Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Μέρκελ- Μπαρόζο ζητούν μεταρρυθμίσεις για ανάπτυξη

Posted: 04 Jun 2012 10:50 AM PDT

Ο συντονισμός των μέτρων τραπεζικής εποπτείας στο ευρωπαϊκό πεδίο βρίσκεται στις επιδιώξεις των Ευρωπαίων ηγετών εν όψει της Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με τις δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ και του Ζοζέ Μπαρόζο στο Βερολίνο.

Ειδικότερα, ο Μπαρόζο δεσμεύθηκε πως θα πιέσει προς την κατεύθυνση της τραπεζικής ένωσης στη Σύνοδο Κορυφής, ενώ η κ. Μέρκελ δήλωσε, «θέλουμε περισσότερη Ευρώπη, όχι λιγότερη ευρωζώνη», τονίζοντας έτσι την αναγκαιότητα για μεταρρυθμίσεις στην ανάπτυξη.

Πρέπει να σημειωθεί πως η ...

Αισιοδοξία στον ΣΥΡΙΖΑ

Posted: 04 Jun 2012 10:06 AM PDT

Παρά την ανατροπή στις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν τη Ν.Δ. να περνά μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά, στελέχη του δεύτερου, τα οποία παρακολουθούν στενά τις δημοσκοπήσεις, εκτιμούν ότι η μάχη μεταξύ πρώτου και δεύτερου είναι «ντέρμπι με τα ποιοτικά στοιχεία να είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ παρατηρούν ότι υπάρχει μεγάλη ρευστότητα στις μετακινήσεις του εκλογικού σώματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει λαμβάνειν από όλους τους χώρους, ενώ στις προτεραιότητές του μπαίνει κοινό από την περιφέρεια, καθώ...

Συνάντηση Κουβέλη- Σβόμποντα

Posted: 04 Jun 2012 09:02 AM PDT

Με τον πρόεδρο της Ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών, Χάνες Σβόμποντα συναντήθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης στις Βρυξέλλες.

Ο Φώτης Κουβέλης υπογράμμισε την ανάγκη θέσπισης από την ΕΕ ενός αναπτυξιακού προγράμματος που θα δώσει ώθηση στην παραγωγική διαδικασία και θα αντιμετωπίσει την καλπάζουσα ανεργία, ενώ έκανε λόγο για άνισα, άδικα και αναποτελεσματικά μέτρα που επιβάλλονται στην Ελλάδα.

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της χρονικής επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογ...

Λάκης Παπαδόπουλος: «Ξανασήκωσα ψηλά τα ρεβέρ μου»

Posted: 04 Jun 2012 08:58 AM PDT

Συνέντευξη στη Δώρα Αμαραντίδου

Ο Λάκης Παπαδόπουλος κρατά ακόμα τα ρεβέρ του ψηλά. Πέρασαν 30 χρόνια από τότε που κέρδισε το πρώτο βραβείο στους αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού του Μάνου Χατζιδάκι με το τραγούδι του «Και θα χαθώ» κι ακόμα παραμένει αθε­ράπευτα ρομαντικός αλλά και σκληρά ρεαλιστής, όπως ένας έφηβος που κλείνει τα μάτια σε μια απαράδεκτη πραγματικότητα για να ονειρευτεί το αυτονόητο: Τη δημιουργικότητα στην Τέχνη και στην κοινωνία, έξω από κομματικά, αναξι­οκρατικά τερτίπια. Απάγκι...

Το απόλυτο κακό

Posted: 04 Jun 2012 08:42 AM PDT

της Κατερίνας Αγγελιδάκη

Τόση χολή δεν έχει ξαναγίνει. Σχεδόν κανένας - ακόμα και πολιτικοί με μακρά και άκρως αμφιλεγόμενη πολιτική διαδρομή -δεν έχει μαζέψει πάνω του τόσο μένος όσο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι, εντός και εκτός των τειχών, έχουν πέσει επάνω του για να τον φάνε ζωντανό. «Ο Τσίπρας είναι ο υπ' αριθμόν ένα εχθρός της πατρίδας». «Έτσι και τον ψηφίσετε, καταστρεφόμαστε». «Μην τυχόν και τον βγάλετε πρώτο, θα μας αφανίσει». Φοβέρες, απειλές, προσβολές, ειρωνείες, κοροϊδίες στρεφόμ...

Στουρνάρας: Η ναυτιλία στο επίκεντρο της ανάπτυξης

Posted: 04 Jun 2012 08:36 AM PDT

Ο υπουργός Ανάπτυξης Γ. Στουρνάρας τόνισε τα σημαντικά οφέλη που μπορεί να επιφέρει η προσέλκυση εφοπλιστικών κεφαλαίων από το εξωτερικό, με μετεγκατάσταση της ελληνόκτητης ναυτιλιακής δραστηριότητας στη χώρα.

Στην τελετή έναρξης των φετινών Ποσειδωνίων, ο υπουργός Ανάπτυξης στάθηκε ιδιαίτερα στην κεντρική θέση της ναυτιλίας σε ένα νέο εξωστρεφές πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, λέγοντας πως θα δημιουργούσε εγχώρια προστιθέμενη αξία της τάξης των 26 δισ. ευρώ. Σύμφωνα μάλιστα με αδημοσίευτη μελέτη ...

«Με Είκοσι Φθινόπωρα»

Posted: 04 Jun 2012 08:34 AM PDT

Της Σίσσυς Παπαδάκη

«Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολο­γία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυσμένη έκφραση - εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συ­ντελούν, βοηθούν, ενισχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του. Η μόνη αντιβίωση για την καταπολέμηση του κτήνους που περιέ­χουμε είναι η π...

Έλληνες της Ιρλανδίας χόρεψαν για να στηρίξουν την πατρίδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Posted: 04 Jun 2012 08:29 AM PDT

Με μία χορευτική εκδήλωση στο κέντρο του Δουβλίνου προσπάθησε η Ελληνική Κοινότητα της Ιρλανδίας να ευαισθητοποιήσει τους Ιρλανδούς αλλά και όλον τον κόσμο, αλλά και να απαντήσει στα πρόσφατα απαξιωτικά σχόλια του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας για τη χώρα μας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κοινότητας, δεκάδες μέλη παρευρέθηκαν και χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, ενώ έγινε και η διανομή εντύπου στο οποίο καταδικάζεται ο τρόπος με τον οποίον τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης αντιμετωπίζουν...

Ικανοποιημένη η τρόικα από την Πορτογαλία

Posted: 04 Jun 2012 08:21 AM PDT

Θετικά σχόλια απέσπασε η Πορτογαλία από τους διεθνείς πιστωτές της, έπειτα από την τέταρτη τριμηνιαία αξιολόγηση της εφαρμογής του προγράμματος στήριξης που της χορηγήθηκε το Μάιο του 2011 από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών Βίτορ Γκασπάρ, δήλωσε ότι η τρόικα διαπίστωσε ότι τηρείται το πρόγραμμα προσαρμογής και θα εισηγηθεί την καταβολή της πέμπτης δόσης του δανείου, ύψους 4,1 δισεκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, είπε ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού συμφωνεί με τους στόχους ...

Όχι στη δημοσκοπική σπέκουλα

Posted: 04 Jun 2012 08:16 AM PDT

Τον σεβασμό του νόμου για την απαγόρευση δημοσίευσης των δημοσκοπήσεων ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή του Κώστα Πουλάκη προς τον πρόεδρο της Ελεγκτικής Δημοσκοπήσεων Ηλία Νικολακόπουλο. Στην επιστολή τονίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάσσεται να χρησιμοποιήσει κάθε πολιτική και νομική δυνατότητα για την προστασία της αντικειμενικής ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. «Από τη στιγμή που - κακώς - η απαγόρευση αυτή ισχύει και επειδή κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου προ των εκ...

Τις προτάσεις του ΚΚΕ για την ανάπτυξη θα παρουσιάσει η Παπαρήγα

Posted: 04 Jun 2012 08:10 AM PDT

Συνέντευξη Τύπου στην οποία θα παρουσιάσει τις προτάσεις του ΚΚΕ για την ανάπτυξη θα παραχωρήσει την Τρίτη στις 13:00 η γ.γ της κεντρικής επιτροπής του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.

Παράλληλα η κ. Παπαρήγα θα μιλήσει στις 20:30 βράδυ της Τετάρτης σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης και την ίδια ώρα την Πέμπτη στο Κερατσίνι.

Την Παρασκευή Αλέκα Παπαρήγα θα μεταβείο στο Ηράκλειο Κρήτης και το Σάββατο θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Πάρκο Τρίτση, στο Ίλιον.

Η Τουρκία στο παιχνίδι των αγωγών μέσω Ρωσίας

Posted: 04 Jun 2012 07:20 AM PDT

Ξαναβγαίνει από το συρτάρι ένα παμπάλαιο σχέδιο, για το οποίο ελάχιστοι γνώριζαν κι ακόμη λιγότεροι το είχαν αναφέρει: Με δεδομένο το «όχι» των Βούλγαρων στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, οι Ρώσοι μελετούν την πιθανότητα να βάλουν στο… παιχνίδι την Τουρκία και να δημιουργήσουν έναν νέο διάδρομο, που θα παρακάμπτει τον Βόσπορο.

Εδώ και αρκετούς μήνες το «Π» είχε καταγράψει την πρόθεση της ρωσικής πλευράς να διατηρήσει ζεστό το θέμα του αγωγού, καθώς στελέχη του ενεργειακού τομέα, αλλά και πα...

Τα ευρωομόλογα δεν αποτελούν σωστή λύση δηλώνει η Γερμανία

Posted: 04 Jun 2012 05:24 AM PDT

Τα ευρωομόλογα δεν αποτελούν τη σωστή λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη, τόνισε ο ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μετά από αρκετά χρόνια, αφού θα έχουν γίνει αρκετά βήματα προς την κατεύθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Στο μεταξύ, το απόγευμα αναμένεται να συναντηθούν στο Βερολίνο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Ρομπέι: Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει την Ελλάδα στην Ευρωζωνη

Posted: 04 Jun 2012 05:18 AM PDT

Την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη σεβόμενη τις δεσμεύσεις της εξέφρασε ο πρόεδρος Χέρμαν Βαν Ρομπέι στη Σύνοδο Κορυφής Ρωσίας - Ε.Ε. στην Αγία Πετρούπολη.

«Η Ευρώπη περνά μία περίοδο δοκιμασίας, αλλά καθοδηγούμαστε από καθαρή αποφασιστικότητα να εργαστούμε και να βρούμε το δρόμο μας μέσα από τις προκλήσεις» σημείωσε ο πρόεδρος της Ε.Ε.

Παράλληλα ο κ. Ρομπέι γνωστοποίησε ότι στόχος είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκτίμησε ότι πρέπει ν...

Είναι το Chagas το νέο AIDS;

Posted: 04 Jun 2012 03:59 AM PDT

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Όλα τα είχαμε, μια νέα επιδημία μας έλειπε μόνο. Οι επιστημονικές απόψεις δεν είναι καθόλου ευοίωνες για την ανθρωπότητα αφού σε άρθρο που δημοσιεύτηκε σε ιατρικό έντυπο αναφέρεται καθαρά ότι το Chagas μπορεί να εξελιχθεί σε νέο AIDS.

Το Chagas είναι μια τροπική ασθένεια που έχει προσβάλλει ήδη περισσότερους από 8 εκατομμύρια ανθρώπους στη Νότια και την κεντρική Αμερική και σιγά- σιγά εξαπλώνεται και βορειότερα αφού υπολογίζεται ότι περίπου 300.000 έχουν προσβληθεί και...

Αλλού τρως, αλλού πίνεις…

Posted: 04 Jun 2012 03:55 AM PDT

Όσοι παρακολουθούσαμε τις αμετροεπείς και ακροδεξιές θέσεις του Θάνου Τζήμερου για τους μετανάστες, αγνοούσαμε ότι επί χρόνια είχε τον «λογαριασμό» προώθησης του Ιδρύματος Μεταναστευτικής Πολιτικής. Το είχε πελάτη, δηλαδή, το ίδρυμα που έχει σαφείς θέσεις υπέρ των μεταναστών. Τη δουλειά ο αδέκαστος Τζήμερος είχε πάρει επί Σημίτη και την αποκάλυψη έκαναν τα σάιτ «moneypro» και «parapolitika.gr». Εδώ ισχύει ακριβώς το αλλού τρως, αλλού πίνεις και αλλού πας και το δίνεις…  Α.Χ.

 

Η Κίνα προετοιμάζεται για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας

Posted: 04 Jun 2012 03:16 AM PDT

Σε σχέδιο για να μην μεταδοθεί η κρίση από την ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη προχωρά η κυβέρνηση της Κίνας, σύμφωνα με τρεις ανώνυμες πηγές του Reuters.

«Καθώς η ανησυχία των επενδυτών αυξάνεται για την πιθανότητα ελληνικής εξόδου, η κεντρική κυβέρνηση ζήτησε από τις κρατικές υπηρεσίες ανάμεσα στις οποίες η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων και η Κεντρική Τράπεζα, να συζητήσουν σχέδια μη μετάδοσης της κρίσης» ανέφεραν οι πηγές.

Σύμφωνα με το Reuters τα σχέδια της Κίνα...

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου το debate Σαμαρά - Τσίπρα

Posted: 04 Jun 2012 03:03 AM PDT

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Για τη Δευτέρα 11 Ιουνίου ορίστηκε σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Real.gr το πολυσυζητημένο debate μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα, ενώ δεν αναμένεται debate μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών.

Η επισημοποίηση της ημερομηνίας θα πραγματοποιηθεί σε συνάντηση που θα έχουν τις αμέσως επόμενες ημέρες οι εκπρόσωποι τύπου των κομμάτων Γιάννης Μιχελάκης και Πάνος Σκουρλέτης, ενώ τις έως τώρα επαφές μεταξύ των δυο πλευρών έχουν πραγματοποιήσει ο αναπληρ...

Μια αξιοπρόσεκτη θέση για την οικονομία

Posted: 04 Jun 2012 03:00 AM PDT

Η αλήθεια είναι ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν μπήκαν στη Βουλή της 6ης Μαΐου για τέσσερις χιλιάδες ψηφοδέλτια, όπως με σχεδόν παραπονιάρικο ύφος λέει η επικεφαλής τους Ιω­άννα Κοντούλη. Η άλλη μεγάλη αλήθεια είναι ότι σ' αυτές τις εκλογές μοιάζει να συμπιέζονται αφόρητα από την πόλωση, αλλά και την αγωνία «κυβερνησιμότητας» μεγάλου τμήματος των ψηφοφόρων. Η τρίτη αλήθεια είναι ότι οι Έλληνες Οικο­λόγοι Πράσινοι δεν έχουν κατορθώσει ακόμα να βρουν έναν τρόπο μοντέρνο, εναλλακτικό, έξυπνο αλλά ...

Η Ντόρα θέλει μόνιμη σχέση...

Posted: 04 Jun 2012 02:21 AM PDT

Την ανάγκη... φιλοτιμία έχουν κάνει στη Ν.Δ. για την επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη, ωστόσο γύρω από αυτήν άρχισαν να δημιουργούνται σενάρια για την επόμενη μέρα. Ποια μέρα; Μα φυσικά αυτήν που η Ν.Δ. θα έχει ηττηθεί εκ νέου εκλογικά και θα αναζητεί τον επόμενο αρχηγό της. Μό­νο που υπολογίζουν χωρίς τον ξενοδόχο - για την ακρίβεια, τους... ξενοδόχους, που δεν εί­ναι άλλοι από τους αντιπροέδρους της Ν.Δ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και Σταύρο Δήμα. Η επιλογή αυτών των δύο πολιτικών στη θέ­ση των αν...

Συνάντηση Τσίπρα – Κίττα

Posted: 04 Jun 2012 01:42 AM PDT

Με τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας, Χρήστο Κίττα, θα συναντηθεί σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να τεθεί και το θέμα των φαρμάκων των καρκινοπαθών.

Στις 8 το βράδυ, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς.

Δεκαεπτά ημέρες αγωνίας

Posted: 04 Jun 2012 01:32 AM PDT

Δύο εβδομάδες αγωνίας έμειναν μέχρι το αποτέλεσμα της κάλπης. Ένα ορόσημο που αναμένεται καθοριστικό για το χρηματιστήριο και τις επιχειρήσεις. Όλα τα μετρήσιμα στοιχεία δείχνουν ότι, αν οδηγηθούμε στον σχηματισμό λειτουργικής κυβέρνησης, η αγορά έχει ελπίδες να ανακάμψει. Αλλιώς χρηματιστήριο και εταιρείες θα βυθιστούν σε νέο κύκλο απαξίωσης, που μαθηματικά θα φέρει την αγορά από τα επίπεδα του 1992, όπου βρίσκεται σήμερα, πολύ πίσω και από τη δεκαετία του... 1970.

Μπορεί το χρηματιστήριο να ...

Άρχισε η σταδιακή χορήγηση φαρμάκων προς τους καρκινοπαθείς

Posted: 04 Jun 2012 01:32 AM PDT

Άρχισε σταδιακά η χορήγηση φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς και τους βαρέως πάσχοντες, που αδυνατούν να προμηθευτούν στα δημόσια νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ τα απαραίτητα φάρμακα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης μετά τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του υπουργείου Υγείας και των εταιριών παραγωγής και εισαγωγής φαρμάκων, η κατάσταση έως την Τετάρτη θα έχει ομαλοποιηθεί.

Την αισιοδοξία του ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί έως την Τετάρτη εξ...

Αχ αυτά τα κρόσσια…

Posted: 04 Jun 2012 01:20 AM PDT

Τα κορδόνια στους καναπέδες της Βίκυς Σταμάτη - Τσοχατζοπούλου δείχνουν ότι κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει από το σημείο που ξεκίνησε αν δεν το παλέψει με νύχια και με δόντια. Όταν δίνεις μια περιουσία για ένα κρόσσι, είσαι δέσμιος των εμμονών σου και κανένας δεν σου φταίει γι' αυτό.  Α.Α.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές