Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Μπανάνες με σος καραμέλας βουτύρου και τζίντζερ

Posted: 11 Jan 2012 03:18 AM PST

Μπανάνες με σος καραμέλας βουτύρου και τζίντζερ
υλικά
για 4 άτομα 50 γραμμ. βούτυρο 50 γραμμ. γλυκόζη 75 γραμμ. καστανή ζάχαρη 50 γραμμ. λευκή ζάχαρη 50 γραμμ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο 300 ml πλήρη κρέμα γάλακτος ½ κ.κ. εκχύλισμα φυσικής βανίλιας 4 μπανάνες 50 γραμμ. καρύδια πεκάν, ελαφρώς κοπανισμένα
εκτέλεση
Βάζετε το βούτυρο, τη γλυκόζη, την καστανή και τη λευκή ζάχαρη σε μια κατσαρολίτσα, σε χαμηλή φωτιά, και ανακατεύετε συνεχώς, ώσπου να διαλυθούν τελείως. Στη συνέχεια αφήνετε το μείγμα να πάρει μια μικρή βράση, ώσπου να κοχλάσει, για περίπου 5 λεπτά, να πήξει και να γίνει λείο. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε στο μείγμα την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και το τζίντζερ, ανακατεύοντας συνεχώς. Κόβετε τις μπανάνες διαγωνίως και τις ρίχνετε στη ζεστή κρέμα ανακατεύοντάς τες πολύ προσεκτικά, με ξύλινο κουτάλι, για να μη διαλυθούν.
 
Σημ.: Αν δεν σκοπεύετε να σερβίρετε αμέσως την κρέμα, τη διατηρείτε ζεστή. Όση περισσέψει μπορεί να διατηρηθεί και στο ψυγείο περίπου μία εβδομάδα. Θα χρειαστεί να τη ζεστάνετε, σε χαμηλή φωτιά, για να της δώσετε και πάλι την επιθυμητή υφή.

Μπανόφι με κρέμα καραμέλας

Posted: 11 Jan 2012 03:15 AM PST

Μπανόφι με κρέμα καραμέλας
Το μπανόφι είναι σύνθετη λέξη, από το banana και toffee (όπου toffee, μια καραμελένια σως βουτύρου και ζάχαρης). Την πρώτη του εμφάνιση την έκανε εν έτει 1972 στο The Hungry Monk Restaurant της Αγγλίας
υλικά
για 5-6 μερίδες   Για την κρέμα καραμέλας: 1 κουτί γάλα, ζαχαρούχο   Για τη ζύμη: 100 γρ. ζάχαρη άχνη 200 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε μικρά κομμάτια 1 αυγό 300 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις   Για το γαρνίρισμα: 2 μπανάνες, σε ροδέλες 250 γρ. τυρί τύπου Philadephia 50 γρ. ζάχαρη άχνη 2 φλ. σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη
εκτέλεση
Κρέμα καραμέλας: Βάζουμε το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα και τη γεμίζουμε με νερό μέχρι την επιφάνεια του κουτιού. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για τρεις ώρες. Το κουτί πρέπει να είναι αεροστεγώς κλεισμένο (όπως ακριβώς το αγοράσαμε). Κατά τη διάρκεια του βρασμού συμπληρώνουμε με ζεστό νερό ούτως ώστε το κουτί να καλύπτεται καθ' όλη τη διάρκεια με νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το κουτί μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να κρυώσει. Μόλις το ανοίξουμε, θα δούμε πως το γάλα έχει μετατραπεί σε καραμέλα.
 
Ζύμη: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και με το φτερό ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχουμε μια σφιχτή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για ½ ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 17οC. Απλώνουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο αφού την έχουμε βάλει ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες για να μην κολλάει και τη στρώνουμε σε 5-6 ατομικές φόρμες. Καλύπτουμε το εσωτερικό τους με ένα κομμάτι πλαστικής μεμβράνης, γεμίζουμε κάθε φόρμα με ρύζι και ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφαιρούμε τη μεμβράνη με το ρύζι και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά, έως ότου η τάρτα πάρει χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν και με πολλή προσοχή τις ξεφορμάρουμε.
 
Δημιουργία: Με κορνέ ή με ένα κουτάλι γεμίζουμε κάθε τάρτα με την καραμέλα που φτιάξαμε από το ζαχαρούχο γάλα. Από πάνω μοιράζουμε τις ροδέλες μπανάνας. Στη συνέχεια ανακατεύουμε το τυρί με τη ζάχαρη και βάζουμε 1-2 κουταλιές. Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγη κουβερτούρα και σερβίρουμε.

Μάφινς με μήλο και σως καραμέλας γάλακτος

Posted: 11 Jan 2012 03:12 AM PST

Μάφινς με μήλο και σως καραμέλας γάλακτος

Μηλοκεκάκι ήθελα να φτιάξω αυτές τις μέρες σαν τρελή, δεν ξέρω πως μου κόλλησε έτσι ...και μου προέκυψαν μηλομαφινάκια.  Ηρθε και έδεσε και η καραμέλα γάλακτος από πάνω και έγιναν κάτι όμορφα μαφινάκια, ζουμερά και θεϊκά..... Τα υλικά απλούστατα (εκτός από τις καραμελίτσες που αν δεν τις έχουμε δεν πειράζει, τα αφήνουμε σκέτα ή με ένα απαλό γλάσσο) και είναι τέλεια συντροφιά για το απογευματινό μας καφεδάκι και όχι μόνο βέβαια! Υλικά 215 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ. γλ. baking powder 1/2 κ. γλ. κανέλα 1 πρέζα αλάτι 2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου 150 γρ. καστανή ζάχαρη  150 γρ. κρυσταλλική λευκή ζάχαρη 120 ml ηλιέλαιο 2 κ. γλ. vanilla extract 2-3 μεγάλα μήλα τριμμένα Για τη σως 500 γρ. καραμέλες γάλακτος (οι γνωστές στο χρυσόχαρτο) 1 κρέμα γάλακτος των 200 ml Εκτέλεση Ενώνουμε το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα και το αλάτι σε ένα μπωλ. Χτυπάμε σε άλλο μπωλ το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη, ρίχνουμε τα αβγά, το άρωμα βανίλιας, στη συνέχεια το μείγμα του αλευριού και στο τέλος τα τριμμένα μήλα.  Αδειάζουμε σε μαφινοταψάκια μέσα σε θηκούλες γεμισμένες κατά τα 2/3 ή σε σιλικούνατες φόρμες. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 170 βαθμούς και όταν τα βγάλουμε τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Οσο κρυώνουν, ετοιμάζουμε την σως καραμέλας.
Σε γυάλινο μπωλ τοποθετούμε τις καραμελίτσες μαζί με την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσουν, ανακατεύοντας όμως τακτικότατα το μείγμα. Οταν λιώσουν καλά, βγάζουμε το μπωλ από τα μικροκύματα και αφήνουμε να ψιλοκρυώσει για να σφίξει λίγο η σως.  Μόλις το δούμε αυτό, παίρνουμε ένα - ένα τα μαφινάκια μας (αν δεν τα έχουν ήδη ξεκάνει οι παρευρισκόμενοι....σαν τα γατιά τους έδιωχνα για να βγάλω τις φωτογραφίες..χαχχααχα!!) και τα βουτάμε μέσα στο μείγμα της καραμέλας. 
Ταρατατάμ!! Ετοιμοι για μαφινοσαβούρωμα! Καλή σας απόλαυση!

Καραμελώμενο Καλαθάκι με γεύση μανταρίνι

Posted: 11 Jan 2012 03:09 AM PST

Περιγραφή Ένα καλαθάκι από καραμέλα που μέσα του μπορούμε να σερβίρουμε παγωτό!
Συστατικά
50 γρ λιωμένο Βούτυρο 100 γρ ζάχαρη 50 γρ χυμό απο μανταρίνι 35 γρ αλεύρ  Οδηγίες

    Ζεσταινουμε τον χυμο λιγο και ριχνουμε την ζαχαρη ανακατευουμε για να λιώσει. Ριχνουμε το αλευρι, ανακατευουμε καλα και μετα το λιωμενο βουτυρο. Ανακατευουμε καλα και βαζουμε το μείγμα στο ψυγειο για τουλαχιστον 4 ωρες. Αναβουμε τον φουρνο στον αερα στους 170 βαθμους. Σε μια λαμαρινα της κουζινας βαζουμε λαδοκολα. Με ενα κουταλακι του γλυκου παίρνουμε απο την ζυμη και την απλωνουμε σε κυκους στα 10 ποντους. Αφηνουμε αναμεσα λιγο κενο, γιατι η μαζα απλώνεται  κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε μεχρι να εχουν οι κυκλοι ενα ανοιχτό καφέ, βγαζουμε απο τον φουρνο . Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς, αλλά να είναι ζεστά,  γρήγορα ανασηκώστε τον εναν κυκλο και βαλτε τον επανω σε ενα μπουκαλι η ποτήρι, πατατε και κανετε ενα σχημα σαν καλαθι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν τα φύλλα καραμέλα είναι ήδη πάρα πολύ σκληρά για να τα μεταφερετε και πάλι στο καλουπι τους, βαλτε τα για λίγο στο φούρνο.

Arancini Siciliani

Posted: 10 Jan 2012 11:30 AM PST

Περιγραφή

Είναι μιά παραδοσιακή συνταγή της Σικελίας... Τα arancini είναι ένα είδος γεμιστής κροκέτας από ρύζι.. Είναι από τα πιό συνηθισμένα snacks και τα βρίσκει κανείς να πουλιούνται και στον δρόμο..

Τι χρειαζόμαστε:

3 μεγάλες κούπες βρασμένο ρύζι. (Εγώ χρησιμοποιώ ρύζι γλασέ πολύ καλά βρασμένο-στην Ιταλία συνήθως χρησιμοποιούν arborio-με έναν κύβο ζωμό κότας) Κιμά φτιαγμένο όπως για τα μακαρόνια χωρίς όμως καθόλου υγρά.. Όσο το δυνατόν πιό στεγνό (Μιά καλή λύση είναι να χρησιμοποιήσουμε τον κιμά που περίσσεψε από τα μακαρόνια αφού τον στραγγίξουμε καλά από τα υγρά του). 6-7 τετράγωνα κομματάκια κίτρινου τυριού που λιώνει (ταιριάζει θαυμάσια η δική μας κεφαλογραβιέρα) 1 αυγό τριμμένη φρυγανιά λάδι για τηγάνισμα

Πως το κάνουμε:

    Μπορούμε να ετοιμάσουμε το ρύζι από την προηγούμενη βράζοντας το καλά με τον ζωμό και να το έχουμε στο ψυγείο. Αραδιάζουμε όλα τα υλικά μας στον πάγκο. Παίρνουμε μιά ποσότητα ρυζιού, την ζυμώνουμε με τα χέρια μας και την απλώνουμε στην χούφτα μας να κάνει μιά μικρή γούβα. Γεμίζουμε την γούβα με κιμά, προσθέτουμε στο κέντρο ένα κομμάτι τυρί και βάζουμε υπόλοιπο ρύζι έτσι ώστε να μείνει η γέμιση στο κέντρο. Πλάθουμε το ρύζι με τα χέρια μας ώστε να έχουμε ένα μπαλάκι στο μέγεθος της μπάλας του γκόλφ. Αραδιάζουμε τα μπαλάκια πάνω σε αντικολητικό χαρτί και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξουν. Στην συνέχεια τα περνάμε από το αυγό και την φρυγανιά. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδοψηθούν και να γίνουν τραγανά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να τα κάνουμε και με σκέτο τυρί για γέμιση ή με τυρί και διάφορα λαχανικά όπως μελιτζάνα ψητή, αγκινάρα, αρακά, κλπ..

Στην Σικελία πολλές φορές αξιοποιούν υπόλοιπα φαγητού και φτιάχνουν την γέμιση.

Πορτοκάλι γλυκό για μπουφέ

Posted: 10 Jan 2012 11:20 AM PST

Περιγραφή

Ενα ελαφρύ και δροσιστικό "γλυκό" μετά από πλούσιο γεύμα και ιδιαίτερα εντυπωσιακό λόγω χρωμάτων και αντιθέσεων υφής των συστατικών. Εξαιρετικό και στο γεύμα της Καθαράς Δευτέρας!

Τι χρειαζόμαστε:

6 μέτρια ή 4 μεγάλα πορτοκάλια ναβελίνες 2 πορτοκάλια σανγκουίνια (προαιρετικά) 1 κουτί ζελέ πορτοκάλι ή λεμόνι (κανονικό ή και λάιτ) ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη 1 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (σανγουίνι καλύτερα) 3 κ. Σούπας καλό μπράντυ ή grand marnier 3 κ. Σούπας αμύγδαλα ασπρισμένα - όχι καβουρδισμένα Προαιρετικά: σπόρια ροδιού καθαρισμένα Προαιρετικά: 1 γκρέιπφρουτ κόκκινο καθαρισμένο φέτα-φέτα

Πως το κάνουμε:

    Σαπουνίζουμε με ζεστή σαπουνάδα και άγριο σφουγγάρι τα πορτοκάλια και ξεβγάζουμε με άφθονο κρύο νερό (να φύγει το κερί και τα φυτοφάρμακα). Στεγνώνουμε καλά. Με το ειδικό εργαλείο βγάζουμε το πορτοκαλί της φλούδας από τα μεγάλα πορτοκάλια σε μακαρονάκι (*) ή σπιρτόξυλο και τα μαζεύουμε σε κατσαρολάκι με κρύο νερό. Βράζουμε τα φλούδια 2 φορές (2 καθαρά νερά) για 5 λεπτά και σουρώνουμε για να ξεπικρίσουν λίγο (να βαστάνε όμως την σπιρτάδα τους). Ξαναβάζουμε τα φλούδια στο κατσαρολάκι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και νεράκι ίσα να τα σκεπάζει και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20' μέχρι να δέσει το σιρόπι τους (προσοχή να μην καούν). Καθαρίζουμε καλά τα πορτοκάλια από τις άσπρες ίνες. Σε πιατέλα και με πολύ καλό μαχαίρι κόβουμε τα πορτοκάλια πρώτα κάθετα (σε 2 μεσημβρινούς) και μετά σε μέτριες φέτες (σε μισοφέγγαρα). Βάζουμε σε βαθύ μπώλ (μαζί με τους χυμούς που έχουν βγεί) ποτίζουμε με το μπράντυ ή το grand marnier, σκεπάζουμε με μεμβάνη και φυλάμε στο ψυγείο (έως 24 ώρες - όχι περισσότερο). Ετοιμάζουμε το φρουί ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας αντικαθιστώντας το 1 ποτήρι κρύου νερού με τον χυμό πορτοκαλιού (καλύτερα σανγκουίνι). Βάζουμε σε δοχείο και φυλάμε στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεί καλά. Δύο ώρες πριν σερβίρουμε κόβουμε με κουτάλι της σούπας ακανόνιστα το ζελέ (δεν το δυαλύουμε όμως τελείως). Σε βαθύ κρυστάλλινο μπώλ βάζουμε στρώσεις τις φέτες πορτοκάλι, ζελέ, καραμελωμένο φλούδι και αμύγδαλα, τελειώνοντας με φλούδι και αμύγδαλα. Ρίχνουμε και όσο ζουμάκι/ σιρόπι έχουν τα φλούδια. Σερβίρουμε σε ατομικά μπώλ δροσερό. Αν είναι εποχή Χριστουγέννων προσθέστε και το ρόδι για περισσότερο χρώμα. Αν έχετε την υπομονή να καθαρίσετε το γκρέιπφρουτ φέτα-φέτα (ακόμα και τη μεταξωτή μεμβράνη που τις ξεχωρίζει) αξίζει τον κόπο να τις προσθέσετε ολόκληρες

Λίγα μυστικά ακόμα

(*) το ειδικό εργαλείο βγάζει από τη μία λεπίδα το φλούδι λεπτό σαν μακαρόνι χωρίς λευκή ίνα και από την άλλη πιό χονδρό με λίγο λευκό. Το κοινό ξεφλουδιστήρι της κουζίνας κάνει εξ ίσου καλά. Μετά βέβαια κάνουμε ζουλιέν με κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι. Το καλοκαίρι (αν βρείτε ζουμερά πορτοκάλια) τολμήστε να το σερβίρετε με λίγα φύλλα δυόσμου ή μέντας και αλλάξτε το ποτό της συνταγής με βότκα αν δεν υπάρχουν παιδιά στην παρέα. Συνταγή της μαμάς μου (!)

Σοκολατάκια με αμύγδαλο

Posted: 10 Jan 2012 11:17 AM PST

Τι χρειαζόμαστε:

2 φλιτζάνια τσαγιού αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ροδισμένα ελαφρά 200 γρ. κουβερτούρα 1/4 φλυτζανιού γλυκόζη 2 κουταλιές της σούπας νερό 1 κουταλάκι βούτυρο

Πως το κάνουμε:

    Βάζουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί, προσθέτουμε τη γλυκόζη, το νερό και το βούτυρο. Το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο μείγμα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί και με ένα κουταλάκι, παίρνουμε δυο τρία αμύγδαλα μαζί με σοκολάτα και το τοποθετούμε στο ταψί. Αφήνουμε να σταθεροποιηθούν και τα τυλίγουμε σε χρυσόχαρτο και τα διατηρούμε σε δροσερό μέρος.

Σιροπιαστή γιαουρτίνη

Posted: 10 Jan 2012 11:15 AM PST

Περιγραφή

Η οικογενειακή μας συνταγή για ένα πλούσιο, σιροπιαστό γλυκό με υπέροχο άρωμα και αφράτη υφή.

Τι χρειαζόμαστε:

250γρ μαργαρίνη soft 8 αυγά 1 κεσέ στραγγιστό πλήρες λιπαρών γιαούρτι 3 κεσέδες ζάχαρη κρυσταλλική 4 κεσέδες αλεύρι 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ 2 βανίλιες ξύσμα από ένα μεγάλο ακέρωτο λεμόνι Σιρόπι 2 ποτήρια νερού ζάχαρη κρυσταλλική 2 ποτήρια νερού νερό. φλούδα ενός ακέρωτου λεμονιού και 2 κουταλιές της σούπας από το χυμό του.

Πως το κάνουμε:

    Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη καλά και προσθέτουμε εναλλάξ το γιαούρτι, τα αυγά, τις βανίλιες και το ξύσμα. Κατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι με τα μπέικιν και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Το μείγμα είναι σχετικά ρευστό. Το βάζουμε σε βουτυρωμένο σκεύος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για 50-55 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε το ψήσιμο στο κέντρο με ένα σουβλάκι και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο αν μας πάρει νωρίς χρώμα. Δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν τα 30 λεπτά επ'ουδενί. Όσο ψήνεται ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά. Σιροπιάζουμε ζεστό το γλυκό με χλιαρό το σιρόπι με μιά κουτάλα πολύ προσεκτικά. Όταν κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο.
Καλή σας επιτυχία!

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρεται σκέτο αλλά και γαρνιρισμένο με γλυκό κουταλιού σταφύλι, βύσσινο ή κεράσι. Όπως και να το δοκιμάσετε θα το απολαύσετε!!

Νουά κατσαρόλας

Posted: 10 Jan 2012 11:10 AM PST

Περιγραφή Νουά ψημένο στην κατσαρόλα με υπέροχη σάλτσα.   Τι χρειαζόμαστε:     2 κιλά νουά μοσχάρι     1 κιλό κρεμμύδια     1 φλυτζάνι ελαιόλαδο     μισό φλυτζάνι φυτίνη     3 φλυτζάνια νερό     4 σκελίδες σκόρδο     1 πράσινη πιπεριά     1 πορτοκάλι     1 ποτήρι κόκκινο κρασί     1 κουτ.σούπας ζάχαρη     πιπέρι     αλάτι     μαϊντανό     Σε μία χύτρα βάζουμε το κρέας μαζί με το ελαιόλαδο, την φυτίνη, το νερό,τον μαϊντανό, αλάτι πιπέρι, το πορτοκάλι καθαρισμένο και κομμένο στα δύο, την πιπεριά κομμένη στα δύο και τα κρεμμύδια ολόκληρα και το ίδιο με τα σκόρδα.     Τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά γυρίζοντας το κρέας συνεχώς για τουλάχιστον μιάμιση ώρα.     Προσθέτουμε νερό όταν χρειαστεί, δεν το αφήνουμε με το λάδι να καεί και ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να μην κολλήσουν τα κρεμμύδια.     Όταν έχει ροδίσει από όλες τις πλευρές, σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε και την ζάχαρη και αν χρειαστεί λίγο νερό.     Κλείνουμε την χύτρα και μαγειρεύουμε ακόμα για μισή ώρα     Ανοίγουμε την κατσαρόλα και αν χρειαστεί να βράσουμε ακόμα λίγο σε σιγανή φωτιά για να δέσει το ζουμί.     Βγάζουμε το κρέας και το κόβουμε φέτες ανάλογα με το πάχος που θέλουμε.     Σουρώνουμε το λάδι και βάζουμε τα κρεμμύδια με τα σκόρδα και την πιπεριά με το πορτοκάλι στο μούλτι, τα πολτοποιούμε και τα ανακατεύουμε μαζί με το λάδι ώστε να γίνει μία ομοιόμορφη σάλτσα. Αν την θέλουμε πιο σφιχτή μπορούμε να προσθέσουμε μία κουταλιά κορν-φλάουερ.     Βάζουμε σε μία πιατέλα τις φέτες του νουά και ρίχνουμε από επάνω την σάλτσα του. Καλή σας όρεξη ! Λίγα μυστικά ακόμα Ιδανικό για τραπέζι , και συνοδεύεται υπέροχα από αρακά με καρότα σωτέ και πατάτες τηγανιτές. Αν δεν χρησιμοποιήσετε χύτρα , θα χρειαστεί περισσότερη ώρα. Καλή σας διασκέδαση.

Καβουροπάτι του Μπόμπ Σφουγγαράκη

Posted: 10 Jan 2012 05:56 AM PST

Περιγραφή

Μούρλια κροκέτες, για να τρωνε τα μικρά σας όλα τα λαχανικά τους!!!

Τι χρειαζόμαστε:

2 - 3 μεγάλες πατάτες κίτρινες 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε κύβους 1 κούπα αρακά 1/2 κούπα φασολάκια πράσινα κομμένα στην μέση 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1/2 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη 1/2 κούπα γάλα φρέσκο χλιαρό 2 κ.σ.  βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου 1/2 κουτ.γλ.  μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά ή μείγμα πανε ετοιμο 1 αυγό μεγάλο ή 2 μικρά αλάτι λάδι για το τηγάνισμα

Πως το κάνουμε:

    Βράστε ολα τα λαχανικά μαζι με όσο αλάτι επιθυμείτε. Αφού βράσουν στραγγίξτε τα στο σουρωτήρι. Πάρτε τις πατάτες και κάντε τις πουρέ με το πηρούνι ή τον μύλο λαχανικών. Προσθέστε στις πατάτες το γάλα και το βούτυρο όσο ειναι ακόμα καυτός ο πουρές. Βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει (όσο πιο σταθερό γίνει το μείγμα τόσο καλύτερο για το πλάσιμο). Πιέστε με ένα πηρούνι (όσο είναι ακόμα στο σουρωτήρι) τα υπόλοιπα λαχανικά να βγάλουν τα νερά τους. Βάλτε τα λαχανικά, τον πουρέ, το τυρί και το μοσχοκάρυδο σ΄ενα μπώλ και ζυμώστε (όπως τον κιμά). Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε αρκετό λαδι αφήστε το να ζεστάνει. Πλάστε μικρές μπαλίτσες απο το μείγμα και περάστε τις απο το αυγό πρώτα και μετά απο την φρυγανιά και τηγανίστε αμέσως! Σερβίρετε με ψάρι ή κρέας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο πουρές σας μπορεί να είναι και απο το γεύμα σας της προηγούμενης ημέρας!! Επίσης προσέξτε να μην έχουν καθόλου νερό τα λαχανικά σας, στραγγίξτε πολύ καλά! Μπορείτε να βάλετε ότι λαχανικά σας αρέσουν αρκεί να είναι χωρίς νερά!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές