Συνταγές μαγειρικής |
Posted: 07 Sep 2011 04:38 PM PDT Καλτσόνε με ζαμπόν
ΥλικάΖύμη για καλτσόνε (π.χ. αυτή ή αυτή) Λάδι 2 ώριμες ντομάτες 200 γρ. πεκορίνο τριμμένο 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο 200 γρ, μανιτάρια ψιλοκομμένα Αλάτι
Ιταλική κουζίνα Ετοιμασία
|
Posted: 07 Sep 2011 04:37 PM PDT Calzone
Κουζίνα:Ιταλική Φτιάχνει: 1 calzone
Συστατικά: · Ζύμη για μία πίτσα · 100 γρ. cream cheese · 100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα · 1/4 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι · 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό · 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο · 1/4 κ.γ. ξερό θυμάρι · ½ κ.γ. αλάτι ελαιόλαδο
Οδηγίες: 1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 250°C. 2. Βάλτε τη μοτσαρέλα και το cream cheese σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό, το σκόρδο, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Βάλτε τη ζύμη της πίτσας σε ταψάκι πίτσας ή απλώστε τη σε ταψί μεγάλο. 3. Βάλτε τη γέμιση στο ένα μισό της ζύμης, αφήνοντας 2 εκ. περιθώριο στην άκρη. Υγράνετε την άκρη με λίγο νερό και φέρτε τη ζύμη που έχει μείνει κενή, πάνω από τη γέμιση, ώστε να κλείσει το calzone σας. Κλείστε τις άκρες διπλώνοντας και πατώντας τις λίγο, ώστε να σφραγίσουν. 4. Ψήστε για 15-18', μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Βγάλτε το από το φούρνο και αλείψτε το με λίγο λάδι. 5. Σερβίρετε το ολόκληρο. |
Pissaladiere (ΠΙΤΣΑ ΤΗΣ ΠΡΟΒΗΓΚΙΑΣ) Posted: 07 Sep 2011 04:35 PM PDT Pissaladiere (ΠΙΤΣΑ ΤΗΣ ΠΡΟΒΗΓΚΙΑΣ)Τι θα χρειαστείτε (Για 6 με 8 άτομα) 100 γρ. φιλέτο ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ 15 γρ. φρέσκια ΜΑΓΙΑ ΑΛΑΤΙ & φρεσκοτριμμένο ΠΙΠΕΡΙ θΥΜΑΡΙ, ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ & ΡΙΓΑΝΗ 2 σκελίδες ψιλοκομμένες ΣΚΟΡΔΟ 700 γρ. κομμένα σε ροδέλες ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ 3 κουταλιές για τη γέμιση και ακόμα 1 για τη ζύμη ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΛΤΙΣ ΚΛΑΣΙΚΟ 150 γρ. χλιαρό ΝΕΡΟ 1 κουταλάκι KNORR AROMAT 12-14 χωρίς το κουκούτσι τους, κομμένες στη μέση ΑΛΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ 230 γρ. ΑΛΕΥΡΙ ΣΚΛΗΡΟΕκτέλεση: 1. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το ΚΝΟRR Aromat σε μπολ. Αναμιγνύετε τη μαγιά με τη μισή ποσότητα νερού. Αφήνετε τη μαγιά να μείνει ένα τέταρτο περίπου σε ζεστό μέρος ώσπου να αφρίσει. Προσθέτετε το μίγμα της μαγιάς στο αλεύρι με το υπόλοιπο νερό και ΑΛΤΙΣ. Αναμιγνύετε μαζί όλα τα υλικά και ζυμώνετε το μίγμα ώσπου να γίνει η ζύμη σας ελαστική. Τοποθετείτε τη ζύμη πάλι στο μπολ, τη σκεπάζετε με μια πετσέτα και την αφήνετε σε ζεστό μέρος 1 ώρα περίπου ώσπου να διπλασιασθεί σε όγκο. 2. Εν τω μεταξύ ζεσταίνετε το ΑΛΤΙΣ για τη γέμιση σε τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Αφήνετε το μίγμα σε σιγανή φωτιά μισή ώρα περίπου ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν. 3. Ζυμώνετε τη ζύμη για λίγο, τη βάζετε σε λαδωμένο ταψάκι 30 εκ. και την πατάτε λίγο να υψωθεί στις άκρες. Απλώνετε το μίγμα κρεμμυδιού πάνω στη ζύμη. Διακοσμείτε με τις αντζούγιες και τις ελιές ΑΛΤΙΣ, αλατοπιπερώνετε ελαφρά και πασπαλίζετε με το μίγμα της ρίγανης. 4. Αφήνετε την πίτσα να μείνει σε ζεστό μέρος μισή ώρα περίπου, ώσπου η ζύμη να φουσκώσει. Ψήνετε την πίτσα σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς για 30'. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα. Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5) 3 - Μέτρια Χρόνος παρασκευής 1 ώρα και 30 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά |
Posted: 07 Sep 2011 04:31 PM PDT Ελληνική Πίτσα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ " Ι χωριάτικο λουκάνικο με πράσο (200 γρ. περίπου) " 350 γρ. mix κίτρινων τυριών (γκούντα - ένταμ -έμμενταλ) " 2 ώριμες ντομάτες " 4 πίτες για σουβλάκι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τηγανίζω σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι το λουκάνικο κομμένο σε λεπτές φέτες μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Πλένω καλά τις ντομάτες, τις χωρίζω στην μέση και αφαιρώ το κοτσάνι τους. Τις κόβω σε λεπτές φέτες και τις απλώνω πάνω στις πίτες προσπαθώντας να καλύψω όλη την επιφάνεια. Πάνω από τις ντομάτες βάζω τα ψημένα λουκάνικα και το τυρί. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους Ι80°C για 8-10 λεπτά μέχρι να λιώσει και να πάρει καλό χρώμα το τυρί. |
Posted: 07 Sep 2011 04:27 PM PDT Ζύμη για πίτσα
Κουζίνα:Ιταλική Φτιάχνει: 2 μέτριες πίτσες
Συστατικά: · 2 1/4 κ.γ. μαγιά · 1/2 κ.γ. καστανή ζάχαρη · 1 1/2 φλ. χλιαρό νερό (45 C°) · 1 κ.γ. αλάτι · 2 κ.σ. ελαιόλαδο · 3 1/3 φλ. αλεύρι
Οδηγίες: 1. Σε μεγάλο μπολ, διαλύστε τη μαγιά και την καστανή ζάχαρη στο χλιαρό νερό και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. 2. Ανακατέψτε το αλάτι και το ελαιόλαδο μέσα στη μαγιά. Προσθέστε 2 1/2 φλ. από το αλεύρι. Βγάλτε τη ζύμη σας σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε τη, προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειάζεται ώστε να μην κολλάει στα χέρια. 3. Λαδώστε ένα μπολ και βάλτε μέσα τη ζύμη. Σκεπάστε το με μια πετσέτα κουζίνας. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει, μέχρι να γίνει διπλή (περίπου 1 ώρα). 4. Πατήστε τη λίγο με τις μπουνιές σας να πέσει και φτιάξτε μια σφιχτή μπάλα. Αφήστε τη για ένα λεπτό και μετά ανοίξτε τη (δείτε και τις οδηγίες βήμα-βήμα για αναλυτική εξήγηση). 5. Βάλτε ό,τι υλικό σας αρέσει πάνω και ψήστε τη σε προθερμασμένο φούρνο(220 C°). Ψήστε την πίτσα μέχρι το τυρί και η κόρα να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα (περίπου 15-20'). Λίγα μυστικά ακόμα: Εάν ψήνετε την πίτσα σας σε ταψάκι, λαδώστε το λίγο και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 15-20' πριν τις βάλετε τα υλικά από πάνω και την ψήσετε. |
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου