Συνταγές μαγειρικής |
Posted: 20 Sep 2011 12:47 PM PDT ΠεριγραφήΕπίσημη ονομασία: Charlotte aux poires et au chocolat. Γλυκό με μους αχλάδι και μους σοκολάτα. Κλασσική συνταγή με αξεπέραστη γεύση.Τι χρειαζόμαστε: 50 μπισκότα σαβαγιαρ 1 δόση Mousse σοκολάτας (υπάρχουν συνταγές στο site). Λίγο ρούμι ή λικέρ αχλάδι Σιρόπι από κομπόστα αχλάδι Για τη mousse αχλάδι: 5 πολύ ώριμα αχλάδια 200 γρ. ζάχαρη 500 ml κρέμα γάλακτος 1 λεμόνι χυμό 2 βανίλιες 7-8 φύλλα ζελατίνης
Λίγα μυστικά ακόμαΓια μεγαλύτερη ευκολία φτιάξτε τη mousse αχλάδι με αχλάδια κομπόστα σε πουρέ ανακατεμένα με τη σαντιγύ. Μη βρέχετε πολύ τα μπισκότα. Πρέπει να νοτίσουν και όχι να μαλακώσουν. Μπορείτε να βάλτε στο μπωλ πρώτα όλη τη mousse σοκολάτα, μετά μια στρώση μπισκότα, από πάνω όλη τη mousse αχλάδι και τέλος μια στρώση μπισκότα. Σ'αυτή την περίπτωση προσοχή στο ξεφορμάρισμα. Μπορείτε να μην καλύψετε τον πάτο του μπωλ με μπισκότα. Αλλά τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ανοιγόμενη φόρμα ψηλή και να στολίσετε με φλούδες λευκής σοκολάτας ή σαντιγύ ή με τριμένα μπισκότα σαβαγιάρ και φράουλες κλπ. |
Omurice Γιαπωνέζικη σύγχρονη "εφεύρεση" εμπνευσμένη από τη δυτική κουζίνα Posted: 20 Sep 2011 12:43 PM PDT Γιαπωνέζικη σύγχρονη "εφεύρεση" εμπνευσμένη από τη δυτική κουζίνα - κάτι σαν...ομελέτα γεμιστή - την οποία μου έδωσε η φίλη μου Maiko και απ' ότι μου είπε, "τα σπάει" στην Ιαπωνία και όχι μόνο... έχει εξαπλωθεί και παγκοσμίως! Ένας πολύ απλός και εναλλακτικός τρόπος να σερβίρετε ρύζι με κοτόπουλο, ρύζι με θαλασσινά - ή, ακόμα και να αξιοποιήσετε περισσεύματα κρέατος ή λαχανικών - και απ' ότι μου εκμυστηρεύτηκε, οι μπόμπιρες δε βλέπουν την ώρα να το φάνε - τους αρέσει πολύ - και το διαπίστωσα και εγώ: τα παιδιά μου τo εξαφάνισαν σε χρόνο DT! Σας δίνω την κλασσική της εκδοχή αλλά δεν είναι περιοριστικό... επιστρατεύστε τη φαντασία σας ως προς τα υλικά και αφήστε τον εαυτό σας να εκφραστεί ελεύθερα! Τι χρειαζόμαστε: Για τη γέμιση: 200 γραμ. κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κουτ. σούπας λευκό κρασί 1 κονσέρβα των 200 γραμ. ντοματάκια ψιλοκομμένα 1 κουτ. γλυκού κέτσαπ 30 γραμ. αρακάς βρασμένος 1 φύλλο δάφνης Αλάτι - πιπέρι Μαϊντανός ψιλοκομένος Ελαιόλαδο ( Ναι! Το χρησιμοποιούν πια ΚΑΙ οι Ιάπωνες) 300 γραμ. βρασμένο ρύζι, πολύ καλά στραγγισμένο Για το περιτύλιγμα: 4 αβγά 2 κουτ. γλυκού κρέμα γάλακτος Αλάτι - πιπέρι Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Πως το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα Δεν υπάρχουν μυστικά! Απλά, το βασικό συστατικό είναι το ρύζι και η... ομελέτα. Τώρα, το τί άλλο θα βάλετε εσείς μέσα, εξαρτάται από το γούστο σας! Και, εννοείται πως αν θέλετε να κάνετε περισσότερα omurice, αυξάνετε τη δόση των υλικών! |
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου