Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου

Posted: 02 Feb 2012 07:21 AM PST

Με κοινό σημείο αναφοράς τον ευρωπαϊκό ρομαντισμό, τέσσερις Ούγγροι μουσικοί και ένας Έλληνας σολίστ – όλοι τους καλλιτέχνες παγκοσμίου βεληνεκούς – συναντιούνται στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο της ετήσιας σειράς «Μεγάλοι Ερμηνευτές». Πρόκειται για τον βιρτουόζο πιανίστα Δημήτρη Σγούρο και το διάσημο Κουαρτέτο Εγχόρδων Κοντάλι. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν περιλαμβάνει στο πρώτο μέρος την Ιταλική Σερενάτα σε σολ μείζονα του Χούγκο Βλοφ και το Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 1 σε ρε μείζονα, έργο...

Δεκάδες νεκροί σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Αίγυπτο

Posted: 01 Feb 2012 12:40 PM PST

Είναι ακόμη νωρίς για συμπεράσματα, ωστόσο, οι πρώτες πληροφορίες που φτάνουν από την Αίγυπτο είναι τραγικές.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, περισσότεροι από 70 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις συμπλοκές που ξέσπασαν μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της Αλ Μασρί και της Αλ Αχλί.

Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν πως οπαδοί της Αλ Μασρί, αμέσως μετά το 3-1 επί της Αλ Αχλί, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οπλισμένοι με ρόπαλα και μαχαίρια και επιτεθήκαν σε αντίπαλους π...

Μην χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου. Mαζί ένθετο το «Πράσινο ΠΟΝΤΙΚΙ»

Posted: 01 Feb 2012 10:58 AM PST

Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Γιώργο πούλα» και μια δημοσκόπηση μπουρλότο από την «Pulse RC» η οποία δείχνει ότι 120 από τους σημερινούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μένουν εκτός Βουλής. Πόσοι κορυφαίοι κινδυνεύουν να μην εκλεγούν. Η συμμαχία Βενιζέλου – Λοβέρδου δεν δείχνει να αποτρέπει την άγρια εσωκομματική σύγκρουση. Το μπάχαλο στο Κίνημα ναρκοθετεί και τη νέα δανειακή σύμβαση.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Παιχνίδια πτώχευσης από το ΔΝΤ με το PSI. Ρεπορτάζ για το πώς ο Τό...

Πάρτε κόσμε!

Posted: 01 Feb 2012 10:50 AM PST

Για αγοραστές ψάχνει η κυβέρνηση... Στη λίστα περιλαμβάνονται «φιλέτα», όπως οι Αλυκές Αναβύσσου, το γκολφ στην Αφάντου και το κτήμα της παραλίας Τσαμπίκα στη Ρόδο μέχρι τα κτίρια του υπουργείου Εξωτερικών στην Ακαδημίας, τη Βασιλίσσης Σοφίας και τη Ζαλοκώστα!

enikos... Χατζηνικολάου

Posted: 01 Feb 2012 10:40 AM PST

Το νέο site-blog του Νίκου Χατζηνικολάου, το enikos.gr, βρίσκεται στον «διαδικτυακό αέρα» από το βράδυ της Τρίτης.

«Εδώ θα μιλάμε στον ενικό», σημει­ώνει ο γνωστός δημοσιογράφος στην πρώτη του ανάρτηση και τονίζει ότι η νέα του διαδικτυακή προσπάθεια είναι μια «γενναία απόπειρα να δημιουργηθεί ένας δημοκρατικός, ανοικτός και πολύ­χρωμος χώρος διαλόγου, για τα μεγάλα - αλλά και για τα πιο "μικρά" - θέματα της καθημερινότητας μας. Ένα σύγχρο­νο φόρουμ για την πολιτική, την οικονο­μία, τον αθλητι...

«Έθνος»: Άσκηση ετοιμότητας;

Posted: 01 Feb 2012 10:37 AM PST

Γράφει ο Τυπικός

Της κακομοίρας έγινε στις αρχές της εβδο­μάδας στο «Έθνος» με την «κουρεμένη» κατά 10% καταβολή του 15θήμερου στους συντάκτες, οι οποίοι είδαν να μπαίνουν στους λογαριασμούς της μισθοδοσίας τους περίπου 300 ευρώ λιγότερα. Δηλαδή «κού­ρεμα» 10% στους μισθούς των εργαζομέ­νων, όσο ακριβώς ζήταγε ο Φώτης Μπόμπο­λας. Μόνο που ο ίδιος ο Φώτης Μπόμπολας έχει παγώσει τη διαδικασία μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.

Για την αποφόρτιση του κλίματος και επει­δή οι τόνοι ανέβαιναν, ο διευθυντής τ...

Σκληρή απάντηση Μόσιαλου στη ΠΟΣΠΕΡΤ

Posted: 01 Feb 2012 10:28 AM PST

Μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη η ΠΟΣΠΕΡΤ για την κίνηση του Ηλία Μόσιαλου να ασκήσει κριτική στις αποφάσεις του ΔΣ της ΕΡΤ, ο κ. Μόσιαλος επανέρχεται «δριμύτερος», επισημαίνοντας πως «η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν δείχνει καμία διάθεση αυτοκριτικής για τις δικές της ευθύνες».

Ειδικότερα, ο κ. Μόσιαλος απάντησε με τον ίδιο τρόπο, μέσω ουσιαστικά ανακοίνωσης, σημειώνοντας ότι «είναι φανερό ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ απαντώντας στην ανακοίνωσή μου για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ δείχνει παντελ...

Νέα συνάντηση των κοινωνικών εταίρων

Posted: 01 Feb 2012 10:28 AM PST

Η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικοί φορείς της χώρας συναντιούνται εκ νέου την Πέμπτη στις 11:00 το πρωί προκειμένου να συζητήσουν για τα εργασιακά, την ώρα που η τρόικα εμμένει στις μειώσεις μισθών.

«Ο κατώτατος μισθός είναι δραματικά υψηλότερος σε σχέση με άλλες χώρες σαν την Ελλάδα και βρίσκεται πολύ κοντά στα επίπεδα των ανεπτυγμένων χωρών. Είναι, δηλαδή, πολύ πάνω από αυτόν που δικαιολογεί η παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε ο Πόουλ Τόμσεν του ΔΝΤ σε συνέντευξή του στην Καθημερινή.

Ο ...

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση για τις επικουρικές

Posted: 01 Feb 2012 09:55 AM PST

Άκαρπη απέβη η συνάντηση της διακομματικής επιτροπής εμπειρογνώμων με τη γενική γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αθηνά Δρέττα, την Πέμπτη.

Παρότι τόσο το υπουργείο Εργασίας όσο και οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΛΑΟΣ έχουν συμφωνήσει για την πλήρη ενοποίηση των ταμείων επικουρικής ασφάλισης μισθωτών αγκάθι παραμένει το ζήτημα των μειώσεων.

Υπενθυμίζεται πως η ΝΔ δεν αποδέχεται καμία επιπλέον περικοπή στις επικουρικές, ενώ το υπουργείο προτείνει μεσοσταθμική μείωση στις επικουρικές συντάξεις της τ...

Χιονοπτώσεις, βροχοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες τη Πέμπτη

Posted: 01 Feb 2012 09:54 AM PST

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί σε όλα την επικράτεια με χιονοπτώσεις, βροχοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες και δυνατούς ανέμους. Οι μετακινήσεις σε μερικές περιοχές της χώρας διεξάγεται με δυσκολία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -12 έως 1 βαθμό, στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο από -4 έως 5, στην Ανατολική Ελλάδα από 0 έως 7, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από -1 έως ...

Περί τελικών λύσεων, κρίσιμων συνόδων και εκβιασμών

Posted: 01 Feb 2012 08:58 AM PST

Άρθρο του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Πανεπιστήμιο Αθηνών

Πόσες «τελικές» λύσεις, πόσες «κρίσιμες σύνοδοι» της ευρωζώνης, πόσοι ακόμα εκβια­σμοί θα χρειαστούν για να δούμε κά­ποιο φως στο τέλος του τούνελ; Ένα ερώτημα που δεν έχει πιο αισιόδοξη απάντηση σήμερα από ό,τι θα είχε το περασμένο καλοκαίρι, όταν συζη­τήθηκε η πρώτη ιδιωτική συμμετοχή για το ελληνικό χρέος. Οι προβλέψεις του ΔΝΤ τον Οκτώβριο ήταν ότι, κάτω από συγκεκριμένες υποθέσεις, ένα κούρεμα θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε ένα βιώσιμο χρέο...

Έλεγχοι ανά τρίμηνο

Posted: 01 Feb 2012 08:53 AM PST

Ελέγχους προόδου σε τρίμηνη βάση θεσπίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τους προϊσταμένους των ελεγκτικών μηχανισμών. Το υπουργείο αναζητεί τρόπους ώστε να κλείσει η μαύρη τρύπα, μετά την αστοχία στα έσοδα του κράτους.
Έτσι, οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ, των ελεγκτικών κέντρων και του ΣΔΟΕ, θα υποβάλλονται σε έλεγχο κάθε τρεις μήνες, ώστε να διαπιστώνεται πόσο αποτελεσματικά λειτουργεί η υπηρεσία την οποία εποπτεύουν.

Έλα ψυχή μου δώσε... ρεύμα

Posted: 01 Feb 2012 08:52 AM PST

Αναστάτωση έχουν φέρει στους εργαζό­μενους της ΔΕΗ οι προθέσεις της κυβέρ­νησης να φορολογήσει τις παροχές που τους προσφέρονται με τη μορφή του μειωμένου τιμολογίου κατανάλωσης ρεύματος.

Την ίδια στιγμή ο γενικός επιθεωρητής Δημό­σιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, αφού ζητά να φορολογηθούν οι παροχές προς τους 23.000 εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΔΕΗ ως τεκμαρτό εισόδημα, κάνει λόγο για κομπίνες από την πλευρά κάποιων υπαλλήλων της ΔΕΗ, οι οποίοι προσφέρουν το προνομιούχο ρολόι τους προκ...

Συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη

Posted: 01 Feb 2012 08:42 AM PST

Στις 3:30 το μεσημέρι της Πέμπτης θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του Γ.Παπανδρέου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, στην ατζέντα της συνεδρίασης βρίσκονται η νέα δανειακή σύμβαση και το PSI.

Να σημειωθεί ότι η σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιείται δύο 24ωρα μετά τη δημόσια στήριξη του Α. Λοβέρδου στον Ευ.Βενιζέλο και ενώ ο εκπρόσωπος του κόμματος Π.Μπεγλίτης διαμηνύει ότι «ισχύουν οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου», αποκλείοντας επί της ο...

15 άτομα προσήγαγε η ΕΛΑΣ από την κατάληψη αστέγων στη Σόλωνος

Posted: 01 Feb 2012 08:24 AM PST

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, άστεγοι κατέλαβαν το κλειστό καφενείο που βρίσκεται πίσω από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στην οδό Σόλωνος, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως κατάλυμα για άστεγους. Στο σημείο κατέφτασαν διμοιρίες των ΜΑΤ και στη συνέχεια προχώρησαν σε προσαγωγές, οδηγώντας του συλληφθέντες στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων.

Έξω από το ΑΤ Εξαρχείων είναι κόσμος συγκεντρωμένος και διαμαρτύρεται για τις προσαγωγές. Πληροφορίες κάνουν λόγο για απόσυρση της μήνυσης.

Νωρίτερα, μέσω ...

Fitch: Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει

Posted: 01 Feb 2012 08:16 AM PST

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει εξέφρασε ο επικεφαλής του τμήματος αξιολόγησης κρατών του οίκου αξιολόγησης Fitch, Ντέιβιντ Ράιλι, υπογραμμίζοντας όμως ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα βρεθεί και εκτός της ευρωζώνης.

Παράλληλα δήλωσε ανήσυχος καθώς σε περίπτωση μη ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εκροής των κεφαλαίων από την ευρωζώνη ή ακόμη και διάλυσης της ζώνης του ευρώ.

Τέλος, όσον αφορά στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Γαλλίας, εξέφρασε την...

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας η συμφωνία για το PSI

Posted: 01 Feb 2012 08:04 AM PST

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή ομολόγων αλλά κα για το νέο πακέτο μέτρων που μας έχει επιβάλει η τρόικα, σημειώνει στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Τόνισε, μάλιστα, ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν το αργότερο μέχρι την Κυριακή, για να μπορέσουν να τεθούν και ως ζητήματα στο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, επεσήμανε ότι «είμαστε σε οριακή στιγμή εξε...

Παρουσιάστηκε το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Posted: 01 Feb 2012 07:54 AM PST

Το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ παρουσιάστηκε από το υπουργείο Παιδείας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής για το «Νέο Λύκειο».

Η πρόταση του υπουργείου προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη μείωση των μαθημάτων και στις τρεις τάξεις του λυκείου, την εισαγωγή «ερευνητικής» ή «συνθετικής» εργασίας, ενώ το απολυτήριο διαχωρίζεται από τις πανελλήνιες και προκύπτει από το μέσο όρο της βαθμολογίας των μαθητών στην Α', Β' και Γ' Λυκείου.


Συγκεκριμένα η πρόταση αναφέρει τα εξή...

Αλλαγή αντίληψης για το δημοσιοϋπαλληλίκι

Posted: 01 Feb 2012 07:47 AM PST

Ζοφερά είναι τα στοιχεία μιας ποιοτικής έρευνας που διενήργησε το Εργαστήρι Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης σε όλο το νησί, η οποία αφορά στην επιχειρηματικότητα και τις οικονομικές προοπτικές 1.178 οικογενειών που αποτέλεσαν και το δείγμα της μέτρησης. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο που προκύπτει είναι ότι αρχίζει να εκριζώνεται η αντίληψη ότι το δημοσιοϋπαλληλίκι είναι το απόλυτο για να εξασφαλιστεί κανείς στη ζωή. Μόλις το 10% εύχεται το παιδί του να επιλέξει έ...

Στη Βουλή η δικογραφία για την ΕΛΣΤΑΤ

Posted: 01 Feb 2012 07:43 AM PST

Διαβιβάστηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νικόλαο Παντελή, στη Βουλή η δικογραφία για την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία και το θέμα του ελλείμματος του 2009.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Πεπόνης είχε ζητήσει από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία για τη λεγόμενη διόγκωση του ελλείμματος το 2009, καθώς προέκυψε εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Ο κ. Τέντες ανέθεσε στον κ. Παντελή, ο οποίος είναι επόπτης του οικονομικού εισαγγελέα Πεπόνη,...

Πράσινο Ποντίκι Φεβρουαρίου

Posted: 01 Feb 2012 07:05 AM PST

Με τίτλο «Τιτανικός» για περιβάλλον και ανάπτυξη» κυκλοφορεί την Πέμπτη μαζί με το «Π», το Πράσινο Ποντίκι Φεβρουαρίου.

Κεντρικό θέμα τα έργα και οι ημέρες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο «τιμόνι» του υπουργείου Περιβάλλοντος. Έξι από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρας σχολιάζουν τις πολιτικές του επιλογές και το στυλ «διακυβέρνησης» ενώ επισημαίνουν τα μέτρα εκείνα που συνιστούν εκτροπή από την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ακόμα:

-Αποκαλυπτικό φωτορεπορτάζ για το Πεδίον το...

Την Πέμπτη η υπογραφή για τον ΕSM, σύμφωνα με τον Ρομπέι

Posted: 01 Feb 2012 07:02 AM PST

Την Πέμπτη θα υπογραφτεί η συμφωνία των ηγετών της ΕΕ για τον μόνιμο μηχανισμό διάσωσης της ευρωζώνης ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από τον Ιούλιο του 2012, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι.

Αρχικά ο μηχανισμός διάσωσης είχε προγραμματιστεί να τεθεί σε ισχύ το 2013 όμως οι ηγέτες της ΕΕ αποφάσισαν λόγω των εξελίξεων ο μηχανισμός να λειτουργήσει από το 2012.

Στο μεταξύ ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο μελλοντικής ενίσχυσης του μηχανισμού στήριξης ο Βόλφγκανγ...

Στο Ανώτατο Δικαστήριο εκδικάζεται η υπόθεση του Τζούλιαν Ασάνζ

Posted: 01 Feb 2012 06:58 AM PST

Ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη, στο βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο η εκδίκαση της έφεσης που έχει καταθέσει ο ιδρυτής του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ κατά της έκδοσής του στη Σουηδία.

Ειδικότερα, ο ιδρυτής του Wikileaks κατηγορείται για σεξουαλικά αδικήματα, ενώ συνελήφθη στη Βρετανία το Δεκέμβριο του 2010 βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εξέδωσαν οι σουηδικές εισαγγελικές αρχές.

Οι συνήγοροι του Ασάνζ υποστηρίζουν πως το ένταλμα είναι άκυρο διότι εκδόθηκε από εισαγγελία και όχι από δικαστή ή δικ...

Τα ονόματα των εμφιαλωμένων νερών με εξασθενές χρώμιο

Posted: 01 Feb 2012 06:42 AM PST

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, τα ονόματα των εταιρειών εμφιαλωμένων νερών στα οποία, σύμφωνα με μετρήσεις που έκαναν με δική τους πρωτοβουλία, εντοπίστηκαν υψηλές συγκεντρώσεις του άκρως τοξικού εξασθενούς χρωμίου.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους προέβησαν στη γνωστοποίηση των εταιρειών γιατί αν και τα στοιχεία βρίσκονται από τις 23 Δεκεμβρίου στη διάθεση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου δεν ασχολήθηκε, όπως λένε, με το θέμα.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν «τη στιγμή, ό...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές