Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

PERIERGAA


PERIERGAA


Το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας > Αυτός είναι ο πολιτισμός που ονειρεύονται οι νταβατζήδες των ελληνόφωνων ΜΜ”Ε” - Βίντεο

Posted: 05 Sep 2011 02:41 PM PDT

Προσοχή:Tο βίντεο περιέχει σκληρές σκηνές βίας και αίματος ...
Mερικές φορές τα λόγια είναι περιττά
Δείτε το video:

 





http://thesecretrealtruth.blogspot.com
greeknation

H μικρότερη νανομηχανή στον κόσμο

Posted: 05 Sep 2011 02:24 PM PDT


Χημικοί του πανεπιστημίου Ταφτς στις ΗΠΑ κατασκεύασαν το μικρότερο ηλεκτρικό μοτέρ στον κόσμο, το οποίο συνίσταται σε ένα και μόνο μόριο. 



Το επίτευγμα -το οποίο θα υποβληθεί για καταχώρηση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες- μπορεί να...
ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς νανομηχανών, που θα μπορούν να αξιοποιηθούν μελλοντικά σε διάφορες εφαρμογές από την ιατρική ως την μηχανολογία.


Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή χημείας Τσαρλς Σάικς, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό νανοτεχνολογίας «Nature Nanotechnology», ανέφεραν ότι ο ηλεκτροκινητήρας τους έχει πλάτος μόλις ένα νανόμετρο (ένα δισεκατομμυριοστό του μέτρου), ξεπερνώντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν 200 νανόμετρα (συγκριτικά, μια ανθρώπινη τρίχα έχει πλάτος περίπου 60.000 νανομέτρων).


Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει συνεχείς πρόοδοι στην ανάπτυξη μικροσκοπικών μοριακών μηχανών, που τροφοδοτούνται από το φως ή από χημικές αντιδράσεις, είναι όμως η πρώτη φορά που ένας τέτοιος νανοκινητήρας κινείται με ηλεκτρική ενέργεια.


«Αποδείξαμε ότι είναι δυνατό να παρέχεις ηλεκτρισμό σε ένα μοναδικό μόριο και να το βάλεις να κάνεις κάτι που δεν είναι τυχαίο», δήλωσε ο Σάικς.


Οι ερευνητές κατόρθωσαν να θέσουν υπό έλεγχο το μοριακό μοτέρ τους μέσω ηλεκτρισμού, χρησιμοποιώντας ένα πολύ εξελιγμένο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο χαμηλής θερμοκρασίας, το οποίο χρησιμοποιεί ηλεκτρόνια αντί για φωτόνια για να «δει» τα μόρια. 


Με την μεταλλική άκρη του μικροσκοπίου, παρείχαν ένα ηλεκτρικό φορτίο σε ένα θειούχο μόριο που είχε τοποθετηθεί πάνω σε μια αγώγιμη επιφάνεια χαλκού.


Το μόριο διέθετε άτομα άνθρακα και υδρογόνου που ξεπηδούσαν από αυτό σαν δύο βραχίονες περιστρεφόμενοι γύρω από το χημικό δεσμό θείου-χαλκού. 


Οι ερευνητές έδειξαν ότι μέσω του ηλεκτρισμού και της μεγάλης μείωσης της θερμοκρασίας του μορίου (στους μείον 268 βαθμούς Κελσίου), ήσαν σε θέση να επιδρούν άμεσα και να ελέγχουν την περιστροφή του μορίου σαν να ήταν μοτέρ.


Για να υλοποιηθούν όμως οι πιθανές ποικίλες πρακτικές εφαρμογές του νανο-κινητήρα, θα πρέπει να καταστεί εφικτό ένα ανάλογο επίτευγμα σε υψηλότερες θερμοκρασίες, καθώς, προς το παρόν, σε αυτές το μόριο περιστρέφεται υπερβολικά γρήγορα και δεν μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο μέσω του ηλεκτρισμού.


http://24gr.blogspot.com

Δείτε πόσο απέχει η Ευρώπη από την Αμερική!

Posted: 05 Sep 2011 02:21 PM PDT

Θεαματικές φωτογραφίες που δείχνουν ότι η απόσταση μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης, συνεχώς μεγαλώνει, δημοσίευσε η Daily Mail!





Ανήκουν στον βρετανό δύτη Άλεξ Μασταρντ, ο οποίος καταδύθηκε σε βάθος περίπου 25 μέτρων ανοιχτά της Ισλανδίας, ακριβώς στο χώρισμα της Βόρειας Αμερικής με τις Ευρασιατικές τεκτονικές πλάκες.



http://volostv.blogspot.com
http://www.pyles.tv
http://anoixti-matia.blogspot.com

Η μαζική φυγή 1.3 εκατ. χηνών!

Posted: 05 Sep 2011 02:03 PM PDT

Πραγματικά απίστευτες εικόνες κατέγραψε ο φακός.
Το ομαδικό ταξίδι 1,3 εκατομμυρίων χηνών προς πιο ζεστά κλίματα απαθανάτισε φωτογράφος σε εθνικό πάρκο του Καναδά...
Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό, καθώς δίνεται η εντύπωση ότι οι χήνες καλύπτουν σχεδόν όλο το έδαφος και ότι κρύβουν ακόμη και τον ήλιο.

Το πάρκο Squaw Creek αποτελεί χαρακτηριστικό σταθμό των πτηνών στη διαδρομή 2.500 μιλιών που καλούνται να καλύψουν συνολικά μέχρι να φτάσουν στον κεντρικό Καναδά.

Ο φωτογράφος από τη Νεμπράσκα που αφιέρωσε 22 συνολικά μέρες την περασμένη Άνοιξη παρατηρώντας τις χήνες προκειμένου να τραβήξει τις καλύτερες φωτογραφίες περιέγραψε με τον ακόλουθο τρόπο τις εικόνες: «Φαίνεται σαν να πέφτει χιόνι στον ορίζοντα. Οι εικόνες πραγματικά σε ξεγελούν».

Όσο για το θόρυβο που έκαναν, ο φωτογράφος ονόματι Mike Hollingshead, δήλωσε ότι ήταν τόσο έντονος που τον ένιωθε στα αυτιά του επί σειρά ωρών.
Μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να πάρει μαζί του ένα mp3 player για να κάνει τη δουλειά του πιο άνετα.

.
Perierga.gr - Η μαζική φυγή 1.3 εκατ. χηνών
Perierga.gr - Η μαζική φυγή 1.3 εκατ. χηνών
Perierga.gr - Η μαζική φυγή 1.3 εκατ. χηνών
Perierga.gr - Η μαζική φυγή 1.3 εκατ. χηνών
Perierga.gr - Η μαζική φυγή 1.3 εκατ. χηνών
Perierga.gr - Η μαζική φυγή 1.3 εκατ. χηνών
Perierga.gr - Η μαζική φυγή 1.3 εκατ. χηνών




 


http://korkos.blogspot.com
perierga

Duga-3 ο Ρωσικός Τρυποκάρυδος. Το Αντίστοιχο Ρώσικο HAARP;

Posted: 05 Sep 2011 01:35 PM PDT

Δε μας φαίνεται για RADAR η όλη εγκατάσταση. Δημιουργήθηκε από τους Ρώσους το 1976 και εγκαταλείφθηκε αρκετά χρόνια αργότερα. Αλήθεια ο νεότερος και πιο εξελιγμένος τρυποκάρυδος που μπορεί να βρίσκεται τώρα; Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες και το άρθρο του Ίωνα Μάγγου από το miastala.com


Όταν κάποιος πάει στο Chernobyl συνήθως χάνει ένα πράγμα που έχει μεγάλο ενδιαφέρον που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακρυά από τον πυρηνικό αντιδραστήρα στον οποίο έγινε το ατύχημα. Είναι ένας από τους τρεις ίδιους σταθμούς που χτιστήκανε κατα την Σοβιετική εποχή.

Τώρα φαίνεται ότι είναι εγκαταλελειμμένος. Αποτελεί την πηγή του του σήματος του Τρυποκάρυδου, ενός διαβόητου Σοβιετικού σήματος που ακουγότανε σε όλο τον κόσμο στα ραδιόφωνα βραχέων κυμάτων μεταξύ του Ιουλίου 1976 και Δεκεμβρίου του 1989. Δημιούργησε πολλά προβλήματα και χιλιάδες διαμαρτυρίες.


Πιστευόταν ότι ήταν σήμα ραντάρ πέρα από τον ορίζοντα (OTH). Αυτή η θεωρία επιβεβαιώθηκε μετά την πτώση της Σοβιετικής Ενώσεως, και είναι γνωστό ως σταθμός Duga-3 του Σοβιετικού συστήματος εγκαίρου προειδοποιήσεως.
Ήταν όμως έτσι ???
Στο τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου πολέμου η Ρωσία απέκτησε την αφρόκρεμα των Γερμανών επιστημόνων στα ραντάρ !



Έτσι γρήγορα και με ανοιχτό μυαλό χωρίς περιορισμούς και χρησιμοποιώντας τις ιδέες του Τέσλα έφτιαξαν πομπούς Βαθμωτών Πεδίων (έχω γράψει πολλές φορές στα άρθρα μου στην miastala.com).


Δημιουργούσαν λοιπόν "Βαθμωτά Ηλεκρομαγνητικά Στάσιμα Κύματα" δηλαδή ένα γιγαντιαίο Ηλεκτροβαρυτικό Στάσιμο Κύμα, και έτσι ένα γιγαντιαίο ταλαντούμενο δυναμικό στον χρονοχώρο !!!
Σε αυτόν τον σταθμό οφείλεται το ατύχημα στο Chernobyl, όταν ενώ ετοίμαζαν χτύπημα στην Αμερική εκείνη την ώρα, κάτι δεν "πήγε καλά" και έγινε το σκηνικό. Αλλά αυτό είναι θέμα άλλου άρθρου.



















miastala.com

Το μοναδικό…”αθάνατο ον” στον κόσμο!!!

Posted: 05 Sep 2011 11:09 AM PDT

Οι 'Turritopsis nutricula' μπορεί να είναι τα μόνα 'αθάνατα' πλάσματα του κόσμου.


Πρόκειται για ένα είδος μέδουσας!!!
Οι μέδουσες συνήθως πεθαίνουν μετά την αναπαραγωγή τους, αλλά η Turritopsis μπορεί να κάνει κάτι μοναδικό. Μετά την ενηλικίωση της και την σεξουαλική αναπαραγωγή, μπορεί να επαναφέρει τον οργανισμό της στην εφηβική κατάσταση και να ξαναπεράσει το στάδιο της ενηλικίωσης και αναπαραγωγής.
Η 4-5 χιλιοστών μέδουσα, τεχνικά γνωστή ως hydrozoan, είναι ο μόνος γνωστός οργανισμός στην γη που είναι σε θέση να επανέλθει στην εφηβική του κατάσταση.
Θεωρητικά πάντα, ο κύκλος αυτός μπορεί να επαναληφθεί επ' αόριστον, καθιστώντας την δυνητικά αθάνατη.
Την συναντάμε στα ζεστά τροπικά νερά και χάρις την ικανότητα τους, της αναστροφής της διαδικασίας γήρανσης, είναι πλέον στο επίκεντρο της έρευνας από θαλάσσιους βιολόγους και γενετιστές.
 
 
 
 
 
http://ierosagon.org 

Σοκαριστικό βίντεο: Κυανόκρανοι βίασαν ομαδικά νεαρό αγόρι

Posted: 05 Sep 2011 11:03 AM PDT

Τραβούσαν βίντεο με το κινητό τους και το ανέβασαν και στο ίντερνετ. Καθαιρέθηκε ο επικεφαλής τους ενώ συνεχίζονται οι έρευνες.


Το βίντεο αποκάλυψε το Abc News.


Ο επικεφαλής του τάγματος της Ουρουγουάης που ανήκει στην αποστολή του ΟΗΕ στην Αϊτή απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του μετά την ανάρτηση στο Διαδίκτυο ενός βίντεο που απεικονίζει το βιασμό ενός νεαρού αϊτινού από τέσσερις ουρουγουανούς στρατιωτικούς, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στο Μοντεβιδέο χθες.
Στην ανακοίνωση του, το υπουργείο Άμυνας σημειώνει ότι συγκλήθηκε ένα «πειθαρχικό συμβούλιο» στην Αϊτή στο πλαίσιο της αποστολής σταθεροποίησης του ΟΗΕ στην Αϊτή (MINUSTAH) και ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την επιστροφή των πέντε στρατιωτικών που φέρονται αναμεμιγμένοι στο επεισόδιο.
Το υπουργείο δεν κατονόμασε τον επικεφαλής της αποστολής, ο οποίος ανήκει στις τάξεις του πολεμικού ναυτικού.
«Το ναυτικό προτίθεται να πάει παραπέρα από το βίντεο το ίδιο και να διακριβώσει εάν υπήρξαν και άλλες παραβάσεις συμπεριφοράς» και καθήκοντος, δήλωσε ο Σέρχιο Μπίκε, εκπρόσωπος του υπουργείου, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ουρουγουάης, προσθέτοντας ότι «θα επιβληθούν οι αυστηρότερες δυνατές ποινές» εάν οι κατηγορούμενοι κριθούν ένοχοι από τη στρατιωτική δικαιοσύνη.
Την Παρασκευή, ο αϊτινός δικαστής Πολ Ταρτ είχε δηλώσει ότι βρισκόταν σε εξέλιξη έρευνα για το γεγονός, συλλέγονταν στοιχεία και καταθέσεις, ενώ εξεταζόταν το βίντεο που ελήφθη με κινητό τηλέφωνο σε στρατιωτική βάση στη νότια Αϊτή. «Δέχθηκα τον διοικητή της αποστολής του στρατού της Ουρουγουάης, Φερνάνδο Πέρες. Με διαβεβαίωσε ότι οι στρατιώτες κρατούνται σε απομόνωση και ότι θα μεταφερθούν στο Πορτ-ο-Πρενς», είχε πει ο δικαστής στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Εάν οι πράξεις τους επαληθευτούν, οι δράστες πρέπει να προσαχθούν στην δικαιοσύνη», είπε ένας εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην Αϊτή, ο Κίραν Ντουάιερ. «Τα Ηνωμένα Έθνη επιδεικνύουν μηδενική ανοχή έναντι των σεξουαλικών αδικημάτων. Παίρνουμε τις κατηγορίες αυτές πολύ σοβαρά», είπε.
Ήδη στην Αϊτή ορισμένοι πολίτες απαιτούν την πλήρη αποχώρηση της μονάδας της Ουρουγουάης.
Η αποστολή του ΟΗΕ έχει ήδη επικριθεί έντονα μετά το ξέσπασμα χολέρας στη φτωχή χώρα της Καραϊβικής, που ειδικοί θεωρούν ότι μετέφεραν στη χώρα κυανόκρανοι από το Νεπάλ.




http://ierosagon.org
http://a-pistefto.blogspot.com

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Είναι 157 χρονών και βρίσκεται ακόμα…εν ζωή!!!

Posted: 05 Sep 2011 10:49 AM PDT

Οι εκτιμήσεις για το μέγεθος και τη σύνθεση του ολοένα αυξανόμενου πληθυσμού της Ινδονησίας παραμένουν, παρά την εθνική απογραφή που…



πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, αλλά αυτό που δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο είναι η «ανακάλυψη» μιας γυναίκας 157 ετών.

Οι υπεύθυνοι της απογραφής δήλωσαν πως πιστεύουν τους ισχυρισμούς της γυναίκας ότι γεννήθηκε το 1853, τη χρονιά που έκανε το ντεμπούτο της η Τραβιάτα του Βέρντι, που ξέσπασε ο Κριμαϊκός Πόλεμος και τοποθετήθηκαν οι πρώτες πινακίδες στις διασταυρώσεις του Σαν Φρανσίσκο.
«Δεν υπάρχουν αυθεντικά δεδομένα που να αποδεικνύουν την ηλικία της, αλλά αν κρίνουμε από τους ισχυρισμούς της και την ηλικία της υιοθετημένης κόρης της, που σήμερα είναι 108 ετών, τότε δύσκολα μπορείς να αμφιβάλλεις,» υποστήριξε ο Jhonny Sardjono, της στατιστικής υπηρεσίας.
Το μοναδικό άτομο που αποδεδειγμένα πέρασε τα 120 χρόνια ήταν η Γαλλίδα Jeanne Calment, η οποία πέθανε το 1997 σε ηλικία 122 ετών.

 


http://ierosagon.org 
http://a-pistefto.blogspot.com

Ραφαέλ Ναδάλ: Kαταρρέει on camera! (vid)

Posted: 05 Sep 2011 08:45 AM PDT

Άφωνοι έμειναν όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα, όταν είδαν τον Ραφαέλ Ναδάλ να πέφτει από την καρέκλα!
"Ήταν ατυχές αυτό που συνέβη δημόσια. Έχει πολλή ζέστη σήμερα, έτρεξα και ιδρώνω πολύ σε τέτοιες συνθήκες", είπε ο Ναδάλ.
Ο Ισπανός τενίστας ζαλίστηκε αμέσως μετά τη νίκη του επί του Νταβίντ Ναλμπάντιαν -η οποία τον έστειλε στους "16" του US Open- και ενώ μιλούσε στους δημοσιογράφους.
 



http://relaxgr.blogspot.com

Η μοναδική σπηλιά Reed Flute!

Posted: 05 Sep 2011 08:33 AM PDT


Το σπήλαιο Reed Flute γνωστό ως "Παλάτι της Φυσικής Τέχνης" βρίσκεται στα βορειοδυτικά της πόλης Γκουιλίν, 5 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης. Είναι μια σπηλιά στα νότια του λόφου Guangming (Bright Hill) και είναι ένας από τα πλέον εκπληκτικά γραφικά σημεία στο Γκουιλίν.

Σύμφωνα με ένα μύθο, το Reed Flute πήρε το όνομά του επειδή οι άνθρωποι πίστευαν ότι το "καλάμι" από το σπήλαιο μοιάζει σαν φλάουτο. Το μήκος του σπηλαίου είναι 240 μέτρα και προσφέρει ένα μαγευτικό θέαμα . Είναι ένα μαγικό χώρος  από σταλακτίτες, σταλαγμίτες, κολώνες από πέτρα, "κουρτίνες" από πέτρα, πουλιά, φυτά και ζώα σε εκπληκτικά σχήματα και χρώματα, όλα λάμπουν στα πολύχρωμα φώτα. Το θέαμα αυτό προκαλεί θαυμασμό στους επισκέπτες του σπηλαίου. Οι τουρίστες άρχισαν να το επισκέπτονται από την δυναστεία των Τανγκ. Υπάρχουν 77 επιγραφές με πέτρα που καλύπτουν πολλά χρόνια ιστορίας.
Το σπήλαιο, μπορεί να χωρέσει περίπου 1000 άτομα.
 
 
 
http://xsefoto.blogspot.com

Lion’s Back: Απίστευτος δρόμος! Δείτε τα βίντεο και της φωτογραφίες

Posted: 05 Sep 2011 08:20 AM PDT


Το "Lion's Back" είναι ουσιαστικά ένας επιβλητικός βράχος κοντά στην πόλη...

Moab, της Utah των Ηνωμένων Πολιτείων, και όπως θα δείτε πήρε το όνομα του από την όψη του που μοιάζει με την πλάτη ενός λιονταριού. Αυτό που κάνει αυτόν τον βράχο μοναδικό, είναι ότι οι λάτρεις του 4×4 τρελαίνονται να ανεβαίνουν στην κορυφή,

να κάνουν στροφή επιτόπου και στην συνέχεια να κατεβαίνουν με το αυτοκίνητο τους, παρόλο που η γωνία κλίσης του δρόμου φτάνει τις 65 μοίρες και η ολισθηρότητα είναι μεγάλη! Αρκετοί τα καταφέρνουν, άλλοι όμως…

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν, και πολύ περισσότερο τα βιντεάκια, κόβουν την ανάσα!


Lion's Back (2)



Lion's Back (3)



Lion's Back (4)



Lion's Back (5)



Lion's Back (6)



Lion's Back (7)



Lion's Back (8)



Δείτε τα βίντεο...
 
 
 
 
 
 
http://tsekouratoi.blogspot.com
http://kokoraki.blogspot.com 

Η ιπποθεραπεία βοηθά ασθενείς με νοητική καθυστέρηση

Posted: 05 Sep 2011 08:12 AM PDT

Η ιπποθεραπεία, δηλαδή η θεραπεία με τη βοήθεια του αλόγου, βελτιώνει σημαντικά και σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό....
τη νοητική καθυστέρηση, εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, σε ασθενείς με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, έχει σημαντικά αποτελέσματα διόρθωσης... 
 
 
http://zwakia.blogspot.com

Φεστιβάλ ΝΤΟΜΑΤΑ 2011 - LA TOMATINA 2011 ( βίντεο )

Posted: 05 Sep 2011 07:42 AM PDT

  





 


 

 



H μάνα της έβαζε στο φαγητό...κόκκαλα νεκρών!

Posted: 05 Sep 2011 07:20 AM PDT

Καρφιτσωμένες κέρινες κούκλες, κόκαλα νεκρών, μαύρα κεριά, πεντάλφες και ξόρκια... Με αυτά μεγάλωσε και έμαθε να ζει μια 48χρονη γυναίκα από την Πάτρα, η οποία θέλοντας να ξεφύγει πια από τα δίχτυα της μαύρης μαγείας, κατέφυγε στην αστυνομία για να ζητήσει βοήθεια!




Τα όσα εξιστόρησε η Σούλα Α. στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών ξεπερνούν κάθε όριο λογικής, καθώς -όπως ισχυρίστηκε- όλη τη ζωή της η μητέρα της προσπαθούσε να την κρατήσει «δεμένη» στα σκοτεινά μονοπάτια της μαύρης μαγείας.
Με δάκρυα στα μάτια η απελπισμένη γυναίκα και...


μητέρα τεσσάρων ανήλικων παιδιών, βλέποντας πια ότι η ζωή της κινδυνεύει, πήγε στην Ασφάλεια και τα πρώτα λόγια που ξεστόμισε ήταν αρκετά για να τραβήξουν την προσοχή όλων.


«Η μάνα μου βάζει στο φαγητό κόκαλα νεκρών... Φοβάμαι για τη ζωή των παιδιών και του άνδρα μου. Είναι ιέρεια του Σατανά» ανέφερε στους έκπληκτους αστυνομικούς και πρόσθεσε: «Από 4 χρόνων ζούσα στο σπίτι μου με τη μαύρη μαγεία. Για όποιον νόμιζε ότι ήθελε να τη βλάψει ή δεν τη συμπαθούσε, η μάνα μου του έκανε μάγια. Μπορεί να μην τα πιστεύετε αυτά, αλλά υπάρχουν. Οπως υπάρχει το καλό, υπάρχει και το κακό».


Ξετυλίγοντας στη συνέχεια την ιστορία της, τους είπε: «Η μητέρα μου μια ζωή έκανε μάγια. Ακόμη και σε μένα και στην οικογένειά μου. Ο άνδρας μου, 37 χρονών, υγιέστατος, έπαθε δύο εμφράγματα. Πήγα να χάσω και τα τέσσερα παιδιά μου. Βρήκα γύρω από το σπίτι μου χυμένα λάδια».


Σύμφωνα με τη 48χρονη Σούλα Α., για να κάνει τα μάγια που έχει κάνει κατά καιρούς, η μητέρα της έχει προχωρήσει ακόμη και στη σύληση τάφων. «Πάει και ανοίγει τάφους. Κι αυτό που κάνει είναι ιεροσυλία. Δεν κάνει. Ας αφήσει τους νεκρούς στην ησυχία τους, εκεί που είναι. Η γυναίκα αυτή είναι αδίστακτη. Χρησιμοποιεί σκοτεινές δυνάμεις και μπορεί να κάνει τα πάντα προκειμένου να σκορπίσει το κακό».


Στο εύλογο ερώτημα γιατί η μητέρα της να θέλει να βλάψει ακόμη και την ίδια της την οικογένεια, η 48χρονη απέδωσε την αποτρόπαια συμπεριφορά της στο διαταραγμένο ψυχικό της κόσμο.


Η ίδια, μιλώντας στην τοπική εφημερίδα «Κόσμος», επιπλέον υποστήριξε ότι καθώς ζούσε από μικρή σε ένα σπίτι που τα μάγια ήταν καθημερινή ρουτίνα, ξέρει κι αυτή από αυτά και -ούτε λίγο ούτε πολύ- μπορεί, όπως ισχυρίζεται, να αντιμετωπίσει τη μητέρα της με τα ίδια «όπλα». Δηλαδή, με τα μάγια. «Αλλά παρά τα όσα έχει κάνει, δεν παύει να είναι μάνα μου. Δεν θέλω να της κάνω κακό» είπε και ξεσπώντας σε λυγμούς ανέφερε: «Εγώ πήγα και εξομολογήθηκα. Αλλά η μάνα μου χρειάζεται βοήθεια».


Από τις μαρτυρίες της 48χρονης, αυτή που φαντάζει εξωπραγματική αφορά τον ίδιο της τον πατέρα, στον οποίο (κι αυτόν) η μητέρα της όπως λέει έκανε μάγια.


«Ο πατέρας μου έχει πεθάνει εδώ και επτά χρόνια. Δύο φορές που ανοίξαμε τον τάφο είδαμε ότι δεν έχει λειώσει καθόλου το σώμα του. Ούτε τα μαλλιά του. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο, αλλά όταν ζούσε η μάνα μου είχε πάρει από τάφο ανθρώπινα κόκαλα, τα έλιωσε, τα έκανε σκόνη, και του τα ανακάτεψε στο φαγητό του».


Οι άνδρες της Ασφάλειας, παρά το αρχικό σοκ που είχαν υποστεί, της κατέστησαν σαφές ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, καθώς δεν κατηγορείται για αξιόποινες πράξεις. Η ίδια εξετάζει πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.


 
 
 
Πηγή: Espresso, xamaileonnews,pisoapothnkoyrtina

ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ, ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Posted: 05 Sep 2011 06:49 AM PDT







http://www.exypna.gr

Παιχνίδια με το φεγγάρι...

Posted: 05 Sep 2011 06:44 AM PDT


 Ποιος είπε ότι δεν μπορείτε να ανεβείτε στο φεγγάρι ή ότι δεν μπορείτε να αγγίξετε τον ήλιο; Μπορείτε να κάνετε τα πάντα εάν θέλετε πραγματικά ή εάν έχετε μια κατάλληλη φωτογραφική μηχανή...

 
 
 
http://xsefoto.blogspot.com

Τα ζευγάρια που διψούσαν για αίμα!

Posted: 05 Sep 2011 06:30 AM PDT

Τα ζευγάρια που διψούσαν για αίμα! (1)
Τι μπορεί να είναι χειρότερο από έναν διεστραμμένο serial killer; Μα φυσικά δύο διεστραμμένοι serial killers. Ειδικά όταν συνεργάζονται προκειμένου να πραγματοποιήσουν το «τέλειο έγκλημα». Είτε πρόκειται για αδέρφια, είτε για εραστές, είτε απλά για φίλους, τα ζευγάρια εγκληματιών μοιράζονται μια αρρωστημένη δίψα για αίμα που πολλές φορές έχει συγκλονίσει τον κόσμο με τα αποτελέσματά της.


Διαβάστε τις περιπτώσεις που έχουν μείνει στην ιστορία της εγκληματολογίας:

Caril Fugate και Charles Starkweather
Αριθμός θυμάτων: 11

Τα ζευγάρια που διψούσαν για αίμα! (2)
Την ιστορία τους πολλοί τη γνωρίζουν από την ταινία του Oliver Stone, «Natural Born Killers» (1994). Στις 21 Ιανουαρίου του 1958, ο Charles Starkweather πραγματοποιεί μια επίσκεψη στο σπίτι της ερωμένης του Caril Fugate. Εκεί, λογομαχεί με την «προβληματική» οικογένειά της και τελικά πυροβολεί και σκοτώνει την μητέρα και τον πατριό της Caril κι ύστερα παίρνει ένα ρόπαλο και χτυπά μέχρι θανάτου τη δίχρονη αδερφή της.
Οι δυο τους, μεγαλωμένοι στις χειρότερες οικογενειακές συνθήκες, έχουν ως βασικό τους κοινό την ψυχοπάθεια. Μετά το πρώτο φονικό οδηγούν χιλιόμετρα μέχρι τη Nebraska, όπου βρίσκουν σε μια φάρμα τον 70χρονο August Meyer, οικογενειακό φίλο του Starkweather, τον οποίο πυροβολούν στο κεφάλι.
Συνεχίζοντας το αιματηρό τους ταξίδι, το αμάξι τους χαλάει και αναγκάζονται να το παρατήσουν και να ψάξουν για βοήθεια. Αυτή τελικά τους την πρόσφεραν δύο ανίδεοι έφηβοι, ο Robert Jensen και η Carol King. Ο Starkweather τους αναγκάζει να οδηγήσουν εκεί που θέλει και τους οδηγεί σε ένα υπόγειο καταφύγιο όπου και τους σκοτώνει.
Συνολικά οι δυο τους είναι υπεύθυνοι για τον θάνατο 11 ανθρώπων. Μέχρι να συλληφθούν τριγυρνούσαν ελεύθεροι στους δρόμους των ΗΠΑ σκοτώνοντας όποιον βρισκόταν στο διάβα τους.

Bonnie Parker και Clyde Barrow
Αριθμός θυμάτων: Ο ακριβής δεν είναι γνωστός, ανέρχονται σε δεκάδες

Τα ζευγάρια που διψούσαν για αίμα! (3)
Ίσως το διασημότερο φονικό ζευγάρι της ιστορίας. Τα «κατορθώματά» τους ήταν γνωστά διεθνώς και οι δυο τους απέκτησαν τεράστια φήμη ως φυγάδες, κλέφτες και δολοφόνοι μέσα στην περίοδο που ταξίδευαν στις κεντρικές ΗΠΑ.
Η Bonnie και ο Clyde μαζί με τη συμμορία τους, «Barrow Gang» έκαναν εντυπωσιακά πλιάτσικα σε τράπεζες τα οποία μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον του αμερικανικού Τύπου την περίοδο 1931-1934. Παρόλα αυτά, δούλευαν πολύ και ανεξάρτητα από τη συμμορία ληστεύοντας μικρά μαγαζιά και βενζινάδικα σε όλη την Αμερική.
Υπεύθυνος για την οργάνωση των επιχειρήσεων ήταν ο ιδιοφυής εγκληματικός εγκέφαλος του Clyde Barrow. Πήρε χρόνια στις αστυνομικές αρχές να τους βρουν και όταν τελικά το έκαναν, τους σκότωσαν επιτόπου.
Η ιστορία των Bonnie και Clyde τελειώνει στις 23 Μαΐου του 1934, μέσα στο ίδιο τους το καταφύγιο στη Louisianna, όταν τέσσερις αστυνόμοι της πολιτείας του Texas τους πυροβόλησαν μόλις τους εντόπισαν.

Ottis Toole και Henry Lee Lucas
Αριθμός θυμάτων: άγνωστος

Τα ζευγάρια που διψούσαν για αίμα! (4)
Ο Henry Lee Lucas διέπραξε τον πρώτο του φόνο το 1951, σε ηλικία 15 ετών, όταν βίασε και σκότωσε ένα έφηβο κορίτσι με γιατί ήθελε να δει πώς είναι το σεξ με άλλους ανθρώπους. Αφού έκτισε την ποινή του και ελευθερώθηκε, γνώρισε τον κατά συρροή δολοφόνο Ottis Toole του οποίου η ψύχωση ήταν να παραμορφώνει τα πτώματα των θυμάτων του.
Μαζί ταξίδευαν από πολιτεία σε πολιτεία με στόχο να δολοφονούν γυναίκες που έψαχναν μεταφορικό μέσο. Για πολύ καιρό ταξίδευαν μαζί τους και τα ορφανά ανίψια του Toole, τα 13χρονα παιδιά Frank και Becky. Μια μέρα η Becky αντιμίλησε στον Lucas κι εκείνος τη μαχαίρωσε, βίασε το πτώμα και το διαμέλισε ώστε να το βάλει μέσα σε μια μαξιλαροθήκη και να το πετάξει κάπου στον δρόμο.
Τα θύματα των δύο αυτών αρρωστημένων ανδρών δεν είχαν συγκεκριμένη ηλικία. Οι Toole και Lucas άφησαν πίσω τους δεκάδες γυναικεία πτώματα όλων των ηλικιών, τα οποία είχαν χάσει τη ζωή τους με κάθε τρόπο που μπορεί κανείς να φανταστεί.
Ο Toole ισχυρίστηκε κάποια στιγμή πως ήταν κανίβαλος ενώ ο Lucas επεσήμανε πως εκείνος δεν ακολουθούσε τέτοιες πρακτικές γιατί απλά δεν του άρεσε… η σως μπάρμπεκιου. Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων τους δεν θα γίνει ποτέ γνωστός.

Οι στραγγαλιστές του Hillside
Αριθμός θυμάτων: 10

Τα ζευγάρια που διψούσαν για αίμα! (5)
Το ψευδώνυμο «Οι στραγγαλιστές του Hillside» (The Hillside Strangler) δόθηκε από τα αμερικανικά Μέσα σ' ένα αρρωστημένο δίδυμο ανδρών τους Kenneth Bianchi και Angelo Buono. Πρόκειται για δύο ξαδέρφια που φυλακίστηκαν για την απαγωγή, τον βιασμό, τον βασανισμό και τη δολοφονία 10 γυναικών ηλικίας από 12 έως 28 χρονών.
Τους φόνους τους διέπραξαν στο σύντομο διάστημα τεσσάρων μηνών μεταξύ του τέλους του 1977 και της αρχής του 1978 έχοντας ως βάση τους λόφους που υψώνονται πάνω από την πόλη του Λος Άντζελες.
Ο Bianchi βρίσκεται ακόμη στη φυλακή με ισόβια κάθειρξη ενώ ο Buono πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2002 από έμφραγμα.

http://www.otherside.gr

H ελληνική γλώσσα, η γλώσσα του κόσμου ( + βίντεο )

Posted: 05 Sep 2011 06:19 AM PDT



Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις. είναι από την Ελληνική γλώσσα" βιβλίο Γκίνες).

"Η Ελληνική γλώσσα με τη μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ' αυτήν δεν υπάρχουν όρια" (Μπιλ Γκέιτς, Microsoft).


"Η Ελληνική και η Κινέζικη. είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και. στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από τη μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική" (Francisco Adrados, γλωσσολόγος).

Η Ελληνική γλώσσα έχει λέξεις για έννοιες οι οποίες παραμένουν χωρίς απόδοση στις υπόλοιπες γλώσσες, όπως "άμιλλα", "θαλπωρή" και "φιλότιμο". Μόνον η Ελληνική γλώσσα ξεχωρίζει τη ζωή από το βίο, την αγάπη από τον έρωτα. Το εκπληκτικό είναι ότι η ίδια η Ελληνική γλώσσα μας διδάσκει συνεχώς πώς να γράφουμε σωστά. Μέσω της ετυμολογίας, μπορούμε να καταλάβουμε ποιός είναι ο σωστός τρόπος γραφής ακόμα και λέξεων που ποτέ δεν έχουμε δει ή γράψει. Το «πειρούνι» για παράδειγμα, για κάποιον που έχει βασικές γνώσεις Αρχαίων Ελληνικών, είναι προφανές ότι γράφεται με «ει» και όχι με «ι». Το «πειρούνι» προέρχεται από το ρήμα «πείρω» που σημαίνει τρυπώ-διαπερνώ, επειδή τρυπάμε με αυτό το φαγητό για να το πιάσουμε. Επίσης η λέξη «συγκεκριμένος» δεν μπορεί να γραφτεί «συγκεκρυμμένος», καθώς προέρχεται από το «κριμένος» (αυτός που έχει δηλαδή κριθεί) και όχι από το «κρυμμένος» (αυτός που έχει κρυφτεί). Άρα το να υπάρχουν πολλά γράμματα για τον ίδιο ήχο (π.χ. η, ι, υ, ει, οι ) όχι μόνο δεν θα έπρεπε να μας δυσκολεύει, αλλά αντιθέτως να μας βοηθάει στο να γράφουμε πιο σωστά. Επιπλέον, η ορθογραφία με την σειρά της μας βοηθάει αντίστροφα στην ετυμολογία αλλά και στην ανίχνευση της ιστορική πορείας της κάθε μίας λέξης. Και αυτό που μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε την καθημερινή μας νεοελληνική γλώσσα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι η γνώση των Αρχαίων Ελληνικών. Είναι εκπληκτικό συναίσθημα να μιλάς και ταυτόχρονα να συνειδητοποιείς τι ακριβώς λες, ενώ μιλάς και εκστομίζεις την κάθε λέξη ταυτόχρονα να σκέφτεσαι την σημασία της. Είναι πραγματικά μεγάλο κρίμα να διδάσκονται τα Αρχαία με τέτοιο φρικτό τρόπο στο σχολείο ώστε να σε κάνουν να αντιπαθείς κάτι το τόσο όμορφο και συναρπαστικό.





Η ΣΟΦΙΑ

Στη γλώσσα έχουμε το σημαίνον (την λέξη) και το σημαινόμενο (την έννοια). Στην Ελληνική γλώσσα αυτά τα δύο έχουν πρωτογενή σχέση, καθώς αντίθετα με τις άλλες γλώσσες το σημαίνον δεν είναι μια τυχαία σειρά από γράμματα. Σε μια συνηθισμένη γλώσσα όπως τα Αγγλικά μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι να λέμε το σύννεφο car και το αυτοκίνητο cloud, και από την στιγμή που το συμφωνήσουμε να ισχύει. Στα Ελληνικά κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Γι' αυτό το λόγο πολλοί διαχωρίζουν τα Ελληνικά σαν «εννοιολογική» γλώσσα από τις υπόλοιπες «σημειολογικές» γλώσσες. Για παράδειγμα ο «άρχων» είναι αυτός που έχει δική του γη (άρα = γή) + έχων). Ο «βοηθός» σημαίνει αυτός που στο κάλεσμα τρέχει. Βοή = φωνή + θέω =τ ρέχω.

Είναι πραγματικά ενδιαφέρον ότι πολλές φορές η λέξη περιγράφει ιδιότητες της έννοιας την οποίαν εκφράζει, αλλά με τέτοιο τρόπο που εντυπωσιάζει και δίνει τροφή για τη σκέψη. Για παράδειγμα ο «φθόνος» ετυμολογείται από το ρήμα «φθίνω» που σημαίνει μειώνομαι. Και πραγματικά ο φθόνος σαν συναίσθημα, σιγά-σιγά μας φθίνει και μας καταστρέφει. Μας «φθίνει» - ελαττώνει ως ανθρώπους - και μας φθίνει μέχρι και την υγεία μας.

Η λέξη «ωραίος» προέρχεται από την «ώρα». Διότι για να είναι κάτι ωραίο, πρέπει να έλθει και στην ώρα του. Ωραίο δεν είναι το φρούτο όταν είναι άγουρο ή σαπισμένο και ωραία γυναίκα δεν είναι κάποια ούτε στα 70 της άλλα ούτε φυσικά και στα 10 της. Ούτε το καλύτερο φαγητό είναι ωραίο όταν είμαστε χορτάτοι, επειδή, σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορούμε να το απολαύσουμε. Η λέξη «ελευθερία», «παρά το ελεύθειν όπου ερά» = το να πηγαίνει κανείς όπου αγαπά . Άρα βάσει της ίδιας της λέξης, ελεύθερος είσαι όταν έχεις τη δυνατότητα να πας όπου αγαπάς.

Το άγαλμα ετυμολογείται από το αγάλλομαι (ευχαριστιέμαι) επειδή όταν βλέπουμε ένα όμορφο αρχαιοελληνικό άγαλμα η ψυχή μας ευχαριστείται, αγάλλεται. Και από το θέαμα αυτό επέρχεται η αγαλλίαση. Αν κάνουμε όμως την ανάλυση της λέξης αυτής θα δούμε ότι είναι σύνθετη από αγάλλομαι + ίαση(=γιατρειά). Άρα, για να συνοψίσουμε, όταν βλέπουμε ένα όμορφο άγαλμα (ή οτιδήποτε όμορφο), η ψυχή μας αγάλλεται και γιατρευόμαστε. Και πραγματικά, γνωρίζουμε όλοι ότι η ψυχική μας κατάσταση συνδέεται άμεσα με τη σωματική μας υγεία. Η Ελληνική γλώσσα μάς λέει και τι είναι άσχημο. Από το στερητικό «α» και την λέξη σχήμα μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε τι. Για σκεφτείτε το λίγο. Σε αυτό το σημείο, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε στην αντίστοιχη Λατινική λέξη για το άγαλμα (που μόνο Λατινική δεν είναι). Οι Λατίνοι ονόμασαν το άγαλμα, statua από το Ελληνικό «ίστημι» που ήδη αναφέραμε, και το ονόμασαν έτσι επειδή στέκει ακίνητο. Προσέξτε την τεράστια διαφορά σε φιλοσοφία μεταξύ των δύο γλωσσών, αυτό που σημαίνει στα Ελληνικά κάτι τόσο βαθύ εννοιολογικά, για τους Λατίνους είναι απλά ένα ακίνητο πράγμα. Είναι προφανής η σχέση που έχει η γλώσσα με τη σκέψη του ανθρώπου. Το να μπορείς να μιλάς σωστά σημαίνει ότι ήδη είσαι σε θέση να σκέφτεσαι σωστά, να γεννάς διαρκώς λόγο και όχι να παπαγαλίζεις λέξεις και φράσεις.





ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Ως εκ τούτου, δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι η ελληνική γλώσσα χαίρει της αγάπης, εκτίμησης και του θαυμασμού όλου του κόσμου. Η κατανόηση και εκμάθηση δε, της αρχαίας ελληνικής γλώσσας βοηθάει στον τρόπο σκέψης, αλλά και στην καλύτερη γνώση και ομιλία της νεοελληνικής.

Ωστόσο,η ειδική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Θάλεια Δραγώνα μιλώντας στις 21.6.2011 σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΙ (βλ. βίντεο) για το νέο Δημοτικό Σχολείο, είπε ότι "από την Α΄ και τη Β΄ Δημοτικού τα παιδιά θα μαθαίνουν αγγλικά για να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν και άλλες γλώσσες εκτός από την ελληνική, η οποία είναι μία μικρή γλώσσα σε παγκόσμιο επίπεδο γιατί λίγοι άνθρωποι μιλάνε Ελληνικά".

Σε επόμενη ερώτηση του δημοσιογράφου, γιατί δεν διδάσκονται και τα αρχαία Ελληνικά στην Α΄ Δημοτικού, η απάντηση της κας Δραγώνα ήταν πως... "πρόκειται για νεκρή γλώσσα, η διδασκαλία της οποίας δεν έχει νόημα σε μικρή ηλικία"!

Σημειώνω ότι η Θάλεια Δραγώνα αποτέλεσε προσωπική επιλογή της Υπουργού Παιδείας, Αννας Διαμαντοπούλου, η οποία έχει παραβρεθεί και συμμετάσχει στην περιβόητη "Λέσχη Μπίλντερμπεργκ", ενός βασικού οργάνου της παγκοσμιοποίησης, της Νέας Τάξης πραγμάτων και εκ των πραγμάτων, της συρρίκνωσης των εθνικών συνόρων, της διαστρέβλωσης της ιστορίας, της κατάργησης των παραδόσεων, ηθών και εθίμων και της εξαφάνισης της ελληνικής γλώσσας.. 

http://axion-esti.blogspot.com

Ζώα μέσα στη μήτρα (Photos & Video)

Posted: 05 Sep 2011 06:14 AM PDT

Ζώα μέσα στη μήτρα (1)
Αυτές οι πραγματικές φωτογραφίες από ζώα σε εμβρυική κατάσταση μέσα στη μήτρα, είναι μέρος του νέου ντοκιμαντέρ του National Geographic με τίτλο «Extraordinary Animals in the Womb». Το θέαμα είναι μοναδικό!

Ζώα μέσα στη μήτρα (2)
Ζώα μέσα στη μήτρα (3)


 
http://www.otherside.gr

Κάρλα Μπρούνι: "Δε θα δείξω ποτέ καμιά φωτογραφία του παιδιού μου"

Posted: 05 Sep 2011 05:17 AM PDT

Κάρλα Μπρούνι: "Δε θα δείξω ποτέ καμιά φωτογραφία του παιδιού μου"

Η πρώτη κυρία της Γαλλίας μίλησε για πρώτη φορά δημόσια σε γαλλικό μέσο για το παιδί της και από ότι καταλάβαμε και η τελευταία.



«Δε θα δείξω ποτέ καμιά φωτογραφία του παιδιού και ποτέ δεν θα το εκθέσω στα μέσα ενημέρωσης», λέει η Κάρλα Μπρούνι και παραδέχεται ότι έκανε μεγάλο λάθος που επέτρεψε στον πρώτο της γιο να φωτογραφηθεί στην Ιορδανία το 2008 , πριν ακόμα παντρευτεί με τον Νικολά Σαρκοζί.

«Δεν θα έπρεπε να έχω πάρει το γιο μου μαζί να επισκεφτεί αυτό το εκπληκτικό μέρος. Επρόκειτο για μεγάλο λάθος. Έπρεπε να είχα προβλέψει ότι θα υπήρχαν φωτογράφοι εκεί», παραδέχεται.

Γιατί τέτοια όμως απέχθεια προς τα μέσα ενημέρωσης; Από τη μέρα που έγινε κυρία προέδρου δεν μπορεί σου λέει να αντέξει τους δημοσιογράφους.

«Η θέση  μου ως συζύγου του αρχηγού κράτους με έκανε ακόμα περισσότερο να κρατώ αμυντική στάση. Κατανοώ το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης και δεν νιώθω προσωπικά άβολα για μένα ή τον σύζυγό μου, αλλά όταν πρόκειται για το παιδί είναι κάτι που δεν μπορώ να αποδεχθώ», λέει.

 www.madata.gr

H μικρότερη νανομηχανή στον κόσμο

Posted: 05 Sep 2011 04:45 AM PDT

 

Χημικοί του πανεπιστημίου Ταφτς στις ΗΠΑ κατασκεύασαν το μικρότερο ηλεκτρικό μοτέρ στον κόσμο, το οποίο συνίσταται σε ένα και μόνο μόριο.

Χημικοί του πανεπιστημίου Ταφτς στις ΗΠΑ κατασκεύασαν το μικρότερο ηλεκτρικό μοτέρ στον κόσμο, το οποίο συνίσταται σε ένα και μόνο μόριο. Το επίτευγμα -το οποίο θα υποβληθεί για καταχώρηση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες- μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς νανομηχανών, που θα μπορούν να αξιοποιηθούν μελλοντικά σε διάφορες εφαρμογές από την ιατρική ως την μηχανολογία.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή χημείας Τσαρλς Σάικς, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό νανοτεχνολογίας «Nature Nanotechnology», ανέφεραν ότι ο ηλεκτροκινητήρας τους έχει πλάτος μόλις ένα νανόμετρο (ένα δισεκατομμυριοστό του μέτρου), ξεπερνώντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν 200 νανόμετρα (συγκριτικά, μια ανθρώπινη τρίχα έχει πλάτος περίπου 60.000 νανομέτρων).
Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει συνεχείς πρόοδοι στην ανάπτυξη μικροσκοπικών μοριακών μηχανών, που τροφοδοτούνται από το φως ή από χημικές αντιδράσεις, είναι όμως η πρώτη φορά που ένας τέτοιος νανοκινητήρας κινείται με ηλεκτρική ενέργεια.
«Αποδείξαμε ότι είναι δυνατό να παρέχεις ηλεκτρισμό σε ένα μοναδικό μόριο και να το βάλεις να κάνεις κάτι που δεν είναι τυχαίο», δήλωσε ο Σάικς.
Οι ερευνητές κατόρθωσαν να θέσουν υπό έλεγχο το μοριακό μοτέρ τους μέσω ηλεκτρισμού, χρησιμοποιώντας ένα πολύ εξελιγμένο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο χαμηλής θερμοκρασίας, το οποίο χρησιμοποιεί ηλεκτρόνια αντί για φωτόνια για να «δει» τα μόρια. Με την μεταλλική άκρη του μικροσκοπίου, παρείχαν ένα ηλεκτρικό φορτίο σε ένα θειούχο μόριο που είχε τοποθετηθεί πάνω σε μια αγώγιμη επιφάνεια χαλκού.
Το μόριο διέθετε άτομα άνθρακα και υδρογόνου που ξεπηδούσαν από αυτό σαν δύο βραχίονες περιστρεφόμενοι γύρω από το χημικό δεσμό θείου-χαλκού. Οι ερευνητές έδειξαν ότι μέσω του ηλεκτρισμού και της μεγάλης μείωσης της θερμοκρασίας του μορίου (στους μείον 268 βαθμούς Κελσίου), ήσαν σε θέση να επιδρούν άμεσα και να ελέγχουν την περιστροφή του μορίου σαν να ήταν μοτέρ.
Για να υλοποιηθούν όμως οι πιθανές ποικίλες πρακτικές εφαρμογές του νανο-κινητήρα, θα πρέπει να καταστεί εφικτό ένα ανάλογο επίτευγμα σε υψηλότερες θερμοκρασίες, καθώς, προς το παρόν, σε αυτές το μόριο περιστρέφεται υπερβολικά γρήγορα και δεν μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο μέσω του ηλεκτρισμού.


 www.naftemporiki.gr

Ανακαλύφθηκαν 657 νέα..."νησιά"!!!

Posted: 05 Sep 2011 03:52 AM PDT

 
Διάσπαρτα σε όλη τη Γη υπάρχουν 657 νησιά που δεν γνωρίζαμε ως πρόσφατα, αποκαλύπτει νέα απογραφή, η οποία βασίστηκε σε... 



δορυφορικές εικόνες υψηλής ανάλυσης. Βέβαια οι περισσότερες από τις νέες καταχωρήσεις αντιστοιχούν σε μικρά αμμώδη νησιά που απαντώνται λίγο έξω από τις ακτές.




Η τελευταία μελέτη, που δημοσιεύεται στο Journal of Coastal Research, αναγνώρισε 2.149 νησίδες αποτελούμενες από άμμο που συσσώρευσαν τα ρεύματα. Ο αριθμός αυτός είναι σημαντικά υψηλότερος από τις 1.492 τέτοιες νησίδες που είχαν αναγνωριστεί σε προηγούμενη απογραφή του 2001, στην οποία δεν χρησιμοποιήθηκαν δορυφορικές εικόνες αυτής της λεπτομέρειας.




Οι νησίδες αυτές έχουν συνήθως τη μορφή στενών λωρίδων ξηράς που εκτείνονται παράλληλα με την ακτογραμμή αλλά χωρίζονται από αυτή με κόλπους, ποταμόκολπους ή λιμνοθάλασσες. Δεδομένου ότι αποτελούνται από άμμο, τα νησάκια αυτά έχουν δυναμικό χαρακτήρα και αλλάζουν σχήμα συνεχώς. 


Απαντώνται σε όλες τις ηπείρους και αντιστοιχούν στο 10% των ακτογραμμών της Γης, έχοντας συνολικό μήκος ακτών περίπου 21.000 χιλιόμετρα. Σε πολλές περιπτώσεις περιπτώσεις, προστατεύουν την ξηρά από τη διάβρωση και το μένος των κυμάτων και των τροπικών καταιγίδων.




Μέχρι πρόσφατα, οι επιστήμονες πίστευαν ότι αυτές οι αμμώδεις νησίδες απουσιάζουν από τις περιοχές όπου η πλημμυρίδα ξεπερνά σε ύψος τα 4 μέτρα. 


Τώρα, ερευνητές του Πανεπιστημίου Duke και του Κολεγίου Meredith στις ΗΠΑ αποδεικνύουν ότι αυτό δεν ισχύει: Η μεγαλύτερη αλυσίδα από αμμώδεις νησίδες εντοπίστηκε έξω από το δέλτα του Αμαζονίου στη Βραζιλία, σε μια περιοχή όπου το ύψος της παλίρροιας φτάνει τα επτά μέτρα.




Όπως εξηγεί στο LiveScience.com ο Δρ Όριν Πίκεϊ, μέλος της ερευνητικής ομάδας, το αμμώδες αρχιπέλαγος δεν είχε ανακαλυφθεί ως σήμερα, επειδή στις παλαιότερες δορυφορικές εικόνες τα νησιά δεν ξεχώριζαν από το δάσος μακρόβιων φυτών που φύονται στο δέλτα. 


Όπως φαίνεται, οι γεωλόγοι είχαν υποτιμήσει την εκροή άμμου από τον Αμαζόνιο, η οποία αντισταθμίζει την απώλεια άμμου από τις νησίδες.




Όπως το θέτει ο Δρ Πίκεϊ: «Διαπιστώσαμε ότι, όπου υπάρχει μια επίπεδη λωρίδα ξηράς δίπλα στις ακτές, όπου υπάρχει μια λογική παροχή άμμου, όπου υπάρχουν αρκετά κύματα για να μετακινούν την άμμο ή τα ιζήματα, και μια πρόσφατη άνοδος της στάθμης που στράβωσε την ακτογραμμή, εκεί υπάρχουν και νησίδες από άμμο».




http://volostv.blogspot.com

Όλα όσα κρύβονται πίσω από τον..."αριθμό 7"!!!

Posted: 05 Sep 2011 03:31 AM PDT

 
Από τα 7 θαύματα του κόσμου, 4 βρίσκονταν στην Αρχαία Ελλάδα και 3 εκτός!!! 


Οι αριθμοί 3 και 4 είχαν επίσης συμβολική σημασία για τους Έλληνες. Οι Αρχαίοι Έλληνες χώριζαν τους ωκεανούς του κόσμου σε… 


7 θάλασσες: Το Αιγαίο, τη Μεσόγειο, την Αδριατική, τη Μαύρη, την Ερυθρά, την Κασπία και τον Περσικό Κόλπο.



Οι Πυθαγόρειοι θεωρούσαν το 7 τέλειο αριθμό γιατί είναι το άθροισμα του 3 και του 4 που αντιστοιχούν στα τέλεια σχήματα, τρίγωνο και τετράγωνο.

Οι Αρχαίοι Έλληνες αναγνώριζαν το 7 ως μυστηριώδη αριθμό για τις γεωμετρικές του ιδιότητες, π.χ. 7 σημεία δεν μπορούν να δημιουργήσουν συμμετρία σε ένα κύκλο!

Ο Φιλοκτήτης έπλευσε με 7 πάνοπλα καράβια στην Τροία με σκοπό να υπερασπιστεί τους Έλληνες κατά τον Τρωικό πόλεμο.

Η τραγωδία του Αισχύλου Επτά επί Θήβας εξιστορεί την εκστρατεία των 7 Ελλήνων βασιλιάδων κατά τις Θήβας, της Πόλης των 7 Πηλών!

Τα μέταλλα που γνώριζαν στην Αρχαιότητα ήταν 7: Χρυσός, χαλκός, μόλυβδος, κασσίτερος, υδράργυρος, ασήμι, σίδηρος. Σε αυτά βασίστηκε η εξέλιξη του Πολιτισμού!



Το 7 στην Αρχαιότητα! Στην Αρχαία Σπάρτη η εκπαίδευση των αγοριών ξεκινούσε από την ηλικία των 7 ετών!


Οι 7 πλανήτες που ήταν γνωστοί στην αρχαιότητα ήταν οι: Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ήλιος και Σελήνη.

Σύμφωνα με τον Όμηρο, ο Απόλλωνας είχε 7 αγέλες βοδιών.

Στην Αρχαία Αίγυπτο ένα από τα πρώτα μετεωρολογικά συστήματα περιέγραφε 7 διαφορετικά κλίματα, χωρίζοντας τον κόσμο σε μετεωρολογικές ζώνες.

Οι Αρχαίοι Έλληνες χώριζαν την ανατομία του ανθρώπινου σώματος σε 7 μέρη: Κεφάλι, στήθος, στομάχι, 2 χέρια, 2 πόδια.



Το 7 εμφανίζεται συχνά στην Μυθολογία: 7 είναι οι Πλειάδες, Κόρες του Άτλαντα και της Πλειώνης, που αντιστοιχούν στα 7 ορατά άστρα του αστερισμού των Πλειάδων!

Ο αριθμός 7 εμφανίζεται πολύ συχνά στην Ελληνική Μυθολογία: Η λύρα του Αρχαίου Θεού Απόλλωνα, είχε 7 χορδές.

Η 7η ημέρα της Δημιουργίας είναι αυτή της ανάπαυσης, της αργίας και συμβολίζει την ολοκλήρωση και την τελειότητα! Ο αριθμός 7 εμφανίζεται συχνά και στη θρησκεία. 7 είναι οι Χριστιανικές αρετές: ευσπλαχνία, ταπεινότητα, αγνότητα, φιλαλληλία, επιείκεια, καλοσύνη, εργατικότητα.

Το 7 στη θρησκεία! Σύμφωνα με τη Βίβλο, ο Νώε πήρε στην Κιβωτό του, 7 ζεύγη από κάθε είδος πτηνών.

Ο αριθμός 7 χρησιμοποιείται 70 φορές στην Παλαιά Διαθήκη!

Οι Μουσουλμάνοι δικαιούνται να έχουν 7 γυναίκες σύμφωνα με το Κοράνι.

Το αυτόνομο κράτος του Βατικανού ιδρύθηκε στις 7/7 του 1929!

7 μέρη του σώματος διακοσμούνται με κοσμήματα: Το κεφάλι, ο λαιμός, τα χέρια, τα πόδια, τα αυτιά, η μύτη και η μέση.

Σύμφωνα με την επιστήμη υπάρχουν 7 ενεργειακά πεδία στο ανθρώπινο σώμα και βρίσκονται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης!


Κάθε φάση της Σελήνης, διαρκεί 7 ημέρες.

Στην Κίνα πιστεύουν ότι η 7η μέρα του πρώτου φεγγαριού του έτους, είναι τα γενέθλια της ανθρωπότητας και όλοι γιορτάζουν γενέθλια αυτή τη μέρα.

Η Κινέζικη Φιλοσοφία θεωρεί ως θεμελιώδη στοιχεία τα εξής 7: Αέρας, νερό, μέταλλο, αιθέρας, φωτιά, ξύλο, και γη.

Ο αριθμός 7 εμφανίζεται συχνά και στη Μυθολογία. Ο Οδυσσέας προτού επιστρέψει στην πατρίδα του στην Ιθάκη, έμεινε στο νησί της Καλυψούς 7 ολόκληρα χρόνια.



Το 7 στη Γεωγραφία! 7 είναι τα νησιά του Ιονίου πελάγους: Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Ιθάκη, Λευκάδα, Κύθηρα και Παξοί.

Ο αριθμός 7 εμφανίζεται συχνά με συμβολική σημασία στη γνωστή σειρά βιβλίων Χάρι Πότερ – που μάλιστα θα αποτελείται από 7 βιβλία.

7 είναι οι Βυζαντινές μουσικές νότες: ΠΑ, ΒΟΥ, ΓΑ, ΔΕ, ΚΕ, ΖΩ, ΝΗ.

Τα 7 ονόματα που έχουν δοθεί στην Κωνσταντινούπολη είναι: Κωνσταντίνου Πόλη, Νέα Ρώμη, Αντωνία, Θησαυρός του Ισλάμ, Διαχωριστής του Κόσμου, Ινσταμπούλ, και Κωνσταντινούπολη.


Το μυαλό μας μπορεί να μετρήσει στιγμιαία και με ακρίβεια μέχρι και 7 αντικείμενα ακόμη και αν τα δούμε για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου.

Το ουράνιο τόξο αποτελείται από τα εξής 7 διαδοχικά χρώματα: Κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε, μωβ και βιολετί.

Βλέπουμε τελικά; πως ο αριθμός αυτός κρύβει κάτι το ξεχωριστό αλλά,,, σίγουρα και μυστήριο αφού από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, σημαδεύει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο την ζωή μας. 


http://volostv.blogspot.com

ΠΩΣ ΜΑΣ ΡΟΥΦΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Posted: 05 Sep 2011 02:03 AM PDT

 
Δώστε προσοχή στο πόσο πολύ φουσκώνει το σώμα του.





http://www.exypna.gr

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Μικρό αγόρι πετάει μπάλες φωτιάς απ' τα μάτια !!!!!

Posted: 05 Sep 2011 01:54 AM PDT

Απ' τη μεριά του ο Igor, παραδέχεται (!) ότι αυτός είναι ο υπαίτιος για όλα αυτά τα ανεξήγητα φαινόμενα, καθώς νιώθει το κεφάλι του γεμάτο με μπάλες φωτιάς που βγαίνουν απ' τα μάτια του...
Το γεγονός επιβεβαίωσαν και μέλη της οικογένειας που...
έβλεπαν ένα κόκκινο φως σαν λέιζερ να βγαίνει απ' τα μάτια του παιδιού. Πάντως ο Igor είχε προειδοποιήσει τη μητέρα του πριν από μέρες, λέγοντάς της ότι βλέπει συνέχεια μπλε και πράσινες μπάλες ... Φυσικά αυτή δεν έδωσε σημασία. Η λύση στον τρόμο της οικογένειας δόθηκε τελικά απ' τον ίδιο τον Igor, ο οποίος αποκάλυψε ότι απομάκρυνε συνολικά 106 (!!!) απ' το σπίτι. Άλλες τις πέταξε στο πηγάδι και άλλες ... στο δάσος. Προειδοποίησε όμως ότι έχει μέσα του ακόμα 212 μπάλες (!!!). Πάντως οι δημιουργοί της σειράς κόμικς "X-Men" δεν θα πιστεύουν στα μάτια τους. Μήπως οι "μεταλλαγμένοι" δεν είναι απλά μύθος; Ελπίζουμε πάντως να μη σκέφτεται ο μικρός Igor να έρθει τους καλοκαιρινούς μήνες στη χώρα μας, για διακοπές στα ελάχιστα δάση που μας έχουν απομείνει !
 


http://www.dinatos.info

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές