Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Κοτόπιτα με γραβιέρα και μυρωδικά

Posted: 01 Sep 2011 02:34 AM PDT

Υλικά 1 πακέτο σφολιάτα 3 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο 350 γρ. κοτόπουλο - ψαχνό 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 κοτσάνι σέλερι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες a 2 αβγά χτυπημένα 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα 2 κουταλάκια του γλυκού ξερό βασιλικό 1 μεγάλο αβγό χτυπημένο με 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο,μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ροδίσει ελαφρώς. Το αφαιρούμε, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το σέλερι, το σκόρδο, τα αβγά και τη γραβιέρα σε ένα μπολ. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Ρίχνουμε το βασιλικό. Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε κύκλο με διάμετρο 32 εκ. Το στρώνουμε σε μια φόρμα για τάρτες. Η φόρμα να έχει διάμετρο περίπου 28 εκ. Το περίσσευμα γύρω-γύρω το στριφογυρίζουμε προς τα μέσα όμορφα για να σχηματίσουμε ένα στεφάνι. Με ένα πιρούνι τρυπάμε ελαφρώς τον πάτο της ζύμης. Απλώνουμε τη γέμιση μέσα. Χτυπάμε το αβγό με την κρέμα και περιχύνουμε το μίγμα από πάνω, έτσι ώστε να πάει παντού. Ψήνουμε την τάρτα για περίπου 35 λεπτά στον αέρα ή μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει η σφολιάτα. Τη βγάζουμε, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και τη σερβίρουμε.

Τεμπελοπιτούλα

Posted: 01 Sep 2011 02:30 AM PDT

Υλικά ½ κιλό γάλα 4 αβγά 4 κουτ. σούπας αλεύρι 1 φακελάκι ξερή μαγιά 1 ποτήρι νερού φέτα σκληρή, τριμμένη ½ ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο 2-3 κομματάκια μαργαρίνη Προετοιμασία Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175ο C. Ζεσταίνεται το γάλα σε κατσαρολάκι και διαλύετε μέσα τη μαγιά. Προσθέτετε τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα, το αλεύρι, το λάδι και τη φέτα. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, ώστε να γίνουν ένα μίγμα. Λαδώνετε ένα ταψί και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ρίχνετε από πάνω τα κομματάκια της μαργαρίνης για να πάρει ωραίο χρώμα η πίτα και την ψήνετε στον φούρνο για 40' περίπου. Βγάζετε την πίτα από τον φούρνο και μόλις κρυώσει λίγο, κόβετε κομμάτια και σερβίρετε.

Kις λωραίν τυριών με μπρόκολο

Posted: 01 Sep 2011 02:28 AM PDT

Υλικα

Για τη ζύμη  200g βούτυρο γάλακτος Pοδάμι  300g αλεύρι  1 κρόκο αυγού  1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ  2 κουταλάκια αλεύρι  Για τη γέμιση  500g πράσινο μπρόκολο  100g τυρί γκούντα  50g τυρί έμμενταλ  50g παρμεζάνα  1αυγό  120g κρέμα γάλακτος  λίγο μοσχοκάρυδο Εκτελεση Aνακατεύουμε σε μια λεκανίτσα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Kατόπιν λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο αλεύρι. Φτιάxνουμε μια μέτρια μαλακή ζύμη προσθέτοντας τελευταίο τον κρόκο. Aπλώνουμε τη ζύμη σε μια μέτρια φόρμα τάρτας και την ψήνουμε στους 200°C για 40 λετπά. Kόβουμε το μπρόκολο σε κομμάτια και το βράζουμε για 10 λετπά σε αλατισμένο νερό. Προτιμούμε το βράσιμο στον ατμό: διατηρεί το μπρόκολο πιο πράσινο. Tρίβουμε το γκούντα και το έμμενταλ στο χοντρό τρίφτη και την παρμεζάνα στον ψιλό. Kόβουμε το μπρόκολο σε φουντίτσες και το βάζουμε στην επιφάνεια της τάρτας. Aπλώνουμε το γκούντα και το έμμενταλ. Xτυπάμε το αυγό με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε την τάρτα. Tην πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε για άλλα 20 λετπά στους 180°C. Aν θέλουμε προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε στη γέμιση λίγο μοσχοκάρυδο.

Πρασόπιτα με φέτα

Posted: 01 Sep 2011 02:26 AM PDT

Υλικά

 1kg πράσα  2 ξερά κρεμμύδια  λίγο άνηθο  300g φέτα  2 αυγά  1 πακέτο σφολιάτα  ελαιόλαδο  βούτυρο  1 κρέμα γάλακτος 250ml (προαιρετικά)  αλάτι  πιπέρι Εκτελεση

Aφού πλύνουμε καλά τα πράσα, τα τσιγαρίζουμε με 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, μαζί με τα ξερά κρεμμύδια και τον άνηθο. Mόλις πάρουν λίγο χρώμα, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Bουτυρώνουμε ένα ταψάκι, στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και το αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Στη συνέχεια παίρνουμε τη γέμιση, στην οποία αφού έχει κρυώσει ρίχνουμε τα 2 αυγά χτυπημένα και προαιρετικά 1 μικρή κρέμα γάλακτος. Tέλος βάζουμε το δεύτερο φύλλο σφόλιατας και το βουτυρώνουμε. Ψήνουμε στους 180°C για 60 λεπτά περίπου.

Χωριάτικη Kασερόπιτα!!!

Posted: 01 Sep 2011 02:23 AM PDT

Υλικά

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο  1 ½ φλιτζάνι τσαγιού κασέρι  ½ φλιτζάνι τσαγιού χαλούμι  ½ φλιτζάνι τσαγιού Regato  4 αυγά  1 ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι  αλάτι  πιπέρι  λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο (προαιρετικά)  ½ φλιτζάνι γάλα (κατά προτίμηση φρέσκο)      Εκτέλεση     Σε ένα βαθύ μπολ ή λεκάνη τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη τα τυριά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τα 3 αυγά. Προσθέτουμε ½ φλιτζάνι γάλα, αλάτι, πιπέρι, (δυόσμο), ½ φλιτζάνι λάδι και τα ανακατεύουμε. Pίχνουμε το μείγμα στo μπολ με τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Aλείφουμε ένα ταψί με λίγο λάδι και βάζουμε στη βάση 2 φύλλα τα οποία τα αλείφουμε με λίγο λάδι το καθένα ξεχωριστά. Pίχνουμε μία ποσότητα του μείγματος και την απλώνουμε στην επιφάνεια των φύλλων. Στη συνέχεια βάζουμε άλλα δύο φύλλα (στα οποία συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία αλείμματος) και άλλη μία ποσότητα μείγματος. Συνεχίζουμε έτσι, βάζοντας ανάμεσα στις στρώσεις από 1 φύλλο, μέχρι την τελευταία στρώση όπου και τοποθετούμε τα 2 τελευταία φύλλα. Σε μία λεκάνη χτυπάμε 1 αυγό. Την υπόλοιπη ποσότητα γάλατος και λίγο λάδι. Τα ανακατεύουμε και τα περιχύνουμε στην επιφάνεια της κασερόπιτας έτσι ώστε να πάει παντού. Ψήνουμε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 35 - 40 λεπτά μέχρι να πάρει ροδαλό χρώμα.

Χοιρινή πανσέτα με σάλτσα μπάρμπεκιου

Posted: 31 Aug 2011 04:27 PM PDT

Υλικά 1 κιλό χοιρινή πανσέτα 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη μαύρη 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα 2/3 φλ. τσαγιού κέτσαπ 1/2 φλ. τσαγιού χυμό ντομάτας 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο (χωρίς το φύτρο) 2 κουταλάκια πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι κόλιαντρο σκόνη 1 κουταλάκι ξερό βασιλικό 1 κουταλάκι θυμάρι 1 κουταλάκι ρίγανη 1 κουταλάκι κύμινο 2 κουταλάκια πιπέρι 2 κουταλάκια αλάτι 1/3 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο Εκτέλεση Αναμειγνύετε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά εκτός από τις πανσέτες και ανακατεύετε καλά. Τέλος προσθέτετε και το κρέας και το γυρίζετε να καλυφθεί με τη μαρινάδα από όλες τις πλευρές. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε 12 ώρες περίπου στο ψυγείο. Προθερμένετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε τις πανσέτες σε αντικολλητικό ταψί, περιχύνετε με τη μαρινάδα και ψήνετε για μια περίπου ώρα. Μεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως.

Χοιρινή τηγανιά ...

Posted: 31 Aug 2011 04:26 PM PDT

Υλικά 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια 1 πράσινη γλυκιά πιπεριά 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά 1 ξερό κρεμμύδι 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 κουταλάκι ρίγανη 1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά λίγο αλάτι 1 κουταλιά σάλτσα σόγιας ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Εκτέλεση Kόβετε σε κομμάτια τα λαχανικά. Τα βάζετε σε μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα ανακατεύετε, τα σκεπάζετε και τα βάζετε στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες. Που και που τα ανακατεύετε. Τα βγάζετε από το ψυγείο και τα τηγανίζετε σε ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Σερβίρετε ενώ είναι ακόμη ζεστή.

Κοτόπουλο από την Αγρια Δύση 2

Posted: 31 Aug 2011 04:24 PM PDT

ΥΛΙΚΑ 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια (περίπου 240 γραμμάρια) 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι (240 ml) 1 λεμόνι και 1 λάιμ 6 φιλέτα κοτόπουλο στήθος (περίπου 1 κιλό) Συν 2 σκελίδες σκόρδο Συν 1-2 κουταλιές του γλυκού ρίγανη Συν 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι Συν μία κουταλιά του γλυκού ταμπάσκο σος Συν 1 φλιτζάνι μεξικάνικη σάλτσα

Βάζεις το ξύσμα του λεμονιού και του λάιμ μέσα σε μία σακούλα που κλείνει αεροστεγώς. Στύβεις και τα δύο και βάζεις το χυμό τους στη σακούλα. Προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κοτόπουλο και τη σάλτσα, και ανακατεύεις καλά. Προσθέτεις και το κοτόπουλο, κλείνεις τη σακούλα και την αφήνεις στο ψυγείο για μερικές ώρες ή όλο το βράδυ. Ανάβεις το γκριλ, σε μέτρια φωτιά, και τοποθετείς το κοτόπουλο αλείφοντας συνεχώς με το μείγμα. Ψήνεις και από τις δύο πλευρές, 10-15 λεπτά, ώστε να μην είναι κόκκινο το εσωτερικό. Σερβίρεις με τη σάλτσα.Η πάλη των τάξεων παραμένει ιστορικά αδικαίωτη ενώ η διεθνής καπιταλιστική μεθοδολογία σαμποτάρει την πρωτοβουλία της κολχόζνικης ιδιοκτησίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας σεχταρισμός που αποπροσανατολίζει τις μάζες και τις αφήνει σε ένα τέλμα ιδεολογικής σύγχυσης,με ανεπανόρθωτες συνέπειες στην ανάπτυξη του κινήματος της εργατικής τάξης και της αποδέσμευσης του από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά

ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Posted: 31 Aug 2011 02:18 PM PDT

ε μπεν μαρί κτυπάμε συνεχώς τους κρόκους με τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι ν' αφρατέψει το μίγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το χτύπημα, κατά προτίμηση στο μίξερ, προσθέτοντας σταδιακά το λικέρ πορτοκαλιού μέχρι το μίγμα να δέσει και να κρυώσει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε και το ξύσμα, χτυπάμε ελαφρά στο χέρι ή στο μίξερ για πολύ λίγο για να μην κόψει. Το μοιράζουμε σε ατομικά μπολ για σουφλέ. Αν θέλουμε το σουφλέ μας να αποκτήσει την εμφάνιση που έδειξε ο Στέλιος στην εκπομπή, τυλίγουμε κάθε μπολ εξωτερικά με αλουμινόχαρτο που εξέχει 1 εκατοστό από το χείλος και το γεμίζουμε μέχρι το ύψος του αλουμινόχαρτου. Τα αφήνουμε σε δυνατή κατάψυξη τουλάχιστον για 12 ώρες. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε αμέσως. Xρόνος προετοιμασίας: 20-30 λεπτά Μερίδες: 10-12 ΥΛΙΚΑ: 6 κρόκοι αυγών 25 γρ. ζάχαρη 100 γρ. μέλι 400 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή 70 γρ. λικέρ πορτοκάλι ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι κακάο για το σερβίρισμα

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

Posted: 31 Aug 2011 02:16 PM PDT

ΚΡΕΜΑΣ: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, το γάλα και τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας που προηγουμένως έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε σε τακτικά διαστήματα και μόλις η κρέμα κρυώσει τη μοιράζουμε σε ατομικά μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρουμε με τη σως σοκολάτας. ΣΩΣ: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, τα 50 γρ. νερό, τη γλυκόζη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να βράσουν χωρίς ν' ανακατεύουμε έως ότου γίνουν σκούρα καραμέλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αμέσως ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό νερό και με προσοχή για να μη καούμε. Αφήνουμε λίγο να ηρεμήσει, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. 6 μερίδες ΥΛΙΚΑ ΚΡΕΜΑΣ: 600 γρ. Κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) 100 γρ. Φρέσκο γάλα 60 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική 2 φύλλα Ζελατίνης (10 γρ.) ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ: 200 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική 50 γρ. Νερό 100 γρ. Νερό ζεστό 1 κουτ. του Γλυκού γλυκόζη

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές