Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

www.tsekouratoi.gr


www.tsekouratoi.gr


ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ 21 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ - 20 ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΟΥ ΛΑΟΣ!!!

Posted: 12 Feb 2012 03:29 PM PST


Διαγράφηκαν όλοι! Με ανακοινώσεις των Παπανδρέου-Σαμαρά και Καρατζαφέρη διαγράφηκαν όλοι όσοι ψήφισαν κατά της νέας σύμβασης και όσοι ήταν απόντες. Θα έχουν ενδιαφέρον από εδώ και πέρα οι..
πολιτικές εξελίξεις...

fimmotro

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

περασε το μνημονιο..τα αποτελεσματα της ψηφοφοριας!!

Posted: 12 Feb 2012 03:24 PM PST


Ελάχιστες εκπλήξεις, οι περισσότεροι από αυτούς που έλεγαν ότι δεν θα το ψηφίσουν το ψήφισαν και η...
νέα σύμβαση πέρασε με χαρακτηριστική ευκολία και άνεση. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ονομαστικής ψηφοφορίας :
ΝΑΙ : 199
ΟΧΙ : 74
ΠΑΡΩΝ : 5

fimotro

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Το 48,1% των Ελλήνων είναι υπέρ της χρεοκοπίας!

Posted: 12 Feb 2012 03:18 PM PST


Οι Έλληνες έχουν ξεπεράσει τα όρια της αντοχής τους και
φαίνεται πως προτιμούν το σκοτεινό...

σενάριο μιας χρεοκοπίας, από την προοπτική των νέων μέτρων.



Ενδεικτική του κλίματος είναι η έρευνα που έκανε η RASS για λογαριασμό της εφημερίδας «Παρόν». Ένα 48,1% λέει ναι στη χρεοκοπία, το 38% λέει «όχι», ενώ το 61,5% ζητά αμέσως εκλογές.



Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με μεγάλη διαφορά με ποσοστό 21,4%, ενώ το ΠΑΣΟΚ συντρίβεται και είναι στη συγκεκριμένη έρευνα τέταρτο κόμμα με 8,7% έναντι 14,8% που είχε στην προηγούμενη.



Δεύτερο κόμμα είναι πλέον η Δημοκρατική Αριστερά με ποσοστό 13,7% έναντι 6,2% που είχε στην προηγούμενη έρευνα.

Τρίτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,8% έναντι 5,9% που είχε στην προηγούμενη έρευνα, το ΚΚΕ λαμβάνει 7,1% έναντι 8,5% και ακολουθούν οι Οικολόγοι με 4,2%, ο ΛΑΟΣ με 3,9%, η ΔΗΣΥ με 2,9%, η Χρυσή Αυγή με 2,8% και το Άρμα Πολιτών με το 1,2%.



Το 3,7% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα ενώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου βρίσκεται στο 20%.

24wro

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

ΣΟΚ: Προσπάθησαν να πουλήσουν μωρό 10 ημερών έναντι 10.000 ευρώ

Posted: 12 Feb 2012 03:12 PM PST

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgTvM_Do1sDZA7T3-msDsZruNxgj3j7APwwe7opqODN5Kpph7s4sc0LRQzm7Rdgy86Gkq62n35VqaR7UCm-paHOXEysZgQzea_tk3minehe0tNSlKgywaLioFU2UQ2A_T_HLELbXimaYhea/s320/newego_LARGE_t_1101_53565998_type12128.jpgΕξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Τρίπολης κύκλωμα,
που εμπλέκεται σε αγοραπωλησίες βρεφών...

ενώ συνελήφθησαν χθες στον Πειραιά δύο άντρες και μία γυναίκα Βούλγαροιόλοι μέλη του κυκλώματος, ηλικίας 50, 51 και 39 ετών αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, η εξάρθρωση του κυκλώματος επετεύχθη μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, που είχε η ασφάλεια Τρίπολης, σχετικά με δράση κυκλώματος αγοραπωλησίας βρεφών. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας οργανώθηκε επιχείρηση και αστυνομικοί προσποιούμενοι τους αγοραστές κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με το κύκλωμα. Μετά από πολυήμερη διαπραγμάτευση συμφωνήθηκε η αγοροπωλησία βρέφους αντί του ποσού των 10.000 ευρώ.





Έτσι χθες σε προκαθορισμένη συνάντηση, σε καφετέρια στον Πειραιά, προσήλθαν η 39χρονη Βουλγάρα μητέρα του βρέφους, μαζί με τους άλλους δυο ομοεθνείς της και παρέδωσαν στους αστυνομικούς που εμφανίστηκαν ως υποψήφιοι αγοραστές το νεογέννητο αγοράκι. Αφού παρέλαβαν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, οι αστυνομικοί επενέβησαν άμεσα και τους συνέλαβαν.





Το δέκα ημερών βρέφος μεταφέρθηκε κι έχει φροντίδα στο νοσοκομείο παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», με την συνδρομή της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού».





Επιπλέον, από την αστυνομία επισημαίνεται ότι ο 51χρονος Βούλγαρος είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης στις δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου και Κορινθίας, για το ίδιο αδίκημα.



ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Πόσα παίρνουν τελικά οι βουλευτές;

Posted: 12 Feb 2012 03:03 PM PST

http://www.newsbeast.gr/files/temp/30F70839692937F11E2DC25CFFECCDC8.jpgΑποδοχές, επιδόματα και προνόμια των πολιτικών την ώρα που ο λαός πεινάει
...

Την ώρα που οι Έλληνες βλέπουν να επέρχεται δραματική συρρίκνωση στο εισόδημά τους, με τα μέτρα-σοκ που θα φέρει το νέο μνημόνιο, οι εκπρόσωποί μας στο κοινοβούλιο, δεν… ανησυχούν καθώς οι αμοιβές τους μένουν στα ίδια, υψηλά, επίπεδα.







Η σκληρή λιτότητα που έρχεται για εκατομμύρια εργαζόμενους φέρνει ξανά στο προσκήνιο τα προκλητικά προνόμια που απολαμβάνουν οι «300» της Βουλής.





Ο ακριβής υπολογισμός των βουλευτικών αποδοχών είναι ιδιαίτερα δύσκολος και απαιτεί σύνθετες διαδικασίες, δεδομένου ότι το τελικό ποσό διαμορφώνεται από συνυπολογισμό σειράς παραγόντων.





Ωστόσο μπορούμε, με επιφύλαξη, να προσδιορίσουμε σε περίπου 7.200 ευρώ το μέσο όρο των καθαρών αποδοχών ενός βουλευτή, στις οποίες βέβαια προστίθενται οι αποζημιώσεις για συμμετοχή στις επιτροπές, που είναι επί της ουσίας ένας αστάθμητος παράγοντας αφού συνήθως διαφέρει κάθε μήνα.





Κατόπιν τούτων, παρουσιάζουμε μια λίστα με καθαρά ενδεικτικούς αριθμούς που όμως δίνουν μια γενική εικόνα για το ύψος των αποδοχών των εκπροσώπων μας στο κοινοβούλιο.





- Η βασική αποζημίωση των βουλευτών είναι περίπου 5.700 ευρώ.

- Η συμμετοχή σε κάθε Επιτροπή αποζημιώνεται με περίπου 270 ευρώ.





Ο βουλευτής επίσης δικαιούται:





- Επίδομα οργάνωσης γραφείου ίσο με το 20%, περίπου 1.150 ευρώ, εφ όσον εκλέγεται στην Αττική και με 25%, περίπου 1.450 ευρώ, αν εκλέγεται σε άλλη περιφέρεια.

- Ατέλεια για τηλεφωνικές συνδέσεις (το πόσες εξαρτάται από την περιφέρεια που εκλέγεται) και μέχρι 13.500 ευρώ ετησίως, δηλαδή περίπου 1.100 ευρώ το μήνα.

- Αποζημίωση εκπροσώπησης του κοινοβουλίου στο εξωτερικό ίση με το 1/20 της βουλευτικής αποζημίωσης, δηλαδή περίπου 1.150 ευρώ.

- Κινητό τηλέφωνο έως 250 ευρώ το μήνα.

- Αποστολή δωρεάν επιστολών μέχρι 1000 ευρώ μηνιαίως.

- Εξοπλισμός γραφείου (υπολογιστές, εκτυπωτές κλπ) έως 5.500 ευρώ (άπαξ, μετά την εκλογή)

- Οργάνωση γραφείου για τους βουλευτές Επικρατείας και των περιφερειών Α' και Β' Αθήνας , Α' και Β' Πειραιά, ποσό ίσο με το 20%της αποζημίωσης τους δηλαδή 1150 ευρώ και για τους βουλευτές των άλλων περιφερειών 25% δηλαδή περίπου 1.400 ευρώ.

- Για διαμονή σε ξενοδοχείο ή μίσθωση κατοικίας για τους βουλευτές της περιφέρειας ποσό 1.000 ευρώ.

- Έξοδα κίνησης στους βουλευτές Επικρατείας, Α' και Β' Αθηνών , Α' και Β' Πειραιά 450 ευρώ το μήνα, στους βουλευτές που οι περιφέρειές τους είναι κοντά στην Αθήνα 600 ευρώ, σε όσους είναι πιο μακριά 750 ευρώ και στους βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσων 1000 ευρώ το μήνα.

- 52 αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής, για τους βουλευτές που εκλέγονται σε περιφέρεια πάνω από 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

- Αυτοκίνητο που του χορηγεί η Βουλή με διαδικασία leasing.





Δικαιούνται επίσης δύο υπαλλήλους που πληρώνονται από τη Βουλή, δύο αποσπασμένους από δημόσιες υπηρεσίες και ένα αστυνομικό.





Όσον αφορά τις συντάξεις:





Δικαίωμα σύνταξης οι βουλευτές θεμελιώνουν στα τέσσερα χρόνια και το 55ο έτος της ηλικίας, για όσους έχουν θητεύσει στη Βουλή μέχρι το 1993. Για όσους είναι μετά το 1993 απαιτούνται τέσσερα χρόνια θητείας αλλά και το 65ο έτος της ηλικίας.





Η βουλευτική σύνταξη ισοδυναμεί με το 25% της βουλευτικής αποζημίωσης που προσαυξάνεται μέχρι το 17ο έτος της θητείας, οπότε ο βουλευτής παίρνει πλήρη σύνταξη που αντιστοιχεί στο 80% της βουλευτικής αποζημίωσης, δηλαδή 4.350 ευρώ κατά προσέγγιση.





Τονίζουμε και πάλι ότι όλοι οι αριθμοί είναι κατά προσέγγιση και στοχεύουν σε μια ενδεικτική απεικόνιση των βουλευτικών αποδοχών.

24wro

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2......

Posted: 12 Feb 2012 02:58 PM PST

ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΥ ΟΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Έχουν ψηφίσει μέχρι στιγμής, περίπου 150 βουλευτές. Οι μισοί δηλαδή. Δεν προκύπτουν μεγάλες ανατροπές και εκπλήξεις. Αυτό σημαίνει ότι θα περάσει η νέα σύμβαση χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Σε λίγο αναλυτικό ρεπορτάζ για την...
ψηφοφορία...

fimotro

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Σοκ στην Κρήτη από το βιασμό 15χρονης

Posted: 12 Feb 2012 02:52 PM PST


Αποτροπιασμό και θυμό προκαλεί η είδηση της σεξουαλικής κακοποίησης
ανήλικης από δυο αγνώστους!

Οι αστυνομικές αρχές στην Κρήτη και συγκεκριμένα στη περιοχή του Μεσαρά έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών οι οποίοι φέρονται να βίασαν μια 15χρονη.


Οι δυο άντρες, σύμφωνα με πληροφορίες, έπεισαν το κορίτσι να τους ακολουθήσει λέγοντάς της ότι είναι γνωστοί του πατέρα της. Στη συνέχεια, αφού την οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία και τη βίασαν την εγκατέλειψαν αβοήθητη και εξαφανίστηκαν.

Η ανήλικη κατάφερε να φτάσει στο σπίτι της και να διηγηθεί τα όσα συνέβησαν, ενώ ακολούθησε και καταγγελία στην Αστυνομία.
newsbomb




ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Τους 1.500.000 θα φτάσουν οι άνεργοι έως το τέλος του 2012

Posted: 12 Feb 2012 02:45 PM PST

http://www.newsbeast.gr/files/temp/74DBD072CB156699FDB4C526D6560A94.jpgΓια το 30% του εργατικού δυναμικού κάνει λόγο η ΓΣΕΕ.
..

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής τον Νοέμβριο 2011 το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 20,9%, κάτι που οφείλεται στην παρατεταμένη βαθιά ύφεση και στα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που οδηγούν σε συρρίκνωση της απασχόλησης. Αλλά παρά τα ιστορικά υψηλά επίπεδα που καταγράφει η ανεργία ο αριθμός των ανέργων δεν είναι 1.029.587 άτομα, αλλά αισθητά μεγαλύτερος.







Όπως ορθά αναφέρει η ΓΣΕΕ η Ελληνική Στατιστική Αρχή και ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) μετρούν διαφορετικά μεγέθη της ανεργίας. Η Στατιστική Αρχή μετρά το σύνολο της ανεργίας (εγγεγραμμένης και μη), ενώ ο ΟΑΕΔ μετρά μόνο την εγγεγραμμένη ανεργία.





Η Στατιστική Αρχή εφαρμόζει κατά τη διενέργεια των μετρήσεών της τους σχετικούς κανονισμούς της Eurostat που όμως δεν οδηγούν στην καταγραφή της πραγματικής ανεργίας. Το ακριβές μέγεθος προκύπτει μόνον αν γίνουν οι προβολές στο μέλλον των στατιστικών σειρών των τελευταίων περίπου 30 χρόνων της απασχόλησης και της ανεργίας.





Στηριζόμενη στις προβολές αυτές η ΓΣΕΕ εκτιμά ότι ο αριθμός των ανέργων στη χώρα περί το τέλος του 2012 οπότε θα έχει ήδη λήξει η απασχόληση των εποχικώς απασχολουμένων σε ολόκληρο το τουριστικό φάσμα θα ξεπερνά τα 1.500.000 άτομα, δηλαδή το 30% του εργατικού δυναμικού.

24wro

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

κράζει την Μερκελ μεσα απο το νεο του τραγουδι ο Νότης..ακουστε το

Posted: 12 Feb 2012 02:37 PM PST


Ο γνωστός καλλιτέχνης επιστρέφει με ένα άκρως κοινωνικό
τραγούδι σε μουσική του Αλέκου Χρυσοβέργη και στίχους του Σπύρου Γιατρά.

Ένα τραγούδι που ταιριάζει απόλυτα με την ιδιοσυγκρασία και τα «πιστεύω» του ερμηνευτή, στο οποίοι δεν λείπουν τα...
μηνύματα στους Γερμανούς αλλά και στους πολιτικούς μας.

«Η Πλατεία» είναι προπομπός νέο δίσκου του Νότη Σφακιανάκη που αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη από την UniversalMusic .

«Και αν βάζουν σύρτες στις ψυχές μας/ Στο στόμα μας ταινία/ Υπάρχουν πεζοδρόμια/ Υπάρχει κι η πλατεία».

Ακούστε το τραγούδι:


himaira




ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Η στιγμή της ρίψης του μνημονίου..

Posted: 12 Feb 2012 02:31 PM PST



Στο ίδιο έργο θεατές..

Μνημόνια εκσφενδονίζονται στην Βουλή, οι βουλευτές βλέπουν μπάλα και η Αθήνα παραδομένη στην πυρά..
Τα σημερινά συνηθισμένα γεγονότα, έγιναν πρωτοσέλιδο στα ξένα ΜΜΕ.
Για άλλη μια φορά...




















Από την dailymail



ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Αεροπορική τραγωδία στο Κονγκό

Posted: 12 Feb 2012 02:26 PM PST


Αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα στη Λαϊκή Δημοκρατία
του Κονγκό, κοντά στην ανατολική πόλη Μπουκαβού, από το οποίο έχασε τη ζωή του ο επικεφαλής των συμβούλων του προέδρου του Κονγκό Ζοζέφ Καμπίλα ενώ τραυματίστηκε σοβαρά και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι και ο πιλότος του αεροσκάφους είναι νεκρός.


«Δυστυχώς πρέπει να επιβεβαιώσω το θάνατο του Κατούμπα Μουάνκε και του πιλότου» του αεροσκάφους, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Λάμπερτ Μέντε τηλεφωνικώς.

Το δυστύχημα, το πιο πρόσφατο από μία σειρά από συντριβές αεροσκαφών σε μια χώρα που έχει ένα από τα χειρότερα επίπεδα αεροπορικής ασφάλειας παγκοσμίως, σημειώνεται την ώρα που ο Καμπίλα προετοιμάζεται να σχηματίσει νέο κυβερνητικό συνασπισμό μετά την αμφιλεγόμενη νίκη του στις εκλογές του Νοεμβρίου.

«Είναι μια πολύ μεγάλη απώλεια, ο Μουάνκε θεωρείτο το στήριγμα της προεδρικής πλειοψηφίας» προσέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο υπουργός Οικονομικών Ματάτα Πόνιο Μάπον και ο αξιωματούχος Αντουάν Νγκόντα τραυματίστηκαν βαριά και η κυβερνήτης της επαρχίας του Νότιου Κίβου Μαρσελίν Κισάμπο Ροχούγια τραυματίστηκε ελαφρά, διευκρίνισε.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός των νεκρών και είναι συγκεχυμένες οι πληροφορίες που υπάρχουν για το δυστύχημα, κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

newsbeast





ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Πού βγαίνει η γενιά των 400 ευρώ;

Posted: 12 Feb 2012 02:14 PM PST


Παραδοσιακά ταβερνάκια, τσιπουράκι και μεζές...Η κρίση έχει αλλάξει τις συνήθειες στην βραδυνή...

έξοδο, ιδίως για τους νέους, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά σήμερα η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.



Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες εγκαταλείπουν τα μπαρ, τα κλαμπ, τα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης και, στο πλαίσιο των νέων οικονομικών δεδομένων, προτιμούν τις οικονομικές εξόδους, σχολιάζει η εφημερίδα.



Την «στροφή» αυτή της νυχτερινής διασκέδασης παραδέχονται και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων. «Ανοίξαμε ορμώμενοι από τις νέες συνήθειες. βλέποντας ότι ο κόσμος, ακόμη και η νεολαία, παρατούσε τα κλαμπ και τα μπαρ» λέει ένας από τους ιδιοκτήτες μεζεδοπωλείου στα Εξάρχεια. «Η μόδα των κλαμπ έχει έρθει πλέον σε δεύτερη μοίρα για τους νέους, αντίθετα, έχουν αυξηθεί τα μαγαζιά που συνδυάζουν το φαγητό με το ποτό σε χαμηλές τιμές. Και είναι λογικό», προσθέτει ιδιοκτήτης Στο Γκάζι.



«Εξαιτίας των πενιχρών χρημάτων που μας απομένουν, αναγκαστικά θα επιλέξουμε να βγούμε εκεί που είναι χαμηλότερες οι τιμές», λένε κάποιο από τους καλύτερους... πελάτες σε τέτοια ταβερνάκια.



24ωρο


ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Μιλάμε πια για ΠΡΟΔΟΣΙΑ!

Posted: 12 Feb 2012 02:07 PM PST

Κατά την είσοδο του στην Βουλή, ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε...


«ετοιμάζονται να ψηφίσουν τον θάνατο της Ελλάδας. Από εδώ και πέρα, αρχίζει η βαριά λέξη, ΠΡΟΔΟΣΙΑ» και μπήκε για να συναντήσει τους βουλευτές, να τους κοιτάξει στα μάτια και να τους τα πει από κοντά.



«Θέλω να πάω μέσα να τους δω στα μάτια. Ετοιμάζονται να ψηφίσουν τον θάνατο της Ελλάδας...


Στέλνουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Παλέψαμε, αγωνιστήκαμε και νικήσαμε και τις δύο φόρες (Κατοχή, Χούντα). Θα νικήσουμε και τώρα. Από εδώ και πέρα αρχίζει η βαριά λέξη ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Πάω να τους το πω».

24ωρο

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Μνημόνιο ή χρεοκοπία?Στο ίδιο έργο θεατές!

Posted: 12 Feb 2012 02:01 PM PST


Στο ίδιο έργο θεατές! Για ακόμη μια φορά παρακολουθούμε
το νέο επεισόδιο της σειράς «Μνημόνιο ή χρεοκοπία». Το σενάριο κι αυτή τη φορά επαναλαμβάνεται και μοιάζει με κακή απομίμηση του προηγούμενου ομώνυμου επεισοδίου του μήνα Οκτωβρίου.
Πρωταγωνιστές ακόμη μια φορά η πολιτική ηγεσία της χώρας, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τον βασικό συμπρωταγωνιστή και «ψυχή» ολόκληρης της σειράς επεισοδίων, τον Ελληνικό λαό.

Η πλοκή και σ' αυτό το επεισόδιο διαδραματίζεται σε δύο σκηνικά, το ένα είναι το Ελληνικό κοινοβούλιο και το άλλο, όλη η υπόλοιπη χώρα με μεγαλύτερη έμφαση την πρωτεύουσα της χώρας και ειδικότερα τους δρόμους γύρω από το κοινοβούλιο.

Το σενάριο δεν καταφέρνει να πρωτοτυπήσει για μια ακόμη φορά και αναλώνεται στην ίδια πλοκή και στους σχεδόν, ίδιους διαλόγους κυρίως από την πολιτική ηγεσία αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα και σε ρόλο κομπάρσου, τις αντιδράσεις και διαμαρτυρίες του λαού. Δεν λείπουν και πάλι, η αντίθεση των συναισθημάτων, κυρίως στο σκηνικό του κοινοβουλίου, όπου ηρωικές δηλώσεις από βουλευτές πως αρνούνται να υπερψηφίσουν τα νέα μέτρα απειλώντας μάλιστα για αρνητική ψήφο, τελικά να μετατρέπονται σε δειλές αποφάσεις προτιμώντας να παραιτηθούν και να παραχωρήσουν την έδρα τους, αποδεικνύοντας, ξανά, την αδυναμία τους για ανάληψη της ευθύνης των αποφάσεών τους και του πολιτικού κόστους αυτών. Κάποιοι άλλοι βέβαια –η μειοψηφία- επιμένουν στην αρνητική ψήφο ενώ οι περισσότεροι ζουν στην ψευδαίσθηση πως σώζουν τη χώρα…

Σε όλο αυτό το επεισόδιο, ο λαός παρουσιάζεται σαν θεατής με συναισθήματα οργής και απόγνωσης, αλλά συγχρόνως και αδύναμος να πάρει την τύχη της χώρας και του μέλλοντός του στα δικά του χέρια. Παρόλα αυτά του δίνεται ο δικός του μονόλογος, την στιγμή που βρίσκεται διαμαρτυρόμενος έξω από τη Βουλή, ο οποίος, όμως, διακόπτεται βίαια ως συνήθως, με την παρέμβαση του τρίτου προσώπου στην σειρά των επεισοδίων που δεν είναι άλλο από τις δυνάμεις καταστολείς.

Όσο για το τέλος του επεισοδίου, μην ελπίζετε σε εκπλήξεις καθώς η κατάληξη είναι ξανά η ίδια. Τα μέτρα υπερψηφίζονται, η πολιτική ηγεσία νιώθει δικαιωμένη και ο λαός προδομένος και με την οργή του να ξεχειλίζει βυθίζεται σε μεγαλύτερη απόγνωση. Αφήνοντας τον θεατή να ελπίζει σε κάποια ανατροπή στο επόμενο επεισόδιο προγραμματισμένο για τον Ιούνιο.

Να σημειώσουμε πως η σειρά είναι Γερμανικής παραγωγής, συγχρηματοδοτούμενη από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ στους τίτλους τέλους επισημαίνεται πως ομοιότητες με πρόσωπα και καταστάσεις είναι τελείως συμπτωματική.


Μακάρι να ήταν ένα κακογραμμένο σενάριο, μα δυστυχώς είναι η πραγματικότητα. Με μόνη διαφορά, πως ακόμη είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ροή της ιστορίας.


Γιάννης Κ.

himaira



ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως

Posted: 12 Feb 2012 01:56 PM PST

Περίπου 30 άτομα πριν από λίγη ώρα..
. επιτέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως.


24ωρο

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

H ΔΗ.ΣΥ. για τα επεισόδια στην Αθήνα

Posted: 12 Feb 2012 01:50 PM PST

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της...
Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τα επεισόδια κατά το σημερινό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ:



«Η οργανωμένη αλητεία των κουκουλοφόρων κατέλυσε για μια ακόμη φορά το κράτος και την ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας.




Περιουσίες πολιτών, επιχειρήσεις, εμπορικά καταστήματα, ιστορικά κτίρια, αλλά και η αξιοπρέπεια και η αισθητική της πόλης παραδόθηκαν στην εγκληματική τους μανία.


Αν το πολιτικό σύστημα δεν ακολουθήσει το δρόμο της ευθύνης και της εφαρμογής των νόμων, η κοινωνία θα είναι έρμαιο στους λαϊκισμούς των ψευτοεπαναστατών και στις διαθέσεις των κουκουλοφόρων».

24ωρο

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Καμμένη μηχανή της ομάδας ΔΕΛΤΑ πριν λίγο...

Posted: 12 Feb 2012 01:45 PM PST

Τη φωτογραφία ανέβασε πολίτης από..
. το προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Δείτε την εικόνα ολόκληρη πιο κάτω...





24ωρο

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Εικόνες 2008 ξανά στην Αθήνα

Posted: 12 Feb 2012 01:39 PM PST

Παρανάλωμα πυρός έχει γίνει το κέντρο της Αθήνας..
. Το πλιάτσικο δεν έχει τέλος, και τα έκτροπα δεν σταματούν.


Οι τραυματίες αυξάνονται διαρκώς (έχουν ξεπεράσει τους 40) και τα επεισόδια συνεχίζονται.

Αύριο άνθρωποι δεν θα έχουν δουλειά και περιουσίες θα έχουν καταστραφεί, μαζί με άλλα ιστορικά κτήρια της πρωτεύουσας.

Το σκηνικό θυμίζει εμπόλεμη ζώνη και εικόνες του Δεκεμβρίου του 2008.

24ωρο

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Διαμαρτυρία πολιτών στην οικία Σημίτη

Posted: 12 Feb 2012 01:33 PM PST

Περίπου στις 22.30, πολίτες συγκεντρώθηκαν στην οδό Αναγνωστοπούλου...
στο Κολωνάκι έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, φωνάζοντας συνθήματα κι αποκαλώντας τον «προδότη».



Εντός ολίγων λεπτών, στο σημείο έφτασαν άνδρες με μηχανές της ομάδας ΔΕΛΤΑ.



Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

24ωρο

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Παρόντες στις συνομιλίες στη Βουλή Γλέζος και Θεοδωράκης

Posted: 12 Feb 2012 01:28 PM PST

Παρόντες στις συνομιλίες στη Βουλή Γλέζος και Θεοδωράκης Στην αίθουσα της ολομέλειας του κοινοβουλίου..
. βρίσκονται ο Μανώλης Γλέζος και ο Μίκης Θεοδωράκης. Τα δύο ιστορικά πρόσωπα, που έχουν δώσει τις δικές τους μάχες κατά του ναζισμού και της δικτατορίας αντίστοιχα, παρακολουθούν την κρίσιμη συνεδρίαση στη Βουλή, μετά από τα προβλήματα υγείας, που τους προκάλεσαν τα χημικά των αστυνομικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια της απογευματινής συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος.






Η φωτογραφία, που βλέπετε, κάνει το γύρο του κόσμου μέσω του πρακτορείου Reuters, το οποίο κάνει ειδική αναφορά στις δύο προσωπικότητες.

24ωρο


ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Πλιάτσικο σε οπλοπωλείο!

Posted: 12 Feb 2012 01:22 PM PST

Ομάδες κουκουλοφόρων έκαναν πλιάτσικο, πριν από...
λίγο, σε οπλοπωλείο και η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει από τον έλεγχο!


Ας ελπίσουμε ότι θα αποφύγουμε τα χειρότερα…



prionokordela.gr



ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: H αγανάκτηση του κόσμου δεν έχει σχέση με τις βιαιότητες!

Posted: 12 Feb 2012 01:16 PM PST

Άλλο οι ειρηνικές διαδηλώσεις, άλλο οι...
βανδαλισμοί. Όχι στο χάος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης, ενώ επέρριψε και ευθύνες στην αστυνομία που δεν απέτρεψε αυτή την κατάσταση.




prionokordela.gr






ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

ΛΑΜΙΑ: Πολίτες κατέλαβαν το κτίριο της Περιφέρειας

Posted: 12 Feb 2012 01:09 PM PST

Υπό κατάληψη είναι μεχρι αυτή την ώρα και το...


κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία.

Μόλις τελείωσε η πορείας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο κέντρο της πόλης, μερικοί διαμαρτυρόμενοι πολίτες, που διαδήλωσαν ενάντια στο νέο μνημόνιο, προχώρησαν στην κατάληψη του κτιρίου της Περιφέρειας. Εκεί βρίσκονται μέχρι και αυτή την ώρα.



24ωρο


ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ!!

Posted: 12 Feb 2012 01:04 PM PST


Κατάληψη του Δημαρχείου, πετροπόλεμος με τις...
ελάχιστες διμοιρίες των ΜΑΤ στα στενά της πόλης, άφθονα χημικά και καταστροφή υποκαταστήματος eurobank από πυρκαγιά συνθέτουν το κλίμα που επικρατεί αυτη τη στιγμή στην πόλη.







24ωρο
ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Προσπάθησαν να μπουν στο δημαρχείο Αθηνών

Posted: 12 Feb 2012 12:57 PM PST

Σύμφωνα με δηλώσεις του
κου Καμίνη, πριν λίγο επιχείρησαν να καταλάβουν το... δημαρχείο Αθηνών, ενώ κουκουλοφόροι έκλεψαν πυροσβεστικό όχημα. Πριν λίγο κατήγγειλε ο...

δήμαρχος Αθηνών πως δεν του επετράπη η είσοδος στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, από τον ίδιο τον κο Παπουτσή.

24ωρο

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές