Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου

Posted: 02 Sep 2011 05:43 AM PDT

2, 3/9, Ηρώδειο

Η «Μήδεια» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα, μουσική Ελένης Καραϊνδρου και πρωταγωνιστές την Αμαλία Μουτούση και τον Χρήστο Λούλη ανεβαίνει για δύο παραστάσεις στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

2/9, Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεϊκου

Γαλάτσι

Ο Ψαραντώνης με το συγκρότημά του δίνει μια μεγάλη συναυλία στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ του Δήμου Γαλατσίου. Μαζί του στο τραγούδι η Νίκη Ξυλούρη. Η μουσική παράσταση περιλαμβάνει παραδοσιακά κρητικά τραγούδια, έτσι όπως ξεχωριστά ο Ψαραντώνης μπορ...

Έγκλημα

Posted: 01 Sep 2011 06:07 PM PDT

Irvine Welsh
Μετάφραση: Ίων Παπασπύρου 
Εκδόσεις: Οξύ
Σελ.:461

Η τελευταία υπόθεση του επιθεωρητή της σκοτσέζικης αστυνομίας Ρέι Λένοξ στο Εδιβούργο σχετίζεται με την κακοποίηση και τη δολοφονία ενός παιδιού. Με το βάρος αυτής της σοκαριστικής υπόθεσης να τον σκιάζει, ο επι­θεωρητής μαζί με την αρραβωνιαστικιά του φεύγουν για διακοπές στο Μαϊάμι. Ο λαμπερός ήλιος της Φλόριδας επιδρά καθοριστικά στη βαριά διάθεση  του Λένοξ. Ωστό­σο, πολλές φορές η ζωή σχεδιάζει τελείως διαφορετικά τη  μοίρα μας...

Η θρησκεία του στιλέτου: Εγκώιον Σαρλότ Κορνταί

Posted: 01 Sep 2011 05:59 PM PDT

Michel Onfray
Μετάφραση: Σαπφώ Διαμαντή 
Εκδόσεις: Εξάντας 
Σελ.:88

Ο γνώριμος και αγαπημένος μας συγγραφέας Michel Onfray,που σημαντικά του έργα κυκλοφο­ρούν από τις εκδόσεις Εξάντας, στο σύντομο αυτό δοκίμιο καταπιάνεται  με ένα ιδιαίτερα γαλλικό, αλλά γενικότερου ενδιαφέροντος θέμα, τη δολο­φονία του Μαρά από τη Νορανδή Μαρί-ΑνΣαρ-λότ ντε Κορνταί ντ'Αρόν. Ό,τι κι αν πιστεύει κανείς για τη Γαλλική Επανάσταση,  μια αναμφισβήτητη πλευρά της, η οποία γίνεται αποδεκτή από όλες τις πλευρές, ήταν η ...

Η Ελλάδα στο ντιβάνι

Posted: 01 Sep 2011 05:56 PM PDT

Μάκης Ανδρονόπουλος
Εκδόσεις: Αλεξάνδρα 
Σελ.:350

Περνώντας τις συμπληγάδες του 20ού αιώνα   ε πολέμους, εθνικές καταστροφές, εμφύλιους και χούντες, η Ελλάδα πήρε μια βαθιά ανάσα την εποχή της μεταπολίτευσης. Μια εποχή όπου η χώρα επέδωσε τη δημοκρατία  μαζί  μια πρωτόγνωρη ευμάρεια. Η  μεταπολίτευση αναδείχτη­κε σε  μια περίοδο όπου συντελέστηκαν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις οι οποίες έβαλαν τη χώρα σε μιαν άλλη πορεία. Στο  μεταξύ η ελληνική κοινω­νία είχε άπλετο χρόνο να κοιτάξει το παρελθόν τη...

Σύμφωνα με την επιθυμία του...

Posted: 01 Sep 2011 11:00 AM PDT

Με την «Ωδή στη Χαρά» από την ενάτη Ι συμφωνία του Μπετόβεν, που αποτελεί και τον ύμνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποχαιρέτησαν χθες, σύμφωνα με την επιθυμία του, τον Λεωνίδα Κύρκο συγγενείς, φίλοι και σύντροφοι, παράγοντες του πολιτικού κόσμου και εκπρόσωποι των ηγεσιών των κομμάτων.

Μοναδικός ομιλητής, σύμφωνα με μια δεύτερη επιθυμία του ιστορικού ηγέτη της Αριστεράς, ήταν ο Φώτης Κουβέλης, πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, την οποία ο Κύρκος στήριξε με όλες του τις δυνάμεις - όσες του είχαν ...

Μισή και η 2η αγωνιστική

Posted: 01 Sep 2011 10:45 AM PDT

Με έξι παιχνίδια θα διεξαχθεί η δεύτερη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας καθώς στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν δόθηκε κανένα πιστοποιητικό λόγω των εκκρεμοτήτων με Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα.

H επόμενη συνεδρίαση θα γίνει στις 13 Σεπτεμβρίου, μετά δηλαδή από την ημερομηνία που είχε προγραμματιστεί η δεύτερη αγωνιστική.
Επιπλέον η ΕΕΑ, ζήτησε από το νομικό συμβούλιο του κράτους γνωμοδότηση για να αποσαφηνιστεί εάν τελικά οι ομάδες έχουν δικαίωμα να καταθέσουν αί...

Βαδίζει σε σωστό δρόμο

Posted: 01 Sep 2011 10:42 AM PDT

Δύο στα δύο για την Εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, Το τελικό 81-61 επί της Φινλανδίας ήρθε αρκετά εύκολα αφού οι παίκτες του Ηλία Ζούρου ουδέποτε υποτίμησαν τους αντιπάλους τους.

Παρά τα αρκετά λάθη της η γαλανόλευκη έπαιξε καλή άμυνα και είχε πλουραλισμό στην επίθεση. Προηγήθηκε με 41-32 στο ημίχρονο και στη συνέχεια διατηρούσε και αύξανε τη διαφορά.

Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Μπουρούσης με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ. Αύριο η Ελλάδα έχει ρεπό και το Σάββατο αντιμετωπίζει τα Σκόπια.

Παραιτήθηκε η πρόεδρος του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής

Posted: 01 Sep 2011 10:39 AM PDT

Παραιτήθηκε την Πέμπτη η πρόεδρος του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Στέλλα Μπαλφούσια, μετά από τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος αλλά και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν αναφορικά με την έκθεση του Γραφείου για το χρέος.

Η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η δυναμική του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ παραμένει ανεξέλεγκτη γεγονός το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Οικονομικών ο οποίος δήλωσε ότι τα μέλη του Γραφεί...

Στη δημοσιότητα οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου

Posted: 01 Sep 2011 10:06 AM PDT

Υλοποιεί το Υπουργείο Οικονομικών την εξαγγελία του για τη δημοσιοποίηση των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου στο διαδίκτυο, με την υπογραφή σχετικής απόφασης από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με αυτή την απόφαση, η δημοσιοποίηση αφορά εκείνους που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 150.000 ευρώ για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους.

Η δημοσιοποίηση θα γίνει μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, σε ειδικό διαδικτυακό τόπο του υπουργείου Οικονομικών. 

Τα στοιχεία που θα βγουν στη...

Μιλάνε όλοι...

Posted: 01 Sep 2011 09:52 AM PDT

Το όνομα του εφοπλιστή Αγούδημου  ήλθε και πάλι στην επικαιρότητα με αφορμή την απομάκρυνση από το λιμάνι του Πειραιά των πλοίων - σαράβαλων που είχε εγκαταλείψει.

Αυτή η επικαιρότητα συνοδεύτηκε και από ρεπορτάζ που, μεταξύ άλλων, ανέφεραν ότι ο εν λόγω εφοπλιστής, ο οποίος είχε βαρέσει «κανόνι» πριν από μερικά χρόνια, έχει ακόμη απλήρωτους τους εργαζόμενους στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας στον Πειραιά… Είναι ο ίδιος - ο Μάκης Αγούδημος - που πριν από μερικούς μήνες είχε δώσει συνέντευξ...

Μυστική συνάντηση κορυφαίων αξιωματούχων του Καντάφι με Αμερικανό αξιωματούχο τον Αύγουστο στο Κάϊρο;

Posted: 01 Sep 2011 09:32 AM PDT

Γράφει ο Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης, Δημοσιογράφος

Σύμφωνα με μυστικά έγγραφα που βρέθηκαν στα γραφεία της μυστικής υπηρεσίας της Λιβύης, αμερικανοί πολιτικοί είχαν συμβουλεύσει τον Μουαμάρ Καντάφι πως να καταπνίξει την αντίσταση που είχε αρχίσει να εκδηλώνεται στην Λιβύη. Πρόκειται για έγγραφα, που κατέγραφαν μια συνάντηση μεταξύ του πρώην αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών των Η.Π.Α. David Welch και δυο υψηλόβαθμων Λίβυων αξιωματούχων. Ο πρώην αμερικανός αξιωματούχος φέρεται να συναντήθηκε με τ...

Να συνεχίσουν την αντίσταση καλεί τους υποστηρικτές του ο Καντάφι

Posted: 01 Sep 2011 09:25 AM PDT

O Μουαμάρ Καντάφι κάλεσε την Πέμπτη τους υποστηρικτές του να «συνεχίσουν την αντίσταση», υποστηρίζοντας σε ηχογραφημένο μηνυμά, που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Arrai, πως εξεγερμένοι και ΝΑΤΟ είναι διχασμένοι.

«Ακόμα κι αν δεν ακούτε τη φωνή μου, συνεχίστε την αντίσταση» δήλωσε ο Λίβυος συνταγματάρχης, σύμφωνα με τα αποσπάσματα. Το τηλεοπτικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι το πλήρες ηχητικό μήνυμα θα μεταδοθεί αργότερα. 

«Ας υπάρξει μια διαρκής μάχη και ας καταπιούν οι φλόγες τη Λιβύη» είπε.

...

ΥΠΟΙΚ: «Οι επιχειρηματίες στην εστίαση έχουν υποχρέωση να εκδίδουν αποδείξεις»

Posted: 01 Sep 2011 09:23 AM PDT

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την απόφαση των επαγγελματιών της εστίασης να μην κόβουν αποδείξεις και να μην αποδίδουν το νέο αυξημένο ΦΠΑ, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

«Οι επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης, το πρώτο που έχουν υποχρέωση να κάνουν είναι να εκδίδουν αποδείξεις για το σύνολο των ποσών που εισπράττουν από τους καταναλωτές και να αποδίδουν τον αντίστοιχο ΦΠΑ που έχει ήδη πληρώσει ο καταναλωτής, στο κράτος. Όποιοι θεωρούν ότι η παραβίαση του νόμου είναι η καλύτερη μέθο...

Χωρίς ΗΣΑΠ και Μετρό την Παρασκευή

Posted: 01 Sep 2011 08:49 AM PDT

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό της Αθήνας καθώς οι εργαζόμενοι σε Μετρό και Ηλεκτρικό αποφάσησαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου.

 

Οι εργαζόμενοι αντιτίθενται στις μετατάξεις προσωπικού και έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10 το πρωί μπροστά από το υπουργείο Υποδομών.

 

Με το πιστόλι στον κρόταφο;

Posted: 01 Sep 2011 08:48 AM PDT

Όχι δεν υπήρξε «βαθύ λαρύγγι» από την κυβέρνηση που να σφύριξε στους δημοσιογράφους που ήταν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ότι στη συζήτηση με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων ο Βενιζέλος παραδέχτηκε ότι λήφθηκαν μέτρα με το πιστόλι στον κρόταφο της κυβέρνησης.

Το είπε ο «άγουρος» στην πολιτική επικοινωνία πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδριανός ότι το μέτρο λήφθηκε με το πιστόλι στον κρόταφο. Και εμείς που τόσο καιρό πιστεύουμε ότι με το μνημόνιο είχαμε το πιστόλι στο τραπέζι… Αυτό είναι να πα...

Τροποποιημένο ν/σ για τα αυθαίρετα κατέθεσε ο Παπακωνσταντίνου

Posted: 01 Sep 2011 08:43 AM PDT

Μια σειρά αλλαγών στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα κατέθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκαλώντας έτσι θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αριστεράς που μιλούν για ένα εξ'ολοκλήρου νέο νομοσχέδιο. 

Οι αλλαγές αναφέρονται σε ακίνητα έως και τις 28 Ιουλίου του 2011, και όχι έως τις 28 Απριλίου του 2010, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να ενταχθούν στη ρύθμιση ακόμη και νεότερες αυθαίρετες κατασκευές. 

Παράλληλα η αναστολή κατεδάφισης θα ισχύσει για 30 χρόνια τόσο για εν...

Παρέμβαση Λευτέρη Αυγενάκη για τον οργανισμό παροχής υπηρεσιών υγείας

Posted: 01 Sep 2011 07:57 AM PDT

Γράφει ο Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης, Δημοσιογράφος

Διευκρινήσεις αναφορικά με τον τελικό σχεδιασμό για τη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και την ενοποίηση των Ταμείων, μετά και τις επισημάνσεις των επιτηρητών της Τρόικας, αλλά και τις επιπτώσεις στα δικαιώματα των ιατρών, ζητά ο βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από τους αρμόδιους υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης,...

Σκληραίνει η κόντρα ΠΑΣΠ - κυβέρνησης

Posted: 01 Sep 2011 07:46 AM PDT

Φουντώνει η κόντρα μεταξύ των φοιτητικών παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τα κόμματα τους. Αυτή τη φορά η ΠΑΣΠ αποφάσισε να βγει περισσότερο στην κόντρα με το ΠΑΣΟΚ και σε σχετική ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων τονίζει:

«Παρά τους δημόσιους πανηγυρικούς λόγους της κυβέρνησης και της Υπουργού Παιδείας  για την ψήφιση με επίπλαστη συναίνεση και διαδικασίες εξπρές του νέου Νόμου-Πλαισίου για την ανώτατη εκπαίδευση, στην πραγματικότητα πρόκειται για μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού κοινο...

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βενιζέλου - τρόικας

Posted: 01 Sep 2011 07:43 AM PDT

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι ελέγχουν την κατάσταση της οικονομίας εν όψει της 6ης δόσης των 8 δισ. ευρώ.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι υποχρεώσεις πληρωμών του Δημοσίου έως το τέλος του έτους, οι εκτιμήσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων για την είσπραξη των εσόδων από την έκτακτη εισφορά και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και θέματα σχετικά με την εξέλιξη των δαπανών των ΔΕΚΟ.

Ο κ. Βενι...

Αποδοκιμάζει η Ιερά Σύνοδος το «Ζήτω τα γιαούρτια»

Posted: 01 Sep 2011 07:32 AM PDT

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος μέσω του Γραφείου Τύπου της με την οποία παίρνει σαφείς αποστάσεις από τις σκληρές δηλώσεις του μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης,  Ανδρέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι απόψεις που εξέφρασε πρόσφατα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, αποτελούν καθαρά προσωπικές του απόψεις και όχι απόψεις που έχει υιοθετήσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος»

Ο μητροπολίτης είχε ταχθεί υπέρ της αποδοκιμασίας πολιτικών...

Σύμφωνα με νέα έρευνα, αναποτελεσματικές οι ισχύουσες θεραπείες κατά της ακμής;

Posted: 01 Sep 2011 07:31 AM PDT

Γράφει ο Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης, Δημοσιογράφος

Η ακμή είναι χρόνια ασθένεια, η οποία μπορεί να είναι επίπονη και να προκαλεί παραμόρφωση. Αρκετές θεραπείες έχουν προβληθεί ως λύση στο εν λόγω πρόβλημα, που είναι οικονομικά επιζήμιο τόσο για τον πάσχοντα όσο και για το σύστημα υγείας. Νέα κλινική έρευνα στο βρετανικό πανεπιστήμιο του Νότινγχαμ υποστηρίζει ότι υπάρχει μικρή ερευνητική απόδειξη που αποδεικνύει ότι οι υπάρχουσες θεραπείες κατά της ακμής είναι αποτελεσματικές ή αν οι ακριβότερ...

Berilner Zeitung: Η πρώτη φωτογραφία από την τάφρο του Εβρου

Posted: 01 Sep 2011 07:14 AM PDT

Στη γερμανική εφημερίδα Berliner Zeitung δημοσιεύεται ανταπόκριση με τίτλο «Η τάφρος στον Έβρο» και υπότιτλο «Η Ελλάδα σκοπεύει να κατασκευάσει μία τάφρο μήκους 120 χιλιομέτρων και βάθους 7 μέτρων στα σύνορά της με την Τουρκία, προκειμένου να είναι προετοιμασμένη απέναντι σε παράνομους μετανάστες και τουρκικά τεθωρακισμένα». 

Το ρεπορτάζ πλαισιώνεται από φωτογραφία της τάφρου του Έβρου, με τη σημείωση: «Η πρώτη φωτογραφία. Η λήψη έγινε κρυφά από Έλληνα στρατιώτη. Φωτογραφίες σαν αυτή δεν έχουν...

Πρόγραμμα απασχόλησης 120.000 ανέργων ανακοίνωσε ο Καστανίδης

Posted: 01 Sep 2011 07:10 AM PDT

Την δημιουργία προγράμματος απασχόλησης 120.000 ανέργων σε έργα των δήμων με την μέθοδο της επιστασίας, εξετάζει η κυβέρνηση για την προσεχή τριετία σύμφωνα με τα όσα δημοσιοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης.

Ο κάθε άνεργος θα μπορεί να κάνει ως και 135 ημερομίσθια το χρόνο και θα χρηματοδοτείται εν μέρει και από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από κονδύλια του ΕΣΠΑ. Θα απασχολούνται κυρίως σε μικρά έργα και θα επιλέγονται από τοπικές λίστες του ΟΑΕΔ με συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποί...

Ο Παπουτσάκης Πρόεδρος, η «παρωδία» συνεχίζεται…

Posted: 01 Sep 2011 06:48 AM PDT

Ο Απόστολος Παπουτσάκης ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για να διαδεχθεί τον Βαγγέλη Μαρινάκη στον προεδρικό θώκο της Super League και εξελέγη –όπως ήταν φυσικό- σχεδόν ομοφώνως .

Τα… ευτράπελα δεν έλειψαν ούτε αυτή τη φορά από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας, καθώς παρέστησαν κανονικά οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας.

Εδώ η… επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά με τη Λίγκα, καθώς πως στοιχειοθετείται, από πού και από ποιον, ότι αυτές οι δύο ομάδες θα αγωνίζονται στη Super Leagu...

Ας αναλάβει εισαγγελέας

Posted: 01 Sep 2011 06:30 AM PDT

Βαρετή, υποκριτική και απολύτως αδιέξοδη είναι η κουβέντα που άνοιξε για τα μυστικά κονδύλια της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, τα οποία – κατά δήλωση του Μόσιαλου – πήγαιναν σε δημοσιογράφους που «βοηθούσαν το έργο της κυβερνήσεως» .

Είναι βαρετή γιατί την έχουμε κάνει πάρα πολλές φορές κατά το παρελθόν, σε ό,τι αφορά τους μυστικοσυμβούλους υπουργών, τα «μαύρα» κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, τα φακελάκια που δόθηκαν σε δημοσιογράφους κατά την προετοιμασία και διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές