Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


Τα ξένα media παραμιλάνε για τα πανέμορφα μάτια της κόρης του Michael Jackson

Posted: 29 Jan 2012 01:25 PM PST

Πως είναι δυνατόν ένα 13χρονο κορίτσι να κλέψει τις εντυπώσεις σε μια εκδήλωση στην οποία παραβρίσκεται και η Rihanna;

Αυτό αναρωτιούνται και τα περισσότερα ξένα μέσα που φιλοξενούν στα εξώφυλλά τους φωτογραφίες από την πρεμιέρα του The Immortal World Tour του Cirque Du Soleil στο Λος Άντζελες. Στην παράσταση αφιερωμένη στον μεγάλο Michael Jackson βρέθηκαν διάφοροι επώνυμοι, αλλά τα φλας κέρδισε η νεαρή Paris Jackson...

Τα τρία παιδιά του τραγουδιστή έχουν συγκεντρώσει πολύ προσοχή από τα media και η Daily Mail κάνει από τώρα λόγο για ένα μελλοντικό supermodel...

Ωστόσο η Paris παραμένει ένα παιδί και το πιο σημαντικό είναι να διαφυλαχθεί η παιδική της ηλικία και αθωότητα, κάτι που δεν συνέβη ποτέ με τον star πατέρα της...


article-2093018-117E7A24000005DC-478_634x937


article-2093018-117E7A10000005DC-303_634x437

Παιχνίδια με το φεγγάρι: Οι φωτογραφίες που ξετρέλαναν το Facebook (pics)

Posted: 29 Jan 2012 01:24 PM PST

Ο Γάλλος φωτογράφος Laurent Laveder φτιάχνει εντυπωσιακά ''παιχνίδια με το φεγγάρι'', αξιοποιώντας τις οπτικές ψευδαισθήσεις...

Η μαγεία του κινηματογράφου και της φωτογραφίας άλλωστε είναι πολλές φορές αυτή ακριβώς η ψευδαίσθηση που μπορούν να δημιουργήσουν στον θεατή, και ο Laveder φαίνεται να έχει εξαιρετικό ταλέντο και φαντασία...

Οι φωτογραφίες κάνουν εδώ και κάποιες ημέρες το γύρο του Facebook.


Τι googlαραν περισσότερο οι Έλληνες την τελευταία εβδομάδα;

Posted: 29 Jan 2012 01:22 PM PST

Όπως ήταν επόμενο ο θάνατος του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη, Θόδωρου Αγγελόπουλου βρέθηκε στην πρώτη θέση των αναζητήσεων που πραγματοποίησαν οι Έλληνες χρήστες του Google την τελευταία εβδομάδα.

Ακολούθησε η αναζήτηση ιστότοπων για live streaming αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ το facebook.gr βρέθηκε στην τρίτη θέση.

''Παιχνίδια για κορίτσια'', ήταν επίσης ανάμεσα στα πιο δημοφιλή googlαρίσματα, ενώ φαίνεται πως στην Ελλάδα έχουμε αυτήν την περίοδο ανάγκη από γέλιο, καθώς μέσα στους πιο δημοφιλούς όρους αναζήτησης βρέθηκαν και τα ''ανέκδοτα''.

Google:Τους δεινόσαυρους τους έφτιαξε η CIA για να μη κάνουμε ταξίδια στο χρόνο!

Posted: 29 Jan 2012 01:21 PM PST

Είναι ένα από τα πιο διασκεδαστικά παιχνίδια που σου προσφέρει η Google!

Η αυτόματη συμπλήρωση της πιο δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης – εφόσον την έχεις ενεργοποιήσει- μπορεί να σε κάνει να γελάσεις με την ψυχή σου αλλά και να βγάλεις συμπεράσματα!

Και μπορεί για το 2011 να είδαμε διάφορα αφιερώματα με τα πιο αστεία, πιο σοβαρά, πιο μεγάλα γεγονότα αλλά υπάρχουν πάντα και οι πιο αστείες προτάσεις αναζήτησης από την Google.

Κουρυφαία όλων;

«Οι δεινόσαυροι είναι μια φτιαχτή ιστορία από την CIA για να αποθαρρύνει τα ταξίδια στο χρόνο...»!

Image Gallery

Τα πιο μοναχικά μέρη στη Γη (pics)

Posted: 29 Jan 2012 01:04 PM PST

Και όμως, πρόκειται για περιοχές του κόσμου που μετρούν μόνιμο πληθυσμό, μόνο έναν κάτοικο...

Όπως μπορείτε να δείτε και στις ιστοσελίδες τους ή στην Wikipedia, οι παρακάτω περιοχές ανήκουν στα μέρη που μετράνε κάτω από 10 κατοίκους...

Κοινότητες και περιοχές που άλλοτε έσφιζαν από ζωή αλλά τώρα έχουν εγκαταληφθεί από τους κατοίκους τους......

Δείτε ποιές είναι:


1. Raley, Alberta, Καναδάς

Raley, Alberta, Canada



2. Eilean Donan, Σκωτία

Eilean Donan, Scotland, UK



3. Buford, Wyoming, ΗΠΑ

Buford, Wyoming, USA


4. Cass, Canterbury, Νέα Ζηλανδία

Cass, Canterbury, New Zealand


5. Rochefourchat, Rhône-Alpes, Γαλλία

Rochefourchat, Rhône-Alpes, France



6. Hanks, North Dakota, ΗΠΑ

Hanks, North Dakota, USA


Γυμνές οφθαλμαπάτες! (pics)

Posted: 29 Jan 2012 12:56 PM PST

Μπορεί με την πρώτη ματιά οι φωτογραφίες να μοιάζουν με απλές πολύχρωμες ταπετσαρίες αλλά εάν παρατηρήσουμε κρύβουν το σώμα μιας γυναίκας!

Πρόκειται για τα έργα της Περουβιανής καλλιτέχνιδος Cecilia Paredes, που πειραματίζεται βάφοντας το σώμα της στις ακριβείς αποχρώσεις του φόντου.

Με αυτόν τον τρόπο μετατρέπεται απο δημιουργός σε δημιουργία, χρησιμοποιώντας το σώμα της ως καμβά.

Δείτε τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του body art:

Δύο τραυματίες και 42 προσαγωγές από τα επεισόδια ανάμεσα σε ακροδεξιούς – αλλοδαπούς

Posted: 29 Jan 2012 12:41 PM PST

Δύο τραυματίες και 42 προσαγωγές από τα επεισόδια ανάμεσα σε ακροδεξιούς - αλλοδαπούςΔύο τραυματίες και 42 προσαγωγές είναι ο απολογισμός επεισοδίων που σημειώθηκαν ανάμεσα σε ακροδεξιούς και αλλοδαπούς, γύρω στις 10 το βράδυ του Σαββάτου, στο σταθμό του μετρό της Ομόνοιας.

Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από μερικές ώρες. Τα επεισόδια σημειώθηκαν μετά από το τέλος της πορείας για τα Ίμια, που διοργάνωσε η «Επιτροπή Εθνικής Μνήμης» και στην οποία συμμετείχαν ακροδεξιές οργανώσεις.

Η πορεία άρχισε από το μνημείο Ιμίων, στη συμβολή των οδών Ρηγίλλης και Β. Σοφίας και έφτασε μέχρι το Μέγαρο Μουσικής, όπου οι διαδηλωτές διαλύθηκαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μία ομάδα κατέβηκε με το μετρό στην Ομόνοια, όπου και δημιουργήθηκαν τα επεισόδια.

Η αστυνομία, που ειδοποιήθηκε για την ένταση στο μετρό της Ομόνοιας, έστειλε δυνάμεις στο σημείο και προχώρησε σε προσαγωγές.

Ένας εκ των δύο τραυματιών είναι αλλοδαπός. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια, και αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι.

Οι εκβιασμοί, τα λύτρα και αποκαλύψεις για την απαγωγή πανελίστα

Posted: 29 Jan 2012 12:33 PM PST

Οι εκβιασμοί, τα λύτρα και αποκαλύψεις για την απαγωγή πανελίσταΕκβιασμοί, λύτρα και κρησφύγετα στο εξωτερικό. Μια υπόθεση με αρκετά στοιχεία θρίλερ και συνεχείς εξελίξεις. Ο ένας εκ των τεσσάρων απαγωγέων του πανελίστα οδηγήθηκε στις φυλακές, ωστόσο τα όσα ανέφερε στις διωκτικές αρχές για την υπόθεση που πέρσι το καλοκαίρι συγκλόνισε το πανελλήνιο δεν βοηθάνε στο παραμικρό τις έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων τριών δραστών.

Ο 47χρονος Αλβανός που συνελήφθη από τους αστυνομικούς ως ένα από τα άτομα που στις 24 Ιουνίου του 2011 άρπαξαν τον 28χρονο γνωστό δημοσιογράφο και τον απελευθέρωσαν έπειτα από 16 ημέρες ομηρίας, εφόσον πήραν το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ από την οικογένεια του απαχθέντα, οδηγήθηκε υπό τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης ενώπιον των δικαστικών αρχών. Ο εισαγγελέας είχε ασκήσει εναντίον του δίωξη για συνέργια σε αρπαγή. Ο κατηγορούμενος βρέθηκε απέναντι στον 22ο ανακριτή, ο οποίος τελικά του έδειξε τον δρόμο για τις φυλακές. O 47χρονος αλλοδαπός από την πρώτη στιγμή στην απολογία του αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή. Ανέφερε στον λειτουργό της Θέμιδος ότι γνώριζε για την απαγωγή του 28χρονου πανελίστα, ωστόσο υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να καταγγείλει το παραμικρό στην αστυνομία, καθώς ήταν με την πλάτη στον τοίχο. «Οι απαγωγείς απειλούσαν ότι θα σκότωναν εμένα και τα παιδιά μου αν μιλούσα» ισχυρίστηκε ο 47χρονος στην απολογία του, την οποία φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Espresso της Κυριακής».

Ο αλλοδαπός, εργολάβος οικοδομών στο επάγγελμα και πατέρας δύο παιδιών, είχε αναλάβει να φέρει εις πέρας με τα συνεργεία του κάποιες εργασίες στην πολυκατοικία όπου είχε αγοράσει διαμέρισμα ο πανελίστας. Ανάμεσα στους υπαλλήλους του ήταν και οι δύο από τους τρεις δράστες που καταζητούνται σε όλη την Ευρώπη για την απαγωγή του γνωστού δημοσιογράφου. Οπως ισχυρίστηκε, όλα κυλούσαν ομαλά, μέχρι τη στιγμή που ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι που δούλευαν για λογαριασμό του στην οικοδομή είχαν απαγάγει τον πανελίστα και σκόπευαν να ζητήσουν λύτρα από την οικογένεια του θύματος.

Οι δύο Μολδαβοί ηλικίας 26 και 30 ετών, για τους οποίους η ΕΛ.ΑΣ. και οι αστυνομικές υπηρεσίες της Ευρώπης έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους, αφού πληροφορήθηκαν την οικονομική άνεση που είχε η οικογένεια του δημοσιογράφου, έβαλαν, σύμφωνα με την απολογία του 47χρονου, σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Περίμεναν τον 28χρονο στην είσοδο της πολυκατοικίας του κι όταν αυτός κατέβηκε από το διαμέρισμά του το πρωινό της 24ης Ιουνίου του 2011 για να μεταβεί στη δουλειά του, οι κουκουλοφόροι δράστες του έδεσαν τα μάτια και τον οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία της Αττικής. Για δεκαέξι ημέρες τον είχαν δεμένο σε ένα δέντρο και τον απελευθέρωσαν μόνον όταν η οικογένειά του κατέβαλε το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, ένα βαν ιδιοκτησίας του 47χρονου εργολάβου οικοδομών ήταν το μέσο το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τους απαγωγείς για τη μεταφορά του πανελίστα στην ερημική τοποθεσία της Αττικής. Ο 47χρονος ανέφερε ότι ο ίδιος δεν ήταν στα άτομα που απήγαγαν τον δημοσιογράφο και ότι το όχημά του το είχαν πάρει οι δύο Μολδαβοί μαζί με τον συνεργό τους χωρίς αυτός να γνωρίζει για ποιο σκοπό θα το χρησιμοποιούσαν. Κατά τα λεγόμενά του από εκείνη την ημέρα και μετά ξεκίνησε ο εφιάλτης για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 47χρονος Αλβανός, που μέχρι το τέλος της απολογίας του ισχυριζόταν ότι είναι αθώος, αμέσως μετά την απαγωγή έφυγε από την Ελλάδα και πήγε στην Αλβανία. Οταν ερωτήθηκε από ανακριτή ποιος ήταν ο σκοπός του ταξιδιού αυτού, ο 47χρονος απάντησε: «Οι δύο Μολδαβοί υπάλληλοί μου και ο άλλος συνεργάτης τους ήξεραν ότι γνωρίζω για την πράξη τους. Με εξανάγκασαν όσο καιρό διαπραγματεύονταν για τα λύτρα να πάω στην Αλβανία για να μη μιλήσω στην Αστυνομία και τους χαλάσω τη δουλειά. Οσον αφορά τις κλήσεις που βρέθηκαν στο κινητό μου από τους απαγωγείς, μου είχαν τηλεφωνήσει προκειμένου να με απειλήσουν».

Η «Espresso της Κυριακής επικοινώνησε με τον συνήγορο του κατηγορουμένου Σταύρο Χριστακάκη, ο οποίος δήλωσε: «Ο εντολέας μου δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Υπό το κράτος της απειλής αναγκάστηκε να αποκρύψει τα γεγονότα».

Οι κρυψώνες και το 1.000.000 ευρώ

Οσο περνούν οι ημέρες οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να συγκεντρώνουν όλο και περισσότερα στοιχεία για τους δύο Μολδαβούς. Σύμφωνα με αυτά ενισχύονται οι αρχικές εκτιμήσεις των αστυνομικών ότι επέστρεψαν στη χώρα τους έχοντας στην κατοχή τους αρκετές χιλιάδες ευρώ που αναλογούσαν στον καθένα από το μερίδιο των λύτρων. Οι δύο κακοποιοί μπορεί να επένδυσαν κάποια από τα χρήματα στην αγορά ακινήτων, ωστόσο δεν έχουν καμία επαφή με τους συγγενείς τους, καθώς κρύβονται για να μην πέσουν στα χέρια των αστυνομικών που χτενίζουν όλη τη Μολδαβία. Οι διωκτικές αρχές ψάχνουν για τα κρησφύγετά τους σε απομονωμένες περιοχές της χώρας αλλά και σε υπόγεια διαμερίσματα μεγάλων πόλεων. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο τέταρτος απαγωγέας, για τον οποίο ακόμα δεν γνωρίζουν το παραμικρό οι αστυνομικοί. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας ήλπιζαν ότι θα συγκέντρωναν κάποια στοιχεία μετά τη σύλληψη του 47χρονου Αλβανού, όμως κι αυτός τους ανέφερε ότι δεν γνωρίζει το παραμικρό για την ταυτότητά του.

Οσον αφορά τα λύτρα, οι αστυνομικοί φαίνεται να έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους. Στην κατοχή του Αλβανού δεν βρήκαν κάποιο χρηματικό ποσό, ενώ θα πρέπει να συλλάβουν και τους άλλους τρεις προκειμένου να εντοπίσουν τα χρήματα.

Το μεγαλείο μίας μάνας

Posted: 29 Jan 2012 12:32 PM PST

Το μεγαλείο μίας μάνας

Η μανα της φωτογραφίας θηλάζει το κατσικάκι, γιατί ξέρει ίσως ότι μόλις κοπεί το γάλα της η ζωή του παιδιού της θα εξαρτάται από το κατσικάκι!

Εκεί που πεθαίνουν σαν τις μύγες από την πείνα αυτή η γυναίκα δίνει στο κατσικάκι λίγη τροφή! Και μάλιστα μέσω της φυσικής οδού!

Τα McDonald’s άλλαξαν τα χάμπουργκερ μετά από πιέσεις

Posted: 29 Jan 2012 12:30 PM PST

Τα McDonald's άλλαξαν τα χάμπουργκερ μετά από πιέσειςΤα McDonald's άλλαξαν τη συνταγή για τα χάμπουργκερ στις ΗΠΑ, έπειτα από πιέσεις του τηλεοπτικού σεφ Τζέιμι Όλιβερ για αφαίρεση ενός συστατικού βιομηχανοποιημένων τροφίμων, το οποίο ο ίδιος αποκαλεί «ροζ γλίτσα». Ο Όλιβερ προκάλεσε αναστάτωση στο τηλεοπτικό του κοινό, όταν αποκάλυψε ότι τα McDonald's χρησιμοποιούσαν υδροξείδιο του αμμωνίου (E527) προκειμένου να μετατρέψουν λιπαρά απομεινάρια βοδινού κρέατος σε κιμά για τα χάμπουργκέρ τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Γιατί ένας λογικός άνθρωπος να θέλει να δώσει στα παιδιά του κρέας γεμάτο υδροξείδιο του αμμωνίου. Το σπουδαίο κοινό των Ηνωμένων Πολιτειών πρέπει άμεσα να κατανοήσει τί κάνει η βιομηχανία τροφίμων» είπε ο σεφ. Έπειτα από μήνες εκστρατείας στη τηλεοπτική του εκπομπή «Jamie's Food Revolution», τα McDonald's αποφάσισαν να σταματήσουντη χρήση της αποκαλούμενης από τον σεφ «ροζ γλίτσας».

Το υδροξείδιο του αμμωνίου

Ο Τοντ Μπέικον, διευθυντής του αρμόδιου τμήματος των McDonald's στις ΗΠΑ, αρνήθηκε ωστόσο ότι η απόφαση της αλυσίδας εστιατορίων είχε σχέση με την εκστρατεία του Όλιβερ. «Η απόφαση να αφαιρέσουμε αυτό το προϊόν από το σύστημα των McDonald's δεν συνδέεται με κάποιο συγκεκριμένο γεγονός, αλλά με την απόφασή μας να υποστηρίξουμε την προσπάθεια εναρμόνισης των παγκόσμιων προτύπων στα υλικά του ωμού βοδινού. Τα McDonald's εναρμονίζονται με τα κυβερνητικά προαπαιτούμενα και κανονισμούς για την ασφάλεια των τροφίμων» είπε.
Ο μικροβιολόγος του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας Τζέραλ Ζίρνσταϊν υποστηρίζει ότι η χρήση του υδροξείδιου του αμμωνίου πρέπει να απαγορευθεί: «Δεν θεωρώ ότι πρόκειται για βοδινό κιμά και το να επιτρέπεται να χρησιμοποιείται σε βοδινό κιμά είναι κάποια μορφή ψευδούς επισήμανσης».

Ξυπνάει το ηφαίστειο της Σαντορίνης; Γνώμες επιστημόνων

Posted: 29 Jan 2012 12:29 PM PST

Ξυπνάει το ηφαίστειο της Σαντορίνης; Γνώμες επιστημόνωνΔεκάδες μικροσεισμοί, παραμορφώσεις στον φλοιό της Γης και μια πλειάδα σεισμολόγων, γεωλόγων και ηφαιστειολόγων να παρακολουθούν το φαινόμενο επί 24ωρου βάσεως. Τι συμβαίνει πραγματικά με το ηφαίστειο της Σαντορίνης, που έχει μπει πλέον στο μικροσκόπιο κορυφαίων επιστημόνων από όλον τον κόσμο;

Το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο της Θήρας έδωσε την τελευταία έκρηξή του το 1950. Από τότε και για περισσότερα από εξήντα χρόνια βρισκόταν σε ύπνωση. Ομως εδώ και περίπου έναν χρόνο στα έγκατά του φαίνεται να υπάρχει κινητικότητα, προκαλώντας προβληματισμό στους επιστήμονες, οι οποίοι παρακολουθούν στενά τη δραστηριότητά του.

Οι αλλεπάλληλες «επισκέψεις» του Εγκέλαδου κατά τις προηγούμενες ημέρες, με δονήσεις που δεν ξεπερνούσαν τα 3 Ρίχτερ, ανησύχησαν κάποιους και έδωσαν τροφή για να αναπτυχθούν πολλές θεωρίες. Η «Espresso της Κυριακής» παρουσιάζει άγνωστες πτυχές από τις έρευνες και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει όλοι οι αρμόδιοι φορείς και οι επιστήμονες που έχουν αφιερώσει πολύ χρόνο για να «αποκωδικοποιήσουν» τα μυστικά του ελληνικού ηφαιστείου.

ΣΕ ΕΝΕΡΓΗ ΦΑΣΗ

Κάτι ανάλογο με τη σεισμική δραστηριότητα των προηγούμενων ημερών σημειώθηκε και πριν από έξι μήνες, όταν πλήθος σεισμών μεγέθους έως 3 Ρίχτερ ταρακούνησαν τη Σαντορίνη για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Ετσι, από τον περασμένο Αύγουστο οι σεισμολόγοι έχουν σκύψει πάνω από τις οθόνες των οργάνων τους και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καταγράφουν τα στοιχεία.

Στο νησί το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκονται ομάδες επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίες διεξάγουν έρευνες και συλλέγουν στοιχεία για να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερο ασφαλή συμπεράσματα.

Κάποιοι από τους αυτούς διαβάζοντας προσεκτικά όλες τις σημειώσεις τους εκτιμούν ότι η περίοδος της απόλυτης ηρεμίας του ηφαιστείου έφτασε στο τέλος της και ότι από τις αρχές του 2011 ξεκίνησε η ενεργή φάση του. Ωστόσο, σχεδόν όλοι αναφέρουν ότι το φαινόμενο δεν εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.

Ο δήμος Σαντορίνης πριν από λίγες ημέρες φιλοξένησε στο νησί εκδήλωση με καλεσμένους τον ομότιμο καθηγητή Γεωλογίας Μιχάλη Φυτίκα του Ινστιτούτου Μελέτης και Παρακολούθησης του ηφαιστείου και τον καθηγητή σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κώστα Παπαζάχο, οι οποίοι μίλησαν για το υποθαλάσσιο ηφαίστειο και παρουσίασαν σημαντικά στοιχεία. Εξάλλου, στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε ημερίδα από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), στην οποία εκτός των Ελλήνων επιστημόνων παρευρέθηκαν και κορυφαίοι συνάδελφοί τους από το εξωτερικό. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και οι γεωλογικές εξελίξεις του ηφαιστείου Κολούμπο.

ΓΕΩΛΟΓΙΚΟΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ

Οπως δείχνουν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μελετών που εκπονούνται από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, του Ινστιτούτου Γεωφυσικής στη Νάπολη και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το τελευταίο διάστημα στη Σαντορίνη παρατηρείται σεισμική έξαρση, η οποία συνοδεύεται και από παραμορφώσεις στον φλοιό της Γης. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αρκετές φορές στο παρελθόν έχουν παρατηρηθεί τέτοιες μεταβολές πριν από την ενεργοποίηση ηφαιστείων.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε ο ΟΑΣΠ για τη συμβολή της τεκτονικής γεωδαισίας στον αντισεισμικό σχεδιασμό, εκτός από την κίνηση του γήινου φλοιού στην περιοχή της Σαντορίνης φαίνεται να υπάρχει και παρείσφρηση περίπου 107 κυβικών μέτρων υλικού -πιθανώς μάγματος- σε απόσταση ενός χιλιομέτρου βόρεια από τη Νέα Καμένη και σε βάθος περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων.

Michelle Parks: «Κάτι σημαντικό συμβαίνει»

«Ισως η περίοδος της ηρεμίας να έφτασε στο τέλος της» σημείωσε στην ημερίδα η κυρία Michelle Parks, γεωλόγος από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, που παρακολούθησε στενά το φαινόμενο από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011.

Σύμφωνα με την επιστήμονα ανιχνεύτηκε σημαντική αύξηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα CO2, με 39 τόνους αέρια να εκλύονται κατά μέσο όρο την ημέρα από το έδαφος.

Παράλληλα, όπως είπε η κυρία Parks, «προκαταρκτικά ευρήματά μας δείχνουν απότομη μετάβαση από μια παρατεταμένη περίοδο αργής καθίζησης (1cm / έτος) στη Νέα Καμένη την περίοδο 1993-2010, σε ένα επεισόδιο πληθωρισμού, που ξεκίνησε στις αρχές του 2011».

Οπως τόνισε η ίδια, οι μεταβολές στη θερμοκρασία του νερού και η αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα δείχνουν ότι «κάτι σημαντικό συμβαίνει. Τα ευρήματα μαρτυρούν ότι υπάρχει ηφαιστειακή δραστηριότητα» επισήμανε και πρόσθεσε: «Ενδεχομένως υπάρχει ενεργοποίηση του ηφαιστείου σε βάθος. Ωστόσο, ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους είναι οι τοπικοί σεισμοί. Το ηφαίστειο δεν έχει τη δύναμη να δώσει μεγάλη έκρηξη. Οι σεισμοί όμως, ιδιαιτέρως από την πλευρά της καλντέρας, που έχουμε απότομες πλαγιές, είναι ικανοί να προκαλέσουν ζημιές».

Γερ. Παπαδόπουλος: Εναρξη ενός «σμήνους σεισμών»

Ο δρ Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στην ημερίδα επισήμανε ότι επί της ουσίας έχει ανιχνευτεί μια αλλαγή από αργή σε ταχεία άνοδο, ένα είδος καθίζησης που συμπίπτει με την έναρξη ενός «σμήνους σεισμών» σε μια ακτίνα 15 χιλιομέτρων από το βόρειο τμήμα της καλντέρας.

Οπως εξήγησε ο Ελληνας σεισμολόγος, η ομάδα του χρησιμοποιεί εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα αλγόριθμους της στατιστικής επιστήμης έχοντας φτιάξει μια βάση δεδομένων για όλους τους σεισμούς στην περιοχή λεπτό προς λεπτό: «Το σύστημα αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να ανανεώνεται αυτόματα η βάση δεδομένων και έχουμε βαθμονομήσει τη συχνότητα των σεισμών σε τέσσερα στάδια σημαντικότητας. Ετσι λοιπόν διαπιστώσαμε ότι τον Αύγουστο υπήρξε μια σοβαρή ένδειξη ανωμαλίας, αφού εντελώς ξαφνικά η συχνότητα των σεισμικών διεγέρσεων ανέβηκε στο επίπεδο alert 4 και έπειτα από λίγες ημέρες το φαινόμενο σταθεροποιήθηκε».

Η υπόθεση, όπως αποκάλυψε ο κ. Παπαδόπουλος, άρχισε να δημιουργεί ανησυχίες, αφού από τον Νοέμβριο του 2011 μέχρι και σήμερα το επίπεδο alert βρίσκεται σταθερά στο 4 (red alert), χωρίς αυτό όπως τόνισε «να σημαίνει κατ' ανάγκη επικινδυνότητα. Αλλο επικινδυνότητα και άλλο σημαντικότητα. Σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε για σεισμική ανωμαλία μεγάλης σημαντικότητας που αγγίζει το 99%!».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε πως δεν έχει πειστεί ότι όλη αυτή η έντονη σεισμική δραστηριότητα οφείλεται στο ηφαίστειο, καθώς όπως είπε, «δεν υπάρχει εμφανές επιφανειακό τρέμουλο. Είμαι επιφυλακτικός και πιστεύω ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, διότι η σεισμική έξαρση της περιοχής συνδέεται με σμήνος σεισμών που ενδεχομένως να προηγείται των προσεισμών ενός μεγάλου σεισμικού γεγονότος, το οποίο όμως δεν φαίνεται να είναι άμεσο χρονικά. Ας μην ξεχνάμε ότι κάτι αντίστοιχο συνέβη το 1919, οπότε το νησί είχε καταστραφεί από δόνηση εντάσεως 6 Ρίχτερ χωρίς να σημειωθεί ηφαιστειακή έκρηξη».

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι έχει ενημερώσει αρμοδίως όλες τις αρχές της ελληνικής πολιτείας: «Ο επιχειρησιακός χρήστης, που είναι η Πολιτεία, αξιολογεί όχι μόνο τις δικές μου αλλά όλες τις παρατηρήσεις των επιστημόνων».

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ

Τα αποτελέσματα της παρακολούθησης του ηφαιστείου της Σαντορίνης παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποίησε ο δήμος Σαντορίνης στο νησί οι καθηγητές Μιχάλης Φυτίκας και Κώστας Παπαζάχος.

Σύμφωνα με τον κ. Φυτίκα, η σεισμικότητα στην περιοχή της καλντέρας είχε παρουσιάσει έντονη δραστηριότητα στο διάστημα του Μαΐου του 2011, όμως, όπως τόνισε στη συνέχεια, επανήλθε στα φυσιολογικά όρια και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Ο κ. Φυτίκας αναφέρθηκε και στο φαινόμενο του υποθαλάσσιου πίδακα αερίων, που παρουσιάστηκε στη Ρίβα της Θηρασίας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για φυσιολογικό φαινόμενο που συμβαίνει σε πολλές περιοχές της χώρας.

Τόσο ο κ. Φυτίκας όσο και ο σεισμολόγος κ. Παπαζάχος στις τοποθετήσεις τους εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί σε ό,τι αφορά την κατάσταση του ηφαιστείου, σημείωσαν ωστόσο ότι πρέπει να συνεχιστεί η παρακολούθησή του με περισσότερους σεισμογράφους και επιστημονικά όργανα για να υπάρξει έγκαιρη προειδοποίηση σε περίπτωση που κάτι αλλάξει στο μέλλον. Σύμφωνα με τον κ. Φυτίκα, στα επιστημονικά όργανα που παρακολουθούν το ηφαίστειο έχει προστεθεί και ένα δίκτυο GPS, το οποίο παρακολουθεί τις αλλαγές στην επιφάνεια του νησιού και του ηφαιστείου.

«Εχει υπάρξει έξαρση χωρίς να γίνει κάτι»

Σε δηλώσεις του στην «Espresso της Κυριακής», ο αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιος Λέκκας σημείωσε ότι ο οργανισμός είναι ενήμερος για τις επιστημονικές έρευνες που διεξάγονται στο νησί. Ωστόσο, όπως είπε, «δεν υπάρχει ιδιαίτερος φόβος για το άμεσο μέλλον για μεγάλη σεισμική δόνηση στη Σαντορίνη. Υπάρχει κάποια δραστηριότητα, την οποία τα ελληνικά σεισμολογικάινστιτούτα παρακολουθούν. Και το '92 στη Μήλο και το '96 στη Νίσυρο, αλλά και στη Σαντορίνη αρκετές φορές στο παρελθόν έχει υπάρξει σεισμική έξαρση, χωρίς να γίνει κάτι» τόνισε ο κ. Λέκκας.

Οπως εξήγησε, πρόκειται για μικρούς και επιφανειακούς σεισμούς στην καλντέρα και σε περιοχές κοντά σε αυτήν, αλλά δεν οδηγούν αυτόματα σε κάτι μεγάλο από πλευράς σεισμικής δραστηριότητας.

Προσλήψεις, Ιανουάριος 2012: 10.554 θέσεις απασχόλησης

Posted: 29 Jan 2012 12:28 PM PST

Άνεργοι

Ξεκινούν οι διαδικασίες επιλογής για την υλοποίηση των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας στην Περιφέρεια Αττικής. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν 10.554 θέσεις απασχόλησης, πεντάμηνης διάρκειας, σε 47 φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Οι φορείς αυτοί έχουν υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με 131 συμπράττοντες φορείς (κυρίως φορείς της αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού) για την απασχόληση ανέργων σε δράσεις κοινωφελούς εργασίας σε όλους τους περιφερειακούς τομείς της Περιφέρειας Αττικής. Ο συνολικός εγκεκριμένος προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσόν των 34.000.000 ευρώ και το επίδομα κοινωφελούς εργασίας σε 625 ευρώ τον μήνα.

Σύμφωνα με τα επόμενα στάδια του προγράμματος, ο δικαιούχος θα στείλει το επικαιροποιημένο εγκεκριμένο μνημόνιο συνεργασίας (το οποίο θα είναι βασισμένο στα στοιχεία της έγκρισης) στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης. Μόλις δοθεί η έγκριση από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Αλλων Πόρων, ο φορέας αποστέλλει την ανακοίνωση πρόσληψης στο ΑΣΕΠ για να πάρει την έγκριση της Αρχής. Αν το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού δώσει την έγκριση, τότε οι θέσεις προκηρύσσονται από τον φορέα και αναρτώνται αυτομάτως στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ και στις περιφέρειες. Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν κανονικά τις αιτήσεις τους στον φορέα απασχόλησης, ενώ μετά την ολοκλήρωση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, ο κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει ένσταση στο ΑΣΕΠ, όπως συμβαίνει και για τους διαγωνισμούς του Δημοσίου.

Οι υποψήφιοι για τις θέσεις κοινωφελούς εργασίας πρέπει να είναι άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή αγρότες, ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας. Σημαντικά κριτήρια επιλογής είναι η κατάσταση ανέργου, η οικογενειακή κατάσταση (μονογονεϊκές οικογένειες κ.λπ.), το οικογενειακό εισόδημα, η κατάσταση υγείίας του ανέργου και η εντοπιότητα.

- Mακροχρόνια άνεργοι.
- Βραχυχρόνια άνεργοι που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.
- Εμποροι και λοιποί επαγγελματίες που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους πριν από δύο έτη.
- Υποαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες (δικηγόροι, μηχανικοί, ιατροί κ.ο.κ.) βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.
- Ανεργοι έως 30 ετών που αναζητούν εργασία.

Η διαδικασία της πρόσληψης ωφελουμένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ελέγχεται από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού. Η ανεξάρτητη αρχή αναλαμβάνει: την έγκριση της ανακοίνωσης πρόσληψης, τον έλεγχο της νομιμότητας των πινάκων κατάταξης που καταρτίζουν οι δικαιούχοι φορείς και την εξέταση των ενστάσεων που υποβάλλουν οι συμμετέχοντες κατά των συγκεκριμένων πινάκων.

Τα προγράμματα αφορούν κατά κύριο λόγο δράσεις κοινωνικής εργασίας, το φυσικό έργο ή υπηρεσίες οι οποίες διαμορφώνονται στη λογική της ολοκληρωμένης παρέμβασης (δηλαδή με έναρξη, λήξη, συγκεκριμένο αποτέλεσμα, συγκεκριμένους πόρους, παρακολούθηση, αξιολόγηση). Περιλαμβάνουν ενδεικτικά:

- Εργα συντήρησης ή μικρά κατασκευαστικά έργα δημοσίων ή/και αθλητικών υποδομών,
- έργα αποκατάστασης οικοσυστημάτων και προστασίας, διαχείρισης και ανάδειξης της βιοποικιλότητας,
- ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς,
- αποκατάσταση και βελτίωση αστικού και περιαστικού περιβάλλοντος,
- αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων,
- περιβαλλοντική εκπαίδευση,
- διαχείριση και προστασία υδάτινων πόρων και δασών,
- δημιουργική απασχόληση παιδιών,
- προσωπικές κοινωνικές υπηρεσίες, όπως κατ' οίκον φροντίδα ηλικιωμένων, ΑμεΑ, παιδική φροντίδα,
- κοινωνικές δράσεις, όπως κοινωνικά παντοπωλεία, διάθεση χρησιμοποιημένου ρουχισμού,
- οδική ασφάλεια μαθητών,
- σίτιση σε ολοήμερα σχολεία φτωχών/υποβαθμισμένων περιοχών,
- έκτακτες ανάγκες πολιτικής προστασίας.

27 εποχικοί στα ΕΛ.ΤΑ. Κρήτης

Την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού είκοσι επτά ατόμων (26 ΔΕ Διανομέων και ενός ΔΕ Οδηγού πλήρους απασχόλησης, χρονικής διάρκειας 8 μηνών) για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών τους ανακοίνωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία που εδρεύουν στους νομούς Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.1 και να την υποβάλουν ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε., Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, Δαιδάλου 36, Τ.Κ. 71202 Ηράκλειο (τηλ. επικοινωνίας: 2810-302844, 2810-302847). Οι μόνιμοι κάτοικοι των νομών της Κρήτης έχουν προβάδισμα για τον διορισμό. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων εκπνέει αύριο 30 Ιανουαρίου.

Νέοι υπάλληλοι στα Ελληνικά Πετρέλαια

Τα Ελληνικά Πετρέλαια θα ενισχυθούν με νέο προσωπικό (τεχνίτες επιθεώρησης εξοπλισμού) για να ενισχύσουν στις υπηρεσίες του στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις Ασπροπύργου και Ελευσίνας.

Οσοι επιθυμούν να διεκδικήσουν τις κενές θέσεις απασχόλησης πρέπει να έχουν ηλικία έως 35 ετών και να διαθέτουν απολυτήριο τίτλο Λυκείου, συναφή προϋπηρεσία τουλάχιστον πέντε ετών σε επιθεωρήσεις/ποιοτικούς ελέγχους μηχανολογικών εγκαταστάσεων βιομηχανιών, καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, καλή γνώση μηχανολογικού σχεδίου, άδεια οδήγησης β' κατηγορίας, εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις και τουλάχιστον ένα από τα πιστοποιητικά ποιοτικών ελέγχων (VT, PT, MT, UT, RT). Οσοι υποψήφιοι πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις θα υποβληθούν σε τεστ ικανοτήτων και αγγλικής γλώσσας, ενώ όσοι προσληφθούν τελούν υπό ετήσια δοκιμαστική περίοδο. Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 6 Φεβρουαρίου στη διεύθυνση: Ελληνικά Πετρέλαια, Χιμάρας 8Α, ΤΚ 15125 Μαρούσι, υπ' όψιν Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου (Κωδικός ΤΕΕΝ).

8 ευκαιρίες στον δήμο Πύργου Ηλείας

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πύργου Ηλείας θα προσλάβει 8 νέους υπαλλήλους με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Θα προσληφθούν 2 ΠΕ νηπιαγωγοί, 1 ΠΕ ή ΤΕ νοσηλευτής, 2 ΔΕ κηπουροί, 2 ΥΕ καθαριστές, 1 ΥΕ φύλακας. Οι δημότες και οι μόνιμοι κάτοικοι του Πύργου προτάσσονται για τον διορισμό. Επίσης, η σειρά κατάταξης των υποψηφίων κάθε ομάδας καθορίζεται με τη βαθμολόγηση του χρόνου ανεργίας, του αριθμού τέκνων, του αριθμού ανήλικων τέκνων, του βαθμού του βασικού τίτλου σπουδών (όπου ζητείται), της ηλικίας και της εμπειρίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τον φάκελο υποψηφιότητάς τους στη διεύθυνση: Τ. Πετροπούλου 2, 27100, Πύργος, απευθύνοντάς την στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πύργου (τηλ. επικοινωνίας: 2621-362430).

Ιδια πολιτική στις προσλήψεις και το 2012

Το 2012 δεν πρόκειται να επιφέρει δραματικές αλλαγές στο σύστημα των προσλήψεων. Η αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης με τις επιταγές της τρόικας είναι σε εξέλιξη, ενώ τηρείται κατά γράμμα η πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης.

Να υπενθυμίσουμε ότι το νομοσχέδιο «Προστασία της εθνικής οικονομίας – επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης» αποτύπωσε και τυπικά την ψαλιδισμένη εικόνα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού. Τα βασικά σημεία του ήταν τα εξής:

- Δεν χορηγούνται εγκρίσεις της Τριµελούς Επιτροπής για την πλήρωση κενών οργανικών θέσεων ή προσλήψεων προσωπικού µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Για το ίδιο έτος αναστέλλονται οι προσλήψεις και διορισμοί του προσωπικού των δημόσιων φορέων.

- Οι επιτυχόντες σε διαδικασίες επιλογής τακτικού προσωπικού του ΑΣΕΠ και των φορέων για τους οποίους έχουν εκδοθεί οριστικά αποτελέσματα μέχρι την 31/12/2009 διορίζονται σταδιακά μέχρι την 31/12/2012.

- Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2013, ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού µε σχέση εργασίας αορίστου χρόνου δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από τον λόγο ένα προς πέντε (µία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις) στο σύνολο των φορέων.

Στην αντίπερα όχθη, να επισημάνουμε ότι εξαιρούνται από το πάγωμα των προσλήψεων οι τομείς: α) υγείας, για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, β) παιδείας, για εκπαιδευτικό προσωπικό, γ) ασφάλειας, προκειμένου για ένστολο προσωπικό και δ) ο υποχρεωτικός διορισμός των αποφοίτων της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και της Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και σε αυτούς τους τομείς όμως μην περιμένετε να ανοίξουν διάπλατα οι πόρτες για νέο προσωπικό.

Ευκαιρίες στον ιδιωτικό τομέα

Με τη συνεργασία εταιρειών ανθρώπινου δυναμικού η «Espresso» σας παρουσιάζει τις πιο περιζήτητες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα για στελέχη και υπαλλήλους.

ADECCO
Λεωφόρος Κηφισίας 56, 15125, Μαρούσι, τηλ.: 210-6930490, fax: 210-6919358, e-mail:infogr@adecco.com

Ειδικότητα Θέσεις
Προϊστάμενος Λογιστηρίου – Αθήνα 1
Electrical Maintenance Engineer – Αθήνα 1
IT Administrator-Αθήνα (βόρεια προάστια) 1
Υπάλληλος Τμήματος Εισαγωγών – Μαρούσι 1
Φαρμακοποιός – Αθήνα 1
Υπάλληλος Τμήματος HR – Αθήνα (Μαρούσι) 1
Σύμβουλος Πωλήσεων – Θεσσαλονίκη 1
Υπεύθυνος / η marketing και προωθητικών ενεργειών – Αθήνα (βόρεια προάστια) 1
Customer Care Agent (Bulgarian Speaker) – Αθήνα (νότια προάστια) 1
Υπάλληλος Αποθήκης – Αθήνα (βόρεια προάστια) 1
Υπάλληλοι τηλεφωνικής ενημέρωσης πελατών- Αθήνα (βόρεια προάστια) 5
Υπάλληλος Τμήματος Λογιστηρίου – Αθήνα (βόρεια προάστια) 1
IT Service Desk Employee – Αθήνα 1
HR Trainee – Αθήνα 1
Administrative Assistant to the Finance Department – Αθήνα 1
Customer Care Agent (Turkish / Russian Speaker) – Αθήνα 1
Customer Care Agent (Hungarian / Russian Speaker) – Αθήνα 1
Plastics Engineering Engineer – Αθήνα 1
Field Sales Engineer – Αθήνα 1
Υπεύθυνος Πωλήσεων – Θεσσαλονίκη 1
Εξωτερικός πωλητής τραπεζικών προϊόντων – Αθήνα (Μαρούσι) 1
Customer Care Agent (Turkish Speaker) – Αθήνα (νότια προάστια) 1
Sales Administrative Assistant – Αθήνα (δυτικά προάστια) 1
Plant Resident – Αθήνα 1
Call Center Supervisor – Αθήνα (νότια προάστια) 1
Υπεύθυνος Εταιρικών Πωλήσεων – Κομοτηνή 1
Sales Administrator – Αθήνα 1
Ηλεκτρολόγος συντηρητής – Αθήνα 1
Finance Coordinator – Αθήνα 1
Tax Director – Αθήνα 1
Senior Auditor – Αθήνα 1
Σύμβουλος πωλήσεων για χώρες του εξωτερικού – Θεσσαλονίκη 1
Τεχνικός σύμβουλος πωλήσεων – Θεσσαλονίκη 1

RandstadHellas
Αγγέλου Πυρρή 5, Αθήνα, 11527, τηλ.: 210-6770523. Δείτε περισσότερες πληροφορίες και κάντε αίτηση για τις θέσεις στο: www.randstad.gr

Αθήνα
Ειδικότητα Θέσεις
Exports Area Sales Manager 1
Στοιχεία επικοινωνίας: email: randstad@randstad.gr, τηλ.: 210-6770523, fax: 213-3333257

Ειδικότητα Θέσεις
Key Account Manager 1
Sales Senior Manager 1
Product Manager 1
Στοιχεία επικοινωνίας: email: lsgouraki@randstad.gr, τηλ.: 210-6770523, fax: 213-3333257

Ειδικότητα Θέσεις
Sales Representative – HORECA 1
Medical Representative OTC 6
Αrea Sales Manager 1
Key Account Manager – HORECA 1
Στοιχεία επικοινωνίας: email: aκatsorchis @randstad.gr, τηλ.: 210-6770523, fax: 213-3333257

Ειδικότητα Θέσεις
Πωλητές Λιανικής (πλήρης – μερική απασχόληση) 10
Πωλητές – Ελεύθεροι Επαγγελματίες 10
Τele Sales Agent 6
Promoter (Part Time) 10
Spanish / Italian Technical Support 5
Turkish / Russian Technical Support 5
Στοιχεία επικοινωνίας: email: mpapazekou@randstad.gr, τηλ.: 210-6770523, fax: 213-3333257

Ειδικότητα Θέσεις
Stock and Supply Manager 1
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με γνώση βουλγαρικών 2
Συντηρητής Μεταλλουργός 1
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός 1
Στοιχεία επικοινωνίας: email: nkaraiskou@randstad.gr, τηλ.: 210-6770523, fax: 213-3333216

Ειδικότητα Θέσεις
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός 2
Outdoor Errands Employee 1
Υπάλληλος Αποθήκης (Αυλώνα Αττικής- Ασπρόπυργος) 5
Υπάλληλος Διεκπεραίωσης Παραγγελιών (Picker) 4
Demand Planner 1
Μηχανολόγος Συντήρησης 3
Διπλωματούχος Χειριστής Κλαρκ 2
Στοιχεία επικοινωνίας: email: ethessalonikefs@randstad.gr, τηλ.: 210-6770523, fax: 213-3333216

Ειδικότητα Θέσεις
Senior Accountant 1
Credit Specialist 1
Client Service Database Developer 1
Στοιχεία επικοινωνίας: email: tkanargias@randstad.gr, τηλ.: 210-6770523, fax: 213-3333257

Θεσσαλονίκη
Ειδικότητα Θέσεις
Βοηθός Λογιστή 1
Προϊστάμενος Λογιστηρίου 1
Επιθεωρητές Πωλήσεων 2
Πωλητές / Πωλήτριες 5
Διευθυντής Πωλήσεων 1
Διευθυντής Καταστήματος 1
Retail Department Manager 1
Store Manager 1
Υπεύθυνος Καταστήματος 1
Υπεύθυνος Τμήματος 1
Πωλητές / Πωλήτριες 3
Product Manager 1
Exports Sales Representative 1
Υπεύθυνος Πωλήσεων Χονδρικής 1
F2F Collections Advisor 2
Υπάλληλος Γραφείου 1
Στοιχεία επικοινωνίας: email: thessaloniki@randstad.gr, τηλ.: 2310-414731, fax: 2310-414728

Ηράκλειο Κρήτης
Υπεύθυνος Τμήματος 3
Store Manager 1
Στοιχεία επικοινωνίας: email: thessaloniki@randstad.gr, τηλ.: 2310-414731, fax: 2310-414728

Εύβοια
Ειδικότητα Θέσεις
Hotel Manager 1
Στοιχεία επικοινωνίας: email: mpapazekou@randstad.gr, τηλ.: 210-6770523, fax: 213-3333257

Γερμανία
Ειδικότητα Θέσεις
Nurses for the Operation Room 10
Nurses 10
Στοιχεία επικοινωνίας: email: akleffmann@randstad.gr, τηλ.: 210-6770523, fax: 213-3333257

Γαλλία
Ειδικότητα Θέσεις
Nurses 10
Στοιχεία επικοινωνίας: email: akleffmann@randstad.gr, τηλ.: 210-6770523, fax: 213-3333257

Αγγλία
Ειδικότητα Θέσεις
Nurses 10
Στοιχεία επικοινωνίας: email: akleffmann@randstad.gr, τηλ.: 210-6770523, fax: 213-3333257

Προγράμματα για ευάλωτες ομάδες

Η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Αλλων Πόρων ανακοίνωσε την υλοποίηση προγραμμάτων με τον τίτλο «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013».

Στόχος των προγραμμάτων είναι η εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για περίπου 20.000 ανέργους που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, μέσα από την ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων, τη διάγνωση των εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και την ανάδειξη των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης. Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 60.000.000 ευρώ και απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί οι δυνητικοί ωφελούμενοι να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανεργίας του ΟΑΕΔ ή στον Ειδικό Κατάλογο εκτός Μητρώου ανεργίας του ΟΑΕΔ και επιπλέον να εμπίπτουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

- Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα.

- Ατομα με αναπηρία.

- Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών.

- Γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

- Γυναίκες / άνδρες θύματα trafficking.

- Μετανάστες, παλιννοστούντες, πρόσφυγες.

- Ατομα με θρησκευτικές και πολιτισμικές Ιδιαιτερότητες.

- Αιτούντες άσυλο.

- Αποφυλακισθέντες.

- Πρώην χρήστες ουσιών.

- Οροθετικοί.

- Αστεγοι.

- Ατομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας / απειλούμενα από φτώχεια.

- Ατομα που υπόκεινται σε διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή / και λόγω ταυτότητας κοινωνικού φύλου.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της πρόληψης και αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων μέσω της ένταξής τους στην αγορά εργασίας, τα προγράμματα θα εξασφαλίζουν την προετοιμασία των ανέργων ωφελουμένων, ώστε να μπορέσουν:
α) να ιδρύσουν επιχειρήσεις, οι οποίες θα καλύπτουν διαπιστωμένες ανάγκες της περιοχής παρέμβασης και θα αξιοποιούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της,
β) να αποκτήσουν τις προϋποθέσεις για να επιδοτηθούν / επιχορηγηθούν από άλλα επενδυτικά προγράμματα,
γ) να αποκτήσουν δεξιότητες που θα καλύψουν τις διαπιστωμένες ανάγκες των τοπικών επιχειρήσεων οι οποίες θα τους προσλάβουν.

Για πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των αιτήσεων-φακέλων και για άλλες σχετικές διευκρινίσεις για την πρόσκληση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία της Ειδικής Υπηρεσίας για την Κοινωνική Ενταξη και την Κοινωνική Οικονομία στο τηλέφωνο 210-5271300,

Καραμπέρης: «Αν βγάλω τα βίντεο θα εξαφανιστεί η Βουλή»

Posted: 29 Jan 2012 12:27 PM PST

Καραμπέρης: "Αν βγάλω τα βίντεο θα εξαφανιστεί η Βουλή"Βίντεο στα οποία καταγράφονται συναντήσεις και οικονομικές συναλλαγές του «αρχιτοκογλύφου» Μάρκου Καραμπέρη με πολιτικούς, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δικαστές, υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και άλλους κρατικούς παράγοντες προσδίδουν νέα διάσταση στη δράση της «μαφίας της Θεσσαλονίκης», σύμφωνα με την εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής».

Τα βίντεο αυτά, τα οποία, όπως αφήνει να εννοηθεί συνεργάτης του Μάρκου Καραμπέρη, είναι στην κατοχή του, αποκαλύπτουν εντυπωσιακές πολιτικές διασυνδέσεις – και όχι μόνο – του 58χρονου επιχειρηματία και των μελών του κυκλώματος της τοκογλυφίας.

«Αν βγάλω αυτά τα βίντεο, θα εξαφανιστεί η Βουλή» φέρεται να εκμυστηρεύθηκε ο ίδιος ο Καραμπέρης σε στενό συνεργάτη του. Σύμφωνα μάλιστα με την πηγή που αποκάλυψε την εν λόγω στιχομυθία στο «Βήμα», ο «αρχιτοκογλύφος» της Θεσσαλονίκης διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία τόσο για χρηματισμό πολιτικών προσώπων από τη Βόρεια Ελλάδα όσο και για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου.

Η «Μπριζίτ Μπαρντό» της Αυστραλίας, το κορίτσι του Νιάρχου

Posted: 29 Jan 2012 12:26 PM PST

Η "Μπριζίτ Μπαρντό" της Αυστραλίας, το κορίτσι του ΝιάρχουΠώς να μην είναι τρελός για εκείνη ο Σταύρος Νιάρχος, όταν έχει τέτοια γυναίκα στο πλευρό του; Η τελευταία φωτογράφηση της Τζέσικα Χαρτ, συντρόφου του Ελληνα γόνου της οικογένειας Νιάρχου, έγινε για λογαριασμό της Victoria's Secret και η «Μπριζίτ Μπαρντό» της Αυστραλίας εντυπωσίασε ακόμη μία φορά με τα κάλλη της!

Στα 25 της χρόνια είναι ήδη γνωστή στην Αυστραλία, ενώ χάρη στη σχέση της με τον Σταύρο Νιάρχο ασχολούνται μαζί της όλα τα διεθνή media. Η Τζέσικα Χαρτ γεννήθηκε στις 26 Μαρτίου του 1986 και μεγάλωσε στο Σίδνεϊ.

Το μόντελινγκ προέκυψε μάλλον τυχαία και ύστερα από παρότρυνση της θείας της και μίας οικογενειακής φίλης. Η καριέρα της άρχισε σε ηλικία δεκαπέντε ετών. Τότε ήταν που κέρδισε σε διαγωνισμό μόδας αυστραλιανού περιοδικού και την πλησίασαν ατζέντηδες για πρώτη φορά.

Πήρε τη μεγάλη απόφαση να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη προκειμένου να κάνει καριέρα στο μόντελινγκ, προλαβαίνοντας όμως να γίνει εξώφυλλο για την αυστραλιανή «Vogue». Η επιτυχία δεν άργησε να έρθει, έτσι το κορίτσι με το ξεχωριστό χαμόγελο κατάφερε να γίνει γνωστό από την εμφάνισή του στο περιοδικό «Sports Illustrated», που κατά καιρούς έχει αναδείξει μερικά από τα ομορφότερα μοντέλα του κόσμου.

Εκείνη η φωτογράφηση έδωσε στη Χαρτ την απαραίτητη ώθηση ώστε να κλείσει και άλλες δουλειές και να συνεργαστεί με γνωστά brand names, όπως οι εταιρείες Guess, Triumph, Esprit, Target και Gap. Ακολούθησαν αρκετές διαφημίσεις και φωτογραφήσεις και το 2008 πέρασε από οντισιόν για ρόλους σε τηλεοπτικές σειρές, χωρίς πάντως να καταφέρει να πάρει κάποιον. Εν τέλει, εμφανίστηκε στη ριάλιτι σειρά του MTV «The City».

Οι τέλειες αναλογίες της ασφαλώς και τη βοήθησαν στην καριέρα της, αν και οι περισσότεροι στον χώρο της μόδας την ξεχωρίζουν από το χαρακτηριστικό χαμόόγελό της. Εξαιτίας του κενού που υπάρχει στα δύο μπροστινά δόντια της πολλοί την παρομοίωσαν με την Μπριζίτ Μπαρντό και η αλήθεια είναι πως υπάρχει σχετική ομοιότητα.

Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ PLAYBOY

Με τον Σταύρο Νιάρχο είναι μαζί έναν χρόνο και κάτι και ο περιζήτητος γόνος πάει για… ρεκόρ, αφού οι περισσότερες σχέσεις του δεν άντεξαν πάνω από λίγους μήνες. Φαίνεται πως στο πρόσωπο της Χαρτ ο Νιάρχος βρήκε τον… μάστορά του.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε τον Δεκέμβριο του 2010 στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια επίδειξης μόδας της εταιρείας Karen Millen για την ανοιξιάτικη κολεξιόν του 2011. Σύντομα άρχισαν τα πρώτα ραντεβού και από τότε είναι «αυτοκόλλητοι», δίνοντας συνέχεια το «παρών» σε πάρτι, επιδείξεις μόδας και άλλες κοσμικές εκδηλώσεις.

Η Χαρτ πήρε μια γεύση και από τα ελληνικά νησιά, αφού βρέθηκε σε Μύκονο και Σαντορίνη παρέα με τον αγαπημένο της. Προτού ο Σταύρος Νιάρχος έρθει στη ζωή της, η Χαρτ διατηρούσε δεσμό με τον συμπατριώτη της Νίκολας Ποτς, μέλος του ροκ συγκροτήματος Tamarama.

Η σχέση τους δεν προχώρησε, παρά το γεγονός πως αγόρασαν διαμέρισμα αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων στη Νέα Υόρκη για να στεγάσουν τον έρωτά τους. Χώρισαν το 2010 και λίγους μήνες αργότερα, στη ζωή της εντυπωσιακής Χαρτ ήρθε ο Σταύρος Νιάρχος. Θα μείνει, άραγε;

Τρεις θάνατοι από νέο φονικό ναρκωτικό

Posted: 29 Jan 2012 12:25 PM PST

Τρεις θάνατοι από νέο φονικό ναρκωτικόΤρεις θανάτους από νέο φονικό ναρκωτικό είχαμε στην Αν. Μακεδονία και Θράκη μέσα σε διάστημα ενός μήνα, από την ναρκωτική ουσία φαιντανύλη που κυκλοφορεί με μορφή αυτοκόλλητου.

Το ισχυρό ναρκωτικό εισέρχεται στην χώρα μας από την Βουλγαρία και την Αλβανία και θεωρείται 50 φορές πιο ισχυρό από την ηρωίνη. Το σκληρό οπιούχο, ικανό να σκοτώσει αν χρησιμοποιηθεί σε μεγάλη δόση ή σε συνδυασμό με άλλες ουσίες, εντοπίζεται πρώτη φορά στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών και έχει προκαλέσει έντονη κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, τον τελευταίο καιρό οι χρήστες τοξικών ουσιών στρέφονται στη φαιντανύλη και τα παράγωγά της επειδή έχει μειωθεί η ποσότητα της ηρωίνης που κυκλοφορεί στις πιάτσες. Οι χρήστες την προτιμούν επίσης επειδή κυκλοφορεί καθαρή χωρίς προσμείξεις άλλων ουσιών, καθώς η φαιντανύλη από μόνη της είναι πολύ ισχυρή.

Πρόκειται για συνθετικό οπιούχο, ένα νοσοκομειακό σκεύασμα που χρησιμοποιείται από τους αναισθησιολόγους και στην κτηνιατρική. Είναι πολύ ισχυρό παυσίπονο και αναισθητικό με μικρή διάρκεια. Σύμφωνα με τους ειδικούς, θεωρείται πιο καθαρή από την ηρωίνη και οι παρενέργειές της είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες καθώς τα άτομα που εθίζονται σ' αυτήν χάνουν απότομα βάρος, παρουσιάζουν υψηλή αρτηριακή πίεση και έχουν μεγάλες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή.

Ινδική κάνναβη για ασθένειες του νευρικού συστήματος

Posted: 29 Jan 2012 12:23 PM PST

Ινδική κάνναβη για ασθένειες του νευρικού συστήματοςΤους χρόνιους πόνους σε ανθρώπους με ασθένειες του νευρικού συστήματος μπορεί να μειώσει το κάπνισμα ινδικής κάνναβης, σύμφωνα με Καναδούς ερευνητές από το Πανεπιστήμιο McGill του Μόντρεαλ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της σχετικής έρευνας που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα του καναδικού ιατρικού συλλόγου, με τη χρήση κάνναβης τα συμπτώματα των ασθενών ανακουφίστηκαν. Ο επικεφαλής της ομάδας, Δρ. Mark Ware σημειώνει ότι αυτή είναι η πρώτη κλινική δοκιμή καπνιζόμενης κάνναβης σε εξωτερικούς ασθενείς που έχει αναφερθεί ποτέ.

Να σημειώσουμε ότι περίπου το 1 με 2 % των ανθρώπων υποφέρουν από νευροπαθητικούς πόνους, ωστόσο η φαρμακευτική αντιμετώπιση δεν τους ανακουφίζει.

Οι επιστήμονες βλέπουν την συγκεκριμένη έρευνα ως ένα «ενθαρρυντικό βήμα προς τα μπροστά» σημειώνοντας την ανάγκη για μεγαλύτερης έκτασης μελέτες που θα δώσουν πιο έγκυρα αποτελέσματα.

Υπάρχει διαφορά μεταξύ του »αισθησιακού» και του απροκάλυπτα sexy!

Posted: 29 Jan 2012 12:22 PM PST

Υπάρχει διαφορά μεταξύ του ''αισθησιακού'' και του απροκάλυπτα sexy!

Μέσα σε 6 φωτογραφίες θα δείτε ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο »αισθησιακό» και στο απροκάλυπτα sexy.

Γιατί όπως και να το κάνουμε, μπορεί το μοναδικό κοινό που έχουν αυτές οι δυο έννοιες να είναι ο θαυμασμός αλλά η διαφορά τους είναι μια και βασική η οποία διαφαίνεται….






Sexy Φώτος της Σοφίας Λάττα από το προφίλ της στο Facebook

Posted: 29 Jan 2012 12:21 PM PST

Sexy Φώτος της Σοφίας Λάττα από το προφίλ της στο FacebookΗ καυτή Σοφία, όταν δεν έχει τι να κάνει και βαριέται, φωτογραφίζεται και ανεβάζει φώτος στο facebook.

Δείτε την παρακάτω σε μερικές πρόσφατες σέξι φώτος της…




Jennifer Ellison: Τι σου… φτιάχνει το πατινάζ!!!

Posted: 29 Jan 2012 12:20 PM PST

Jennifer Ellison: Τι σου… φτιάχνει το πατινάζ!Η Jennifer Ellison είναι ένα κορίτσι που τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τα κιλά της και το σώμα της.

Η Βρετανίδα starlet και μητέρα ενός παιδιού είναι στην καλύτερή της φόρμα και το αποδεικνύει με μια καυτή φωτογράφηση στην οποία δεν δίστασε να αφήσει ακάλυπτο το στήθος της και τα οπίσθιά της.

Η ίδια λέει πως οφείλει πολλά στο «Dancing On Ice» και τον ακαταμάχητο παρτενέρ της Dan Whiston. «Με βοήθησε πολύ η συμμετοχή μου στο παιχνίδι. Ηθελα κα θέλω να έχω ωραίο σώμα για να μην χρειάζεται να φοράω μακριά φούστες για να καλύπτω τα κιλά μου. Τώρα δεν ανησυχώ και μπορώ να δείχνω τα πόδια μου και τα οπίσθιά μου», είπε χαρακτηριστικά η 28χρονη τηλεπαρουσιάστρια.

Ταξιδιώτης του χρόνου, ο οποίος επέστρεψε μετά από 74 έτη, πέθανε σε ηλικία 31 ετών

Posted: 29 Jan 2012 12:19 PM PST

Ταξιδιώτης του χρόνου, ο οποίος επέστρεψε μετά από 74 έτη, πέθανε σε ηλικία 31 ετώνRudolf Fenz, Senior εξαφανίστηκε το 1876.

Παρά την έντονη αναζήτηση από την αστυνομία,ο Fenz δεν βρέθηκε ποτέ. Ωστόσο, η οικογένειά του κατέχει πάντα την ελπίδα ότι θα επέστρεφε. Περίμεναν χρόνια, τελικά πέθαιναν ένας-προς-ένα ακόμα με την ελπίδα ότι ο αγαπημένος τους Rudolf μπορεί να έρθει πίσω.

Για όλους τους συγγενείς του που ζούσαν ,ο Rudolf Fenz είχε πεθάνει ,αλλά τελικά επέστρεψε. Και επέστρεψε με τον πιο απίστευτο τρόπο που είναι δυνατόν.

Ο Rudolf Fenz ξαφνικά εμφανίστηκε τον Ιούνιο του 1950 στο κέντρο μιας πολυσύχναστης πόλης, στο κέντρο του Μανχάταν στη Fifth Avenue 74 χρόνια μετά.

Δευτερόλεπτα μετά που εμφανίστηκε στη μέση της Fifth Avenue ,λόγο μεγάλης κίνησης χτυπήθηκε και σκοτώθηκε από αυτοκίνητο.

Ο χρόνος είχε παίξει ένα σκληρό τέχνασμα για τον Fenz, που προωθείται για τρία τέταρτα του αιώνα στο μέλλον, μόνο για να τον πετάξει μπροστά σε ένα αυτοκίνητο.

Από την έναρξη της έρευνας τους στον περίεργο θάνατο ενός παράξενα ντυμένου ανθρώπου, η αστυνομία της Νέας Υόρκης γνώριζε την υπόθεση ότι δεν θα ήταν καθόλου τυπική.

Ο οδηγός ο οποίος χτύπησε και σκότωσε τον παράξενο πεζό κατέθεσε ότι ο άνθρωπος έμοιαζε σαν να ήταν από αλλού, και ορκίστηκε ο άνθρωπος εμφανίστηκε κυριολεκτικά χωρίς προειδοποίηση μπροστά του .

Το ίδιο το πτώμα ήταν ένα αίνιγμα.

Παρά το γεγονός ότι ο αποθανών ντυμένος άψογα και από τα ρούχα που εξέτασαν, η αστυνομική έρευνα επιβεβαίωσε ότι ο άνθρωπος μυστήριο φορούσε ρούχα σχεδόν έναν αιώνα πριν από σήμερα.

Σύμφωνα με την αστυνομία και τα αρχεία-που γράφτηκαν από την έρευνα αξιωματικών στον τόπο του ατυχήματος, ο νεκρός φορούσε ένα μαύρο παλτό, ένα καπέλο με πλατύ γείσο, παντελόνια και περίεργα παπούτσια που δένουν με τον, 19ος αιώνα,και πόρπες μεγάλου μεγέθους. Αυτός φαίνεται να είναι στα τριάντα του.

Η Αστυνομία ακόμη βρήκε νομίσματα στο πορτοφόλι του και χαρτονομίσματα των ΗΠΑ με ημερομηνίες πριν από τη δεκαετία του 1870 και τηλεκάρτες με χαραγμένο το όνομα «Rudolf Fenz, Senior.»

Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν επίσης μια απόδειξη για την επιβίβαση αλόγων και την αποθήκευση μίας μεταφοράς μεταξύ των αποτελεσμάτων της έρευνας του ανθρώπου.

Ανίκανος να προσδιοριστεί ο τόπος όπου Rudolf Fenz, Senior ζούσε-ή να εντοπίσει οποιαδήποτε πλησιέστερος συγγενής, έτσι λοιπόν η αστυνομία παρέδωσε την υπόθεση σε έναν από τους ανακριτές για αγνοούμενους,τον Hubert Rihn. Με τους πόρους του Γραφείου Αγνοουμένων Ατόμων της Πολιτείας της Νέας Υόρκης,ο Rihn σε επαφή με τους ομολόγους του από τις ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αυστρίας και της Γερμανίας, σε μια προσπάθεια να βρει οποιοδήποτε υπάρχον συγγενή του θύματος.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, η έρευνα Rihn του έτρεξε σε αδιέξοδα.

Τέλος, σχεδόν σε μια πράξη απελπισίας,ο Rihn ψάχνει ένα αντίγραφο ενός παλιού τηλεφωνικού κατάλογου από το 1939 της Νέας Υόρκης . Εκεί, οι επίμονοι ερευνητής διαπίστωσαν μια σημαντική ένδειξη: στον κατάλογο που παρατίθεται υπάρχει ένα άτομο που ονομάζετε Rudolf Fenz, Junior.

Αυτή η ανακάλυψη, που ακολουθείται από πολύ επίπονο έργο της αστυνομίας, οδήγησε τον Rihn σε μια ηλικιωμένη γυναίκα, τη χήρα του Rudolf Fenz, Junior.

Εδώ η υπόθεση παίρνει πιο ασυνήθιστη και περίεργη τροπή με τη σειρά της. Τα γεγονότα που προέκυψαν έκαναν τους αξιωματικούς της αστυνομίας της Νέας Υόρκης να ζαλιστούν.

Κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης συνέντευξης με τον κ. Rudolf Fenz, νεώτερο, είπε στους ανακριτές ότι ο πατέρας του Rudolf Fenz, Senior, εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια μιας καθημερινής βόλτας του. Εκείνη την εποχή, ο γιος του και αργότερα-ο σύζυγός της ήταν μόλις τεσσάρων ετών. Αναφορές έγιναν από την οικογένεια και μια έρευνα που διεξήχθη από τις αρχές, αλλά κανένα ίχνος του αγνοούμενου πατέρα δεν ήρθε ποτέ στην επιφάνεια.

Το έτος 1876 ο Rudolf Fenz, ήταν τότε 31 ετών.

Έτσι ο Rihn έψαξε σε αρχεία του 19ου αιώνα από ανεξιχνίαστες περιπτώσεις αγνοουμένων που καταγράφηκαν από το Γραφείο Αγνοουμένων Ατόμων της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. Εκεί, προς έκπληξή του, είδε τον Rudolf Fenz, Senior, που τον ανέφεραν από την οικογένειά του ως αγνοούμενο.

Μια παλιά φωτογραφία του Rudolf Fenz, (η φωτογραφία ήταν η ακριβής ομοιότητα του ανθρώπου θανατώθηκε στην πολυσύχναστη οδό της Νέας Υόρκης )

Δασκάλα μοίρασε ροζ DVD στους μαθητές…

Posted: 29 Jan 2012 12:18 PM PST

Δασκάλα μοίρασε ροζ DVD στους μαθητές…Μια πρωτότυπη ιδέα αποχαιρετισμού για την σχολική χρονιά που τελείωσε διάλεξε μια δασκάλα ενός δημοτικού σχολείου της νότιας Καλιφόρνια, η οποία είπε αντίο στα παιδιά της μοιράζοντας τους ένα DVD με τις αναμνήσεις της τάξης…
Το αναμνηστικό αυτό όμως δωράκι δεν ήταν ακριβώς αυτό που είχε σχεδιάσει, αφού μέσα στις χαρούμενες και ξέγνοιαστες σκηνές των μαθητών, με ιστορίες που αφηγούνται μεταξύ τους, υπήρχε και ένα στιγμιότυπο 6 δευτερολέπτων με πολύ προσωπικές στιγμές της δασκάλας στον καναπέ. Όπως όλοι θα καταλάβατε την έδειχνε να κάνει σεξ.
Όπως ήταν αναμενόμενο οι αρχές του σχολείου ζήτησαν από τους γονείς των μαθητών να "ξεφορτωθούν" το ακατάλλληλο DVD, ενώ η δασκάλα ενημερώθηκε από το τηλεφώνημα ενός γονέα και στη συνέχεια έσπευσε να καλέσει τους γονείς να καταστρέψουν το DVD.

Μπλόκαραν τον Χάρρυ Κλυνν από το Facebook!

Posted: 29 Jan 2012 12:17 PM PST

Οι διαχειριστές του Facebook απαγόρευσαν, το βράδυ του Σαββάτου (28/1), στον Χάρρυ Κλυνν να χρησιμοποιεί το λογαριασμό του προσωρινά, γιατί μια φωτογραφία που ανάρτησε «παραβίασε τα στάνταρ του ιστότοπου»…Η φωτογραφία που έφτιαξε και ανάρτησε ο Χάρρυ Κλυνν απεικονίζει τη…Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ να κρατάει ένα τριαντάφυλλο και να έχει στο μπράτσο της ένα περιβραχιόνιο με τη σβάστικα. Ο Χάρρυ Κλυνν ενημέρωσε τους φίλους του στο Facebook στις 12 το βράδυ με ένα link που παρέπεμπε στο λογαριασμό του στο Twitter.
«ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ FACEBOOK Αγαπητοί φίλοι, σας ενημερώνω ότι δε μου επιτρέπει (προς το παρόν όπως λέει) το fb την επικοινωνία, γιατί θεώρησε ότι η φωτογραφία της Μέρκελ με το περιβραχιόνιο του αγκυλωτού σταυρού που ανάρτησα παραβίασε τα στάνταρ του ιστότοπου. Η φωτογραφία κατέβηκε από τους administrators… Αναρωτιέμαι τι σόι Έλληνες είναι αυτοί που κάνανε την καταγγελία… Σας φιλώ», έγραψε στο twitter.
Η εν λόγω φωτογραφία, που δημοσιεύτηκε παράλληλα και στο προσωπικό blog του Χάρρυ Κλυνν, αναρτήθηκε στο Facebook την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου και συνοδευόταν από σχόλια.
Σημείωση: Για να απαγορευτεί σε κάποιον χρήστη του Facebook να χρησιμοποιεί το λογαριασμό του, χρειάζεται να έχουν προηγηθεί καταγγελίες εναντίον κάποιου post που ανάρτησε.

Αποκάλυψη: 130 αγάλματα άθικτα σε υπόγειο αρχαίο χώρο στην Αθήνα και το ήξεραν εδώ και 25 χρόνια και το έκρυβαν..Τι κάνει το Υπ. Πολιτισμού;

Posted: 29 Jan 2012 12:14 PM PST

Αποκάλυψη: 130 αγάλματα άθικτα σε υπόγειο αρχαίο χώρο στην Αθήνα και το ήξεραν εδώ και 25 χρόνια και το έκρυβαν..Τι κάνει το Υπ. Πολιτισμού;Η μεγαλύτερη ανακάλυψη στην υφήλιο. Παγκόσμια.
Υπάρχει κάτω από την Αθήνα υπόγειος χώρος αρχαίος που οδηγεί σε άθικτο ναό, τον έχουνε βρει εδώ και…
25 χρόνια με 130 αγάλματα άθικτα σε άριστη κατάσταση και πολλά άλλα πράγματα και το κρατάνε μυστικό τόσα χρόνια..

Τι κρύβεται εκεί;;
Τι φοβούνται να μην αποκαλυφθεί και το κρύβουν 25 χρόνια;
Υπάρχουν εικασίες ότι υπάρχει και το χρυσελεφάντινο άγαλμα. Εκεί υπήρχαν ανάγλυφα παντού στον χώρο γεμάτο σαν αυτά που έχει ο Παρθενώνας γύρω γύρω. Τα αγάλματα και ο χώρος τουλάχιστον τότες πριν το ξανακλείσουν ήτανε άθικτος.

Τα αγάλματα ήταν τέλειος άθικτα, χωρίς να λείπουν χέρια μύτες όπως λείπουν σε αυτά τα αγάλματα που έχουμε έξω,τα περισσότερα σπασμένα στο μουσείο της ακρόπολης και παντού. Χωρίς την παραμικρή γρατζουνιά. Και όλα αυτά μέχρις εκεί που προχώρησαν γιατί δεν το εξερεύνησαν όλο το μέρος.

Ποιοι είναι αυτοί που έχουνε σταματήσει τόσα χρόνια το άνοιγμα της στοάς;
Ξυπνήστε Έλληνες….

Το έβγαλε στην φόρα ο άνθρωπος που το ανακάλυψε..αλλιώς ακόμα δεν θα ξέραμε τίποτα.
Το ανακοίνωσε ο άνθρωπος γιατί λέει φτάνει πια, ήρθε ο καιρός να δοξαστεί η Ελλάδα. με τους προδότες τους ανθέλληνες που μας κυβερνάνε τόσα χρόνια..

Δείτε την προχθεσινή εκπομπή μυστικά περάσματα και δεν θα το πιστεύετε.
Πρέπει αμέσως το υπουργείο πολιτισμου να πάρει θέση. Τι εκανε τοσα χρονια; Ποιος ειναι ο σατανικος του ρολος και ποιοι κρυβονται απο πισω. Σιγουρα ανθελληνες. Παει καπου το μυαλο μου;

Πρέπει να έρθουν αρχαιολόγοι από όλο τον κόσμο και να ανοιχτεί το μέρος!

Η τρυφερή φιλία της Ε. Παπαρίζου με τον Χ. Ψωμόπουλο!

Posted: 29 Jan 2012 12:13 PM PST


Η Έλενα Παπαρίζου φαίνεται πως έχει γυρίσει οριστικά σελίδα στη ζωή της και μετά την πολύχρονη σχέση στης και το χωρισμό με τον Τόνυ Μαυρίδη έχει βρει τις ισορροπίες και το κέφι της.
Η γνωστή τραγουδίστρια έχει βρει ξανά το χαμόγελό της και είναι ιδιαίτερα ανανεωμένη και χαρούμενη. Δεν είναι λίγες πια οι βραδινές της έξοδοι και η ίδια φαίνεται πως διασκεδάζει πολύ. Τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, και μετά τη γνωριμία της με τον επιχειρηματία Χρήστο Ψωμόπουλο, οι δυο τους εμφανίζονται όλο και πιο συχνά σε γνωστά νυχτερινά στέκια.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Real Life" η Έλενα και ο Χρήστος έχουν έρθει κοντά και έχει γεννηθεί μία τρυφερή φιλία ανάμεσά τους. Άτομα του στενού περιβάλλοντός τους ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει τίποτα μεταξύ τους προς το παρόν, όμως δεν γνωρίζει κανείς τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον.

Η γνωριμία έγινε μέσω κοινών γνωστών πριν από λίγο καιρό και από τότε που βγαίνουν, κάνουν παρέα με τον Αντώνη Ρέμο και την Υβόννη Μπόσνιακ αλλά και τον Γιάννη Λάτσιο με τον οποίο η Έλενα Παπαρίζου έχει αποκτήσει μία πολύ καλή φιλία.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι τώρα που τελείωσαν και οι υποχρεώσεις της Έλενας στο "Dancing On Ice", η ίδια προγραμματίζει να κάνει ένα ταξίδι με τους φίλους της στο εξωτερικό, στο οποίο δεν αποκλείεται να συμμετέχει και ο Χρήστος Ψωμόπουλος.

Σάλος στην Τουρκία! Θα στείλουν τραγουδιστή εβραϊκής καταγωγής στη Eurovision

Posted: 29 Jan 2012 12:12 PM PST


Μεγάλη συζήτηση έχει προκληθεί στην Τουρκία με την απόφαση της κρατικής τηλεόρασης ΤRT που ανακοίνωσε πως η χώρα θα εκπροσωπηθεί στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision απο τον Εβραϊκής καταγωγής Τζάν Μπονόμο.

Οι τεταμένες σχέσεις με το Ισραήλ κανονικά δεν θα επέτρεπαν μια τέτοια απόφαση. Στον τουρκικό Τύπο κυκλοφορούν φήμες πως η απόφαση ελήφθη με την πίεση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για να γίνει ένα βήμα για τη βελτίωση των σχέσεων με τον Τελ Αβίβ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές