Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

kinitro news


kinitro news


ΘΡΥΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ...ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΕΤΕ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ 2-1 *BINTEO*

Posted: 18 Sep 2011 12:52 PM PDT



Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάμψει την ψυχωμένη, Ξάνθη και να πάρει το πρώτο του τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα (2-1) με δύο γκολ σε οχτώ λεπτά (86' και 94').

Στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων απέναντι στην μαχητική Ξάνθη, όμως χάρη σε δύο γκολ στο τέλος του αγώνα κατάφερε να πάρει το τρίποντο.

Με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να πάρει τα ηνία του αγώνα ξεκίνησε το παιχνίδι. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις στο 6' ο εξαιρετικός, Βιβιάνι, αισθάνθηκε για πρώτη φορά ν' απειλείται. Στη συνέχεια, όμως, οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης αφού βρήκαν τα... πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, ανέβασαν ρυθμούς και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να παίξουν την κόντρα επίθεση. Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες, στο 14' ο Μαρσελίνιο βγήκε, μετά από μακρινή μπαλιά, στην αριστερή πλευρά, όπως αναπτυσσόταν η Ξάνθη και με ένα εξαιρετικό σουτ από πολύ πλάγια έστειλε την μπάλα στην αντίθετη πλευρά του Κοστάντσο (0-1).

Στη συνέχεια άμεσα προσπάθησε ν' απαντήσει ο Ολυμπιακός, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να δώσει εκ νέου χώρους στην ακριτική ομάδα, η οποία προσπαθούσε, όπως και στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, να φτάσει στα καρέ του Ολυμπιακού με αντεπιθέσεις.

Δεν είχαν τύχη, οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Ερνέστο Βαλβέρδε να πετύχουν κάποιο γκολ είτε με κάθετες πάσες, είτε με σέντρες, από τις δύο πλευρές, καθώς οι αμυντικοί της Ξάνθης απομάκρυναν σε κάθε περίπτωση.

Στην πίεση των πρωταθλητών, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη αντιστάθηκε εξαιρετικά οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις έδειχναν να μην μπορούν καν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για κάποιο τέρμα.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού από το 43' μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, πάντως, έπιασαν ένα τρελό ρυθμό, όμως η τύχη δεν τους έκανε το χατίρι και έτσι το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τα μάτριξ του γηπέδου Καραϊσκάκη να δείχνουν 0-1.

Για τον Ολυμπιακό το δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε καλά, αφού έξι λεπτά μετά την έναρξη του η Ξάνθη σε μια αντεπίθεση κατάφερε να βγάλει τρεις παίκτες εναντίον ενός, αλλά ο Σουάνης δεν κατάφερε να νικήσει από θέση τετ α τετ τον Κοστάντσο. Στο 56' ο Βαλβέρδε έριξε στη «μάχη» τους Μοντέστο και Πάντελιτς (στις θέσεις των Τοροσίδη και Αμπντούν). Με τον Σέρβο φορ στην κορυφή της επίθεσης και τον Τζεμπούρ από πίσω του (ο Φουστέρ κάλυψε την αριστερή πλευρά), ο Ολυμπιακός έγινε σαφώς πιο επιθετικός και ξεκίνησε να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για το γκολ της ισοφάρισης.

Άργησε να καρποφορήσει η υπεροχή του Ολυμπιακού, καθώς το γκολ της ισοφάρισης επιτεύχθηκε από τον Μάρκο Πάντελιτς στο 86'. Προηγουμένως και συγκεκριμένα στο 73' ο αρνητικός, κατά τα άλλα, Βοσκάκης ακύρωσε σωστά το γκολ του Μιραλάς, αφού ο Βέλγος βρισκόταν σε θέση οφ σαίντ.

Το παιχνίδι έγινε... ροντέο στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ενώ ο Μιραλάς έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν από περίπου τρία μέτρα και εντελώς αμαρκάριστος έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Βιβιάνι.

Εκείνη την ώρα το παιχνίδι φαινόταν χαμένο, όμως ο Τζιμπούρ, σαν από μηχανής Θεός στο 94' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ξάνθης και χάρισε το τρίποντο στον Ολυμπιακό (2-1).

Οι συνθέσεις των ομάδων

Oλυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Τοροσίδης (57' Μοδέστο), Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Αμπντούν (57' Πάντελιτς), Μιραλάς, Φουστέρ, Τζιμπούρ.

Skoda Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Κομεσίδης, Βάλλας, Ντάνι, Βασιλακάκη, Σουάνης, Μαρσελίνιο, Πόι, Καζάκης (55' Ντίκα).



Πηγή:from ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

guesswork-world


145.360 οι κάτοικοι της Κορινθίας

Posted: 18 Sep 2011 10:08 AM PDT

145.360 οι κάτοικοι της Κορινθίας:
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή διενήργησε την Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2011 κατά το χρονικό διάστημα από 10 έως και 24 Μαΐου 2011 και ανακοινώνει τα προσωρινά αποτελέσματα που αφορούν στο Μόνιμο Πληθυσμό της Χώρας. Στο σύνολο της χώρας απεγράφησαν 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων 5.303.690 άνδρες (49,2%) και 5.484.000 γυναίκες (50,8%). Τα οριστικά αποτελέσματα για το μόνιμο πληθυσμό, σε επίπεδο οικισμού, θα είναι διαθέσιμα το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Στην Πελοπόννησο έχουμε 589.980 κατοίκους, εκ των οποίων 294.910 είναι άνδρες και 287.070 γυναίκες, ενώ ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο ζουν 37,57 κάτοικοι. Όσον αφορά στην Κορινθία, έχουμε πληθυσμό 145.360 και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος νομός πληθυσμιακά μετά το νομό Μεσσηνίας. Στην Κορινθία έχουμε 72.939 άνδρες και 72.430 γυναίκες –κατά 500 λιγότερες από τους άνδρες-, ενώ ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο ζουν 63,48 κάτοικοι.


Πηγή:

kinitro news


Posted: 18 Sep 2011 09:59 AM PDT


Όπως αναφέρουν οι κάτωθι ιστοσελίδες, για τη σημερινή αναμέτρηση της Super League, Ολυμπιακός - Skoda Ξάνθη (20:30 NOVA), θα υπάρχει live streaming, από τις κάτωθι ιστοσελίδες που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο :







http://www.vipbox.tv/watch/7514/1/olympiakos-piraeus-vs-xanthi-skoda.html


http://www.vipbox.tv/watch/7592/1/olympiakos-pireus-vs-skoda-xanthi.html
Πηγή:Ολυμπιακός

kinitro news


Mπλα, μπλα, μπλα..

Posted: 18 Sep 2011 09:45 AM PDT

Mπλα, μπλα, μπλα..:
Απο την συνέντευξη Σαμαρά στην ΔΕΘ, κρατήσαμε επιγραμματικά τους ακόλουθους τίτλους. "Θα σκοτώσουμε τη σπατάλη", "Ζητούμε επαναδιαπραγμάτευση και επανεκκίνηση της οικονομίας", "Λέμε -Όχι- σε απολύσεις". Μπλα, μπλα, μπλα.. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν πήρε ακόμα το μήνυμα. Θα του το πούμε εμείς λοιπόν. Απο ευχολόγια χορτάσαμε κ. Σαμαρά. Τα ίδια έλεγε και ο Παπανδρέου στις ομιλίες του, πριν....

βγει κυβέρνηση. Της ίδιας σχολής είστε και εσείς. Ο δρόμος που φαντάζεστε στην Νέα Δημοκρατία, είναι πέρα για πέρα φανταστικός. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει και εσείς αρνείστε να το παραδεχθείτε! Το μόνο όνειρο της αντιπολίτευσης είναι πως θα γίνει κυβέρνηση. Μόλις τα καταφέρει, βάζει όλα τα "Θα" στο συρτάρι. Εμείς περιμέναμε να ακούσουμε απο εσάς μια συγνώμη. Και η ΝΔ έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Δεν φταίει μόνο το ΠΑΣΟΚ για την σημερινή κατάσταση της χωρας. Απο υποσχέσεις χορτάσαμε, ο λαός θέλει επιτέλους να δει πράξεις..



Πηγή:
badboy.gr

kinitro news


Αλβανοί έσκισαν τη σημαία στην πλατεία του χωριού – Ανάστατο το Νιοχώρι Ηλείας!!

Posted: 18 Sep 2011 09:38 AM PDT


Τρεις υπηκόους Αλβανίας κατήγγειλε πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νεοχωρίου Κυλλήνης, ως τους δράστες βεβήλωσης του εθνικού μας συμβόλου στην πλατεία του χωριού.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Λεχαινών από τον πρόεδρο του χωριού Νίκο Ψυχογιό, με βάση μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, στις 4,30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, τρία άτομα υπήκοοι Αλβανίας, κατέβασαν την …

Ελληνική σημαία από τον ιστό στην πλατεία του Νεοχωρίου.

Οι τρεις δράστες – εκ των οποίων οι δύο είναι γνωστοί με τα μικρά τους ονόματα – εν χορώ έσκισαν τη σημεία και την πέταξαν στο σημείο. Οι αυτόπτες μάρτυρες ειδοποίησαν αμέσως τον πρόεδρο του χωριού που μάζεψε τη σημαία, όπως βλέπεται και στις φωτογραφίες.

Στο χωριό επικρατεί αναβρασμός μετά, ενώ οι δράστες αναζητούνται. Σύμφωνα με τα καταγγελόμενα ο ένας διαμένει στο χωριό και ο άλλος στο Βρανά, ενώ για τον τρίτο δεν υπάρχουν στοιχεία.


Πηγή:
neohorikillinis.blogspot.com

guesswork-world


Έκτακτο ειδικό τέλος στα Blogs

Posted: 18 Sep 2011 09:21 AM PDT

Ανάστατη είναι η μπλογκόσφαιρα από την ανακοίνωση του υπουργού οικονομικών κ. Β. Βενιζέλου ότι θα επιβληθεί έκτακτο ειδικό τέλος στο σχολιασμό των ιστολογίων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, για κάθε σχόλιο σε ιστολόγιο, ο σχολιαστής θα πληρώνει τέλος ίσο με τρία λεπτά του ευρώ (0,03 ευρώ). Το μέτρο πρόκειται να εφαρμοστεί αναδρομικά, από...

1ης Σεπτεμβρίου 2011.

Ύστερα από τον σάλο που ξεσηκώθηκε, ο υπουργός αναγκάστηκε να δώσει διευκρινίσεις: Το τέλος θα το πληρώνουν όσοι σχολιάζουν με χρηστώνυμο (user name, για να καταλαβαινόμαστε) -οι ανώνυμοι προς το παρόν εξαιρούνται. Θα καταβάλλεται κάθε μήνα, μαζί με τον λογαριασμό στον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου. Εάν ο χρήστης αρνηθεί να πληρώσει, ο πάροχος θα του κόβει τη σύνδεση με το Διαδίκτυο. Η ταυτοποίηση των χρηστωνύμων θα γίνεται με ευθύνη των παρόχων.

Δώδεκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας, ζητώντας να εξαιρεθούν από το τέλος οι ιστολόγοι, οι οποίοι εκ των πραγμάτων είναι αναγκασμένοι να κάνουν πολύ περισσότερα σχόλια καθώς πρέπει να απαντούν σε κάθε σχολιογράφο χωριστά. Ο κ. Βενιζέλος έκανε δεκτό το αίτημα, αλλά διευκρίνισε ότι οι ιστολόγοι θα απαλλάσσονται από το τέλος μόνο όταν κάνουν σχόλια στο δικό τους ιστολόγιο. Όταν σχολιάζουν σε ξένο ιστολόγιο, θα πληρώνουν κανονικά, όπως όλοι οι χρήστες. Άδικο χαρακτήρισε το μέτρο η κ. Μπακογιάννη, διότι, όπως τόνισε, το ίδιο πληρώνει ένα μονολεκτικό σχόλιο με ένα σχόλιο που πιάνει είκοσι-τριάντα ή και περισσότερες αράδες, τα κοινώς λεγόμενα "σεντόνια". Ο υπουργός συμφώνησε καταρχήν, αλλά είπε ότι τεχνικά είναι δύσκολο να γίνει διαφοροποίηση των σχολίων αυτή τη στιγμή. Ίσως αργότερα.

Άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τόνισαν ότι τα 3 λεπτά του ευρώ είναι πολλά, και ότι έπρεπε να επιβληθεί τέλος 2 λεπτών -όπως λέμε just my two cents, σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης. Ο κ. Βενιζέλος παραδέχτηκε ότι αυτή ήταν η αρχική σκέψη, και η αιτιολογική βάση του μέτρου' επειδή όμως η τρύπα στον προϋπολογισμό μεγάλωσε, λόγω των εντελώς απροσδόκητων 24.000 προσλήψεων που έγιναν, ποιος ξέρει από ποιον, αναγκαστήκαμε, είπε ο κ. υπουργός, "να κάνουμε ένα μεγάλο ντου και να σας κάνουμε τα δύο τρία".

Η Νέα Δημοκρατία κατήγγειλε την προχειρότητα του μέτρου, επισημαίνοντας ότι μια σειρά πρακτικά ζητήματα δεν έχουν λυθεί, όπως π.χ. τι θα γίνει με τους σχολιαστές που γράφουν από το εξωτερικό, ή πώς θα καταπολεμηθεί η εισφοροδιαφυγή όσων ενοποιούν πολλά διαφορετικά σχόλια σε ένα μεγάλο. Και γιατί όχι τέλος στα σχόλια του Φέισμπουκ; επισήμανε ο κ. Καρατζαφέρης. Ο κ. υπουργός παραδέχτηκε ότι υπάρχει αυτή η σκέψη αλλά προς το παρόν υπάρχουν πολλές τεχνικές δυσκολίες για την επιβολή φόρου και στο Φέισμπουκ.

Ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον υπουργό γιατί αποκαλεί "έκτακτο" το τέλος σχολιασμού, εφόσον, όπως όλα δείχνουν, θα διαρκέσει επ' αόριστον, θα είναι δηλαδή μόνιμο. "Μα και το τέλος στα ακίνητα, έκτακτο το είπαμε" απάντησε ο κ. Βενιζέλος.

Πηγή:http://patrinaki.blogspot.com/

kinitro news


Απόλυση 100.000 υπαλλήλων και μείωση συντάξεων

Posted: 18 Sep 2011 07:27 AM PDT

Ακόμα μια μαρτυρική Κυριακή για τον ελληνικό λαό. Μέτρα σοκ ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση. Η τρόικα απαιτεί εδώ και τώρα απολύσεις, μείωση συντάξεων και ακόμα πιο χαμηλούς μισθούς στο δημόσιο. Ποια ακόμα σκληρά μέτρα θα συζητηθούν στην έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη
Την ώρα που οι αντιδράσεις για το χαράτσι στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ δεν έχει κοπάσει η κυβέρνηση συζητά σε έκτακτη σύσκεψη τη λήψη νέων δυσβάστακτων μέτρων.
Μετά την ακύρωση του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και το πολύ βαρύ κλίμα που επικρατεί για την Ελλάδα στην Ευρώπη, αναμένεται να ανακοινωθούν περικοπές χωρίς προηγούμενο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα απαιτεί, την απόλυση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων και τη θέσπιση νέου μισθολογίου, που θα προβλέπει ακόμα πιο χαμηλές αποδοχές.
Για να εκταμιευθεί η 6η δόση του δανείου, η κυβέρνηση θα πρέπει να δεσμευτεί για:
*Απόλυση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το 2015. Ζητείται λύση συμβάσεων και κατάργηση θέσεων από τη Δευτέρα.

*Παράλληλα θα ενταθεί η εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας με ένταξη 50.000 υπαλλήλων (ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, Οργανισμός Νεότητας, ΕΟΜΜΕΧ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΘΕΜΙΣ και ΕΡΤ). Εντός της εβδομάδας θα λάβουν ειδοποίηση. Μέχρι τον Δεκέμβριο θα κλείσουν άλλοι 65 οργανισμοί.

*Νέο μισθολόγιο με περικοπές στο δημόσιο. Θα τεθεί σε ισχύ από 1η Οκτωβρίου και δεν θα εξαιρείται κανένας υπάλληλος.
*Μείωση συντάξεων σε ΟΓΑ, ΝΑΤ και ΟΤΕ
Στο τραπέζι της κυβερνητικής σύσκεψης αναμένεται να συζητηθούν επίσης τα εξής μέτρα:
*Ακύρωση όλων των προσλήψεων που πραγματοποιήθηκαν το 2010 και το 2011.
*Νέα αύξηση έμμεσων φόρων σε ποτά, τσιγάρα, καύσιμα, καθώς και αύξηση του φόρου στα είδη πολυτελείας.
*Νέα μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό.
*Περικοπές στα προνοιακά επιδόματα.
*Περισσότερες καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών του δημοσίου.
Δραματική κυβερνητική σύσκεψη
Σε εξέλιξη βρίσκεται συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, για να εκτιμηθούν οι οικονομικές εξελίξεις μετά τη πρόσφατη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών στο Βρότσλαβ της Πολωνίας.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος νωρίτερα είχε σύσκεψη με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο.
Θα ακολουθήσει συνάντηση Βενιζέλου-Παπανδρέου και στη συνέχεια η κυβερνητική σύσκεψη, όπου ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ενημερώσει για την κρισιμότητα της κατάστασης και το τελεσίγραφο των εταίρων μας που μπορεί να περιγραφεί ως εξής: "Ή εφαρμόζετε τα μέτρα ή δεν παίρνετε την 6η δόση".


Πηγή:news247

kinitro news


Η Νέα Ελλάδα εγκαλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Posted: 18 Sep 2011 07:14 AM PDT


Ανεπίτρεπτη ανοχή που εγγίζει τα όρια της συνενοχής ενός εθνικού εγκλήματος!

Αίσθηση έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες οι αποκαλύψεις που αφορούν την στημένη είσοδο του ΔΝΤ στην χώρας μας. Έγκλημα που θα πρέπει να τιμωρηθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη με τις μέγιστες ποινές. Όσοι συμμετείχαν στην διαστρέβλωση των οικονομικών στοιχείων της Ελλάδας, θα πρέπει να γνωρίσουν παραδειγματικές ποινές λόγω της ανηκέστου βλάβης που προξένησαν ηθικά, εθνικά και οικονομικά στην πατρίδα μας.

Η Νέα Ελλάδα απαιτεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τερματίσει άμεσα αυτή την αισχρή κυβέρνηση, να ζητήσει την άμεση σύλληψη των εμπλεκομένων ανεξαρτήτου θέσεως και παραβλέποντας πως είναι πολιτικά πρόσωπα να ζητήσει την άμεση προφυλάκισή τους και αμέσως μετά να προκηρύξει εκλογές.

Δεν είναι δυνατόν η χώρα και οι πολίτες της να πληρώνουν κλεμμένα και δεν είναι δυνατόν να βιώνουν την εξαθλίωση επειδή κάποιοι αποφάσισαν να μεθοδεύσουν το ξεπούλημα των πάντων, στο όνομα ενός υποτιθέμενου χρέους.

Εάν ακόμη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν προχωρήσει άμεσα σε αυτά που το καθήκον και ο όρκος που έδωσε του επιβάλλουν, τότε θα πρέπει να θεωρεί εαυτόν συμμέτοχο ενός εθνικού εγκλήματος και εθνικής προδοσίας και θα αντιμετωπισθεί καταλλήλως τόσο ο ίδιος όσο και η μνήμη του στο μέλλον.

Η Νέα Ελλάδα θα καταθέσει εγγράφως την απαίτησή της -που είναι και απαίτηση όλων των Ελλήνων- στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, ο οποίος είναι ο μοναδικός πλέον που μπορεί να εκκινήσει μία νέα πορεία της πατρίδας μας προς το καλύτερο.

Και αυτή είναι μόνο η πρώτη ενέργεια που θα υλοποιήσουμε, ενώ έπεται συνέχεια που θα καθήσει τους εγκληματίες στο σκαμνί...

Η Νέα Ελλάδα δεν θα επιτρέψει να υπάρξουν άλλα εγκλήματα σε βάρος της πατρίδας μας.


Πηγή:

kinitro news


«Τρομακτική» η αύξηση της ανεργίας στο Κιάτο

Posted: 18 Sep 2011 04:38 AM PDT

Ιδιαιτέρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία του Εργατικού Κέντρου Κιάτου σχετικά με την αύξηση της ανεργίας στην περιοχή. Με την ιδιότητα του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου, ο κ. Ν. Καραββάς αναφέρθηκε στην τρομακτική αύξηση του ποσοστού των ανέργων στην περιοχή, επισημαίνοντας πως με βεβαιότητα πλέον ξεπερνά το 20%! Ο ίδιος κατήγγειλε την ύπαρξη αρκετών κερδοφόρων επιχειρήσεων που εκμεταλλεύονται εργαζομένους με πρόσχημα την κρίση και επεσήμανε ότι θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι. Ο ίδιος εκτιμά ότι το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται σε 151 ΔΕΚΟ της χώρας ισούται με απόλυση, μιλώντας και ως Πρόεδρος των Ταχυδρομικών Υπαλλήλων της Κορινθίας, καθώς θα ενταχθούν σε αυτό κατά προτεραιότητα άτομα κοντά στην συντάξιμη ηλικία ή άτομα μεσαίας ή βασικής εκπαίδευσης που δεν θα απορροφηθούν εύκολα είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα οδηγούμενα με αυτόν τον τρόπο αναπόφευκτα στην ανεργία. Ο κ. Καραββάς τόνισε ότι το μέτρο πλήττει και τον συνδικαλισμό στον δημόσιο τομέα καθιστώντας δύσκολη την δυναμική απάντηση σε αυτό από το μαζικό κίνημα…

Μεγαλύτερο το πρόβλημα στην Κορινθία λόγω έλλειψης ΒΙ.ΠΕ.

Το πρόβλημα της ανεργίας και τη μη εγκατάστασης νέων επιχειρήσεων, παρά το γεγονός ότι είμαστε πολύ κοντά στην Αττική, είναι μεγαλύτερο στην Κορινθία επεσήμανε ο κ. Καραββάς, αφού ακόμα και τώρα με τις δύσκολες συγκυρίες που υπάρχουν, δεν έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μία Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) για την προσέλκυση επιχειρήσεων και τη μείωση του μεγάλου βραχνά της ανεργίας που ολοένα αυξάνεται…

Μοναδική διέξοδος η αγροτική παραγωγή

Λόγω του κλίματος και των μεγάλων εκτάσεων, αλλά και της μεγάλης εμπειρίας που υπάρχει σε όλο το νομό, μοναδική ελπίδα ανάκαμψης μπορεί να αποτελέσει η αύξηση της αγροτικής παραγωγής (συμπεριλαμβανομένης και της κτηνοτροφίας) ώστε να αυξηθούν τα πρωτογενή προϊόντα, να ανέβει η παραγωγή και παράλληλα να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας. Αυτό βέβαια μπορεί να γίνει με τα ανάλογα κίνητρα από την πλευρά της Πολιτείας και της Περιφέρειας, αφού ήδη ο αγροτικός τομέας υποφέρει από το κόστος και τις χαμηλές τιμές των προϊόντων του…


Πηγή:

kinitro news


Κλείνουν 9 γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό

Posted: 18 Sep 2011 04:36 AM PDT

ΠΕΡΙΠΟΥ 1,8 εκατ. ευρώ εξοικονομούνται σε ετήσια βάση από το κλείσιμο των 9 γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό, που ολοκληρώνεται τέλος Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης και οικονομικής εξυγίανσης του οργανισμού.
Παράλληλα, επετεύχθη σημαντική ελάφρυνση του προϋπολογιζόμενου κόστους κλεισίματος, το οποίο συγκρατήθηκε στα 800.000-900.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι το ποσό αυτό, που αφορά τις αποζημιώσεις του προσωπικού, τις καταγγελίες συμβάσεων αλλά και τα έξοδα μετεγκατάστασης των γραφείων, είχε υπολογιστεί αρχικά ότι θα αγγίξει το 1,6 εκατ. ευρώ. Oπως επισημαίνει στην ΕΞΠΡΕΣ ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Γιώργος Κολέτσος, ταυτόχρονα έγινε προσπάθεια για τον περιορισμό των μισθολογικών δαπανών στα εναπομείναντα γραφεία. Συγκεκριμένα, μετά από διαπραγματεύσεις με το προσωπικό τους, έγινε μείωση μισθών που αγγίζει συνολικά το ποσό των 100.000 ευρώ.

Oπως τονίζει ο κ. Κολέτσος, ήδη έχει ανασταλεί η λειτουργία των γραφείων του Καναδά με έδρα το Τορόντο, του Βερολίνου, του Αμβούργου, του Μονάχου, της Ελβετίας με έδρα τη Ζυρίχη, της Σαγκάης, της Δανίας με έδρα την Κοπεγχάγη και της Φινλανδίας με έδρα το Ελσίνκι, ενώ εκκρεμεί το κλείσιμο του γραφείου στη Ρώμη, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου. Oπως έχει διευκρινιστεί η αναδιοργάνωση που υλοποιείται δεν θα αποδυναμώσει την παρουσία του οργανισμού καθώς όπου κλείσουν τα παραρτήματα θα ενεργοποιηθούν ανάλογα οι πρεσβείες, ενώ θα οριστεί υπεύθυνος περιοχής (area manager). Μέρος των κονδυλίων που εξοικονομήθηκαν θα διατεθεί για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού. Υπενθυμίζεται ότι το 2011 διατέθηκαν μόλις 10 εκατ. ευρώ για την προβολή της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού, ποσό το οποίο «θα είναι ενισχυμένο για το 2012», σύμφωνα με τον κ. Κολέτσο.

Πάντως ο γενικός γραμματέας υπογραμμίζει ότι «για φέτος είμαστε η Νο 1 χώρα σε αποδοτικότητα, δηλαδή όσον αφορά τη σχέση διάθεσης κονδυλίων - προσέλκυσης επισκεπτών», αν ληφθεί υπόψη ότι η τουριστική κίνηση στο 8μηνο του 2011 σημειώνει 10% αύξηση. Η θετική πορεία αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με τον κ. Κολέτσο, στη στοχευμένη και αποτελεσματική παρουσία του ΕΟΤ στις διεθνείς αγορές. Oπως επισημαίνει, το 2011 μειώθηκε η συμμετοχή σε καθιερώμενες εκθέσεις οι οποίες τα τελευταία χρόνια δεν απέφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ενώ αυξήθηκαν σημαντικά οι b2b συναντήσεις με ξένους tour operators και τριπλασιάστηκαν τα fam trips. Παράλληλα, ο ΕΟΤ αξιοποίησε τη δύναμη του διαδικτύου για την άμεση ενημέρωση των συνεργατών του, με την έκδοση ηλεκτρονικού newsletter, το οποίο ήδη αριθμεί 15.000 μέλη.

Της Νατάσας Λιαπάκη
liapaki@express.gr


Πηγή:

kinitro news


Η ζωή είναι ρόδα και γυρίζει (video)...

Posted: 18 Sep 2011 04:32 AM PDT

Ένα συγκινητικό video από το Korea' s got talent όπου το σκληρό πρόσωπο της ζωής συναντά το ταλέντο. Άκρως συγκινητική σκηνή αλλά απολαύστε το...




Πηγή:

kinitro news


Πορτοκαλί συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις

Posted: 18 Sep 2011 04:11 AM PDT



  • Ετοιμασίες για ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο στο Καστελόριζο και όχι μόνο…
Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας (πορτοκαλί συναγερμό) έχουν τεθεί οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη τουρκική πρόκληση στην περιοχή του Καστελόριζου και εν όψει της έναρξης των ερευνών στην ΑΟΖ της Κύπρου (η πλωτή εξέδρα γεωτρήσεων «Homer Ferrington» έχει μεταφερθεί ήδη στο οικόπεδο 12).

Οι έρευνες που δρομολογεί η Τουρκία στην περιοχή νοτίως του Καστελλόριζου και η ανακοίνωσή της ότι προχωρά σε συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ με την κατεχόμενη Κύπρο, ήταν τα κομβικά σημεία που οδήγησαν την Ελληνική στρατιωτική ηγεσία να λάβει τα συγκεκριμένα επιχειρησιακά μέτρα.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε οδηγίες, αφενός, στην Ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα να πραγματοποιήσει διάβημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και στην Ελληνική πρεσβεία στο Όσλο, να επικοινωνήσει με την πλοιοκτήτρια εταιρεία του νορβηγικού ερευνητικού σκάφους «Bergen Surveyor», καθώς και με το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας, προκειμένου να γνωστοποιήσει τις σχετικές Ελληνικές θέσεις.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχουν τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή μονάδες του Στρατού Ξηράς στην ευρύτερη περιοχή των Δωδεκανήσων, αλλά και του Έβρου, ενώ δεν δίνονται ή ανακαλούνται προγραμματισμένες άδειες.

Πιο συγκεκριμένα, στην Πολεμική Αεροπορία έχει δοθεί από την ηγεσία η εντολή να αυξηθούν οι διαθεσιμότητες των μαχητικών.

Το Πολεμικό Ναυτικό θα σηκώσει μεγάλο βάρος, καθώς εφόσον το νορβηγικό πλοίο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έχει ξεκινήσει τις σεισμικές έρευνες έχοντας αποπλεύσει από την Αττάλεια με τη συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων, θα προσεγγισθεί από Ελληνικά πολεμικά και θα του ζητηθεί να αποχωρήσει άμεσα.

«Πάντα είναι έτοιμες οι Ένοπλες Δυνάμεις», ήταν η απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη, για την ετοιμότητα του στρατεύματος, όταν ρωτήθηκε σχετικά μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του κ. Δημήτρη Ηλιάδη.

Ακόμη και οι τρεις Κλάδοι «ξεσκονίζουν», δια παν ενδεχόμενο, τα σχέδια ανάπτυξης δυνάμεων στην Κύπρο, ενώ, σύμφωνα πάντα με ασφαλέστατες πληροφορίες, επίλεκτες μονάδες εφεδρείας της Εθνικής Φρουράς βρίσκονται σε κατάσταση επιστράτευσης.

«Τέτοιου είδους ενέργειες και συμπεριφορές διεθνούς ταραχοποιού δεν ναρκοθετούν μόνο τις διμερείς σχέσεις των κρατών, αλλά αποτελούν βάναυση πρόκληση προς τη διεθνή νομιμότητα», τόνισε σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος. «Να επιλυθεί ειρηνικά το ζήτημα», ζήτησε ο ΟΗΕ, με μία περίεργη παρέμβασή του.

Πηγή: Εφημ. «Δημοκρατία»

kinitro news


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ: Ο σύζυγος της Διαμαντοπούλου και η εταιρεία του θα φτιάξουν τα σχολικά CD!

Posted: 18 Sep 2011 04:07 AM PDT




Η αναπαραγωγή των CD των βιβλίων που θα μοιραστούν στα σχολεία θα γίνει από εταιρεία του συζύγου της... Υπουργού Παιδείας με το απαραίτητο υπερκέρδος.

"Ο Πρόεδρος της Γ ΕΛΜΕ Αθήνας κ.Κόκλας κατήγγειλε ότι η αναπαραγωγή των cds που θα μοιραστούν στα σχολεία θα γίνει από εταιρεία του συζύγου της Αννούλας και θα στοιχίσουν 5 ευρώ το ένα (τιμή αγοράς ενός κενού στην αγορά 0,75 ευρώ)" Το συνολικό κόστος παρεπιπτοντως για το υπουργείο θα είναι 220.000 ευρώ!









Πηγή:

kinitro news


Πανηγυρισμοί στην Αθήνα από το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ!!! της Αλβανικής Εθνικιστικής οργάνωσης Ερυθρόμαυρη Συμμαχία;!

Posted: 17 Sep 2011 11:38 PM PDT

Σύμφωνα με πληροφορία που αναμεταδίδουν ΟΛΑ τα Αλβανικά μέσα, εκατοντάδες Αλβανοί μετανάστες πανηγύρισαν στο κέντρο της Αθήνας μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας να ακυρώσει το νόμο με τον οποίο οι πολίτες μπορούσαν να αλλάξουν την εθνικότητά τους, απόφαση που προσβάλει άμεσα
τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και θέτει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την Αλβανοποίηση τους (εδώ για περισσότερα). Σύμφωνα με τα ίδια μέσα οι πανηγυρισμοί οργανώθηκαν από το Παράρτημα Αθήνας!!! την Αλβανικής εθνικιστικής ομάδας Ερυθρόμαυρη Συμμαχία, οι οποία το τελευταίο διάστημα διώκει μετά βδελυγμίας του Έλληνες Βορειοηπειρώτες. Πρώτη φορά ακούμε για την ύπαρξη παρατήματος Αθήνας των Αλβανών εθνικιστών, οι οποίοι φέρονται να έστειλαν τηλεγράφημα στον Αλβανικό τύπο για τους χθεσινούς εορτασμούς τους. Όπως αναφέρει το τηλεγράφημα για περίπου μια ώρα "παρέλασαν" στο κέντρο της Αθήνας ανεμίζοντας την Ερυθρόμαυρη Αλβανική σημαία και τραγουδώντας των Αλβανικό εθνικό ύμνο ενώ χερέτισαν την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Όσοι γνωρίζουν κάτι παραπάνω παρακαλούνται να μας ενημερώσουν.
Πηγη

kinitro news


ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ...ΜΟΝΧΕ ΚΑΙ ΖΑΡΑΔΟΥΚΑΣ

Posted: 17 Sep 2011 11:10 PM PDT


Την φανέλα του Ολυμπιακού προβάρουν οι Βιθέντε Μόνχε και Γιάννης Ζαραδούκας, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έχουν έρθει σε συμφωνία με τους δύο παίκτες, και περιμένουν την απόφαση της ΕΠΟ για την επισημοποίηση της μεταγραφής.

Τόσο για τον Αργεντινό εξτρέμ, όσο και για τον διεθνή αμυντικό ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει θετική άποψη, θεωρώντας πως μπορούν να προσφέρουν λύσεις στην αριστερή πτέρυγα του Ολυμπιακού, και έχει καταθέσει θετική εισήγηση για την απόκτηση τους.

Οι δύο παίκτες αναμένεται να κερδίσουν την «ελευθερία» τους, μετά την οριστικοποίηση του υποβιβασμού του Ολυμπιακού Βόλου, και η ΕΠΟ θα ανακοινώσει πιθανότατα την Δευτέρα «μεταγραφικό παράθυρο» ώστε να αναζητήσουν νέα ποδοσφαιρική στέγη οι ποδοσφαιριστές των «ερυθρολεύκων» του Βόλου και της Καβάλας.

Την τυπική αποδέσμευση των Μόνχε και Ζαραδούκα περιμένουν πλέον οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ώστε να «τρέξουν» οι εξελίξεις και να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές, με τον Αργεντινό εξτρέμ να υπογράφει συμβόλαιο διετούς διάρκειας, και τον 26χρονο μπακ να έχει συμφωνήσει για 2+1 χρόνια.


Πηγή:

kinitro news


Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές