Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Χριστουγεννιάτικος Κορμός από την Γαλλία

Posted: 09 Dec 2011 01:24 AM PST

Είναι το γλυκό του ρεβεγιόν. Πρόκειται για το παραδοσιακό γλυκό (Buche de Noel), που συνηθίζουν να έχουν στο τραπέζι μετά το γεύμα των Χριστουγέννων οι Γάλλοι. Είναι ένα υπέροχο σοκολατένιο γλύκισμα, που θα το απολαύσετε μαζί με τους καλεσμένους σας ή και οικογενειακά τις γιορτινές μέρες και μάλλον θα χρειαστεί να το φτιάξετε πάνω από μία φορά, αφού θα γίνεται ανάρπαστο. Υλικά Για το παντεσπάνι 180 γραμμ. κουβερτούρα 5 αβγά 180 γραμμ. ζάχαρη άχνη Για τη γέμιση 12 κουταλιές νουτέλα 700 γραμμ. περίπου κριμ τσιζ 4 κουταλιές της σούπας κονιάκ Για τη διακόσμηση 300 γραμμ. κουβερτούρα ζάχαρη άχνη Εκτέλεση * Πρώτα θα ετοιμάσετε το παντεσπάνι. Θα χτυπήσετε τους κρόκους από τα αβγά με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα σας. Σε μπεν μαρί, εν τω μεταξύ, λιώνετε την κουβερτούρα. Προσθέτετε τους κρόκους που έχετε χτυπήσει με την άχνη μέσα στην κουβερτούρα και ανακατέψτε καλά. Σε ένα μπολ χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέστε στο μείγμα της κουβερτούρας. * Σε ένα ταψί 28Χ38 εκ. απλώνετε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνετε τη ζύμη από το παντεσπάνι. Ψήνετε στους 180 C για περίπου 25 λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο, το σκεπάζετε με μια πετσέτα και το αφήνετε να κρυώσει. Όταν κρυώσει το καλύπτετε με διάφανη μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. (Το παντεσπάνι σας μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για ένα μήνα.) * Το βγάζετε από το ψυγείο και το αφήνετε να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μπολ βάζετε το κριμ τσιζ, τη νουτέλα και το κονιάκ. Σε πάγκο ή στο τραπέζι σας στρώστε αντικολλητικό χαρτί και αναποδογυρίστε το παντεσπάνι. Απλώνετε τα 2/3 περίπου από το μείγμα με την κουβερτούρα πάνω στο παντεσπάνι και τυλίγετε σε ρολό. * Καλύψτε τον κορμό με το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα και διακοσμήστε με φλούδες σοκολάτας. Από πάνω πασπαλίστε με άφθονη άχνη ζάχαρη. Ο χιονισμένος κορμός σας είναι έτοιμος. Διατροφική Αξία Ο χριστουγεννιάτικος κορμός περιέχει αρκετές ουσίες ωφέλιμες για τον οργανισμό αλλά και αρκετές θερμίδες και για αυτό χρειάζεται προσοχή στην κατανάλωσης. Κατά τα άλλα, είναι πλούσιος σε ουσίες όπως «καλά» λιπαρά, υδατάνθρακες, βιταμίνη D, φώσφορο, λίγες πρωτεΐνες και ασβέστιο και σε πολύ μικρότερες ποσότητες άλλα θρεπτικά συστατικά.

ΣΥΝΤΑΓΗ: Νόστιμα μπισκότα με macadamia nuts

Posted: 08 Dec 2011 09:45 AM PST

Νόστιμα μπισκότα με macadamia nutsΔοκιμάστε αυτήν τη συνταγή για νόστιμα μπισκότα με macadamia nuts και ξετρελάνετε τα παιδιά σας... Υλικά 2 φλιτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 φλιτζάνι βούτυρο 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη 2 μεγάλα αυγά 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 2 κούπες κομματάκια σοκολάτας 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο macadamia nuts Εκτέλεση 1.Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 2. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί στο μίξερ. 3. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα. 4. Ρίξτε σιγά σιγά και το αλεύρι με το αλάτι και τη σόδα, τα κομματάκια σοκολάτας και τα macadamia nuts και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 5. Πάνω σε αντικολλητικό χαρτί φτιάξτε τα μπισκότα, απλά σχηματίζοντας μπάλες που στη συνέχεια πιέζετε με ένα κουτάλι και ψήστε για περίπου 15 λεπτά.

Κοτόπουλο Μαρένγκο

Posted: 08 Dec 2011 08:46 AM PST

Εύκολο,  κυριακάτικο γεύμα.

Κόψτε το κοτόπουλο σε μερίδες, αλατοπιπερώστε και ροδίστε το κοτόπουλο σε 1 κουτ. σούπας βούτυρο.Πως το κάνουμε:Τι χρειαζόμαστε:

1 κοτόπουλο 40 γρ. βούτυρο 1 κονσέρβα μανιτάρια 1 κονσέρβα αποφλοιωμένα ντοματάκια 400 γρ. περίπου 8 μικρά κρεμμυδάκια περίπου 150 γρ. 1 κουτ.γλ. ζάχαρη 2 κουτ.σούπας ψιλοκομμένος μαιντανός αλάτι, πιπέρι
    Προσθέστε το νερό απο τα μανιτάρια και αφήστε το να βράσει για 30'. Καθαρίστε τα κρεμμύδια και μετά ρίξτε τα σε μία κατσαρόλα μαζί με λίγο νερό, 1 κουτ. γλυκού βούτυρο, ζάχαρη και λίγο αλάτι να χρυσίσουν. Σιγοβράστε τα ντοματάκια σε ένα κατσαρολάκι, μαζί με λίγο βούτυρο, ώσπου να πιουν το μισό χυμό τους. Ρίξτε στο κοτόπουλο τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και τις ντομάτες και αφήστε για λιγα λεπτά να σιγοβράσουν όλα μαζί. Σερβίρετε πασπαλισμένο με φρέσκο μαιντανό.

Κοτόπουλο λεμονάτο στο Slow Cooker

Posted: 08 Dec 2011 08:45 AM PST

Κοτόπουλο λεμονάτο, παραδοσιακό, με ένα μη συμβατικό τρόπο μαγειρέματος!
Πως το κάνουμε:Τι χρειαζόμαστε:
3 μέτριες πατάτες 2 κρεμμύδια 1/2 πιπεριά πράσινη χυμό λεμονιού 2 μπούτια απο κοτόπουλο 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά) 2-3 σπόρους πιπέρι κόκκινο, άνιθο, θρούμπη, δεντρολίβανο, πάπρικα αλάτι, μαύρο πιπέρι 3-4 κουταλιές λάδι
    Βάζουμε το μισό λάδι στον πάτο του σκεύους Κόβουμε σε ροδέλες το ένα κρεμμύδι Προσθέτουμε τις πατατούλες κομμένες σε μέτρια τεμάχια Ραντίζουμε το μισό χυμό λεμονιού, ρίχνουμε λίγο αλατάκι και αρωματικά προσθέτουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι το σκόρδο και το κοτόπουλο, ραντίζουμε με το υπόλοιπο λεμόνι και λάδι και ρίχνουμε αρωματικά και αλάτι. Στολίζουμε με την πιπεριά. Κλείνουμε το σκεύος και το προγραμματίζουμε για 6-7 ώρες (ανάλογα με το πόσο δυνατό είναι το σκεύος μας) στην μεγάλη σκάλα. Προεραιτικά πριν το σερβίρουμε το βάζουμε 10-12 λεπτά στο γκρίλ στον συμβατικό φούρνο.
Καλή επιτυχία

Λίγα μυστικά ακόμα

Δε θέλει καθόλου νερό, καθόλου ανακάτεμα!

Προσοχή το αλάτι και το λάδι πολλαπλασιάζουν την αξία τους στο σκεύος αυτό, γιατί δεν υπάρχει καθόλου εξάτμιση, με πολλή περίσκεψη λοιπόν

Κοτόπουλο λεμονάτοo!!

Posted: 08 Dec 2011 08:44 AM PST

Κλασική συνταγή για κοτόπουλο λεμονάτο στην κατσαρόλα.

Τι χρειαζόμαστε:
κοτόπουλο 1,5 κιλό 2 λεμόνια αλάτι-πιπέρι 2 σκ. σκόρδο 2-3 κ.σ. βούτυρο 1 φλ. άσπρο κρασί 1 κ.γ. μουστάρδα
Πως το κάνουμε:
    Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο. Στίβουμε τα λεμόνια και βάζουμε στις 2 λεμονόκουπες αλατοπίπερο και τρίβουμε με αυτές το κοτόπουλο. Κόβουμε το σκορδάκι σε κομμάτια, τρυπάμε σε διάφορα σημεία το κοτόπουλο και χώνουμε μέσα το σκόρδο. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το χυμό του ενός λεμονιού, το κρασί και την μουστάρδα, περιχύνουμε με αυτό το κοτόπουλο και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 40' οπότε κι έχει πιει σχεδόν όλα τα υγρά του. Προς το τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού που μας έχει περισσέψει. Εγώ συνήθως το συνοδεύω με ρυζάκι το οποίο περιχύνω με την σαλτσούλα που έχει μείνει.

Κοτόπουλο λαδορίγανη 2

Posted: 08 Dec 2011 08:42 AM PST

Εύκολη συνταγή με υλικά λίγα και καλά!!
Πως το κάνουμε:Τι χρειαζόμαστε:
500 γρ κοτόπουλο σε μερίδες 1 μεγάλο κρεμμύδι Καλυβίων 1 σκελίδα σκόρδο 4 κ.σ ελαιόλαδο 2 κρασοπότηρα νερό αλάτι, πιπέρι λίγο λεμόνι αρκετή ρίγανη
    Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο τα οποία έχουμε ψιλοκόψει μέχρι να ροδίσει το κοτοπουλάκι. Προσθέτουμε το νερό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτια και σιγοβράζουμε για σαρανταπέντε λεπτα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νεράκι. Δέκα λεπτα πριν το τέλος ρίχνουμε το λεμόνι και τη ρίγανη.
Καλή σας όρεξη...

Κοτόπουλο κρασάτο στο γκριλ

Posted: 08 Dec 2011 08:41 AM PST

Γρήγορο, εύκολο και αγαπημένο των παιδιών!

Τι χρειαζόμαστε:

2 κοτόπουλα κομμένα παϊδάκια χυμός 2 πορτοκαλιών 1 νεροπότηρο μαυροδάφνη 1 ποτηράκι του κρασιού βαλσαμικό ξίδι ½ νεροπότηρο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι τριμμένο 1 φακελάκι από Βιολογικό αφέψημα με κρόκο Κοζάνης, μέλι, πορτοκάλι και επιλεγμένα βότανα (άσπρη-πορτοκαλί συσκευασία) ρίγανη
Πως το κάνουμε:
    Πλένουμε πολύ καλά τα κομμάτια από κοτόπουλο, τα ραντίζουμε με ξίδι και τα πλένουμε πάλι. Τακτοποιούμε τα κομμάτια στη λαμαρίνα του φούρνου και προσθέτουμε τα υγρά υλικά με τη σειρά που είναι γραμμένα στα υλικά που χρειάζονται. Ανακατεύουμε καλά τα κομμάτια, τα αλατίζουμε, ρίχνουμε πιπέρι, το περιεχόμενο από το φακελάκι του ροφήματος και ρίγανη και τα τακτοποιούμε στη λαμαρίνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ, τοποθετώντας τη λαμαρίνα στη δεύτερη θέση του φούρνου, μετρώντας από πάνω. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε γκριλ με αέρα. Η διάρκεια του ψησίματος είναι περίπου 20 - 25 (εξαρτάται από την απόδοση της εστίας σας) και απαραίτητα γυρίζουμε κατά διαστήματα τα κομμάτια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στην εξαιρετική σάλτσα που δημιουργείται, μπορείτε να προσθέσετε ζυμαρικό της αρεσκείας σας και να έχετε ένα πεντανόστιμο γιουβέτσι: ιδανικές είναι με αυτή τη μέθοδο οι χυλοπίτες φούρνου.

 

Η συνταγή αυτή είναι σε ένα καινούργιο βιβλίο μου (Ευδοκία Πατσιλινάκου), το οποίο ετοιμάζεται.

Παραλλαγή για slow cooker -από τη Sitronella: στο βήμα 2 βάζουμε το κοτόπουλο στο slow cooker απλώς. Προσέχουμε να βάλουμε τη μισή περίπου ποσότητα υγρών. Το ζουμάκι που περισσεύει μπορούμε να το βάλουμε σε κατσαρολίτσα να πήξει και να περιχύσουμε το φαγητό μας με αυτό. Το αφήνουμε στο αυτόματο για 6 ώρες περίπου. Το έκανα με πετιμέζι και πήρε και ωραίο χρώμα.

Λαζάνια με ντομάτα και τρία τυριά Συνταγή για 8 άτομα

Posted: 08 Dec 2011 04:51 AM PST

Λαζάνια με ντομάτα και τρία τυριά Συνταγή για 8 άτομα Υλικά: 1,5 kg ώριμες ντομάτες 500γρ. τυρί ricotta, στραγγισμένο 3/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα 1 αυγό, χτυπημένο 1/2 κουταλάκι αλάτι 1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1/3 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο 500γρ. λαζάνια (που δεν χρειάζονται βράσιμο) 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες 1/2 φλιτζάνι χοντροκομμένο φρέσκο βασιλικό 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα 4 κουταλιές της σούπας λευκό ξηρό κρασί, Προετοιμασία: Κόβουμε τις άκριες των ντοματών και τις πετάμε. Κόβουμε τις ντομάτες σε χοντρές φέτες (περίπου 1εκ.). Βάζουμε σε ένα μπολ το ριγκότα με την παρμεζάνα, το αυγό, το μισό αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Σε ένα ταψί (13Χ9 ίντσες) βάζουμε στον πάτο το ένα τέταρτο του ελαιόλαδο και το απλώνουμε σε όλα τα σημεία. Πάνω από το ελαιόλαδο βάζουμε μία στρώση λαζάνια και φροντίζουμε να καλύψουμε όλα τα σημεία στο πάτο. Πάνω στα λαζάνια απλώνουμε μία στρώση από φέτες ντομάτας, πασπαλίζουμε με μία πρέζα αλάτι, το μισό σκόρδο, και το μισό βασιλικό. Περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί με το 1/3 από το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Απλώνουμε στο ταψί το μισό μείγμα από τα τυριά. Πάνω από τα τυριά βάζουμε μία στρώση λαζάνια και επαναλαμβάνουμε την πιο πάνω διαδικασία. Απλώνουμε δηλαδή μία στρώση ντομάτες, πασπαλίζουμε με αλάτι, το υπόλοιπο σκόρδο, το βασιλικό, το ελαιόλαδο (1/3), και το υπόλοιπο μείγμα τυριών. Αραδιάζουμε μία τελευταία στρώση λαζάνια και από πάνω περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Βάζουμε μία τελευταία στρώση ντομάτες, και πάνω από τις ντομάτες πασπαλίζουμε την τριμμένη μοτσαρέλα. Περιχύνουμε τα υλικά μας από πάνω με το κρασί. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και κάνουμε μερικές τρύπες σε αυτό για να αναπνέει το φαγητό όσο ψήνεται. Ψήνουμε τα λαζάνια μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για μία ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαζάνια. 6-8 λεπτά πριν τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να κάνει μία ωραία κρούστα από πάνω και να εξατμιστούν τα περιττά υγρά. Σερβίρετε τα λαζάνια σας εφόσον τα αφήσετε να σταθούν για 10 λεπτά αφού τα βγάλετε από το φούρνο. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία μηλοπιτα. Καλή Όρεξη!

Ρύζι....

Posted: 08 Dec 2011 04:43 AM PST

Το ρύζι είναι δημητριακό φυτό, το πλέον διαδεδομένο στο κόσμο. Περισσότερα από 12.000 είδη είναι γνωστά σήμερα σε όλο τον κόσμο. Όσον αφορά στη γέννησή του υπάρχουν πολλές ιστορίες: Μια φορά κι ένα καιρό υπήρχε μία κοπελίτσα που την έλεγαν Ρέτνα. Ήταν Ινδή και ήταν, επίσης, πολύ όμορφη. Ο Θεός Σίβα την ερωτεύθηκε και...... θέλησε να την παντρευτεί. Για γαμήλιο δώρο η Ρέτνα ζήτησε από τον Θεό να βοηθήσει τους πεινασμένους συμπατριώτες της, δίνοντάς τους μία τροφή την οποία δεν θα βαριόντουσαν ποτέ. Ο Σίβα είπε ναι, αλλά δεν κράτησε την υπόσχεση. Αλλά η Ρέτνα επέμενε και έτσι ο Σίβα την πήρε με το ζόρι. Ατιμασμένη και κοροϊδευμένη, η κοπέλα ρίχτηκε στον ιερό ποταμό Γάγγη. Και η ψυχή της μεταμορφώθηκε σε ένα φυτό με λευκό-χρυσά σπυριά : το ρύζι. Έτσι και ο Σίβα "έφαγε" καλά και, κυρίως οι συμπατριώτες της Ρετνα, οι Ινδοί, που από τότε είχαν με τι να τραφούν. Αλλά και για τους Κινέζους το ρύζι γεννήθηκε από την απογοήτευση ενός Θεού. Το Καλό Πνεύμα, ανίκανο να χορτάσει τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια ενός φοβερού λιμού, ξερίζωσε τα δόντια του και τα πέταξε στον άνεμο: τα δόντια του έπεσαν στη γη και μεταμορφώθηκαν σε εκατομμύρια σπυριά ρυζιού.
Από ετυμολογικής άποψης, υπάρχουν εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η προέλευση της λέξης ρύζι σε όλες τις σύγχρονες γλώσσες είναι ο όρος "όρυζα", λέξη καθαρά ελληνική. Άλλοι πάλι ισχυρίζονται ότι και το "όρυζα" προέρχεται από την Όριζα ή Όρισσα, πόλη στην ανατολική ακτή της Ινδίας, στον κόλπο της Βεγγάζης, πόλη πλούσια σε υγρά εδάφη και λίμνες στις οποίες καλλιεργούν ρύζι. Η μήπως η Όριζα είναι που πήρε το όνομά της από τη όρυζα ; Στις ρίζες της όρυζας μπαίνουν και η Ιάβα και η Καμπότζη, Ανασκαφές κατά μήκος του ποταμού Μεκόνγκ έφεραν στο φως δοχεία γεμάτα με σπυριά ρυζιού που πάνε πίσω στο χρόνο έξι χιλιάδες χρόνια π.Χ.
Καστανό, ΅πασ΅άτι, καρολίνα, αρω΅ατικό, parboiled, αναποφλοίωτο, λευκό, καστανό, μακρύκοκκο, μεσόκοκκο, μπασμάτι, risotto, άγριο... αποτελούν μερικές μόνο από τις πιο γνωστές ποικιλίες ρυζιού. Και ο κατάλογος συνεχίζεται, ΅ια και οι ποικιλίες του ρυζιού, που είναι ΅ια από τις πιο βασικές τροφές του ανθρώπου, είναι πολλές και απολαυστικές. Λευκό Η διαφορά ΅εταξύ του καστανού και του λευκού ρυζιού δεν είναι ΅όνο το χρώ΅α. Έχετε υπόψη ότι η άλεση και το γυάλισ΅α του ρυζιού φτάνει να καταστρέψει το 67% της βιτα΅ίνης Β3, το 80% της Β1, το 50% του ΅αγγανίου, το 60% του σιδήρου και το 90% της Β6, ενώ αφαιρεί σχεδόν το σύνολο των φυτικών ινών. Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στο ότι το καστανό ρύζι υπερτερεί. εν πρέπει ό΅ως να παραβλέψου΅ε ότι το λευκό είναι πιο εύληπτο και για αρκετούς πιο γευστικό. Επίσης ενδείκνυται σε περιπτώσεις γαστρεντερικών διαταραχών, ΅ια και είναι πιο ελαφρύ λόγω της χα΅ηλής του περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Καστανό Το ρύζι, όπως παράγεται από τη φύση, έχει αρκετές στιβάδες ΅έχρι να φτάσου΅ε στον κόκκο της δη΅οφιλούς λευκής εκδοχής του. Ωστόσο πρέπει να ξέρετε ότι για την παραγωγή του καστανού ρυζιού αφαιρείται ΅όνο η εξωτερική στιβάδα, ΅ε αποτέλεσ΅α να προκαλείται η ΅ικρότερη δυνατή απώλεια θρεπτικών συστατικών. Επίσης, αντίθετα ΅ε το λευκό, το καστανό ρύζι έχει το πίτουρο και το φύτρο του, στα οποία υπάρχουν ση΅αντικές ποσότητες βιτα΅ινών του συ΅πλέγ΅ατος Β, ενώ αποτελεί και ΅ια εξαιρετική πηγή ΅αγνησίου, ΅αγγανίου και σεληνίου. Παράλληλα ό΅ως είναι και πλούσιο σε φυτικές ίνες που συ΅βάλλουν στην προστασία του γαστρεντερικού συστή΅ατος. Χάρη στα παραπάνω συ΅βάλλει στον καλύτερο έλεγχο του βάρους και της χοληστερόλης, ενώ εξυπηρετεί την πιο εύρυθ΅η παραγωγή ενέργειας ενισχύοντας το ΅εταβολισ΅ό. Τέλος, ΅ελέτες αποδεικνύουν ότι η χρήση του καστανού ρυζιού (και γενικότερα των δη΅ητριακών ολικής άλεσης) στο πλαίσιο ΅ιας υγιεινής διατροφής ΅πορεί να συ΅βάλει στην πρόληψη του διαβήτη και του ΅εταβολικού συνδρό΅ου. Βρείτε στην αγορά Το ρύζι κυκλοφορεί σε πάρα πολλούς τύπους, που καλύπτουν όλα τα γευστικά γούστα και όλες τις ανάγκες της ΅αγειρικής σας. Έτσι ΅πορείτε να βρείτε γλασέ και καρολίνα ιδανικά για σούπες και γε΅ιστά, αρ΅πόριο για ριζότο, parboiled ή bonnet για χιονάτο σπυρωτό πιλάφι αλλά και ΅πασ΅άτι και αρω΅ατικό για ΅υρωδάτο αποτέλεσ΅α κ.λπ.
Οι Τύποι του Ρυζιού - Οι Χρήσεις και Προελεύσεις τους Το ρύζι είναι ένα από τα πιο εύπλαστα μαγειρικά υλικά στον κόσμο. Οι διάφοροι τύποι των ρυζιών, Ελληνικής παραγωγής ή Εισαγόμενα, είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τον τρόπο χρήσης του προιόντος και είναι οι παρακάτω: Ρύζι Γλασσέ μεσόσπερμο: Ελληνικής Παραγωγής , καλλιεργείται στα Δέλτα Αχελώου και Σπερχειού κυρίως, καθώς και σε περιοχές της Κ. Μακεδονίας. Ιδανικό για Σούπες, Ρυζόγαλο, διαφορά γλυκά, αλλά και για Σούσι. Ρύζι Μπλού Ροζ μεσόσπερμο: Ελληνικής Παραγωγής, καλλιεργείται στα Δέλτα Αχελώου και Σπερχειού κυρίως, καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Ιδανικό για Γεμιστά Ρύζι Καρολίνα μεσόσπερμο: Ελληνικής Παραγωγής, καλλιεργείται κυρίως στο Νομό Σερρών, στις παρόχθιες περιοχές και στο Δέλτα του ποταμού Στρυμώνα Ιδανικό για Ελληνικό ριζότο (ρύζι με κρέας στο φούρνο,γαμοπίλαφο κ.α.) Ρύζι Νυχάκι μακρύσπερμο: Ελληνικής Παραγωγής, καλλιεργείται κυρίως στα Δέλτα και στις παρόχθιες περιοχές των μεγάλων ποταμών της Κεντρικής Μακεδονίας, Αξιό, Λουδία, Αλιάκμονα και Γαλλικό ποταμό. Ιδανικό για πιλάφι. Ρύζι Parboiled (προβρασμένο) μακρύσπερμο: Ελληνικής Παραγωγής, καλλιεργείται κυρίως στα Δέλτα και στις παρόχθιες περιοχές των μεγάλων ποταμών της Κεντρικής Μακεδονίας, Αξιό, Λουδία, Αλιάκμονα και Γαλλικό ποταμό. Είναι προβρασμένο και παίρνει ένα υποκίτρινο χρώμα από τον εξωτερικό,σκληρό φλοιό του ρυζιού, ο οποίος στη συνέχεια της παραγωγικής διαδικασίας απομακρύνεται. Ιδανικό για σπυρωτό πιλάφι και σαλάτες. Ρύζι μερικώς Αναποφλοίωτο (Brown/Kαστανό): Ελληνικής Παραγωγής, καλλιεργείται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ανάλογα και με την κοκκομετρία του.Διατηρεί τον εσωτερικό του φλοιό, πλούσιο σε φυτικές ίνες. Ιδανικό για φυσική διατροφή και δίαιτες. Ρύζι Basmati μακρύσπερμο: Φυσικά αρωματικό ρύζι, καλλιεργείται στις Παραποτάμιες περιοχές των ποταμών που πηγάζουν από τα Ιμαλάια και βρίσκονται στα σύνορα Ινδίας και Πακιστάν. Παίρνει το φυσικό του άρωμα από τα ιδιαίτερα συστατικά του υπεδάφους της ευρύτερης περιοχής. Ιδανικό για πιλάφι και εξωτικές γεύσεις. Ρύζι Jasmine μακρύσπερμο: Φυσικά αρωματικό ρύζι, καλλιεργείται στα υψίπεδα της Ταυλάνδης,σε ειδικά διαμορφωμένες «πεζούλες». Παίρνει το φυσικό του άρωμα από τα ιδιαίτερα συστατικά του υπεδάφους της συγκεκριμένης περιοχής που καλλιεργείται. Ιδανικό για πιλάφι, ρύζι ατμού και εξωτικές γεύσεις. Ρύζια Arborio/Carnaroli μεσόσπερμα: Ιταλικής προέλευσης, καλλιεργούνται στις παραποτάμιες περιοχές του ποταμού Πάδου της Βορείου Ιταλίας. Εχουν μεγάλο και πλατύ κόκκο, με το Carnaroli ακόμα μεγαλύτερο σε μέγεθος και προσφέρουν το επιθυμητό κρεμώδες αποτέλεσμα. Ιδανικά για κλασσικό ιταλικό ριζότο. Ρύζι Αγριο: Είναι ένα υδρόφιλο φυτό που καλλιεργείται σε παραλίμνιες περιοχές της Βορείου Αμερικής. Γνωστό και ως Indian Rice αποτέλεσε το βασικό συστατικό διατροφής Ινδιάνων των περιοχών αυτών. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και συνδυάζεται σε ανάμιξη με το Ελληνικό ρύζι Parboiled. Ιδανικό για κυνήγι, θαλασσινά και σαν γαρνιτούρα σε επίσημα γεύματα.

Κοτόπουλο κρασάτο 2

Posted: 07 Dec 2011 11:22 AM PST

Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή ακόμα και για αρχάριους! Ενας διαφορετικός τρόπος για να φάτε το κοτόπουλο. Δοκιμάστε το σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!

Σε βαθύ πιάτο βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε 3 πρέζες αλάτι, πιπέρι και πάπρικα (ανάλογα με το πόσο καυτερό θέλουμε να είναι). Τα ανακατεύουμε.Πως το κάνουμε:Τι χρειαζόμαστε:

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες 1/2 κούπα αλεύρι 250 γρ. μανιτάρια ολόκληρα φρέσκα 1 ποτήρι κόκκινο κρασί 10 - 12 κρεμμυδάκια στιφάδου 1 κουτ. σούπας πάστα ντομάτας ελαιόλαδο 1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι πιπέρι πάπρικα
    Βγάζουμε την πέτσα από το κοτόπουλο και το περνάμε στο αλεύρι, γύρω γύρω να πάει παντού. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να σκεπάσει τον πάτο και λίγο παραπάνω και τσιγαρίζουμε το αλευρομένο κοτόπουλο. Βγάζουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και μόλις τσιγαριστούν προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, το κρασί, την πάστα ντομάτας και αλάτι και γεμίζουμε με νερό ώστε να σκεπάσει το φαγητό 1,5 φορές. Το σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου με σκεπασμένη κατσαρόλα και μετά με ανοικτή κατσαρόλα μέχρι να δέσει το ζουμί. 5 λεπτά πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε μέσα τον μαϊντανό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν θέλουμε μπορούμε στην θέση του κοτόπουλου να βάλουμε κόκορα, αλλά για να είναι μαλακό το κρέας καλό είναι να το βράσουμε πριν το αλευρώσουμε.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές