Συνταγές μαγειρικής |
- Μπανάνες με σος καραμέλας βουτύρου και τζίντζερ
- Μπανόφι με κρέμα καραμέλας
- Μάφινς με μήλο και σως καραμέλας γάλακτος
- Καραμελώμενο Καλαθάκι με γεύση μανταρίνι
- Arancini Siciliani
- Πορτοκάλι γλυκό για μπουφέ
- Σοκολατάκια με αμύγδαλο
- Σιροπιαστή γιαουρτίνη
- Νουά κατσαρόλας
- Καβουροπάτι του Μπόμπ Σφουγγαράκη
Μπανάνες με σος καραμέλας βουτύρου και τζίντζερ Posted: 11 Jan 2012 03:18 AM PST Μπανάνες με σος καραμέλας βουτύρου και τζίντζερ υλικά για 4 άτομα 50 γραμμ. βούτυρο 50 γραμμ. γλυκόζη 75 γραμμ. καστανή ζάχαρη 50 γραμμ. λευκή ζάχαρη 50 γραμμ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο 300 ml πλήρη κρέμα γάλακτος ½ κ.κ. εκχύλισμα φυσικής βανίλιας 4 μπανάνες 50 γραμμ. καρύδια πεκάν, ελαφρώς κοπανισμένα εκτέλεση Βάζετε το βούτυρο, τη γλυκόζη, την καστανή και τη λευκή ζάχαρη σε μια κατσαρολίτσα, σε χαμηλή φωτιά, και ανακατεύετε συνεχώς, ώσπου να διαλυθούν τελείως. Στη συνέχεια αφήνετε το μείγμα να πάρει μια μικρή βράση, ώσπου να κοχλάσει, για περίπου 5 λεπτά, να πήξει και να γίνει λείο. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε στο μείγμα την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και το τζίντζερ, ανακατεύοντας συνεχώς. Κόβετε τις μπανάνες διαγωνίως και τις ρίχνετε στη ζεστή κρέμα ανακατεύοντάς τες πολύ προσεκτικά, με ξύλινο κουτάλι, για να μη διαλυθούν. |
Posted: 11 Jan 2012 03:15 AM PST Μπανόφι με κρέμα καραμέλας Το μπανόφι είναι σύνθετη λέξη, από το banana και toffee (όπου toffee, μια καραμελένια σως βουτύρου και ζάχαρης). Την πρώτη του εμφάνιση την έκανε εν έτει 1972 στο The Hungry Monk Restaurant της Αγγλίας υλικά για 5-6 μερίδες Για την κρέμα καραμέλας: 1 κουτί γάλα, ζαχαρούχο Για τη ζύμη: 100 γρ. ζάχαρη άχνη 200 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε μικρά κομμάτια 1 αυγό 300 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις Για το γαρνίρισμα: 2 μπανάνες, σε ροδέλες 250 γρ. τυρί τύπου Philadephia 50 γρ. ζάχαρη άχνη 2 φλ. σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη εκτέλεση Κρέμα καραμέλας: Βάζουμε το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα και τη γεμίζουμε με νερό μέχρι την επιφάνεια του κουτιού. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για τρεις ώρες. Το κουτί πρέπει να είναι αεροστεγώς κλεισμένο (όπως ακριβώς το αγοράσαμε). Κατά τη διάρκεια του βρασμού συμπληρώνουμε με ζεστό νερό ούτως ώστε το κουτί να καλύπτεται καθ' όλη τη διάρκεια με νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το κουτί μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να κρυώσει. Μόλις το ανοίξουμε, θα δούμε πως το γάλα έχει μετατραπεί σε καραμέλα. Ζύμη: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και με το φτερό ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχουμε μια σφιχτή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για ½ ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 17οC. Απλώνουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο αφού την έχουμε βάλει ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες για να μην κολλάει και τη στρώνουμε σε 5-6 ατομικές φόρμες. Καλύπτουμε το εσωτερικό τους με ένα κομμάτι πλαστικής μεμβράνης, γεμίζουμε κάθε φόρμα με ρύζι και ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφαιρούμε τη μεμβράνη με το ρύζι και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά, έως ότου η τάρτα πάρει χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν και με πολλή προσοχή τις ξεφορμάρουμε. |
Μάφινς με μήλο και σως καραμέλας γάλακτος Posted: 11 Jan 2012 03:12 AM PST Μάφινς με μήλο και σως καραμέλας γάλακτος |
Καραμελώμενο Καλαθάκι με γεύση μανταρίνι Posted: 11 Jan 2012 03:09 AM PST Περιγραφή Ένα καλαθάκι από καραμέλα που μέσα του μπορούμε να σερβίρουμε παγωτό! Συστατικά 50 γρ λιωμένο Βούτυρο 100 γρ ζάχαρη 50 γρ χυμό απο μανταρίνι 35 γρ αλεύρ Οδηγίες
Λίγα μυστικά ακόμα Αν τα φύλλα καραμέλα είναι ήδη πάρα πολύ σκληρά για να τα μεταφερετε και πάλι στο καλουπι τους, βαλτε τα για λίγο στο φούρνο. |
Posted: 10 Jan 2012 11:30 AM PST ΠεριγραφήΕίναι μιά παραδοσιακή συνταγή της Σικελίας... Τα arancini είναι ένα είδος γεμιστής κροκέτας από ρύζι.. Είναι από τα πιό συνηθισμένα snacks και τα βρίσκει κανείς να πουλιούνται και στον δρόμο..Τι χρειαζόμαστε: 3 μεγάλες κούπες βρασμένο ρύζι. (Εγώ χρησιμοποιώ ρύζι γλασέ πολύ καλά βρασμένο-στην Ιταλία συνήθως χρησιμοποιούν arborio-με έναν κύβο ζωμό κότας) Κιμά φτιαγμένο όπως για τα μακαρόνια χωρίς όμως καθόλου υγρά.. Όσο το δυνατόν πιό στεγνό (Μιά καλή λύση είναι να χρησιμοποιήσουμε τον κιμά που περίσσεψε από τα μακαρόνια αφού τον στραγγίξουμε καλά από τα υγρά του). 6-7 τετράγωνα κομματάκια κίτρινου τυριού που λιώνει (ταιριάζει θαυμάσια η δική μας κεφαλογραβιέρα) 1 αυγό τριμμένη φρυγανιά λάδι για τηγάνισμα Πως το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμαΜπορούμε να τα κάνουμε και με σκέτο τυρί για γέμιση ή με τυρί και διάφορα λαχανικά όπως μελιτζάνα ψητή, αγκινάρα, αρακά, κλπ.. Στην Σικελία πολλές φορές αξιοποιούν υπόλοιπα φαγητού και φτιάχνουν την γέμιση. |
Posted: 10 Jan 2012 11:20 AM PST ΠεριγραφήΕνα ελαφρύ και δροσιστικό "γλυκό" μετά από πλούσιο γεύμα και ιδιαίτερα εντυπωσιακό λόγω χρωμάτων και αντιθέσεων υφής των συστατικών. Εξαιρετικό και στο γεύμα της Καθαράς Δευτέρας!Τι χρειαζόμαστε: 6 μέτρια ή 4 μεγάλα πορτοκάλια ναβελίνες 2 πορτοκάλια σανγκουίνια (προαιρετικά) 1 κουτί ζελέ πορτοκάλι ή λεμόνι (κανονικό ή και λάιτ) ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη 1 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (σανγουίνι καλύτερα) 3 κ. Σούπας καλό μπράντυ ή grand marnier 3 κ. Σούπας αμύγδαλα ασπρισμένα - όχι καβουρδισμένα Προαιρετικά: σπόρια ροδιού καθαρισμένα Προαιρετικά: 1 γκρέιπφρουτ κόκκινο καθαρισμένο φέτα-φέτα Πως το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα (*) το ειδικό εργαλείο βγάζει από τη μία λεπίδα το φλούδι λεπτό σαν μακαρόνι χωρίς λευκή ίνα και από την άλλη πιό χονδρό με λίγο λευκό. Το κοινό ξεφλουδιστήρι της κουζίνας κάνει εξ ίσου καλά. Μετά βέβαια κάνουμε ζουλιέν με κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι. Το καλοκαίρι (αν βρείτε ζουμερά πορτοκάλια) τολμήστε να το σερβίρετε με λίγα φύλλα δυόσμου ή μέντας και αλλάξτε το ποτό της συνταγής με βότκα αν δεν υπάρχουν παιδιά στην παρέα. Συνταγή της μαμάς μου (!) |
Posted: 10 Jan 2012 11:17 AM PST Τι χρειαζόμαστε: 2 φλιτζάνια τσαγιού αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ροδισμένα ελαφρά 200 γρ. κουβερτούρα 1/4 φλυτζανιού γλυκόζη 2 κουταλιές της σούπας νερό 1 κουταλάκι βούτυρο Πως το κάνουμε:
|
Posted: 10 Jan 2012 11:15 AM PST ΠεριγραφήΗ οικογενειακή μας συνταγή για ένα πλούσιο, σιροπιαστό γλυκό με υπέροχο άρωμα και αφράτη υφή.Τι χρειαζόμαστε: 250γρ μαργαρίνη soft 8 αυγά 1 κεσέ στραγγιστό πλήρες λιπαρών γιαούρτι 3 κεσέδες ζάχαρη κρυσταλλική 4 κεσέδες αλεύρι 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ 2 βανίλιες ξύσμα από ένα μεγάλο ακέρωτο λεμόνι Σιρόπι 2 ποτήρια νερού ζάχαρη κρυσταλλική 2 ποτήρια νερού νερό. φλούδα ενός ακέρωτου λεμονιού και 2 κουταλιές της σούπας από το χυμό του. Πως το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα Σερβίρεται σκέτο αλλά και γαρνιρισμένο με γλυκό κουταλιού σταφύλι, βύσσινο ή κεράσι. Όπως και να το δοκιμάσετε θα το απολαύσετε!! |
Posted: 10 Jan 2012 11:10 AM PST Περιγραφή Νουά ψημένο στην κατσαρόλα με υπέροχη σάλτσα. Τι χρειαζόμαστε: 2 κιλά νουά μοσχάρι 1 κιλό κρεμμύδια 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο μισό φλυτζάνι φυτίνη 3 φλυτζάνια νερό 4 σκελίδες σκόρδο 1 πράσινη πιπεριά 1 πορτοκάλι 1 ποτήρι κόκκινο κρασί 1 κουτ.σούπας ζάχαρη πιπέρι αλάτι μαϊντανό Σε μία χύτρα βάζουμε το κρέας μαζί με το ελαιόλαδο, την φυτίνη, το νερό,τον μαϊντανό, αλάτι πιπέρι, το πορτοκάλι καθαρισμένο και κομμένο στα δύο, την πιπεριά κομμένη στα δύο και τα κρεμμύδια ολόκληρα και το ίδιο με τα σκόρδα. Τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά γυρίζοντας το κρέας συνεχώς για τουλάχιστον μιάμιση ώρα. Προσθέτουμε νερό όταν χρειαστεί, δεν το αφήνουμε με το λάδι να καεί και ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να μην κολλήσουν τα κρεμμύδια. Όταν έχει ροδίσει από όλες τις πλευρές, σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε και την ζάχαρη και αν χρειαστεί λίγο νερό. Κλείνουμε την χύτρα και μαγειρεύουμε ακόμα για μισή ώρα Ανοίγουμε την κατσαρόλα και αν χρειαστεί να βράσουμε ακόμα λίγο σε σιγανή φωτιά για να δέσει το ζουμί. Βγάζουμε το κρέας και το κόβουμε φέτες ανάλογα με το πάχος που θέλουμε. Σουρώνουμε το λάδι και βάζουμε τα κρεμμύδια με τα σκόρδα και την πιπεριά με το πορτοκάλι στο μούλτι, τα πολτοποιούμε και τα ανακατεύουμε μαζί με το λάδι ώστε να γίνει μία ομοιόμορφη σάλτσα. Αν την θέλουμε πιο σφιχτή μπορούμε να προσθέσουμε μία κουταλιά κορν-φλάουερ. Βάζουμε σε μία πιατέλα τις φέτες του νουά και ρίχνουμε από επάνω την σάλτσα του. Καλή σας όρεξη ! Λίγα μυστικά ακόμα Ιδανικό για τραπέζι , και συνοδεύεται υπέροχα από αρακά με καρότα σωτέ και πατάτες τηγανιτές. Αν δεν χρησιμοποιήσετε χύτρα , θα χρειαστεί περισσότερη ώρα. Καλή σας διασκέδαση. |
Καβουροπάτι του Μπόμπ Σφουγγαράκη Posted: 10 Jan 2012 05:56 AM PST ΠεριγραφήΜούρλια κροκέτες, για να τρωνε τα μικρά σας όλα τα λαχανικά τους!!! Τι χρειαζόμαστε: 2 - 3 μεγάλες πατάτες κίτρινες 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε κύβους 1 κούπα αρακά 1/2 κούπα φασολάκια πράσινα κομμένα στην μέση 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1/2 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη 1/2 κούπα γάλα φρέσκο χλιαρό 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου 1/2 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά ή μείγμα πανε ετοιμο 1 αυγό μεγάλο ή 2 μικρά αλάτι λάδι για το τηγάνισμα Πως το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμαΟ πουρές σας μπορεί να είναι και απο το γεύμα σας της προηγούμενης ημέρας!! Επίσης προσέξτε να μην έχουν καθόλου νερό τα λαχανικά σας, στραγγίξτε πολύ καλά! Μπορείτε να βάλετε ότι λαχανικά σας αρέσουν αρκεί να είναι χωρίς νερά! |
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου