Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Καλτσόνε με ζαμπόν

Posted: 07 Sep 2011 04:38 PM PDT

Καλτσόνε με ζαμπόν

 

Υλικά

Ζύμη για καλτσόνε (π.χ. αυτή ή αυτή) Λάδι 2 ώριμες ντομάτες 200 γρ. πεκορίνο τριμμένο 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο 200 γρ, μανιτάρια ψιλοκομμένα Αλάτι

Αλλες συνταγές από την Ιταλική κουζίνα

Ιταλική κουζίνα

Ετοιμασία

    Περνάμε τις ντομάτες από το μπλέντερ. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι τα μανιτάρια και το ζαμπόν και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε το πεκορίνο και την παρμεζάνα. Γεμίζουμε τα καλτσόνε και ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στη ζύμη που επιλέξαμε.

Calzone

Posted: 07 Sep 2011 04:37 PM PDT

Calzone

 

Κουζίνα:Ιταλική

Φτιάχνει: 1 calzone

 

 

Συστατικά:

·         Ζύμη για μία πίτσα

·         100 γρ. cream cheese

·         100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

·         1/4 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι

·         2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

·         2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο

·         1/4 κ.γ. ξερό θυμάρι

·         ½ κ.γ. αλάτι ελαιόλαδο

 

Οδηγίες:

1.    Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 250°C.

2.    Βάλτε τη μοτσαρέλα και το cream cheese σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό, το σκόρδο, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Βάλτε τη ζύμη της πίτσας σε ταψάκι πίτσας ή απλώστε τη σε ταψί μεγάλο.

3.    Βάλτε τη γέμιση στο ένα μισό της ζύμης, αφήνοντας 2 εκ. περιθώριο στην άκρη. Υγράνετε την άκρη με λίγο νερό και φέρτε τη ζύμη που έχει μείνει κενή, πάνω από τη γέμιση, ώστε να κλείσει το calzone σας. Κλείστε τις άκρες διπλώνοντας και πατώντας τις λίγο, ώστε να σφραγίσουν.

4.    Ψήστε για 15-18', μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Βγάλτε το από το φούρνο και αλείψτε το με λίγο λάδι.

5.    Σερβίρετε το ολόκληρο.

Pissaladiere (ΠΙΤΣΑ ΤΗΣ ΠΡΟΒΗΓΚΙΑΣ)

Posted: 07 Sep 2011 04:35 PM PDT

Pissaladiere (ΠΙΤΣΑ ΤΗΣ ΠΡΟΒΗΓΚΙΑΣ)

Τι θα χρειαστείτε (Για 6 με 8 άτομα)

100 γρ. φιλέτο ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ 15 γρ. φρέσκια ΜΑΓΙΑ ΑΛΑΤΙ & φρεσκοτριμμένο ΠΙΠΕΡΙ θΥΜΑΡΙ, ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ & ΡΙΓΑΝΗ 2 σκελίδες ψιλοκομμένες ΣΚΟΡΔΟ 700 γρ. κομμένα σε ροδέλες ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ 3 κουταλιές για τη γέμιση και ακόμα 1 για τη ζύμη ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΛΤΙΣ ΚΛΑΣΙΚΟ 150 γρ. χλιαρό ΝΕΡΟ 1 κουταλάκι KNORR AROMAT 12-14 χωρίς το κουκούτσι τους, κομμένες στη μέση ΑΛΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ 230 γρ. ΑΛΕΥΡΙ ΣΚΛΗΡΟ

Εκτέλεση: 1. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το ΚΝΟRR Aromat σε μπολ. Αναμιγνύετε τη μαγιά με τη μισή ποσότητα νερού. Αφήνετε τη μαγιά να μείνει ένα τέταρτο περίπου σε ζεστό μέρος ώσπου να αφρίσει. Προσθέτετε το μίγμα της μαγιάς στο αλεύρι με το υπόλοιπο νερό και ΑΛΤΙΣ. Αναμιγνύετε μαζί όλα τα υλικά και ζυμώνετε το μίγμα ώσπου να γίνει η ζύμη σας ελαστική. Τοποθετείτε τη ζύμη πάλι στο μπολ, τη σκεπάζετε με μια πετσέτα και την αφήνετε σε ζεστό μέρος 1 ώρα περίπου ώσπου να διπλασιασθεί σε όγκο. 2. Εν τω μεταξύ ζεσταίνετε το ΑΛΤΙΣ για τη γέμιση σε τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Αφήνετε το μίγμα σε σιγανή φωτιά μισή ώρα περίπου ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν. 3. Ζυμώνετε τη ζύμη για λίγο, τη βάζετε σε λαδωμένο ταψάκι 30 εκ. και την πατάτε λίγο να υψωθεί στις άκρες. Απλώνετε το μίγμα κρεμμυδιού πάνω στη ζύμη. Διακοσμείτε με τις αντζούγιες και τις ελιές ΑΛΤΙΣ, αλατοπιπερώνετε ελαφρά και πασπαλίζετε με το μίγμα της ρίγανης. 4. Αφήνετε την πίτσα να μείνει σε ζεστό μέρος μισή ώρα περίπου, ώσπου η ζύμη να φουσκώσει. Ψήνετε την πίτσα σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς για 30'. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.

Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5) 3 - Μέτρια

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα και 30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά

Ελληνική Πίτσα

Posted: 07 Sep 2011 04:31 PM PDT

Ελληνική Πίτσα

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

"  Ι χωριάτικο λουκάνικο με πράσο (200 γρ. περίπου)

"  350 γρ. mix κίτρινων τυριών (γκούντα - ένταμ -έμμενταλ)

"  2 ώριμες ντομάτες

" 4 πίτες για σουβλάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τηγανίζω σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι το λουκάνικο κομμένο σε λεπτές φέτες μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Πλένω καλά τις ντομάτες, τις χωρίζω στην μέση και αφαιρώ το κοτσάνι τους.

Τις κόβω σε λεπτές φέτες και τις απλώνω πάνω στις πίτες προσπαθώντας να καλύψω όλη την επιφάνεια.

Πάνω από τις ντομάτες βάζω τα ψημένα λουκάνικα και το τυρί.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους Ι80°C για 8-10 λεπτά μέχρι να λιώσει και να πάρει καλό χρώμα το τυρί.

Ζύμη για πίτσα

Posted: 07 Sep 2011 04:27 PM PDT

Ζύμη για πίτσα

 

Κουζίνα:Ιταλική

Φτιάχνει: 2 μέτριες πίτσες

 

 

Συστατικά:

·         2 1/4 κ.γ. μαγιά

·         1/2 κ.γ. καστανή ζάχαρη

·         1 1/2 φλ. χλιαρό νερό (45 C°)

·         1 κ.γ. αλάτι

·         2 κ.σ. ελαιόλαδο

·         3 1/3 φλ. αλεύρι

 

Οδηγίες:

1.    Σε μεγάλο μπολ, διαλύστε τη μαγιά και την καστανή ζάχαρη στο χλιαρό νερό και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

2.    Ανακατέψτε το αλάτι και το ελαιόλαδο μέσα στη μαγιά. Προσθέστε 2 1/2 φλ. από το αλεύρι. Βγάλτε τη ζύμη σας σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε τη, προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειάζεται ώστε να μην κολλάει στα χέρια.

3.    Λαδώστε ένα μπολ και βάλτε μέσα τη ζύμη. Σκεπάστε το με μια πετσέτα κουζίνας. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει, μέχρι να γίνει διπλή (περίπου 1 ώρα).

4.    Πατήστε τη λίγο με τις μπουνιές σας να πέσει και φτιάξτε μια σφιχτή μπάλα. Αφήστε τη για ένα λεπτό και μετά ανοίξτε τη (δείτε και τις οδηγίες βήμα-βήμα για αναλυτική εξήγηση).

5.    Βάλτε ό,τι υλικό σας αρέσει πάνω και ψήστε τη σε προθερμασμένο φούρνο(220 C°). Ψήστε την πίτσα μέχρι το τυρί και η κόρα να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα (περίπου 15-20').

Λίγα μυστικά ακόμα:

Εάν ψήνετε την πίτσα σας σε ταψάκι, λαδώστε το λίγο και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 15-20' πριν τις βάλετε τα υλικά από πάνω και την ψήσετε.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές