Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Mousse αχλάδι και σοκολάτα

Posted: 20 Sep 2011 12:47 PM PDT

Περιγραφή

Επίσημη ονομασία: Charlotte aux poires et au chocolat. Γλυκό με μους αχλάδι και μους σοκολάτα. Κλασσική συνταγή με αξεπέραστη γεύση.
Mousse αχλάδι και σοκολάτα

Τι χρειαζόμαστε:

50 μπισκότα σαβαγιαρ 1 δόση Mousse σοκολάτας (υπάρχουν συνταγές στο site). Λίγο ρούμι ή λικέρ αχλάδι Σιρόπι από κομπόστα αχλάδι

Για τη mousse αχλάδι:

5 πολύ ώριμα αχλάδια 200 γρ. ζάχαρη 500 ml κρέμα γάλακτος 1 λεμόνι χυμό 2 βανίλιες 7-8 φύλλα ζελατίνης

Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.
    Καθαρίστε και κόψτε τα αχλάδια στα δύο αφαιρώντας τα κουκούτσια. Βάλτε σε κατσαρόλα τα αχλάδια, τη ζάχαρη, το χυμό λεμόνι, τις βανίλιες και σκεπάστε με νερό. Βράστε 10-15' να μαλακώσουν. Κατεβάστε, λιώστε τα αχλάδια σε πουρέ, προσθέστε τα φύλλα ζελατίνης και φυλάξτε στο ψυγείο. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και κρατήστε στο ψυγείο. Πάρτε ένα μπωλ για Charlotte βουτυρώστε και στρώστε τον πάτο και τα πλαϊνά με μπισκότα σαβαγιάρ που έχετε βουτήξει πριν στο σιρόπι κομπόστας αχλάδι που έχετε αρωματίσει με ρούμι ή λικέρ αχλάδι. Να μην υπάρχουν μεγάλα κενά. Βγάλτε τον πουρέ αχλάδι, ανακατέψτε καλά και ενσωματώστε σιγά-σιγά τη σαντιγύ. Βγάλτε τη mousse σοκολάτα και ανακατέψτε απαλά. Βάλτε μια στρώση mousse σοκολάτα στον πάτο του μπωλ. Βάλτε από άνω μια στρώση μπισκότα σαβαγιαρ βρεγμένα, από πάνω βάλτε μια στρώση mousse αχλάδι και συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να γεμίσει το μπωλ. Η τελευταία στρώση είναι με μπισκότα. Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει. Ξεφορμάρετε σε πιατέλα και στολίστε με φλούδες σοκολάτας και σοκολάτα σε σκόνη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για μεγαλύτερη ευκολία φτιάξτε τη mousse αχλάδι με αχλάδια κομπόστα σε πουρέ ανακατεμένα με τη σαντιγύ.

Μη βρέχετε πολύ τα μπισκότα. Πρέπει να νοτίσουν και όχι να μαλακώσουν.

Μπορείτε να βάλτε στο μπωλ πρώτα όλη τη mousse σοκολάτα, μετά μια στρώση μπισκότα, από πάνω όλη τη mousse αχλάδι και τέλος μια στρώση μπισκότα. Σ'αυτή την περίπτωση προσοχή στο ξεφορμάρισμα.

Μπορείτε να μην καλύψετε τον πάτο του μπωλ με μπισκότα. Αλλά τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ανοιγόμενη φόρμα ψηλή και να στολίσετε με φλούδες λευκής σοκολάτας ή σαντιγύ ή με τριμένα μπισκότα σαβαγιάρ και φράουλες κλπ.

Omurice Γιαπωνέζικη σύγχρονη "εφεύρεση" εμπνευσμένη από τη δυτική κουζίνα

Posted: 20 Sep 2011 12:43 PM PDT

Γιαπωνέζικη σύγχρονη "εφεύρεση" εμπνευσμένη από τη δυτική κουζίνα - κάτι σαν...ομελέτα γεμιστή - την οποία μου έδωσε η φίλη μου Maiko και απ' ότι μου είπε, "τα σπάει" στην Ιαπωνία και όχι μόνο... έχει εξαπλωθεί και παγκοσμίως! Ένας πολύ απλός και εναλλακτικός τρόπος να σερβίρετε ρύζι με κοτόπουλο, ρύζι με θαλασσινά - ή, ακόμα και να αξιοποιήσετε περισσεύματα κρέατος ή λαχανικών - και απ' ότι μου εκμυστηρεύτηκε, οι μπόμπιρες δε βλέπουν την ώρα να το φάνε - τους αρέσει πολύ - και το διαπίστωσα και εγώ: τα παιδιά μου τo εξαφάνισαν σε χρόνο DT! Σας δίνω την κλασσική της εκδοχή αλλά δεν είναι περιοριστικό... επιστρατεύστε τη φαντασία σας ως προς τα υλικά και αφήστε τον εαυτό σας να εκφραστεί ελεύθερα!
Omurice

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη γέμιση: 200 γραμ. κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κουτ. σούπας λευκό κρασί 1 κονσέρβα των 200 γραμ. ντοματάκια ψιλοκομμένα 1 κουτ. γλυκού κέτσαπ 30 γραμ. αρακάς βρασμένος 1 φύλλο δάφνης Αλάτι - πιπέρι Μαϊντανός ψιλοκομένος Ελαιόλαδο ( Ναι! Το χρησιμοποιούν πια ΚΑΙ οι Ιάπωνες) 300 γραμ. βρασμένο ρύζι, πολύ καλά στραγγισμένο Για το περιτύλιγμα: 4 αβγά 2 κουτ. γλυκού κρέμα γάλακτος Αλάτι - πιπέρι Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Πως το κάνουμε:

    Σε ένα μεγάλο, φαρδύ και βαθύ τηγάνι, σωτάρετε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει. Μόλις είναι έτοιμο, το ρίχνετε σ' ενα πιάτο και προσθέτετε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο, και τα σωτάρετε μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνετε το κρασί και μαγειρεύετε για 10 δευτερόλεπτα ακόμα. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μεσαία ένταση, ρίχνετε στο τηγάνι το σωταρισμένο κοτόπουλο μαζί με τα ντοματάκια, τον αρακά και το μαϊντανό, προσθέτετε το φύλλο δάφνης, την κέτσαπ, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του. Μετά, ρίχνετε μέσα στο τηγάνι το βρασμένο ρύζι και ανακατεύετε καλά ώστε να μοιραστούν πολύ καλά όλα τα υλικά. Αδειάζετε το μείγμα σε μια πιατέλα. Καθαρίστε με λίγο χαρτί κουζίνας το τηγάνι. Σ' ένα μπολ, ρίξτε τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι - πιπέρι και χτυπήστε τα με πιρούνι ή σύρμα για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Ρίξτε ελαιόλαδο στο τηγάνι και αφού έχετε υπολογίσει να σας βγάλει το μείγμα 2 μερίδες, τηγανίστε τα αβγά σε φαρδιές ομελέτες, προσέχοντας όμως να μην ψηθούν υπερβολικά. Βάζετε τις ομελέτες σε πιάτα, τις γεμίζετε στη μια πλευρά με το μείγμα κοτόπουλο - ρύζι και διπλώνετε την άλλη πλευρά από πάνω (σχήμα μισοφέγγαρου - βλέπε φωτό). Μετά, με το μπουκάλι της κέτσαπ, γαρνίρετε με λωρίδες ζικ-ζακ (ή με όποιο άλλο σχέδιο σας αρέσει). Το φαγητό τρώγεται σκέτο ή με γαρντιτούρα πατάτας τηγανητής και/ή σαλάτας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν υπάρχουν μυστικά! Απλά, το βασικό συστατικό είναι το ρύζι και η... ομελέτα. Τώρα, το τί άλλο θα βάλετε εσείς μέσα, εξαρτάται από το γούστο σας! Και, εννοείται πως αν θέλετε να κάνετε περισσότερα omurice, αυξάνετε τη δόση των υλικών!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές