβαρού και αξιόπιστου επενδυτή, ο οποίος προς τιμή του α...

Εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΕτΕ

Posted: 22 Dec 2011 09:38 AM PST

Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας έδωσε το πράσινο φως για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ιδρύματος κατά 1 δις ευρώ, με έκδοση προνομιούχων μετοχών υπέρ του Δημοσίου.

Οι νέες μετοχές θα διατεθούν με τιμή 5 ευρώ έκαστη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ διεμήνυσε ότι το 2012 θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για το τραπεζικό κλάδο. Διαβεβαίωσε ωστόσο τους μετόχους ότι η ΕτΕ θα κάνει ότι είναι δυνατό προκειμένου να μην προσφύγει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
«Έ...

Ακάθεκτος ο Μίμης Ανδρουλάκης

Posted: 22 Dec 2011 08:45 AM PST

Συνεχίζει το σερί επιθέσεων εναντίον του Θόδωρου Πάγκαλου ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο οποίος ζήτησε να εκδιωχθεί από την κυβέρνηση Παπαδήμου και μάλιστα με το ακλόνητο επιχείρημα ότι ο Παπαδήμος θα έπρεπε «για λόγους παραδειγματισμού να έδιωχνε τον Πάγκαλο. Τον πιο κορυφαίο, τον αντιπρόεδρο. Διότι το μόνο που κάνει αυτόν τον καιρό είναι να πριμοδοτεί τον Τσίπρα». Πάντως ο Πάγκαλος κάνει ότι δεν ακούει και δεν έχει σηκώσει ακόμα το γάντι. Τώρα όσον αφορά στην αφίσα της ΠΑΣΚΕ ΠΟΕ - ΟΤΑ, που τον δείχ...

Reuters: Αναβάλλονται οι αποφάσεις για τα τιμολόγια της ΔΕΗ

Posted: 22 Dec 2011 08:40 AM PST

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν οι τελικές διαβουλέυσεις της κυβέρνησης για τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ, σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος που επικαλείται το Reuters.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του μετά από το Υπουργικό Συμβούλιο το κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε ότι το θέμα «θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα».

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Δεκεμβρίου ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε δηλώσει ότι τα νέα τιμολόγια θα ανακοινώνονταν εντός δεκαημέρου.

Όρθια στο βούρκο

Posted: 22 Dec 2011 08:28 AM PST

Ο αγωνιστικός χώρος  του γηπέδου της Καλαμάτας  δεν ήταν κατάλληλος για ποδόσφαιρο ποιότητας οπότε η ΑΕΚ έπαιξε απλά για τη νίκη και την πρόκριση.

Την πήρε με ένα γκολ του Μπέλεκ στο 47' και θα συνεχίσει την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της.

Οι «κίτρινοι» είχαν  και δοκάρι με τον Καμερουνέζο στο 18' ενώ οι γηπεδούχοι φνώαοζυν για πέναλτι του Μανωλά στον Αθανασόπουλο.

Η ΑΕΚ χρειάστηκε και τε ρεφλέξ του Αραμπατζή που  έκανε μεγάλη απόκρουση στο 65'  σε σουτ του Αλεξανδρόπουλου.

Στο ημίχρονο έγ...

Καταζητείται Άγιος Βασίλης που ζητούσε δώρα από παιδιά

Posted: 22 Dec 2011 08:18 AM PST

Έναν άνδρα ο οποίος τηλεφωνούσε σε σπίτια προκειμένου να πείσει όσα μικρά παιδιά σήκωναν το τηλέφωνο να κάνουν ένα δώρο στον Άγιο Βασίλη καταζητούν οι ρωσικές αρχές, μετά από καταγγελίες τριών οικογενειών από την πόλη Σουργκούτ της κεντρικής Σιβηρίας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο καταζητούμενος έπειθε τα παιδιά ότι θα λάμβαναν όποιο δώρο ήθελαν για τα Χριστούγεννα, αρκεί να μάζευαν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα από το σπίτι τους και να τα πέταγαν από το παράθυρο ή να τα έβαζαν σε ένα κουτί ...

Κλειστά τo Σαββατοκύριακο μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

Posted: 22 Dec 2011 08:05 AM PST

Κλειστά θα παραμείνουν στις 24 και 25 Δεκεμβρίου οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιολογικών Χώρων.

Σύμφωνα με την Ένωση «παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις προς κάθε αρμόδιο για αποχή από την εργασία μας τα Σαββατοκύριακα, δεν υπάρχει πρόβλεψη πληρωμής μας, με αποτέλεσμα να χάνονται ήδη δεδουλευμένα δύο και πλέον μηνών των αρχαιοφυλάκων».

«Επανερχόμαστε και πλέον θα απέχουμε, ξεκινώντας από το Σαββατοκύριακο 24/25 Δεκεμβρ...

Αποσύρεται από την διαιτησία ο Καλόπουλος

Posted: 22 Dec 2011 07:43 AM PST

Την απόφασή του να αποσυρθεί από την διαιτησία ανακοίνωσε με επιστολή του προς την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ο Δημήτρης Καλόπουλος.

Στον πρώην πλέον διαιτητής είχε ασκηθεί έντονη κριτική για τα σφυρίγματά του στο περσινό ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναίκός στο Καραϊσκάκη, ενώ την περασμένη Τρίτη στο παιχνίδι ανάμεσα στους Πόντιος Κατερίνης και την Ξάνθη για το Κύπελλο Ελλάδος δέχθηκε επίθεση ομάδας ατόμων.

Αναλυτικά η επιστολή του προς την ΚΕΔ:

«Αξιότιμοι Κύριοι,

Όπως γνωρίζετε, τους τελευταίους μ...

Οι ιδεολογικές διαφορές σκίασαν το υπουργικό

Posted: 22 Dec 2011 07:38 AM PST

Ανέβηκαν οι τόνοι στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης λόγω των ιδεολογικών διαφορών μεταξύ των υπουργών που ήρθαν στην επιφάνεια με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη «Δίκαιη Δίκη και την αντιμετώπιση των φαινομένων αρνησιδικίας».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης, εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός και εξέφρασε την απορία του πως είναι δυνατόν να έρχονται στο υπουργικό τέτοια νομοσχέδια όταν είναι γνωστές οι ιδεολογικές διαφορές.

Ε...

Πολλή γκρίνια στο ΠΑΣΟΚ

Posted: 22 Dec 2011 07:28 AM PST

Πολλή γκρίνια και μουρμούρα προ­κάλεσε η απόφαση για αναβολή της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ μαζί με τους υπουργούς λόγω της διή­μερης συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλί­ου αύριο και μεθαύριο. Ο μόνος όμως που δημοσι­οποίησε τη δυσφορία του από την απόφαση αυτή και μά­λιστα κατηγορεί τον Γιώργο Παπανδρέου ότι έχει μπερδέψει τις λειτουργίες των οργάνων είναι ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος: «Δεν φτάνει που το ΠΑΣΟΚ είναι διαλυμένο, ο πρόε­δρος του Κινήματος το οδηγεί με αυτές τ...

Νέα μέτρα για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης

Posted: 22 Dec 2011 07:25 AM PST

Δεκαέξι μέτρα για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης αναμένεται να ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος μετά τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας.

Μεταξύ των μέτρων αυτών θα είναι και η επιπλέον μείωση στο ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών από το 23% στο 15%, γεγονός το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ο οποίος τονίζει ότι τα σχέδια του υπουργείου Υγείας οδ...

Χωρίς δώρο Χριστουγέννων οι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ

Posted: 22 Dec 2011 06:56 AM PST

Ούτε το δώρο Χριστουγέννων δεν καταβλήθηκε στους εργαζόμενους του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν δεν έχουν πάρει ακόμα το δώρο Χριστουγέννων και τα δεδουλευμένα τους και παρά τις συνεχείς υποσχέσεις το μόνο που λάβανε είναι νέες υποσχέσεις. Αναρωτιούνται μάλιστα για το «πως θα συνετιστούν οι Εργοδότες στην χώρα όταν βλέπουν την καταστρατήγηση του νόμου για το δώρο από τους άμεσα υπεύθυνους; Ποιος θα τους απειλήσει πλέον με κυρώσεις;».

Υπενθυμίζετ...

Β.Αργύρης: «Δεν με αφορούν όσοι ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα»

Posted: 22 Dec 2011 06:20 AM PST

Στην αντεπίθεση περνά ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών, Β. Αργύρης, στον απόηχο των επικριτικών δηλώσεων για τους χειρισμούς στα «πόθεν έσχες» των βουλευτών.

«Σχόλια του παρασκηνίου, μη αναγκαίες δηλώσεις 'αυτοεξαίρεσης', προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την ουσία του προβλεπόμενου ελέγχου και 'φωνές που το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα είναι προφανές πως δεν με αφορούν και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους θεσμούς, οι οποί...

Εκτός στόχου το έλλειμμα του προϋπολογισμού

Posted: 22 Dec 2011 06:18 AM PST

Στα 20.490 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού σε δημοσιονομική βάση, έναντι στόχου 21.063 εκατ. ευρώ για το χρονικό διάστημα Ιανουάριος – Νοέμβριος 2011.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών τα συνολικά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού είναι μειωμένα έναντι του νέου στόχου κατά 165 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές δαπάνες παρουσιάζονται μειωμένες κατά 738 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 43.860 εκατ. και ε...

Μαύρο μέλλον για την οικονομία βλέπουν οι 'Ελληνες

Posted: 22 Dec 2011 05:51 AM PST

Κακή και σοβαρά επιδεινούμενη χαρακτηρίζει την οικονομική κατάσταση της χώρας το 99% των πολιτών, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, ενώ εξίσου υψηλά ποσοστά έχουν η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Βουλγαρία και η Πορτογαλία.

Αναφορικά με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην αγορά εργασίας το 76% των Ελλήνων θεωρεί ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη, ενώ σχετικά με την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών μόνο το 24% θεωρεί ότι είναι ικανοποιητική.

Το ποσοστό αυτό όμως εμφανίζει μείωση της τάξεως το...

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Γαλλίας - Τουρκίας

Posted: 22 Dec 2011 05:46 AM PST

Στην ανάκληση του Τούρκου πρεσβευτή από τη Γαλλία προχώρησε η Άγκυρα, μετά την έγκριση νομοσχεδίου από την κάτω Βουλή της Γαλλίας σύμφωνα με το οποίο καθίσταται ποινικό αδίκημα η άρνηση αναγνώρισης της σφαγής των Αρμενίων ως γενοκτονίας.

Το εν λόγω νομοσχέδιο συντάχθηκε στη νομοθετική βάση της ποινικοποίησης της άρνησης του Ολοκαυτώματος, την οποία έχει υιοθετήσει η Γαλλία από το 1990.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών, ωστόσο πριν υιοθετηθεί θα πρέπει να τ...

Αντίθετη με τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ η ΓΣΕΒΕΕ

Posted: 22 Dec 2011 05:32 AM PST

Την αντίθεσή της στην αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος.

«Λαμβάνοντας υπόψη την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νοικοκυριά, αλλά και οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, η όποια προσδοκία για αύξηση εσόδων από τα τιμολόγια της ΔΕΗ μόνο ως απώλεια επαφής με την πραγματικότητα μπορεί να θεωρηθεί» τονίζει η ΓΣΕΒΕΕ.

Παράλληλα σημειώνει ότι το ενεργειακό κόστος είναι από τα υψηλότερα σ...

Χωρίς τηλεοπτικό σήμα το Alter

Posted: 22 Dec 2011 05:11 AM PST

γράφει ο Τυπικός

«Μαύρο» παίζει το Alter εδώ και ώρα καθώς άγνωστοι, μέχρι στιγμής, κατέβασαν τους διακόπτες σε Υμηττό και Πάρνηθα ενώ το σήμα του καναλιού είναι ορατό στους δέκτες όσων παίρνουν σήμα μέσω Nova ή από τον πομπό της Αίγινας, δηλαδή κυρίως τα νότια προάστια της Αθήνας.

Οι εργαζόμενοι του Alter πραγματοποιούν γενική συνέλευση ενώ σε ανακοίνωση τους για το θέμα τονίζουν ότι «αρχίζει πόλεμος» αναφέροντας:

«Ο μεγαλομέτοχος και ο διευθύνων σύμβουλος του ALTER Γιώργος Κουρής και Κώστας Γι...

Μπουρλότο έριξε ο Βαγγέλης Αργύρης

Posted: 22 Dec 2011 05:00 AM PST

Έριξε τις βόμβες του σε ό,τι αφορά τα οικονομικά των κομμάτων ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Επιτροπής για τα Οικονομικά κομμάτων και βουλευτών, Βαγγέλης Αργύρης, μιλώντας στον Αθήνα 9,84. Όταν δεν έχεις δημοκρατικά κόμματα, είπε, δεν λειτουργούν όπως πρέ­πει, είναι αρχηγικά, και η λειτουργία τους από μια ηγετική ομάδα που κάθε φορά τα χειρίζεται, δεν γίνεται με τον καλύ­τερο δυνατό τρόπο. Δεν είναι τιμητικό για τα κόμματα ο τρό­πος που διαχειρίζονται τα οικονομικά τους. Σήμερα ελ...

Πάγκαλος: «Απαράδεκτο να βρίσκεται ο Ευ. Αργύρης στο προεδρείο της Βουλής»

Posted: 22 Dec 2011 04:58 AM PST

Σφοδρή επίθεση κατά του γ' αντιπροέδρου της Βουλής κ. Ευάγγελου Αργύρη εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. πάγκαλος, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου για το «πόθεν έσχες» βουλευτών. Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε«απαράδεκτη την παρουσία του στο προεδρείο της Βουλής».

«Πρέπει ο κύριος αυτός να σηκωθεί να φύγει. Δεν μπορώ να έχω καμία σχέση μαζί του» είπε ο κ. Πάγκαλος, κατηγορώντας τον Ευ. Αργύρη ότι δημιούργησε ένα «τερατώδες ζήτημα εις βάρος μου και εις βάρος άλλ...

Βενιζέλος: Όχι σε εκλογές όσο διαπραγματευόμαστε το PSI

Posted: 22 Dec 2011 04:14 AM PST

Την διαφωνία του για την διεξαγωγή εκλογών πριν από τη συμφωνία για το νέο δανειακό πρόγραμμα εξέφρασε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η χώρα δεν μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογές την ώρα που διαπραγματεύεται το PSI. Δεν μπορεί να πάμε σε εκλογές προτού συμφωνήσουμε για το νέο δανειακό πρόγραμμα» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος και τόνισε ότι «η διαρκής παραγωγή αβεβαιότητας δεν βοηθά τη χώρα».

Αναφορικά με τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις ο υπουργός σημε...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές