Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Τρίτη 31 Ιανουαρίου

Posted: 31 Jan 2012 03:17 AM PST

Ολοκληρώνονται οι εμφανίσεις της ανερχόμενης τραγουδίστριας Μαριέττας Φαφούτη στον Σταυρό του Νότου. Μαζί με το συγκρότημά της παρουσιάζει την παράσταση που έχει τίτλο «Βack To Happiness» γεμάτη τραγούδια από το εξαιρετικό ντεμπούτο άλμπουμ της «Try A Little Romance», αγαπημένες διασκευές από τα 60s και τα 70s, χωρίς να λείπουν και οι εκπλήξεις.

Info: Σταυρός του Νότου, Φραντζή & Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος. Τηλ. κρατήσεων: 210-9226975. Είσοδος: 10 ευρώ με ποτό. Ώρα έναρξης: 22.00.

Ναι στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο - Νέα Σύνοδος αποκλειστικά για την Ελλάδα;

Posted: 30 Jan 2012 01:32 PM PST

Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο υιοθετήθηκε τελικά από 25 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Σε αυτό κατέληξε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χερμάν βαν Ρομπάι.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η επίσπευση της ενεργοποίησης του ESM, τον φετινό Ιούλιο, ωστόσο, η συνθήκη που θα διέπει τη λειτουργία του θα καταρτιστεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Όσον αφορά στα ζητήματα της Ελλάδας, ο Νικολά Σαρκοζί απέρριψε τα περί «δημοσιονομικής επιτροπείας», ενώ δήλωσε π...

Αντιδράσεις στη Βουλή για τις απειλές Καραμπέρη

Posted: 30 Jan 2012 12:55 PM PST

Μια μέρα μετά τις δηλώσεις του φερόμενου ως αρχηγού της μίας σπείρας τοκογλύφων από τη Θεσσαλονίκη, M. Καραμπέρη, που προειδοποίησε ότι αν βγάλει τα βίντεο που έχει «θα εξαφανιστεί η Βουλή», οι βουλευτές αντέδρασαν.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Πιπιλή ζήτησε να επιληφθεί άμεσα η Δικαιοσύνη και ζήτησε από τη Βουλή να προστατεύσει το κύρος του θεσμού.

«Αρκετά έχουμε υποστεί όλη αυτή τη διαπόμπευση και οφείλει η Δικαιοσύνη και η Βουλή να μας προστατεύσει. Αν ο κ. Καραμπέρης είχε παρτίδ...

Πολιτικοί-Μίντια: 1-1

Posted: 30 Jan 2012 11:37 AM PST

Η αρλούμπα Χρυσοχοΐδη ότι δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο και οι απανωτές εξηγήσεις του «γιατί και πώς» είναι ενδεικτικό του τρόπου που πολιτεύεται το πολιτικό μας σύστημα και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Αλλά και το μιντιακό - δημοσιογραφικό - επιστημονικό σύστημα έχει τις ευθύνες του, αφού ουδέποτε αυτή τη διετία υπήρξε ένας ήρεμος και συγκροτημένος διάλογος για τις προβλέψεις του μνημονίου, ούτε σοβαρές πολιτικές και επιστημονικές τοποθετήσεις. Αντίθετα, κυριάρχησε ο αφρός των κραυγών και των συ...

«Ο καιρός των βαρόνων τελείωσε…»

Posted: 30 Jan 2012 10:50 AM PST

Συνέντευξη στην εφημερίδα RealNews και στη δημοσιογράφο Ναταλία Ανδρικοπούλου, παραχώρησε ο Αντώνης Δελατόλας.

Αναλυτικά η συνέντευξη έχει ως εξής:

Ο εκδότης της εφημερίδας «Το Ποντίκι», Αντώνης Δελατόλας, κάνει σύντομη παύση από τη διαρκή μάχη για την είδηση και απαντάει σε όλα: γιατί ναυάγησε η πρόταση που κατέθεσε για τη διάσωση της «Ελευθεροτυπίας», ποιοι «καπεταναίοι» των ΜΜΕ άφησαν πρώτοι το πλοίο όταν αυτό πήρε κλίση και γιατί κρίνει απαραίτητες τις μιντιακές συμμαχίες. Όσο η Αριστερά πα...

"Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι σαν τον καρκίνο"

Posted: 30 Jan 2012 10:49 AM PST

Σε προσβλητικές δηλώσεις εναντίον της χώρας μας επιδόθηκε η υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας, Γιούτα Ουρπιλάινεν, παρομοιάζοντας την κατάσταση της Ελλάδας με καρκίνο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "η κατάσταση της Ελλάδας δημιουργεί αβεβαιότητα, είναι σαν τον καρκίνο. Όσο η κατάσταση της χώρας είναι αβέβαιη, θα μεταδίδει την αβεβαιότητα".

Σύμφωνα με την ίδια, "η Ελλάδα πάντα υπολείπεται των στόχων του προγράμματος που έχουμε συμφωνήσει από κοινού. Προς το πα...

Ο μηχανισμός ESM θα λειτουργήσει από τον Ιούλιο

Posted: 30 Jan 2012 10:13 AM PST

«Υπάρχει συμφωνία για την επίσπευση του μηχανισμού, η συνθήκη θα υπογραφτεί σε μεταγενέστερο στάδιο», σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Όπως φαίνεται οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής αποφάσισαν την επίσπευση της εφαρμογής του ESM, του μόνιμου μηχανισμού στήριξης για την Ευρωζώνη, ήδη από τον φετινό Ιούλιο.

Σημειώνεται ότι η αρχική πρόβλεψη ήταν ο ESM να τεθεί σε ισχύ στα μέσα του 2013. 

Kαψής: Είναι πολύ δύσκολες οι διαπραγματεύσεις

Posted: 30 Jan 2012 09:46 AM PST

Μιλώντας στον Real Fm 97,8, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος βρίσκεται μαζί με τον Πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες για την σύνοδο κορυφής, χαρακτήρισε πολύ δύσκολες τις διαπραγματεύσεις «Έχουμε πολύ δύσκολα και σοβαρά προβλήματα μπροστά μας».

Όσον αφορά την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού σημείωσε «Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να το συζητήσουμε. Ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν και από τα 3 κόμματα μαζί» είπε χαρακτηριστικά.

Για την πρόταση της Γερμανίας και την τοποθέτηση επιτρόπου για...

Έγκλημα και τιμωρία

Posted: 30 Jan 2012 09:36 AM PST

Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης Ιστορικός-Εκδότης

Ύστερα από την κηδεία της πατρίδος μας που επιχείρησαν φανατικοί στα Σκόπια,κάποιοι Άλλοι φανατικοί της VMRO τόλμησαν να κάψουν δημόσια την ελληνική σημαία.Προέβησαν Σ'αυτή τη λεηλασία φρονημάτων επειδή η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε αντιδράσει στον πρώτο Εξευτελισμό και πίστευαν ότι θα έμεναν ατιμώρητοι. Ο Θεός όμως αγαπάει τον νοικοκύρη.Ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ έμαθαν το άθλιο περιστατικό από ντόπιους `Ελληνες και αμέσως προσέφυγαν στο ευρωπα...

Η τέχνη δεν είναι πολυτέλεια

Posted: 30 Jan 2012 09:35 AM PST

Σαββατόβραδο στο κέντρο της Αθήνας. Νέκρα και παγωνιά. Ερήμωση. Λερωμένες κουβέρτες. Άδεια τενεκεδάκια. Υποφωτισμένα περίπτερα με μουσαμαδένιους μπερντέδες. Το νέο πρόσωπο της πόλης. Χωρίς μακιγιάζ. Όπως κοιμάται και ξυπνάει. Μικρές «οάσεις» τα φωτισμένα θέατρα. Οι θεατρόφιλοι ζωντανεύουν μερικά τετραγωνικά. Παρακάτω πάλι νέκρα. Η τέχνη δεν είναι πολυτέλεια. Σε βοηθάει να μη φοβάσαι.

Α.Α.

ΕΦΕΤ: Επικίνδυνα πλαστικά πιάτα στην αγορά

Posted: 30 Jan 2012 09:18 AM PST

Επικίνδυνα για την υγεία μας είναι ορισμένα πλαστικά πιάτα σύμφωνα με απόφαση του Ενιαίου Ελέγχου Τροφίμων , ο οποίος απαίτησε την απόσυρσή τους από την αγορά, και καλεί τους καταναλωτές που τα έχουν προμηθευτεί να μην τα χρησιμοποιήσουν.

Ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων για τον έλεγχο υλικών και αντικειμένων που προορίζονται να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα και σε συνεργασία με το Γενικό ...

Λουκέτο στις φυλακές Κορυδαλλού και Χαλκίδας!

Posted: 30 Jan 2012 09:07 AM PST

Για πρώτη φορά από την σύσταση του ελληνικού κράτους, έβαλαν «λουκέτο» οι φυλακές Κορυδαλλού και Χαλκίδας, λόγω του ασφυκτικού υπερπληθυσμού τους.

Οι διευθυντές των δύο αυτών φυλακών απέστειλαν έγγραφο στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στις εισαγγελικές αρχές της χώρας, με το οποίο γνωστοποιούν ότι δεν έχουν χώρο για άλλους κρατούμενους και κλείνουν τις πόρτες των φυλακών που διευθύνουν.

Μετά την εξέλιξη αυτή δημιουργούνται τεράστια προβλήματα τόσο στα Αστυνομικά τμήματα της πρωτεύουσας, όσο και ...

Προφυλακιστέος ο Λάκης Γαβαλάς

Posted: 30 Jan 2012 08:50 AM PST

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο επιχειρηματίας Λάκης Γαβαλάς μετά την απολογία του στον ανακριτή ο οποίος έκρινε ότι πρέπει να προφυλακιστεί καθώς το αδίκημα το οποίο αντιμετώπιζε ήταν σε βαθμό κακουργήματος.Ο σχεδιαστής, διώκεται για οφειλές προς το Δημόσιο που αγγίζουν τα 7,5 εκατ. ευρώ .

Ο Λάκης Γαβαλάς είχε πάρει αναβολή από το αυτόφωρο δικαστήριο για τις 9 Φεβρουαρίου, καθώς η εταιρεία του έχει υπαχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς στο Δημόσιο, ύψο...

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - αναλυτικές προβλέψεις

Posted: 30 Jan 2012 08:39 AM PST

Δριμύ ψύχος αναμένεται να επικρατήσει στη χώρα μας από σήμερα Δευτέρα 30/1 έως και την Πέμπτη 2/2. Τα κύρια χαρακτηριστικά της βαρυχειμωνιάς θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές αλλά και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο έντασης 9 μποφόρ.

Με έκτακτο δελτίο η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή επιδείνωση από σήμερα.

Η κακοκαιρία σύμφωνα με το δελτίο θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

• Περαιτέρω ...

Οι Πασοκογενείς ψάχνονται

Posted: 30 Jan 2012 08:32 AM PST

Γέμισε το κλειστό γυμναστήριο Περιστερίου την περασμένη Δευτέρα από κόσμο που έσπευσε να παρακολουθήσει την εκδήλωση «Μόνη λύση, η Ενωμένη Αριστερά» που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ. Στην εκδήλωση μίλησαν ο Αλ. Μητρόπουλος, ο Αλ. Τσίπρας και ο Γ. Μπανιάς, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι μεταξύ των παρευρισκομένων υπήρχαν πολλοί ΠΑΣΟΚογενείς και ενδιάμεσα στελέχη τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ. «Κόμμα των δανειστών που πλειοδοτεί σε νεοφιλελεύθερες μεταλλάξεις» χαρακτήρισε κατά την ο...

Τουρκική κορβέτα έφτασε μέχρι τη Μύκονο και την Τήνο

Posted: 30 Jan 2012 08:09 AM PST

Μέχρι τη Μύκονο και την Τήνο έφτασε η τουρκική κορβέτα «Μπαντίρμα» η οποία βρισκόταν σε επιχείρηση του ΟΗΕ ανοιχτά του Λιβάνου και κατέληξε στο λιμάνι της Σμύρνης.

Η Τουρκική κορβέτα εντοπίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής μεταξύ Κρήτης και Κάσου, αργά το απόγευμα μπήκε στα εθνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Μήλου και Φολεγάνδρου και αφού πέρασε δυτικά της Αντιπάρου βγήκε από τα χωρικά ύδατα πλέοντας μεταξύ Τήνου και Μυκόνου στη 1:15 τα μεσάνυχτα.

Την τουρκική κορβέτα παρακολουθούσαν συνεχώς, διαδοχικά ...

Την αποφυλάκισή του αιτήθηκε ο Εφραίμ

Posted: 30 Jan 2012 07:56 AM PST

Ο ηγούμενος Εφραίμ αιτήθηκε την αντικατάστασή της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους, με υπόμνημα που υπέβαλε στην ανακρίτρια Ειρήνη Καλού.

Παράλληλα, στην αίτηση του ο ηγούμενος αρνείται για ακόμα μια φορά τις κατηγορίες που τον βαραίνουν σχετικά με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, ενώ επικαλείται και λόγους υγείας για την αποφυλάκιση του, που επιβαρύνεται και από την κράτηση του.

Επιπλέον, επισημαίνει στην αίτηση ότι «η Δικαιοσύνη θα πρέπει να αποφασίσει την αντικατάσταση της πρ...

Αποκρατικοποιούνται οι ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ

Posted: 30 Jan 2012 07:40 AM PST

Το πράσινο φως άναψε η απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων των Ελληνικών Πετρελαίων για την πώληση των μετοχών της ΔΕΠΑ από κοινού με το Δημόσιο.

Το Δημόσιο ελέγχει το 65% της ΔΕΠΑ και τα Ελληνικά Πετρέλαια το 35%.Η απόφαση της γενικής συνέλευσης ορίζει ότι  θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των ΕΛΠΕ, του Δημοσίου και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου με αντικείμενο την από κοινού πώληση των συμμετοχών τους στον όμιλο ΔΕΠΑ.

Επίσης συνεχίζεται η αποκρατικοπο...

Χοντράδες εκατέρωθεν…

Posted: 30 Jan 2012 07:30 AM PST

Τι ήταν να πει ο Ανδρέας Λοβέρδος τη... χοντράδα του περί «μακελειού αν πειράξουν τον Γιώργο Παπανδρέου»; Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και μέλος της Ένωσης Εισαγγελέων Ρούσος Παπαδάκης ξεσπάθωσε με αναφορά του την Τρίτη προς τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης κατηγορώντας τον υπουργό για πράξη που υπό τη βουλευτική ασυλία «άπτεται της πρόκλησης σε τέλεση πλημμελήματος».
Δεν έμεινε όμως εκεί, αλλά... «παρότρυνε» τον υπουργό Υγείας: «Ας ασχοληθεί με το Νοσοκομείο της Ρόδου, που έμεινε χωρίς πετρέλ...

228 κιλά κάνναβης βρέθηκαν σε σπίτι στον Άγιο Παντελεήμονα

Posted: 30 Jan 2012 07:30 AM PST

Ύστερα από αστυνομική επιχείρηση ανακαλύφθηκε σε σπίτι στη περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα ακατέργαστη κάνναβη, 228 κιλών και 24 γραμμαρίων.

Μετά την έφοδο που έκαναν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, βρέθηκαν επίσης και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας αλλά και ένα κινητό τηλέφωνο, που κατασχέθηκαν μαζί με τα ναρκωτικά.

Το διαμέρισμα φαίνεται να είχε ενοικιαστεί από άνδρα με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος δεν βρισκόταν όμως στο χώρο την ώρα της που εξελισσόταν η επιχείρηση. Ο 29...

Χρειαζόμαστε περισσότερη δημοκρατία και όχι επιτροπεία, τονίζει ο Παπανδρέου

Posted: 30 Jan 2012 06:56 AM PST

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, έκανε λόγο για το ζήτημα της γερμανικής εποπτείας, σημειώνοντας πως «ή θα πορευτούμε δημοκρατικά και κάθε χώρα θα είναι υπεύθυνη για τις δημοσιονομικές και τις άλλες πολιτικές της ή θα υπονομεύσουμε τη δημοκρατία σε όλη την Ευρώπη».

Παράλληλα, από τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «βρισκόμαστε σε σημείο καμπής, καθώς έχουμε κάνει πολλά, αλλά πρέπει να κάνουμε ακόμη περισσότερα». Συνέχισε προσθέτοντ...

Γιούνκερ: Απαράδεκτη η πρόταση για «Επίτροπο» στην Ελλάδα

Posted: 30 Jan 2012 06:42 AM PST

Κατηγορηματικά αντίθετος με την πρόταση του Βερολίνου για την τοποθέτηση επιτροπής στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Αντιτίθεμαι κατηγορηματικά στην ιδέα αυτή να δημιουργηθεί μια επιτροπή, η οποία θα έχει ως μόνη αποστολή την Ελλάδα. Αυτό είναι απαράδεκτο» δήλωσε προσερχόμενος στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής.

«Αν μια χώρα παρεκκλίνει διαρκώς, δεν θα ήμουν αντίθετος να κάνουμε κάτι τέτοιο όμως δεν το βρίσκω πολύ καλό να γίνει αποκλειστικά για την Ελλάδα» ...

Διαμαντοπούλου: «H σύγκλιση απόψεων δεν επαρκεί»

Posted: 30 Jan 2012 06:26 AM PST

Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, αναφερόμενη στη σύσκεψη που είχαν οι πολιτικοί αρχηγοί ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η σύγκλιση απόψεων των πολιτικών αρχηγών είναι αυτονόητο καθήκον, αλλά πλέον -με όλο το σεβασμό- όχι αρκετό».

Η υπουργός που δεν θεωρεί ότι επαρκεί οι πολιτικοί αρχηγοί απλά να συμφωνούν σε αποφάσεις που είναι κρίσιμες για το μέλλον της χώρας, έχει να αντιτείνει τρόπους για να «αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στην ουσία του».

Ειδικότερα, επισήμανε πως «χρειάζονται συγκεκριμένο...

Αντιδρούν οι αγρότες

Posted: 30 Jan 2012 05:58 AM PST

Κινητοποιήσεις εξαγγέλλουν για αυτές τις μέρες οι αγρότες, που αναμένεται να κορυφώσουν τους αγώνες τους στις 4 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη μεγάλη έκθεση «Αγρότικα». Οι αγρότες αντιδρούν στον φόρο που επιβλήθηκε για τα ασφάλιστρα του οργανισμού μέσα από τον νέο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, ενώ ζητούν ο ΕΛΓΑ να αποτελεί έναν κρατικό φορέα, με επαρκή χρηματοδότηση, που θα αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές των καλλιεργειών τους, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους. Το ΚΚΕ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές