Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου

Posted: 13 Jan 2012 05:42 AM PST

Δύο μεγάλες κυρίες του ελληνικού τραγουδιού, η Χάρις Αλεξίου και η Δήμητρα Γαλάνη, ανεβαίνουν στη σκηνή του Παλλάς για να παρουσιάσουν μια παράσταση σε «Μπλε Βελούδο». Ένα δίωρο πρόγραμμα σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Λίνας Νικολακοπούλου με τραγούδια - σταθμούς της πολύχρονης διαδρομής τους. «Δεν ξέρω πώς φαντάζεται ο περισσότερος κόσμος αυτή τη διαδρομή. Εγώ αισθάνομαι ότι ήμουν πάνω σ' ένα άλογο και κάλπαζα κι έτρεχα και περνούσα από διάφορους τόπους, συναντούσα διάφορους ανθρώπους, χαιρόμ...

Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου

Posted: 12 Jan 2012 01:03 PM PST

Οι ανατρεπτικοί Opera Chaotique εμφανίζονται στην σκηνή του Half Note Jazz Club. Η "χαοτική όπερα" είναι αποτέλεσμα της μουσικής συνάντησης του τενόρου και πιανίστα Γιώργου Τζιουβάρα και του ντράμερ Χρήστου Κουτσογιάννη. Παίζοντας με την όπερα και την τζαζ οι δύο μουσικοί παρουσιάζουν ένα πρωτότυπο μουσικό θέαμα με καλεσμένους από τον χώρο της κλασικής μουσικής.

Info: Παραστάσεις έως 15/1. Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς. Ώρα έναρξης: 22.30. Τιμές εισιτηρίων: από 10 έως 20 ευρώ.

Πλήρη άρση του καμποτάζ αποφάσισε το υπουργικό

Posted: 12 Jan 2012 11:01 AM PST

Το υπουργικό συμβούλιο –ανάμεσα και σε άλλα που προβλέπει το αναπτυξιακό νομοσχέδιο- ενέκρινε την πλήρη άρση του καμποτάζ και την απελευθέρωση των θαλάσσιων μεταφορών.

Επιπλέον, το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των επενδύσεων, με άρση γραφειοκρατικών εμποδίων, χαμηλότερα όρια για ένταξη επενδυτικών σχεδίων σε διαδικασίες «fast track», δημιουργία ενός κέντρου υποδοχής επενδύσεων που θα διεκπεραιώνονται σε σύντομο ...

Οριοθετήστε τώρα την ΑΟΖ

Posted: 12 Jan 2012 10:59 AM PST

«Η χθεσινή [την περασμένη Τρίτη] δήλωση της Αιγύπτου ότι σχεδιάζει να έλθει σε επαφή με την Κύπρο και την Τουρκία για να οριοθετήσουν την ΑΟΖ των τριών κρατών απαιτεί την άρδην μεταβολή της ουσιαστικής πολιτικής και διπλωματικής αδράνειας των δύο τε­λευταίων ετών και καθιστά αναγκαία μιαν άμεση απάντηση από την πλευρά της κυβέρ­νησης».

Τα παραπάνω υπογραμμίζουν με κοινή ανοιχτή επιστολή τους ο Βασίλειος Μαρ­κεζίνης, ακαδημαϊκός, και ο Θεόδωρος Καρυώτης, καθηγητής Πανεπιστημίου, σημειώνοντας ότ...

Θα συνεχίσουν το αντάρτικο οι Ταλιμπάν

Posted: 12 Jan 2012 10:35 AM PST

Άμεση και σε βάθος έρευνα ζήτησε ο επικεφαλής του Πενταγώνου από το Σώμα των Πεζοναυτών και από τον διοικητή των διεθνών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, αμερικανό στρατηγό Τζον Άλεν, για την υπόθεση των Πεζοναυτών που ασέλγησαν πάνω στα πτώματα των Ταλιμπάν.

Το βίντεο καταδικάστηκε ομόφωνα σήμερα στο Αφγανιστάν, ενώ οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν το αντάρτικο, σε μια περίοδο μάλιστα που είχαν ξεκινήσει οι συνομιλίες των δύο πλευρών για ειρήνευση.

Παράλληλα, την οργή του Αφγανού Προέδρου Χα...

Ενοχλήσεις νιώθει ξανά ο Ρούντολφ

Posted: 12 Jan 2012 10:21 AM PST

Η κακοτυχία χτύπησε πάλι στον Παναθηναϊκό, καθώς, κατά τη διάρκεια της απογευματινής προπόνησης της Πέμπτης, ο Ρούντολφ διαμαρτυρήθηκε για ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και σταμάτησε την προπόνηση.

Η εκτίμηση του προβλήματος του Ούγγρου επιθετικού θα γίνει αύριο, αφού θα υποβληθεί σε νέα μαγνητική τομογραφία, λίγες μόνο μέρες μετά την επάνοδο του στην αγωνιστική δράση.

Κωνσταντίνου: «Βαλτός ο Ανατολάκης»

Posted: 12 Jan 2012 10:09 AM PST

Σκληρή δήλωση του Βασίλη Κωνσταντίνου για τον βουλευτή του ΛΑΟΣ, Γιώργο Ανατολάκη και τα όσα υποστήριξε για το νομοσχέδιο.

«Kάποιοι έβαλαν τον κ.Ανατολάκη να χαρακτηρίσει τη διάταξη του αθλητικού νομοσχεδίου για τους ξένους επενδυτές, φωτογραφική. Υπήρξε ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και τον έβαλαν αυτοί που είναι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού», ήταν τα λόγια του μέλους του Δ.Σ. του Παναθηναϊκού.

Υπενθυμίζεται, πως την προσεχή Τρίτη στις 12:00, συνεδριάζει εκ νέου η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσε...

Νοσηρή φαντασία

Posted: 12 Jan 2012 10:06 AM PST

Ευφάνταστο σενάριο που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, χαρακτηρίζουν συνεργάτες του υπουργού Άμυνας Δ.Αβραμόπουλου δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit», συμφωνα με το οποίο η χώρα μας - μέσω της δανειακής σύμβασης ύψους 130 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ και την Ευρω­παϊκή Ένωση - «θα μπορούσε να δαπανήσει εκ νέου 4 δισ. ευρώ για την αγορά μαχητικών αε­ροσκαφών. Για την αγορά φρεγατών, ελικοπτέ­ρων και υποβρυχίων θα μπορούσαν να επενδυ­θούν πολλά ακόμη δισεκατομμύρια ευρώ». Μά­λιστα ...

Στο νοσοκομείο ο Λουκιανός Κηλαηδόνης

Posted: 12 Jan 2012 09:48 AM PST

Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών νοσηλεύεται από χθες το πρωί ο Λουκιανός Κηλαηδόνης. Ο τραγουδιστής ένιωσε έντονες ενοχλήσεις στο στήθος αλλά και δυσφορία, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί με το που τον εξέτασαν διέγνωσαν έμφραγμα του μυοκαρδίου, το οποίο και αντιμετώπισαν άμεσα με αγγειοπλαστική.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης, θα χρειαστεί να παραμείνει στο νοσοκομείο ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις. Ωστόσο έχει διαφύγει τον κίνδυνο.
Αυτή τη στιγμή, νοσηλεύετα...

Ενδιαφέρον ΗΑΕ για το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ

Posted: 12 Jan 2012 09:42 AM PST

Το επενδυτικό πρόγραμμα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά φαίνεται να προσέλκυσε το ενδιαφέρον ομίλων και εταιρειών που έχουν ως έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιοποίησε ο Οργανισμός, στο πλαίσιο του επιχειρηματικού φόρουμ που διεξήχθη ανάμεσα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στην Ελλάδα, οι Άραβες επιχειρηματίες ζήτησαν να ενημερωθούν «για την επέκταση και εκμετάλλευση του νέου λιμένα κρουαζιερόπλοιων, την κατασκευή και λειτουργία του μέσου σταθερής τροχιάς «monorail», καθ...

Βενιζέλος: Μπορώ να είμαι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Οικονομικών

Posted: 12 Jan 2012 09:34 AM PST

O Ευ. Βενιζέλος, δε δείχνει καμία διάθεση να αφήσει το υπουργείο Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ακόμα και αν γίνει Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Με αφορμή τη ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, η οποία προβλέπει ότι οι υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών δεν θα φορολογούνται για τα επιδόματα που λαμβάνονται στο εξωτερικό, υπήρξε μία αποκαλυπτική συζήτηση μεταξύ του κύριου Βενιζέλου και του υπουργού Εξωτερικών, Σταύρου Δήμα, έξω από την αίθουσα που συνεδρίαζε το υπουργικό συμβούλιο.

"Να προχ...

Πονηρό τέστ της Ευρώπης

Posted: 12 Jan 2012 09:19 AM PST

Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης Ιστορικός-Εκδότης

Οι καιροί είναι δύσκολοι και πονηροί για την Ελλάδα.Η ΕΟΚΕ έβγαλε ημερολόγιο για το 2012 με ένα Προκλητικό χάρτη όπου δεν υπήρχαν στην επικράτεια της Ελλάδος τα νησιά του Αιγαίου.Επρόκειτο για μια πράξη που το ελληνικό κατεστημένο δεν τόλμησε να Αμφισβητήσει. Ευτυχώς την τιμή της Ελλάδος έσωσε διαπρεπής βουλευτής της ΝΔ Θεσσαλονίκης. Με ειδική του παρέμβαση του προς την κομισσιόν εξήγησε το λάθος της ΕΟΚΕ και Αμέσως εκδόθηκε νέο ημερολόγιο με τη...

Χιλιάδες εργαζόμενοι κατά του ενιαίου μισθολογίου

Posted: 12 Jan 2012 09:12 AM PST

Στο ΣτΕ προσέφυγαν την Πέμπτη 8.108 υπάλληλοι του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και 932 υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού μαζί με τα σωματεία τους ζητώντας την ακύρωση του ενιαίου μισθολογίου.

Η προσφυγή των υπαλλήλων του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ έφτασε τις 1.040 σελίδες, ενώ των εργαζομένων στο υπουργείο είναι 179. Οι δύο προσφυγές στρέφονται κατά του Ν. 4024/2011 που αφορά το νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο και της υπ' αριθμ. 2/78400/0022/14.11.2011 απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, με την οποία ...

H "συγγνώμη" του Λέτο

Posted: 12 Jan 2012 08:55 AM PST

«I'm sorry guys that I miss that penalty», έγραψε ο Σεμπάστιαν Λέτο στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, θέλοντας έτσι να «απολογηθεί» στους οπαδούς του Παναθηναϊκού για το χαμένο πέναλτι στην χθεσινή αναμέτρηση με τον Πανιώνιο.

Ο Αργεντινός σταρ ο οποίος «τραβά» το χορό των γκολ για τους «Πράσινους», όντας πρώτος σκόρερ φέτος, ζήτησε συγγνώμη μιας και ούτε ο ίδιος δεν το περίμενε πως θα μπορούσε να είναι αυτός ο «μοιραίος» παίκτης της χθεσινής βραδιάς, καθώς με τη δική του άστοχη εκτέλε...

Όμορφη, Αριστερή και "αντικαπιταλίστρια" στην Δανία

Posted: 12 Jan 2012 08:49 AM PST

Η Γιοχάνε Σμιντ-Νίλσεν είναι 27 χρονών και όμορφη. Αρνείται να φορέσει ταγιέρ και να αποχωριστεί τα σκουλαρήκια της. Ασχολείται με την πολιτική από τα 12 της και κάποτε πέταξε 200 κιλά μακαρόνια και 40 λίτρα τοματοπελτέ στο Υπουργείο Οικονομικών προς ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση των φοιτητικών επιχορηγήσεων. Δηλώνει σοσιαλίστρια και αντι-καπιταλίστρια και στις πρόσφατες εκλογές πήρε περισσότερες ψήφους από την πρωθυπουργό! Είναι πιθανό να αναλάβει υπουργικό αξίωμα στην νέα σοσιαλιστ...

Περιορισμένα το χρονικά περιθώρια για το ζήτημα του PSI

Posted: 12 Jan 2012 08:36 AM PST

«Οι συζητήσεις για την εθελοντική συμφωνία στο PSI θα συνεχιστούν τη Παρασκευή στην Αθήνα με τον χρόνο για την επίτευξη συμφωνίας να εξαντλείται», επισημαίνει σε ανακοίνωση του το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο .

Παράλληλα, σημειώνεται πως «μια σειρά θεμάτων έχει συζητηθεί αλλά κάποια βασικά σημεία δεν έχουν επιλυθεί. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στην Αθήνα αύριο, Παρασκευή, με τον χρόνο για την επίτευξη συμφωνίας να εξαντλείται. Είναι σημαντικό να υπάρξει στήριξη από όλες τις επίσημες πλ...

Καταθετικός λογαριασμός «Αποταμιεύω» από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Posted: 12 Jan 2012 08:27 AM PST

Οι αποταμιεύσεις των καταθετών μπορούν να καρποφορήσουν ακόμα και σήμερα, με τον καταθετικό λογαριασμό "Αποταμιεύω" του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο οποίος παρέχει τη δυνατότητα επιλογής του ποσού που επιθυμεί να καταβάλει κάθε μήνα ο δικαιούχος από €30 έως €300.

Ο καταθετικός λογαριασμός Αποταμιεύω του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ξεχωρίζει καθώς προσφέρει:

Υψηλό προνομιακό κυμαινόμενο επιτόκιο 3,55%* ίσο με το επιτόκιο Προθεσμιακής Κατάθεσης διάρκειας ενός μήνα για ποσό €50.000, προσαυξημένο κατ...

Την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα η τρόικα

Posted: 12 Jan 2012 08:06 AM PST

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του Ευρωπαίου Επίτροπου Οικονομίας, Αμαντέου Αλταφάζ, το επιτελείο της τρόικας θα καταφτάσει τη Τρίτη στην Αθήνα.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο το ακριβές περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων και συμπλήρωσε πως η Επιτροπή περιμένει από τις συζητήσεις της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση για να μάθει περαιτέρω στοιχεία για το έλλειμμα και για τα επίπεδα στα οποία κυμαίνεται η ύφεση, για να έχει ξεκάθαρη εικόνα για τα δημοσιονομικά στοιχεία της...

Η Γεωργία...απολαμβάνει τους προσωρινούς καρπούς της υποτέλειάς της στις Η.Π.Α.

Posted: 12 Jan 2012 08:01 AM PST

Γράφει ο Δημοσιογράφος Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης

Φαίνεται ότι η Γεωργία, επί του παρόντος,... απολαμβάνει τους καρπούς της υποτέλειάς της στις Η.Π.Α. Σύμφωνα με καταγγελίες ενός μέλους της αντιπολίτευσης στην Γεωργία, οι Η.Π.Α. χρηματοδοτούν την κατασκευή διαφόρων εγκαταστάσεων στην Γεωργία ενόψει «μιας στρατιωτικής σύγκρουσης με το Ιράν». Πρόκειται για την με αμερικανική πρωτοβουλία κατασκευή 20-κλινων νοσοκομείων, που προορίζονται για χρήση σε περίοδο πολέμου, επισημαίνει ο Elizbar Javelidz...

Ανατολάκης κατά Αράβων;

Posted: 12 Jan 2012 07:50 AM PST

Διευκρινίσεις σχετικά με την τοποθέτησή του περί «φωτογραφικών διατάξεων» στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο θέλησε να κάνει ο Γιώργος Ανατολάκης.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. τόνισε πως δεν είναι αντίθετος - ούτε ο ίδιος, ούτε το κόμμα του - στην είσοδο ξένων επενδυτών στις ομάδες.

Ξεκαθάρισε, δε, ότι μοναδική του ένσταση είναι να μπουν δικλείδες ασφαλείας από το κράτος που θα προστατεύουν τους συλλόγους από επιτήδειους.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ανατολάκης

Για την αναφορά ...

Αξιοπρέπεια

Posted: 12 Jan 2012 07:45 AM PST

Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί της Σινγκαπούρης έκοψαν στο 1/3 τους παραδοσιακά υψηλούς μισθούς τους, για να εξευμενίσουν την κοινή γνώμη. Εδώ ζητούν αναδρομικά. Διαφορά ήθους, κουλτούρας και αξιοπρέπειας. Α.Α.

Άμεση αλλαγή ηγεσίας ζητούν 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Posted: 12 Jan 2012 07:34 AM PST

Την άμεση διενέργεια εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας ζητούν με επιστολή τους προς το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ είκοσι βουλευτές του κόμματος.

Στην επιστολή τονίζουν ακόμη ότι υπάρχει ανάγκη το κόμμα να καταθέσει έναν πλήρη και ειλικρινή απολογισμό της πρόσφατης κυβερνητικής θητείας χωρίς συγκαλύψεις και να αναληφθούν οι ευθύνες.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Προς το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ 

»Η χώρα μας βρίσκεται σήμερα σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο και ο ελληνι...

Ξεπερνούν τις 1.500 οι καταγγελίες για τη μη καταβολή του δώρου

Posted: 12 Jan 2012 07:05 AM PST

1.545 καταγγελίες για τη μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων, που αφορούν σε 763 επιχειρήσεις διαφορετικών κλάδων, έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

Ειδικότερα, τα νούμερα κάνουν λόγο για περίπου 2.4 εκατ. ευρώ, ενώ οι καταγγελίες έγιναν σε τμήματα εργασιακών σχέσεων αλλά και στην τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών του ΣΕΠΕ.

Όπως προκύπτει μάλιστα, σε 306 περιπτώσεις το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας άσκησε κατά των παραβατών εργοδοτών την διαδικασία του Αυτόφωρου, ενώ σε 680 περιπτώσεις, προέβη στην διενέργε...

Ντράγκι: Υψηλή αβεβαιότητα στην οικονομία της ευρωζώνης

Posted: 12 Jan 2012 06:58 AM PST

Την εκτίμησή του ότι η οικονομία της ευρωζώνης βρίσκεται αντιμέτωπη με υψηλή αβεβαιότητα εξέφρασε ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Παράλληλα όμως ανέφερε ότι «οι τρέχουσες εντάσεις στις χρηματοοικονομικές αγορές συνεχίζουν να πλήττουν την οικονομική δραστηριότητα στην ευρωζώνη, ενώ, σύμφωνα με ορισμένους πρόσφατους δείκτες, υπάρχουν αβέβαιες ενδείξεις σταθεροποίησης σε χαμηλά επίπεδα», δήλωσε ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζ...

Η συχνή προληπτική χρήση ασπιρίνης προκαλεί θανάσιμη εσωτερική αιμορραγία σε υγιείς χρήστες της;

Posted: 12 Jan 2012 06:52 AM PST

Γράφει ο Δημοσιογράφος Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης

Ένα ανησυχητικό εύρημα έρχεται στο φώς της δημοσιότητας από μια νέα έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στην έκδοση Archives of Internal Medicine. Σύμφωνα με τα ευρήματα της εν λόγω έρευνας υγιείς χρήστες ασπιρίνης σε καθημερινή βάση για την πρόληψη καρδιακής ανεπάρκειας ή εμφράγματος προκαλούν σοβαρή βλάβη στον οργανισμό τους. Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι αυτή η πρακτική μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση έλκους του στομάχου και σ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές