Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Κέικ κολασμένο!!!

Posted: 09 Nov 2011 04:25 PM PST

Υλικά:

5 αυγά

250γρ βούτυρο 

2 κουβερτούρες

1φλ. τσαγιού ζάχαρη

2φλ. τσαγιού αλεύρι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν. λιώνουμε τη κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και τη προσθέτουμε στο μίγμα των αυγών που έχουμε κάνει νωρίτερα. χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα βάζουμε λίγο λίγο στο μίγμα της κουβερτούρας εναλλάξ με το αλεύρι. Αναδεύουμε καλά και ρίχνουμε το μίγμα που έχουμε φτιάξει σε φόρμα αφού φυσικά τη βουτυρώσουμε. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200, ψήνουμε το κέικ για 15 με 20 λεπτά. μόλις ψηθεί το αφήνουμε μερικά λεπτά μέχρι να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με άχνη για το σερβίρισμα.

Φρέσκες ταλιατέλες πανεύκολες

Posted: 09 Nov 2011 08:33 AM PST

Περιγραφή

Ταλιατέλες φτιαγμένες απ τα χεράκια σας.
Φρέσκες ταλιατέλες πανεύκολες

Τι χρειαζόμαστε:

1 κιλό αλεύρι 10 αυγά αλάτι

Πως το κάνουμε:

    Βάζω το αλεύρι σε μια λεκανίτσα. Κάνω μια τρύπα στη μέση και ρίχνω εκεί τα αυγά. Βάζω δύο δάχτυλα μέσα στα αυγά και κάνω συνεχόμενους κύκλους να απποροφήσει το αλεύρι όσο περισσότερο αυγό μπορεί. Οταν είναι δύσκολο να γυρίσει η ζύμη, την πλάθω. Την τυλίγω καλά σε μεμβράνη να μη παίρνει αέρα και την αφήνω να ξεκουραστεί τουλάχιστον μισή ώρα. Χωρίζω τη ζύμη σε δυο μέρη και την ανοίγω σε φύλλο. Κόβω το κάθε φύλλο στη μέση. Κάνω κυματα με τη ζύμη (σαν να τη διπλώνω κάπως-δηλαδή αφήνω μια μικρή επιφάνεια κάτω, φερνω την αλλη από πάνω συνεχόμενα). Τέλος, κόβω σε ροδέλες ανάλογα πόσο χονδρό θέλω να ναι το ζυμαρικό μου. Τα αφήνω καμμιά ωρίτσα και μετά τα αλευρώνω και τα βράζω.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν τελειώσουμε με το κόψιμο των ζυμαρικών μας, μπορούμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη και να τα χρησιμοποιήσουμε όποτε θέλουμε.

Αρωματική ζύμη πίτσας

Posted: 09 Nov 2011 08:28 AM PST

Περιγραφή

Δώστε άρωμα και γεύση στο ζυμάρι της πίτσας σας.
Αρωματική ζύμη πίτσας

Τι χρειαζόμαστε:

Για ένα ταψί Νο 40 θα χρειαστούμε:

350 γρ. αλεύρι (σκληρό και μαλακό, μισό-μισό) 1 φακελάκι ξερή μαγιά λίγο αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο αποξηραμένο βασιλικό 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο σκόνη σκόρδου 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο χλιαρό νερό για το ζύμωμα (όσο πάρει - 1 νεροπότηρο και κάτι)

Πως το κάνουμε:

    Βάζουμε σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και το νερό. Ανακατέβουμε τα υλικά ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση, όπου θα βάλουμε το λάδι και θα ρίξουμε και λίγο νερό. Ζυμώνουμε ώστε να φτιάξουμε μια ζύμη μαλακή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια μας. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να διπλασιαστεί, για περίπου μισή ώρα. Βουτυρώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε το ζυμάρι μας σε αυτό. Τώρα είναι έτοιμο να δεχτεί τα υλικά της αρεσκείας σας και να ψήσετε την πίτσα σας σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά στους 180-200 C ανάλογα τον φούρνο σας. Καλή επιτυχία!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε να είναι ομοιόμορφο το ζυμάρι απλωμένο στο ταψί σας και να ψηθεί όμορφα, ρίξτε λίγο αλεύρι στο τραπέζι σας και ανοίξτε το ζυμάρι με τον πλάστη που ανοίγουμε τα φύλλα στο μέγεθος του ταψιού σας.

Pizza pizza!!!

Posted: 09 Nov 2011 08:26 AM PST

Περιγραφή

Πρόκειται για πίτσα με ποικιλία τυριών, κοτόπουλο και πιπεριές.
Pizza pizza!!!

Τι χρειαζόμαστε:

ΖΥΜΗ

1 κουταλάκι αλάτι 2 κουταλάκια ζάχαρη 1 κουταλάκι ρίγανη λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο 2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο 2 φλιτζ. ζεστό νερό (στους 40C) 1 φακελάκι ξηρή μαγιά αλεύρι όσο πάρει για λεία και ελαστική ζύμη

ΓΕΜΙΣΗ

γραβιέρα κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια (όση χρειαστεί για τις άκρες της ζύμης περιμετρικά) σάλτσα* ντομάτας με σκόρδο - βασιλικό λίγη φέτα τριμμένη (~100γρ.) 200γρ. γκούντα 100γρ.κασέρι 1 φιλέτο κοτόπουλου ψημένο και κομμένο σε κύβους 1 πρ. πιπεριά- 1 κόκκινη πιπεριά (αν είναι μεγάλες από μισή) σε λεπτές κοντές λωρίδες φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πως το κάνουμε:

ΖΥΜΗ
    Ρίχνουμε σε λεκανίτσα τα πρώτα υλικά μέχρι το λάδι. Προσέχουμε πολύ τη θερμοκρασία του νερού, είναι σημαντική για το καλό φούσκωμα. Ένα απλό τεστ: βάζουμε το δάχτυλο και μετράμε μέχρι το 10, πρέπει να αντέχουμε ως εκεί αλλά να μας καίει από κει και πέρα. Ρίχνουμε και το νερό και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας και τη μαγιά και συνεχίζοντας το ανακάτεμα να διαλυθεί καλά. Βάζουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας στην αρχή με κουτάλα και αργότερα με τα χέρια (δε χρησιμοποιώ μηχανήματα, αν έχετε μηχανή ζυμώματος πράξτε κατά τις οδηγίες της). Ζυμώνουμε 10-15' να γίνει λεία και ελαστική ζύμη και τη μαζεύουμε σε μπάλα. Χαράζουμε βαθύ σταυρό, τη σκεπάζουμε με πετσέτα ή μεμβράνη και αφήνουμε να σταθεί 1 ώρα να φουσκώσει. Μετά την ξαναζυμώνουμε και την ανοίγουμε με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε σχήμα ανάλογο του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε. Η δόση ζύμης είναι για 2 λεπτές πίτσες σε ορθογώνιο ταψί κουζίνας. Εγώ κάνω ένα ταψί για τους δυο μας και κρατώ την υπόλοιπη ζύμη στην κατάψυξη. Στρώνουμε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψί, σκεπάζουμε και αφήνουμε τουλάχιστον μισή ώρα να ξαναφουσκώσει.
ΓΕΜΙΣΗ
    Βάζουμε τη γραβιέρα στις άκρες της ζύμης, τις περνάμε με πινέλο βουτηγμένο σε γάλα και τυλίγουμε καλά να κλείσουν μέσα τους το τυράκι. *Η σάλτσα μπορεί να είναι κλασικά μαγειρεμένη στο κατσαρολάκι (βράζουμε 10-15' μισό κουτί τοματάκια με ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, βασιλικό φρέσκο ή ξερό, ό,τι έχουμε, αλάτι, ζάχαρη και πιπέρι) ή εναλλακτικά 1 φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια και ανακατεμένη με 1 κουτ.ελαιόλαδο, λίγο ξύσμα λεμονιού και τα άνω μυρωδικά και 1-2 κουταλιές κατίκι ή γιαούρτι (δε μαγειρεύεται καθόλου, στρώνεται απευθείας στη ζύμη και δίνει δροσερή και φρέσκια γεύση μετά). Αφού στρώσουμε τη σάλτσα, πασπαλίζουμε παντού τα τρίμματα φέτας και τα κυβάκια κοτόπουλου. Βάζουμε από πάνω τα κίτρινα τυριά (τριμμένα και αυτά) και τέλος τις πιπεριές και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. (Πολύ τρίψιμο αυτή η πίτσα!!!) Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200C (πάνω-κάτω) για ~15-20'.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο χρόνος ποικίλλει ανάλογα την κουζίνα, ρίξτε μια ματιά. Όταν το τυρί λιώσει (ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν ξεροψήνεται) και οι άκρες ψιλοροδίσουν, πιάστε και κουνήστε το ταψί (με γάντια, εννοείται) και δείτε αν ξεκολλάει ελεύθερα η πίτσα. Αν ναι, κλείστε το φούρνο και αφήστε 2-3' ακόμα και μετά βγάλτε και κόψτε σε κομμάτια.

Γεμιστές πιπεριές

Posted: 08 Nov 2011 11:06 AM PST

Υλικά

12-15 πιπεριές λάδι 200 γρ. ρύζι 4 κρεμμύδια ξερά 4 σκελίδες σκόρδο 2 καρότα 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο λίγο δυόσμο και μάραθο λίγη φρυγανιά τριμμένη πατάτες αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κοβουμε ένα καπάκι από τα λαχανικά μας και τα αδειάζουμε. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ταψί και τα πασπαλίζουμε εσωτερικά λίγο αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη. Βάζουμε σε μεγάλο πολυκόφτη την ψίχα από όλα τα λαχανικά, τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό, το δυόσμο και το μάραθο και τα κόβουμε όλα ψιλά ψιλά. Τα βάζουμε όλα σε μια κατσαρόλα, με λίγο λάδι, λίγο νερό, το ρύζι και αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο (προαιρετικά. Μπορούμε και να το παραλείψουμε το βράσιμο). Γεμίζουμε τα λαχανικά, τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους, ρίχνουμε από πάνω λάδι και τα πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες, τις τοποθετούμε στο ταψί ανάμεσα στα γεμιστά και τις αλατοπιπερώνουμε. Μπορούμε να ρίξουμε από πάνω τυχόν γέμιση που μας έμεινε. Μαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου στους 180.

Γλυκά τσιπς πορτοκαλιού

Posted: 08 Nov 2011 10:29 AM PST

Ιδανικά για παιδιά!

Μία εύκολη και πρωτότυπη συνταγή... Υλικά: 125 γρ αλεσμένη αμυγδαλόψυχα 225 γρ άχνη ζάχαρη 5 κουταλιές FARINE LACTEE Nestlι 140 γρ χυμό πορτοκάλι 125 γρ βούτυρο Εκτέλεση: Σε ένα μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη FARINE LACTEE Nestlι, την αμυγδαλόψυχα, το χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Σε ένα αντικολλητικό ταψί βάζουμε μικρές κουταλιές από το μείγμα ανά διαστήματα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C μέχρι τα τσιπς να πάρουν ένα σκούρο χρώμα στην περιφέρειά τους (12-15'). Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε πάνω σε ένα μάρμαρο ή τα αφήνουμε στο ταψί να κρυώσουν εντελώς

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές