Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


To ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου

Posted: 05 Sep 2011 05:54 AM PDT

5/9, «Τεχνόπολις»

Πειραιώς 100, Γκάζι

Η κεντρική συναυλία της τρέχουσας περιοδείας του Αλκίνοου Ιωαννίδη γίνεται στο Γκάζι. Μαζί του επί σκηνής είναι οι φίλοι του μουσικοί συνεργάτες Γιώργος Καλούδης , Σωτήρης Λεμονίδης και Μιχάλης Καπηλίδης . Ανατρεπτικές ενορχηστρώσεις, έντονος αυτοσχεδιαστικός χαρακτήρας, ενσωμάτωση πολλών μουσικών ειδών και εναλλαγή του ακουστικού με τον ηλεκτρικό ήχο είναι τα κύρια στοιχεία αυτής της μουσικής ομάδας, που κινούμενη ελεύθερα μέσα και έξω από τις φόρμες του τ...

Επιστροφή στις νίκες για την Εθνική

Posted: 04 Sep 2011 10:09 AM PDT

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας εξασφάλισε η Εθνική μας ομάδα η οποία επικράτησε του Μαυροβουνίου με 71-55 για την τέταρτη αγωνιστική του Γ' ομίλου της διοργάνωσης.

Με εξαιρετική άμυνα και υποδειγματικό παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα «έσβησε» το ματς με την ΠΓΔΜ, δείχνοντας να βρίσκει το στιλ που της ταιριάζει.

Ένα δεκάλεπτο χρειάστηκαν για να «κλειδώσουν» το παιχνίδι οι παίκτες του Ηλία Ζούρου. Κορυφαίοι για την Ελλάδα οι Κώστας Κο...

«Εκπτώσεις» στα ενοίκια

Posted: 04 Sep 2011 07:09 AM PDT

Μεγάλες εκπτώσεις στα ενοίκια των φοιτητικών ακινήτων, μπορούν να πετύχουν φέτος χιλιάδες γονείς που αναζητούν γκαρσονιέρες και δυάρια στις πόλεις που έχουν πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 100.000 σπίτια ενοικιάζονται κάθε χρόνο σε φοιτητές, ενώ το ετήσιο κόστος για κάθε οικογένεια ανέρχεται σε 3.000 - 6.000 ευρώ. Δηλαδή, κατά μέσο όρο, ο συνολικός ετήσιος τζίρος της φοιτητικής αγοράς κυμαίνεται γύρω στα 400 - 500 εκατ. ευρώ, ενώ μπορεί να φτάσει το 1 δισ. ευρώ.

Φαίνε...

Συναίνεση: «εχθρός του λαού»

Posted: 04 Sep 2011 06:52 AM PDT

Με αιχμή του δόρατος την αναδιάρθρωση των εργα­σιακών σχέσεων που συντελείται ελέω τρόικας και μνημονί­ων, αλλά και τους αναγκαίους μαζι­κούς αγώνες που απαιτούνται για την αναχαίτισή της, ανεβαίνει το ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, ενώ το ΠΑ­ΜΕ έχει προγραμματίσει το αγωνιστι­κό του ραντεβού στις 10 Σεπτέμβρη, ημέρα κινητοποίησης των συνδικά­των, στην πλατεία Αριστοτέλους . Παράλληλα, πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το καθιερωμέ­νο Φεστιβάλ της ΚΝΕ το οποίο θα κορυφωθεί με με­γάλη πολ...

Το Βερολίνο θα καθορίσει τη στάση του βάσει της έκθεσης της Τρόικας

Posted: 04 Sep 2011 06:51 AM PDT

Ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, σε δηλώσεις του, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η βάση για την όποια στάση της κυβέρνησης του Βερολίνου θα είναι η επίσημη έκθεση της τρόικας και όχι οι φήμες».

Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη η Ελλάδα «να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει χωρίς καθυστερήσεις, και αν πράγματι τις εφαρμόζει, αυτό θα το κρίνει το πόρισμα της τρόικας».

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ωστόσο, τίθεται για πρώτη φορά  θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρ...

Μπολτ και … παγκόσμιο ρεκόρ!

Posted: 04 Sep 2011 06:01 AM PDT

Μπορεί να μην κατάφερε να αγωνιστεί στον τελικό των 100 μέτρων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου της Νταεγού, όμως «ρέφαρε» στη συνέχεια. O Γιουσέιν Μπολτ, παγκόσμιος πρωταθλητής στα 200 μέτρα, έκανε παγκόσμιο ρεκόρ με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 της Τζαμάικας στον τελικό του αγωνίσματος, σημειώνοντας χρόνο 37.04, τρέχοντας τελευταίος από τους τέσσερις συναθλητές του. Ετσι, κατέρριψαν το δικό τους 37.10 από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Μαζί με τον παγκόσμιο ρέκορντμαν και «χρυ...

Πυρκαγιά ξέσπασε στο Μαίναλο Αρκαδίας

Posted: 04 Sep 2011 04:42 AM PDT

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 11:00 το πρωί της Κυριακής στη θέση Ραπούνι στο Μαίναλο Αρκαδίας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται κινητοποίηση δυνάμεων της Πυροσβεστικής από όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου για την κατάσβεση της φωτιάς.

Η κύρια εστία της φωτιάς ήταν σε ρεματιά που είχε ξανακαεί το 2000, ενώ μέχρι πρότεινος έχει επεκταθεί και σε δασικές εκτάσεις. Η πυροσβεστική την χαρακτήρισε ως «ιδιαίτερα επικίνδυνη»  λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις της πυροσ...

Βενιζέλος: «Εκτός πραγματικότητας» τα σενάρια περί σύγκρουσης με την Τρόικα

Posted: 04 Sep 2011 04:12 AM PDT

Με ανακοίνωση αποφάσισε να απαντήσει εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στα δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου για τις εξελίξεις στην οικονομία και την πορεία των συνομιλιών με την τρόικα.

Συγκεκριμένα, ο ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι «Είναι λυπηρό να ανακυκλώνονται με επίμονο τρόπο δημοσιογραφικο-πολιτικά σενάρια που στοχεύουν στην καλλιέργεια κλίματος αβεβαιότητας και κινδυνολογίας, χωρίς να γίνεται αντιληπτό ότι αυτό είναι ιδιαίτερα βλαπτικό για την εθνική οικονομία και την πληγωμένη α...

Δύο… γάιδαροι μαλώνανε…

Posted: 04 Sep 2011 03:29 AM PDT

Επιμένει η Νέα Δημοκρατία στο θέμα της εμπλοκής των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στα 5μηνα απασχόλησης ανέργων σε δήμους, πρόγραμμα που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και δημιούργησε πολλές εντάσεις μέσα στον Αύγουστο.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, που ξέρει από κομματικά ρουσφέτια, αφού κατόρθωσε στην κυβερνητική πενταετία να αλλάξει τα φώτα στο Δημόσιο, φοβάται - και δικαίως - ότι το ΠΑΣΟΚ θα χρησιμοποιήσει τις ΜΚΟ ως προκάλυμμα καπνού προκειμένου οι τοπικές του οργανώσεις να «αναζωογονηθούν» ως...

Ραγκούσης: Δεν θα υποχωρήσουμε στις απαιτήσεις «κακομαθημένων» συντεχνιών

Posted: 04 Sep 2011 03:03 AM PDT

O υπουργός Υποδομών, Γιάννης Ραγκούσης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα «υποχωρήσει  στις απαιτήσεις καμίας "κακομαθημένης" συντεχνίας» και παράλληλα ζήτησε να προχωρήσουν οι αλλαγές χωρίς δισταγμούς και παλινωδίες.

Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» προανήγγειλε ακόμα αλλαγές στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ.

Αναφορικά με το ζήτημα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί, επισήμανε ότι οι ρυθμίσεις για τα ταξί θα κατατεθούν πολύ σύντομα στο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ πρόσθεσε πως «το διακύβευμα είναι αν...

Δέκα συλλήψεις στη συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» το Σάββατο

Posted: 04 Sep 2011 01:55 AM PDT

Σε δέκα συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια της νέας συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν οι «Αγανακτισμένοι» μπροστά από το κτίριο της Βουλής.

Ειδικότερα, επτά άτομα συνελήφθησαν για παρακώλυση συγκοινωνιών και τρία για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών. Και οι δέκα συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Η λεωφόρος Αμαλίας είχε κλείσει κατα τη διάρκεια της συγκέντρωσης, δόθηκε όμως και πάλι στην κυκλοφορία έπειτα από επέμβαση των ΜΑΤ.

Το επόμενο Σάββατο 10 Σεπ...

Στο Παρίσι ο Στρος-Καν

Posted: 04 Sep 2011 01:37 AM PDT

Στο Παρίσι έφτασε το πρωί της Κυριακής ο Ντομινίκ Στρος-Καν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αν Σινκλέρ, ύστερα από την δικαστική «περιπέτεια» που είχε στις ΗΠΑ κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού.

Ο  τέως επικεφαλής του ΔΝΤ, απέφυγε να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση στους δημοσιογράφους ενώ στη συνέχεια αποχώρησε από το αεροδρόμιο.  Η εικόνα του έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα ενώ δεν αναμένεται οι Γάλλοι πολίτες να του επιφυλάσσουν θερμή υποδοχή.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το π...

Διαμαντοπούλου: «Η συναίνεση βοηθάει στις μεγάλες αποφάσεις»

Posted: 04 Sep 2011 01:04 AM PDT

Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε, σημείωσε ότι «η συναίνεση βοηθάει στις μεγάλες αποφάσεις που έχει ανάγκη η χώρα για να σταθεί όρθια», τονίζοντας το ενδεχόμενο αδυναμίας υλοποίησης των μέτρων της 21ης Ιουλίου.

Ειδικότερα, ανέφερε στο «Έθνος της Κυριακής», ότι είναι μεγάλη ανάγκη η κυβέρνηση να εφαρμόσει άμεσα και γρήγορα αλλαγές, ενώ τάσσεται υπερ των απολύσεων στο Δημόσιο για τους «ασυνείδητους» δημοσίους υπαλλήλους και της διαμόρφωσης μίας δίκαιης βάσης...

Λογοκρισία στην Τουρκία

Posted: 04 Sep 2011 01:01 AM PDT

Δεκαµελής «Επιτροπή Προστασίας Ανηλίκων από Βλαβερά Δηµοσιεύµατα», επιφορτισµένη µε την ευθύνη ελέγχου βιβλίων και περιοδικού Τύπου για «άσεµνο» περιεχόµενο, έχει συσταθεί στη γειτονική Τουρκία. Με επικεφαλής έναν οικονοµολόγο και µέλη έναν γιατρό, έναν ιµάµη και έναν ψυχολόγο, είναι το µοναδικό θεσµικό όργανο που µπορεί να παραπέµψει έναν συγγραφέα στη Δικαιοσύνη για παραβίαση του νόµου «περί ασέµνων». Η επιτροπή έχει επίσης το δικαίωµα να απαιτήσει την πώληση «άσεµνου» βιβλίου ή περιοδικού ...

Έχει χαθεί εντελώς η μπάλα-Πλήρης κυβερνητική αποσύνθεση

Posted: 04 Sep 2011 12:47 AM PDT

Tην μπάλα φαίνεται να έχει χάσει πλήρως ο πρωθυπουρ­γός, του οποίου η προφα­νής και πρωτοφανής αδυνα­μία να ελέγξει τις άγριες κόντρες των υπουργών του, αλλά και την πορεία της κυβέρνησης, έχει αναζωπυρώσει την ανησυχία για την προοπτική της χώρας. Κι ενώ επανέρχονται τα δημο­σιεύματα στον διεθνή Τύπο περί ενδε­χόμενης χρεοκοπίας της χώρας εντός του 2011, το πολιτικό προσωπικό της κυβέρνησης αλληλοσφάζεται για την πολιτική του επιβίωση και ο διχασμός μεταξύ των θιασωτών των κυβερνήσε­ων συνερ...

Το γερμανικό κρατίδιο «Ήλιος»

Posted: 04 Sep 2011 12:35 AM PDT

Στους διαδρόμους του ΥΠΕΚΑ, εκεί στη Μεσογείων, οι καλά γνωρίζοντες τα θέματα της ενέργειας, διατηρώντας ακό­μη τη χαλαρή διάθεση των διακοπών, έχουν επιστρατεύσει το χιούμορ για να σχολιάσουν την επικοινωνιακή «ηλια­κή καταιγίδα» που έχει κατακλύσει τη χώρα... Όπως λένε, το περίφημο πρό­γραμμα «Ήλιος», που μπήκε αιφνιδί­ως στην ατζέντα, δεν είναι τίποτε άλλο από τους ευσεβείς πόθους των Γερμα­νών για την εγκαθίδρυση στην ελληνι­κή επικράτεια γερμανικών κρατιδίων με την ονομασία «Sonne» .

Το π...

Κάνουν όνειρα για το Μαξίμου

Posted: 04 Sep 2011 12:22 AM PDT

Πρόβα... πρωθυπουργικού κοστουμιού κάνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, αφού στη Ν.Δ. πιστεύουν ότι μέσα στο φθι­νόπωρο η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, έστω κι αν δεν τις θέλουν ακόμη. Όπως γίνε­ται αντιληπτό, οι «γαλάζιοι» πιστεύουν ότι όχι μόνο θα κερδίσουν τις εκλογές, αλλά θα έχουν και αυτοδυναμία , όμως πολλοί προβληματίζονται για το πώς θα κυβερνήσουν. Όνειρα θερινής νυκτός λοιπόν; Μπορεί. Πάντως καλού - κακού στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ετο...

Κωστόπουλος: Η συγχώνευση συμβάλλει στον εξορθολογισμό του τραπεζικού συστήματος

Posted: 04 Sep 2011 12:10 AM PDT

O πρόεδρος της Alpha, Γιάννης Κωστόπουλος, δήλωσε ότι η συγχώνευση με τη Eurobank είναι ένα μεγάλο βήμα για τον εξορθολογισμό και την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος, καθώς «δημιουργείται μια μεγάλη και ισχυρότερη ελληνική τράπεζα, ευρωπαϊκού μεγέθους, η οποία μπορεί να προσελκύει ευκολότερα κεφάλαια και καταθέσεις».

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα της Κυριακής τόνισε πως «αλλιώς βλέπουν οι αγορές και οι καταθέτες μια μεγάλη ελληνική τράπεζα με περισσότερα κεφάλαια και τ...

Το γάντι στη νεολαία

Posted: 03 Sep 2011 06:20 PM PDT

Η κυβέρνηση, με τη «συναίνεση των τριών», κατάφερε να προ­ωθήσει τις αλλαγές που επιθυ­μεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τώ­ρα μένει να δούμε τι θα κάνουν καθη­γητές και φοιτητές το αμέσως επόμενο διάστημα. Αν θα διαλέξουν, δηλαδή, τη δική τους... συναίνεση για την από­κρουση του νομοσχεδίου της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σχηματίζο­ντας ένα ευρύ μέτωπο με τις υπόλοιπες «μνημονιακές» δυνάμεις, στόχευσε σε μια επικοινωνιακή διαχείριση της επερ­χόμενης εκπαιδευ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές