Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Γλυκοξινο χοιρινο 2

Posted: 21 Sep 2011 12:51 PM PDT

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης 500 γρ. χοιρινο κρεας ( χωρίς κόκαλο) 1 τεμ. κόκκινη γλυκιά πιπεριά 1 τεμ. μεγάλο ξερό κρεμμύδι 1 τεμ. σκελίδα σκόρδο τριμμένο 1 κουτί μικρή κονσέρβα ανανά 4 κουτ. της σούπας ντοματοπελτέ 4 κουτ. της σούπας σογια σος 1 κουτ. της σούπας κορν φλάουρ 2 κουτ. της σούπας ξυδι μπαλσαμικο 1 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη 1 κουτ. της σούπας ελαιολαδο κορν φλάουρ και λάδι για το τηγάνισμα του κρέατος

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

    Κόβετε το κρέας σε μικρούς κύβους. Καθαρίζετε και κόβετε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε μικρότερα τετράγωνα κομμάτια, όλα στο ίδιο μέγεθος. Αλατίζετε το κρέας και το περνάτε από το κορν φλάουρ για να καλυφθεί από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνετε το λάδι για τηγάνισμα και τηγανίζετε τα κομμάτια του χοιρινού. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Τα αφήνετε σε δυνατή φωτιά για αρκετά λεπτά και τα ανακατεύετε για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Ανοίγετε την κονσέρβα του ανανά, κόβετε 3 φέτες σε μικρότερα κομμάτια και μετράτε μισό φλιτζάνι από το σιρόπι της κονσέρβας. Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα σοταρισμένα λαχανικά και προσθέτετε το τηγανισμένο κρέας, τη σόγια σος, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη και το ξύδι μπαλσάμικο και τα αφήνετε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 25-30 λεπτά. Ανακατεύετε κατά διαστήματα για να μην κολλήσει το φαγητό και προσθέτετε λίγο βραστό νερό αν μειωθεί η σάλτσα. Ανακατεύετε το κορν φλάουρ με 2 κουταλιές νερό και το ρίχνετε στο φαγητό. Ανακατεύετε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά και σερβίρετε

Παγωτο βανιλια νουνου

Posted: 21 Sep 2011 12:49 PM PDT

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης 1 κουτί morfat 3 βανίλιες 1 κουπα τσαγιου ζαχαρη αχνη 1 κουτί νουνου ((μεγαλο))

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

    Παιρνουμε ενα μεγαλο σκευος στο οποιο ριχνουμε αρχικα το Morfat και το χτυπαμε στο μιξερ. Επειτα ριχνουμε τη ζαχαρη και τις 3 βανιλιες και το χτυπαμε το μιγμα ολο μαζι. Τελος ριχνουμε το ΝΟΥΝΟΥ σιγα σιγα και το χτυπαμε μεχρι να δουμε φυσαλιδες.

Μπουτακια κοτοπουλου με σαλτσα μουστραρδας

Posted: 21 Sep 2011 12:47 PM PDT

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης 4 μπουτια κοτοπουλου (ή 8 κοπανάκια) 3 κουτ. σούπας μουσταρδα 1 κουτ. σούπας μέλι 1 φλιτζανάκι καφέ ελαιολαδο 1 φλιτζάνι τσαγιού σάλτσα σόγιας χυμός απο 1 λεμονι αλάτι πιπέρι θυμάρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αλατοπιπερώνετε ελαφρά τα κομμάτια κοτόπουλου πριν τα αραδιάσετε σε πυρίμαχο σκεύος. Αναμιγνύετε τη μουστάρδα με το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το λάδι, το χυμό λεμονιού, λίγο νερό και το θυμάρι και περιχύνετε τα κομμάτια κοτόπουλου. Τα γυρίζετε για να πάει το μείγμα παντού και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 40 λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε το κοτόπουλο για άλλα 10 λεπτά ξεσκέπαστο.

Σημειώσεις για την συνταγη

Μπορείτε να μαρινάρετε τα μπουτάκια στη σάτσα από το προηγούμενο βράδυ.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές