Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου

Posted: 29 Dec 2011 04:51 AM PST

Η Ντίνα Κώνστα υποδύεται τη Σωτηρία Μπέλλου στην παράσταση «Η περιπλανώμενη ζωή μιας ρεμπέτισσας», που ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου Κάππα, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Αθανασίας Καραγιαννοπούλου. Στη νέα – εμπλουτισμένη με τα αξέχαστα τραγούδια της – παράσταση συναντάμε τη Σωτηρία Μπέλλου το τελευταίο βράδυ, στο νοσοκομείο, πριν από την εγχείρηση που θα της στερήσει τη φωνή της. Γι' αυτό και όλη της η ζωή περνάει μπροστά από τα μάτια της. Γεμάτη μουσική και τραγούδια, η παράσταση αφήνε...

Μην χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου

Posted: 28 Dec 2011 11:12 AM PST

Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί την Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου, με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Ευτυχέστε τους και το 2012» αυτούς που μας έδεσαν, μας πούλησαν και γκρέμισαν τη χώρα. Ρεπορτάζ για όλα όσα έρχονται το 2012: Νέα μέτρα, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και ριζικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό

Κύπρος: Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου ξεπερνούν τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις, προκαλώντας ενδιαφέρον και τριβές μεταξύ «συμμάχων» και άσπονδων φίλων, οι οποίοι διεκδικούν μερίδιο από τη μεγάλη ενεργειακή πίτα....

Τηλεφωνική επικοινωνία Δήμα - Νταβούτογλου

Posted: 28 Dec 2011 11:04 AM PST

Με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου συνομίλησε τηλεφωνικά ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, μετά από πρωτοβουλία του πρώτου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου ο κ. Νταβούτογλου τηλεφώνησε στον κ. Δήμα για να τον προσκαλέσει στην ετήσια Σύνοδο των Τούρκων Πρέσβεων που συνεχίζεται την Πέμπτη στην Αδριανούπολη.

Παράλληλα οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μ. Γιλμάζ και ο κ. Δήμας υπογράμμισε ότι η διαλεύκανση της υπόθεσης θα ...

Με το χέρι στην τσέπη

Posted: 28 Dec 2011 10:35 AM PST

Οι διαβουλεύσεις δίνουν και παίρνουν στην ΕΡΤ σχετικά με το θέμα της Eurovision. Λέγεται ότι φέτος το κόστος θα κρατηθεί πολύ χαμηλότερα από άλλες χρονιές, αλλά και πάλι το να μιλάμε για την Eurovision τη στιγμή που οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν ούτε… καρφίτσα, πάει πολύ. Μακάρι να ευσταθούν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι φέτος στον χορό του κόστους θα μπουν και οι δισκογραφικές και ότι όποιος εγχώριος αοιδός ονειρεύεται διεθνή καριέρα εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην Eu...

48ωρη απεργία προκήρυξαν οι φαρμακοποιοί

Posted: 28 Dec 2011 09:48 AM PST

Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία στις 2 και 3 Ιανουαρίου, καθώς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εξήγγειλε 48ωρη πανελλαδική απεργία, αντιδρώντας στην ανακοίνωση των υπουργείων υγείας και εργασίας για μείωση του ποσοστού κέρδους τους.

Παράλληλα, επανέλαβαν την απόφαση τους για αναστολή πίστωσης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Ιανουαρίου.
Ειδικότερα, οι φαρμακοποιοί ζητούν «κλαδική Συμφωνία για σταθερό πλαίσιο φαρμακευτικής πολιτικής και να σταματήσει ο διωγμός των φαρμακείων».
Σ...

Διαβάστε στο ΠΟΝΤΙΚΙ art που κυκλοφορεί μαζί με το «Π»

Posted: 28 Dec 2011 09:21 AM PST

Ο Θανάσης Παναγιώτου, ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους της γενιάς του, φιλοτεχνεί το εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους της χρονιάς και μας μιλάει για το φόβο της κρίσης που είναι εχθρός όχι μόνο της τέχνης αλλά και της ζωής.

Τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς:  Η συντακτική ομάδα του Ποντίκι art ξεχωρίζει πρόσωπα και γεγονότα που σημάδεψαν το 2011 στο χώρο του πολιτισμού και αξίζει να θυμηθούμε.  Μια βουτιά στο 2011 από το Α ως το Ω. 

Ο Αλμοδόβαρ και οι γυναίκες του: Ο Γιάννης Κακλ...

«Aπό τα τέλη Μαρτίου θα είμαστε σε περίοδο εκλογών», τονίζει ο Καψής

Posted: 28 Dec 2011 09:07 AM PST

Για μετά τον Μάρτιο προσδιόρισε τον χρόνο των εκλογών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής καθώς πρώτα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για το PSI, τη νέα δανειακή σύμβαση και το πρόγραμμα που θα την ακολουθεί.

«Χρονικά δεν προσδιορίζεται απολύτως, αλλά είναι φανερό ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις θα κρατήσουν οπωσδήποτε μέχρι τον Μάρτιο» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Καψής μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑNT1 συμπληρώνοντας μάλιστα ότι «από τα τέλη Μαρτίου θα είμαστε σε περίοδ...

Bild: Να πως θα λυθεί το κυκλοφοριακό στην Ελλάδα

Posted: 28 Dec 2011 08:51 AM PST

Νέο χτύπημα από την Γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα της ότι «βρέθηκε τρόπος να λυθεί το κυκλοφοριακό στην Ελλάδα». Πως θα γίνει αυτό;

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα οποία παραθέτει και η εφημερίδα στο συγκεκριμένο σχόλιο αναφέρεται: «Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στις ελληνικές πόλεις μπορεί σύντομα να λυθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης», καθώς τα αυτοκίνητα προς απόσυρση είναι περισσότερα από 250.000.

Παράλληλα, σημειώνεται πως δεκάδες χιλιάδες Έλληνες κάνουν...

Καστανίδης: Να αποχωρήσουν τα κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση

Posted: 28 Dec 2011 08:29 AM PST

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης πρότεινε να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση όλα τα κεντρικά πολιτικά στελέχη ούτως ώστε αυτή να δουλέψει απερίσπαστη.

Παράλληλα, ο Χ.Καστανίδης σε συνέντευξή του στο Real Fm, εστίασε στην ανάγκη επίτευξης εθνικής συμφωνίας επιβίωσης, σημειώνοντας ότι με το νέο έτος η τρόικα θα επανέλθει με βαριά ατζέντα. Είναι σίγουρο πρόσθεσε πως οποιοσδήποτε επιχειρήσει να συζητήσει μαζί της μόνος του, θα συναντήσει τεράστιες δυσκολίες....

Τσίπρας: Αντιμετωπίζουμε ανθρωπιστική κρίση

Posted: 28 Dec 2011 08:22 AM PST

Το Πολυιατρείο Αθήνας των Γιατρών του Κόσμου επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στις δηλώσεις του:

«Πάνω από δύο εκατομμύρια συμπολίτες μας βρίσκονται κάτω από τα επίσημα όρια της φτώχειας. Χιλιάδες είναι αποκλεισμένοι γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε αυτό που ονομάζαμε μέχρι πρότινος κοινωνικό κράτος γιατί δεν έχουν τα απαιτούμενα ένσημα. Χιλιάδες είναι επίσης οι συμπολί...

Καρατζαφέρης: «Κάποιοι παίζουν το 'κρυφτούλι'»

Posted: 28 Dec 2011 08:16 AM PST

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αποχώρησης του κόμματός του από την κυβέρνηση Παπαδήμου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να σωθεί ο τόπος με το να παίζουν κάποιοι το «κρυφτούλι».

Συγκεκριμένα μιλώντας στη ΝΕΤ δήλωσε ότι «εάν δεν βγουν μπροστά οι άλλοι δύο εταίροι, πολύ φοβούμαι ότι 'ναρκοθετείται' η όλη προσπάθεια. Αυτό θα με προβληματίσει πολύ κατά πόσο θα συμμετέχω πλέον».

Ο κ. Καρατζαφέρης επανέλαβε επίσης την πρότασή του για ανασχηματισμό και τη δημιουρ...

Συνάντηση Παπαδήμου με τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων την Πέμπτη

Posted: 28 Dec 2011 08:01 AM PST

Με τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας και με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, θα συναντηθεί την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατόπιν πρωτοβουλίας του.

Στην συνάντηση παρόντες θα είναι και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και ο υπουργός Επικρατείας, Γεώργιος Σταυρόπουλος.

Οι δικαστές θα ενημερώσουν τον κ. Παπαδήμο για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Στα δικαστήρια στέλνει τους εφοριακούς ο Βενιζέλος

Posted: 28 Dec 2011 07:48 AM PST

Χωρίς συγκλίσεις τελείωσε η συνάντηση αντιπροσωπείας εφοριακών και του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλου, σχετικά με την διήμερη απεργία που έχουν προκηρύξει οι εφορίες για την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Από τη μεριά του, ο Ευ. Βενιζέλος απειλεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της απεργίας, ωστόσο οι εργαζόμενοι δεν φαίνεται να πτοούνται.

Εντωμεταξύ, το υπουργείο αποφάσισε δεκαήμερη παράταση στην πληρωμή των νέων τελών κυκλοφορίας, καθώς η απεργία έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε τράπεζες...

Παράταση για τέλη κυκλοφορίας και φορολογικές εκκρεμότητες

Posted: 28 Dec 2011 07:33 AM PST

Παράταση μέχρι τις 10 Ιανουαρίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για την προμήθεια των σημάτων τελών κυκλοφορίας.

Παράλληλα παράταση μέχρι τις 2 Ιανουαρίου δόθηκε και για τις υπόλοιπες φορολογικές εκκρεμότητες.

Ενίσχυση από Cosmote

Posted: 28 Dec 2011 07:15 AM PST

Η ενίσχυση του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος ήταν η πρώτη επιθυμία που υλοποίησε η Cosmote στο πλαί­σιο της ενέργειας «Ο κόσμος μας, εσύ». Η ενέργεια είχε σαν αποτέλεσμα την ουσιαστική ενίσχυση του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος από την Cosmote με: κάλυψη των εξόδων θέρμανσης και ια­τροφαρμακευτικής περίθαλψης για έναν ολόκληρο χρόνο, διαμόρφωση παιδικής χαράς στον υπαίθριο χώρο, ριζική ανανέωση χώρου, εξοπλισμός και παι­χνίδια για όλα τα παιδιά.

Το συνολικό ποσό που διατέθηκε για τις ανάγκες του Ιδρύμ...

«Είμαι πολύ σίγουρος για τα όσα είπε ο Γιλμάζ»

Posted: 28 Dec 2011 07:06 AM PST

Στις δηλώσεις του πρώην Τούρκου πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ επανέρχεται η εφημερίδα «Μπίργκιουν», με δημοσίευμά που φέρει τον τίτλο «Αν κάναμε λάθος, ερευνήστε».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο συντάκτης της συνέντευξης, Ενβέρ Άισεβερ δηλώνει ότι είναι πολύ σίγουρος για το τι είπε ο πρώην πρωθυπουργός. «Ο Γιλμάζ τρεις μέρες μετά τη δημοσίευση της είδησης ανέφερε πως παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του, ο Ενβέρ Άισεβερ ωστόσο λέει ότι είναι πολύ σίγουρος για τα όσα είπε ο Γιλμάζ».

Στο μεταξύ ο δημοσιογρά...

Εξαγγελία έργων στον ΟΛΠ για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας

Posted: 28 Dec 2011 06:34 AM PST

Η επέκταση του νότιου τμήματος του λιμένα και η κατασκευή υπερυψωμένου μέσου σταθερής τροχιάς εντός της λιμενικής ζώνης είναι τα δύο έργα που εξήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοΐδης, για την τόνωση της κρουαζιέρας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην πόλη.

Η προκήρυξη των σχετικών διαγωνισμών θα γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012.

«Αποδεσμεύουμε πόρους από τα νεκρά έργα τα οποία είχαν ενταχθεί κατά τη σύνταξη του ΕΣΠΑ και τους αποδίδουμε σε έτοιμ...

Μείωση 12% στις συντάξεις ετοιμάζουν Λοβέρδος - Κουτρουμάνης

Posted: 28 Dec 2011 06:30 AM PST

Νέες μειώσεις μισθών προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη, σε περίπτωση που δεν μειωθούν οι φαρμακευτικές δαπάνες.

Συγκεκριμένα, οι δύο υπουργοί τόνισαν πως η φαρμακευτική δαπάνη έχει λάβει μορφή «σκανδάλου» που έχει ως συνέπεια τα ασφαλιστικά ταμεία να οφείλουν στους κλάδους σύνταξης 12 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε πως η δαπάνη το 2004 κυμαινόταν στα 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ, το 2009 έφτασε στα 5,2...

Καληνύχτα Λουκία…

Posted: 28 Dec 2011 06:17 AM PST

Η Λουκία Ρικάκη «έφυγε» σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 50 ετών, χτυπημένη από τον καρκίνο. Η καταξιωμένη σκηνοθέτις, παραγωγός και συγγραφέας άφησε πίσω της ό,τι αγάπησε περισσότερο στη ζωή της, τον κινηματογράφο. Μέχρι και τον τελευταίο καιρό της νοσηλείας της στο «Σωτηρία» εξακολουθούσε να γυρίζει οπτικοακουστικά βίντεο και ταινίες, όπως το τελευταίο της ολοκληρωμένο έργο «Το Σχέδιο Σωτηρίας» που προβλήθηκε μέσα στο 2011.

Η Λουκία Ρικάκη υπήρξε ένας άνθρωπος γεμάτος πάθος και ενέργεια. Εκτός α...

Ξύλο στο ναό της Γεννήσεως

Posted: 28 Dec 2011 06:05 AM PST

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στο ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, μεταξύ Αρμένιων και Ορθόδοξων κληρικών που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον τεσσάρων κληρικών. Μάλιστα έσπασαν και δύο δάχτυλα ορθόδοξου ιερομόναχου.

Σύμφωνα με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, οι αγιοταφίτες μοναχοί πήγαν στη Βηθλεέμ και άρχισαν μαζί με τους Φραγκισκανούς και τους Αρμενίους το ετήσιο σάρωμα. Η Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, καθαρίζεται μία φορά το χρόνο από όλα τα δόγματα, λίγο πριν από την ...

Άγιος Βασίλης υπάρχει, λεφτά για καύσιμο όμως…

Posted: 28 Dec 2011 05:56 AM PST

Γράφει ο... Άγιος Βασίλης

Αγαπητά παιδιά την κάτσαμε τη βάρκα, λίγες μέρες πριν έρθει το 2012 και αισθάνομαι την ευθύνη να σας ενημερώσω πως φέτος λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν δύναμαι να σας παραδώσω τα δώρα σας. Η διανομή των δώρων από τον Άγιο Βασίλη στην Ελλάδα είναι υπηρεσία μιας μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Στα πλαίσια της μείωσης των κρατικών δαπανών, δεν έλαβα ούτε δεκάρα τσακιστή από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τα δώρα δεν λείπουν αφού τα είχα αγοράσει τις προηγούμενες χρονιές με το κιλ...

Μια Ελληνίδα στο MoMA

Posted: 28 Dec 2011 05:51 AM PST

Της Φωτεινής Μπάρκα

Η Χάρις Επαμεινώνδα, ετών 31, εκθέτει σήμερα στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου. Την τελευταία δεκαετία, καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς, είτε ζουν στο εξωτερικό είτε στην Ελλάδα, δίνουν το στίγμα τους στη διεθνή εικαστική σκηνή.

Στο φιλμ που προβάλλεται, γλυπτά και άλλα έργα της αρχαιότητας, διαφορετικών πολιτισμών, στέκονται μόνα τους μπροστά σε έντονα χρωματισμένα φόντα. Κάποτε μονοπωλούσαν με την ομορφιά τους τις εικόνες βιβλίων Ιστορίας της Τέχνης. Το αριστοτεχνικό μον...

Χριστόφιας: Στα 5-8 τρισ. κυβικά πόδια τα αποθέματα αερίου

Posted: 28 Dec 2011 05:49 AM PST

Τα 5 έως 8 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου προσεγγίζουν τα κοιτάσματα στο «Οικόπεδο 12» της κυπριακής ΑΟΖ, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Δημήτρης Χριστόφιας.

Ο Κύπριος πρόεδρος ανέφερε σε έκτακτη δημοσιογραφική διάσκεψη που μεταδιδόταν ζωντανά από όλα τα κυπριακά κανάλια: «Τα αρχικά δεδομένα που έχουν προκύψει από την ερευνητική γεώτρηση και τους ελέγχους αξιολόγησης που διενεργήθηκαν δείχνουν την ύπαρξη κοιτάσματος φυσικού αερίου σε όγκο που εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ των 5 με 8 τρι...

Times: Ο Μοχάμεντ Μπουαζίζι πρόσωπο της χρονιάς

Posted: 28 Dec 2011 05:42 AM PST

Ο Τυνήσιος πλανόδιος οπωροπώλης που αυτοπυρπολήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο διαμαρτυρόμενος για το διεφθαρμένο και ανάλγητο καθεστώς αναδείχθηκε πρόσωπο της χρονιάς από τη βρετανική εφημερίδα.

Η αυτοπυρπόληση του Μοχάμεντ Μπουαζίζι πυροδότησε τις εξεγέρσεις σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο.

Ο Μπουαζίζι αυτοπυρπολήθηκε μετά την κατάσχεση των εμπορευμάτων του από αξιωματούχους επειδή δεν είχε άδεια μικροπωλητή. Όταν τον Ιανουάριο του 2011 ο 26χρονος υπέκυψε στα τραύματά του διαμαρτυρίες ξέσπασαν σε ...

Παραιτήθηκαν εισαγγελείς για παρεμβάσεις στο έργο τους

Posted: 28 Dec 2011 05:10 AM PST

Την παραίτησή τους υπέβαλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Σπύρος Μουζακίτης και Γρηγόρης Πεπόνης καθώς σύμφωνα με τους ίδιους γίνονται παρεμβάσεις στο έργο τους.

Νωρίτερα πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο τους κατήγγειλαν και οι εφοριακοί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν με αφορμή τη 48ωρη απεργία που θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες Χ. Νικολακόπουλος κατονόμασε τον υφυπου...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές