Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Κοτοσαλάτουλα

Posted: 05 Sep 2011 04:08 PM PDT

υλικα

λίγος μαϊντανός μαγιονέζα 2 πιπεριές 1/4 ζαμπόν 1/4 κασέρι 1 κότα

εκτελεση

Βράζετε την κότα έως να μαγειρευτεί -Αφήνετε να κρυώσει και την ξεψαχνίζετε -Κόβετε πολύ μικρά κομμάτια -Ψιλοκόβετε ζαμπόν, τυρί και πιπεριές -Τα τοποθετείτε όλα τα υλικά σε μία σαλατιέρα ή ένα μπωλ και προσθέτετε τη μαγιονέζα -Ανακατεύετε πολύ καλά -Απο πάνω απλά στρώνετε μία στρώση πολύ λεπτή μαγιονέζας και γαρνίρετε με μαϊντανό

Χωριάτικη Μακαρονόπιτα με τυρι

Posted: 05 Sep 2011 04:06 PM PDT

υλικα

400 γρ. τυρί φέτα 6 αυγά 1 πακέτο μακαρόνια Νο 5 4 φύλλα χωριάτικα αλάτι και πιπέρι

εκτελεση

Βράζετε τα μακαρόνια -Χτυπάτε τα αυγά -Σε ένα μπώλ ανακατεύετε τα μακαρόνια, τα αυγά και το τυρί -Αλατοπιπερώνετε -Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C -Λαδώνετε το ταψί -Απλώνετε τα δύο φύλλα, αλειμμένα με λάδι -Ρίχνετε τα μακαρόναι και απλώνετε -Σκεπάζετε με τα άλλα δύο φύλλα -Με το μαχαίρι χαράζετε τετράγωνα κομμάτια -Ψήνετε για 45 λεπτά

Μοσχάρι με αρακά

Posted: 05 Sep 2011 04:03 PM PDT

υλικα

1/3 ματσάκι άνιθο 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο 1 κιλό αρακάς 1 κιλό μοσχάρι 3 φρέσκιες ντομάτες αλάτι και πιπέρι

εκτελεση

Αλατοπιπερώνετε το μπούτι -Το βάζετε στο ταψί -Τρίβετε τις ντομάτες στο τρίφτη -Προσθέτετε τη μισή ποσότητα ντομάτας στο ταψί -Λιώνετε το βούτυρο και περιχύνετε το κρέας -Ψήνετε σε μέτριο φούρνο εως να μισοψηθεί -Προσθέτετε 1-2 φλυτζάνια νερό και την υπόλοιπη ντομάτα και μόλις βράσουν ρίχνετε τον αρακά και ανακατεύετε που και που να μην κολλίσει

Κεφτεδάκια με ουζο

Posted: 05 Sep 2011 04:01 PM PDT

υλικα

1/2 ποτηράκι του καφέ ούζο 1 κουταλάκι δυόσμο 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο λάδι για τηγάνισμα 4 φέτες ψωμί μουσκεμένο σε νερό και στιμμένο 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι ½ κιλό κιμάς 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι, πιπέρι

εκτελεση

Βάζετε σε ένα μπώλ τον κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το ψωμί, το ούζο και το αυγό -Αλατοπιπερώνετε -Ζυμώνετε καλά -Πλάθετε τον κιμά σε κεφτεδάκια -Σε ένα πιάτο βάζετε το αλέυρι -Βάζετε σε ένα τηγάνι το λάδι να κάψει -Αλευρώνετε τα κεφτεδάκια -Τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές

Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο

Posted: 05 Sep 2011 03:58 PM PDT

υλικα

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1/3 ματσάκι μαϊντανό 1 φλυτζάνι λάδι 2 φέτες ψίχα ψωμιού άσπρου μουσκεμένο σε νερό και στιμμένο ½ κιλό κιμά 1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι 3 αυγά αλάτι, πιπέρι

εκτελεση

Βάζετε τον κιμά σε ένα μπωλ -Προσθέτετε το ψωμί, το 1 αυγό, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι -Αλατοπιπερώνετε -Ζυμώνετε το μείγμα και πλάθετε τα γιουβαρλάκια -Τοποθετείτε τα γιουβαρλάκια σε μία κατσαρόλα -Τα σκεπάζετε με νερό -Ρίχνετε το λάδι -Αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά -Πρέπει να μείνουν με αρκετό ζουμί στο τέλος -Μόλις είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τη φωτιά -Χωρίζετε τους κρόκους απο τ ασπράδια -Στίβετε το λεμόνι -Χτυπάτε τους κρόκους από τα υπόλοιπα αυγά -Χτυπάτε τ΄ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα -Ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα -Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού -Προσθέτετε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς να μην κόψει το αυγό -Γυρίζετε το μίγμα στην κατσαρόλα -Κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές