Συνταγές μαγειρικής |
- Χριστουγεννιάτικος Κορμός από την Γαλλία
- ΣΥΝΤΑΓΗ: Νόστιμα μπισκότα με macadamia nuts
- Κοτόπουλο Μαρένγκο
- Κοτόπουλο λεμονάτο στο Slow Cooker
- Κοτόπουλο λεμονάτοo!!
- Κοτόπουλο λαδορίγανη 2
- Κοτόπουλο κρασάτο στο γκριλ
- Λαζάνια με ντομάτα και τρία τυριά Συνταγή για 8 άτομα
- Ρύζι....
- Κοτόπουλο κρασάτο 2
Χριστουγεννιάτικος Κορμός από την Γαλλία Posted: 09 Dec 2011 01:24 AM PST Είναι το γλυκό του ρεβεγιόν. Πρόκειται για το παραδοσιακό γλυκό (Buche de Noel), που συνηθίζουν να έχουν στο τραπέζι μετά το γεύμα των Χριστουγέννων οι Γάλλοι. Είναι ένα υπέροχο σοκολατένιο γλύκισμα, που θα το απολαύσετε μαζί με τους καλεσμένους σας ή και οικογενειακά τις γιορτινές μέρες και μάλλον θα χρειαστεί να το φτιάξετε πάνω από μία φορά, αφού θα γίνεται ανάρπαστο. Υλικά Για το παντεσπάνι 180 γραμμ. κουβερτούρα 5 αβγά 180 γραμμ. ζάχαρη άχνη Για τη γέμιση 12 κουταλιές νουτέλα 700 γραμμ. περίπου κριμ τσιζ 4 κουταλιές της σούπας κονιάκ Για τη διακόσμηση 300 γραμμ. κουβερτούρα ζάχαρη άχνη Εκτέλεση * Πρώτα θα ετοιμάσετε το παντεσπάνι. Θα χτυπήσετε τους κρόκους από τα αβγά με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα σας. Σε μπεν μαρί, εν τω μεταξύ, λιώνετε την κουβερτούρα. Προσθέτετε τους κρόκους που έχετε χτυπήσει με την άχνη μέσα στην κουβερτούρα και ανακατέψτε καλά. Σε ένα μπολ χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέστε στο μείγμα της κουβερτούρας. * Σε ένα ταψί 28Χ38 εκ. απλώνετε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνετε τη ζύμη από το παντεσπάνι. Ψήνετε στους 180 C για περίπου 25 λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο, το σκεπάζετε με μια πετσέτα και το αφήνετε να κρυώσει. Όταν κρυώσει το καλύπτετε με διάφανη μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. (Το παντεσπάνι σας μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για ένα μήνα.) * Το βγάζετε από το ψυγείο και το αφήνετε να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μπολ βάζετε το κριμ τσιζ, τη νουτέλα και το κονιάκ. Σε πάγκο ή στο τραπέζι σας στρώστε αντικολλητικό χαρτί και αναποδογυρίστε το παντεσπάνι. Απλώνετε τα 2/3 περίπου από το μείγμα με την κουβερτούρα πάνω στο παντεσπάνι και τυλίγετε σε ρολό. * Καλύψτε τον κορμό με το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα και διακοσμήστε με φλούδες σοκολάτας. Από πάνω πασπαλίστε με άφθονη άχνη ζάχαρη. Ο χιονισμένος κορμός σας είναι έτοιμος. Διατροφική Αξία Ο χριστουγεννιάτικος κορμός περιέχει αρκετές ουσίες ωφέλιμες για τον οργανισμό αλλά και αρκετές θερμίδες και για αυτό χρειάζεται προσοχή στην κατανάλωσης. Κατά τα άλλα, είναι πλούσιος σε ουσίες όπως «καλά» λιπαρά, υδατάνθρακες, βιταμίνη D, φώσφορο, λίγες πρωτεΐνες και ασβέστιο και σε πολύ μικρότερες ποσότητες άλλα θρεπτικά συστατικά. |
ΣΥΝΤΑΓΗ: Νόστιμα μπισκότα με macadamia nuts Posted: 08 Dec 2011 09:45 AM PST Δοκιμάστε αυτήν τη συνταγή για νόστιμα μπισκότα με macadamia nuts και ξετρελάνετε τα παιδιά σας... Υλικά 2 φλιτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 φλιτζάνι βούτυρο 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη 2 μεγάλα αυγά 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 2 κούπες κομματάκια σοκολάτας 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο macadamia nuts Εκτέλεση 1.Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 2. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί στο μίξερ. 3. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα. 4. Ρίξτε σιγά σιγά και το αλεύρι με το αλάτι και τη σόδα, τα κομματάκια σοκολάτας και τα macadamia nuts και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 5. Πάνω σε αντικολλητικό χαρτί φτιάξτε τα μπισκότα, απλά σχηματίζοντας μπάλες που στη συνέχεια πιέζετε με ένα κουτάλι και ψήστε για περίπου 15 λεπτά. |
Posted: 08 Dec 2011 08:46 AM PST Εύκολο, κυριακάτικο γεύμα.
Κόψτε το κοτόπουλο σε μερίδες, αλατοπιπερώστε και ροδίστε το κοτόπουλο σε 1 κουτ. σούπας βούτυρο.Πως το κάνουμε:Τι χρειαζόμαστε: 1 κοτόπουλο 40 γρ. βούτυρο 1 κονσέρβα μανιτάρια 1 κονσέρβα αποφλοιωμένα ντοματάκια 400 γρ. περίπου 8 μικρά κρεμμυδάκια περίπου 150 γρ. 1 κουτ.γλ. ζάχαρη 2 κουτ.σούπας ψιλοκομμένος μαιντανός αλάτι, πιπέρι
|
Κοτόπουλο λεμονάτο στο Slow Cooker Posted: 08 Dec 2011 08:45 AM PST Κοτόπουλο λεμονάτο, παραδοσιακό, με ένα μη συμβατικό τρόπο μαγειρέματος! Πως το κάνουμε:Τι χρειαζόμαστε: 3 μέτριες πατάτες 2 κρεμμύδια 1/2 πιπεριά πράσινη χυμό λεμονιού 2 μπούτια απο κοτόπουλο 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά) 2-3 σπόρους πιπέρι κόκκινο, άνιθο, θρούμπη, δεντρολίβανο, πάπρικα αλάτι, μαύρο πιπέρι 3-4 κουταλιές λάδι
Λίγα μυστικά ακόμαΔε θέλει καθόλου νερό, καθόλου ανακάτεμα! Προσοχή το αλάτι και το λάδι πολλαπλασιάζουν την αξία τους στο σκεύος αυτό, γιατί δεν υπάρχει καθόλου εξάτμιση, με πολλή περίσκεψη λοιπόν |
Posted: 08 Dec 2011 08:44 AM PST Κλασική συνταγή για κοτόπουλο λεμονάτο στην κατσαρόλα. Τι χρειαζόμαστε: κοτόπουλο 1,5 κιλό 2 λεμόνια αλάτι-πιπέρι 2 σκ. σκόρδο 2-3 κ.σ. βούτυρο 1 φλ. άσπρο κρασί 1 κ.γ. μουστάρδα Πως το κάνουμε:
|
Posted: 08 Dec 2011 08:42 AM PST Εύκολη συνταγή με υλικά λίγα και καλά!! Πως το κάνουμε:Τι χρειαζόμαστε: 500 γρ κοτόπουλο σε μερίδες 1 μεγάλο κρεμμύδι Καλυβίων 1 σκελίδα σκόρδο 4 κ.σ ελαιόλαδο 2 κρασοπότηρα νερό αλάτι, πιπέρι λίγο λεμόνι αρκετή ρίγανη
|
Posted: 08 Dec 2011 08:41 AM PST Γρήγορο, εύκολο και αγαπημένο των παιδιών! Τι χρειαζόμαστε: 2 κοτόπουλα κομμένα παϊδάκια χυμός 2 πορτοκαλιών 1 νεροπότηρο μαυροδάφνη 1 ποτηράκι του κρασιού βαλσαμικό ξίδι ½ νεροπότηρο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι τριμμένο 1 φακελάκι από Βιολογικό αφέψημα με κρόκο Κοζάνης, μέλι, πορτοκάλι και επιλεγμένα βότανα (άσπρη-πορτοκαλί συσκευασία) ρίγανη Πως το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμαΣτην εξαιρετική σάλτσα που δημιουργείται, μπορείτε να προσθέσετε ζυμαρικό της αρεσκείας σας και να έχετε ένα πεντανόστιμο γιουβέτσι: ιδανικές είναι με αυτή τη μέθοδο οι χυλοπίτες φούρνου.
Η συνταγή αυτή είναι σε ένα καινούργιο βιβλίο μου (Ευδοκία Πατσιλινάκου), το οποίο ετοιμάζεται. Παραλλαγή για slow cooker -από τη Sitronella: στο βήμα 2 βάζουμε το κοτόπουλο στο slow cooker απλώς. Προσέχουμε να βάλουμε τη μισή περίπου ποσότητα υγρών. Το ζουμάκι που περισσεύει μπορούμε να το βάλουμε σε κατσαρολίτσα να πήξει και να περιχύσουμε το φαγητό μας με αυτό. Το αφήνουμε στο αυτόματο για 6 ώρες περίπου. Το έκανα με πετιμέζι και πήρε και ωραίο χρώμα. |
Λαζάνια με ντομάτα και τρία τυριά Συνταγή για 8 άτομα Posted: 08 Dec 2011 04:51 AM PST Λαζάνια με ντομάτα και τρία τυριά Συνταγή για 8 άτομα Υλικά: 1,5 kg ώριμες ντομάτες 500γρ. τυρί ricotta, στραγγισμένο 3/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα 1 αυγό, χτυπημένο 1/2 κουταλάκι αλάτι 1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1/3 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο 500γρ. λαζάνια (που δεν χρειάζονται βράσιμο) 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες 1/2 φλιτζάνι χοντροκομμένο φρέσκο βασιλικό 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα 4 κουταλιές της σούπας λευκό ξηρό κρασί, Προετοιμασία: Κόβουμε τις άκριες των ντοματών και τις πετάμε. Κόβουμε τις ντομάτες σε χοντρές φέτες (περίπου 1εκ.). Βάζουμε σε ένα μπολ το ριγκότα με την παρμεζάνα, το αυγό, το μισό αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Σε ένα ταψί (13Χ9 ίντσες) βάζουμε στον πάτο το ένα τέταρτο του ελαιόλαδο και το απλώνουμε σε όλα τα σημεία. Πάνω από το ελαιόλαδο βάζουμε μία στρώση λαζάνια και φροντίζουμε να καλύψουμε όλα τα σημεία στο πάτο. Πάνω στα λαζάνια απλώνουμε μία στρώση από φέτες ντομάτας, πασπαλίζουμε με μία πρέζα αλάτι, το μισό σκόρδο, και το μισό βασιλικό. Περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί με το 1/3 από το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Απλώνουμε στο ταψί το μισό μείγμα από τα τυριά. Πάνω από τα τυριά βάζουμε μία στρώση λαζάνια και επαναλαμβάνουμε την πιο πάνω διαδικασία. Απλώνουμε δηλαδή μία στρώση ντομάτες, πασπαλίζουμε με αλάτι, το υπόλοιπο σκόρδο, το βασιλικό, το ελαιόλαδο (1/3), και το υπόλοιπο μείγμα τυριών. Αραδιάζουμε μία τελευταία στρώση λαζάνια και από πάνω περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Βάζουμε μία τελευταία στρώση ντομάτες, και πάνω από τις ντομάτες πασπαλίζουμε την τριμμένη μοτσαρέλα. Περιχύνουμε τα υλικά μας από πάνω με το κρασί. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και κάνουμε μερικές τρύπες σε αυτό για να αναπνέει το φαγητό όσο ψήνεται. Ψήνουμε τα λαζάνια μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για μία ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαζάνια. 6-8 λεπτά πριν τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να κάνει μία ωραία κρούστα από πάνω και να εξατμιστούν τα περιττά υγρά. Σερβίρετε τα λαζάνια σας εφόσον τα αφήσετε να σταθούν για 10 λεπτά αφού τα βγάλετε από το φούρνο. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία μηλοπιτα. Καλή Όρεξη! |
Posted: 08 Dec 2011 04:43 AM PST |
Posted: 07 Dec 2011 11:22 AM PST Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή ακόμα και για αρχάριους! Ενας διαφορετικός τρόπος για να φάτε το κοτόπουλο. Δοκιμάστε το σας το προτείνω ανεπιφύλακτα! Σε βαθύ πιάτο βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε 3 πρέζες αλάτι, πιπέρι και πάπρικα (ανάλογα με το πόσο καυτερό θέλουμε να είναι). Τα ανακατεύουμε.Πως το κάνουμε:Τι χρειαζόμαστε: 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες 1/2 κούπα αλεύρι 250 γρ. μανιτάρια ολόκληρα φρέσκα 1 ποτήρι κόκκινο κρασί 10 - 12 κρεμμυδάκια στιφάδου 1 κουτ. σούπας πάστα ντομάτας ελαιόλαδο 1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι πιπέρι πάπρικα
Λίγα μυστικά ακόμαΕάν θέλουμε μπορούμε στην θέση του κοτόπουλου να βάλουμε κόκορα, αλλά για να είναι μαλακό το κρέας καλό είναι να το βράσουμε πριν το αλευρώσουμε. |
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου