Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

kinitro news


kinitro news


Βιασμός ανήλικης στην Άρτα από τέσσερα αλλοδαπά κτήνη, μέσα στο σπίτι της

Posted: 08 Oct 2011 12:12 PM PDT

kinitro news
Η πολυπολιτισμικότητα επελαύνει, με την κοινωνία να παρακολουθεί σοκαρισμένη τα φοβερά εγκλήματα των αλλοδαπών. Θύμα αυτή τη φορά της πολυπολιτισμικότητας, μια ανήλικη κοπέλα στην Άρτα. Τέσσερις κακοποιοί, αλλοδαποί όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ, εισήλθαν στο σπίτι της μικρής από ανασφάλιστη πόρτα, ξυλοκόπησαν άγρια τον πατέρα της και βίασαν μπροστά του την κόρη του κατ' εξακολούθηση. Φεύγοντας, απέσπασαν αντικείμενα, ποτά και τρόφιμα και μερικές δεκάδες ευρώ. Αυτό έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της περασμένης Πέμπτης, ενώ και τα δύο θύματα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Την ίδια ώρα....

κανείς αρμόδιος δεν δείχνει να συγκινείται από τα συνεχή κρούσματα βιασμών κατά Ελληνίδων και μάλιστα μέσα στα σπίτια τους.



police

Και μια τελευταία πληροφορία: ο κ. Παπουτσής μείωσε την επάνδρωση στα σύνορα με την Αλβανία, λόγω της κατάργησης της βίζας, σε μια κίνηση που αναδεικνύει την πολιτική αφέλεια του ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται, ότι ο κ. Παπουτσής δεν διαβάζει το αστυνομικό δελτίο που του βάζουν κάθε πρωί πάνω στο γραφείο του... Την ίδια ώρα, η (η εισαγόμενη εξ Αλβανίας κυρίως) εγκληματικότητα στην Ήπειρο, «θερίζει». Και οι δράστες, γυρίζουν αμέριμνοι αυθημερόν στην Αλβανία, αφού έχουν τελειώσει εδώ το πολυπολιτισμικό έργο τους. Το ΠΑΣΟΚ, έχει καταστήσει σε δευτερεύουσα υπόθεση την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη.






Πηγή:elkosmos.gr

kinitro news

Έτσι έγινε η ληστεία «μαμούθ» στο Ελ. Βενιζέλος!

Posted: 08 Oct 2011 12:06 PM PDT

kinitro news
Εξιχνιάστηκε η ληστεία «μαμούθ» σε υποκατάστημα τράπεζας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από την οποία αφαιρέθηκαν, 1,5 εκατομμύριο ευρώ.


Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει εδώ στο 24GR σε προηγούμενη ανάρτηση, συνελήφθησαν συνολικά πέντε άτομα.


Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες 23, 43, 30 και 23 ετών (γυναίκα), και έναν 30χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας.


Σύμφωνα με την Αστυνομία...
ο 23χρονος ήταν υπάλληλος του συγκεκριμένου υποκαταστήματος, ο οποίος έχοντας σχεδιάσει τη ληστεία από τις αρχές του καλοκαιριού, ζήτησε τη βοήθεια του 30χρονου, ο οποίος τον έφερε σε επαφή με τον 30χρονο Αλβανό.


Ο Αλβανός ήταν αυτός που πραγματοποίησε την ληστεία… ο οποίος μάλιστα οδήγησε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στο πάρκινγκ στο Παλαιό Φάληρο και τους παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 293.880 ευρώ.


Συνολικά βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό του 1.041.205 ευρώ.


Οι συλληφθέντες συναντιούνταν συχνά για την οργάνωση της ληστείας.


Στις συναντήσεις τους ο 23χρονος τους έδωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας, και τα μέτρα ασφαλείας του υποκαταστήματος, ενώ υπέδειξε ως κατάλληλη ημέρα για τη ληστεία την Κυριακή και ειδικότερα το απόγευμα.


Στις 16 Σεπτεμβρίου, λοιπόν μετά από υπόδειξη του 23χρονου, ο 30χρονος Αλβανός, προσποιούμενος υπάλληλο της Διεύθυνσης Περιουσίας της Τράπεζας, ενημέρωσε τηλεφωνικά τον υπεύθυνο του υποκαταστήματος, για μετάβαση δύο τεχνικών την στις 18 του μηνός ημέρα Κυριακή.


Εκτιμώντας όμως ο 30χρονος αλλοδαπός ότι τη μέρα αυτή δεν διασφαλιζόταν η διαφυγή του από τον χώρο, επικοινώνησε εκ νέου, ανανεώνοντας τη μετάβαση των τεχνικών για την Κυριακή 2 Οκτωβρίου.


Την ημέρα αυτή λοιπόν, ο 30χρονος Αλβανός μετέβη μόνος του στο αεροδρόμιο με ταξί και προσποιούμενος, τον υπάλληλο τεχνικής εταιρείας, ζήτησε από τον 23χρονο να του επιτρέψει την είσοδο στο υποκατάστημα.


Μετά την είσοδο του στο υποκατάστημα, ο 30χρονος Αλβανός προσποιείτο ότι ενεργούσε μετρήσεις του χώρου, ενώ μετά από 10 λεπτά περίπου, ο 23χρονος υπάλληλος άνοιξε την πόρτα του δωματίου, όπου γινόταν η καταμέτρηση χρημάτων στα χρηματοκιβώτια, προφασιζόμενος ότι ζητά διευκρινίσεις από τους συναδέλφους του.


Στη συνέχεια ο 30χρονος Αλβανός, ώθησε βίαια τον 23χρονο υπάλληλο εντός του δωματίου, όπως είχαν σχεδιάσει, και με την απειλή περιστρόφου ακινητοποίησε τους υπαλλήλους, κάλυψε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με ένα μαντήλι και φόρεσε χειρουργικά γάντια.


Αφού ανάγκασε του υπαλλήλους να του παραδώσουν τα χρήματα που υπήρχαν στα χρηματοκιβώτια, ζήτησε από τον 23χρονο υπάλληλο να τοποθετήσει τα χρήματα σε σάκο και σε εργαλειοθήκη που έφερε μαζί του και να δέσει τις άλλες δύο υπαλλήλους.


Αφού αφαίρεσε συνολικά 1.481.374 ευρώ, βγήκε από το υποκατάστημα και επιβιβάστηκε σε ταξί, που τον μετέφερε στα Εξάρχεια, κοντά στο σπίτι του.


Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο 30χρονος μετέβη στα Εξάρχεια και παρέλαβε από τον 30χρονο το χρηματικό ποσό των 450.000 ευρώ, το οποίο ήταν η συμφωνηθείσα αμοιβή για τον 23χρονο συλληφθέντα υπάλληλο.


Μεγάλο μέρος του ποσού το απέκρυψαν σε υπόγειο πάρκινγκ στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.


Το βράδυ της Τρίτης (4-10-2011), ο 30χρονος Αλβανός μετέφερε το υπόλοιπο αφαιρεθέν ποσό στην οικία του 43χρονου ημεδαπού, στην περιοχή των Εξαρχείων.


Η 23χρονη συλληφθείσα διέμενε στο ίδιο σπίτι με τον 30χρονο Αλβανό, γνώριζε για την ληστεία και βαρύνεται με τις κατηγορίες της παρασιώπησης εγκλήματος και υπόθαλψης εγκληματία.



.


Πηγή:

guesswork-world

Με 15.000 ευρώ, παραπάνω φόρος 700. Με 200.000, η επιβάρυνση 820 ευρώ

Posted: 08 Oct 2011 10:55 AM PDT

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΑΔΔΑ
Φόρο 100 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει όποιος δηλώνει 6.000 ευρώ στην εφορία, δηλαδή ζει σε συνθήκες φτώχειας. Μεγάλη είναι η απώλεια αφορολόγητου για τους τρίτεκνους, καθώς από τα 20.500 ευρώ περιορίζεται στα 12.000 ευρώ.

Οποιος δηλώνει στην εφορία 15.000 ευρώ, θα φορολογηθεί με επιπλέον ποσό 700 ευρώ και όποιος βγάζει 200.000 ευρώ, θα κληθεί να πληρώσει σχεδόν το ίδιο... τίμημα καθώς θα φορολογηθεί με επιπλέον 820 ευρώ. Πιο πολλά θα δώσει ο πολίτης με εισόδημα 32.000 ευρώ, στην περίπτωση του οποίου ο επιπλέον φόρος για το 2011 φτάνει στα 900 ευρώ...

Τους χαμηλόμισθους, τα μεσαία εισοδήματα που θα κληθούν να πληρώσουν φόρους υψηλότερους το 2012 έως και κατά 900 ευρώ ετησίως, αλλά και τους τρίτεκνους - πολύτεκνους χτυπά η νέα φορολογική κλίμακα που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Εφαρμόζεται αναδρομικά για τα εισοδήματα του 2011.

Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη, εκτιμάται ότι θα επιχειρήσει να φέρει στα κρατικά ταμεία περίπου 1 δισ. ευρώ περισσότερα έσοδα. Ακόμη 1 δισ. ευρώ θα προέλθουν από την οριζόντια περικοπή των φοροαπαλλαγών η οποία, σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, δεν είναι... εξαντλητική, δηλαδή προοιωνίζεται και νέο ψαλίδι στο μέλλον, αν φανούν και άλλες αποκλίσεις στο Μνημόνιο.
Με τη νέα φορολογική κλίμακα θα κληθούν να πληρώσουν φόρο ακόμη και όσοι διαβιούν με εισοδήματα κατώτερα του ορίου φτώχειας. Συγκεκριμένα:

**Το αφορολόγητο περιορίζεται από τις 12.000 ευρώ έναν χρόνο πριν και τις 8.000 ευρώ που βρέθηκε με το Μεσοπρόθεσμο, στα 5.000 ευρώ και μειώνεται στα 9.000 ευρώ για τους νέους έως 30 ετών και τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών. Ετσι, ενώ φέτος δεν πλήρωσαν φόρους όσοι είχαν εισόδημα 12.000 ευρώ, πλέον ο φόρος που τους αναλογεί φτάνει στα 700 ευρώ.
Οριζόντια επιβάρυνση

* Η πρόσθετη επιβάρυνση είναι και αυτή οριζόντια. Πλήττει σχεδόν το ίδιο τους φτωχούς και τους «μεσαίους» και λιγότερο μερικές φορές τους πλουσίους. Για παράδειγμα, η μέγιστη επιβάρυνση με τη νέα κλίμακα υπάρχει σε όσους δηλώσουν εισόδημα 32.000 ευρώ (900 ευρώ επιπλέον φόρος). Για εισοδήματα από 40.000 ευρώ και πάνω, όμως, η επιβάρυνση δεν ξεπερνά τα 820 ευρώ...
* Οσο για τους πραγματικά φτωχούς, όποιος δηλώνει 6.000 ευρώ και δεν έχει παιδιά θα πληρώσει φόρο 100 ευρώ και όποιος δηλώνει 7.000 ευρώ θα πρέπει να καταβάλει το 2012 στην εφορία 200 ευρώ...

* Και στους οικογενειάρχες οι αδικίες είναι μεγάλες. Το αφορολόγητο που «χτίζει» κάποιος με τα παιδιά του γκρεμίζεται. Αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για το πρώτο και δεύτερο τέκνο (όπως και πριν) αλλά μόνο κατά 3.000 για κάθε επόμενο τέκνο. Ετσι, ενώ με βάση το σημερινό καθεστώς ένας τρίτεκνος είχε αύξηση αφορολόγητου κατά 12.500 ευρώ, τώρα έχει μόνο 7.000 ευρώ. Πλέον, για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ θα φορολογείται, ενώ με τα σημερινά δεδομένα είχε αφορολόγητο 20.500 ευρώ.

10% η έκπτωση φόρου
Στις φοροαπαλλαγές το όφελος περιορίζεται στο 10% του ποσού της έκπτωσης φόρου. Προηγουμένως ο συντελεστής ήταν 20% για εισοδήματα έως 40.000 ευρώ. Επίσης επιβάλλονται χαμηλά πλαφόν των δαπανών που σε πολλές περιπτώσεις έχει ήδη κάνει φέτος ο φορολογούμενος... Εκπτώσεις φόρου 10% επιβάλλονται για τις δαπάνες:

* Ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης του φορολογουμένου και των λοιπών προσώπων που τον βαρύνουν (το ποσό της μείωσης δεν μπορεί να υπερβεί τα 3.000 ευρώ).

* Των ενοικίων κύριας κατοικίας και παιδιών που σπουδάζουν σε άλλη πόλη (το ποσό της δαπάνης δεν μπορεί να υπερβεί τα 1.000 ευρώ).

* Τα διδάκτρων σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα (πλαφόν για κάθε δαπάνη στα 1.000 ευρώ).
* Των δεδουλευμένων τόκων που καταβάλλονται από τον φορολογούμενο για στεγαστικά δάνεια για απόκτηση πρώτης κατοικίας.

* Των ασφάλιστρων ζωής, θανάτου, προσωπικών ατυχημάτων και ασθένειας για την ασφάλιση του ίδιου, της συζύγου του και των τέκνων που τους βαρύνουν (πλαφόν δαπάνης στα 1.200 ευρώ για άγαμο και στα 2.400 ευρώ για οικογένεια).

* Της διατροφής που καταβάλλεται από τον έναν σύζυγο στον άλλο (μείωση φόρου έως 1.500 ευρώ).
* Επεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης ακινήτου (για δαπάνη έως 3.000 ευρώ).

* Των δεδουλευμένων τόκων δανείων που λαμβάνονται για αγορά πρώτης κατοικίας, για διατηρητέα.
* Των ποσών που καταβάλλονται λόγω δωρεάς προς το Δημόσιο ή κοινωφελή ιδρύματα.

* Εισφορών σε Ταμεία ασφάλισης.

Εξτρα για ακίνητα
Αν στο συνολικό εισόδημα περιλαμβάνεται και εισόδημα από ακίνητα, εκτός από το απαλλασσόμενο εισόδημα από ιδιοκατοίκηση, το ακαθάριστο ποσό αυτού υποβάλλεται και σε συμπληρωματικό φόρο, ο οποίος υπολογίζεται με συντελεστή 1,5%. Αυξάνεται σε 3% εφόσον η επιφάνεια κατοικίας υπερβαίνει τα 300 τ.μ. της κατοικίας ή πρόκειται για επαγγελματική ή εμπορική μίσθωση. Ο φόρος αυτός που προκύπτει δεν περιορίζεται στο ύψος του κυρίου φόρου.





Πηγή:enet.gr

guesswork-world

Πότε θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας.

Posted: 08 Oct 2011 10:43 AM PDT


του Κώστα Χαρδαβέλλα

«Στο τέλος του 2012 θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα από τις έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου στη χώρα μας».

Αυτό αποκάλυψε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννης Μανιάτης μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα στον REALFM.

Όπως δεσμεύτηκε, οι έρευνες στις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας (Κατάκολο, Κέρκυρα, Πατραϊκός Κόλπος) το αργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα του 2012 θα δώσουν τα πρώτα αποτελέσματα οπότε θα μπορούμε να υπολογίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια το τι κρύβεται στο ελληνικό υπέδαφος.

Θα έχει προηγηθεί στις αρχές του 2012 μία ανοιχτή δημόσια πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης προς όλες τις ξένες εταιρείες που επιθυμούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την εξόρυξη πετρελαίου στην χώρα μας.

Ο κ. Μανιάτης, πρόσθεσε ότι μετά τη Δυτική Ελλάδα, σειρά έχει η Κρήτη και οι έρευνες για φυσικό αέριο ενώ όπως αποκάλυψε « είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Κρήτης, αφού όλα δείχνουν ότι τα ερύματα θα είναι καλύτερα από τις προβλέψεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα».

Αυτό που απομένει είναι να δούμε πώς θα εξασφαλιστεί το μέγιστο δυνατό κέρδος για τους έλληνες πολίτες από την εκμετάλλευση ενός πλούτου που επί χρόνια παρέμενε στο σκοτάδι.

Γιατί μόνο τότε θα αξίζει ο θόρυβος που γίνεται γύρω από τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας: αν επιτέλους αξιοποιηθούν προς όφελος των Ελλήνων! newsbomb`

ΗΠΑ: Απαγόρευσαν σε δωδεκάχρονη μαθήτρια να φοράει σταυρό

Posted: 08 Oct 2011 10:29 AM PDT

Άλλο ένα παράδειγμα για το πώς οι γραφειοκράτες της κυβέρνησης προσπαθούν να επιβάλουν την «πολιτικά ορθή» ατζέντα τους στα παιδιά του σχολείου.

Ένα σχολείο στην Ομάχα της Νεμπράσκα, λοιπόν, υποστηρίζει ότι ο χριστιανικός σταυρός και το ροσάριο έχουν υιοθετηθεί ως σύμβολα από συμμορίες και για αυτό αποφάσισαν να «προστατεύσουν» ένα δωδεκάχρονο κορίτσι.
Η πόλη της Ομάχα, έχει ένα μεγάλο και αυξανόμενο πληθυσμό Μεξικάνων και είναι πιθανό ότι από εκεί προέρχεται το "σύμβολο της συμμορίας", αν και η είδηση ​​δεν σχολιάζει αυτή τη πιθανότητα. Ακόμα κι αν οι Μεξικάνικες συμμορίες χρησιμοποιούν Καθολικά χριστιανικά σύμβολα, αυτό σημαίνει ότι οι Χριστιανοί θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα θρησκευτικά τους σύμβολα; Δεν είναι λοιπόν, το βασικό πρόβλημα οι μαζικές δημογραφικές αλλαγές και η μετατόπιση του ιστορικού τοπικού πληθυσμού παρά η απαγόρευση των χριστιανικών συμβόλων; Όλοι γνωρίζουμε την απάντηση στο ερώτημα αυτό - τις δυνάμεις που θέλουν περισσότερους Τριτοκοσμικούς μετανάστες και δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την κατάργηση του σταυρού. Το KETV 7 έχει την ιστορία:


Omaha, Neb. – Αυτό που θα πρέπει να είναι ένα σύμβολο αγάπης έχει υιοθετηθεί και κακοποιηθεί από τις συμμορίες λέει η Καθολική Εκκλησία.

Μία μαθήτρια της έκτης είπε ότι της είπαν ότι δεν μπορεί να φορέσει ένα κολιέ που μοιάζει με ροζάριο, διότι παραβιάζει τον κώδικα ενδυμασίας στα δημόσια σχολεία του Fremont.
Η Elizabeth Carey, 12 ετών, είπε ότι το σχολείο της εξέδωσε πέρυσι την πολιτική που απαγορεύει τα κολιέ.
«Ο διευθυντής είπε ότι δεν θα μπορούσα να φοράω το κολιέ μου καθόλου γιατί το φοράνε και οι γκάνγκστερ», είπε.
Είπε ότι το κολιέ είναι μέρος της μιας εμφάνισης που ελπίζει ότι εκφράζει την πίστη της.
"Φοράω ένα κολιέ με ένα σταυρό, ένα T-shirt με σταυρό και ένα βραχιόλι με σταυρό», είπε. "Σκέφτομαι πως ο Ιησούς πέθανε στο σταυρό και το πώς έμεινε αναμάρτητος για μας."
Ο έφορος Steve Sexton είπε ότι η πολιτική αυτή είναι για την ασφάλεια των μαθητών.
«Είχαμε πληροφορίες από την αστυνομία ότι έχουν υπάρξει καταγεγραμμένες περιπτώσεις δραστηριότητας συμμοριών στην περιοχή και είχαμε πληροφορίες που αναφέρουν ότι το ροζάριο το χρησιμοποιούσαν σαν σύμβολο της ένταξης στη συμμορία," δήλωσε ο Σέξτον.
Είπε ότι τα ροζάρια έχουν χρησιμοποιηθεί ως αναγνωριστικά σύμβολα συμμοριών στο Όρεγκον, την Αριζόνα και το Τέξας.
Από την Καθολική Αρχιεπισκοπή της Omaha ο αιδ. Joseph Taphorn δήλωσε ότι αυτό είναι απογοητευτικό.
"Δεν νομίζω ότι οι Χριστιανοί θα πρέπει να χάσουν αυτό που είναι σύμβολο της αγάπης του Χριστού, επειδή μερικοί άνθρωποι θέλουν να καταχραστούν το σύμβολο», είπε.
Είπε ότι η διαφθορά κάτι τόσο αγαπημένου όσο το ροδάριο αηδιάζει την εκκλησία.
«Πρέπει να είμαστε σε θέση να καταλάβουμε αν η μαθήτρια προσπαθεί να προωθήσει μια συμμορία", δήλωσε ο Taphorn. "Αν δεν είναι, γιατί θα πρέπει να τιμωρηθεί για το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας και της θρησκευτικής έκφρασης;"
Η Carey είπε ότι δεν ξέρει καν τι είναι μια συμμορία. Είπε ότι την αναστατώνει το ότι τιμωρήθηκε επειδή φορούσε ένα περιδέραιο.
«Με κάνει να θέλω να ουρλιάξω», είπε.
Οι γονείς της δήλωσαν επίσης ότι ήταν αναστατωμένοι που στην κόρη τους απαγορεύτηκε η έκφραση των θρησκευτικών της πεποιθήσεων.
Η Carey είπε ότι θα συνεχίσει να εκφράζει αυτό που πιστεύει με τον σταυρό και τα ρούχα της.
"Είμαι αποφασισμένη να μην υποχωρήσω για τον Ιησού και θα κάνω ό, τι μπορώ για να σταματήσει αυτό», είπε.
Τα δημόσια σχολεία του Fremont λένε ότι η περιοχή δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους μαθητές που φορούν κοσμήματα ή ρούχα για να εκφράσουν την πίστη τους, αλλά τα ροζάρια αποτελούν εξαίρεση.
Δείτε το βίντεο

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

kinitro news

Ταινία με …αρρωστημένο σενάριο ετοιμάζουν οι Σκοπιανοί

Posted: 08 Oct 2011 10:24 AM PDT

Θα προπαγανδίσουν "Εξπρές του Μεσονυχτίου" αλά …ελληνικά!

«Εξπρές του μεσονυχτιού» αλά ελληνικά, ετοιμάζουν Σκοπιανοί, με στόχο πλήξουν την εικόνα της Ελλάδας και των Ελλήνων στο εξωτερικό μέσω … Χόλιγουντ!

Το σενάριο της ταινίας έχει ολοκληρωθεί, όπως και ένα χαρακτηριστικό τίζερ που προβάλλεται στο διαδίκτυο, και πλέον αναζητείται αγωνιωδώς χρηματοδότης προκειμένου να αρχίσουν τα γυρίσματα.

«Η άλλη Ελλάδα» είναι ο τίτλος του σεναρίου, με τη χώρα μας να παρουσιάζεται ως «κατακτητής» της Μακεδονίας από όπου «εκδίωξε» τους Μακεδόνες, που δεν θεωρούνται Έλληνες αλλά Σκοπιανοί.

Κεντρικός ήρωας της ταινίας, δεν είναι κάποιος νεαρός φοιτητής που συλλαμβάνεται για εμπόριο χασίς, όπως στο «Εξπρές του μεσονυχτίου», αλλά ένας Αμερικανοσκοπιανός πεζοναύτης, που συλλαμβάνεται και βασανίζεται στον Κορυδαλλό, επειδή έχει στο στήθος του τατουάζ, την αμερικανική σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας (sic).

Η πρωτοβουλία ανήκει στον πρόεδρο της οργάνωσης «Παγκόσμιο Μακεδονικό Κογκρέσο» κ Τόντορ Πέτροφ, έναν από τους πλέον σκληροπυρηνικούς Σκοπιανούς και πιστό υποστηρικτή του πρωθυπουργού κ.Νίκολα Γκρούεφσκι.

«Θέλουμε να κάνουμε μια ταινία για να αποδείξουμε τον φασιστικό χαρακτήρα της Ελλάδας, σε όλο τον κόσμο. Το τελευταίο διάστημα κάναμε πολλές επαφές στα Σκόπια και στο εξωτερικό με στόχο να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση, προκειμένου να υλοποιήσουμε το σενάριο που έχουμε ήδη στα χέρια μας» γράφει στην ιστοσελίδα της οργάνωσης του ο κ.Πέτροφ, αποκαλύπτοντας το ξαφνικό ενδιαφέρον του για την 7η Τέχνη : «Πιστεύω πως μέσα από αυτήν την ταινία θα βοηθήσουμε σημαντικά την προσπάθεια της πατρίδας μας, στο αγώνα της κατά των απαιτήσεων της Ελλάδας να μην ονομάζεται «Μακεδονία». Οι απλοί πολίτες στις ΗΠΑ και αλλού, θα μάθουν μέσα από την ταινία για τον παραλογισμό και την απαίτηση της Αθήνας να αλλάξει το όνομα ενός κυρίαρχου κράτους και έθνους, για την ελληνική κατοχή της Μακεδονίας και την γενοκτονία που εφάρμοσαν κατά των Μακεδόνων από το 1913 έως σήμερα» καταλήγει, αναφέροντας πως το σενάριο της ταινίας το έγραψε ένας εκ των σεναριογράφων των ταινιών Ράμπο, χωρίς όμως να αποκαλύψει το όνομα του.

Αρρωστημένο σενάριο

Κεντρικός ηρώας τής ταινίας, είναι ο Αμερικανός πεζοναύτης Nick Stoyan, σκοπιανής καταγωγής, που μετατίθεται στις αμερικανικές δυνάμεις στο Κόσσοβο και πριν αναλάβει υπηρεσία έρχεται στην Ελλάδα για να επισκεφθεί το σπίτι του πατέρα του στην Έδεσσα, από όπου «εκδιώχθηκε» το 1913 από τους Έλληνες, για να μεταναστεύσει στη συνέχεια στις ΗΠΑ.

Έξω από την Αθήνα, στο δρόμο για την Θεσσαλονίκη, θα καυγαδίσει με ομάδα … νεοναζί, που σταμάτησαν ένα φορτηγό με σκοπιανές πινακίδες και επιχείρησαν να σβήσουν το αυτοκόλλητο με το πρόθεμα «ΜΚ».

Στο σημείο θα φτάσει περιπολικό, όπου οι αστυνομικοί μετά υπόδειξη των νεοναζί, θα συλλάβουν και θα οδηγήσουν στις φυλακές Κορυδαλλού τον ήρωα, που απεγνωσμένα ζητάει να έρθει σε επαφή με την αμερινακική πρεσβεία.

Εξαιτίας του τατουάζ που έχει στο στήθος, με την αμερικανική σημαία και τον ήλιο της Βεργίνας, ο πεζοναύτης οδηγείται στην απομόνωση όπου βασανίζεται, κατόπιν «άνωθεν εντολών» προκειμένου να ομολογήσει από πού κατάγεται και γιατί θέλησε να επισκεφθεί την Έδεσσα.

Τελικά, μετά από πολλά βασανιστήρια και πολύ πόνο και αίμα, ο Stoyan ως άλλος Ράμπο, θα καταφέρει να δραπετεύσει από τον Κορυδαλλό και να έρθει σε επικοινωνία με τον διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στο Κόσοβο, που θα στείλει μυστικά ελικόπτερο στην Ελλάδα, για να τον παραλάβει.

Επιστρέφοντας για το Κόσοβο, ο Stoyan θα παρακαλέσει τον πιλότο να πετάξει επάνω από την Έδεσσα, προκειμένου να δει το σπίτι του πατέρα του. Πετώντας χαμηλά και δίπλα από τους φημισμένους καταρράκτες, ο ήρωας θα ανοίξει την πόρτα του ελικοπτέρου, φωνάζοντας «Να το σπίτι του πατέρα μου. Εδώ είναι ο τόπος μας. Η πατρίδα μας».

Ο ήρωας επιστρέφει τελικά στο Κόσοβο και το περιστατικό, θα προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο ΗΠΑ - Ελλάδας, σύμφωνα πάντα με το σενάριο.

Μπορεί η ταινία να έχει «κολλήσει» στη χρηματοδότηση, αλλά ήδη στο διαδίκτυο προβάλλεται τίζερ από τη σκηνή του βασανισμού του ήρωα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σκληροπυρηνικοί …

Βασικό αίτημα της οργάνωσης «Παγκόσμιο Μακεδονικό Κογκρέσο» είναι η αναγνώριση της ανύπαρκτης Σκοπιανής μειονότητας στη χώρα μας, η απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε όσους εγκατέλειψαν την Ελλάδα μετά τον εμφύλιο και η επιστροφή των υποτιθέμενων των περιουσιών τους.

Παράλληλα τάσσεται κατά της αλλαγής της ονομασίας των Σκοπίων, ζητώντας να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις των δύο χωρών στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

Ο οργάνωση έχει φανατικά μέλη και συγκαταλέγεται στους υποστηρικτές της εθνικιστικής κυβέρνησης Γκρουέφσκι και της πολιτικής «αρχαιομακεδονοποίησης» του σλαβικού πληθυσμού της χώρας.


ΕΙΠΑΝ
Νίνα Γκατζούλη
Συντονίστρια Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου

«Όταν πριν από μερικά χρόνια η κυβέρνηση Γκρουέφσκι ξεκίνησε να υλοποιεί το σχέδιο «αρχαιομακεδονοποίησης» των Σκοπίων με τοποθετήσεις μνημείων και αγαλμάτων, στην Ελλάδα κάποιοι επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το θέμα, κάνοντας λόγο για «ανέκδοτα».

Το άγαλμα όμως του Μεγάλου Αλεξάνδρου ορθώνεται κανονικότατα στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων

Σήμερα που οι Σκοπιανοί ετοιμάζονται για το γύρισμα ταινίας με αυτό το αρρωστημένο σενάριο, που η Ελλάδα παρουσιάζεται ως μη δημοκρατική χώρα, με τις αρχές να συνεργάζονται με τους νεοναζί και στις φυλακές να γίνονται βασανιστήρια κρατουμένων, ας μη βιαστούν κάποιοι να κάνουν πάλι λόγο για σκοπιανό «ανέκδοτο» γιατί θα διαψευστούν για μία ακόμη φορά».





protothema

Πηγή:

guesswork-world

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑΣ.ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ. (ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ, ΚΟΡΥΦΑ ΙΟ)!

Posted: 07 Oct 2011 10:49 PM PDT

Γράφει η Σοφία
Από τον διαγωνισμό αφίσας! Είναι όλες τους καταπληκτικές!
Και τυπώνονται και σε μπλουζάκια....
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΝΟΥ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΓΑΙΟ ΧΙΟΥΜΟΡ!!!


liakotheory.jpg?w=370&h=474


Είναι γεγονός ότι στην κούρσα μνημονιακής προπαγάνδας ο κύριος Αλαφούζος και το κανάλι του, προηγούνται πλέον καθαρά του εργολαβικού MEGA. Κάθε βράδι διάφοροι "ειδικοί" και ο κύριος

Πορτοσάλτε, αναλαμβάνουν την υπεράσπιση της κομαντατουρ στον λαό.


skaiparasita.jpg?w=370&h=418


narcissus.jpg?w=510&h=734


mafiastyle1.jpg?w=425&h=643robacop.jpg?w=412&h=628


stoliteo.jpg?w=417&h=529


toafentikotrelathike.jpg?w=436&h=398


stema.jpg?w=281&h=399


koyroymplhs.jpg?w=328&h=368


zitohpatris.jpg?w=442&h=477


karatzaf.jpg?w=357&h=348


spatalo-kratos.jpg?w=410&h=629


deh-mega1.jpg?w=510&h=578


ape-fasist.jpg?w=318&h=422


elvetia1.jpg?w=423&h=338


digginggap.jpg?w=510&h=414


love.jpg?w=419&h=600


agiatroika.jpg?w=510&h=759


1xronos.jpg?w=510&h=390


dino.jpg?w=306&h=511
earth.jpg?w=306&h=511
arab.jpg?w=306&h=511
25martiou2011.jpg?w=437&h=604
bhma_shit.jpg?w=510&h=446
karatzaprotestor.jpg?w=441&h=498
pseyths-poster1.jpg?w=510&h=768






Πηγή:

kinitro news

Προειδοποίηση πριν από λίγες ώρες προς την Ελλάδα από την Πρόεδρο της Αργεντινής Κ. Φερνάντεζ: «Το ΔΝΤ θα έχει άσχημο τέλος στην Ελλάδα»

Posted: 07 Oct 2011 10:36 PM PDT

Η πρόεδρος της Αργεντινής (παθούσας από το Δ.Ν.Τ.), Κριστίνα Φερνάντεζ Ντε Κίρχνερ, απηύθυνε προειδοποίηση πριν από λίγες ώρες προς την Ελλάδα, σχετικά με τα εξοντωτικά μέτρα λιτότητας τα οποία και δέχθηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου. «Αυτά τα άγρια μέτρα λιτότητας σίγουρα θα συναντήσουν αντίσταση. Θα τελειώσουν άσχημα στην Ελλάδα. Τα οικονομικά μέτρα που πήραν θα...

πυροδοτήσουν σφοδρές κοινωνικές αναταραχές, σαν αυτή που αντιμετώπισε η χώρα μας την περασμένη δεκαετία» δήλωσε η Φερνάντεζ. Χαρακτήρισε τις συνταγές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα ως «ταυτόσημες» με αυτές που εφαρμόστηκαν στην Αργεντινή το 2001, επισημαίνοντας τις ομοιότητες μεταξύ της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα και της οικονομικής και κοινωνικοπολιτικής κρίσης που «χτύπησε» την Αργεντινή 10 χρόνια πριν, προτού η χώρα κηρύξει στάση πληρωμών. Συνοπτικά ακολουθούν τα γεγονότα και οι χειρισμοί της χώρας, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κρίσης, και ο καθένας μπορεί να κάνει τη σύγκριση μεταξύ των καταστάσεων και των κοινών τόπων Ελλάδας και Αργεντινής. Η Αργεντινή στηριζόταν επί το πλείστον σε μια ισχυρή μεσαία τάξη, που αποτελούσε τη «ραχοκοκαλιά» της οικονομίας και της κοινωνίας της και η οποία σταδιακά εξοντώθηκε, δίνοντας τη θέση της σε ένα διεφθαρμένο, ολιγάριθμο, «κλειστό», οικονομικό – πολιτικό ελιτίστικο λόμπι. Το αποτέλεσμα; Μέσα σε μια δεκαετία πάνω από το 60% του πληθυσμού βρέθηκε να ζει κάτω από αυτό που χαρακτηρίζουμε ως «όριο της φτώχειας», με το ποσοστό των ανασφάλιστων εργαζομένων να ξεπερνάει το 50%. Το σενάριο που ακολούθησε είναι γνωστό και σε εμάς: διόγκωση ενός υπερβολικά «δυσκίνητου» δημόσιου τομέα, φοροδιαφυγή και διαφθορά. Η ίδια μορφή «καρκίνου» που μαστίζει την Ελλάδα σήμερα. Ο πληθωρισμός κάλπαζε ανεξέλεγκτα, οι τιμές αυξάνονταν ραγδαία μήνα με τον μήνα και οι πολίτες έβλεπαν το αργεντίνικο πέσο να κατρακυλά ασταμάτητα. Το αποτέλεσμα; Μέσα σε πέντε χρόνια (1993-1998), το χρέος της χώρας ανήλθε από το 29% στο 41% του ΑΕΠ, οι εξαγωγές προς την υπόλοιπη Νότια Αμερική (και δη τη Βραζιλία) εκμηδενίστηκαν, καθώς τα εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας ήταν ολοκληρωτικά μη ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές και φυσικά οι εισαγωγές «απογειώθηκαν». Η παραγωγική δραστηριότητα της χώρας «παρέλυσε» ολοκληρωτικά. Οι ανωτέρω παράγοντες οδήγησαν την Αργεντινή σε δανεισμούς από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές με επιτόκια ύψους 10,5% το 1998 και, στην προσπάθεια να αποφύγει τον «γκρεμό», η κυβέρνηση καταφεύγει στο ΔΝΤ, το οποίο χορηγεί δάνεια ύψους 7,2 δισ. και 39,7 δισ. το 1998 και το 2000 αντίστοιχα. Οι όροι
δανεισμού ήταν εξοντωτικοί: μείωση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και πάγωμα καταθέσεων. Το λεγόμενο «Debt Swap» (αύξηση της διάρκειας ομολόγων με νέους όρους και μεγαλύτερη διάρκεια), χάρισε στη χώρα λίγες εβδομάδες ζωής, καθώς οι διεθνείς αγορές δεν πείστηκαν για την αποτελεσματικότητα των χειρισμών της χώρας. Στα τέλη του 2001, η Αργεντινή φτάνει στο «σημείο μηδέν». Οι κοινωνικές αναταραχές αγγίζουν το απόλυτο σημείο ανάφλεξης και ξεσπούν όταν ο πρόεδρος Ντε Λα Ρούα, σε μια κίνηση απόγνωσης, απαγορεύει την ανάληψη μετρητών από τράπεζες, όταν το ποσό ξεπερνά τα 250 ευρώ. Σε κλίμα απόγνωσης εγκατέλειψε και το προεδρικό μέγαρο (με ελικόπτερο από την ταράτσα του), το οποίο είχε περικυκλώσει ο εξαγριωμένος όχλος. Νέος πρόεδρος – νέα πολιτική: Νέστορ Κίρχνερ. Προβαίνει σε άμεση στάση πληρωμών και γυρίζει την πλάτη στο χρέος της χώρας, μην αναγνωρίζοντάς το. Στο οικονομικό επιτελείο που συγκροτεί, δεν συμμετέχει ούτε ένας νεοφιλελεύθερος οικονομολόγος και απαιτεί από δανειστές και ΔΝΤ τη διαγραφή του χρέους. Ακατόρθωτο στη θεωρία. Στην πράξη, ύστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, το ΔΝΤ αναγκάζεται να συναινέσει στη ολοκληρωτική διαγραφή του 75% του χρέους της χώρας, καθώς και να δεχθεί την εξόφληση του υπόλοιπου 25% με προνομιακούς για την Αργεντινή όρους. Η Αργεντινή είχε συμφωνήσει να πληρώσει τους τόκους των ληξιπρόθεσμων δανείων, αλλά κατόπιν δεν τους αναγνώρισε. Η χώρα τώρα διανύει πορεία οικονομικής ανάπτυξης, με αργό και σταθερό ρυθμό, τη στιγμή που το ΔΝΤ αποτελεί «κόκκινο πανί» για την «κακοδιαχείριση» της κρίσης του 2001-02. Η πρόεδρος Φερνάντεζ – Ντε Κίρχνερ (σύζυγος του εκλιπόντος τέως προέδρου) μπορεί τώρα να μιλά για οικονομική ανεξαρτησία μακριά από την επίβλεψη του ΔΝΤ και να δηλώνει για το υπόλοιπο του χρέους: «Αποπληρωμή προς 34 σεντς το ένα δολάριο. Αν θέλετε…».

marketbeast

πηγη

kinitro news

Παγκόσμιος ξεσηκωμός ή εγκαθίδρυση της παγκόσμιας νέας τάξης;

Posted: 07 Oct 2011 10:34 PM PDT

Το κυρίως πιάτο που σας είχαμε αναφέρει πριν λίγες μέρες στο άρθρο εδώ έρχεται και θα είναι καταστροφικό! Εδω και αρκετές μέρες έχει ξεκινήσει ένα "παγκόσμιο κίνημα", βασισμένο στο Ισπανικό realdemocracy ya που έχει σαν σημαία του το Ήρθε ο καιρός να ενωθούμε για τις 15 Οκτωβρίου.Ήδη έχουν δηλώσει την συμμετοχή τους 308 πόλεις απο 40 χώρες παγκοσμίως.

Όπως δηλώνουν οι ίδιοι,προτρέπουν τον κόσμο να βγει παγκοσμίως στις πλατείες και να ξεσηκωθεί εναντίον του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και της οικονομικής ελιτ που εκμεταλεύεται τους λαούς. Δεν αμφισβητούμε τα κίνητρα, αλλα τον τρόπο επίτευξής τους.


Κάθε τέτοιου είδους δράση είναι βούτυρο στο ψωμί κάποιων για να προωθήσουν τα σχέδια τους και ποτε δεν έλυσε το πρόβλημα,αντίθετα έβαλε στο παρασκήνιο τις δράσεις που πραγματικά δίνουν λύσεις και όταν ξεφουσκώσει,αφήνει πίσω του το αίσθημα της απογοήτευσης.
Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί που μετά απο την παγκόσμια καταστροφή μας ζητάνε και την παγκόσμια αντιδρασή μας;
Ποιοι θέλουν να ενώσουν όλη την ανθρωπότητα ενάντια στα πολιτικά συστήματα για την επαναφορά της δήθεν δημοκρατίας;
Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να δημιουργήσουν το απόλυτο χάος σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και για ποιόν λόγο;
Τα έχουμε πεί πολλές φορές όμως οι περισσότεροι ακόμα δεν λένε να εννοήσουν το τί παίζεται πίσω απο τις πλάτες μας.
Μας χρησιμοποιούν!!!
Εμείς θα δώσουμε την αφορμή για όλα τα μέτρα που θέλουν να εφαρμόσουν!

Εμείς θα τους δώσουμε πάτημα ώστε να υλοποιησουν τα σατανικά τους σχέδια!
Εμείς θα βάλουμε την σφραγίδα στο να φέρουν την νέα τάξη με τον παγκόσμιο ηγέτη που θα μας βγάλει απ όλα τα αδιέξοδα!


Θέλετε Επανάσταση Έλληνες;
Θέλετε να διώξουμε την τρόικα και τους πολιτικούς που έχουν καταστρέψει την χώρα μας;
Θέλετε να εναντιωθούμε στην νέα εποχή που θέλουν να μας φέρουν;
Τότε δεν θα πρέπει να ταυτιστούμε με κάνενα παγκόσμιο κίνημα και να οργανωθούμε επιτέλους μόνοι μας ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
Δεν πρέπει να οδηγηθούμε για ακόμη μια φορά σαν πρόβατα στα δικά τους κινήματα και τερτίπια.
Ο καιρός πλησιάζει και θα πρέπει να πάρουμε τις τελικές αποφάσεις και γρήγορα,διαφορετικά θα τις πάρουν άλλοι για εμάς.
Γιατί λοιπόν να περιμένουμε τις 15 Οκτωβρίου για να "ξυπνήσουμε";
Γιατί πάντα βγαίνουμε στους δρόμους μόνο, όταν μας το ζητούν τα παγκόσμια κινήματα;
Γιατί όταν Ελληνικά κινήματα κάνουν προσπάθειες δεν τους δίνει σημασία κανείς;

ΤΟΣΟ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ;
Δεν είμαστε άξιοι πλέον να κάνουμε τίποτα ως Έλληνες;
Σε ολόκληρη την ιστορία μας ΠΑΝΤΑ μόνοι μας αντιμετωπίζαμε όλες τις μάχες και ΠΑΝΤΑ βγαίναμε νικητές!
Τωρα λοιπόν γιατί να μην δώσουμε ακόμη μια μάχη μόνοι μας και ενωμένοι όπου μπορούμε να βγούμε νικητές και περιμένουμε κινήματα απο το εξωτερικό, όπου θα είναι και οι καθοδηγητές μας;
Αλήθεια, τυχαίο είναι ότι και αυτό το κίνημα δημιουργήθηκε στην Ισπανία όπως και το κίνημα των αγανακτισμένων;
Δεν νομίζω!!!

"ΕΞΕΓΕΡΘΕΙΤΕ, ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΤΕ! ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΤΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ",ΕΛΕΓΕ Ο ΣΤΕΦΑΝ ΕΣΕΛ, Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ"!

Τωρα το λένε ποιο κομψά:
Ήρθε ο καιρός να ενωθούμε... θα συναντηθούμε στους δρόμους για να ξεκινήσουμε την παγκόσμια αλλαγή που όλοι θέλουμε!
Τους διαβεβαιώνουμε λοιπόν απο τώρα ότι σίγουρα θα την φέρουν την παγκόσμια αλλαγή που επιζητούν, αλλά δεν θα έχει καμία σχέση έτσι όπως την φαντάζονται!
Αντιθέτως θα έρθουν πόλεμοι,σεισμοί-καταποντισμοί,πείνα,φτώχεια και εννοείται ο "Μεσσίας" της ανθρώπητας!!!
Έλληνες γρηγορείτε, ενωθείτε και αφυπνιστείτε, διότι έρχονται πολύ δύσκολοι καιροί και θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη μάχη για να βγούμε νικητές.
Δεν ταυτιζόμαστε με κανένα παγκόσμιο κίνημα και ΑΠΕΧΟΥΜΕ στις 15 Οκτωβρίου απο όλες τις πλατείες ως ενδειξη ανεξαρτησίας απο το παγκόσμιο αυτό κίνημα!
Έστω και τώρα να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις όπου θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα!
Κάλλιο αργά παρά ποτέ!!!!
Υ.Γ.: Τυχαίο ότι η ΕΛ.ΑΣ. μπήκε σε ύψιστη επιφυλακή περιμένοντας προβοκάτσια τις επόμενες ημέρες;
Τυχαίο ότι οι anonymous έστειλαν μήνυμα στους Άγγλους για επανάσταση στις 15/10/2011;
Τυχαίο επίσης είναι ότι οι anonymous στις 5/11/2011 θα ρίξουν το facebook;
Tυχαίο και ότι οι ημερομηνίες μας βγάζουν 11;
Εσείς αποφασίζετε!!!

Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε το κανάλι όπου ανεξάρτητοι δημοσιογραφοι σε όλον τον κόσμο θα καλύπτουν την παγκόσμια εξέγερση!!!

http://www.livestream.com/globalrevolution

Mιλάμε για καλά οργανωμένα πράγματα..
http://www.filoumenos.com

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.


Πηγή:from Κατοχικά Νέα

kinitro news

“Η Ελλάδα μπορεί να προκαλέσει το απόλυτο χάος”

Posted: 07 Oct 2011 10:31 PM PDT

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSI7mhcWGuz5in6RYh3n-mBtF0hbgD3dRwXuw3WbvtELUK8OTScow
Του FLOYD NORRIS
Η Ελλάδα θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση σήμερα αν δεν είχε ενταχθεί στο ευρώ, ή αν την έδιωχναν το 2004, τότε που παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα για τα οικονομικά της στοιχεία, προκειμένου να ενταχθεί. Σε καλύτερη θέση θα ήταν και η Ευρώπη. Οπότε, γιατί δεν φεύγει τώρα;
Η απάντηση είναι ότι δεν προβλέπεται. Αν μπεις στο ευρώ, δεν βγαίνεις. Δεν υπάρχει διαφυγή.
Υπάρχει όμως τρόπος. Μπορεί να προκαλούσε κάποια αναστάτωση, ή ακόμη και καταστροφή, αλλά κανένας δεν θα πίεζε με το ζόρι την Αθήνα να παραμείνει.
Αν η Ελλάδα ακολουθούσε το παράδειγμα της Αργεντινής, θα μπορούσε απλά να μετατρέψει το χρέος της από ευρώ σε δραχμές, με την παλιά ισοτιμία 340.75/1€. Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και με τα ευρώ που ήδη κυκλοφορούν. Έτσι, αν κάποιος είχε ένα εκατομμύριο ευρώ σε ελληνικά ομόλογα, αυτά θα μετατρέπονταν σε 340.75 εκατ. δραχμές.
Βέβαια, αν γίνει κάτι τέτοιο, η δραχμή θα άξιζε πολύ λιγότερα, ίσως 1.000 δρχ ανά ευρώ. Έτσι, οι κάτοχοι ομολόγων θα έχαναν τα 2/3 της αξίας τους. Και μπορεί η Ελλάδα να τα κατάφερνε, η υπόλοιπη όμως Ευρώπη θα καταστρέφονταν.
Το 2002, το πέσο της Αργεντινής ήταν συνδεδεμένο με το δολάριο με ισοτιμία 1/1. Υπήρχε και μια επιτροπή που διασφάλιζε το απαραβίαστο αυτής της ισοτιμίας, και το σύστημα λειτούργησε για μια δεκαετία. Ο πληθωρισμός όμως της Αργεντινής ξεπέρασε αυτόν της Αμερικής, με αποτέλεσμα το πέσο να υπερτιμηθεί.
Το 2002, μια νέα κυβέρνηση αποσύνδεσε το πέσο από το δολάριο, και προχώρησε ακόμη πιο πέρα. Κήρυξε πτώχευση, και ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν το ίδιο. Αν είχες ένα δολάριο κατατεθειμένο σε τράπεζα της χώρας, αυτό μετατράπηκε σε πέσο, με αξία 30 σεντς στο δολάριο. Και αυτό άσχετα με το ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης της τράπεζας. Αν δηλαδή ήθελες να αποσύρεις τα δολάρια σου από την Citibank του Buenos Aires, την πάτησες….
Αμέσως, η Αργεντινή αποκλείσθηκε από τις διεθνείς χρηματαγορές. Οι εισαγωγές κατέρρευσαν, και η χώρα μπήκε σε μια βαθιά, πλην όμως σχετικά σύντομη, ύφεση. Το πέσο έχασε τα 2/3 της αξίας του μέσα σε λίγους μήνες. Όποιος ανέπνεε, έκανε αγωγή εναντίον της Αργεντινής!
Όπως όμως συνήθως συμβαίνει, η υποτίμηση πέτυχε. Οι εξαγωγές άρχισαν να γίνονται ανταγωνιστικές, και η οικονομία ανέκαμψε. Υπάρχουν ακόμη διεθνείς δικαστικές αποφάσεις για αποζημιώσεις, που εκκρεμούν εναντίον της χώρας, αλλά όταν μιλάμε για κυρίαρχα κράτη, αυτές δεν είναι εύκολο να εφαρμοστούν. Τα διπλωματικά περιουσιακά στοιχεία δεν μπορούν να κατασχεθούν. Κανένας δεν μπορεί να αρπάξει την πρεσβεία της Αργεντινής στην Ουάσιγκτον, και τα κεφάλαια της μπορούν να φυλάσσονται στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών της Ελβετίας, η οποία και δεν επιτρέπει τη κατάσχεσή τους.
Η απόφαση της Αργεντινής να καταργήσει τα ιδιωτικά συμβόλαια, αποτέλεσε κρίσιμο σημείο του όλου πακέτου. Οι τράπεζες είχαν πολλά δάνεια σε δολάρια, τα οποία αν θα έπρεπε να ξοφλήσουν με το υποτιμημένο πέσο, θα προκαλούνταν ανεξέλεγκτες χρεοκοπίες, και η χώρα θα έμενε χωρίς τραπεζικό σύστημα.
Το παράδειγμα της Αργεντινής μπορεί να μην ακούγεται ελκυστικό, αλλά σίγουρα είναι καλύτερο από την ατέρμονη εναλλαγή λιτότητας, απεργιών, χαμένων δημοσιονομικών στόχων, κλπ. που αφήνουν την ελληνική οικονομία σε μια μόνιμη κατάσταση ύφεσης. Έτσι, για την Ελλάδα, η περίπτωση της Αργεντινής μπορεί όντως να είναι προτιμότερη.
Υπάρχουν βέβαια και κάποιες σημαντικές διαφορές. Η Αργεντινή διέθετε δικό της νόμισμα σε κυκλοφορία. Η Ελλάδα όχι. Το να αρχίσει να τυπώνει δραχμές, θα ήταν μια πραγματική πρόκληση.
Η ανταλλαγή στα ομόλογα, θα ήταν νόμιμη; Για μερικά όχι. Τα βρετανικά δικαστήρια θα ετυμηγορούσαν εναντίον της Ελλάδας, αλλά μετά θα άρχιζαν να ψάχνουν για περιουσιακά της στοιχεία. Βέβαια, τα βρετανικά δικαστήρια θα είχαν δικαιοδοσία μόνο επί λίγων ομολόγων που θα είχαν εκδοθεί με τον βρετανικό νόμο. Τα περισσότερα έχουν εκδοθεί με ισχύ ελληνικής νομοθεσίας, οπότε η Ελλάδα θα μπορούσε απλά να αλλάξει τον νόμο της, νομιμοποιώντας τις ανταλλαγές. Ούτως ή άλλως, τα ελληνικά ομόλογα ανταλλάσσονται σήμερα με 40% μείωση της αξίας τους, οπότε δεν θα ήταν πολύ πιο σημαντική η οποιαδήποτε πτώση της αξίας τους, με δεδομένο το ότι οι πιστωτές θα πίστευαν ότι θα αποζημιωθούν, έστω με δραχμές.
Η Ελλάδα θα αναγκάζονταν ξαφνικά να λειτουργήσει με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, ή να δανειστεί από τους πολίτες της, των οποίων οι καταθέσεις θα έχαναν μεγάλο μέρος της αξίας τους.
Για να πετύχει κάτι τέτοιο η Ελλάδα, θα έπρεπε να το κάνει στη διάρκεια κάποιου Σαββατοκύριακου, χωρίς καμία διαρροή. Αν ο κόσμος καταλάβαινε τι γίνεται, θα έσπευδε να αποσύρει τις καταθέσεις του.
Στην Αργεντινή δεν υπήρξαν συνέπειες. Αν όμως γίνει κάτι τέτοιο στην Ευρώπη, οι επιπτώσεις θα ήταν εκρηκτικές. Θα σημειώνονταν bank runs στις περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης. Και αν μπορεί να το κάνει η Ελλάδα, γιατί όχι και η Πορτογαλία, η Ισπανία, ή και η Ιταλία;
Αν λοιπόν γίνει κάτι τέτοιο, τεράστια κεφάλαια θα εισέρεαν στις γερμανικές τράπεζες. Οι οποίες όμως μπορεί και να έχαναν, αν το παράδειγμα της Ελλάδας το ακολουθούσαν και άλλες χώρες. Το να χρωστάς ευρώ στους καταθέτες σου, και να εισπράττεις δραχμές, λιρέτες, και εσκούδος από τους οφειλέτες σου, είναι ένας σίγουρος τρόπος για να χάσεις λεφτά, αν είσαι τράπεζα.
Το γεγονός ότι το σήμερα το χρήμα είναι ψηφιακό δεν βοηθά την κατάσταση. Τα περισσότερα χρήματα βρίσκονται κατατεθειμένα σε τράπεζες, από τις οποίες μπορούν να μεταφερθούν στιγμιαία, οπουδήποτε στον κόσμο, όλο το 24ωρο. Οι συνοριακοί έλεγχοι δεν φέρνουν πια αποτέλεσμα.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται και ξανασυναντώνται, δηλώνουν αποφασισμένοι να αποτρέψουν την κρίση, αλλά μοιάζουν ανήμποροι να κάνουν το οτιδήποτε. Ήδη, η περίφημη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, θεωρείται ξεπερασμένη. Η κατάσταση της Ελλάδας όλο και επιδεινώνεται. Οι στόχοι του προϋπολογισμού έχουν χαθεί. Κάποιοι πολιτικοί θέλουν τις τράπεζες να υποστούν μεγαλύτερες απώλειες από όσες προέβλεπε η συμφωνία της 21/8, αλλά οι τραπεζικές ρυθμιστικές αρχές ανησυχούν για τα αποτελέσματα κάτι τέτοιου.
Σε επίπεδο εξαγωγών, η Ελλάδα παραμένει απελπιστικά μη ανταγωνιστική, και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο αξιόπιστο σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας της. Έτσι, η ΕΕ χρησιμοποιεί την απειλή της παρακράτησης της δόσης βοήθειας, με σκοπό να πετύχει ακόμη περισσότερη λιτότητα από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης.
Οι πολίτες αντιδρούν, σαν να μην υπάρχει ανάγκη για λιτότητα, απεργώντας και διαδηλώνοντας. Ακόμη και οι εφοριακοί απήργησαν, φοβούμενοι μην απολυθούν. Στην πραγματικότητα, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο εθνικό συλλογικό πνεύμα για θυσίες, προκειμένου να σωθεί η χώρα.
Έτσι, το μήνυμα που μοιάζει να πηγάζει από την σημερινή Ελλάδα είναι: «Είμαι μικρή. Έχω υποφέρει. Μπορείτε να με σώσετε. Και αν δεν το κάνετε, μπορώ να σας προκαλέσω το απόλυτο χάος».
Και τελικά, οι Έλληνες μπορεί να έχουν και δίκιο.
N.Y. Times

Πηγή:antinews

kinitro news

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές