Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Σε επιτήρηση η Ελλάδα από το Συμβούλιο της Ευρώπης για αδράνεια κατά της διαφθοράς

Posted: 04 Sep 2012 10:15 AM PDT

Σε καθεστώς επιτήρησης μέχρι τέλους του 2012 θέτει την Ελλάδα η Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης , καταγράφοντας «πλήρη ανεπάρκεια στην πάταξη της διαφθοράς στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στην διασφάλιση της διαφάνειας στη χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων».

Η έκθεση της επιτροπής, η οποία έχει παραδοθεί στην ελληνική κυβέρνηση από τις 22 Ιουνίου, προβλέπει ότι μετά το τέλος της περιόδου επιτήρησης οι ελληνικές αρχές θα πρέπει υποβάλλουν έκθεση προόδου.

Οφείλουν επ...

Δεν υπάρχει πάτος…

Posted: 04 Sep 2012 10:14 AM PDT

Κούρεμα όλων των συντάξεων, ενδεχομένως και από το όριο των 600 ευρώ, προτείνει η έκθεση του ΚΕΠΕ , που ήδη βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.  Α.Χ.

 

 

 

ΣΥΡΙΖΑ: Είδος πολυτελείας τα ΜΜΜ

Posted: 04 Sep 2012 10:01 AM PDT

Κάθετα αντίθετος εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην αύξηση του εισιτηρίου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως μετατρέπονται σε «είδος πολυτελείας» με  τη νέα αύξηση του 25% για να εξοικονομηθούν 40 εκατ. ευρώ.

«Πέρα από τη νέα επιβάρυνση στους ατομικούς και οικογενειακούς προϋπολογισμούς που προκαλεί η ανατίμηση των εισιτηρίων και η οποία δυσχεραίνει αφάνταστα την μετακίνηση των λαϊκών στρωμάτων με τα ΜΜΜ, η υπολογιζόμενη εξοικονόμηση τίθεται σφόδρα εν αμφιβόλω - σημειώνει ο ...

Συνάντηση με Ρομπάι, ζήτησε ο Τσίπρας

Posted: 04 Sep 2012 09:33 AM PDT

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψη του πρώτου στην Αθήνα, στις 7 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρεται, το γραφείο του κ. Τσίπρα επικοινώνησε με το γραφείο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ζήτησε να υπάρξει συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του επικεφαλής του Eurogroup στην Αθήνα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αρνήθηκε να εντάξει στο πρόγραμμά του συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, παρά το γεγονός ότι είχε έ...

Το πρώτο!

Posted: 04 Sep 2012 09:29 AM PDT

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο πανηγυρίζει η ελληνική αποστολή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου!

Οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος Γκουντάνης και Μαρία-Ελένη Κορδαλή μετά από εξαιρετική πορεία στην κατηγορία BC3 του μπότσια, ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου, επικρατώντας στον μεγάλο τελικό της Πορτογαλίας με σκορ 4-1!

Η ελληνική ομάδα είχε εξασφαλίσει από τη Δευτέρα το μετάλλιο, περνώντας εύκολα το εμπόδιο του Βέλγιου στον ημιτελικό και με μια πολύ καλή εμφάνιση στον τελικό του αθλήματος, κα...

Ο παπάς, ο τεχνοκράτης και ο... θάνατος

Posted: 04 Sep 2012 09:16 AM PDT

Του Σταύρου Χριστακόπουλου

«Από κοινωνία ελευθέρων προσώπων φθάσαμε στο σημείο ολόκληροι λαοί να γίνονται υποψήφιοι δούλοι απρόσωπων ομάδων, ανωνύμων εμπόρων του χρήματος πού ρυθμίζουν βασικά τις οικονομίες των λαών, οι οποίοι είναι γνωστοί ως αγορές. Οι αποφάσεις των αγνώστων αυτών παραγόντων που δρουν με καλυμμένα πρόσωπα, μπορούν να ανατινάξουν κράτη και έθνη και να καταδικάσουν εκατομμύρια ανθρώπους στην ανεργία και την κοινωνία σε εξαθλίωση».

Το παραπάνω απόσπασμα ανήκει στην παρέμβαση και...

Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι πανεπιστημιακοί

Posted: 04 Sep 2012 08:42 AM PDT

Στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΟΣΔΕΠ, οι πανεπιστημιακοί κατέθεσαν πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι πανεπιστημιακοί αντιδρούν στις περικοπές και τονίζουν ότι δεν μπορούν να αποδεχτούν τις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών για νέες μειώσεις τη στιγμή που ήδη έχουν υποστεί από το 2008 μειώσεις της τάξης του 25%. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωσή τους, οι μειώσεις αυτές «είναι άδικες, δεν αντιστοιχούν στο λειτούργημα και το έργο που καλούνται να επιτελέσουν στην ελ...

Τουρκολίμανα!

Posted: 04 Sep 2012 08:29 AM PDT

Πλώρη για τις ελληνικές μαρίνες έχουν βάλει οι Τούρκοι… Αναμένεται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό πώλησης 23 λιμανιών και μαρίνων της Ελλάδας. Τουρκικοί όμιλοι σχεδιάζουν επενδύσει που φθάνουν τα 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σημειώνεται πως συγκεκριμένος όμιλος μέσω θυγατρικής εταιρείας του διαθέτει ήδη τέσσερις μαρίνες στα παράλια του Αιγαίου και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους της Τουρκίας, με δύο τηλεοπτικά κανάλια, τη μεγαλύτερη τράπεζα της Τουρκίας και ηγετική θέση στον τουρισμό, τον κ...

Πανελλήνια πανδικαστική συγκέντρωση την Τετάρτη στην Αθήνα

Posted: 04 Sep 2012 08:27 AM PDT

Πανελλήνια πανδικαστική συγκέντρωση διοργανώνουν αύριο, Τετάρτη στις 12.30 το μεσημέρι στον Άρειο Πάγο, οι έξι δικαστικές ενώσεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σχεδιαζόμενες περικοπές στις αποδοχές των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Παράλληλα, την πρώτη μέρα τού νέου δικαστικού έτους, στις 17 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν για τον ίδιο λόγο πανδικαστικές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις εφετειακές έδρες της χώρας, με ταυτόχρονη διακοπή των συνεδριάσεων τ...

Υπέρ της παράτασης για Ελλάδα ο Ολάντ

Posted: 04 Sep 2012 08:06 AM PDT

Υπέρ της χρονικής παράτασης για την Ελλάδα υπό όρους προκειμένου να πετύχει η χώρα τους στόχους που έχουν καθοριστεί από την τρόικα τάχθηκε ο Φρανσουά Ολάντ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Ρώμη μετά τη συνάντησή του με τον Μάριο Μόντι.

Όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος, εάν χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να υλοποιηθούν τα μέτρα, θα μπορούσαμε να εκπονήσουμε ένα σχέδιο για την διατήρηση της Ελλάδας μέσα στην ευρωζώνη εφόσον η έκθεση της Τρόικας είναι θετική και επιβεβαιωθεί ότι υπάρχει αξ...

«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη εν όψει ΔΕΘ

Posted: 04 Sep 2012 07:34 AM PDT

Δρακόντεια αναμένεται να είναι τα μέτρα ασφαλείας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης και των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αναμένεται να χρησιμοποιηθούν περίπου 3.000 αστυνομικοί από την περιοχή της Μακεδονίας, της κεντρικής Ελλάδας αλλά και της Αττικής. Οι τελικές αποφάσεις ωστόσο ενδέχεται να έχουν ληφθεί την Πέμπτη, που αναμένεται η άφιξη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου.

Στην Θεσσαλονίκη βρίσκ...

Βαράτε βιολιτζήδες

Posted: 04 Sep 2012 07:32 AM PDT

Της Βάλιας Μπαζού

 Εάν προσπαθούσε κάποιος να περιγράψει με δυο λέξεις  τη φιλοσοφία της τρίτης  μνημονιακής κυβέρνησης, για τον τρόπο ανάπτυξης της χώρας, την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, θα το επιτύγχανε απόλυτα με τη φράση … «βαράτε βιολιτζήδες».

Όπου βιολιτζήδες είναι οι επίδοξοι - πλην άφαντοι εδώ και τρία χρόνια- επενδυτές που για μια ακόμα φορά θα πάρουν «λευκή κάρτα» προκειμένου να παίζουν όποιον σκοπό γουστάρουν για να χορεύουν οι ιθαγενείς…

Η πολιτική τακτικ...

Του κόπηκαν τα φτερά…

Posted: 04 Sep 2012 07:09 AM PDT

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Η διαφήμιση του ενεργειακού ποτού Red Bull τονίζει πως «σου δίνει φτερά». Στην περίπτωση του εγγονού του ιδρυτή της εταιρείας δικαιώθηκε αφού ο τύπος έβγαλε φτερά στα πόδια και εξαφανίστηκε. Όχι όμως για καλό αφού κατηγορείται ότι σκότωσε άνθρωπο και τον εγκατέλειψε.

Ο Τσαλέο Γιοβιντάγια ήταν ο άνθρωπος που έφτιαξε την Red Bull πριν από χρόνια και μέχρι τον θάνατό του στις αρχές του έτους ήταν από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ταϊλάνδης. Το χρήμα δεν φέρνει πάντα ευ...

Δύο ευρώ για να κλείσεις ραντεβού με γιατρό στο «Παπαγεωργίου»

Posted: 04 Sep 2012 06:58 AM PDT

Την πολιτική του ΕΟΠΥΥ ζήλεψε το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη όπου στο μέλλον οι ασθενείς θα υποχρεώνονται να πληρώνουν δύο ευρώ την τηλεφωνική κλήση για τα ιατρικά ραντεβού, αφού η διοίκηση έχει λάβει απόφαση ανάθεσης της υπηρεσίας τηλεφωνικών ραντεβού σε ιδιωτική εταιρεία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης του κοινού.

«Σε μία χρονική στιγμή που μεγάλη μερίδα πληθυσμού αδυνατεί να ανταποκριθεί ακόμη και στις πιο βασικές ανάγκες η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» την επιβαρύν...

Κατερίνα Γώγου - Για την αποκατάσταση του μαύρου

Posted: 04 Sep 2012 06:37 AM PDT

Της Χρυσούλας Παπαϊωάννου

Έτσι βάφτισε ο σκηνοθέτης Αντώνης Μποσκοΐτης το ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την ποίηση της διάσημης περσόνας των Εξαρχείων. Μιας γυναίκας που ξεκίνησε σαν ένα ελαφρόμυαλο κοριτσάκι που χόρευε τουίστ και κατέληξε να σηκώσει στους λεπτούς ώμους της όλο το βάρος της νεοελληνικής κοινωνίας. 

Νιάου, νιάου, βρε γατούλα, με τη ροζ μυτούλα… Το πρώτο καρέ που πέφτει από την κινηματογραφική διαδρομή της Κατερίνας Γώγου είναι η ταινία ορόσημο του νέου ελληνικού κινηματογράφου της ...

Η πίτα της ενέργειας

Posted: 04 Sep 2012 06:35 AM PDT

Το μεγάλο ερώτημα αφορά την εμπλοκή της οικογένειας Λάτση στα ενεργειακά: Θα πραγματοποιηθεί ο ιστορικός μετασχηματι­σμός από τις τράπεζες στην ενέργεια, μέσω της ενίσχυσης στα ΕΛΠΕ, ή θα επιλεγεί μια άλλη λύ­ση; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Μαξίμου μεταφέρθηκαν από ανώτατο επίπεδο οι θέσεις της οικογένειας, οι οποίες συνοψίζονται στο ότι θα πρέπει να υπάρξουν εγγυήσεις... καλής εκτέ­λεσης για την ολοκλήρωση του deal τόσο στα ΕΛ­ΠΕ όσο και με τη ΔΕΠΑ . Σε αντίθετη περίπτωση ο όμιλος μπο­ρ...

ΓΣΕΕ: Τσαρλατάνοι και κομπογιαννίτες οι «γιατροί» της τρόικας

Posted: 04 Sep 2012 06:35 AM PDT

Σε νέα επίθεση κατά της τρόικας προχώρησε η ΓΣΕΕ με αφορμή το e-mail για τα εργασιακά.

«Οι «γιατροί» της τρόικας δεν είναι απλοί τσαρλατάνοι και κομπογιαννίτες. Είναι και δρουν ως κοινωνικοί προβοκάτορες και «παπαγαλάκια» ιδιωτικών εργοδοτικών συμφερόντων», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος , σχολιάζοντας δημοσιεύματα, με αφορμή το νέο e-mail της τρόικας, με το οποίο ζητούνται πρόσθετες παρεμβάσεις στις εργασιακές σχέσεις.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ...

Ακονίζουν τα μαχαιροπίρουνα...

Posted: 04 Sep 2012 06:30 AM PDT

Μια ματιά στον πίνακα των κοινο­πραξιών των οδικών αξόνων αρκεί για να καταλάβει κάποιος τη σπου­δή της νέας κυβέρνησης για την επανεκκίνηση των έργων στους αυτοκινητόδρο­μους όσο και για τον τρόπο με τον οποίο διαμορ­φώνεται το νέο «παντεσπάνι» που, παρά την κρί­ση, θα υπάρξει για τους επιχειρηματίες - κρατικοδίαιτους και μη.

Δύο μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι, ο Άκτωρ, συμφερόντων της οικογένειας Μπόμπο­λα , και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, συμφε­ρόντων της οικογένειας Περιστέρη , σχεδόν μονοπωλούν τις κοιν...

Έχουν ενδείξεις, αλλά όχι αποδείξεις

Posted: 04 Sep 2012 06:16 AM PDT

Ύστερα από μια ολάκερη εβδομάδα ολικής επανα­φοράς των τρομολαγνικών σεναρίων, φορτισμένων με άγριο σασπένς, ξαφνικά... απόλυτη σιωπή. Πάρος, 10 Αυγούστου, η λη­στεία μετά φόνου. Μεσολαβεί ολιγο­ήμερο κενό, που καταλαμβάνεται με εμπλοκή σημαντικού μέρους από το πάνθεον των παρανόμων στην υπόθε­ση, για να φτάσουμε στην Αθήνα και στον Κεραμεικό, στις 18 πλέον Αυγούστου και στη σύλληψη του 29χρονου θεολόγου Τάσου Θεοφίλου.

Εκεί πλέον αλλάζει προσανατολι­σμό και κατεύθυνση η... ηθογραφία του συγκε...

Ισλαμικό χάκινγκ

Posted: 04 Sep 2012 06:12 AM PDT

Επίθεση χάκερ δέχθηκε η ιστοσελίδα του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, αφού προφανώς οι δικλίδες ασφαλείας της δεν ήταν αρκετές για να την αποτρέψουν. Όσοι θέλησαν να διαβάσουν νέα του δήμου αντί του γνώριμου φόντου αντίκρισαν ισλαμικά σύμβολα που ανήρτησε η ομάδα HP Hack, όπως επίσης και video του οποίου οι εικόνες παραπέμπουν σε ιερό πόλεμο. Ενδιαφέρον θα είχε να μπορούσε κάποιος να μεταφράσει το άσμα του video για να ξέρουμε αν κάποιος μας απειλεί ή απλώς χρησιμοποίησε αυτόν τον τρόπο...

Ξεπερνούν τα 8 δισ. ευρώ οι απώλειες των ταμείων λόγω «κουρέματος»

Posted: 04 Sep 2012 05:33 AM PDT

Πάνω από 8,3 δισ. ευρώ είναι εκτιμώνται οι συνολικές απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων από το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για την ονομαστική αξία της μερίδας κάθε Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης στο Κοινό Κεφάλαιο.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή μετά από αίτημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου και απεικονίζουν τις ονομαστικές αξίες των μερίδων στο Κοινό Κεφάλαιο των Ασφαλιστικών Ταμείων πριν από το PSI και μετά από αυτό , ενώ, όπως...

Αρσένης: Ναι, ο Π. Ρουμελιώτης με είχε ενημερώσει για τον προβληματισμό του ΔΝΤ

Posted: 04 Sep 2012 04:56 AM PDT

Περίπου μία ώρα διήρκεσε η κατάθεση του Γεράσιμου Αρσένη στους οικονομικούς εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνας για τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Π. Ρουμελιώτη, ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας δεν θα πετύχαινε.

Μετά το τέλος της κατάθεσής του, ο κ. Αρσένης γνωστοποίησε πως απαντώντας σε σχετική ερώτηση των εισαγγελέων, επιβεβαίωσε ότι ο κ. Ρουμελιώτης, σε ιδιωτικές συζητήσεις που είχαν, του είχε αναφέρει ότι στο ΔΝΤ επικρατούσε κλίμα προβληματι...

Αρσένης: «Η χώρα έχει παγιδευτεί σε έναν τερατώδη μηχανισμό»

Posted: 04 Sep 2012 04:29 AM PDT

Στους οικονομικούς εισαγγελείς κατέθεσε ο Γεράσιμος Αρσένης στο πλαίσιο της έρευνας για τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Μετά το τέλος της κατάθεσης ο κ. Αρσένης δήλωσε ότι απαντώντας σε σχετική ερώτηση των εισαγγελέων ανέφερε πως ο κ. Ρουμελιώτης του είχε αναφέρει ότι στο ΔΝΤ επικρατούσε κλίμα προβληματισμού για το πρόγραμμα της Ελλάδας.

«Όλο αυτόν τον καιρό, η χώρα μας έχει παγιδευτεί σε έναν τερατώδη μηχανισμό, που τρώει τις σάρκες μας και καταβροχ...

Παπαδημούλης: Η Γιαννακά ήταν μνημονιακή και αντιΣΥΡΙΖΑ

Posted: 04 Sep 2012 04:07 AM PDT

Την αντίθεσή του με την παρουσία της Σοφίας Γιαννακά εξέφρασε με μήνυμά του στο twitter ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Η κ Γιαννακά δεν ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ. Έως χθες ήταν σκληρά μνημονιακό ΠΑΣΟΚ και αντΙσυριζα.Για τους λόγους που πήγε στην Νικαια,ας πει η ίδια» ανέφερε συγκεκριμένα στο μήνυμά του.


Υπενθυμίζεται ότι η κ. Γιαννακά είναι πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ.

Έκλεψαν λάδι και ρούχα από την «Κιβωτό του Κόσμου»

Posted: 04 Sep 2012 03:30 AM PDT

Άδεια βρήκαν την αποθήκη τους οι υπεύθυνοι της «Κιβωτού του Κόσμου» καθώς άγνωστοι κατάφεραν να κλέψουν όλα τα είδη που είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να δοθούν σήμερα σε 400 μονογονεϊκές οικογένειες.

Οι δράστες κατάφεραν και πήραν περίπου 400 τενεκέδες λάδι και δεκάδες ρούχα.

Για το περιστατικό αυτό μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega "Κοινωνία ώρα Mega" ο πατέρας Αντώνιος λέγοντας πως «πρώτη φορά μας συμβαίνει κάτι τέτοιο. Μας πήραν το λάδι και τα ρούχα που θα μοιράζαμε σε 400 μονογονεϊκές οι...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές