Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου

Posted: 22 Dec 2011 04:26 AM PST

Ένα ποιητικό ταξίδι στη μακρινή χώρα της Ανατολής μάς προτείνει το Νέο Τσίρκο του Βιετνάμ. Στην κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών παρουσιάζει την εντυπωσιακή παράσταση «Lang Toi – Το χωριό μου», ένα ξεχωριστό πολυθέαμα για όλη την οικογένεια. Με λιτά μέσα και πρωτότυπα σκηνικά, κατασκευασμένα από μπαμπού, η παράσταση αντλεί την έμπνευσή της από την πλούσια βιετναμέζικη παράδοση, αλλά και από τις τεχνικές του τσίρκου τέχνης, προσφέροντας μια σκηνική εμπειρία που καταρρίπτει τους ν...

Καθάρισε ο Μάρκο

Posted: 21 Dec 2011 11:05 AM PST

Με πρωταγωνιστή τον ευρισκόμενο σε σπουδαία φόρμα  Μάρκο Πάντελιτς, ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-1 στην Κατερίνη τον Πιερικό και πέρασε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Σέρβος άνοιξε το σκορ στο 30΄με πέναλτι αλλά λίγο μετά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Ελευθεριάδη. Στη λήξη του ημιχρόνου έδωσε  εκ νέου προβάδισμα στους «κόκκινους»  και το τελικό σκορ ολοκληρώθηκε με γκολ του Αμπντούν στο 70'.

Φυσικά οι «ομορφιές» δεν έλειψαν ούτε σήμερα. Μετά το χτεσινό ντου των καλόπαιδων στον Καλόπουλο, το μ...

«Χριστούγεννα στην Ίμβρο»

Posted: 21 Dec 2011 10:53 AM PST

Η Έλενα Κατρίτση ταξίδεψε σε μια από τις αλησμόνητες πατρίδες του Αιγαίου. Σημείο αναφοράς για  χιλιάδες Ιμβρίους, που βρίσκονται διασκορπισμένοι στα τέσσερα σημεία του πλανήτη.

Η λατρεία για τον  τόπο τους είναι έκδηλη. Με συγκίνηση ο παπά Βασίλειος περιγράφει τα συναισθήματα που τον κατακλύζουν «..Η καρδιά μας κλαίει με δάκρυα ματωμένα…» .Σε όποιο μέρος κι αν βρίσκονται βλέπουν μπροστά τους τις εικόνες που αντικρίζουν μέσα από τα παραθύρια των σπιτιών τους , που  τους κάνουν να χάνονται στις...

Οι τεμπέληδες Έλληνες και άλλα φαιδρά…

Posted: 21 Dec 2011 10:49 AM PST

Και τι δεν έχουμε ακούσει από τους διάφορους «συμμάχους» μας τα τελευταία δύο χρόνια για το πόσο τεμπέληδες είναι οι Έλληνες. Την άποψη αυτή έχουν υιοθετήσει Ευρωπαίοι ηγέτες και μεγάλα διεθνή έντυπα. Αυτό ακριβώς το στερεότυπο του τεμπέλη Έλληνα – που προβάλλεται δυστυχώς και από εγχώριους γκεμπελίσκους – έρχεται να καταρρίψει έρευνα που πραγματοποίησε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας για τις ώρες εργασίας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορούν το διάστημα Απριλίου - Ιουνίου 20...

Διαβάστε στο ΠΟΝΤΙΚΙ art που κυκλοφορεί μαζί με το «Π»

Posted: 21 Dec 2011 10:26 AM PST

ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: Τα φετινά Χριστούγεννα το ΠΟΝΤΙΚΙ art πατάει γκάζι και ταξιδεύει στις γωνιές του κόσμου για να συναντήσει τους "δικούς μας" καλλιτέχνες που διαπρέπουν σε όλους τους τομείς της τέχνης: από το σινεμά μέχρι το χορό και από το βιβλίο και τα εικαστικά μέχρι το θέατρο. Ναι, έξω πάμε καλά.

Φαίδων Παπαμιχαήλ: Ο περιζήτητος διευθυντής φωτογραφίας του Χόλιγουντ, ο οποίος υπογράφει μερικές από τις πιο διάσημες ταινίες κάθε χρόνο, μας μιλάει για την εμπειρία του να συνεργάζεται με α...

Μην χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου

Posted: 21 Dec 2011 10:22 AM PST

Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί την Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου, με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Xρεοκοπία με σφραγίδα Παπαδήμου» και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το πώς οι δανειστές μας παίρνουν τα ρέστα μας, αφήνοντάς μας το χρέος.  

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Από ξαφνικό θάνατο κινδυνεύει η κυβέρνηση Παπαδήμου, που χθες είχε την πρώτη της ήττα, παραπέμποντας στις καλένδες το ζήτημα των επικουρικών συντάξεων, μετά την άρνηση της ΝΔ να το συζητήσει. Το τσίρκο στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται.

ΒΙΒΛΙΟ ΔΗΜ. ΚΑΖΑΚΗ: Η πρόβλεψη της καταστροφής από τ...

Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου οι διορθώσεις για το χαράτσι

Posted: 21 Dec 2011 10:18 AM PST

Μέχρι τις 20 Ιανουάριου θα μπορούν οι πολίτες να ζητήσουν από το Δήμο τους διόρθωση τυχών λαθών που έχουν πραγματοποιηθεί στα στοιχεία υπολογισμού του τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείο Οικονομικών οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν το τέλος ακινήτων ακόμα και αν έχει πραγματοποιηθεί κάποιο λάθος και η όποια διαφορά προκύψει από τη διόρθωση θα αφαιρεθεί από το τέλος ακινήτων του 2012.

Παράλληλα, η ίδια εγκύκλιος παρέχει οδηγίες για τη διε...

Αρνητική αναθεώρηση της παγκόσμιας ανάπτυξης βλέπει η Λαγκάρντ

Posted: 21 Dec 2011 09:51 AM PST

Η κρίση στην ευρωζώνη θα επηρεάσει κατά πάσα πιθανότητα αρνητικά τις προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2012 σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Είμαι σχεδόν βέβαιη» ότι οι προβλέψεις του ΔΝΤ για ανάπτυξη της τάξης του 4% της παγκόσμιας οικονομίας «θα αναθεωρηθούν προς τα κάτω» τον Ιανουάριο, δήλωσε η Κρ. Λαγκάρντ από τη Νιαμέι του Νίγηρα.

Παράλληλα εστίασε στην ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, τονίζοντας ότι δεν χρειάζονται μόνο «αποκ...

Ικανοποίηση Μπαρουάν για την απόφαση της ΕΚΤ

Posted: 21 Dec 2011 09:48 AM PST

Ικανοποιημένος δήλωσε ότι είναι ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουάν με τη δέσμευση της ΕΚΤ να παράσχει δάνεια τριετούς διάρκειας στις τράπεζες.

Απαντώντας σε ερώτηση στην Εθνοσυνέλευση τόνισε ότι «χαιρετίζουμε αυτήν την πρωτοβουλία, που επιτρέπει να υπάρχουν οι εγγυήσεις για απεριόριστη ρευστότητα για τις τράπεζες της ευρωζώνης σε χρονικό διάστημα 36 μηνών από τώρα».

«Είναι ισχυρή απάντηση, που αίρει πολύ μεγάλο μερίδιο της πίεσης πάνω στα τραπεζικά ιδρύματα στην ευρωζώνη, κάτι...

Αρβανιτόπουλος: Εξαίρεση των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ – ΤΕΙ από την εφεδρεία

Posted: 21 Dec 2011 09:18 AM PST

Την εξαίρεση για τουλάχιστον 2 χρόνια των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ και των ΤΕΙ από την εφεδρεία, ζήτησε από τον Δημήτρη Ρέππα ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλος.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος σε συνάντηση που είχε με τους εκπαιδευτικούς συντάκτες, θα στείλει και σχετικό έγγραφο στον κ. Ρέππα στο οποίο θα αναφέρει ότι οι υπάλληλοι που βγαίνουν στην εφεδρεία δεν ξεπερνούν τους 200, αλλά οι υπηρεσίες τους είναι πολύτιμες για την ομαλή λειτουργία των πανεπιστημ...

Άξιοι…

Posted: 21 Dec 2011 08:53 AM PST

Μπράβο στον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης και στους εθελοντές πολίτες που στις δύσκολες εποχές που ζούμε δημιούργησαν Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο, το οποίο θα προσφέρει δωρεάν πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες που κατοικούν στα όρια των Δήμων Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Αλί­μου και Αγίου Δημητρίου και στερούνται κοι­νωνικής ασφάλισης. Το Ιατρείο έχει στελεχωθεί από εθελοντές γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων , φαρμακοποιούς, ομοιοπα­θητικούς αλλά κα...

Διαπραγμάτευση για μειώσεις μισθών ζητά η ΕτΕ

Posted: 21 Dec 2011 08:26 AM PST

Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας εισηγήθηκε την Τετάρτη, την έναρξη διαπραγματεύσεων για τη μείωση του μισθολογικού κόστους, με επιστολή που απηύθυνε προς το Σύλλογο Εργαζομένων της τράπεζας.

Στόχος της διοίκησης του Ιδρύματος είναι η εξοικονόμηση 150 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η Διοίκηση της ΕτΕ είχε θέσει το ζήτημα της αναπροσαρμογής του μισθολογικού κόστους στα μέσα Νοεμβρίου, προκειμένου να καλυφθεί ένα μέρος της απομείωσης των κεφαλαίων της τράπεζας. Όπως είχε επισημανθεί οι μειώσεις θα ...

Παπαδήμος: Δεν υπάρχει σαφής ημερομηνία εκλογών

Posted: 21 Dec 2011 07:20 AM PST

Προτάσεις για την άρση του αδιεξόδου αναφορικά με τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, ζήτησε από τους υπουργoύς ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο κ. Παπαδήμος, μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου, υποστήριξε ότι υπάρχει ευρεία συμφωνία για τα μέτρα που θα στοχεύουν στη βιωσιμότητα των Ταμείων και το σχετικό νομοσχέδιο θα πρέπει να έχει κατατεθεί ως τις 15 Ιανουαρίου.

Την ανάγκη διευθέτησης του συγκεκριμένου προβλήματος επι...

Επικριτικός απέναντι στην απαξίωση των Πανεπιστημίων ο Κ.Καρτάλης

Posted: 21 Dec 2011 06:54 AM PST

Κάθετα αντίθετος με την επιχειρούμενη τη δυσφήμιση και απαξίωση των ελληνικών πανεπιστημίων εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ,  Κ.Καρτάλης, αναγνωρίζοντας παράλληλα πολλές αστοχίες στο νέο νόμο-πλαίσιο για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

«Εύκολα θα νόμιζε ο κάθε πολίτης από όσα ακούει ότι τα ΑΕΙ είναι το παράρτημα της Κόζα Νόστρα στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας την Τρίτη το βράδυ στην παρουσίαση του βιβλίου του πρύτανη του πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θ. Παπαθεοδώρου για τον νέο ...

Στροφή στην ποιότητα

Posted: 21 Dec 2011 06:50 AM PST

Οι όμορφες δεν προτιμούν μόνο το κόμμα της Ντό­ρας, αλλά και το ΓΕΕΘΑ έχει την καλλονή του. Πρώην μοντέλο του Γιάννη Γαλάτη, η Ελένη Λογκάκη, μετεωρολόγος στο επάγγελμα, είχε αποσπαστεί στο ΓΕΕΘΑ και βρήκε τη θέση της στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου. Την είχε ανακαλύψει πρώτος ο πρώην υπουρ­γός Πλακιωτάκης, ο οποίος την είχε κάνει ιδιαιτέρα γραμμα­τέα του.

Έτσι είναι, οι αξίες κάποια μέρα αναγνωρίζονται. Α.Χ

Ψωμιάδης: Να άρει η ΝΔ την στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου

Posted: 21 Dec 2011 06:34 AM PST

Να σταματήσει να στηρίζει η ΝΔ την κυβέρνηση Παπαδήμου ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Ψωμιάδης τόνισε πως «η χώρα καταρρέει. Δεν αντέχει άλλα μέτρα ο λαός. Και η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν κομίζει τίποτε άλλο παρά τις ίδιες εισπρακτικές τακτικές» και κάλεσε τον κ. Σαμαρά να αποσύρει τώρα τη στήριξη της παράταξης από την κυβέρνηση Παπαδήμου και να σταματήσει να συνεργάζεται «με πολιτικούς που έφεραν τη χώρα στο χε...

«Οι Έλληνες θα προτιμούσαν ένα κόμμα Παπαδήμου»

Posted: 21 Dec 2011 06:28 AM PST

Ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος η σημερινή ανταπόκριση του Μίχαελ Μάρτενς στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, με τίτλο: «Οι Έλληνες θα προτιμούσαν ένα κόμμα Παπαδήμου».

Ο υπότιτλος του σχετικού άρθρου είναι: «Η αθλιότητα των κατεστημένων κομμάτων της Αθήνας». Στο δημοσίευμα περιγράφεται η κατακόρυφη πτώση της δημοτικότητας των δύο μεγάλων ελληνικών κομμάτων, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορούν να ονομάζονται κόμματα εξουσίας η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, παρατηρε...

To... λαμπερό μυαλό της Άννας...

Posted: 21 Dec 2011 05:57 AM PST

Πιστή στο πνεύμα του... εκσυγχρονισμού η Άννα Διαμαντοπούλου έστειλε μέσω... βίντεο τις ευχές της για το 2012...

«Η ανάδειξη των πλέον καινοτόμων ιδεών και δράσεων που πίσω τους έχουν ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν σκληρά δημιουργεί πρότυπα, δημιουργεί φωτεινά παραδείγματα και βεβαίως ανταμείβει ηθικά αυτούς τους σημαντικούς ανθρώπους» αναφέρει η υπουργός Παιδείας, η οποία εύχεται «Χρόνια Πολλά με λαμπερά μυαλά» για την «Έξυπνη Ελλάδα»...

Εμείς, πάλι, τι να της ευχηθούμε;

 

 

Καταδίκη δύο ανδρών του Λιμενικού για τα ρατσιστικά συνθήματα σε παρέλαση

Posted: 21 Dec 2011 05:49 AM PST

Ποινή τριών μηνών και 15 ημερών με αναστολή επιδικάστηκε σε δύο από τους 39 άνδρες του Λιμενικού που κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα. Οι υπόλοιποι απαλλάχθηκαν  λόγω αμφιβολιών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας το δικαστήριο αναγνώρισε ότι τα ρατσιστικά συνθήματα εκφωνήθηκαν από το εν λόγω άγημα των Μονάδων Υποβρυχίων Καταστροφών του Λιμενικού, ωστόσο, θεώρησε ότι δεν μπορεί να εξειδικεύσει την κατηγορία περί παραβίασης του ρατσιστικού νόμου, παρά μ...

Στο άρθρο 99 η Ελευθεροτυπία

Posted: 21 Dec 2011 05:29 AM PST

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της «Ελευθεροτυπίας», καθώς η Χ.Κ. Τεγόπουλος, κατέθεσε αίτημα για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Όπως αναφέρει το www.parapolitika.gr, το οποίο δημοσιεύει και τις σχετικές φωτογραφίες, ήδη, έχουν ενημερωθεί οι τράπεζες που δείχνουν θετικές στην συγκεκριμένη εξέλιξη.


Το άρθρο 99 είναι στην ουσία ένα χρονικό περιθώριο για εταιρείες που βρίσκονται ένα βήμα πριν την πτώχευση, προκειμένου να αποπληρώσουν τις οφειλές τους προς τους πιστωτές. Κατά...

Ομοφυλόφιλος ο Robert Mugabe;

Posted: 21 Dec 2011 05:14 AM PST

Γράφει ο Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης, Δημοσιογράφος

Μια βουλευτής στην Ζιμπάμπουε με το κόμμα MDC του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός της Ζιμπάμπουε Morgan Tsvangirai έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με δήλωσή της ότι ο 87χρονος πρόεδρος της Ζιμπάμπουε και ορκισμένος εχθρός της ομοφυλοφιλίας Robert Mugabe είναι «ομοφυλόφιλος που γυρίζει από κρεβάτι σε κρεβάτι»! Η Lynette Karenyi κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ζιμπάμπουε ότι είχε σχέσεις με τον πρώην υπουργό Πληροφόρησης Τζόναθαν Μόγιο καθώς και με...

Σύλληψη εμπόρου για χρέη στο Δημόσιο

Posted: 21 Dec 2011 05:07 AM PST

Σε νέα σύλληψη προχώρησε η αστυνομία της Θεσσαλονίκης για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ' εξακολούθηση.

Πρόκειται για έναν 52χρονο ιδιοκτήτη εταιρείας ενδυμάτων και το ύψους των χρεών ανέρχεται σε 161.169,21 ευρώ για το χρονικό διάστημα από 30-10-2009 ως 28-02-2011.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

«Κρέμασε τα γάντια» ο Δ. Ελευθερόπουλος

Posted: 21 Dec 2011 05:01 AM PST

Με ανακοίνωση του έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας γνωστοποίησε την απόφαση του να σταματήσει την ενεργό δράση.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Ανέκαθεν θεωρούσα την επιλογή της στιγμής που θα βάλει τέλος στην καριέρα του ένας αθλητής πιο σημαντική ακόμα κι απ' την ίδια του την καριέρα.Στα είκοσι χρόνια επαγγελματικής σταδιοδρομίας προσπάθησα να υπηρετήσω το ποδόσφαιρο με αξιοπρέπεια και με αξιοπρέπεια επιθυμώ να το αποχαιρετήσω. Όσα έγιναν αυτό το καλοκαίρι "κα...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές