Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


Κηδεία της Ελλάδας κάνουν οι Αγανακτισμένοι Θεσσαλονίκης BINTEO Seleo.gr News

Posted: 12 Feb 2012 09:04 AM PST

Seleo.gr Newsletter


 

______________________

"Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Νόμου 2672/98 (ΦΕΚ 290 τεύχος Α) και την οδηγία
2002/31/CE της ΕΕ, το e-mail αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί
spam διότι περιέχει τα στοιχεία του αποστολέα και δυνατότητα διαγραφής από
τη λίστα παραληπτών"

www.seleo.gr

Εάν δεν θέλετε να λαμβάνετε το Newsletter μας, πατήστε εδώ: Unsubscribe

Λαοθάλασσα στην πλατεία Αριστοτέλους ΦΩΤΟ Seleo.gr News

Posted: 12 Feb 2012 08:15 AM PST

Seleo.gr Newsletter

ΤΩΡΑ: Λαοθάλασσα στην πλατεία Αριστοτέλους ΦΩΤΟ

Πάνω από 7000 κόσμου υπολογίζεται πως έχουν κατακλύσει αυτήν την ώρα την πλατεία Αριστοτέλους σε όλο το μήκος της και στη Βασιλέως Ηρακλείου. Δείτε τις φωτογραφίες:

Read More

 

______________________

"Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Νόμου 2672/98 (ΦΕΚ 290 τεύχος Α) και την οδηγία
2002/31/CE της ΕΕ, το e-mail αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί
spam διότι περιέχει τα στοιχεία του αποστολέα και δυνατότητα διαγραφής από
τη λίστα παραληπτών"

www.seleo.gr

Εάν δεν θέλετε να λαμβάνετε το Newsletter μας, πατήστε εδώ: Unsubscribe

Κηδεία της Ελλάδας κάνουν οι Αγανακτισμένοι Θεσσαλονίκης ΦΩΤΟ Seleo.gr News

Posted: 12 Feb 2012 08:11 AM PST

Seleo.gr Newsletter

 

Κηδεία της Ελλάδας κάνουν οι Αγανακτισμένοι Θεσσαλονίκης ΦΩΤΟ

Φέρετρο με την ελληνική σημαία περιφέρουν αυτήν την ώρα στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης οι Αγανακτισμένοι ενώ ο κόσμος από πίσω ακολουθεί με αναμμένα κεριά. Δείτε τις φωτογραφίες:

Read More

______________________

"Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Νόμου 2672/98 (ΦΕΚ 290 τεύχος Α) και την οδηγία
2002/31/CE της ΕΕ, το e-mail αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί
spam διότι περιέχει τα στοιχεία του αποστολέα και δυνατότητα διαγραφής από
τη λίστα παραληπτών"

www.seleo.gr

Εάν δεν θέλετε να λαμβάνετε το Newsletter μας, πατήστε εδώ: Unsubscribe

August Landmesser: Η δύναμη της αντίστασης σε μια φωτογραφία

Posted: 12 Feb 2012 04:18 AM PST

August Landmesser… O άνθρωπος που το 1936 είχε το σθένος να ξεχωρίσει μέσα στο πλήθος, δίχως τη διάθεση υστεροφημίας, δίχως να φοβηθεί αυτό που του επέβαλλαν, χωρίς τον δισταγμό για το 'τι θα πουν οι γύρω του'…

Η φωτογραφία που τραβήχτηκε στο Αμβούργο το 1936, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την καθέλκυση ενός πλοίου, παρουσιάζει ένα άτομο μέσα στο πλήθος, το οποίο αρνείται να σηκώσει το χέρι του για να κάνει το ναζιστικό χαιρετισμό.


Αυτός ήταν ο August Landmesser. Εργάτης,ο οποίος είχε προβλήματα με το ναζιστικό καθεστώς αφού είχε παντρευτεί και κάνει δυο παιδιά με μια Εβραία…

Ελάχιστα γνωρίζουμε για τον Landmesser. Εναντιώθηκε στους ρατσιστικούς νόμους του Χίτλερ, τιμωρήθηκε, φυλακίστηκε και το 1944 πέθανε…

Ένα από τα παιδιά του αναγνώρισε κατά τύχη τον πατέρα της σε αυτή τη φωτογραφία όταν δημοσιεύθηκε σε γερμανική εφημερίδα το 1991, ενώ τις τελευταίες ημέρες κάνει τον γύρο των social media…

Τα κορίτσια-λυκάνθρωποι ελπίζουν σε μία καλύτερη ζωή

Posted: 12 Feb 2012 04:11 AM PST


Πάσχουν από ένα από τα σπανιότερα σύνδρομα στον κόσμο που απαντάται μόλις σε έναν στο ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους. Ωστόσο η οικογένεια αυτή έχει τρία μέλη με το λεγόμενο σύνδρομο του λυκάνθρωπου, λόγω του οποίου είναι καλυμμένα από την κορφή ως τα νύχτα με τρίχες.


Η 23χρονη Σαβίτα, η 18χρονη Μονίσα και η 16χρονη Σαβίτρι που ζουν στην Ινδία κληρονόμησαν τη διαταραχή hypertrichosis universalis από τον πατέρα τους.


Και οι τρεις δίνουν μάχη για να διατηρήσουν την τριχοφυΐα υπό έλεγχο κι ελπίζουν κάποια στιγμή να μπορούν να πληρώσουν για την εξειδικευμένη θεραπεία με λέιζερ που θα τις απαλλάξει από τα περιττά μαλλιά.


Η hypertrichosis universalis είναι μία γενετική μετάλλαξη στην οποία είναι ενεργοποιημένα τα κύτταρα που στηρίζουν την ανάπτυξη τριχών και σε ορισμένες περιοχές είναι κανονικά «ανενεργά».

Από τις συνολικά έξι αδελφές, μόνο οι τρεις αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα. Το σύνδρομο τους κληροδότησε ο πατέρας τους, τον οποίο η μητέρα τους Ανίτα αναγκάστηκε να παντρευτεί όταν ήταν 12 χρονών. Καθώς επρόκειτο για προξενιό και δεν τον είχε δει ποτέ της, η Ανίτα δεν ήξερε πως είχε το συγκεκριμένο σύνδρομο.



Τώρα η Ανίτα ελπίζει να βρεθεί κάποιος διατεθειμένος να πληρώσει για τη θεραπεία με λέιζερ για να σωθούν τα κορίτσια και να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή.

Όνειρο των τριών αδελφών είναι επίσης να παντρευτούν κάτι μάλλον δύσκολο με την τωρινή τους κατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό πως η μεγαλύτερη κόρη, η Σαβίρα, συχνά αποβάλλεται από τη δουλειά της (!) όταν οι τρίχες μεγαλώσουν πολύ…

Η επέμβαση θα κόστιζε 4.500 λίρες Αγγλίας για κάθε κορίτσι αλλά η οικογένεια δεν μπορεί να διαθέσει το ποσό αυτό.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Κοινή πορεία οπαδών Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού την Κυριακή στο Σύνταγμα!

Posted: 12 Feb 2012 04:10 AM PST


Σύμμαχοι απέναντι στην αβεβαιότητα για το μέλλον της Ελλάδας θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες, την Κυριακή οπαδοί του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του Πανιωνίου.

Όπως προκύπτει από συνδεσμιακές πηγές, στελέχη απότα κορυφαία κλαμπ των τριών ομάδων ετοιμάζουν...
κοινή πορεία προς το Σύνταγμα, όπου το απόγευμα της Κυριακής έχει προγραμματιστεί παλλαϊκό συλλαλητήριο ενόψει της ψήφισης του Μνημονίου 2 στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεννόηση έγινε το βράδυ της Παρασκευής και το ραντεβού έχει οριστεί για τις 14:30 σε κεντρικό σημείο του Αγίου Δημητρίου, όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ενδέχεται να συγκεντρωθούν περισσότεροι από 4.000 οπαδοί. Οι «Πάνθηρες» εκδήλωσαν ήδη τις προθέσεις τους στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Να που μπροστά σ' ένα εθνικό ζήτημα, οι οπαδικές διαφορές μένουν στην άκρη.

Αξίζουν Συγχαρητήρια!

Οι φίλαθλοι ρίχνουν τα «τείχη» και κατεβαίνουν Σύνταγμα

Posted: 12 Feb 2012 04:09 AM PST

Οι φίλαθλοι ρίχνουν τα «τείχη» και κατεβαίνουν Σύνταγμα

Περίπου 4.000 οπαδοί του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του Πανιωνίου, όλα δείχνουν πως θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να στείλουν μήνυμα ενότητας, κατεβαίνοντας παρέα σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Να τι θα γίνει εάν χρεοκοπήσουμε!

Posted: 12 Feb 2012 04:07 AM PST


Δραματικές ώρες και χρόνια θα περάσει η Ελλάδα στην περίπτωση της χρεοκοπίας. Στην κυβέρνηση, στα κόμματα, σε τράπεζες και μεγάλες επιχειρήσεις γίνονται ήδη ασκήσεις προσομοίωσης.


Οι πολιτικοί αρχηγοί στην τελευταία συνάντηση που είχαν, παρήγγειλαν επίσημη έκθεση, ενώ αυτό ζήτησαν και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στη μεταμεσονύχτια συνεδρίαση της περασμένης Κυριακής. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι η Ελλάδα θα εκδιωχθεί από το ευρώ, θα επιστρέψει στη δραχμή και το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων θα πέσει κατά τουλάχιστον 50%.

Η εφημερίδα παρουσιάζει εργασία κυβερνητικού παράγοντα που αποτελεί εκδοχή μιας πολύ σκληρής πραγματικότητας.

-Πρώτες 72 ώρες: οι πολίτες πολιορκούν τις τράπεζες. Η Ε.Ε. στέλνει το χρονοδιάγραμμα για έξοδο από το ευρώ

-Δύο εβδομάδες μετά: ελλείψεις σε πετρέλαιο

-1 μήνας μετά: αναστολή πληρωμών σε δημοσίους υπαλλήλους. Κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία.

- 3 μήνες μετά: συνεχή μπλακ άουτ της ΔΕΗ

-6 μήνες μετά: εκτοξεύεται η εγκληματικότητα, έρχεται ανθρωπιστική βοήθεια από το εξωτερικό

-1 χρόνος μετά: η ανεργία στο 35%, καταρρέει η άμυνα της χώρας

- 5 χρόνια μετά: κατασχέσεις κατοικιών δανειοληπτών, επιστροφή του πληθυσμού στην επαρχία, κίνδυνος για τη Δημοκρατία.

Tο γράμμα της κόρης που έστειλε τον πατέρα νοσοκομείο!!

Posted: 12 Feb 2012 04:05 AM PST


Δείτε τι έγραψε και τον έστειλε τον άνθρωπο!


Φαντασιώσεις... όλοι έχουμε!

Posted: 12 Feb 2012 04:02 AM PST


Όλοι έχουμε, ας το παραδεχτούμε. Απλά είναι κάτι πολύ προσωπικό. Δεν το συζητάμε, δεν το μοιραζόμαστε κι όταν ανοίγει συζήτηση σεξουαλικού περιεχομένου που οδηγεί στις φαντασιώσεις, το χιούμορ αποκαλύπτει με το δικό του τρόπο όλα τα κοινωνικά ταμπού που τις πλαισιώνουν.

Γιατί φοβόμαστε μήπως μας "χαρακτηρίσουν", γιατί τρομάζουμε ακόμα και με τον ίδιο μας τον εαυτό. Ας απελευθερωθούμε. Σύμφωνα με την ειδικό, όλοι έχουμε και τελικώς, καλώς έχουμε.

Τι είναι φαντασίωση;

Η φαντασίωση είναι η αναπαράσταση μιας φανταστικής σχέσης υποκειμένου-αντικειμένου, ως πρωταγωνιστές μιας δράσης" όπως εξηγεί η σεξολόγος Ελεάνα Ελευθερίου. "Σύμφωνα με τον Φρόυντ οι σεξουαλικές μας φαντασιώσεις είναι απόρροια και αποτέλεσμα σκηνών που έχουμε ζήσει στο παρελθόν οι οποίες μας έχουν προκαλέσει σύγχυση και αποτελούν προσπάθεια ικανοποίησης του απαγορευμένου".

To know how

- Η επιθυμία βασίζεται στη φαντασίωση, όμως κατά το Λακάν, η φαντασίωση δεν αποτελεί απλά την φαντασιακή ικανοποίηση μιας επιθυμίας, αλλά ορίζει και δίνει μορφή (σχήμα) σε αυτή την επιθυμία. Η φαντασία μας είναι αυτή πού μας λέει τι να επιθυμήσουμε (όπως ένα συγκεκριμένο πρότυπο άντρα ή γυναίκας).

- Η ερωτική φαντασίωση ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο και πιθανότατα να γεννιέται στην εμβρυϊκή φάση, στη διάρκεια δηλαδή της κύησης.

- Δυστυχώς, δεν υπάρχει ακόμα μέθοδος καταγραφής των ερωτικών φαντασιώσεων.

Στα σκοτεινά

Η σεξουαλικότητα παραμένει ακόμα το πιο σκοτεινό κομμάτι της ανθρώπινης συμπεριφοράς που σήμερα προσεγγίζεται με βιολογικές έρευνες αλλά και έρευνες κοινωνικής συμπεριφοράς" διευκρινίζει η Ελεάνα Ελευθερίου. "Το σίγουρο είναι ότι όσο βιολογικά κατευθυνόμενη είναι η σεξουαλικότητά μας, άλλο τόσο είναι επηρεασμένη από τα πολιτισμικά μοντέλα".
Ο έρωτας έχει μια απαραίτητη συνιστώσα και προϋπόθεση, τον φαντασιωσικό Άλλο, τον οποίο παραμορφώνω ή επιθυμώ λιγότερο. Τον βλέπω. Αυτό υπάρχει και επιβεβαιώνεται από τις καθημερινές σχέσεις".

Να τις μοιραστώ;

Τα σεξουαλικά ταμπού καλά κρατούν. Ανεξάρτητα από το κοινωνικό επίπεδο και την παιδεία του καθενός, συνοδεύουν πάντα το σεξ είτε ως συμπεριφορά, είτε ως λεκτική διατύπωση, είτε ως υπονοούμενο. Κάτι συμβαίνει με τις φαντασιώσεις και σχεδόν πάντα πλαισιώνονται από ντροπή, ενοχή και μυστικότητα. "Ασκούν όμως πολύ μεγάλη επιρροή στα συναισθήματα, τη συμπεριφορά, τις επιλογές και τις σχέσεις μας" συμπληρώνει η Ελεάνα Ελευθερίου.

Παρόλα αυτά, το αν θα εμυστηρευτούμε ή όχι τη φαντασίωσή μας στον σύντροφό μας εξαρτάται από την εξοικείωση που έχουμε μαζί του όχι μόνο ως άνθρωποι αλλά και ως ερωτικοί σύντροφοι. Εξαρτάται βεβαίως και από την εξοικείωση που έχουμε οι ίδιοι με τον εαυτό μας και τις φαντασιώσεις μας"

Είναι σημαντικές;

Είναι! Γιατί αυξάνουν την ερωτική επιθυμία, τη σεξουαλική διέγερση και συνδράμουν στην αίσθηση της ικανοποίησης. Είναι σημαντικός παράγοντας στην ανακάλυψη του σώματός μας και των ερωτογενών ζωνών. "Ας μην ξεχνάμε πως η διαταραχή ή απουσία φαντασίωσης είναι παράγοντες υπεύθυνοι για την πρόκληση σεξουαλικής δυσλειτουργίας. Επίσης, οι φαντασιώσεις μπορεί να αποτελούν ένα είδος "φόρμουλας" για την επίτευξη της ερωτικής ικανοποίησης" προσθέτει η κ.Ελευθερίου.

Το πορνό βλάπτει τη σχέση; Πότε απαξιώνει τη σεξουαλική επαφή; 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις...

Posted: 12 Feb 2012 04:00 AM PST


Η σεξολόγος Ελεάνα Ελευθερίου αναλύει ένα θέμα που απασχολεί πολλές γυναίκες, αλλά και πολλά ζευγάρια σήμερα...

1. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν δει κατά τη διάρκεια της ζωής τους πάνω από μια φορά πορνογραφικό υλικό, είτε από περιέργεια είτε για να εμπλουτίσουν τη φαντασία τους ή γιατί κατέληξαν ότι είναι διεγερτικό. Η εικόνα μπορεί να προάγει τη φαντασίωση, τις αισθήσεις και τη διέγερση και ως επί το πλείστον η έκθεση των ενηλίκων σε πορνογραφικό υλικό δεν έχει αρνητικό αντίκτυπο στη σεξουαλικότητα ή τη σεξουαλική τους συμπεριφορά, δεν επηρεάζει τους ίδιους ή τις σχέσεις τους, τις αντιλήψεις τους για το φύλο τους ή το άλλο φύλο, αλλά ούτε και τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

2. Στην ερωτική ζωή των ζευγαριών, το πορνό μπορεί να αποτελεί ένα ερέθισμα που αυξάνει τη σεξουαλική διέγερση, ένα ερωτικό παιχνίδι ή ακόμα και μια πηγή από όπου και στους δύο συντρόφους γεννιούνται καινούριες ιδέες, με σκοπό τη δοκιμή, τον πειραματισμό και την ανανέωση των σεξουαλικών πρακτικών τους.

3. Τι είναι, όμως, αυτό που μας κάνει να ενδιαφερθούμε για το πορνό; Υποθετικά μοιάζει να είναι το διαφορετικό, το καινούριο και το πρωτόγνωρο που κάνουν το πορνό ερεθιστικό για τους περισσότερους ανθρώπους και αντίστοιχα το ιδανικό που θα επιθυμούσαν οι ίδιοι να έχουν στην ερωτική τους ζωή και που τους παρουσιάζεται σε μια εικόνα, ιδίως σε περίπτωση που οι ερωτικές σκηνές που περιγράφονται ή αναπαριστώνται στην πορνογραφία δεν έχουν ομοιότητες με την πραγματική προσωπική σεξουαλική ζωή τους, είτε λόγω ντροπής και αναστολών είτε λόγω άγνοιας, αλλά αποτελούν μια «ζωντανή» αποτύπωση των φαντασιώσεών τους.

4. Η σχέση του ανθρώπου με την πορνογραφία έχει τις ρίζες της στα βάθη των αιώνων, στον πολιτισμό και στην κουλτούρα του κάθε λαού. Η απεικόνιση σεξουαλικών παραστάσεων στην αρχαία Ελλάδα, τη Ρώμη, την Ινδία και την Ιαπωνία ήταν απόλυτα νομιμοποιημένη και αποδεκτή ως τέχνη, ενώ γνωρίζουμε ότι πολιτισμοί που δεν δαιμονοποίησαν τον ερωτισμό και το σεξ το εξύμνησαν και το εξυγίαναν απεικονίζοντάς το.
Αναζητώντας τη σχέση μεταξύ της τέχνης και της πορνογραφίας, βλέπουμε ότι η πορνογραφία αντιμετωπίστηκε ενίοτε από τις τέχνες με μια διάθεση απελευθέρωσης από ηθικιστικές νόρμες και ψευδοσυντηρητικά κατεστημένα.

5. Ύστερα από μελέτες, οι επιστήμονες κατέληξαν και στη βιολογική εξήγηση της σχέσης του ανθρώπου με την πορνογραφία, κατά την οποία ο σεξουαλικός ερεθισμός προκαλείται στον άνθρωπο από την οπτική επαφή με πορνογραφικό υλικό, αφού συνδέεται με τους σχετικά πρόσφατα ανακαλυφθέντες καθρεπτικούς νευρώνες του εγκεφάλου, αυτούς δηλαδή που προκαλούν τη μηχανική επανάληψη μιας πράξης που συμβαίνει μπροστά μας. Έρευνες, επίσης, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες έχουν μεγαλύτερη έφεση στο πορνό από ό,τι οι γυναίκες, διότι ερεθίζονται ευκολότερα μέσα από τις οπτικές τους προσλαμβάνουσες.

6. Συγκεκριμένα, ο ανδρικός εγκέφαλος είναι «προγραμματισμένος» να ερεθίζεται σχετικά εύκολα σεξουαλικά, γεγονός που σχετίζεται με τα πρωτόγονα ένστικτα της αναπαραγωγής του ανθρώπινου είδους.

7. Μπορεί, λοιπόν, το πορνό στη σχέση, όταν χρησιμοποιείται ως παιχνίδι ή ως μέσο που αυξάνει τη διέγερση, να είναι ενδιαφέρον και ευχάριστο και για τους δύο. Όταν όμως περνάμε στην αντίπερα όχθη και το πορνό αποτελεί απαραίτητη και αναγκαία προϋπόθεση της σεξουαλικής διέγερσης και της σεξουαλικής επαφής, τότε καθηλώνει, αποχαυνώνει και συνδράμει στην εξάπλωση μιας νέας επιδημίας, που θα μπορούσε να ονομάζεται «σεξουαλικός αυτισμός».

8. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η εξοικείωση μεταξύ των ανθρώπινων σωμάτων αντικαθίσταται από την εξοικείωση του σώματος με την εικόνα, με αποτέλεσμα μέσα από την ιδεατή αρχικά επιθυμία, ορμή και ικανοποίηση να επιτυγχάνεται τελικά η απαξίωση της πραγματικής σεξουαλικής επαφής. Με αυτόν τον τρόπο αλλοιώνονται οι ανθρώπινες σεξουαλικές σχέσεις, το άτομο υπόκειται σε ευνουχισμό που σχετίζεται με την πραγματική σεξουαλική επαφή, ενώ η αυτοϊκανοποίηση αποτελεί τη μόνη οδό ικανοποίησης.

9. Ουσιαστικά μέσα από τη προσκόλληση στο πορνογραφικό υλικό δεν καταργείται μόνο η αυτονομία της ανθρώπινης σεξουαλικής φαντασίωσης, η οποία καταλήγει πλήρως καθοδηγούμενη, αλλά ολόκληρο το οικοδόμημα του σεξουαλικού όντος, αφού το άτομο απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από τη δυαδική σεξουαλική πράξη και στρέφεται προς τη δυαδική σχέση του εαυτού του με την καταγεγραμμένη και οπτικοποιημένη σεξουαλικότητα.

10. Οι περισσότερες πραγματικές ερωτικές σχέσεις έχουν κατακλυσθεί πλέον από το στρες και την αβεβαιότητα του δυτικού τρόπου ζωής, ακολουθώντας πιστά την καθημερινότητά μας, εν αντιθέσει με τη προβλέψιμη «πραγματικότητα» του πορνό, ενώ η μετάλλαξη, σύμφωνα με τον Giovanni Sartori, του homo sapiens σε homo videns οδήγησε τον σύγχρονο άνθρωπο στο να βλέπει χωρίς να σκέφτεται, ενώ θα έπρεπε να σκέφτεται χωρίς να βλέπει -στη περίπτωση δηλαδή του πορνό να φαντασιώνεται χωρίς να καθοδηγείται οπτικά από ένα «προκατασκευασμένο» σεξουαλικό σενάριο.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΠΟΡΝΟ ΠΟΥ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΗΝ ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ, ΑΛΛΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΑΦΗ Ή ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗ ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΕΛΞΗ ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Πέθανε στα 48 της η Whitney Houston

Posted: 12 Feb 2012 03:57 AM PST


Nεκρή βρέθηκε χθες στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της στο Μπέβερλι Χιλς η μεγάλη Αμερικανίδα τραγουδίστρια Whitney Houston. Πιθανόν ο θάνατός της οφείλεται σε υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Ήταν γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια η διάσημη τραγουδίστρια με τις μεγάλες επιτυχίες είχε πρόβλημα με την εξάρτησή της στις ναρκωτικές ουσίες, ενώ πρόσφατα σόκαραν οι φωτογραφίες της όπου φαινόταν ταλαιπωρημένη και καταβεβλημένη



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το νεκρό σώμα της Whitney, βρήκε στην μπανιέρα του δωματίου της στο ξενοδοχείο ο bodyguard.

Ο εκπρόσωπος της τραγουδίστριας δήλωσε λακωνικά στα μέσα ενημέρωσης: "Δυστυχώς είναι αλήθεια"... O αξιωματούχος της αστυνομίας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια.



Η Whitney βρισκόταν στο ξενοδοχείο για να εμφανιστεί και να τραγουδήσει σε ένα πάρτυ που διοργάνωσε ο Clive Davis με αφορμή την βραδιά της τελετής απονομής των βραβείων Grammy.



Γεννημένη στις 9 Αυγούστου του 1963 στο New Jersey των ΗΠΑ, η Whitney Elizabeth Houston άρχισε την πορεία της στη βιομηχανία του θεάματος ως μοντέλο. Γρήγορα μεταπήδησε στη μουσική βιομηχανία κατακτώντας κοινό, βραβεία (είκοσι έξι συνολικά, σύμφωνα τουλάχιστον με τον έγκυρο διαδικτυακό τόπο imdb), φήμη και δισεκατομμύρια.
Ο πρώτος της δίσκος με τίτλο το ονοματεπώνυμό της κυκλοφόρησε το 1985 και έχει πουλήσει μέχρι σήμερα 25 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ο δίσκος της με τις μεγαλύτερες πωλήσεις είναι το soundtrack της ταινίας "The Bodyguard" που περιέχει το τραγούδι "I Will Always Love You" το οποίο έγινε το σήμα κατατεθέν της Houston και παραμένει μέχρι σήμερα το single με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της μουσικής, με 170 εκατομμύρια αντίτυπα.

Η κατάκτηση της μουσικής σκηνής δεν της ήταν αρκετή, γι' αυτό και διεύρυνε την καριέρα της πρωταγωνιστώντας σε ταινίες και, ανεξαρτήτως του, τουλάχιστον αμφισβητούμενου, ταλέντου της, κέρδισε για μία ακόμη φορά στο "ταμείο" και στη δημοτικότητα. Γνωστότερη ταινία της "Ο σωματοφύλακας" με τον Kevein Costner , όπου, εν μέρει τουλάχιστον, υποδύεται τον εαυτό της, αφού η ιστορία της ταινίας είναι αυτή μιας διάσημης τραγουδίστριας που προσλαμβάνει έναν σωματοφύλακα γιατί η ζωή της απειλείται κατά τη διάρκεια περιοδείας της. Η παρουσία της στη μεγάλη οθόνη με αυτήν την ταινία (το 1992) την φέρνει στο απόγειο της δόξας και "επικυρώνει" το μουσικό της ταλέντο, κάνοντας ακόμη και τους πιο δύσπιστους να παραδεχτούν ότι η είχε μία από τις πιο σπουδαίες φωνές μαύρης τραγουδίστριας.


Ας την αποχαιρετήσουμε με την μεγάλη επιτυχία της από το soundrack της ταινίας "Ο Σωματοφύλακας" , I will always love you"

Η Ελεονώρα Μελέτη ετοιμάζεται να χορέψει στο εξωτερικό!

Posted: 12 Feb 2012 03:54 AM PST


Τρόπος ζωής φαίνεται πως έχει γίνει τελικά για την Ελεονώρα Μελέτη ο χορός. Η παρουσιάστρια του Star που έκλεψε τις εντυπώσεις μέσα από τη συμμετοχή της στο "Dancing with the stars" ανακάλυψε ένα μεγάλο ταλέντο στο χορό, που της έχει αλλάξει τη ζωή.
Το show χορού μπορεί να έχει ρίξει αυλαία για εκείνη εδώ και αρκετό καιρό, η ίδια όμως συνεχίζει κανονικά τα μαθήματα και τις προπονήσεις που αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητάς της. Ο αρχικός ενθουσιασμός της έγινε γρήγορα πάθος και αγάπη για το χορό, με αποτέλεσμα η Ελεονώρα να προπονείται πια σε επαγγελματικό επίπεδο.

Η ίδια έχει αναφερθεί πολλές φορές και μέσα από την εκπομπή της στην αγάπη για το χορό που την κάνει να απελευθερώνεται και να εκτονώνει την πίεση της καθημερινότητάς. Μάλιστα, δεν έχει κρύψει πως κάνει μαθήματα και με την Γκαλένα Βελίκοβα, που είχαμε δει στην κριτική επιτροπή του πρώτου Dancing.

Με δυο ώρες προπόνηση καθημερινά και ιδιαίτερο ζήλο και προσπάθεια, η Ελεονώρα έχει φθάσει σε επαγγελματικό επίπεδο και σύμφωνα με πληροφορίες βλέπει πολύ θετικά το ενδεχόμενο να εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε διεθνείς διαγωνισμούς χορού στο εξωτερικό. "Η Ελεονώρα ετοιμάζεται πυρετωδώς για να λάβει μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς χορού στο εξωτερικό εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Προς το παρόν δεν μπορώ να πω παραπάνω, αλλά θα τα μάθετε όλα εν καιρώ γιατί αυτό (σ. σ. που ετοιμάζει) θα γίνει το καλοκαίρι", δήλωσε στην "Espresso" η Γκαλένα Βελίκοβα.

Προς το παρόν, πάντως, η γνωστή παρουσιάστρια κάνει κανονικά τις πρόβες με τον παρτενέρ της και έχει ολοκληρώσει τις χορογραφίες σε ρούμπα, τσα-τσα και σάμπα.

Kate Moss: Σκανδαλίζει με τη φωτογράφιση ως σέξυ καλόγρια!

Posted: 12 Feb 2012 03:54 AM PST


Πιο αποκαλυπτική και ανατρεπτική από ποτέ είναι η τελευταία φωτογράφιση της Kate Moss για το τεύχος του Μαρτίου του περιοδικού "W". Το topmodel αποδεικνύει για ακόμη μια φορά το μοναδικό του ταλέντο να μεταμορφώνεται και κάνει μια διπλή φωτογράφιση με αγγελική, αλλά και διαβολική διάθεση.
Για μία ακόμα φορά η Kate αποδεικνύει ότι μπορεί να μεταμορφώνεται σαν χαμαιλέων και να πρωταγωνιστεί σε δουλειές που θα συζητηθούν, ενώ ξέρει καλά πως να προκαλεί...

Το περιοδικό θα βγει με δύο εξώφυλλα το ένα με το αγγελικό πρόσωπο της Kate και το άλλο με την σκοτεινή πλευρά της. Σε κάποιες λήψεις το διάσημο μοντέλο ποζάρει με φωτοστέφανο και κρατώντας έναν σταυρό, ενώ στην ακριβώς επόμενη παίρνει τη σκυτάλη κακό κορίτσι και ποζάρει ως sexy καλόγρια.

Στην αγγελική της εκδοχή φοράει λευκά, είναι ξαπλωμένη και έχει το πρόσωπό της καλυμμένο με ένα χιτώνα λουλουδιών, ενώ στη διαβολική, φορά μαύρα, έχει κέρατα και "κολάζει"με το sexy δερμάτινο κορμάκι της. Άλλωστε, όπως αναφέρει και το δημοσίευμα της "Daily Mail": "Η Kate Moss δεν είναι και άγγελος!"

Δες φωτογραφίες:







H Scarlett Johansson, το sexy μαγιό και τα καυτά φιλιά στην παραλία!

Posted: 12 Feb 2012 03:52 AM PST


Μετά από δύο αποτυχημένες σχέσεις με τον Ryan Reynolds και τον Sean Penn, η Scarlett Johansson φαίνεται να διανύει πλέον μια πολύ καλή περίοδο στα συναισθηματικά της, τουλάχιστον! Το νέο της αγόρι είναι ο Nate Naylor ο οποίος μπορεί να μην είναι διάσημος, ωστόσο είναι πολύ γνωστός στον δικό του επαγγελματικό χώρο, στον χώρο της διαφήμισης.

Οι δυο τους μάλιστα, φαίνεται να είναι τρελά ερωτευμένοι καθώς ο φακός των paparazzi τους συνέλαβε να ανταλλάζουν καυτά φιλιά σε παραλία της Hawaii όπου και βρίσκονταν για διακοπές. Και αυτό την στιγμή που οι υπόλοιποι στην παραλία απολάμβαναν τις ζουμερές και sexy καμπύλες της ηθοποιού!





Τα καυτά φιλιά που αντάλλαξε η Scarlett με τον νέο της σύντροφο χωρίς να την νοιάζουν οι paparazzi!



O νέος σύντροφος της Scarlett φαίνεται να είναι πολύ ερωτευμένος και την φροντίζει!


Η Scarlett φημίζεται για τις sexy και ζουμερές καμπύλες της κάτι που μας αρέσει πολύ. Ευτυχώς, δεν μιλάμε για ένα ακόμη καχεκτικό πρότυπο!


Η Scarlett περνάει ανέμελες στιγμές δίπλα στον νέο της σύντροφο και δεν φαίνεται να την απασχολούν πολλά!

Η εκθαμβωτική Emma Watson και το "ατύχημα" που αποκάλυψε το στήθος της!

Posted: 12 Feb 2012 03:51 AM PST


Ήταν η πρωταγωνίστρια του Harry Poter η οποία από τότε που έκοψε τα μαλλιά της κοντά είδε τις μετοχές της να εκτοξεύονται στα ύψη! Ο λόγος για την Emma Watson, ένα από πλέον αγαπημένα κορίτσια στο Hollywood, η οποία έκλεψε τις εντυπώσεις στο pre Bafta party που έγινε στο ξενοδοχείο Savoy στο Λονδίνο! Να σας θυμίσουμε ότι την Κυριακή το βράδυ είναι η βραδιά Bafta αλλά και Grammys.

H Emma φορούσε ένα εκθαμβωτικό κατακόκκινο φόρεμα με δαντέλα και έκανε όλα τα φλας να στραφούν προς το μέρος της. Όμως, όταν ο φακός των paparazzi πλησίασε επικίνδυνα, η Emma είχε και ένα μικρό "ατύχημα"!



Φαίνεται, ότι η δαντέλα δεν τοποθετήθηκε σωστά σε συγκεκριμένα σημεία με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί η θηλή της! Βεβαίως, στον κόσμο των stars αυτό είναι ένα συχνό φαινόμενο και σίγουρα δεν είναι αυτή η πρώτη φορά που βλέπουμε να συμβαίνει κάτι τέτοιο!



Χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι για σήμερα

Posted: 12 Feb 2012 03:51 AM PST


Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα, με τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις σφοδρές χιονοπτώσεις και τις καταιγίδες να συνθέτουν και τις επόμενες μέρες το παγωμένο σκηνικό του καιρού.
Για σήμερα Κυριακή περιμένουμε πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βαθμιαία στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη.
Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο όπου μέχρι αργά το βράδυ θα περιοριστούν σε πιο ορεινές περιοχές. Στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανόν το απόγευμα στα ανατολικά ισχυρές. Άνεμοι: ανατολικοί, βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -02 (μείον 02) έως 08 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ στρεφόμενοι τη νύχτα σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο από 01 έως 08 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους έντονες. Χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της Θεσσαλίας. Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη με 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Καιρός: νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδα το απόγευμα. Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και πιθανώς καταιγίδα. Χιόνια στα γύρω ορεινά κυρίως το πρωί. Άνεμοι: ανατολικοί, βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 04 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Που γιόρτασε τα γενέθλιά του ο Δ. Ουγγαρέζος; Φωτογραφίες

Posted: 12 Feb 2012 03:50 AM PST


Τα 32 του χρόνια έκλεισε στις 9 Φεβρουαρίου ο γνωστός παρουσιαστής της πρωινής εκπομπής του Mega, Δημήτηρης Ουγγαρέζος. Χθες το βράδυ ο φακός του TLIFE τον "τσάκωσε" να σβήνει τα κεράκια της τούρτας του στον Σταυρό του Νότου όπου έκαναν πρεμιέρα ο Μύρωνας Στρατής, ο Ησαϊας Ματιάμπα και ο Παναγιώτης Τσακαλάκος.



Ο Δημήτρης πέρασε υπέροχα με την παρέα του, στην οποία ήταν και η Μαίρη Συνατσάκη και δεν άφησε από τα μάτια του την... σοκολατένια τούρτα του! Χρόνια πολλά Δημήτρη!






Το απόγευμα στο Σύνταγμα το μεγάλο συλλαλητήριο! Αυξημένη η αστυνόμευση

Posted: 12 Feb 2012 03:47 AM PST


Για τρίτη μέρα οι Ελληνες ετοιμάζονται να ξαναβγούν στους δρόμους. Στις 5 το απόγευμα τα ραντεβού σε Σύνταγμα και Ομόνοια.

Κορυφώνονται το απόγευμα της Κυριακής οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων κατά του νέου μνημονίου και των επώδυνων μέτρων που το συνοδεύει.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους στο Σύνταγμα στις 5 το απόγευμα, όταν θα ξεκινά στην Ολομέλεια η συζήτηση και η ψηφοφορία.

Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ σημειώνει: «Αυτή την κρίσιμη στιγμή που διακυβεύονται βασικά και θεμελιώδη εργατικά δικαιώματα όπως ο θεσμός των ΣΣΕ πρέπει όλοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τα συνδικάτα στη βάση των κοινών εργατικών προβλημάτων.

Από χθες πάντως, μπήκε σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο της Αστυνομίας για το συλλαλητήριο του Συντάγματος, με αυξημένη αστυνόμευση, περιπολίες, αλλά προληπτικούς ελέγχους.

Η κυβέρνηση φοβάται τους "ένθερμους" κουκουλοφόρους και γι' αυτό όλες οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. Και αυτό για να μην ζήσουμε και πάλι στο Σύνταγμα τις εικόνες του καλοκαιριού όπου θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο αλλά και τις πολύωρες οδομαχίες μεταξύ ΜΑΤατζήδων και νεαρών. Τότε που έπεσαν 2.000 χημικά και 100άδες βόμβες κρότου-λάμψης.

Όπως γράφει σήμερα το Newsit στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκε να αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων, που ίσως θα ξεπερνά τις 5.000, να περιοριστεί όσο περισσότερο γίνεται σε περίπτωση εκτρόπων η χρήση δακρυγόνων και χημικών και να εφαρμοστεί το δόγμα της ανοχής και της ψυχραιμίας. Δηλαδή, να μην υπάρξουν βίαιες αντιδράσεις από τους αστυνομικούς όσο και αν προκληθούν, ενώ έλαβαν ρητή εντολή να ριχτούν στη μάχη μόνο στην περίπτωση που η κατάσταση τείνει να γίνει επικίνδυνη. Επίσης έχουν δοθεί σαφείς εντολές να μην πέσουν δακρυγόνα στις εισόδους του Μετρό. Και ίσως γι αυτό το λόγο το Μετρό στο Σύνταγμα είναι ήδη κλειστό από το πρωί.

Γνωστή ηθοποιός αποκαλύπτει: “Είδα την αδελφή μου να πεθαίνει μπροστά στα μάτια μου”

Posted: 12 Feb 2012 03:46 AM PST


Για το θάνατο της αδελφής της από καρκίνο και τα σημάδια που άφησε στη ζωή της, τις στιγμές που την ένιωθε δίπλα της, την επιλογή της να γίνει ανύπαντρη μητέρα, το ρατσισμός που βίωσε, αλλά και τα πολύ δύσκολα τελευταία δύο χρόνια μίλησε η ηθοποιός Πέννυ Σταθάκη.
"Πρώτη φορά έκλαψα στη ζωή μου σε ηλικία επτά χρόνων, όταν έχασα τη μικρή μου αδελφή. Ηταν ένα χρόνο μικρότερη. Πέθανε δίπλα μου από υπερβολική αιμορραγία από τη μύτη της. Είχε καρκίνο. Οι γονείς την έφερναν πολύ συχνά στην Αθήνα προκειμένου να της κάνουν μεταγγίσεις και παρακεντήσεις στο Παίδων. Τότε οι γιατροί έκαναν ακόμα πειράματα στα παιδιά με μεσογειακή αναιμία. Κοιμόμασταν μαζί στο ίδιο κρεβάτι. Κάθε φορά που αιμορραγούσε την έπαιρναν και την έφερναν στην Αθήνα, γιατί εμείς μεγαλώσαμε στη Λακωνία. Όταν πέθανε, είχε τη μεγαλύτερη αιμορραγία. Πλημμύρησε από αίμα και ξεψύχησε στο μαξιλάρι δίπλα μου. Αυτό με σημάδεψε σε όλη μου τη ζωή. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που η μάνα αναζητούσε το χαμένο παιδί της για πολλά χρόνια, μέχρι να γεννήσει τα τρία αδέλφια μου και να επέλθει μια σχετική ισορροπία στην οικογένεια. Ένιωθα υπεύθυνη, επειδή ήμουν η μεγαλύτερη...", εξομολογήθηκε στην "Espresso".
Για το αν αισθανόταν ευθύνη για το θάνατό της δήλωσε: "Ναι, αισθανόμουν ευθύνη επειδή παρέμεινα εγώ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ επίσης το μανιάτικο μοιρολόι. Ακόμα το έχω στ' αφτιά μου. Με έχει σημαδέψει!" και πρόσθεσε: "Δεν γνώριζα τι αρρώστια είναι. Ενα παιδί δεν μπορεί να καταλάβει τι είναι ο καρκίνος".
Όσον αφορά στα δύσκολα χρόνια που πέρασε στη ζωή της είπε: "Πέρασα πάρα πολύ δύσκολα τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά. Ολοι νομίζω περνάμε κάποια στάδια στη ζωή μας, όπου καλούμαστε να υπερβούμε τις δυνατότητές μας" και πρόσθεσε: "Όταν ήμουν έγκυος και κλήθηκα να αποφασίσω αν θα κρατήσω το παιδί μόνη μου ως μονογονεϊκή οικογένεια. Επρεπε να αποφασίσω τι θα κάνω με μια άλλη ζωή, γιατί ήμουν και παραμένω ανύπαντρη. Δόξα τω Θεώ, έπραξα κατά συνείδηση".
Τέλος, μιλώντας για την κόρη της και την απόφασή της να είναι ανύπαντρη μητέρα ανέφερε: "Τη θυμάμαι σαν εφιάλτη… Ένιωθα σαν να ήμουν δεκατεσσάρων ετών. Κουβάλαγα στο σώμα μου μια άλλη ψυχή… Δεν ήθελα να κάνω έκτρωση... Ενιωθα ανυπεράσπιστη. Οσο κι αν φαίνεται περίεργο, ακόμα και στην Ελλάδα του 2012 υπάρχει ρατσισμός απέναντι στις ανύπαντρες μητέρες" και συμπλήρωσε: "Η κόρη μου είναι ο καλός μου άγγελος και είμαι απόλυτα ευτυχισμένη από την ημέρα που την έφερα στη ζωή".

H Μ. Συνατσάκη στην πρεμιέρα του αγαπημένου της Μ. Στρατή! Φωτογραφίες

Posted: 12 Feb 2012 03:45 AM PST


Χθες έκανε πρεμιέρα στον Σταυρό του Νότου ένα πολλά υποσχόμενο τρίο! Ο Μύρωνας Στρατής, ο Ησαϊας Ματιάμπα και ο Παναγιώτης Τσακαλάκος, με φιλοδοξία να κάνουν υπέροχα τα Σαββατιάτικα βράδια μας!

Χθες και οι τρεις τους, ήταν ...υπέροχοι και κατάφεραν αυτό που υποσχέθηκαν! Να μην μείνει κανένας στο Σταυρό του Νότου, καθιστός!

Από την πρεμιέρα όπως ήταν λογικό, δεν θα μπορούσε να λείπει η αγαπημένη του Μύρωνα, Μαίρη Συνατσάκη η οποία ήταν στην παρέα του Δημήτρη Ουγγαρέζου, ο οποίος γιόρτασε εκεί τα γενέθλιά του!

Η Μαίρη όπως άλλωστε και όσοι τυχεροί βρέθηκαν στην πρεμιέρα, καταχειροκρότησε τον Μύρωνα Στρατή αλλά και τον Ησαϊα και τον Παναγιώτη.

Δες φωτογραφίες από τη όμορφη βραδιά:







Ο Μύρωνας Στρατής, ο Ησαΐας Ματιάμπα και ο Παναγιώτης Τσακαλάκος, ο καθένας με την δική του ξεχωριστή προσωπικότητα και όλοι μαζί, ανακαλύπτοντας τις κοινές μουσικές τους αγάπες, ετοίμασαν ένα κεφάτο, εξαντλητικό, νεανικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες.










ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ...Νέα-Επικαιρότητα.....

Posted: 12 Feb 2012 03:35 AM PST

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ...Νέα-Επικαιρότητα.....


Ένα από τα πιο υπέροχα βίντεο του National Geographic

Posted: 12 Feb 2012 02:11 AM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες στιγμές της Whitney Houston σε βίντεο και φωτογραφίες

Posted: 12 Feb 2012 02:07 AM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Δίπλα βλέπετε την εικόνα κατά τη μεταφορά της, νεκρή ήδη, από το ξενοδοχείο. Πιο κάτω δείτε φωτογραφίες τη περασμένη Πέμπτη, αλλά και βίντεο από μαγαζί στο οποίο παρευρέθηκε...





video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Τι θα γονατίσει την Αμερική πριν την παράδοση της Πόλης στους Έλληνες!

Posted: 12 Feb 2012 02:04 AM PST

Πολλοί φίλοι αναρωτήθηκαν τι θα πάθει τελικά η Αμερική και θα γονατίσει, όταν την Πόλη θα κατέχουν οι Ρώσοι και πριν την παράδοσή της στους Έλληνες.


Ιδού η απάντηση...
Ο Ανέστης Μαυροκέφαλος αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, την μαρτυρία του από τον παπά-Γιάννη Καλαΐδη για την παράδοση της Πόλης στους Έλληνες :

«Λίγο πριν κοιμηθεί μας ανέφερε ότι τα χρόνια που σχετίζονται με την Κωνσταντινούπολη είναι πολύ κοντά, πως εγώ θα αναχωρήσω για την Ουράνια πατρίδα αλλά εσείς θα τα προλάβετε, θα τα ζήσετε. Ακόμη ανέφερε ότι η Αμερική θα πάθει μεγάλη γεωλογική-βιολογική καταστροφή (επίθεση Αράβων) για τις καταστροφές που έχουν προξενήσει και τον άδικο θάνατο τόσων αθώων ανθρώπων».



http://hggiken.pblogs.gr














Πηγή : «ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΪΔΗΣ (ΠΑΠΑ-ΓΙΑΝΝΗΣ), (1925-2009), Σελ. 120







ΠΗΓΗ : Περίεργα - PERIERGAA: Τι θα γονατίσει την Αμερική πριν την παράδοση της Πόλης στους Έλληνες! Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μοντέλο «δόλωμα» για... διαρρήξεις

Posted: 12 Feb 2012 02:01 AM PST

Γνωστό μοντέλο, χρησιμοποιείται σαν "δόλωμα" από συμμορία κακοποιών έτσι ώστε να παίρνουν πληροφορίες για τους ευκατάστατους "πελάτες" του και στη συνέχεια να αδειάζουν τα σπίτια τους...



Αυτό το ενδεχόμενο εξετάζουν οι άνδρες της ασφάλειας Αττικής, αφού...
το τελευταίο χρονικό διάστημα, περίπου 10 διαρρήξεις σε σπίτια στα βόρεια και νότια προάστια είχαν δύο κοινά σημεία, το ένα είναι ότι οι δράστες μπήκαν παραβιάζοντας τον ομφαλό της πόρτας και το δεύτερο και πιο σημαντικό, είναι ότι όλα τα σπίτια τα είχε "επισκεφθεί" το μοντέλο για να προσφέρει τις ερωτικές υπηρεσίες του στον ιδιοκτήτη...

Σύμπτωση ή μήπως η όμορφη ξανθιά κοπέλα, η οποία έχει απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία, δίνει πληροφορίες σε συνεργούς της, για το που κρύβουν χρήματα και κοσμήματα, και βέβαια τι συστήματα ασφαλείας υπάρχουν, με αποτέλεσμα όταν εκείνοι μετά από λίγες ημέρες εισβάλουν στα σπίτια τους να γνωρίζουν που να ψάξουν αλλά και τι να αρπάξουν γρήγορα και εύκολα;

Πρώην μοντέλο η γυναίκα "αράχνη"

Η 35χρονη, η οποία έχει εγκαταλείψει την πασαρέλα και τις φωτογραφήσεις είναι πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, συνοδός πολυτελείας. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο, να πλησιάζει σαν γυναίκα "αράχνη" τα θύματά της, τα οποία είναι συνήθως επιχειρηματίες και όταν εκείνοι μπλεχτούν στον "ιστό" της να κλείνει ραντεβού μαζί τους στο σπίτι τους... Εκεί προσφέρει τις ερωτικές της υπηρεσίες έναντι βέβαια αδράς αμοιβής και επειδή παραμένει συνήθως όλη την νύχτα, έχει αρκετό χρόνο να μαζέψει πληροφορίες για τους ευκατάστατους κυρίους...

Το πρώην μοντέλο δεν έχει συλληφθεί, αφού μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αποδείξεις, ότι παίζει τον ρόλο του πληροφοριοδότη σπείρας διαρρηκτών, παρά μόνον ενδείξεις...





http://www.newsbomb.gr









ΠΗΓΗ : Περίεργα - PERIERGAA: Μοντέλο «δόλωμα» για... διαρρήξεις Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!: Κοινή πορεία οπαδών Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού αύριο στο Σύνταγμα!

Posted: 12 Feb 2012 01:58 AM PST

Σύμμαχοι απέναντι στην αβεβαιότητα για το μέλλον της Ελλάδας θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες, οπαδοί του...


Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του Πανιωνίου.Όπως προκύπτει από συνδεσμιακές πηγές, στελέχη από τα κορυφαία κλαμπ των τριών ομάδων ετοιμάζουν κοινή πορεία προς το Σύνταγμα, όπου το απόγευμα έχει προγραμματιστεί παλλαϊκό συλλαλητήριο ενόψει της ψήφισης του Μνημονίου 2 στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Η συνεννόηση έγινε το βράδυ της Παρασκευής σύμφωνα με το contra.gr και το ραντεβού έχει οριστεί για τις 14:30 σε κεντρικό σημείο του Αγίου Δημητρίου, όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ενδέχεται να συγκεντρωθούν περισσότεροι από 4.000 οπαδοί. Οι «Πάνθηρες» εκδήλωσαν ήδη τις προθέσεις τους στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Να που μπροστά σ' ένα εθνικό ζήτημα, οι οπαδικές διαφορές μένουν στην άκρη.

http://www.peramatozoa.info





ΠΗΓΗ : Περίεργα - PERIERGAA: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!: Κοινή πορεία οπαδών Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού αύριο στο Σύνταγμα! Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πρώτη είδηση διεθνώς το δράμα των Ελλήνων

Posted: 12 Feb 2012 01:55 AM PST

Με το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα και τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις βρίσκονται τα διεθνή ΜΜΕ.Τα περισσότερα απ' αυτά αναφέρονται με σκεπτικισμό στα νέα μέτρα λιτότητας, επισημαίνοντας πως παραμένει "συνεχώς ανοικτό το
ενδεχόμενο" για χρεοκοπία της χώρας".


Οι New York Times λέει πως "η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη για να πληρώσει ό,τι χρειάζεται ώστε να σώσει τις τράπεζες, όχι όμως και την ίδια την Ελλάδα", καθώς θεωρεί πως "το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα μέχρι στιγμής που να δίνει την ελπίδα πως η Ελλάδα θα μπορέσει να αναζωογονήσει την οικονομία της χωρίς την έξοδό της από το ευρώ και την υποτίμηση του νέου ελληνικού νομίσματος".

Στις ομιλίες των Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά εστιάζει κεντρικό άρθρο του Bloomberg, όπου αναφέρεται χαρακτηριστικά το γεγονός ότι και οι δύο ηγέτες ζήτησαν υποστήριξη και κομματική πειθαρχία από τους βουλευτές τους, προκειμένου να ψηφισθούν τα νέα μέτρα και να προχωρήσει το επόμενο πακέτο βοήθειας.



Με τίτλο "Εξοργισμένοι οι Έλληνες από τις νέες θυσίες για τη διάσωση" οιFinancial Times περιγράφουν αναλυτικά οι εξελίξεις στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις αντιδράσεις των Ελλήνων εργαζομένων και στα μικροεπεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο στο Σύνταγμα. "Οι Έλληνες εργαζόμενοι γεμάτοι οργή μετά την απαίτηση των ξένων πιστωτών να επιβληθούν και άλλα μέτρα στη χώρα, ώστε να αποπληρωθεί το χρέος και να αποφευχθεί μια άτακτη χρεοκοπία μέσα στο Μάρτιο".


Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το πρακτορείο Reuters, το οποίο επισημαίνει την κρισιμότητα της κατάστασης στην Ελλάδα, αναλύοντας τόσο τις ομιλίες Παπανδρέου και Σαμαρά, όσο και την αντίδραση του ελληνικού λαού για τα νέα μέτρα.

Ανυπολόγιστες οι συνέπειες για την Ελλάδα ένα βγει από τη ζώνη του ευρώ", σχολιάζει το πρακτορείο και τονίζει πως "παρά την αυξανόμενη λαϊκή εξέγερση τα μέτρα θα ψηφισθούν από το Κοινοβούλιο, όπως σχολιάζουν αναλυτές".


"Οι Έλληνες συμφωνούν σε μια σειρά από νέα μέτρα λιτότητας", είναι το πρωτοσέλιδο της βρετανικής The Independent, η οποία ωστόσο αναρωτιέται "Θα είναι αρκετά για τη σωτηρία της χώρας;"
Ο βρετανικός Guardian ρωτάει ευθέως "Μέσα ή έξω από το ευρώ η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει μέχρι αύριο [σ.σ: εννοεί σήμερα Κυριακή]". Επίσης προβάλλονται οι δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου, οι παραιτήσεις υπουργών και βουλευτών, καθώς και η απόφαση του ΛΑΟΣ να καταψηφίσει τα νέα μέτρα.

Η βρετανική Telegraph μιλάει για μια δυσάρεστη "συμφωνία με την τρόικα που ίσως αποδειχτεί ταφόπλακα για την οικονομία της χώρας", ενώ από χθες "τρέχει" στην ιστοσελίδα της ένα δημοσκοπικό ερώτημα προς τους αναγνώστες της με τίτλο "Μπορεί η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη;".



Οι απαντήσεις που ήταν στη διάθεση των αναγνωστών ήταν: α. Ναι, αν εφαρμοστούν τα μέτρα λιτότητας, η οικονομία μπορεί να ανακάμψει. β. Όχι, το ενδεχόμενο ανασχηματισμού κάνει την τελευταία ευκαιρία σωτηρίας να απομακρύνεται. γ. Είναι πολύ νωρίς για να απαντήσει κανείς.


Κανέλλη στο CNN: Θέλουμε τη ζωή μας πίσω!!!!(video)

Posted: 12 Feb 2012 01:45 AM PST

Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ τάχτηκε η Λιάνα Κανέλλη μιλώντας χθες βράδυ στο CNN...



H βουλευτή του Κ.Κ.Ε στη συνέντευξή της στο μεγαλύτερο αμερικανικό δίκτυο ανέφερε ότι ήταν καταστροφή η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ενώ τόνισε ότι θα είναι επίσης καταστροφή η παραμονή της.

"Εγώ και πολλοί άλλοι θέλουμε μια ωραία έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Θέλουμε τη ζωή μας πίσω" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα η κ. Κανέλλη ζήτησε άμεσα διεξαγωγή εκλογών: «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι εκλογές τώρα. Δεν υπάρχει νομιμοποίηση για να υπογράψουμε το μέλλον δύο-τριών γενεών. Κανείς δεν εξέλεξε τον Λουκά Παπαδήμο. Επιλέχθηκε».

Δείτε το βίντεο:





ΠΗΓΗ : Περίεργα - PERIERGAA: Κανέλλη στο CNN: Θέλουμε τη ζωή μας πίσω!!!!(video) Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δείτε τα μαγιό του 2012 (Βίντεο)

Posted: 12 Feb 2012 01:42 AM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πρόταση που πρέπει να απαιτήσει ο λαός από όσους πολιτικούς ψηφίσουν το νέο μνημόνιο. Εγγυήσεις και υπογραφές και για την αποτυχία του

Posted: 12 Feb 2012 01:38 AM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Βγαίνουν συνέχεια σε δραματικούς τόνους και μας λένε καθημερινά τι θα γίνει σε περίπτωση άτακτης χρεοκοπίας και αν δεν ψηφίσουμε το μνημόνιο.


Ας βγουν ανοιχτά...
όλοι αυτοί οι πολιτικοί που πρόκειται να υπερψηφίσουν το νέο μνημόνιο και ας υποσχεθούν στον Ελληνικό λαό, ότι ψηφίζοντας το νέο μνημόνιο, όσα δραματικά μας περιγράφουν δεν θα συμβούν σε λίγους μήνες ή σε 1-2-3 χρόνια, όταν θα έχουν τελειώσει και τα δανικά του νέου μνημονίου, όπου μέχρι τότε εκτός από την χρεοκοπία θα έχουν ξεπουλήσει και οτιδήποτε ελληνικό υπάρχει στην χώρα.

Όπως η ΤΡΟΙΚΑ απαιτεί τις υπογραφές τους για το ξεπούλημα, να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ως Ελληνικός λαός να υπογράψουν ότι δεν θα ακολουθήσει άτακτη χρεοκοπία μετά την υπογραφή του νέου μνημονίου.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα υπογράψουν πως δέχονται την ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΕΥΣΗ των περιουσιών τους και των οικογενειών τους, αλλά και την ΑΜΕΣΗ δίκη τους ως εθνικοί προδότες.

Τέρμα τα ψέματα. Τέρμα η κοροϊδία. Αν συμφωνείτε, κοινοποιήστε αυτό το αίτημα άμεσα σε πολιτικούς και βουλή, κανάλια, τύπο, ηλεκτρονικά μέσα και όπου αλλού μπορείτε.



Αναγνώστης



Μιμούνταν το Μητσοτάκη και τους χτύπησε κεραυνός!

Posted: 12 Feb 2012 01:34 AM PST

Παραείναι πολλά τα γεγονότα για ν΄αποτελούν απλά συμπτώσεις!



Διαβάστε τι συνέβη χθες στον «Σέντρα Fm» και δεν θα το πιστεύετε. Κατά τη διάρκεια της
απογευματινής εκπομπής «Αυτογκόλλητοι» των Τσουβέλα και Τσιμπούλη, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η μεγάλη νεροποντή στην Αθήνα, οι παρουσιαστές είχαν μια… «φαεινή» ιδέα!
Τι έκαναν; όπως διαβάζουμε στο enimerosi24, έκαναν το λάθος να μιμηθούν τη φωνή του… Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Την ώρα εκείνη ξέρετε τι συνέβη; χτύπησε κεραυνός τον ραδιοφωνικό σταθμό με έδρα το Χαλάνδρι, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας…!


Τα σχόλια… δικά σας!

Ρίξε κλοτσιά στον κώλο του Παπανδρέου! - Παιχνίδι

Posted: 12 Feb 2012 01:25 AM PST





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΒΙΝΤΕΟ: Ματατζής αρχίζει να ψεκάζει τον...εαυτό του και τους συναδέλφους του

Posted: 11 Feb 2012 11:09 PM PST

10/02/2012 μετά την μεγάλη κινητοποίηση και τα θλιβερά επεισόδια που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας, υπήρξαν και ευτράπελα.


Πλάνο πρώτο: Ένας κουκουλοφόρος προσπαθεί να κλωτσήσει καφάσι προς το μέρος των αστυνομικών, όμως του «κολλάει» στο πόδι και αναγκάζεται να…
οπισθοχωρήσει. Τρία άτομα βοήθεια χρειάστηκε για να το βγάλει!

Δεύτερο πλάνο: Παρατηρήστε τον σκύλο. Με το που ακούει τον κρότο τρελαίνεται και αρχίζει τα «τρελά» του. Πηδάει σαν κατσίκι πάνω – κάτω προς άγνωστη κατεύθυνση.

Τρίτο πλάνο: Χαλάει ο σωλήνας με τα δακρυγόνα και ο ΜΑΤατζής αρχίζει να ψεκάζει τον… εαυτό του και τους συναδέλφους του.

Τέταρτο πλάνο: Λίγο μετά τα άσκοπα δακρυγόνα ένας κουκουλοφόρος προσπαθεί να ρίξει ένα «αντικείμενο», τύπου καφάσι, αλλά… πιάνεται στον λαιμό του και αρχίζει τις σβούρες.

Δείτε το βίντεο, γιατί… άλλο να σας το λέμε και άλλο να το βλέπετε…


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tο κατάπτυστο άρθρο 13 της δανειακής σύμβασης

Posted: 11 Feb 2012 11:04 PM PST

ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 13 ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ [ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ]


BRUSELS:547482.2
DRAFT 02/03/12 2:54PM


13. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

(1) Η παρούσα Σύμβαση και κάθε εξωσυμβατική αξίωση που γεννάται σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το Αγγλικό δίκαιο.

(2) Τα Μέρη υποχρεούνται να υπαγάγουν κάθε διαφορά που ενδέχεται να προκύψει σε σχέση με τη νομιμότητα, εγκυρότητα, ερμηνεία ή εκτέλεση της παρούσας Σύμβασης στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.

(3) Ο Όρος 13(2) εφαρμόζεται προς όφελος του ΕΤΧΣ. Κατά συνέπεια, τίποτε από όσα αναφέρονται στον όρο 13(2) δεν εμποδίζει το ΕΤΧΣ από το να εκκινήσει διαδικασίες αντιδικίας (οι"Διαδικασίες") στα δικαστήρια του Επωφελούμενου Κράτους Μέλους ή του εφαρμοστέου δικαίου της παρούσας Σύμβασης και το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος αποδέχεται αμετάκλητα την υπαγωγή στην αρμοδιότητα των ανωτέρω δικαστηρίων. Στο μέτρο που το επιτρέπει ο νόμος, το ΕΤΧΣ θα μπορεί να εκκινήσει παράλληλες Διαδικασίες σε περισσότερες από μια από τις ανωτέρω δικαιοδοσίες.

(4) Το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος και η Τράπεζα της Ελλάδος παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφασης ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που αυτό δεν απαγορεύεται από αναγκαστικό νόμο.



tvxs.gr


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ο Κ.Π Καβάφης για τους «αναμορφωτές» μας

Posted: 11 Feb 2012 11:01 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Με το Σταυρό στο χέρι δεν πας μπροστά. Πας Ψηλά!!


Κι όσο στον έλεγχό τους προχωρούνε,

βρίσκουν και βρίσκουν περιττά, και να παυθούν ζητούνε·

πράγματα που όμως δύσκολα τα καταργεί κανείς.

Εν μεγάλη Ελληνική αποικία, 200 π.Χ.

Ότι τα πράγματα δεν βαίνουν κατ' ευχήν στην Αποικία

δεν μέν' η ελαχίστη αμφιβολία,

και μ' όλο που οπωσούν τραβούμ' εμπρός,

ίσως, καθώς νομίζουν ουκ ολίγοι, να έφθασε ο καιρός

να φέρουμε Πολιτικό Αναμορφωτή.



Όμως το πρόσκομμα κ' η δυσκολία

είναι που κάμνουνε μια ιστορία

μεγάλη κάθε πράγμα οι Αναμορφωταί

αυτοί. (Ευτύχημα θα ήταν αν ποτέ

δεν τους χρειάζονταν κανείς). Για κάθε τι,

για το παραμικρό ρωτούνε κ' εξετάζουν,

κ' ευθύς στον νου τους ριζικές μεταρρυθμίσεις βάζουν,

με την απαίτησι να εκτελεσθούν άνευ αναβολής.



Έχουνε και μια κλίσι στες θυσίες.

Παραιτηθείτε από την κτήσιν σας εκείνη·

η κατοχή σας είν' επισφαλής:

η τέτοιες κτήσεις ακριβώς βλάπτουν τες Αποικίες.

Παραιτηθείτε από την πρόσοδον αυτή,

κι από την άλληνα την συναφή,

κι από την τρίτη τούτην: ως συνέπεια φυσική·

είναι μεν ουσιώδεις, αλλά τι να γίνει;

σας δημιουργούν μια επιβλαβή ευθύνη.



Κι όσο στον έλεγχό τους προχωρούνε,

βρίσκουν και βρίσκουν περιττά, και να παυθούν ζητούνε·

πράγματα που όμως δύσκολα τα καταργεί κανείς.


Κι όταν, με το καλό, τελειώσουνε την εργασία,

κι ορίσαντες και περικόψαντες το παν λεπτομερώς,

απέλθουν, παίρνοντας και την δικαία μισθοδοσία,

να δούμε τι απομένει πια, μετά

τόση δεινότητα χειρουργική.-


Ίσως δεν έφθασεν ακόμη ο καιρός.

Να μη βιαζόμεθα· είν' επικίνδυνον πράγμα η βία.

Τα πρόωρα μέτρα φέρνουν μεταμέλεια.

Έχει άτοπα πολλά, βεβαίως και δυστυχώς, η Αποικία.

Όμως υπάρχει τι το ανθρώπινον χωρίς ατέλεια;

Και τέλος πάντων, να, τραβούμ' εμπρός.



Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

Απαγγέλει ο Χρίστος Τσάγκας Μουσική Φίλιππος Περιστέρης

www.hamomilaki.gr

Ο θεσμός της Αστυνομίας στην Αρχαία Ελλάδα

Posted: 11 Feb 2012 10:57 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


Η προέλευση του όρου "ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ" των σύγχρονων κρατών έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελληνική λέξη "ΠΟΛΙΤΕΙΑ", η οποία σήμαινε το σύνολο των Αρχών και η δύναμη ή η εξουσία του προϊσταμένου ( άρχοντα ) να μεριμνά για τη τήρηση των θεσπισθέντων και να καθιστά αυτά απαραβίαστα......

Ο όρος "ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ" προέρχεται από την σύνθεση των όρων "Άστυ" και "Νόμος", παρελήφθη από τους Ρωμαίους ως "P O L I T I A" με την ίδια έννοια, δηλαδή την έννοια την οποία είχε καθορίσει ο Αριστοτέλης (καλή τάξη-διοίκηση της πόλεως- προστασία της ζωής ,της τιμής και της περιουσίας των πολιτών), με την έννοια την οποία είχε καθορίσει ο Πλάτωνας (κατά Νόμο ρύθμιση της ζωής της πόλεως), ο Ισοκράτης (η ψυχή της πόλεως - το σύμβολο ευφυΐας, αυτή που σκέπτεται τα πάντα και ρυθμίζει κάθε κακό και αντιμετωπίζει πάσα επισυμβαίνουσα συμφορά), αλλά και άλλοι αρχαίοι σοφοί.

Από τη Ρώμη ο όρος "POLITIA", ο οποίος αναφερόταν τόσο στο σύνολο των κρατικών Αρχών αλλά και στην Αστυνομία ειδικότερα, μεταπήδησε στη Γαλλία ως " POLICE" από τη Γαλλία στην Αγγλία με την ίδια ορολογία και από εκεί στη Γερμανία ως "POLIZEI" και στην Ιταλία ως "POLIZIA".

Ο διεθνής όρος της "Αστυνομίας" με την Ελληνική έννοια ισχύος της "ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ" είναι μια απόδειξη του ρόλου τον οποίο διαδραμάτισε η Ελλάδα από την αρχαιότητα στη Παγκοσμιότητα των Εθνών .

Ο όρος "Πολιτεία" παρατηρούμε ότι μέχρι τον ΙΔ΄ αιώνα σήμαινε την γενική έννοια της Κρατικής εξουσίας. Από τον ΙΔ΄ αιώνα έως τον ΙΗ΄, ο όρος προσδιορίζει πλέον συγκεκριμένα έργα της "Αστυνομίας" αφού καθορίζονται τα νομικά πλαίσια αστυνομικών αρμοδιοτήτων ή έργων που καλύπτουν τη πρόοδο των πόλεων.

Τέλος η αστυνομία σαν θεσμός συνδέεται με την εμφάνιση «της πόλεως» του «άστεως». Το άστυ είναι το πρώτο συνθετικό στοιχείο της έννοιας αστυνομίας. Παράλληλα έχουμε και την εμφάνιση του Δικαίου «του Νόμου», δηλαδή του δεύτερου συνθετικού στοιχείου της ίδιας έννοιας . Έτσι βλέπουμε ότι η πόλη και το Δίκαιο συμπορεύονται στην κοινωνική εξέλιξη.

Ο όρος λοιπόν αστυνομία προήλθε από τη σύνθεση δύο φαινομένων, ενός πραγματικού (άστυ - πόλη) και ενός πνευματικού (Δικαίου – Νόμος).

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Η Ιστορία της Ελληνικής Αστυνομίας αρχίζει ουσιαστικά από τον 5ο αιώνα Π.Χ, κατά τον οποίο ιστορικές έρευνες αποδεικνύουν την ύπαρξη διακεκριμένων αστυνομικών Αρχών, την περίοδο αυτή στη πόλη των Αθηνών.

Νωρίτερα και μέχρι τον 7ο π.χ αιώνα δεν υπήρχαν ιδιαίτερες αστυνομικές Αρχές στην Αθήνα, αφού η άσκηση αστυνομικών δικαιωμάτων υπαγόταν στο βασιλιά.

Άγνωστη παραμένει η Αστυνομική Αρχή στη μυθική εποχή των Αθηνών, τη περίοδο δηλαδή που περιλαμβάνει την ιστορία της Αττικής από τους αρχαιότατους βασιλείς μέχρι του Θησέα (1.300π.χ.).

Από τον 5ο π.χ αιώνα, όταν τέθηκαν οι βάσεις του μεγαλείου και της ακμής των Αθηνών, καθιερώθηκαν και αστυνομικές Αρχές, που είχαν σαν αποστολή ανάλογη με αυτή των σύγχρονων Αστυνομικών Αρχών. Κύριο μέλημα αυτής της πρώτης αρχαίας Αστυνομίας ήταν η ευκοσμία, η υγιεινή και η καθαριότητα, η προστασία των ηθών, η αγορανομική επιτήρηση, η επιτήρηση των οικοδομών, η επιτήρηση των ξένων, η πρόληψη των δημοσίων δυστυχημάτων και πολλά άλλα αντικείμενα τα οποία σήμερα αποτελούν συνήθεις και καθημερινές ενασχολήσεις μιας σύγχρονης και εύρυθμης αστυνομίας. Είναι εξακριβωμένο ιστορικά ότι οι ποικιλόμορφες αυτές αστυνομικές ασχολίες δεν ήταν στη μέριμνα μιας και μόνης Αστυνομικής Αρχής αλλά ήταν λεπτομερώς κατανεμημένες σε διαφόρους αρχές της Πολιτείας. Η εποπτεία όλων τούτων των αρχών, ως προς την αστυνομική εξουσία, ανήκε στο ανώτατο Αθηναϊκό δικαστήριο, τον Άρειο Πάγο.

Άρχοντες που εκτελούσαν αστυνομικά καθήκοντα στη πολιτεία των Αθηναίων ήσαν οι "Αστυνόμοι", για την αστυνόμευση των οδών , οι "Aγορανόμοι", οι "Σιτώνες ή Σιτοφύλακες ", οι "Μετρονόμοι" και οι "Επιμελιτές Εμπορίου" για την αστυνόμευση της αγοράς και του εμπορίου. Άλλοι άρχοντες που εκτελούσαν Αστυνομικά καθήκοντα ήταν οι "Γυναικονόμοι", οι "Τειχοποιοί", οι "Επιμελητές των υδάτων (κρουνών)", οι "Φύλακες λιμένων", οι "Ένδεκα", οι "Στρατηγοί", και ιδίως ο "Πολέμαρχος", οι "Πρυτάνεις", και οι "Περίπολοι".

Από τους ανωτέρω ειδικότερα οι "Αστυνόμοι" είχαν την επίβλεψη των οδών και της καθαριότητας της πόλης, τη συντήρηση των κτηματικών ορίων, για να προλαμβάνονται οι διαφορές , την επιμέλεια του ιερού Ναού της Πανδήμου Αφροδίτης και καθήκοντα Αστυνομίας Ηθών.

Οι "Αγορανόμοι" ασκούσαν ειδική επίβλεψη στις τιμές και στη καθαριότητα των τροφίμων , οι "Σιτοφύλακες" ασκούσαν εποπτεία στο εμπόριο σιτηρών ειδικά, οι δε "Επιμελητές Εμπορίου" ασκούσαν εποπτεία στη διακομιδή και επάρκεια των βιοτικών αγαθών .

Οι "Γυναικονόμοι" κατά τον Πλούταρχο ασκούσαν αστυνόμευση επί των ηθών, "εζημίουν τους ακοσμούντας".

Οι "Τειχοποιοί", επόπτευαν το μεγαλύτερο έργο της Ελληνικής Αρχαιότητας. Ήταν δέκα και εξελέγχονταν ένας από κάθε φυλή. Επιμελούνταν την συντήρηση και επισκευή του μέρους των τειχών που είχαν ανατεθεί σε κάθε φυλή.

Οι "Επιμελητές Υδάτων" (κρουνών) ,επιμελούνταν την διανομή του νερού και τη καθαριότητα των πηγών, οι δε "φύλακες λιμένων", ασκούσαν εποπτεία στα πλωτά μέσα και στην κίνηση στα λιμάνια.

Οι "Ένδεκα" επιμελούνταν κυρίως την εκτέλεση των καταδιωκτικών αποφάσεων σε θάνατο. Οι "Στρατηγοί" ασκούσαν εξουσία στους Στρατευμένους πολίτες, ενώ επικεφαλής των Αστυνομικών Εξουσιών ήταν ο "Πολέμαρχος" ο οποίος είχε και την επίβλεψη των ξένων.

Οι "Πρυτάνεις" ασκούσαν αστυνόμευση στη βουλή και την Εκκλησία του Δήμου, οι δε "Περίπολοι" ήταν υποχρεωτικά στρατευμένοι νέοι από 18-20 ετών, οι οποίοι αναλάμβαναν να φυλάνε τη πόλη και τα φρούρια της Αττικής.

Να σημειωθεί ότι πολλές μεγάλες προσωπικότητες της Αρχαίας Αθήνας διαχειρίσθηκαν αστυνομικέ αρχές όπως ο νικητής της Σαλαμίνας Θεμιστοκλής ο οποίος διετέλεσε "Επιμελητής κρουνών" ο μεγάλος ρήτορας Δημοσθένης ο οποίος διετέλεσε "Σιτώνης", ο Επαμεινώνδας των Θηβών ο οποίος διετέλεσε "Υδρονομέας".

Αρχαίοι συγγραφείς, όπως ο Πλάτωνας στους "Νόμους" του (ΙΑ΄ 918α΄), δραματικοί ποιητές, όπως ο Σοφοκλής, Φιλόσοφοι όπως ο Αριστοτέλης, ο μέγας ρήτορας της αρχαιότητας Δημοσθένης μας πληροφορούν για τους Αστυνομικούς θεσμούς στην αρχαιότητα.





Πηγή

Μίλα του βρώμικα

Posted: 11 Feb 2012 11:12 PM PST

Φορέσατε τα καινούργια διάφανα εσώρουχά σας, μπήκατε μέσα στον πιο στενό κορσέ που βρήκατε στα μαγαζιά και σκαρφαλώσατε πάνω στα ψηλοτάκουνα πομ πομ γοβάκια που έχετε δει να φορούν οι πρωταγωνίστριες σε όλες τις ερωτικές σκηνές του κινηματογράφου.


Επαναλαμβάνουμε όμως, πως στις ταινίες που βλέπετε με το τσουβάλι ο λεγάμενος έχει κοιλιακούς που θυμίζουν αρχαίο γλυπτό, δε βρωμάνε οι κάλτσες του, δε ρεύεται, δεν αερίζεται μπροστά στη λαμπερή star και ικανοποιείται με ό, τι και να του κάνει η διάσημη κυρία.
Από την άλλη στην πραγματική ζωή θέλει λίγη προσπάθεια παραπάνω. Μην τα περιμένετε όλα στο πιάτο, άλλωστε για να "δουλέψει το εργαλείο" θέλει δουλειά πολύ.

Καλά τα ακριβά σας εσώρουχα, τα αιθέρια έλαια και τα μεταξωτά σεντόνια, αλλά ο στόχος είναι να τρίξουν οι σουμιέδες, να σπάσουν τα πατώματα, να κοπεί το κρεβάτι σας στα δύο και να σας βγει το όνομα σε όλη τη γειτονιά.

Για να επιτευχθεί αυτό βγάλτε όλη τη δευτεράντζα που κρύβετε μέσα σας (όλες κρύβουμε μία μη ντρέπεστε), απελευθερώστε την αγριόγατα με τα γαμψά νύχια και αφεθείτε στα χέρια του άλλου σας μισού.

Χτυπηθείτε, ιδρώστε, κουνηθείτε σα βραζιλιάνα στο καρναβάλι του Μοσχάτο και πείτε του και δυο λόγια παραπάνω.
Προτείνετε εναλλακτικά παιχνίδια όπως το κλασικό του γιατρού και ανεβείτε πίστα λέγοντας όλο νάζι, "θέλεις να παίξουμε την καντίνα; εγώ θα είμαι η πελάτισσα και εσύ το λουκάνικο".


Εάν δεν καταλάβει πείτε του πως διψάτε και θέλετε να σας σερβίρει milkshake, αλλιώς υποκριθείτε πως πάθατε υπογλυκαιμία και ορμήξτε με μανία στο "γλειφιτζούρι" που κρύβει.

Όπως και να έχει αυτός ο αγώνας αναμένεται πολύ απαιτητικός και σας θέλουμε γλωσσοκοπάνα, έτοιμη για όλα.

Για να σας δούμε!





πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι πιο ξεκαρδιστικές φάρσες μεταξύ ζευγαριών [video]

Posted: 11 Feb 2012 10:22 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Πλησιάζει η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και πολλά ζευγάρια έχουν ήδη προγραμματίσει πώς θα το γιορτάσουν. Στο παρακάτω βίντεο, όμως, θα δείτε μια κάπως διαφορετική προσέγγιση και αν θέλετε πάρτε και καμιά ιδέα!


Δείτε ξεκαρδιστικές φάρσες που σκαρώνουν ζευγάρια μεταξύ τους,
όμως θέλει προσοχή γιατί μπορεί να καταλήξει σε... άγριο τσακωμό!





ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΗΛΟ-japan

Posted: 11 Feb 2012 10:18 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rusian Inst -ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΗΛΟ

Posted: 11 Feb 2012 10:13 PM PST



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





Σπάνιο βίντεο με αποκαλυπτική Ζέτα Δούκα !!!

Posted: 11 Feb 2012 09:42 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Η Ζέτα Δούκα τελείως γυμνή! Πολύ σπάνιο βίντεο!


Η σκηνή είναι από την Ελληνική σειρά «Εκτός πορείας»…




ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ

Posted: 11 Feb 2012 09:38 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Η ιστορία ξεκινάει από πολύ παλιά. Το μήνυμα είναι ενημερωτικό για όσους δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη γιατί μας "αγαπάνε" τόσο πολύ οι "σωτήρες" μας...


ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΗ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΥΒΟΙΑ:



Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΞΗΓΑΓΕ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΑ ΣΕ 150 ΧΩΡΕΣ ΑΝΑ TΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΑΝΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ 'Ε', και ΕΙΧΕ ΩΣ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ.

Η ΕΥΒΟΙΑ (ΕΥ + ΒΙΟΣ = ΣΩΣΤΟΣ ΒΙΟΣ) ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΑ, ΚΥΡΙΩΣ ΒΩΞΙΤΗ (ΟΛΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ) ΑΠΟ TON ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ AΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΝΩ Η ΕΥΒΟΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ...

Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΡΑΚΗ (ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ) ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ 'Ε', ΕΙΧΕ ΩΣ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΥΚΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ 'ΕΙΔΙΚΩΝ' ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΣΜΙΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ 60.000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΤΟ... ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ!

ΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΙΑ (ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ) ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΤΗ... ΛΗΜΝΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ (βλ. ΕΒΡΑΙΟΙ).

ΓΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ" ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ, Γ. ΑΛΥΦΑΝΤΗ, Α' ΕΚΔΟΣΗ.

ΕΠΙΣΗΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΥΜΠΙΝΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΚΟ... ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ. ΑΚΟΜΑ, ΡΟΥΜΠΙΝΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΟΠΟΥ ΤΟ ΝΑΤΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ... ΑΠΟΘΗΚΕΣ!

ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΑ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ!

Τον Φεβρουάριο τού 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση 'ραδονίου' στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας.

Η μέτρηση ήταν 9550 Μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150!

Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή, κ. ά.

Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη ουρανίου στις προαναφερθείσες περιοχές.

Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση τού εκεί υπεδάφους από την TVX GOLD τού γνωστού George Soros, το οποίο εμπεριέχει όχι μόνο χρυσό, αλλά και ουράνιο.

Και ρωτάμε: ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ;

Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις 23/2/96, αναφέρει για τ' απο- τελέσματα τών μετρήσεων τού ΙΓΜΕ. Γύρω στο ποσό τών 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία τών κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους.

Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοιτάσματα ουρανίου που περιέχει16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως: ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουνε εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων.


Αναφέρεται ότι: η περιοχή και μόνο τού όρους Σύμβολο τού νομού Καβάλας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου... ΔΙΕΘΝΩΣ.

Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (το 1998) ήταν 20.000 δολάρια το γραμμάριο!.

Βάσει των παραπάνω, με κάθε επιφύλαξη και σύμφωνα με υπολογισμούς από τα παραπάνω, εμπεριέχονται 48 εκατ. Τόνοι ουρανίου προς 20δις δολάρια ο τόνος δηλ. συνολικά

$ 960.000.000.000.000.000 (τα μηδενικά είναι σωστά και είναι):
960 τετράκις εκατομμύρια δολ.!!!!

ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ $ 96.000.000.000 Διαβάστε το δυνατά (96 δισεκ. δολ.!!!!

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ... ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ....

Να, λοιπόν, γιατί θέλουν την Μακεδονία!

Τι είναι;

Posted: 11 Feb 2012 09:15 PM PST

Αν νομίζετε πως αυτό που απεικονίζεται στην φωτογραφία είναι παγωτό,κάνετε μεγάλο λάθος.

Ανακαλύψτε την σοκαριστική αλήθεια στην συνέχεια .

Πρόκειται για μηχανικά
διαχωρισμένο κοτόπουλο που χρησιμοποιείται

από τα fast food για chicken nuggets και μπιφτέκια.



Επίσης χρησιμοποιείται για επεξεργασμένα προϊόντα κοτόπουλου που βρίσκουμε στα σουπερ μάρκετ.
Αφού αφαιρεθούν τα βασικά κομμάτια κρέατος από το κοτόπουλο,
όλα τα υπόλοιπα κομμάτια όπως κόκκαλα, εντόσθια κτλ
τοποθετούνται σε ένα ειδικό μηχάνημα το οποίο τα πιέζει και τα πολτοποιεί
με αποτέλεσμα την ροζ μάζα που μοιάζει με παγωτό.
Στην συνέχεια και εξαιτίας των βακτηρίων που συγκεντρώνει,το μηχανικά διαχωρισμένο κοτόπουλο πλένεται με αμμωνία!
Τέλος, του δίνεται τεχνητάη γεύση κοτόπουλου καιβάφεται με συνθετικό χρώμα.


Το τελικό αποτέλεσμα είναι κάπως έτσι



Λαχταριστό, ε;


Bon appétit!!!!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η "Βίβλος" του διαβόλου !!!

Posted: 11 Feb 2012 11:38 AM PST

Η εθνική βιβλιοθήκη της Στοκχόλμης στη Σουηδία έχει κάθε λόγο να θεωρείται μία από τις πιο διάσημες βιβλιοθήκες παγκοσμίως. Σε μία ειδικά κλιματιζόμενη αίθουσα, φιλοξενεί ένα βιβλίο που όμοιό του δεν υπάρχει στον κόσμο,
 τον Codex Gigas ή αλλιώς το Giant Book που είναι γνωστό και με το όνομα η «Βίβλος του διαβόλου».


Διαβάστε παρακάτω περισσότερα για αυτό το απίστευτο θέμα


Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε μέγεθος και παλαιότερο μεσαιωνικό κείμενο που έχει διασωθεί. Είναι ένα τεράστιο βιβλίο ύψους 92 εκατοστών, πλάτους 51 εκατοστών και βάρους 75 κιλών. Το βιβλίο είναι τόσο μεγάλο που χρειάζονται δύο βιβλιοθηκάριοι για να το μετακινήσουν.

Μέσα σε 600 σελίδες, η Βίβλος του διαβόλου περιλαμβάνει χειρόγραφα κείμενα από την Παλιά και την Καινή Διαθήκη, δαιμονικά ξόρκια, γιατροσόφια, τρόπους να εξαγνίσεις την ψυχή σου, σπάνιες ιατρικές μεθόδους και πρακτικές για την ίαση της επιληψίας και του πυρετού, αλλά και λύσεις για ασυνήθιστα προβλήματα όπως το πώς να βρεις ένα κλέφτη. Μάλιστα στις τελευταίες σελίδες της βίβλου υπάρχει μία λίστα με τις ημέρες που θα πέσει το Πάσχα τα επόμενα χρόνια.

Ο θρύλος της συγγραφής του!

Η ιστορία αυτού του ανεκτίμητου έργου τέχνης είναι συνάμα μυστηριώδης και εντυπωσιακή. Ο θρύλος λέει ότι το βιβλίο γράφτηκε στις αρχές του 13ου αιώνα στο μοναστήρι Podlazice της Βοημίας από ένα Βενεδικτίνο μοναχό, ο οποίος καταδικάστηκε να χτιστεί ζωντανός επειδή παραβίασε ένα κώδικα του μοναστηριού. Υπήρχε μόνο ένας τρόπος να γλιτώσει ο μοναχός από αυτήν την ανυπόφορη τιμωρία.

Υποσχέθηκε να γράψει το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό χειρόγραφο του κόσμου που, θα αποθέωνε το μοναστήρι για πάντα. Είχε μόνο 24 ώρες στη διάθεσή του για να ολοκληρώσει αυτό το «χρέος» και μετά θα ήταν ελεύθερος να ζήσει.Ο μοναχός ξεκίνησε να συντάσσει μία βίβλο, γράφοντας πάνω σε δέρματα ζώων. Λέγεται ότι χρειάστηκε το δέρμα 160 γαϊδάρων για να ολοκληρώσει το έργο του.

Επιπλέον με τη βοήθεια έγχρωμων μελανιών δημιούργησε και πολλές εικονογραφήσεις. Ο θρύλος λέει ότι καθώς πλησίαζαν τα μεσάνυχτα, ο μοναχός άρχισε να συνειδητοποιεί ότι ήταν αδύνατον να ολοκληρώσει μόνος του χωρίς καμία βοήθεια το βιβλίο και ζήτησε από το διάβολο βοήθεια. Οι δύο τους τότε φαίνεται να κάνανε μία μυστική συμφωνία. Ο διάβολος θα βοηθούσε τον μοναχό να ολοκληρώσει το σύγγραμμά του, παίρνοντας όμως ως αντάλλαγμα την ψυχή του.

Πουλώντας την ψυχή του ο άτυχος μοναχός, ολοκλήρωσε τη βίβλο και συμπεριέλαβε στη "Βίβλο" και την εικόνα του σατανά, στη σελίδα 290 (στη φωτογραφία), δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο της ευγνωμοσύνη του στο διάβολο για την απλόχερη βοήθεια που του προσέφερε. Έτσι το χειρόγραφο πήρε και το όνομα του «ευεργέτη του»: «Η Βίβλος του διαβόλου».

Η ατυχία που συνόδευε τη "Βίβλο"!

Το βιβλίο άλλαξε πολλά χέρια από τότε. Σε όποια χέρια κι αν πέρναγε όμως, έφερνε μαζί του και την καταστροφή. Στο διάβα του έσπειρε μόνο καταστροφές, αρρώστιες και το θάνατο.

Φυσικά ο θρύλος δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα, παρόλα αυτά κάθε χρόνο πολλοί επιστήμονες και εμπειρογνώμονες προσπαθούν να ξεκλειδώσουν τα μυστικά του. Έχει υποβληθεί σε αρκετά τεστ από έμπειρους ερευνητές, γραφολόγους και εγκληματολόγους. Δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι κρύβεται ένα άτομο πίσω από τη συγγραφή ενός τόσο μεγάλου βιβλίου, όμως το ότι δεν υπάρχει καμία διόρθωση σε καμία από τις χειρόγραφες σελίδες τους οδηγεί σε αυτό τον ισχυρισμό.

Δείτε στο βίντεο την "Βίβλο" του διαβόλου για να αντιληφθείτε τις εντυπωσιακές διαστάσεις της !

Τι είναι ο σαμανισμός;

Posted: 11 Feb 2012 11:35 AM PST

Μάγοι-γιατροί, προφήτες, σοφοί θεραπευτές...

Ο σαμανισμός γενικά συνδέεται με αυτόχθονες πληθυσμούς, ειδικότερα σε συνύπαρξη με ανιμιστικές ή τοτεμικές θρησκείες. Αυτή η συσχέτιση δεν είναι εντελώς ακριβής. Ο σαμανισμός μπορεί να ανιχνευτεί σε κάθε πολιτισμό, σε
κάθε κοινωνία σε όλη την ιστορία. Μπορεί ακόμη να βρεθεί ως μια πρακτική που περιλαμβάνεται σε κάθε θρησκεία, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων θρησκειών του κόσμου.

Η λέξη «σαμάν» κατάγεται από τις φυλές Tungus της Σιβηρίας. Σύμφωνα με την κοινότερη αντίληψη, σαμάνος είναι το κάθε πρόσωπο, που λειτουργεί ως ένας μάγος-γιατρός, προφήτης, ή ένας σοφός θεραπευτής. Ενώ υπάρχουν σαμάνοι που κάποιες φορές γίνονται πολύ δύσκολα αντιληπτοί ως τέτοιοι μέσα στον πολιτισμό όπου βρίσκονται, υπάρχουν επίσης συχνά σαμάνοι που είναι πλήρως ενσωματωμένοι και καταξιωμένοι ως μέλη μιας κοινωνίας.

Γενικά υπάρχουν τρεις τρόποι, μέσα από τους οποίους μπορεί ένα άτομο να γίνει σαμάνος:

κληρονομικότητα

κάλεσμα

σκόπιμη προσπάθεια.

Το άτομο που γίνεται σαμάνος μέσα από σκόπιμη προσπάθεια θεωρείται γενικότερα πολύ πιο αδύναμος από κάποιο άτομο, που δέχεται το κάλεσμα στο σαμανισμό και σε κάποιους πολιτισμούς ποτέ δεν γίνεται αποδεκτός ως ένας αληθινός σαμάνος. Ένα άτομο, που έχει γεννηθεί μέσα σε μια οικογένεια σαμάνων, ειδικότερα αν η γενεολογική γραμμή των σαμάνων πάει πίσω πολλές γενεές, παρουσιάζει συχνά μια φυσική ροπή και δέχεται το κάλεσμα για την πρακτική του σαμανισμού. Πολλοί σαμάνοι δέχτηκαν το κάλεσμα από κάποια άλλη δύναμη ώστε να αναλάβουν την πρακτική χωρίς να έχουν γεννηθεί μέσα σε μία οικογένεια σαμάνων, ή να αναζητούν ενεργά να γίνουν σαμάνοι.

Ο σαμανισμός δεν είναι θρησκεία από μόνος του. Ενεργεί συχνά ακολουθώντας τα θρησκευτικά πιστεύω του πολιτισμού, μέσα στον οποίο ζει ο σαμάνος, ή τα συγκεκριμένα πιστεύω που έχει ο ίδιος ο σαμάνος. Ενώ ο σαμάνος προσφέρει πνευματική καθοδήγηση σε αυτούς που τη ζητούν, οι σαμανικές πρακτικές είναι περισσότερο για την πνευματική ανάπτυξη και τους στόχους του ιδίου. Στο βαθμό που οι άλλοι αντιλαμβάνονται, ο σαμάνος είναι γενικά ο θεραπευτής τους (φυσικά, πνευματικά, ή και τα δύο), αλλά αυτό είναι περισσότερο ένα «υποπροϊόν» του χαρίσματος που έχει ο σαμάνος. Ο σαμάνος εύχεται να εξελιχθεί και να γίνει ένα περισσότερο διαφωτισμένο άτομο, για το λόγο αυτό, ο σαμανισμός είναι μια «ατραπός του γίγνεσθαι» για το σαμάνο. Ο σαμανισμός είναι μια μυστικιστική διαδικασία.


Το κάλεσμα στο σαμανισμό συχνά ξεκινά με όνειρα θανάτου και αποσυναρμολόγησης. Αυτά τα όνειρα είναι κάπως τραυματικά για το άτομο. Αποτελούν επίσης την εισαγωγή, που προηγείται ενός ασυνήθιστου ονείρου. Για το σαμάνο υπάρχουν δύο είδη ονείρων. Συνηθισμένα όνειρα είναι τα κανονικά όνειρα στερημένα από νόημα, ή όπως τα περισσότερα όνειρα που έχουν οι άνθρωποι σε καθημερινή βάση. Το ασυνήθιστο όνειρο είναι αναμφισβήτητο όσον αφορά τη σπουδαιότητα του μηνύματός και του περιεχομένου του, καθώς και μιας αίσθησης επιτακτικότητας με την οποία η πληροφορία χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί με κάποιον τρόπο, που ο σαμάνος οφείλει να διακρίνει.


Ο σαμάνος χρησιμοποιεί ονειρικά μονοπάτια για να προσεγγίσει πληροφορίες. Σε πολλές περιπτώσεις ο σαμάνος ακόμη προκαλεί την ψυχή του να αφήσει το σώμα για να περπατήσει τα ψυχικά μονοπάτια και να αναζητήσει πληροφορίες. Αυτές οι δύο πρακτικές είναι σήμερα περισσότερο γνωστές ως συνειδητό ονείρεμα και αστρική προβολή. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι για το σαμάνο, τα συμβάντα σε ένα όνειρό του και τα ψυχικά μονοπάτια είναι τόσο πραγματικά, αν όχι περισσότερο, όπως και τα συμβάντα της φυσικής πραγματικότητας. Ένας άλλος τρόπος που χρησιμοποιείται από το σαμάνο για να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες, είναι μέσω της έκστασης. Έκσταση είναι η μετάβαση σε μια αλλαγμένη κατάσταση της συνείδησης. Η πιο κοινή μέθοδος για να επιτευχθεί μια αλλαγμένη κατάσταση συνείδησης είναι μέσα από τη χρήση ρυθμικής τυμπανοκρουσίας ή μέσα από ψαλμωδίες. Κάποιες σαμανικές τεχνικές ακόμη χρησιμοποιούν παραισθησιογόνες ουσίες ώστε να εισέλθουν σε μία άλλη κατάσταση. Κατά τη διάρκεια της έκστασης ο σαμάνος μπορεί να δει μια ασυνήθιστη πραγματικότητα και εκείνη τη στιγμή είναι πιθανό κάποια πνεύματα ή θεότητες να καταλάβουν το σώμα του σαμάνου και να τον βοηθήσουν.

Συνήθως η επόμενη μεγάλη δοκιμασία του σαμάνου είναι να μεταστοιχειώσει κάποιο δηλητήριο. Αυτό περιλαμβάνει την πρόσληψη δηλητηρίου στο σώμα και έπειτα την μετάλλαξή του σε κάποια αβλαβή ουσία. Αν ο σαμάνος αποτύχει, μπορεί να πεθάνει. Αυτή η δοκιμασία μπορεί ακόμη να συμβεί στα ψυχικά μονοπάτια, καθώς ο ονειρικός και ο ψυχικός κόσμος είναι εξίσου πραγματικοί για το σαμάνο. Αν ο σαμάνος αποτύχει, αυτή η δοκιμασία μπορεί να μην αποβεί με φυσικό τρόπο μοιραία στο ψυχικό πεδίο, αλλά το άτομο θεωρείται τότε πολύ αδύναμο για να γίνει ένας αληθινός σαμάνος.

Οι σαμάνοι εργάζονται σε συνεργασία με τα πνεύματα. Τα πνεύματα μπορεί να περιλαμβάνουν θεότητες, προγόνους, νεκρούς σαμάνους, ζώα, φυτά, έντομα, ή διάφορα άλλα είδη πνευμάτων, όπως πέτρες, σύννεφα, ή ποτάμια. Αυτή η πίστη, ότι οτιδήποτε μέσα στο σύμπαν έχει ένα πνεύμα, ονομάζεται «ανιμισμός». Η έκσταση χρησιμοποιείται για να καλέσει αυτά τα πνεύματα να συνεργαστούν με το σαμάνο, ωστόσο αυτή η μέθοδος δεν είναι η μοναδική που χρησιμοποιείται. Η μίμηση ενός πνεύματος, ή η μεταμφίεση στη μορφή ενός πνεύματος μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόσκληση ενός συγκεκριμένου πνεύματος ώστε να βοηθήσει το σαμάνο. Ένα πνεύμα μπορεί ακόμη να εμφανιστεί αυθόρμητα στο σαμάνο σε μια ασυνήθιστη συνάντηση στο φυσικό κόσμο ή στα ψυχικά πεδίο, για να κάνει το σαμάνο να αντιληφθεί ότι χρειάζεται να εργαστεί περισσότερο σε μια όψη της ατομικής του εξέλιξης. Αυτά τα πνεύματα ακόμη συχνά βοηθούν το σαμάνο, όταν εργάζεται στη θεραπεία ενός άλλου ατόμου.


Όταν ένα πνεύμα συμφωνεί να εργαστεί με ένα σαμάνο, αυτό μπορεί να συμβεί για ένα μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα που εξαρτάται από την ανάγκη. Τα πνεύματα μεγάλης διάρκειας είναι κοινώς αντιληπτά κυρίως ως «τοτέμ». Η μακρόχρονη σχέση με ένα τοτέμ έχει ιδιαίτερη σημασία για το σαμάνο. Περιλαμβάνει σεβασμό και εμπιστοσύνη μεταξύ του πνεύματος και τους σαμάνου. Ένας αρκετά βαθύς δεσμός με ένα τοτέμ εξασφαλίζει στο σαμάνο το δώρο της μεταμόρφωσης. Σε αυτό το σημείο ο σαμάνος δεν μιμείται απλά ή μεταμφιέζεται στη μορφή ενός πνεύματος, αλλά το πνεύμα παραχωρεί στο σαμάνο τις δυνάμεις του. Για όλες τις προθέσεις και τους σκοπούς, εκείνη την στιγμή δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ του σαμάνου και του πνεύματος. Πραγματική αλλαγή της μορφής κυρίως συμβαίνει στον πνευματικό κόσμο, ωστόσο υπάρχουν θρύλοι σε πολλούς πολιτισμούς φυλών, για σαμάνους που υπήρξαν τόσο σπουδαίοι και δυνατοί, που μπορούσαν να μεταμορφωθούν σε οποιοδήποτε ζώο από το φυσικό βασίλειο.

Οι σαμάνοι αναγνωρίζονται ως σπουδαίοι θεραπευτές και σοφοί διδάσκαλοι. Εξαιτίας των επαφών τους με άλλους κόσμους οι σαμάνοι έχουν πρόσβαση στη διδασκαλία και τη γνώση, που ίσως δε θα μπορούσαν να κατέχουν με άλλο τρόπο. Οι σαμάνοι μπορεί να χρησιμοποιούν φυσικούς ή πνευματικούς τρόπους για να θεραπεύσουν κάποιον, κάτι που αποφασίζεται ανάλογα με την περίπτωση. Τα πνεύματα μπορούν να διδάξουν ένα σαμάνο, ο οποίος με τη σειρά του μπορεί να περάσει αυτή τη γνώση σε άλλους.

Ακόμη και μετά τις δοκιμασίες που περνά ο σαμάνος, του θανάτου, της μεταστοιχείωσης του δηλητηρίου, μετά επίσης και την εκμάθηση της συνεργασίας με πνεύματα και της πορείας στα πνευματικά μονοπάτια, κάποιος δε θεωρείται σαμάνος. Πράγματι, κάποιος μπορεί να επιτύχει θαυμάσια στις δοκιμασίες και να μάθει όλα τα εργαλεία που χρειάζεται να μάθει ένας σαμάνος, και να είναι και σπουδαίος και δυνατός, αλλά όλα αυτά δεν εξασφαλίζουν αναγκαία σε κάποιον τη δυνατότητα να αυτοαποκαλείται σαμάνος. Στην ουσία, στις περισσότερες περιπτώσεις, αν κάποιος αυτοαποκαλείται σαμάνος, πιθανότατα δε θα τον πάρουν στα σοβαρά, ή δε θα θεωρηθεί σαμάνος από τα μέλη της κοινότητας. Το πιο σημαντικό πράγμα για να γίνει κάποιος αληθινά ένας σαμάνος, είναι να αναγνωρίσουν οι άλλοι το άτομο αυτό και να του απονείμουν τον τίτλο του σαμάνου.

Δημόσιο: Ξεμπλοκάρουν με κριτήρια το εφάπαξ

Posted: 11 Feb 2012 11:23 AM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Εφάπαξ κατά προτεραιότητα θα δίνεται σε όσους δημοσίους υπαλλήλους πληρούν συγκεκριμένα κοινωνικά ή οικονομικά κριτήρια. Συγκεκριμένα, το 20% των χρημάτων (περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ) θα διατίθενται για την καταβολή του βοηθήματος σε άτομα
που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, έχει ξεκινήσει σειρά επαφών για το θέμα και το επόμενο διάστημα θα ζητήσει από τη διοίκηση του ταμείου να καθορίσει τα κριτήρια που θα λαμβάνονται υπόψη. Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στα τέλη Ιανουαρίου, οπότε και θα μπορέσουν οι ασφαλισμένοι που πληρούν τα συγκεκριμένα κριτήρια να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ουσιαστικά η κατάσταση στο ταμείο είναι πλέον εκτός ελέγχου και είναι χαρακτηριστικό πως 560 άτομα έχουν πεθάνει χωρίς να προλάβουν να πάρουν το βοήθημα. Αρκεί να αναφερθεί πως αυτήν τη στιγμή καταβάλλεται το εφάπαξ σε όσους υπέβαλαν αίτηση τον Δεκέμβριο του 2009, ενώ η «μαύρη τρύπα» αγγίζει πλέον τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ.


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο γενικός διευθυντής του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, Νίκος Καλάκος, ο οποίος σημειώνει πως «η εφεδρεία έβαλε ταφόπλακα στο ταμείο. Αυτήν τη στιγμή είναι σε εκκρεμότητα 47.000 αιτήσεις, ενώ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα φτάσουν τις 60.000. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όσοι υποβάλλουν τώρα τα χαρτιά τους θα πάρουν το βοήθημα ύστερα από επτά με οκτώ χρόνια».

Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως με πρόσφατη ρύθμιση το εφάπαξ καταβάλλεται μειωμένο στους δημοσίους υπαλλήλους. Η μείωση είναι σε άμεση συνάρτηση με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και κυμαίνεται από 15% έως 20%.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται τα εξής:

Οσοι δημόσιοι υπάλληλοι υπέβαλαν αίτηση φέτος θα πάρουν μειωμένο εφάπαξ κατά 20%. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως κατά μέσο όρο χάνουν 9.000 ευρώ.

Οι 22.000 δημόσιοι υπάλληλοι που υπέβαλαν αίτηση μέσα στο 2010 και ακόμα περιμένουν θα έχουν μείωση στο εφάπαξ 15%. Καμία μείωση δεν υπήρξε στο βοήθημα σε όσους κατέθεσαν τα χαρτιά τους το 2009.

Παράλληλα αναζητούνται εναλλακτικά σενάρια για να «ξεμπλοκάρει» η καταβολή του εφάπαξ και να επιταχυνθεί η διαδικασία. Μεταξύ άλλων εξετάζεται το ενδεχόμενο να δίνεται μία προκαταβολή της τάξης του 50% του βοηθήματος στους ασφαλισμένους.

Για τον υπολογισμό του εφάπαξ λαμβάνονται υπόψη δύο παράγοντες: τα χρόνια ασφάλισης και ο μισθός. Ειδικότερα:

1. Χρόνος ασφάλισης είναι τα έτη που υπηρέτησε ο υπάλληλος ως μόνιμος και κατέβαλε νόμιμα εισφορά.

2. Μισθός ασφάλισης είναι το πηλίκο της διαίρεσης του συνόλου των μηνιαίων αποδοχών που έλαβε ο ασφαλισμένος κατά τα πέντε έτη που προηγούνται της ημερομηνίας εξόδου από την υπηρεσία επί των οποίων παρακρατήθηκαν ασφαλιστικές εισφορές υπέρ του ταμείου διά του αριθμού 70.






This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές