Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


To ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου

Posted: 06 Oct 2011 06:28 AM PDT

Πέμπτη 6.10

Η Αρλέτα, μία από τις πιο ιδιαίτερες φωνές Ελλήνων δημιουργών, ανεβαίνει στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού για να θυμηθεί τις καλύτερες στιγμές που σημάδεψαν την πολύχρονη καριέρα της. Μαζί της επί σκηνής θα εμφανιστούν οι Νένα Βενετσάνου, Κώστας Καράλης, Μανώλης Μητσιάς, Λάκης Παπαδόπουλος, Διονύσης Σαββόπουλος και Πετρολούκας Χαλκιάς.

 Info: 6/10, Ηρώδειο. Ώρα έναρξης: 21.00. Τιμές εισιτηρίων: Από 22 ευρώ έως 65 ευρώ .

 

Διαβάστε στο ΠΟΝΤΙΚΙ art που κυκλοφορεί μαζί με το «Π»

Posted: 05 Oct 2011 10:51 AM PDT

Τάνια Τσανακλίδου: Δεν μασάει τα λόγια της ούτε ζυγιάζει τις κινήσεις της. Αντιθέτως, ξεσπαθώνει με πάθος εναντίον αυτών που μας κυβερνούν. Λίγο πριν τις εμφανίσεις της στο "Ζυγό", μας μιλάει για τη δική της "εΦΑΙΔΡΙΑ", όπως είναι ο τίτλος της παράστασης, και μας προτρέπει να πολεμήσουμε μαζί της, παρέα με τα τραγούδια της.

Μουσείο Γκετί: Υπογράψαμε μαζί του Μνημόνιο Συνεργασίας. Διπλωματική κίνηση ή συγχωροχάρτι για το πλούσιο μουσείο που συστηματικά αγόραζε στο παρελθόν προϊόντα λαθρανασκαφ...

Μην χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου με ένθετο το «Πράσινο ΠΟΝΤΙΚΙ»

Posted: 05 Oct 2011 10:37 AM PDT

Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, με πρωτοσέλιδο τίτλο:

«Οι ρουφιάνοι της τρόικας» και αναλυτικό ρεπορτάζ για τους πολιτικούς, τους επιχειρηματίες, τους δημοσιογράφους που προσφέρουν «γη και ύδωρ» παζαρεύοντας το πολιτικό σκηνικό της επόμενης μέρας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Σε ασφυκτικό κλοιό η ελληνική κοινωνία αντιμέτωπη με στυγνό εκβιασμό για να αποδεχθεί τα νέα μέτρα και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:  «Ας βρίζουν κι ας ψηφίζουν» είναι το τελευταίο μότο των κυβερνώντων ...

«Εναλλακτικός τουρισμός»

Posted: 05 Oct 2011 10:36 AM PDT

Από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικό­τητα & Επιχειρηματικότητα» προκηρύχθη­κε η Πράξη «Εναλλακτικός Τουρισμός», η οποία υλο­ποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 - 2013. Oι επιλέξιμες ενέργειες που περιλαμβάνονται σε κάθε κατηγορία είναι ενδεικτικές και πρέπει να συν­δέονται με την άσκηση της εναλλακτικής δραστη­ριότητας. Υπενθυμίζεται ότι χρηματοδοτείται το 40 - 45% προτάσεων. Οι ενδιαφερόμενοι για επιδότηση μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 210-8818474 - 6945976642. Α.Χ.

 

ΥΠ.ΟΙΚ:Δεν επηρεάζει τους στόχους η αναθεώρηση της ΕΛΣΤΑΤ

Posted: 05 Oct 2011 10:20 AM PDT

Δεν επηρεάζονται οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2011 και του 2012, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση, από την αναθεώρηση των Ακαθάριστων Εγχώριων Προϊόντων της προηγούμενης εξαετίας, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή .

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία τονίζοντας ότι οι αρνητικοί ρυθμοί ανάπτυξης είχαν ξεκινήσει από το 2008. 

Παράλληλα, το κυβερνών κόμμα προσθέτει ότι η ΝΔ «καλό είναι να αποφεύγει να μιλά για δημοσιονομική εξυγίανση», καθώ...

Αντιγραφή και επικόλληση;

Posted: 05 Oct 2011 10:06 AM PDT

Οι φήμες περί «δανεισμού» ιδεών από τον Γιώργο Λάνθιμου και για τη δεύτερη βραβευμένη ταινία του, τις «Άλπεις» δίνουν και παίρνουν. Το πρώτο «κρούσμα» το ξέρουμε. Αφορά τον «Κυνόδοντα» και την πολύ στενή σχέση του με την ταινία «Πύργος της Αθωότητας» του Μεξικανού σκηνοθέτη Αρτούρο Ριπστάιν. Το δεύτερο» κρούσμα» είναι εγχώριο, αφού γράφτηκε πρόσφατα στον τύπο ότι το στόρι των «Άλπεων» μοιάζει πολύ με το βιβλίο του Κωνσταντίνου Τζαμιώτη «Παραβολή» . Και καλά για τη δεύτερη περίπτωση. Την πρώτη...

Επιστρέφει ο «μάγος»;

Posted: 05 Oct 2011 09:17 AM PDT

Ο μεγάλος Πελέ, το «μαύρο διαμάντι» του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, δεν αποκλείεται να χαρίσει και πάλι λίγη από τη… λάμψη του στους αγωνιστικούς χώρους. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρα του καφέ, ο Πελέ ενδέχεται να φορέσει τη φανέλα της Σάντος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων στην Ιαπωνία και να πάρει συμμετοχή για λίγα λεπτά. Το όλο σκηνικό «μυρίζει» από μακριά πως η αγωνιστική επάνοδος του 71χρονου Πελέ, είναι ένα διαφημιστικό τρικ για να ενισχυθεί η διοργάνωση. Οι πιο… παλιοί φίλαθλοι πάντως,...

Τις επιστολές προς την τρόικα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Posted: 05 Oct 2011 08:15 AM PDT

Με επίκαιρη ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον πρωθυπουργό τις επιστολές που απέστειλαν στο ΔΝΤ Παπανδρέου και Βενιζέλος κατόπιν απαίτησης της τρόικας, προκειμένου να μάθουν οι Έλληνες πολίτες τις δεσμεύσεις που περιέχουν. Όπως σημειώνεται, «για πρώτη φορά ζητείται από πρωθυπουργό επιστολή υποταγής και εγείρεται τεράστιο θέμα δημοκρατίας» δεδομένου ότι αναλαμβάνονται δεσμεύσεις «με όρους πλήρους αδιαφάνειας και εν κρυπτώ από την ελληνική Βουλή και τον ελληνικ...

Στο +0,71% το Χ.Α

Posted: 05 Oct 2011 08:05 AM PDT

Με άνοδο κατά 0,71% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών φτάνοντας τις 735,51 μονάδες βάσης, ενώ ο τζίρος των συναλλαγών ανήλθε σε 43,66 εκατ. ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες, πτώση παρουσίασαν οι εταιρείες Ταξιδίων και Αναψυχής , Πρώτων Υλών και Χημικών .

Αντίθετα, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες Υγείας , Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και Πετρελαίου και Αερίου , ενώ κατά 1,07% ενισχύθηκε ο τραπεζικός δείκτης.

Συνολικά 62 μετοχές σημείωσαν άνοδο, 57 μετοχές πτώση και 55 έμειναν αμετάβλητες.

Αλλαγή ηγεσίας και πολιτικής γραμμής ζητούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Posted: 05 Oct 2011 07:48 AM PDT

Αλλαγή της πολιτικής γραμμής, αλλά και της φυσικής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ζητάνε με επιστολή τους προς τον γενικό γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη και τα υπόλοιπα καθοδηγητικά όργανα του κόμματος, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Σακελλάρης και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, Θέμης Τζήμας και Αντώνης Ελευθεριάδης.

Τα τρία στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούν την άμεση διοργάνωση ενδοπαραταξιακού δημοψηφίσματος, ώστε να ρωτηθεί η βάση εαν εγκρίνει την κυβερνητική πολιτική και σε κάθε περίπτωση ν...

Μέρκελ: Πιθανή η αναπροσαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου

Posted: 05 Oct 2011 07:41 AM PDT

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε δήλωση της την Τετάρτη, σχολίασε πως η ευρωζώνη ενδεχομένως θα έπρεπε να «αναθεωρήσει τις παραδοχές» πάνω στις οποίες βασίστηκε η συμφωνία της 21ης Ιουλίου, για το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Στις δηλώσεις τις οποίες μετέδωσε το Reuters, λέχθηκε από την Α. Μέρκελ, πως θα πρέπει να εξετασθεί εάν τα μεγέθη πάνω στα οποία ελήφθησαν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου ανταποκρίνονται ακόμα στην τρέχουσα πραγματικότητα στην Ελλάδ...

Όχι σε κούρεμα μεγαλύτερο του 21% λέει ο Παπαδήμος

Posted: 05 Oct 2011 07:28 AM PDT

Την αντίθεσή του με το κούρεμα του ελληνικού χρέους πάνω από 21%, εξέφρασε ουσιαστικά ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκάς Παπαδήμος.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο πρακτορείο Market News, τόνισε ότι αν προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις τότε το χρέος θα μπορεί να εξυπηρετηθεί.

Πρόσθεσε επίσης ότι σύμφωνα με την άποψη του η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να υποστηρίξει κάποιο εναλλακτικό σενάριο μεγαλύτερης αναδιάρθρωσης του χρέους.

Και ο Θεός μαζί του...

Posted: 05 Oct 2011 07:18 AM PDT

Το Άγιο Όρος, λέει, θα επισκεφθεί, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός Γιώργος Πα­πανδρέου, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις που πρόκειται να γίνουν προς τιμήν του Πατριάρχη κ. Βαρθολο­μαίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ανάρρησή του στον θρόνο της Κωνσταντινούπολης. Μέχρι στιγμής άγνωστο παραμένει το εάν θα διανυκτερεύσει στην αθωνική πολιτεία ο Παπανδρέου. Κάτι τέτοια άρχισε και ο προκάτοχός του και ήρθε η ιστορία του Βατοπεδίου και τον αποτελείωσε. Αλήθεια, θα είναι...

ΔΝΤ: Οι ισχυρές χώρες να αποφύγουν τις περικοπές

Posted: 05 Oct 2011 06:49 AM PDT

Έκθεση στην οποία συμβουλεύει τις ισχυρές οικονομίες της Ευρώπης να αποφύγουν τις δραστικές περικοπές στους προϋπολογισμούς τους εις βάρος της ανάπτυξης, έδωσε στη δημοσιότητα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει αν χειροτερέψουν τα πράγματα σε χώρες όπως τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία ή τη Γαλλία, θα πρέπει να μελετήσουν το ενδεχόμενο να καθυστερήσουν τις περικοπές επειδή μπορούν να δανειστούν με πολύ χαμηλά επιτόκια.

Το ΔΝΤ αναμένει επίσης επιβράδυνση της οικονομίας τη...

Ελεύθερος ο συνεργάτης του Ε. Κορκονέα

Posted: 05 Oct 2011 06:28 AM PDT

Την υπό όρους αποφυλάκιση του ειδικού φρουρού, Βασίλη Σαραλιώτη, αποφάσισε σήμερα το πρωί το πενταμελές Εφετείο της Λαμίας.

Ο 32χρονος, ο οποίος είχε καταδικασθεί σε 10ετη κάθειρξη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το Δεκέμβριο του 2008, αφέθηκε ελεύθερος σήμερα, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή της ποινής, με τον όρο να παραμείνει εντός του νομού Δράμας.

Ο πρώην αστυνομικός είχε καταδικαστεί μαζί με τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος εκτίει ισόβια κάθειρξη, ωστόσο είχε ζη...

Κυβερνητική κακοφωνία για την ΕΓΣΣΕ, τονίζει η ΝΔ

Posted: 05 Oct 2011 06:17 AM PDT

Για «κακοφωνία» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης αναφορικά με τα όσα έχουν δηλώσει υπουργοί της κυβέρνησης γύρω από το θέμα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης.

Ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις είχε δηλώσει ότι η συζήτηση για τις αλλαγές στις Συλλογικές Συμβάσεις εντάσσεται στο πλαίσιο αύξησης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, ενώ αναφέρθηκε και σε σχετική δήλωση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό, Άγγελου Τόλ...

Άρχισαν τα όργανα!

Posted: 05 Oct 2011 06:07 AM PDT

Μην χάσετε το «Πράσινο Ποντίκι» Οκτωβρίου που κυκλοφορεί την Πέμπτη μαζί με το «Π».

'Έχουμε και λέμε:

-Αναλυτικό αφιέρωμα για την αρπαγή του χρυσού της χώρας, χωρίς το δημόσιο να κερδίζει ούτε ένα ευρώ! Οι τεράστιες οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις  και η κοινωνική αντίδραση σε Χαλκιδική, Ροδόπη και Έβρο. Ποιος υπουργός υπογράφει την επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

–Πώς μετά από πιέσεις επιχειρηματιών καταργείται με τροπολογία,  ο νόμος για τα θαλάσσια αιολικά π...

Οργή για την Γουόλ Στριτ στην Αμερική

Posted: 05 Oct 2011 05:13 AM PDT

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Από την προηγούμενη εβδομάδα σε ολόκληρη την Αμερική  γίνονται διαδηλώσεις εναντίον των  τραπεζιτών της Γουόλ Στριτ, των «γκόλντεν μπόϊς» και των εξωφρενικών αμοιβών τους τη στιγμή που η παγκόσμια οικονομία ταλανίζεται επικίνδυνα.

Οι απλοί πολίτες  βγήκαν τους δρόμους από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Λος Άντζελες για να διαδηλώσουν ενάντια στην αισχροκέρδεια και τα «κόλπα» των τύπων που κινούν τα νήματα ου χρήματος.

Στη Νέα Υόρκη, χιλιάδες διαδηλωτές παρέλασαν ειρηνικά στη  Γο...

Δεν… κρατιέται ο Καλόπουλος

Posted: 05 Oct 2011 05:13 AM PDT

Γρήγορη επεξεργασία της δικογραφίας του ζητά ο διαιτητής Δημήτρης Καλόπουλος, με νέο αίτημά του προς τον αθλητικό Εισαγγελέα, Ανδρέα Φάκο. Ο ρέφερι από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος παραμένει στο «ψυγείο», λόγω της άσκησης δίωξης εναντίον του για το σκάνδαλο με τα «στημένα» παιχνίδια, κατήγγειλε επίσης σε δελτίο Τύπου, που εξέδωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, πως τόσο ο ίδιος, όσο και Δημήτρης Σαραϊδάρης δέχθηκαν επανειλημμένως απειλές για τη ζωής τους.

Το πρώτο σχετικό αίτημα του κ. Καλόπουλου, π...

Με σύμμαχο τον Τζορτζ

Posted: 05 Oct 2011 04:51 AM PDT

Ο Τζορτζ Σόρος, παρακάμπτοντας τα χαρακτηριστικά του επιχειρηματία-επενδυτή, ως άλλος πολιτικός ακτιβιστής, προέβη σε δηλώσεις, υπογραμμίζοντας ότι κατανοεί την οργή που διακατέχει το κίνημα των «αγανακτισμένων της Wall Street».

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι τα κεφάλαια που συγκεντρωθήκαν από φόρους, για να «ανακουφίσουν» τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, στην ουσία είχαν ως αντίκτυπο την «ασφυξία» της πραγματικής οικονομίας.

Ίσως θεωρηθεί ειρωνεία ο «εξαιρετικά επιτυχημένος κερδοσκόπος» να κάνει λόγο γ...

Ξύλο, τραυματισμοί και δακρυγόνα στο κέντρο της Αθήνας

Posted: 05 Oct 2011 04:40 AM PDT

Ένταση επικράτησε στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της πορείας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα επεισόδια σημειώθηκαν τραυματισμοί διαδηλωτών, κάποιοι από τους οποίους οδηγήθηκαν με ασθενοφόρα σε κοντινά νοσοκομεία ώστε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Επεισόδια σημειώθηκαν επίσης, μεταξύ κουκουλοφόρων και ανδρών των ΜΑΤ στην πλατεία Συντάγματος, όταν νεαροί πέταξαν μάρμαρα κατά των αστυνομικών και οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα. Η αστυνομ...

Έρχεται και νέο «κύμα» διώξεων

Posted: 05 Oct 2011 04:27 AM PDT

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες διώξεις σε ομάδες και φυσικά πρόσωπα για το σκάνδαλο με τα «στημένα» παιχνίδια, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Ανδρέας Φάκος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΜΕ, o κ. Φάκος ισχυρίστηκε: «Πιθανόν να ασκήσουμε και νέες πειθαρχικές διώξεις για τους ''στημένους'' αγώνες. Ο μεγάλος όγκος των κατηγορητηρίων έχει φύγει από τα χέρια μας και η υπόθεση αυτή φαίνεται, ότι βρίσκεται κοντά στο τέλος της».

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας αναφέρθηκε και στον ...

Το ξεπούλημα των Παλαιστινίων

Posted: 05 Oct 2011 04:03 AM PDT

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ήταν η σκη­νή όπου αποκαλύφθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και το παιχνίδι που παίζει εδώ και δύο χρόνια!

Από το ίδιο ακριβώς βήμα όπου ζητούσε πριν από λίγους μήνες να υπάρξει ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος το οποίο να ενταχθεί στον διεθνή οργανισμό, βγήκε να δηλώ­σει ότι, «ναι», πάντα «θέλει ένα κράτος για τους Παλαιστίνι­ους, αλλά πρώτα θα πρέπει να κάνουν ειρήνη με τους Ισραηλινούς»!

Έτσι, ο Αμερικανός πρόεδρος συμπαρατάχθηκε τελείως με το Ισ...

Ζαρζαβατικά από χρυσάφι

Posted: 05 Oct 2011 03:57 AM PDT

Μια απίστευτη κομπίνα πανελ­λαδικής εμβέλειας, με πα­ράνομη επιστροφή του ΦΠΑ από το ελληνικό Δημόσιο, έχει στηθεί από αγρότες και συνεταιρισμούς, συ­νήθως σε συνεργασία με μεγαλεμπόρους. Έτσι, αγγουράκια, μήλα, ντομάτες και πολλά ζαρζαβατικά κατά περί­πτωση πληρώθηκαν «χρυσά».

Τα κυκλώματα παράνομης επιστρο­φής ΦΠΑ, που έχουν ζημιώσει το Δη­μόσιο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, εντοπίστηκαν από ελεγκτές εφορια­κούς σε συνεργασία με τον Λέανδρο Ρακιντζή, τον γενικό επιθεωρητή Δη­μόσιας Διοίκησης...

«Καρντάσης» και με διαβατήριο

Posted: 05 Oct 2011 03:51 AM PDT

Είναι γνωστό τοις πάσι, πως ο Αντελίνιο Βιεϊρίνια λατρεύει τη Θεσσαλονίκη, τον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα. Είναι ωστόσο τεράστιο ερώτημα, αν δεχθεί να απαρνηθεί την αγαπημένη του Πορτογαλία, για να φορέσει τη φανέλα με την ελληνική σημαία στο στήθος, όπως ονειρεύονται στην ΕΠΟ. Δεν πρόκειται για… ανέκδοτο, αλλά για μια αρκετά σοβαρή πιθανότητα, καθώς ο Βιεϊρίνια έχει αγωνιστεί σε όλα τα κλιμάκια των «μικρών» εθνικών ομάδων της Πορτογαλίας, όχι όμως και στην Ανδρών. Η FIFA αφήνει ένα «παραθυράκι» για...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές