Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Περιμένοντας τα προνομιακά

Posted: 27 Jun 2012 11:10 AM PDT

Από αναβολή σε αναβολή πηγαίνει η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων εξαιτίας της αδυναμίας των υπηρεσιών των δήμων να εκκαθαρίσουν έγκαιρα τα μητρώα… Οι 204.000 δικαιούχοι ήλπιζαν να λάβουν τα χρήματα στα μέσα Ιουνίου, αλλά η ημερομηνία καταβολής μετατέθηκε για το τέλος του μήνα. Α.Χ.

 

Ολάντ και Μέρκελ «τα λένε» στο Παρίσι

Posted: 27 Jun 2012 10:59 AM PDT

«Η κατάσταση είναι σοβαρή» δήλωσε λίγο πριν την κατ' ιδίαν συνάντησή της με το Γάλλο πρόεδρο στο Παρίσι, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, επαναλαμβάνοντας την επιθυμία της για «περισσότερη Ευρώπη».

Ένα βήμα προς τις γερμανικές θέσεις έκανε ο Γάλλος πρόεδρος επισημαίνοντας πως «η εμβάθυνση της οικονομικής ένωσης είναι κοινός στόχος».

«Για να φθάσουμε στην ολοκλήρωση, ο στόχος είναι η νομισματική και πολιτική ένωση της Ευρώπης», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ,.

«Η Ευρώπη πρέπει να επιβεβαιώσει τη...

Μη χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 28 Ιουνίου. Μαζί και το ένθετο για την υγεία «ΙN VITRO»

Posted: 27 Jun 2012 10:57 AM PDT

Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί την Πέμπτη,  28 Ιουνίου,  με πρωτοσέλιδο τίτλο «Tο μνημόνιο είναι εδώ ενωμένο-δυνατό» και ρεπορτάζ για τη γαργάρα της επαναδιαπραγμάτευσης. Αέρας κοπανιστός οι υποσχέσεις της κυβερνητικής τρόικας. Σκληρή γραμμή με ψίχουλα «στήριξης» από τη Γερμανία.

ΕΥΡΩΣΥΝΟΔΟΣ: Οι Γερμανοί τζογάρουν με τη μοίρα της Ευρώπης. Αμετακίνητη η Μέρκελ στην πολιτική της σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και της λιτότητας, τινάζει στον αέρα τον ευρωπαϊκό νότο και την προοπτική της ενωμένης Ευρ...

Διαμαντίδης: "Για πάντα στον Παναθηναϊκό!"

Posted: 27 Jun 2012 10:48 AM PDT

Την επιθυμία του να τελειώσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό δημοσιοποίησε για ακόμη μια φορά ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Ο σταρ των «Πρασίνων» επισκέφτηκε το 4ο Triple Crown Basketball Camp ως καλεσμένος των Φραγκίσκου Αλβέρτη, Δημήτρη Παπανικολάου και Ευθύμη Ρεντζιά και μίλησε εκτός των άλλων για τη φυγή Ομπράντοβιτς.

«Στεναχωρήθηκα ιδιαίτερα με την αποχώρηση του κ. Ομπράντοβιτς γιατί από την πρώτη μέρα μου ήταν εκεί. Όσο για το μέλλον μου το έχω ξανά δηλώσει ότι θα επιθυμούσα να μείνω για πά...

Ευρώ ή δραχμή: Υπαρκτό δίλημμα;

Posted: 27 Jun 2012 10:10 AM PDT

Του Ηλία Παπαναστασίου, αρθρογράφου - οικονομολόγου. Σπούδασε στη Νομική Αθηνών και το Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκανε διδακτορικές σπουδές

Εάν εξετάσουμε, έστω και επιφα­νειακά, την επιχειρηματολογία των κομμάτων, θα διακρίνουμε – συνοπτικά – το περίγραμμα δυο «ομά­δων» κομμάτων.

1. Η πρώτη ομάδα υποστηρίζει πως το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» είναι υπαρ­κτό και ουσιαστικά αποτελεί την πε­μπτουσία του διακυβεύματος αυτής της εκλογικής διαμάχης. Θεωρούν πως το κρίσιμο δίλημμα των εξελίξεων της ελ­λη...

Χωρίς οικοδομική άδεια το Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης

Posted: 27 Jun 2012 10:04 AM PDT

Χωρίς οικοδομική άδεια λειτουργεί και αποδίδει δικαιοσύνη καθημερινά σε δεκάδες υποθέσεις το Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ξάνθης, κος Χρήστος Μούρκας.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα, στο σύνολό τους τα δημόσια κτήρια της Ξάνθης δεν έχουν οικοδομικές άδειες, καθώς «τότε που κτίζονταν τα κτήρια αυτά, κτίζονταν χωρίς άδειες». Η επιβεβαίωση αυτή τ...

Πάγκαλος: Ηγέτης του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να είναι "τριαντάρης"

Posted: 27 Jun 2012 09:53 AM PDT

Θέμα ηγεσίας για το ΠΑΣΟΚ θέτει ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, στην νέα εικόνα που θέλει να παρουσιάσει το κόμμα, ηγέτης δεν θα πρέπει να είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά «ένας τριαντάρης», όπως είπε.

Εξάλλου, ασκεί κριτική στην περίοδο διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, αναφέροντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός «δεν μπορούσε να ελέγξει» τους βουλευτές του. Σκληρότατη είναι και η κριτική που ασκεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας ό...

Οι Γερμανοί μαθητές δεν μπορούν να διακρίνουν τη δικτατορία από την Δημοκρατία

Posted: 27 Jun 2012 09:48 AM PDT

Ένα μεγάλο μέρος των μαθητών της Γερμανίας θεωρεί ότι δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ της ναζιστικής και δημοκρατικής Γερμανίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου.

Συγκεκριμένα από τους 7.500 χιλιάδες μαθητές που ρωτήθηκαν, περίπου οι μισοί απάντησαν ότι η ναζιστική Γερμανία ήταν μια δημοκρατία και το 40% των μαθητών πιστεύουν ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία διαφορά μεταξύ του ναζισμού, της Ανατολικής, της Δυτικής Γερμανίας κα...

Έχει χτυπήσει κόκκινο...

Posted: 27 Jun 2012 09:41 AM PDT

Κραυγή αγωνίας ακούγεται από όλους τους παράγοντες της ενεργειακής αγο­ράς για το μέλλον του τομέα, καθώς τα πάντα κινούνται σε τεντωμένο σχοινί, με αποτέ­λεσμα η κατάσταση να έχει χτυπήσει κόκκινο.

Το παραδοσιακό βαρόμετρο των οικονομικών εξελίξεων, η ενεργειακή αγορά, έχει φτάσει στο χείλος της κατάρρευσης και το μόνο θετι­κό είναι πως, λόγω της κρίσης, η ζήτηση έχει υποχωρήσει σημαντικά. Διαφορετικά, τα πράγ­ματα θα ήταν απείρως χειρότερα!

Τα προβλήματα στον τομέα της ενέργειας εί­ναι διαχρο...

Ο χερ Αντώνης…

Posted: 27 Jun 2012 09:17 AM PDT

Την παρακάτω συλλεκτική διασκευή του αγα­πημένου τραγουδιού του Μάνου Χατζιδάκι την εκτέλεσε μερακλωμένη το βράδυ της 17ης Ιουνίου, η Άνγκελα Μέρκελ στο μπαλκόνι του γραφείου της στο Βερολίνο με τη συνοδεία των εμπόρδων Βόφγκανγκ Αμαντέους Σόιμπλε και Γκίντο Βεστερβδέλε, που λόγω της καθιστικής ζωής και της παθητικής ζωής αντι­μετωπίζουν πάγια και διαρκή πρετεντερικά προ­βλήματα.

Θες η βρομαντική ατμόσφαιρα, θες η ουδέτερη αίσθηση νικανοποίησης κατόπιν της αποκρυστάλλω­σης του εκλογικού αποτελ...

Που είναι η Κυβέρνηση τελικά;

Posted: 27 Jun 2012 09:16 AM PDT

Της Μιχαλούς

Κυβέρνηση εδώ, Κυβέρνηση εκεί που είναι η Κυβέρνηση;

Τη μια παραιτείται ο Ράπανος για λόγους υγείας, την άλλη παραιτείται ο Βερνικός για λόγους of shore , η Πρωθυπουργάρα μας ασθενεί και τη θέση του στο Eurogroup θα καλύψει ο Παπούλιας….Το ξανατονίζω ο Παπουλιας…

Κατά τα άλλα όλα καλά!          

Εντωμεταξύ στας Ευρώπας γίνεται της κακομοίρας. Οι σκληρές δηλώσεις των Θρίτζηδων και των φίλων τους, δίνουν και παίρνουν …Τονίζουν προκαταβολικά ότι δεν δέχονται καμιά αμφισβήτηση των αρχών ...

Κομισιόν: Το 68% των Ελλήνων κάτω από τα όρια της φτώχειας - 20.000 οι άστεγοι

Posted: 27 Jun 2012 09:13 AM PDT

Συνταρακτικά είναι τα στοιχεία της τριμηνιαίας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη χώρα μας.

Οι άστεγοι εκτιμώνται σε 20.000. Εξ αυτών, οι 11.000 εντοπίζονται στην Αθήνα και τον Πειραιά.

Μην νομίζεται πως πρόκειται για μετανάστες. Μόλις οι 3.000 είναι μετανάστες και οι 8.000 Έλληνες. Χαρακτηριστικά επισημαίνεαι πως το πρόβλημα μεταφέρεται και σε μικρότερες πόλεις.

Το 68% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή με εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος και διαθ...

Τσίπρας προς ΔΕΗ: Μην κόβετε το ρεύμα, να ‘ρθει πρώτα ο νόμος

Posted: 27 Jun 2012 08:20 AM PDT

«Πάγωμα» της διαδικασίας διακοπής του ρεύματος ζήτησε από τη ΔΕΗ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρις ότου φέρει το θέμα στη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, ανέφερε πως «η ΔΕΗ έχει αναλάβει έναν πολύ άχαρο ρόλο, που την έχει οδηγήσει και σε μείωση των εισπράξεων εκείνων, που είναι αναγκαίες για τη βιωσιμότητα της Επιχείρησης». Σημείωσε ωστόσο πως το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπισθεί με κοινωνικούς όρους.

«Οφείλουμε να δούμε άμεσα την πλε...

Ανακύκλωση Στερεών Αποβλήτων

Posted: 27 Jun 2012 08:08 AM PDT

Στην Ανακύκλωση Στερεών Αποβλήτων Α.Ε. επενδύει το επιχειρηματικό κεφάλαιο Piraeus - ΤΑΝΕΟ Capital Fun d . Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ΑΣΑ Α.Ε. εισήλθε µε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου το επιχειρηματικό κεφάλαιο PTCF.

Το εν λόγω venture capital fun d, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία Piraeus Capital Management , έχει συσταθεί από κοινού με συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας . H εταιρεία έχει ως κύριο αντικείμεν...

Πέμπτη στις 11 το πρωί ορκίζεται η νέα Βουλή

Posted: 27 Jun 2012 07:54 AM PDT

Την Πέμπτη στις 11 το πρωί και με την ορκωμοσία των βουλευτών, ξεκινάει τις εργασίες της η νέα Βουλή.

Την Παρασκευή το πρωί θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Βουλής που σύμφωνα με την πρόταση της ΝΔ, θα είναι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, αναμένεται να γίνει και η εκλογή του προεδρείου, ενώ παραμένει προς επίλυση το θέμα του ζ' αντιπροέδρου, που «προέρχεται από την τέταρτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης» δηλαδή τη "Χρυσή Αυγή".

Οι βουλευτές της ΧΑ, μόνοι ...

Νέα ελάφρυνση ποινών στη Σούπερ Λίγκα - Επέτρεψαν τις μεταγραφές

Posted: 27 Jun 2012 07:39 AM PDT

Νέα τροποποίηση των ποινών που έχουν επιβληθεί στις ομάδες της Σούπερ Λίγκας που δεν εξασφάλισαν αδειοδότηση ανακοίνωσε σήμερα η Γενική Συνέλευση της διοργανώτριας Αρχής.

Κάπως έτσι, οι έξι ομάδες έχουν το δικαίωμα να κάνουν τρεις μεταγραφές ή ανανεώσεις παικτών ανεξαρτήτου ηλικίας ή εθνικότητας. Ταυτόχρονα η πρότερη υποχρέωση τους να πάρουν Έλληνες παίκτες έως 22 ετών, τώρα έγινε έως 24 ετών.

Παράλληλα, στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου επήλθε νέα διαφοροποίηση καθώς οι ομάδες που δεν ...

Διαβάστε στο καινούριο τεύχος του IN VITRO που κυκλοφορεί

Posted: 27 Jun 2012 07:30 AM PDT

Πνιγμοί, τσιμπήματα, θερμοπληξία, αφυδάτωση: Όλοι οι τρόποι για να προστατευθείτε από τις... παγίδες του καλοκαιριού.
 
Πλαστική χειρουργική: Βελτιώστε τις ατέλειες οικονομικά αλλά αποτελεσματικά.
 
Οικογενής υπερχοληστεριναιμία: Πώς το... γονίδιο της χοληστερίνης επηρεάζει την υγεία των παιδιών μας.
 
Η δίαιτα της... ξαπλώστρας: Υγιεινά σνακ για θανατηφόρο κορμί στην παραλία.
 
Τι κρύβουν οι κρυάδες.

Τσίπρας για Σύνοδο Κορυφής: Ο λαός έβαλε ψηλά τον πήχη

Posted: 27 Jun 2012 07:09 AM PDT

O πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής.

Σε αυτές αναφέρεται στη δύναμη που έδωσε ο ελληνικός λαός με τη ψήφο του, κάτι που όπως υποστηρίζει «έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη».

«Ο λαός μας έθεσε πάρα πολύ ψηλά τον πήχη μέσα από τη διεκδίκησή του και μέσα από την ετυμηγορία του στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις. Τον πήχη των διεκδικήσεων απέναντι στην τρόικα και την Ε.Ε. Με λύπη παρακολουθώ ότι τα τρία μνημονιακά κόμματα που πήραν εντολή να κυβερνήσο...

Εξώδικο ΟΠΑΠ στην ΕΡΤ

Posted: 27 Jun 2012 07:08 AM PDT

Εξώδικο στην ΕΡΤ έστειλε την Τρίτη ο ΟΠΑΠ για παράνομες μεταδόσεις διαφημίσεων εταιρείας διαδικτυακού στοιχήματος.

Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε επίσης ότι σταματάει κάθε διαδικασία που αφορά στη σύναψη χορηγικής σύμβασης μεταξύ της εταιρείας και της ΕΡΤ, ενώ όπως αναφέρει είχαν προηγηθεί δυο επιστολές του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Γιάννη Σπανουδάκη προς τη διοίκηση της ΕΡΤ στις οποίες ανέφερε ότι με βάση το Σύνταγμα απαγορεύεται «πάσης φύσεως εμπορική επικοινωνία τυχερών παιγνίων», με εξαίρεση ...

Παραιτείται η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας

Posted: 27 Jun 2012 06:54 AM PDT

Τις παραιτήσεις των μελών της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας ζήτησε η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ενόψει και της γενικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας την Πέμπτη.

Ο κ. Ράπανος και ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Χαράλαμπος Μαζαράκης με επιστολή τους προς το ΔΣ της Τράπεζας υπέβαλαν ήδη τις παραιτήσεις τους.

Η επιστολή παραίτησης του κ. Β. Ράπανου έχει ως εξής:

«Προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας

Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι, μέλη του Δ.Σ. της Εθνικής ...

Αίτημα βοήθειας Κύπρου προς ΔΝΤ

Posted: 27 Jun 2012 06:31 AM PDT

Αίτημα για συμμετοχή στην οικονομική στήριξη της Κύπρου έλαβε το ΔΝΤ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Νωρίτερα το Eurogroup έκανε δεκτό το αίτημα της Κύπρου για οικονομική βοήθεια από τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Eurogroup η οικονομική ενίσχυση θα παρέχεται στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος προσαρμογής, το οποίο θα βασίζεται στα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί από τις κυπριακές αρχές και τις συστάσεις που διατυπώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επι...

Συνέντευξη Τσίπρα για την ομοφυλοφιλία

Posted: 27 Jun 2012 06:22 AM PDT

Συνέντευξη στο ομοφυλοφιλικό περιοδικό Fagazine παραχώρησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Η αριστερά, η δική μας αριστερά, δεν πολιτεύεται με επικοινωνιακούς όρους, πολιτεύεται με κοινωνικούς όρους. Για αυτό και δεν έχουμε διστάσει να πάμε «κόντρα στον καιρό» και κόντρα σε παγιωμένες συντηρητικές αντιλήψεις και στερεότυπα χωρίς να φοβόμαστε το κόστος και τις επιθέσεις που θα δεχτούμε από το σύστημα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

Αναλυτικά η συνέντευξη έχει ως εξής:

Παρότι στο χώρο...

Βαρύ το κατηγορητήριο για Κούγια και Παναχαΐκή

Posted: 27 Jun 2012 05:57 AM PDT

Με βαριά καμπάνα κινδυνεύει ο πρόεδρος της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας σχετικά με τη συμπεριφορά του μετά το τέλος της αναμέτρησης μεταξύ του Πλατανιά και της ομάδας του στις 13 Ιουνίου.

Το κατηγορητήριο που δόθηκε στη δημοσιότητα καταγράφει με λεπτομέρειες και ένα προς ένα τα περιστατικά στα οποία πρωταγωνιστεί ο γνωστός δικηγόρος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Αλέξης Κούγιας συμμετείχε σε προπηλακισμό και επίθεση στους διαιτητές όταν εκείνοι μπήκαν σε ταξί για να αποχωρήσουν από το γήπεδο. Συγ...

Κουβέλης: «Η ύφεση δεν είναι πρόβλημα μόνο του Ευρωπαϊκού Νότου»

Posted: 27 Jun 2012 05:43 AM PDT

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης εν όψει της Συνόδου Κορυφής.

«Είναι μια ενδιαφέρουσα Σύνοδος, εξαιρετικά σημαντική και κρίσιμη και οι απόψεις της Ελλάδας πρέπει να διατυπωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και είμαι βέβαιος πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα το πράξει» δήλωσε ο κ. Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε επίσης ότι η ύφεση δεν είναι μόνο πρόβλημα των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου υπογραμμίζοντας ότι η ένταξη στην οικονομική δι...

3 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό αντιδημάρχου εντόπισε το ΣΔΟΕ

Posted: 27 Jun 2012 04:43 AM PDT

Τρία εκατομμύρια ευρώ εντόπισε το ΣΔΟΕ σε λογαριασμό αντιδημάρχου στη Στερεά Ελλάδα, ποσό το οποίο δεν δικαιολογείται βάσει των εισοδημάτων του.

Να σημειωθεί ότι το ΣΔΟΕ διενεργεί ελέγχους στα «Πόθεν Έσχες» 500 πολιτικών προσώπων, μεταξύ των οποίων τέως βουλευτές, δήμαρχοι.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές