Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου

Posted: 21 Nov 2011 04:50 AM PST

«Μόνος στην πόλη» είναι ο τίτλος της έκθεσης του Μαχογκάνι, που παρουσιάζεται στο «Βρυσάκι», Χώρο Τέχνης και Δράσης στην Πλάκα. Η έκθεση μας μεταφέρει σε τοπία - πόλεις, σύγχρονες, ολόφωτες, σε πλήρη κίνηση και δράση, αντιπαραβάλλοντας ταυτόχρονα το συναίσθημα της μοναξιάς και της πλήρους αποξένωσης του ατόμου που τις βιώνει.

Info: Διάρκεια έκθεσης έως 4.12. «Βρυσάκι», Χώρος Τέχνης & Δράσης, Πλάκα, τηλ. 210-3210179. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 12:00 έως 20:00.

Νίκη αλλά όχι και διαφορά

Posted: 20 Nov 2011 12:12 PM PST

Στην κανονική περίοδο της Α1 δύο ματς έχουν σημασία. Αυτά μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού γιατί ουσιαστικά κρίνουν το ποιος θα έχει αβαντάζ έδρας στους τελικούς.

Οι δύο τους αναμετρήθηκαν στο ΟΑΚΑ και μιας και στο μπάσκετ δεν υπάρχει ισοπαλία, κάποιος θα κέρδιζε. Αυτός ήταν ο Παναθηναϊκός που επικράτησε με 74-70 αλλά χωρίς να πάρει διαφορά ασφαλείας ενόψει του αγώνα του δεύτερου γύρου.

Οι πρωταθλητές πήραν από την αρχή το προβάδισμα με 16-6 και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 41-31. Την...

Θεσσαλο- νίκες

Posted: 20 Nov 2011 12:03 PM PST

Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν ένα ξέσπασμα και το βρήκε με το εύκολο 3-0 επί του Παναιτωλικού. Το παιχνίδι κρίθηκε νωρίς αφού μόλις στο 6΄ο Άντι απέκρουσε με το χέρι στη γραμμή και αποβλήθηκε. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Βιεϊρίνια και άνοιξε το σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 42' όταν ο Μπαλάφας με την πλάτη έσωσε το σουτ του Καμαρά.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του και σκόραρε με άπιαστη κεφαλιά του Παπάζογλου στο 51΄και υπέροχο πλασέ του Σπαντάτσιο στο 53'.

Συναρπαστικό...

Ξεκινά τη Δευτέρα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2012

Posted: 20 Nov 2011 10:26 AM PST

Η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής θα αρχίσει τη Δευτέρα, την επεξεργασία του προϋπολογισμού του 2012, στον οποίο περιλαμβάνονται επιπλέον φόροι ύψους 3,6 δις ευρώ.

Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό πιθανόν να ξεκινήσει στην Ολομέλεια το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου και να ολοκληρωθεί σε πέντε συνεδριάσεις.

Σημειώνεται πως η συζήτηση τόσο επί του απολογισμού όσο και επί του ισολογισμού θα διενεργηθεί φέτος ξεχωριστά.

Στο νέο προϋπολογισμό προβλέπεται αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 53,301 δισ. ευρώ. Η...

Στρατιωτική επέμβαση στην πλατεία Ταχρίρ

Posted: 20 Nov 2011 09:36 AM PST

Συνεχίστηκαν τα βίαια επεισόδια στην πλατεία Ταχρίρ το απόγευμα της Κυριακής, όταν ο στρατός με μία συντονισμένη επιχείρηση προχώρησε στην εκδίωξη των διαδηλωτών που είχαν κατασκηνώσει στην πλατεία.

Η ένταση στη χώρα φαίνεται να έχει εκτραχυνθεί επικίνδυνα μία εβδομάδα πριν τη διενέργεια των πρώτων εκλογών μετά την αποχώρηση Μουμπάρακ.

Τέσσερις είναι οι νεκροί το τελευταίο διήμερο, ενώ τους 1000 πλησιάζουν οι τραυματίες.

Οι δυνάμεις του στρατού επενέβησαν στην πλατεία Ταχρίρ έπειτα από ανεπιτυχή...

Eπιχείρηση «Προκρούστης» κατά πανεπιστημιακών...

Posted: 20 Nov 2011 08:55 AM PST

Κατά τα πρόσφατα εικοσιτετρά­ωρα του ιλίγγου, όταν η κυβέρ­νηση έπαιζε στη ρώσικη ρουλέ­τα την τύχη ενός ολόκληρου λαού, το υπουργείο Παιδείας «μίζαρε» για μια ακόμα φορά στην - οσονούπω κατ' ευ­φημισμόν - δημόσια εκπαίδευση.

Μετά τους συνεχείς θριάμβους -την κατάργηση των υποτροφιών του ΙΚΥ, τον νόμο 4009 Άννας - Αδώνιδος για την ισοπέδωση του δημόσιου πα­νεπιστημίου, το επικείμενο λουκέτο στον ΟΕΔΒ και το πολύμηνο σίριαλ με τα άφαντα σχολικά βιβλία που θα φτά­σουν στους μαθητές καλό... Γενάρ...

Συνάντηση τραπεζιτών

Posted: 20 Nov 2011 08:43 AM PST

Συνάντηση με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων τρα­πεζών είχε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος.

Στη συνάντηση που μετείχαν οι Απ. Ταμβακάκης από την Εθνική, Γ. Κωστόπουλος και Δημ. Μαντζούνης από την Alpha Bank, Τ. Χριστοδούλου και Νικ. Νανόπουλος από Eurobank και Μιχ. Σάλλας και Μ. Λεκάκος από την Πειραιώς, έγινε μία επισκόπηση της οικονομικής κα­τάστασης και συζητήθηκε η υλοποίηση των υποχρεώσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων οι οποίες απορρέουν από την εφαρμογή του μνημονίο...

Δεν χτίζεται ούτε κοτέτσι...

Posted: 20 Nov 2011 08:39 AM PST

Νέα μείωση 14% σημειώθηκε στον όγκο της ιδιωτικής οικο­δομικής δραστηριότητας τον Ιούλιο φέτος, με αποτέλεσμα στο τέ­λος του επταμήνου η πτώση του οικο­δομικού όγκου να είναι «κάθετη» και να ανέρχεται σε 39,4%, επιτείνοντας τα προβλήματα στους δεκάδες κλά­δους που απασχολούνται στην οικο­δομή. Ταυτόχρονα, προοιωνίζεται πε­ραιτέρω επιδείνωση λόγω της μείω­σης του αριθμού των αδειών που εκδίδονται από τις πολεοδο­μίες της χώρας.

Συγκεκριμένα, από την Ελληνική Στατιστική Αρ­χή ανακοινώθη­κε ότι ...

Ωχ! Έρχονται γιορτές

Posted: 20 Nov 2011 08:28 AM PST

Mαύρα Χριστούγεννα θα περάσουν εκατοντάδες Έλληνες φέ­τος, καθώς η οικονομική κρίση και οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις έχουν γονατίσει δεκάδες νοικοκυριά. Ψώνια και διακοπές φαντάζουν μακρινή πολυτέλεια, ενώ, σύμφωνα με την 14η ετήσια ευρωπαϊκή έρευνα της Deloitte για τις καταναλω­τικές συνήθειες κατά τη χριστουγεννιάτικη περίοδο, η απαισιοδοξία των Ελλήνων επιδεινώθηκε κατά 50% σε σχέση με πέρυσι.

Η μελέτη καλύπτει συνολικά 18 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελ­λάδα. Τα αποτελέσματα της...

«Τριγμοί» στη Δημοκρατική Αριστερά

Posted: 20 Nov 2011 08:20 AM PST

Σε κλυδωνισμούς «υπέβαλε» και τη Δημο­κρατική Αριστερά ο σχηματισμός «κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας», αναδεικνύοντας την απο­κρυστάλλωση δύο «τάσεων» στο εσωτερικό της: μία μειοψηφική που ευθυγραμμίζεται με τις κυ­ρίαρχες επιλογές και μία πλειοψηφική που τηρεί αποστάσεις ή ενδεχομένως στηρίζει κριτικά βα­σικές κατευθύνσεις.

Έτσι, οι αρχικές τοποθετήσεις στήριξης εν­δεχόμενης μεταβατικής κυβέρνησης από την πλευρά του βουλευτή της Β' Αθηνών Γρ. Ψαριανού αλλά και του ίδιου του προέδρου του κόμματο...

Καμία ανοχή στην τριμερή

Posted: 20 Nov 2011 08:12 AM PST

Mε... «μηδενική ανοχή» απα­ντάει ο ΣΥΡΙΖΑ στην τριμερή συγκυβέρνηση που αναδεί­χθηκε «με τις ευλογίες του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, του μεγάλου κεφαλαίου, της Μέρκελ και του Σαρκοζί».

Στην πλήρη απουσία λαϊκής νομιμο­ποίησης της νέας κυβέρνησης Παπαδήμου εστιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύο­ντας τόσο τη συμμετοχή σε αυτήν του κόμματος του Καρατζαφέρη όσο και τη στοχοθεσία της, δηλαδή τη συνέ­χιση της κοινωνικής κατεδάφισης και την ολοκλήρωση του «έργου» που ξε­κίνησε το ΠΑΣΟΚ υπό τον Γιώργο Πα­πανδρέου.

«Χ...

Σε σύγχυση η Συγγρού

Posted: 20 Nov 2011 08:00 AM PST

Σε πλήρη σύγχυση βρίσκεται η ηγεσία της Ν.Δ. μετά την απόφασή της να πάρει μέρος στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς σύρθηκε στην πραγματικότητα υπό το βάρος των ευ­ρωπαϊκών πιέσεων αλλά και της ελλη­νικής κοινής γνώμης να συναινέσει σε αυτή την κυβέρνηση, τη στιγμή μάλι­στα που ο ίδιος πίστευε ότι σύντομα θα περνούσε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου, του έχει δημιουργήσει προ­σωπική απογοήτευση, ενώ την ίδια στιγμή μαίνεται ο εμφύλιος μέσα στο κόμμα του.

Οι τέσσερις ρυτίδε...

Αγκαλιά με το ΔΝΤ η Μέρκελ

Posted: 20 Nov 2011 07:52 AM PST

Ενώ τα πολιτικά κόμματα οργανώ­νουν τις στρατηγικές τους για τις επερχόμενες εκλογές, ενώ στο ΠΑΣΟΚ παίζονται παιχνίδια εξουσίας και αποδυνάμωσης της μεταβατικής κυβέρνησης και στη Ν.Δ. πελαγώνουν για το... τι χαρτί θα υπογράψει ο Σαμα­ράς , ΔΝΤ και Γερμανία ετοιμάζο­νται να μας δώσουν τη χαριστική βολή. Αυτήν τη στιγμή γίνεται μάχη ακόμα και για το εάν θα μας δοθεί η έκτη δό­ση σύντομα ή εάν το ΔΝΤ θα τραβήξει το σχοινί μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, ως «τιμωρία» για τις καθυστερήσεις που έφερε το ...

Καρατζαφέρης: Θα κάνω ό,τι πρέπει για την 6η δόση

Posted: 20 Nov 2011 06:44 AM PST

«Θα κάνω αυτό που πρέπει για να πάρει η χώρα τα χρήματα της έκτης δόσης» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να ζητηθούν έγγραφες διαβεβαιώσεις και από το κόμμα του, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Τρόικας,

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου πενήντα λεπτά και φέρεται να είχε ως αντικείμενο τις έγγραφες διαβεβαιώσεις που έχουν ζητηθεί και από τα τρία κόμματα που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση σχετικά με την τήρηση των συμφωνιών του Οκτωβρίου.

Οι εκπρόσωποι της...

Κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κατά της πώλησης λιγνιτικών μονάδων

Posted: 20 Nov 2011 06:23 AM PST

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αποφάσισε να προχωρήσει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αντιδρώντας στην πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και στη δημιουργία «μικρής ΔΕΗ».

Η ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων θα καθοριστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «αμέσως μόλις η κυβέρνηση προχωρήσει σε συγκεκριμενοποίηση των απαράδεκτων προτάσεών της».

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η ΓΕΝΟΠ οι εν λόγω πωλήσεις λιγνιτικών μονάδων «δεν έχουν σχέση με επενδύσεις, δεν δημι...

Επίθεση σε γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Νέα Ιωνία

Posted: 20 Nov 2011 06:02 AM PST

Άγνωστοι εισέβαλλαν τα ξημερώματα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη λεωφόρο Ηρακλείου, στη Νέα Ιωνία.

Οι δράστες αφού παραβίασαν την πόρτα στο δεύτερο όροφο που βρίσκονται τα γραφεία, έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές.

Αναστέλλεται η διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω ανεξόφλητων τελών ακινήτων

Posted: 20 Nov 2011 05:53 AM PST

Η ΔΕΗ δεν θα εκτελεί προσωρινά εντολές αποκοπής της ηλεκτροδότησης σε όσους καταναλωτές δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων, καθώς το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει ειδικές ρυθμίσεις επί του θέματος για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

«Ύστερα από αίτημα του υπουργείου Οικονομικών ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής θα αναστείλει για μερικές ημέρες τις εντολές αποκοπών που έχουν σχέση με το τέλος ακινήτων , προκειμένου να υπάρξουν ορισμένες ρυθμίσεις για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες» δήλωσ...

«Δεν θα αμφισβητήσει τον προϋπολογισμό» η ΝΔ

Posted: 20 Nov 2011 04:14 AM PST

«Η ΝΔ δεν πρόκειται να αμφισβητήσει τον προϋπολογισμό του 2012, καθώς περιλαμβάνει μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί και τα οποία περικλείονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και στο πολυνομοσχέδιο» επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας του κόμματος, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Η ΝΔ στηρίζει και θα στηρίξει τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, με ρεαλιστικούς όμως όρους, κυρίως μέσω της περιστολής των δαπανών. Στηρίζει και θα στηρίξει την πραγματοπο...

Κοινή εκπροσώπηση της ευρωζώνης στο ΔΝΤ προτείνει η Κομισιόν

Posted: 20 Nov 2011 03:52 AM PST

Το ζήτημα της κοινής εκπροσώπησης των κρατών μελών της ζώνης του ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επαναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προτείνοντας τη θέσπιση μίας μόνο έδρας.

Σύμφωνα με δηλώσεις της αντιπροέδρου της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ αναμένεται να κατατεθεί σχετική πρόταση.

«Η Ευρωζώνη θα ενισχυθεί αν μιλάει με μία μόνο φωνή» τόνισε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη πρόταση είχε συζητηθεί από τους υπουργούς Οικονομικών σε σύνοδο τον Ιούλιο του 2009 στις Βρ...

Στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα ο Λ.Παπαδήμος

Posted: 20 Nov 2011 01:45 AM PST

Το ζήτημα των γραπτών εγγυήσεων και η έκτη δόση θα βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός με τους Ζοζέ Μπαρόζο και Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Την Τρίτη ο Λ. Παπαδήμος θα μεταβεί στο Λουξεμβούργο όπου και θα συναντήσει τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνάντηση που είχαν το Σάββατο με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά οι εκπρόσωποι της τρόικας, επανέφεραν το ζήτημα των ενυπόγραφων δεσμεύσεων.

Ο Α. Σαμαράς από τη...

Επιτέλους νίκη

Posted: 20 Nov 2011 12:00 AM PST

Χρειάστηκε να φτάσουμε στην 5η αγωνιστική της Α1 για να πανηγυρίσει ο Άρης την πρώτη του νίκη. Οι «κίτρινοι» επικράτησαν του Ίκαρου με 83-68 και αισιοδοξούν. Δύσκολη νίκη για τον ΠΑΟΚ που πέρασε από το Μαρούσι με 71-69 και εντυπωσιακός ο Πανιώνιος που σάρωσε τον ΚΑΟΔ με το ευρύ 92-63.

Το Ρέθυμνο πανηγύρισε το δεύτερο δίποντο της σεζόν μετά το 72-66 επί του Ηλυσιακού ενώ το Περιστέρι επιβλήθηκε της Καβάλας με 78-67.

Τρεις βόμβες Ράιχενμπαχ για τη φοροδιαφυγή

Posted: 19 Nov 2011 11:53 PM PST

Έχοντας καταθέσει την πρώτη τριμηνιαία έκθεση της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, ο επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ, σε συνέντευξή του στο "Εθνος της Κυριακής" εστιάζει στην ανάγκη εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου η χώρα να επιστρέψει στην ανάπτυξη. 

Οσον αφορά την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ο κύριος Ράιχενμπαχ τονίζει ότι είναι απαραίτητη η πολιτική βούληση για να υπάρξουν αποτελέσματα, ενώ περιγράφει τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να απορροφηθούν καλύτερα τα κονδύ...

Βίαιες συγκρούσεις στην Αίγυπτο

Posted: 19 Nov 2011 11:31 PM PST

Δύο νεκροί και πάνω από 600 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός των βίαιων επεισοδίων που σημειώθηκαν το Σάββατο στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις της αστυνομίας, όταν οι αστυνομικές αρχές επιχείρησαν να απομακρύνουν σκηνές διαδηλωτών από την πλατεία Ταχρίρ.

Τον τελευταίο καιρό διαδηλωτές αντιδρούν ενάντια σε πτυχές της συνταγματικής μεταρρύθμισης που προωθεί η στρατιωτική ηγεσίας της χώρας, μετά την αποχώρηση Μουμπάρακ.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Εσάμ ...

Στη γωνία ο Άσαντ

Posted: 19 Nov 2011 07:44 PM PST

Ηθέση του Σύρου προέδρου Μπασάρ ελ Άσαντ δεν είναι για να τη ζηλεύει κανένας! Πολλοί θυμούνται την τραγική κατάληξη του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι και βλέπουν ότι ο Σύρος πρόεδρος κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει το ίδιο άδοξο τέλος...
Όμως, υπάρχει μια πολύ ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις. Ο Καντάφι ανατράπηκε και εξοντώθηκε μετά την καθοριστική παρέμβαση του ΝΑΤΟ, ενώ στην περίπτωση της Συρίας βλέπουμε ότι την πρωτοβουλία των κινήσεων αναλαμβάνει πλέον ένα όργανο, ο Αραβικ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές