Συνταγές μαγειρικής |
- Κέικ κολασμένο!!!
- Φρέσκες ταλιατέλες πανεύκολες
- Αρωματική ζύμη πίτσας
- Pizza pizza!!!
- Γεμιστές πιπεριές
- Γλυκά τσιπς πορτοκαλιού
Posted: 09 Nov 2011 04:25 PM PST Υλικά: 5 αυγά 250γρ βούτυρο 2 κουβερτούρες 1φλ. τσαγιού ζάχαρη 2φλ. τσαγιού αλεύρι Εκτέλεση: Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν. λιώνουμε τη κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και τη προσθέτουμε στο μίγμα των αυγών που έχουμε κάνει νωρίτερα. χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα βάζουμε λίγο λίγο στο μίγμα της κουβερτούρας εναλλάξ με το αλεύρι. Αναδεύουμε καλά και ρίχνουμε το μίγμα που έχουμε φτιάξει σε φόρμα αφού φυσικά τη βουτυρώσουμε. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200, ψήνουμε το κέικ για 15 με 20 λεπτά. μόλις ψηθεί το αφήνουμε μερικά λεπτά μέχρι να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με άχνη για το σερβίρισμα. |
Posted: 09 Nov 2011 08:33 AM PST ΠεριγραφήΤαλιατέλες φτιαγμένες απ τα χεράκια σας.Τι χρειαζόμαστε: 1 κιλό αλεύρι 10 αυγά αλάτι Πως το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα Όταν τελειώσουμε με το κόψιμο των ζυμαρικών μας, μπορούμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη και να τα χρησιμοποιήσουμε όποτε θέλουμε. |
Posted: 09 Nov 2011 08:28 AM PST ΠεριγραφήΔώστε άρωμα και γεύση στο ζυμάρι της πίτσας σας.Τι χρειαζόμαστε:Για ένα ταψί Νο 40 θα χρειαστούμε: 350 γρ. αλεύρι (σκληρό και μαλακό, μισό-μισό) 1 φακελάκι ξερή μαγιά λίγο αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο αποξηραμένο βασιλικό 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο σκόνη σκόρδου 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο χλιαρό νερό για το ζύμωμα (όσο πάρει - 1 νεροπότηρο και κάτι)Πως το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα Αν θέλετε να είναι ομοιόμορφο το ζυμάρι απλωμένο στο ταψί σας και να ψηθεί όμορφα, ρίξτε λίγο αλεύρι στο τραπέζι σας και ανοίξτε το ζυμάρι με τον πλάστη που ανοίγουμε τα φύλλα στο μέγεθος του ταψιού σας. |
Posted: 09 Nov 2011 08:26 AM PST ΠεριγραφήΠρόκειται για πίτσα με ποικιλία τυριών, κοτόπουλο και πιπεριές.Τι χρειαζόμαστε:ΖΥΜΗ 1 κουταλάκι αλάτι 2 κουταλάκια ζάχαρη 1 κουταλάκι ρίγανη λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο 2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο 2 φλιτζ. ζεστό νερό (στους 40C) 1 φακελάκι ξηρή μαγιά αλεύρι όσο πάρει για λεία και ελαστική ζύμηΓΕΜΙΣΗ γραβιέρα κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια (όση χρειαστεί για τις άκρες της ζύμης περιμετρικά) σάλτσα* ντομάτας με σκόρδο - βασιλικό λίγη φέτα τριμμένη (~100γρ.) 200γρ. γκούντα 100γρ.κασέρι 1 φιλέτο κοτόπουλου ψημένο και κομμένο σε κύβους 1 πρ. πιπεριά- 1 κόκκινη πιπεριά (αν είναι μεγάλες από μισή) σε λεπτές κοντές λωρίδες φρεσκοτριμμένο πιπέριΠως το κάνουμε: ΖΥΜΗ
Λίγα μυστικά ακόμα Ο χρόνος ποικίλλει ανάλογα την κουζίνα, ρίξτε μια ματιά. Όταν το τυρί λιώσει (ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν ξεροψήνεται) και οι άκρες ψιλοροδίσουν, πιάστε και κουνήστε το ταψί (με γάντια, εννοείται) και δείτε αν ξεκολλάει ελεύθερα η πίτσα. Αν ναι, κλείστε το φούρνο και αφήστε 2-3' ακόμα και μετά βγάλτε και κόψτε σε κομμάτια. |
Posted: 08 Nov 2011 11:06 AM PST Υλικά 12-15 πιπεριές λάδι 200 γρ. ρύζι 4 κρεμμύδια ξερά 4 σκελίδες σκόρδο 2 καρότα 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο λίγο δυόσμο και μάραθο λίγη φρυγανιά τριμμένη πατάτες αλάτι, πιπέριΕκτέλεση Κοβουμε ένα καπάκι από τα λαχανικά μας και τα αδειάζουμε. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ταψί και τα πασπαλίζουμε εσωτερικά λίγο αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη. Βάζουμε σε μεγάλο πολυκόφτη την ψίχα από όλα τα λαχανικά, τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό, το δυόσμο και το μάραθο και τα κόβουμε όλα ψιλά ψιλά. Τα βάζουμε όλα σε μια κατσαρόλα, με λίγο λάδι, λίγο νερό, το ρύζι και αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο (προαιρετικά. Μπορούμε και να το παραλείψουμε το βράσιμο). Γεμίζουμε τα λαχανικά, τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους, ρίχνουμε από πάνω λάδι και τα πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες, τις τοποθετούμε στο ταψί ανάμεσα στα γεμιστά και τις αλατοπιπερώνουμε. Μπορούμε να ρίξουμε από πάνω τυχόν γέμιση που μας έμεινε. Μαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου στους 180. |
Posted: 08 Nov 2011 10:29 AM PST Ιδανικά για παιδιά! Μία εύκολη και πρωτότυπη συνταγή... Υλικά: 125 γρ αλεσμένη αμυγδαλόψυχα 225 γρ άχνη ζάχαρη 5 κουταλιές FARINE LACTEE Nestlι 140 γρ χυμό πορτοκάλι 125 γρ βούτυρο Εκτέλεση: Σε ένα μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη FARINE LACTEE Nestlι, την αμυγδαλόψυχα, το χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Σε ένα αντικολλητικό ταψί βάζουμε μικρές κουταλιές από το μείγμα ανά διαστήματα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C μέχρι τα τσιπς να πάρουν ένα σκούρο χρώμα στην περιφέρειά τους (12-15'). Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε πάνω σε ένα μάρμαρο ή τα αφήνουμε στο ταψί να κρυώσουν εντελώς |
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου