Συνταγές μαγειρικής |
- Κεφτέδες με τυρί και χαλούμι
- Κέρατα γεμιστά με τυρί φέτα
- Γρήγορο μπουγιουρντί(eukolo)
- Κοτόπιτα υπέροχη
- Γρήγορη μανιταρόσουπα
- Μανιταρόσουπα
- Agnolotti σε κρέμα γάλακτος
- Εύκολο Μιλφέιγ
- Κοκολίνια
- Χοιρινό φούρνου με ελιές, πορτοκάλι και ούζο
Posted: 12 Jan 2012 05:51 AM PST ΠεριγραφήΟι αγαπημένοι κεφτέδες του άντρα μου. Δεν θυμάμαι από που πήρα αυτή τη συνταγή, αλλά την έχω πολύ καιρό και την κάνω πολύ συχνάΤι χρειαζόμαστε: 2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο 1 φλ. χαλούμι τριμμένο 1 αυγό 1/2 κ.γ. δυόσμο 1/2 φλ. αλεύρι 1 κ.γ. ζάχαρη λάδι για το τηγάνισμα Στα γρήγορα Κατηγορία Με τυρί Εποχιακά Για μπουφέ Μέθοδος Τηγανιού Διατροφή Χωρίς γλουτένη Χορτοφαγική Δυσκολία Γρήγορο Περιέχει Αβγά Τυριά Πως το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα Εγώ κάποτε προσθέτω και λίγη ντοματούλα μέσα (όχι υγρά) σε μικρά κομματάκια και ακόμα λίγο πιπεράκι. |
Posted: 12 Jan 2012 05:47 AM PST ΠεριγραφήΙδανικό και για μπουφέ.Τι χρειαζόμαστε: πιπεριές πράσινες μακριές (κέρατα) φέτα θρυμματισμένη λίγο μαιντανό λίγο ελαιόλαδο λίγο μπέικον ψιλοκομμένο (προαιρετικά) Στα γρήγορα Κατηγορία Με τυρί Με λαχανικά Εποχιακά Για μπουφέ Μέθοδος Kάρβουνα/grill Δυσκολία Και για αρχάριους Εύκολο Γρήγορο Πως το κάνουμε:
|
Posted: 12 Jan 2012 05:36 AM PST ΠεριγραφήΈνα γρήγορο μπουγιουρντί που φτιάχνω στον φούρνο μικροκυμάτων.Τι χρειαζόμαστε: 1 παχιά φέτα...φέτας! 3 φέτες κασέρι 2 φετούλες ντομάτα 1/2 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά Ελαιόλαδο Ρίγανη Κόκκινο πιπέρι Προαιρετικά μπούκοβο Στα γρήγορα Κατηγορία Με τυρί Μέθοδος Φούρνος μικροκυμάτων Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Γρήγορο Και για αρχάριους Εύκολο Σερβίρει 4 άτομα Πως το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα Όταν είναι έτοιμο εγώ το ανακατεύω με ενα πιρούνι ώστε να πάνε παντού όλες οι γεύσεις. Καλή όρεξη! |
Posted: 12 Jan 2012 05:04 AM PST ΠεριγραφήΜια συνταγή πολύ εύκολη. Ελαφρύ γεύμα.Τι χρειαζόμαστε: 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας Για τη γέμιση 1 στήθος κοτόπουλο φιλέτο 250 γρ. milner (ή και γκούντα) 250 γρ μανιτάρια φρέσκα 1 μεγάλο κρεμμύδι λάδι 1 ποτήρι γάλα φρέσκοΠως το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα Είναι πολύ βασικό στο τέλος το γάλα να απλωθεί στις άκρες της πίτας για να μαλακώσουν. Παράλληλα μπορείτε να βάλετε στη γέμιση ακόμη και πολύχρωμες πιπεριές καθώς επίσης και καλαμπόκι. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!! |
Posted: 12 Jan 2012 04:59 AM PST ΠεριγραφήΓρήγορη και νόστιμη αλλά και πολύ θρεπτικήΤι χρειαζόμαστε: 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 8-10 μανιτάρια 2 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. ταμάρι 1-3 κ.γ. πάπρικα 1/2 κ.γ. αλάτι 1/2 κ.γ. πιπέρι μαύρο 2 κ.σ. αλεύρι 1 κούπα ζωμό λαχανικών 1 1/2 κούπες γάλα σόγιας ή αμυγδάλου
Λίγα μυστικά ακόμα *Αυτή η σούπα είναι πάρα πολύ γρήγορη και αξίζει! Απίστευτα νόστιμη και θρεπτική (τα μανιτάρια είναι δώρο θεού για τον ανθρώπινο οργανισμό) ειδικά αν είναι χειμωνιάτικη η μέρα ή είστε άρρωστος/η. Όπως και να χει, θα την ευχαριστηθείτε! |
Posted: 12 Jan 2012 04:56 AM PST ΠεριγραφήΕύκολη και νοστιμη σούπα Τι χρειαζόμαστε: 0.5 kg φρέσκα μανιτάρια 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια λίγο λάδι 1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι Άνιθος λίγο αλεύρι
Λίγα μυστικά ακόμαΓίνεται ακόμα πιο νόστιμη αν προσθέσουε νοστιμιά Maggi ή και κύβο λαχανικών ή ότι άλλο μας αρέσει. Σπίτι μας τη τρώμε όλη τη Μ. Εβδομάδα, είναι πλέον παράδοση εδω και χρόνια. |
Posted: 12 Jan 2012 04:53 AM PST ΠεριγραφήΣτριμωγμένος στη τελευταία σειρά καθισμάτων, στο αεροπλάνο της Austrian airlines, με πλάτη στον τοίχο της τουαλέτας και δίπλα μου το ...;.. θηλυκό αντίγραφο του Αρτέμη Μάτσα, το πιάτο που μας σερβίρισαν στα 30.000 πόδια θα ήταν, ούτως ή άλλως, μία διέξοδος, μία ευχάριστη νότα. Τα γεμιστά ζυμαρικά, με συνοδεία ενός αναψυκτικού, ήταν κάτι περισσότερο. Πραγματική γαστριμαργική απόλαυση, απρόσμενη σε αυτό το ύψος (και από τον εθνικό αερομεταφορέα αυτού του λαού). Τι χρειαζόμαστε:Για τη ζύμη: 500 γρ. αλεύρι 3 αυγά αλάτι 125 ml. νερόΓια τη γέμιση: 80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα 500 γρ. ανθότυρο 200 γρ. άνθη μπρόκολου (το σκούρο πράσινο μέρος) 2 αυγά 30 γρ. βούτυρο μοσχοκάρυδο αλάτι, πιπέριΓια τη κρέμα: 2 κ.σ. βούτυρο 250-300 γρ. κρέμα γάλακτος (ρευστή)
Ωραία..... Τώρα που απολαύσατε το γεύμα, ελάτε μαζί να πάμε μία βόλτα στις λιγότερο γνωστές γειτονιές των Βρυξελλών. Μέσα από εδω θα περάσουμε λίγες ώρες μιάς μέρας στην καρδιά της Ε.Ε. Όχι μιάς οποιασδήποτε ημέρας, αλλά μιάς Πέμπτης, όταν η πόλη αρχίζει να αδειάζει από τον κόσμο που επιστρέφει στις ιδιαίτερες πατρίδες του για το week-end. |
Posted: 12 Jan 2012 04:40 AM PST |
Posted: 11 Jan 2012 01:48 PM PST Υλικά: 200 γρ. μάρτσιπαν 80 γρ άχνη ζάχαρη 75 γρ. ινδική καρύδα 3 κουτ. σούπας κουαντρό (λικέρ πορτοκαλιού) ξύσμα ενός πορτοκαλιού (κατα προτίμηση βιολογικό) Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180° Ανακατέψτε με τα χέρια όλα τα υλικά μαζί σε μια μαλακή ζύμη. Από την ζύμη αυτή φτιάξτε 35 περίπου μικρά μπαλάκια και ψήστε τα για 15 λεπτά το πολύ. |
Χοιρινό φούρνου με ελιές, πορτοκάλι και ούζο Posted: 11 Jan 2012 01:45 PM PST Υλικά: 2,5 κιλά χοιρινό μπούτι σε κομμάτια ή σε ρολό 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 κουτ. σούπας μέλι 2 κουτ. σούπας ούζο 5 σκελίδες σκόρδο πρεσαρισμένες αλάτι, πιπέρι 1,5-2 φλυτζάνια ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι Υλικά για τη μαρινάτα: 2 γλυκά πορτοκάλια 2 λεμόνια 1 Ό φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι Ό φλιτζάνι χυμό λεμόνι 1 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι 3 κουτ. σούπας μέλι ½ φλιτζάνι ούζο Εκτέλεση: Κόβουμε τις φλούδες των πορτοκαλιών και των λεμονιών σε ζυλιέν και τα ρίχνουμε στα υλικά της μαρινάτας τα οποία προηγουμένως έχουμε ανακατέψει καλά. Βάζουμε το χοιρινό σε ένα βαθύ ταψί και ρίχνουμε τη μαρινάτα. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί όλη νύχτα. Γυρνάμε το κρέας κατά τη διάρκεια του μαριναρίσματος τουλάχιστον μία φορά. Πριν ψήσουμε το κρέας, το στραγγίζουμε από τη μαρινάτα, την οποία τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι και την κρατάμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το μέλι, το ούζο, το σκόρδο και το αλατοπίπερο. Βάζουμε το κρέας στο ταψί που θα ψηθεί (καλή είναι η γάστρα που ψήνεται το κρέας χωρίς να στεγνώνει γιατί έχει καπάκι) και αλείφουμε με ένα πινέλο το κρέας με το προηγούμενο μίγμα. Ψήνουμε το κρέας στο φούρνο σκεπασμένο, ενώ κατά τη διάρκεια του ψησίματος το γυρίζουμε και το αλείφουμε ξανά με το υπόλοιπο μίγμα. Στη μία ώρα περίπου που θα έχει ψηθεί το κρέας, το ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε μέσα τη μαρινάτα (χωρίς τα ζυλιένπορτοκαλιού και λεμονιού) και τις ελιές και ψήνουμε για ένα ακόμη τέταρτο ή και παραπάνω ξεσκέπαστο να αναμιχθούν καλά τα υλικά και να ροδίσει όμορφα το κρέας μας. Όταν το κρέας είναι καλά ψημένο και ροδοκοκκινισμένο, το βγάζουμε και το τοποθετούμε στο σκεύος σερβιρίσματος διατηρώντας το ζεστό σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο καλά για να μη στεγνώσει. Στραγγίζουμε τη μαρινάτα σε κατσαρολάκι (κρατάμε περίπου Ό φλιτζανιού) και αφήνουμε να πάρει γερή βράση. Τις ελιές που στραγγίξαμε τις τοποθετούμε στην πιατέλα με το κρέας μας για γαρνιτούρα. Στο Ό φλιτζανιού μαρινάτα, διαλύουμε κορν φλάουρ (2-2,5 κ.σ.) για να δέσουμε τη σάλτσα μας και την ρίχνουμε στο κατσαρολάκι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ποσότητα του κορν φλάουρ θα καθορίσει πόσο πηχτήθα γίνει η σάλτσα μας. Αν τη θέλετε πιο αραιή, βάλτε λιγότερο κορν φλάουρ ή ακόμα και καθόλου στην περίπτωση που την προτιμάτε σαν ζουμάκι. Βάζουμε λίγη από τη σάλτσα πάνω στο κρέας μας με τις ελιές και το υπόλοιπο το σερβίρουμε στη σαλτσιέρα ώστε ο καθένας να προσθέσει κατά βούληση. Σερβίρετε με μικρές πατατούλες ψητές στο φούρνο με λεμονάκι και πορτοκάλι. KΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!! |
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου