Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Δεν αιφνιδιαστήκαμε από τις υποβαθμίσεις, τονίζει η Μέρκελ

Posted: 14 Jan 2012 07:18 AM PST

«Δεν αιφνιδιαστήκαμε, έχουμε δρόμο μπροστά μας για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών» είπε η καγκελάριος Μέρκελ μιλώντας σε κομματική συνάντηση στο Κίελο αναφορικά με το μπαράζ υποβαθμίσεων χωρών της Ευρωζώνης από την Standard & Poor's.

«Η Standard & Poor's είναι απλά ένας από τους τρεις οίκους αξιολόγησης» τόνισε και πρόσθεσε ότι η Γερμανία μπορεί να στηρίξει τον EFSF και ότι θα πρέπει πλέον να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στην εφαρμογή του Μόνιμου Μηχανισμού Διάσωσης.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικ...

Παπανδρέου: Θα δώσω τη μάχη από οποιοδήποτε μετερίζι

Posted: 14 Jan 2012 06:53 AM PST

«Θα κάνω το καθήκον μου και θα δώσω τη μάχη από οποιοδήποτε μετερίζι» τόνισε κατά την ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του κόμματος τοποθέτησε εντός του Μαρτίου την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ εξουσιοδοτώντας το Πολιτικό Συμβούλιο να ορίσει την ακριβή ημερομηνία.

«Πολλοί θεωρούν την ευγένειά μου αδυναμία. Έχω πάρει τις πιο δύσκολες αποφάσεις των τελευταίων δεκαετιών. Έχω απωθήσει προσωπικές φιλοδοξίες, έχω συγκρουστεί με συμ...

Αισιόδοξος για το PSI ο Βενιζέλος

Posted: 14 Jan 2012 04:05 AM PST

Την αισιοδοξία του για τις διαπραγματεύσεις αναφορικά με το PSI εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε συνέντευξή του στους Financial Times τόνισε ότι παραμένει « δεσμευμένος και βέβαιος ότι θα επικρατήσει ο κοινός νους, διότι η πρωτοβουλία αυτή είναι κοινού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα, τους ιδιώτες πιστωτές της και για όλους τους θεσμικούς εταίρους της».

Παράλληλα σχετικά με τα ποσά που θα χρειαστεί το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το ποσό αυτό...

Σύλληψη για ατομικές οφειλές προς το δημόσιο

Posted: 14 Jan 2012 02:41 AM PST

Για ατομικές οφειλές στο δημόσιο, συνελήφθη ένας 63χρονος στην Αργυρούπολη από την Οικονομική Αστυνομία.

Σε βάρος του εκκρεμούν χρέη προς το Δημόσιο ύψους 234.228.64 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Τρεις νεκροί από προσάραξη πλοίου στην Ιταλία

Posted: 14 Jan 2012 01:01 AM PST

Τρεις άνθρωποι πέθαναν και 13 τραυματίστηκαν από την προσάραξη στα ανοιχτά της δυτικής Ιταλίας του πλοίου Costa Concordia, που μετέφερε περισσότερους 4.000 επιβάτες.

Το Costa Concordia προσάραξε αργά το βράδυ της Παρασκευής με αποτέλεσμα να υπάρξει εισροή υδάτων και το πλοίο να πάρει κλίση 20 μοιρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πλοιοκτήτρια εταιρείας «η σταδιακή κλίση του πλοίου κατέστησε την εκκένωση πάρα πολύ δύσκολη. Η θέση του πλοίου, που επιδεινώνεται, καθιστά πιο δύσκολο το τελευταίο στ...

Αρχίζουν οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Posted: 14 Jan 2012 12:08 AM PST

Μετά τα όσα πραγματοποιήθηκαν στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, αρχίζουν σήμερα το μεσημέρι οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, στη 1 το μεσημέρι θα γίνει η εκλογή του προεδρείου και θα μιλήσει ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλης Καρχιμάκης, ενώ στη 1:30 θα πάρει το λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Στις 2:30 το μεσημέρι του Σαββάτου θα ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις των μελών Εθνικού Συμβουλίου.

Αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις

Posted: 14 Jan 2012 12:07 AM PST

Στις 14 Ιανουαρίου ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπόρων οι μειώσεις θα φτάσουν έως και το 70% καθώς οι καταναλωτές λόγω της κρίσης έχουν περιορίσει τις αγορές τους.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας στις οδηγίες του προς τις εμπορικές επιχειρήσεις συστήνει να προσέξουν ιδιαίτερα τα εξής:

1) Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σ...

Πέθανε ο Ραούφ Ντενκτάς

Posted: 13 Jan 2012 11:59 PM PST

Πέθανε ο 87χρονος πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ραούφ Ντενκτάς ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας με ανεπάρκεια σε ζωτικά όργανα, όπως τα νεφρά και το συκώτι.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας χαρακτήρισε των πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων ως «μεγάλη προσωπικότητα» και πρόσθεσε ότι ο Ντενκτάς «ήταν συνεπής στο όραμα του για διχοτόμηση, η οποία ωστόσο δεν είναι αποδεκτή».

Ο Ραούφ Ντενκτάς γεννήθηκε σ...

Πανικός στην Ευρώπη από την υποβάθμιση εννέα χωρών

Posted: 13 Jan 2012 11:45 PM PST

«Όλες οι κυβερνήσεις και όλα τα ευρωπαϊκά όργανα έχουν κινητοποιηθεί για την ενίσχυση του ελέγχου των δημοσιονομικών και τη διακυβέρνηση της νομισματικής ένωσης» τόνισε ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ μετά από την υποβάθμιση εννέα χωρών από την Standard & Poors's.

«Πέρα από τη συγκεκριμένη αξιολόγηση, που είναι μια γνώμη μεταξύ άλλων, αυτό που νομίζω είναι το σημαντικότερο, είναι η αντικειμενική οικονομική εκτίμηση της παρούσας κατάστασης που κάνουμε», πρόσ...

Να τον χαίρεστε...

Posted: 13 Jan 2012 05:45 PM PST

Επιτέλους ξύπνησαν και οι Γερμανοί. Διαδηλωτές, επισείοντας τα παπούτσια τους μπροστά στην κατοικία του Γερμανού προέδρου, αποτέλεσαν ένα πρωτοφανές θέαμα για τη χώρα αυτή!
Ο πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ βρίσκεται κάτω από συνεχή πίεση για το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε, ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν «παπούτσι για σένα, κύριε πρόεδρε», υιοθετώντας την αραβική συνήθεια να ρίχνονται παπούτσια σε κάποιον σε ένδειξη έσχατης περιφρόνησης.
Ο Βουλφ βρίσκεται στο στόχαστρο μιας εκστρατείας των μέσων ενημέρωσης πο...

Πολιτικοί στο σκαμνί...

Posted: 13 Jan 2012 05:08 PM PST

Η ατιμωρησία δεν αποτελεί το μοναδικό «ισόβιο» προνόμιο της εγχώριας πολιτικής ελίτ. Δεκάδες πολιτευτές ευτύχησαν κατά καιρούς να χρησιμοποιήσουν μια διασταλτική ερμηνεία του όρου «δικαιοσύνη», είτε για την αποκόμιση «μικροπολιτικών» κερδών είτε για λόγους πολιτικής εκδίκησης.

Η λογική της «πίσω πόρτας του Μαξίμου» θριάμβευσε επί των πολιτικών πραγμάτων από τη δημιουργία του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους έως σήμερα, ενώ περιστατικά όπως οι καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων έρχονται στην ...

Ακροβασίες Λουκά

Posted: 13 Jan 2012 05:03 PM PST

Ήρεμος, μειλίχιος, συγκροτη­μένος, χωρίς να ξεφεύγει γραμμή απ' όσα είχε αποφα­σίσει να πει, εμφανίστηκε ο Λουκάς Παπαδήμος στους δημοσιογράφους το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Συνηθισμένος στη σκληρή δουλειά, πα­ρότι 8 το βράδυ, ο πρωθυπουργός δεν έδειχνε καταβεβλημένος, αλλά ορεξά­τος για συζήτηση. Μια συζήτηση στη­μένη έτσι ώστε να βγουν ειδήσεις και μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, χω­ρίς να εμφανίζεται ότι κάνει δηλώσεις στον Τύπο.

Η ακροβασία μεταξύ ενός πλήρων δικαιωμάτων και εξουσιών ενε...

Διαγωνισμός για τα πετρέλαια

Posted: 13 Jan 2012 05:01 PM PST

Διαγωνισμοί αναμένονται οσονούπω για να παραχωρηθούν προς έρευνα με τη μέθοδο του «open door» τα τρία πρώτα «οικόπεδα» επί ελληνικής επικράτειας.

Πρόκειται για τις περιοχές του Πατραϊκού Κόλπου, των Ιωαννίνων και του Δυτικού Κατάκολου, με εκτιμώμενα από κατά καιρούς έρευνες αποθέματα πετρελαίου της τάξης των 250 με 300 εκατ. βαρελιών.

Πάτρα

Στον Πατραϊκό Κόλπο οι σχετικά πρόσφατες σεισμικές έρευνες στην περιοχή έχουν εντοπίσει ενδιαφέρουσες πετρελαιοπιθανές γεωλογικές δομές. Τα εκτιμώμενα απολήψ...

Από την καρα-μαγκιά στην καρα-υποτέλεια...

Posted: 13 Jan 2012 04:56 PM PST

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης απειλεί ότι θα φύγει από την κυβέρνηση εάν δεν γίνουν όσα προτείνει αυτός! Δεν πρόκειται για κάποιο αστείο, αλλά για µια ακόµη δήλωση - απειλή - παρέµβαση - εκβιασµό του προέδρου του ΛΑΟΣ.
Ο τρίτος εταίρος της συγκυβέρνησης, θέλοντας να κάνει ακόµη µια φορά αισθητή την αλλοπρόσαλλη παρουσία του στην πολιτική ζωή, δήλωσε ότι θα αποµακρύνει τους υπουργούς του κόµµατός του από την κυβέρνηση εάν µέχρι... σήµερα δεν γίνει αποδεκτό το αίτηµά του για συνάντηση πολιτικών αρχηγών...

Περιοδείες σε χωριά και φτωχογειτονιές...

Posted: 13 Jan 2012 04:54 PM PST

Όταν δεν πηγαίνει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ, λέει η γνωστή ρήση και ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να την ακολουθήσει. Έτσι, αφού... «δεν πά­νε» οι φτωχογειτονιές σε αυτόν, θα πάει ο ίδιος σε αυτές. Μπορεί παρα­δοσιακά οι δυνάμεις που αποτελούν τον ΣΥΡΙΖΑ να έχουν απήχηση κυρίως σε μεσοστρωματικές κοινωνικές κατηγορίες, αλλά η προσπάθεια να ανοίξει ο δρόμος και για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα είναι διαρκώς ένα ζητούμενο.

Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε, στο πλαίσιο συζητήσεων στα όργανά του,...

Μνημόνιο δύο μηνών όρος για το «κούρεμα»

Posted: 13 Jan 2012 04:31 PM PST

Ο πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης των τριών κομμάτων Λουκάς Παπαδήμος κρατά κλειστά τα χαρτιά του και εμπιστεύεται τις κινήσεις του σε απειροελάχιστους ανθρώπους. Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι που μεταφέρουν σχετικά ρεπορτάζ για τις κινήσεις του δεν έχουν καμία επαφή μαζί του, παρά τα όσα διαρρέουν οι ίδιοι.

Έτσι είναι δύσκολο για τον μέσο πολίτη να σχηματίσει πραγματική εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης. Καλό λοιπόν είναι να δούμε τι μας περιμένει το αμέσως επόμε...

Ο χορός των υποψηφίων

Posted: 13 Jan 2012 04:26 PM PST

Σαν τα μανιτάρια φυτρώνουν οι υποψήφιοι στο ΠΑΣΟΚ όσο περνούν οι μέρες. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν και όλα μοιάζουν ανοιχτά, ενώ η απειλή διάσπασης ελλοχεύει και έχει προβλημα­τίσει πολλούς. Τρεις μέρες πριν από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου και ενώ το Πολιτικό Συμβούλιο προσδι­ορίστηκε για αύριο το απόγευμα, όλα μένουν ανοιχτά.

Το βασανιστικό ερώτημα παραμένει αν ο Γιώργος Παπανδρέου θα εμμείνει στην πρόταση περί διαρχίας που απορ­ρίφθηκε απ' όλους τους υπόλοιπους και πανηγυρικά απ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές