Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Τρίτη 24 Απριλίου

Posted: 24 Apr 2012 03:01 AM PDT

Η έκθεση γλυπτικής της Σοφίας Τούντα με τίτλο «Η αδηφάγος δύναμη του παρασίτου» παρουσιάζεται στην αίθουσα τέχνης «Αστρολάβος artlife». H νέα δουλειά της Τούντα αποτελείται από μια σειρά μεταλλικών γλυπτών, που αναπαριστούν λουλούδια, ζιζάνια και παράσιτα, σε φόρμες δυνατές, με προσθήκη επιθετικών στοιχείων, που γίνονται συγχρόνως προκλητικές και ελκυστικές στον θεατή. Μοιάζουν σαν απολιθώματα μιας άλλης εποχής, που φέρνουν όμως τη φρεσκάδα και την ένταση του σήμερα.

 

Info: Αίθουσα Τέχνης «Αστ...

Επιστροφή στο παρελθόν

Posted: 23 Apr 2012 10:45 AM PDT

«Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», το σίριαλ του 1975 που βασίστηκε στο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη, ανασύρεται από το μπαούλο της ΕΤ1 και προβάλλεται κάθε μεσημέρι στις 12…Μπορεί οι ερμηνείες και το σενάριο να είναι διαχρονικές αξίες, αλλά θυμίζουν ξαναζεσταμένες σούπες επειδή οι υπεύθυνοι το θυμήθηκαν τώρα που λεφτά δεν υπάρχουν. Ζήτω τα κειμήλια, λοιπόν, κι ας σταθούν στην ουρά της ανεργίας οι νέοι ηθοποιοί, με τις ευλογίες της δημόσιας τηλεόρασης. Α.Α

 

Κοινή υπουργική απόφαση για την τηλεοπτική προβολή των κομμάτων

Posted: 23 Apr 2012 10:26 AM PDT

Τη νέα κοινή υπουργική απόφαση για το δικαίωμα σε τηλεοπτικό χρόνο κομμάτων εκτός Βουλής, υπέγραψαν οι υπουργοί Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης και Επικρατείας Παντελής Καψής.

Αφορμή στάθηκε η προσφυγή της «Δράσης» και της και «Φιλελεύθερης Συμμαχίας», στο ΣτΕ, το οποίο και αιτήθηκε μέχρι και σήμερα να υπογραφόταν νέα προσωρινή απόφαση.

Εντούτοις, μετά από αυτή τη κίνηση

  • Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία
  • Ένωση Κεντρώων
  • Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή
  • Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή - ΑΝΤΑΡΣ...

Επικίνδυνο για τη χώρα χαρακτηρίζει τον Καμμένο η ΝΔ

Posted: 23 Apr 2012 10:22 AM PDT

«Δεν είναι μόνον ο λαϊκισμός, η επιπολαιότητα και η ανευθυνότητα. Είναι, προπάντων, η άγνοια και η συνωμοσιολογική φαντασίωση, που καθιστούν τον κ. Καμμένο εξαιρετικά επικίνδυνο για την πατρίδα μας» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης με αφορμή δηλώσεις του κ. Καμμένου σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη ο κ. Καμμένος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «με βάση τη νέα δανειακή σύμβαση οι δανειστές μπορούν να κατάσχουν καράβια που έχουν ελληνική σημαία».

«Δεν ξέρουμε...

Εισαγωγή στην τοπολογική κβαντική Υπολογιστική μεθοδο

Posted: 23 Apr 2012 10:02 AM PDT

Συνδυάζοντας τη φυσική, τα μαθηματικά και την πληροφορική, τοπολογικοί κβαντικοί υπολογιστές είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος χώρος έρευνας, που επικεντρώνεται στη διερεύνηση των κβαντικών εξελίξεων που δεν επηρεάζονται από σφάλματα.

Δυο σχέδια του Κώστα Ευαγγελάτου φέρει το νέο βιβλίο κβαντικής φυσικής του καθηγητή κβαντικής φυσικής στο πανεπιστήμιο του Leeds, Γιάννη Πάχου.

Σε αυτό το βιβλίο, ο συγγραφέας παρουσιάζει μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων τα οποία αναπτύχθηκαν από κοινού για πρώτη φορά κ...

Ραγκούσης: Ο Σαμαράς ελληνοποίησε 10 απεργούς πείνας σαν αυτούς της Υπατίας

Posted: 23 Apr 2012 09:37 AM PDT

Επίθεση από το twitter εξαπέλυσε το απόγευμα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης εναντίον του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά κατηγορώντας τον για...Ελληνοποιήσεις μεταναστών!

Συγκεκριμένα στο μήνυμα που ανήρτησε στο twitter ο Γιάννης Ραγκούσης λέει ότι: «η ΝΔ,με υπουργό τον κ. Σαμαρά ελληνοποίησε 10 απεργούς πείνας αντίστοιχους της Υπατίας, εγώ αρνήθηκα να υποκύψω στον εκβιασμό.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Αθώος ο πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας για τη χρεοκοπία της χώρας

Posted: 23 Apr 2012 09:23 AM PDT

Αθώος κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο της Ισλανδίας για τις κατηγορίες περί αμέλειας που αφορούν στη κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος το 2008, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Γκέιρ Χάαρντε.

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε ότι ο Χάαρντε είναι ένοχος μόνο για τη μια εκ των τεσσάρων κατηγοριών αμέλειας που σχετίζεται με την αποτυχία σύγκλησης υπουργικών συμβουλίων αφιερωμένων αποκλειστικά στην κρίση προς ενημέρωση των υπουργών του για την κατάσταση και τους κινδύνους εν όψει. Εντούτοις δεν ...

Homo Delphinus, homo balaena

Posted: 23 Apr 2012 08:59 AM PDT

Ρεπορτάζ: Ιριάννα Λιανάκη – Δεδούλη

Από όλα τα θαλάσσια θηλαστικά σίγουρα τα δελφίνια κατέχουν µια ξεχωριστή θέση στην καρδιά µας. Αξιολάτρευτοι συνταξιδιώτες, πρωταγωνιστές σε αφηγήσεις ναυτικών και ντοκιµαντέρ, καταφέρνουν συχνά µαζί µε τις φάλαινες να τραβούν την προσοχή µας. Με κάποιον τρόπο, ακόµα και εάν δεν γνωρίζουµε, διαισθανόµαστε ότι µε αυτά τα πλάσµατα µοιραζόµαστε κοινά χαρακτηριστικά.

Τα έχουµε βαφτίσει «πανέξυπνα», αναγνωρίζοντας στη συµπεριφορά τους χαρακτηριστικά θεωρούµενα ως ...

Κυβερνοεπίθεση Ελλήνων Anonymous στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Posted: 23 Apr 2012 08:52 AM PDT

Συντονισμένη κυβερνοεπίθεση κατά σειρά κρατικών οργανισμών, όπως το Δημοτολόγιο Καρδίτσας, το ΤΕΙ Καβάλας αλλά και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πραγματοποίησαν Έλληνες υποστηρικτές της χακτιβιστικής ομάδας Anonymous.

Οι χακτιβιστές μάλιστα αφού «έριξαν» τις ιστοσελίδες, αποθήκευσαν απόρρητα στοιχεία από κυβερνητικά και πανεπιστημιακά δίκτυα και τα διέρρευσαν στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα αφορούν στη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής, στη Γενική...

Σαχινίδης: «Σύντομα θα έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα»

Posted: 23 Apr 2012 08:41 AM PDT

«Η Ελλάδα σε δύο χρόνια κατάφερε να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης κατά 6,5 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ. Σε όρους πρωτογενούς ελλείμματος, η βελτίωση είναι ακόμη μεγαλύτερη, κατά 8,2 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης σχολιάζοντας τα στοιχεία του ελλείμματος του 2011.

Παράλληλα δήλωσε ότι «η απόσταση που έχει διανύσει η χώρα από το έλλειμμα του 2009 είναι μεγάλη. Σύντομα θα έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα. Η αναγκαιότητα για τη ...

7.000 ομολογιούχοι προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά του PSI

Posted: 23 Apr 2012 08:36 AM PDT

Ο απολογισμός των προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του «κουρέματος» ομολόγων κάνει λόγο για  7.000 αιτήσεις ομολογιούχων που ζητούν την ακύρωση των αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

Ειδικότερα, μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί 72 αιτήσεις ακύρωσης για τη διαδικασία υλοποίησης του PSI στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Κάθε προσφυγή στο ΣτΕ  ερμηνεύεται σε μια ομάδα που αποτελείται από 200 ομολογιούχων, δηλ...

Χιλιάδες ατομικές συμβάσεις μέσα σε ενάμιση μήνα

Posted: 23 Apr 2012 08:20 AM PDT

Περισσότερες από 33.000 ατομικές συμβάσεις εργασίας με μειώσεις αποδοχών που φτάνουν μέχρι και το 50% έχουν υπογραφεί μέσα σε ενάμιση μήνα σε 7.825 επιχειρήσεις, σύμφωνα με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Παράλληλα από τις 14 Φεβρουαρίου έχουν υπογραφεί 171 επιχειρησιακές συμβάσεις με τη μείωση των μισθών να κυμαίνεται από 22,35% έως και 40%.

Υπενθυμίζεται ότι σε όσες περιπτώσεις έχει λήξει η κλαδική σύμβαση εργασίας, εργοδότες και εργαζόμενοι έχουν διορία για την υπογραφή νέας μέχρι τις 14 Μαΐου.

Ο Πάγκαλος φλερτάρει με το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

Posted: 23 Apr 2012 08:18 AM PDT

Με την έντονη διάθεση χιούμορ που τον χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος της απερχόμενης κυβέρνησης άφησε ανοιχτή την πόρτα σε ενδεχόμενη πρόταση του ονόματός του για τη διαδοχή του Κάρολου Παπούλια και δήλωσε υπέρμαχος του αιτήματος για κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των χρηστών του διαδικτύου, στο ΠΑΣΟΚ Web tv δήλωσε αντίθετος στον τρόπο χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων από το κράτος και υποστήριξε ότι τα ίδια τα μέλη του κόμματος και οι ψηφοφόροι, θα πρέπει να καλύ...

Τροϊκανές περικοπές

Posted: 23 Apr 2012 08:12 AM PDT

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5% ζητά η τρόικα. Έτσι, για να καλυφθεί το ποσό αυτό, θα υπάρξουν παρεμβάσεις ύψους 10% στις συνταξιοδοτικές παροχές, με περικοπή των υψηλών συντάξεων και των εφάπαξ. Α.Χ

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τη ΝΔ για καθυστέρηση οργάνωσης debate

Posted: 23 Apr 2012 08:03 AM PDT

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, επιρρίπτει ευθύνες στη ΝΔ για καθυστέρηση οργάνωσης πολιτικού debate, καθώς οι «μέρες περνούν».

Ειδικότερα, επισημαίνει στην ανακοίνωση ότι έστειλε το Σάββατο και σχετική επιστολή στον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχελάκη.

Σημειώνει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «οι μέρες περνούν. Ας αποφασίσει επιτέλους η Νέα Δημοκρατία και ας απαντήσει. Ας κάνει σήμερα έστω, αυτό που έπρεπε να είχε κάνει πολλές μέρες πριν».

Δεν παραλεί...

Παραιτήθηκε ο Παπουτσάκης

Posted: 23 Apr 2012 07:53 AM PDT

Την παραίτησή του από την προεδρία της Superleague υπέβαλε ο πρόεδρος του Εργοτέλη, Απόστολος Παπουτσάκης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παπουτσάκη:

«"Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα και να μπορέσουμε να κοιτάξουμε στα μάτια τον κόσμο. Να τού πούμε ότι αυτό που βλέπει είναι καθαρό και κρίνεται στον αγωνιστικό χώρο". Αυτά ακριβώς ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια μου στην πρώτη ομιλία μου αμέσως μετά την εκλογή μου στην προεδρία του Συνεταιρισμού.

Δυστυχώς, για όλους όσοι έχουμε επενδύσει στο ποδόσφαιρο, τ...

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της Ολλανδίας

Posted: 23 Apr 2012 07:45 AM PDT

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν στην βασίλισσα Βεατρική ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μάρκ Ρούτε και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος με το ακροδεξιό κόμμα του Γκερτ Βίλντερς.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός είχε δηλώσει από το Σάββατο στο υπουργικό συμβούλιο ότι οι πρόωρες εκλογές μοιάζουν αναπόφευκτες.

«Δε θα πάμε εθελοντικά στην αυτοκτονία» προειδοποιεί ο Τσίπρας

Posted: 23 Apr 2012 07:00 AM PDT

Την εκτίμηση ότι είναι άμεση ανάγκη να περιοριστούν τα μέτρα που λαμβάνονται και αφορούν στη μείωση των συντάξεων εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο 2ο ΚΑΠΗ της Πετρούπολης.

Συγκεκριμένα, είπε χαρακτηριστικά στους συνταξιούχους πως «αν θέλετε να δείτε πώς θα είναι να σας κόψουν κι άλλο τις συντάξεις, τότε ψηφίστε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα την πατήσουν, από τους ηλικιωμένους. Και θα την πατήσουν γιατί έχουν κόψει και οι δυο μαζί, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τρεις φορ...

Δίμηνη παράταση για τους πρώην πελάτες των Hellas Power και Energa

Posted: 23 Apr 2012 06:53 AM PDT

Νέα προθεσμία δύο μηνών έχουν οι οικιακοί καταναλωτές της Energa και της Hellas Power, που έχουν επιστρέψει στη ΔΕΗ προκειμένου να υπογράψουν συμβόλαιο με νέο προμηθευτή, καθώς σύμφωνα με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας εξακολουθεί να υπάρχει σημαντικός αριθμός καταναλωτών που δεν έχει επιλέξει ακόμα νέο προμηθευτή.

Η παράταση αφορά τους οικιακούς καταναλωτές και τις μικρές επιχειρήσεις με ισχύ παροχής μέχρι και 25 kVA και όσοι από αυτούς δεν προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες από τις 24 Ιου...

Λέει τα μισά...

Posted: 23 Apr 2012 06:34 AM PDT

Ευτυχώς που είναι σύντομη η προεκλογική περίοδος και δεν προλαβαίνουν να αμολήσουν πολλά «τέρατα» οι πολιτικοί ταγοί. Λοιπόν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μας λέει μέσα από τη γερμανική εφημερίδα «Die Welt» ότι από το πρόγραμμα ηλιακής ενέργειας «Ήλιος» θα δημιουργηθούν περίπου 60.000 νέες θέσεις εργασίας και κρατικά έσοδα έως και 15 δισεκατομμυρίων ευρώ. Και αποκρύπτει τον έντονο προβληματισμό τόσο για το κόστος της όποιας εγκατάστασης στην Ελλάδα αλλά και του δικτύου προς την κεντρική Ευρώπη, ...

«Πάει πολύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να απειλούν με χάος αν δεν ψηφισθούν»

Posted: 23 Apr 2012 06:31 AM PDT

«Μοιράζουν υποσχέσεις και ακάλυπτες επιταγές στους Έλληνες πολίτες, παίζοντας με τον πόνο της κοινωνίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Από το βήμα σύσκεψης υποψηφίων βουλευτών του κόμματος, έστρεψε τα πυρά του ειδικά κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Αντώνη Σαμαρά καταλογίζοντας τους πως «πάει πολύ, αυτοί, οι αρχιτέκτονες του χάους, να απειλούν με χάος αν δεν ψηφισθούν».

Δεν παρέλειψε μάλιστα να καλέσει τον κόσμο να ψηφίσει τη ΔΗΜΑΡ, καθώς «είναι η δύναμη που μ...

Στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια της Κοινωνικής Συμφωνίας

Posted: 23 Apr 2012 06:28 AM PDT

Τα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών σε ολόκληρη τη χώρα έδωσε στη δημοσιότητα η Κοινωνική Συμφωνία.

Η Πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Τ. Κατσέλη είναι υποψήφια βουλευτής στη Β' Αθήνας και στη Λάρισα και ο Πρόεδρος της Κ.Ο. Χάρης Καστανίδης στην Α' Θεσσαλονίκης.

1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΔΡΑΜΑ 

1 Ξιφιλίδου - Αθανασιάδου Αγάπη  Συντ. Τραπεζικός Υπάλληλος  

ΕΒΡΟΣ 

1 Δανιλάκης Παναγιώτης  - Διοίκηση Υγείας                                  

2 Δέδογλου Σπύρος                       ...

Σφοδρή αντιπαράθεση Κυριάκου Μητσοτάκη - Συμπιλίδη

Posted: 23 Apr 2012 06:10 AM PDT

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρόσφατα αποχωρήσαντος υποψηφίου στο Κιλκίς, Γιώργο Συμπιλίδη.

Ειδικότερα, από το βήμα σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, και συγκεκριμένα μέσω facebook, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε αναφερόμενος στον πολιτικό που προκάλεσε την ανατροπή της κυβέρνησης του πατέρα του το 1993 ότι «αν έκανε οποιοσδήποτε μια βόλτα στις τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας θα καταλάβαινε ότι στη συνείδηση του απλού Νεοδημοκράτ...

Αλταφάζ: «Η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη»

Posted: 23 Apr 2012 05:36 AM PDT

«Η ΕΕ με τις αποφάσεις που λαμβάνει στοχεύει στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας» επισήμανε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομικών, Αμαντέου Αλταφάζ, διαμηνύοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει κράτος- μέλος της Ευρωζώνης.

Παράλληλα, σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει για τη σύναψη δανείων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με ελληνικές επιχειρήσεις, δήλωσε ότι αυτό το ενδεχόμενο δεν υφίσταται.

Επισήμανε ακόμα πως «η ΕΤΕπ διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο στην ευρωπαϊκή ...

Επιστολή σε Παπαδήμο από 150 οικογένειες της Πλατείας Αμερικής

Posted: 23 Apr 2012 05:18 AM PDT

Επιστολή στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, απέστειλαν οι 150 οικογένειες της Πλατείας Αμερικής, που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σπίτι, καθώς η Πολεοδομία τις καλεί να εγκαταλείψουν τις πολυκατοικίες όπου διαμένουν, αφού αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα στατικής ανεπάρκειας.

Στο επίμαχο οικοδομικό τετράγωνο Αμερικής –Σπάρτης – Μοσχονησίων -Μυθήμνης, έκρουαν για χρόνια τον κώδωνα του κινδύνου για τις εργασίες εκσκαφής στο οικόπεδο της οδού Αμερικής 5, όπου βρισκόταν ο κινηματογράφος Άττικα. Στον...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές