Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου

Posted: 07 Oct 2011 06:33 AM PDT

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Νίνο Ρότα με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του παρουσιάζεται στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» για έξι μόνο παραστάσεις. Στο αφιέρωμα με τίτλο «Η Χάρις Αλεξίου στο σινεμά του Νίνο Ρότα», η Ελληνίδα τραγουδίστρια θα ερμηνεύσει κομμάτια του σπουδαίου Ιταλού δημιουργού με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Το στήσιμο και η επιλογή του προγράμματος έκανε ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Πάνος Παπαδόπουλ...

Τέχνη στο δρόμο

Posted: 06 Oct 2011 11:02 AM PDT

Το ReMap, που διοργανώνεται φέτος για τρίτη φορά, φέρνει το αίτημα της επαναχαρτογράφησης περιοχών, όπως ο Κεραμεικός και το Μεταξουργείο. Μέχρι να γίνει η Αθήνα μια κανονική πόλη με ιστορικό κέντρο, καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο εκθέτουν και φιλότεχνοι θαυμάζουν έργα τέχνης  ανάμεσα σε μαγαζάκια Κινέζων και πηγαδάκια Πακιστανών. Καλύτερο από το τίποτα. Πάντως, φέτος στο τρίτο στη σειρά διεθνές πρόγραμμα σύγχρονης τέχνης ReMap3, που είναι ανοιχτό στο κοινό, έλαβαν μέρος 250 καλλιτέχνες. Ψυχή...

Νέα σύλληψη για αφισοκόλληση

Posted: 06 Oct 2011 10:18 AM PDT

Στη σύλληψη δύο μελών της Κίνησης Πολιτών ΑΡΔΗΝ προχώρησε η ΕΛΑΣ επειδή κολλούσαν στη Θεσσαλονίκη αφίσα στην οποία απεικονίζονται ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος και φέρει τον τίτλο «Καταζητούνται από τον ελληνικό λαό».

Η Κίνηση Πολιτών με αφορμή το γεγονός αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της ότι «όσες συλλήψεις και να κάνουν, έχουν καταγραφεί στη συνείδηση του λαού ως ένοχοι για την διάλυση της πατρίδας μας, γι' αυτό κανείς δεν θα φοβηθεί. Κανείς δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το...

Ελληνικό βραβείο στο Χάρβαρντ

Posted: 06 Oct 2011 09:53 AM PDT

Διεθνές Βραβείο Ελληνικού Πολιτισμού καθιέρωσε το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Θα απονέμεται κάθε χρόνο σε συγγραφείς από όλο τον κόσμο για ποιητικά και πεζογραφικά έργα και για δοκίμια- μελέτες. Τα μέλη του Πανεπιστημίου θα ψηφίζουν, ελπίδα, λοιπόν, για αξιοκρατία υπάρχει και μάλιστα μεγάλη. Σίγουρα μεγαλύτερη από ότι στα δικά μας βραβεία, ιδίως στα κρατικά. Η απονομή στις αρχές Δεκεμβρίου. Α.Α

 

Επιπλέον ρευστότητα από την ΕΚΤ

Posted: 06 Oct 2011 09:45 AM PDT

Επιπρόσθετη ρευστότητα αποφάσισε να παράσχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης, υπό το βάρος των ισχυρών πιέσεων που ασκεί η κρίση χρέους στην ανάπτυξη και στις χρηματοοικονομικές αγορές.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ, στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ως διοικητής της κεντρικής τράπεζας, η ΕΚΤ θα ξεκινήσει και πάλι την αγορά καλυμμένων ομολόγων, επανενεργοποιώντας το πρόγραμμα ύψους 60 δισ. ευρώ που εφάρμοσε την π...

Έξω απ' τον χορό πολλά τραγούδια λένε...

Posted: 06 Oct 2011 09:27 AM PDT

Στη Ραφήνα βρέθηκε πριν από λίγες μέρες ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης προκειμένου να συναντηθεί με τον Κώστα Καραμανλή. Οι φήμες λένε ότι οι δυο άνδρες απόλαυσαν το ουζάκι τους μαζί με πλούσιους μεζέδες και συζήτησαν για την πολιτική κατάσταση και για την πορεία της Ν.Δ. Έτσι είναι τα πράγματα. Όταν είσαι εκτός, και τα ούζα σου πίνεις με την ησυχία σου και την κριτική σου για όσα συμβαίνουν μπορείς να κάνεις, και όλα αυτά χωρίς κόστος. Είναι αυτό που λένε «εσύ έφυγες νω­ρίς» κ...

Ελεύθερος ο αστυνομικός που χτύπησε τη φωτορεπόρτερ

Posted: 06 Oct 2011 09:22 AM PDT

Με εντολή εισαγγελέα ο αστυφύλακας της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, που συνελήφθη για την επίθεση εις βάρος της φωτορεπόρτερ Τατιάνας Μπόλαρη, αφέθηκε ελεύθερος.

Ο αστυνομικός που κατηγορούνταν για εξύβριση, απρόκλητη σωματική βλάβη, και βίαιη συμπεριφορά, οδηγήθηκε το απόγευμα στον Εισαγγελέα ο οποίος και αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος προκειμένου να διενεργηθεί έρευνα από πταισματοδίκη για τα περιστατικά που συνέβησαν.

Σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή, ο πταισματοδίκης θα διαπ...

Μέχρι τις 24 Οκτωβρίου αναμένει την έκθεση της τρόικας ο Γιούνκερ

Posted: 06 Oct 2011 09:10 AM PDT

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ άφησε υπόνοιες ότι μεχρι τις 24 Οκτωβρίου αναμένει να είναι έτοιμη η έκθεση της τρόικας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Reuters σημείωσε ότι θα ήταν χρεοκοπία της Ελλάδας θα ήταν καταστροφή και θα προκαλούσε αναταράξεις στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα και παράλληλα υπενθύμισε τις δηλώσεις της Μέρκελ για το ότι δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Επιπλέον, επεσήμανε πως οι τράπεζες που χρειάζονται κεφαλαιακή ενίσχ...

Κούγιας: «Θα σας πάρω και το… σπίτι»

Posted: 06 Oct 2011 09:07 AM PDT

«Κεραυνούς» κατά της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League-Football League 2, εξαπέλυσε ο Αλέξης Κούγιας, με ανακοίνωση που εξέδωσε, απειλώντας «θεούς και δαίμονες».

Αναλυτικά, η δήλωση του Αλέξη Κούγια:

«Μετά την έκδοση της αποφάσεως με την οποία υποβιβάσατε την ΠΑΕ Παναχαϊκή λόγω την εντιμότητας και της αξιοπιστίας του πρώην γενικού αρχηγού της Ηλιούπολης Πέτρου Σταθάκη έχω να κάνω της εξής δήλωση- δέσμευση για εσάς :

Επίορκοι και ανέντιμοι άνθρωποι που τολμήσατε και θίξατε μετά από 36 χρ...

«Γκολ» στη… φυλακή από τους Ρούνεϊ

Posted: 06 Oct 2011 09:02 AM PDT

Ακούγοντας το όνομα του Ρούνεϊ, το μυαλό όλων πηγαίνει στον αστέρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Εθνικής Αγγλίας. Δημοσιότητα ωστόσο απέκτησαν ξαφνικά, τόσο ο πατέρας του επιθετικού των «Κόκκινων Διαβόλων», όσο και ο θείος του, καθώς συνελήφθησαν από τις αρχές της Μεγάλης Βρετανίας, για ανάμειξή τους στο σκάνδαλο παράνομου στοιχηματισμού στην αναμέτρηση Μάδεργουέλ – Χαρτς.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ήδη συνελήφθη ο ποδοσφαιριστής της Μάδεργουέλ Στιβ Τζένγκινς, ο οποίος κατηγορείται πως «...

Πάνε σε διαιτησία

Posted: 06 Oct 2011 08:29 AM PDT

Εγκρίθηκε από τη ΔΕΗ, υπό προϋποθέσεις, η παρα­πομπή της διαφοράς με την Αλουμίνιον της Ελλά­δος για το τιμολόγιο στη διαιτησία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Για την παραπομπή στη διαιτησία απαιτείται η υπο­γραφή του συνυποσχετικού και από την Αλουμίνι­ον. Οι προϋποθέσεις που θέτει η ΔΕΗ είναι ότι μέχρι την έκδοση της διαιτητικής απόφασης η Αλουμίνιον θα συνεχίσει να τιμολογείται με βάση τα προβλε­πόμενα στη μεταβατική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών που είχε υπογραφεί τον Αύγουστο του 201...

Αποφυλακίζονται Μαζιώτης, Ρούπα και Γουρνάς

Posted: 06 Oct 2011 08:02 AM PDT

Αποφυλακίζονται οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», Νίκος Μαζίωτης, Παναγιώτα Ρούπα και Κώστας Γουρνάς, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβούλιου Εφετών.

Η απόφαση των εφετών εκδόθηκε καθώς την Τρίτη συμπληρώνεται το ανώτατο όριο των 18 μηνών προφυλάκισης, ενώ επιβλήθηκε και στους τρεις απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, παραμονή εντός του νομού Αττικής, παραμονή στη διεύθυνση που δηλώνουν ως μόνιμη κατοικία και εμφάνιση κάθε πέντε μέρες στο ΑΤ της περιοχής τους.

Υπενθυμίζεται ότ...

Τσίπρας κατά ΚΚΕ

Posted: 06 Oct 2011 07:50 AM PDT

Μιλώντας χτες το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά «Καλημέρα σας» ο Τσίπρας έκλεισε την παρέμβασή του διά της γνωστής «επιθετικής» έκκλησης προς το ΚΚΕ, ζητώντας ν' αφήσει τους «σεχταρισμούς» και να συνενωθεί με τις άλλες δυνάμεις που αντιστρατεύονται το Μνημόνιο. Και αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στο ΕΑΜ: «Το ΕΑΜ», είπε, «πριν από 70 χρόνια συγκροτήθηκε για να σώσει τη χώρα από την πείνα και από τον ξένο ζυγό, όχι μόνο στη βάση της ιδεολογικής καθαρότητας». Και η απάντηση από τον Περισσό ή...

Ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προτείνει ο Μπαρόζο

Posted: 06 Oct 2011 07:42 AM PDT

«Προτείνουμε στα κράτη - μέλη της ΕΕ να προχωρήσουν συντονισμένα στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς και να ξεφορτωθούν τα τοξικά ομόλογα που ενδεχομένως έχουν» τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό δίκτυο εξέφρασε ακόμα την πεποίθηση ότι αναμένει το ευρώ να γίνει πιο ισχυρό από ό'τι είναι τώρα, ενώ παράλληλα έκανε έκκληση από την Ελλάδα να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

Υπογράμμισε ακόμα ότι η Κομισιόν έχει στενέ...

Η Συλλογική Σύμβαση στο επίκεντρο της κυβερνητικής

Posted: 06 Oct 2011 07:34 AM PDT

Το θέμα της Συλλογικής Σύμβασης συζητήθηκε την Πέμπτη σε κυβερνητική σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πηγή του ΑΠΕ συζητήθηκε η διευκόλυνση σύναψης επιχειρησιακών συμβάσεων και σε επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερο από 50 άτομα καθώς και το «πάγωμα» για τα επόμενα δύο χρόνια της επέκτασης της κλαδικής σύμβασης ακόμα και στις επιχειρήσεις που δεν συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις για την σύναψη και υπογραφή της.

Παράλληλα για του...

Έξοδο από το ευρώ θέλει ο Αλαβάνος

Posted: 06 Oct 2011 07:15 AM PDT

Στο κάδρο των δυνάμεων που υποστηρί­ζουν την παύση πληρωμών και την έξοδο από το ευρώ ανήκει και το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής . Όπως ση­μειώνει σε σχετικό άρθρο του ο Αλαβάνος, η παύ­ση πληρωμών είναι και «ρεαλιστική» και «απελευ­θερωτική» κι επιπλέον «εκεί που έχουν φθάσει πια τα πράγματα, η άμυνα μιας χώρας απέναντι στις πολιτικές της Ευρωζώνης και η παραμονή στο ευρώ είναι ασυμβίβαστες». Σε ανακοίνωσή του το Μέτωπο σημειώνει «Κρατήστε την έκτη δόση σας. Δεν τη θέλουμε». Στο ίδιο κεί...

Μεσάνυχτα στο Παρίσι

Posted: 06 Oct 2011 06:56 AM PDT

Του Δημήτρη Κανέλλη

Βαθμολογία ***

Ο Γούντι Άλεν τιμά την ευρωπαϊκή κουλτούρα μέσα από τις νυχτερινές συναντήσεις του ήρωά του με διάσημους συγγραφείς και καλλιτέχνες που «έλαμψαν» στην εποχή του Μεσοπολέμου. Παρίσι, η Πόλη του Φωτός και του πνεύματος, και ο Γούντι Άλλεν το εννοεί. Απολαύστε την.

Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν. Πρωταγωνιστούν: Όουεν Ουίλσον, Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Κάθι Μπέιτς, Άντριεν Μπρόντι, Μαριόν Κοτιγιάρ, Κάρλα Μπρούνι- Σαρκοζί.

Ο Ζίλ και η Ινέζ αποφασίζουν λίγες ημέρες πριν παντρευτο...

Είναι να μη σου βγει το όνομα…

Posted: 06 Oct 2011 06:43 AM PDT

Καρδιακούς θα τους κάνει στο Μαξίμου ο Πάγκαλος και ας δηλώνει «αθώος» αυτή τη φορά. Πήγαν και ήρθαν οι άνθρωποι γιατί όπως και να το κάνεις μια τάση σε τέτοιες χοντράδες ο αντιπρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την έχει.

Αιτία στάθηκε το δημοσίευμα στο περιοδικό Informer της εταιρείας BESTEND AE –Κόσμος του Επενδυτή-  στο οποίο ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης φέρεται να έχει δώσει συνέντευξη στην οποία μεταξύ άλλων δηλώνει ότι ο «Βαγγέλης τα έχει κάνει θάλασσα», ότι ο Γ.Παπανδρέου κάνει ότι μπορεί, ότι η Άννα ...

Sunny Μπαλτζή

Posted: 06 Oct 2011 06:39 AM PDT

To ότι η δημοσιότητα τρελαίνει τους ανθρώπους είναι κάτι που το ξέρουμε.  Εντούτοις η επαλήθευση του αξιώματος μας εκπλήσσει κάθε φορά.  Στην περίπτωση της Sunny Μπαλτζή το σοκ ήταν μεγάλο. Μέσα στην δεκαετία του '90  τη γνωρίσαμε ως ροκ τραγουδίστρια με το συγκρότημα Sunny Μπαλτζή και Santa Fila. Στη συνέχεια την είδαμε να παίζει live σε μικρούς χώρους στην Αθήνα και να παντρεύεται τον διοργανωτή ροκ συναυλιών και ιδιοκτήτη του Gagarin live music space Νίκο Τριανταφυλλίδη – ένας γάμος που εί...

«Τελειώνουν» Παναχαϊκή και Κούγιας

Posted: 06 Oct 2011 06:39 AM PDT

Κι ενώ για τις κατηγορίες περί «στημένων» αγώνων, η Παναχαϊκή απαλλάχτηκε, για την κατηγορία της δωροδοκίας στην αναμέτρηση με την Χερσόνησο, η Πατρινή ομάδα υποβιβάζεται στην Γ' Εθνική και ο Πρόεδρός της Αλέξης Κούγιας θα μείνει εκτός ποδοσφαίρου για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Στην Γ' Εθνική θα υποβιβαστεί και ο Διαγόρας Ρόδου, σύμφωνα με τα όσα αποφάσισε η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄και Γ΄Εθνικής Κατηγορίας. Αναλυτικά τις ποινές που επέβαλε η Επιτρο...

Κόντρες στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2012

Posted: 06 Oct 2011 06:35 AM PDT

Αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης ξέσπασε την Πέμπτη στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2012, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

Από το ΠΑΣΟΚ ο εισηγητής Σπ. Μαργέλης αναφέρθηκε στην ανάγκη της συναίνεσης προκειμένου σύμφωνα με τον ίδιο να καταστεί το χρέος βιώσιμο, μέσω της πιστής εφαρμογής του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος.

«Το χρέος μπορεί να καταστεί βιώσιμο, αν υπάρξουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες δημοσιονομ...

Body and Art

Posted: 06 Oct 2011 06:31 AM PDT

Ο φωτογράφος Δημήτρης Γέρος δημοσιεύει πορτοφόλιο έξι σελίδων στο ιταλικό περιοδικό ZOOM, ένα από τα εγκυρότερα στην φωτογραφική τέχνη. Το τελευταίο τεύχος έχει θέμα Body and Art και αποδεικνύει ότι ο Έλληνας φωτογράφος είναι διεθνής, αφού δημοσιεύει δίπλα σε ονόματα όπως του Χέλμουτ Νιούτον. Φωτογραφίες του Δημήτρη Γέρου βρίσκονται, επίσης, στις συλλογές μεγάλων ξένων μουσείων και ιδρυμάτων.

Νόμπελ και Πολιτική

Posted: 06 Oct 2011 06:18 AM PDT

Της Σίσσυς Παπαδάκη

Σήμερα ή την άλλη Πέμπτη θα μάθουμε ποιός θα τιμηθεί με το φετινό Νομπέλ Λογοτεχνίας. Στην Αγγλία έχουν μπει και στοιχήματα. Οι περισσότεροι ποντάρουν στον Σύριο ποιητή Άδωνη, στον αμερικανό Κόρμακ Μακάρθι, στον Σομαλό Νουρουντίν Φάραχ και στον Ιάπωνα Χαρούκι Μουρακάμι. Ενδεχομένως όλοι αυτοί οι άνθρωποι να μην έχουν διαβάσει ούτε ένα βιβλίο του συγγραφέα για τον οποίο θα πανηγυρίσουν αν τιμηθεί με την ανώτατη λογοτεχνική διάκριση. Στοιχηματίζουν με τα μάτια στραμμένα στην ...

Μοίρασε αθωώσεις ο αθλητικός δικαστής

Posted: 06 Oct 2011 06:11 AM PDT

Παναχαϊκή, Ιωνικός, Πανθρακικός, Δόξα Δράμας, Αετός Σκύδρας, Δόξα Κρανούλας, καθώς και οι ποδοσφαιριστές Τάσος Θάνος, Κώστας Ηλιόπουλος, αθωώθηκαν από τον αθλητικό δικαστή για το σκάνδαλο με τα «στημένα» παιχνίδια.

Αναλυτικά η απόφαση της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ - FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ:

«Απήλλαξε την ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 και τον Α. ΚΟΥΓΙΑ από τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις. Επέβαλε στον Α. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟ τις πειθαρχικές ποινές: α. απαγόρευση ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές