Συνταγές μαγειρικής |
- Κοτόπουλο ψημένο σε μπύρα
- Πίτσα με προσιούτο και μάνγκο
- Πίτσα μελιτζάνες Gouda
- Πίτσα με μελιτζάνες
- Πίτσα με Λουκάνικα
- Πίτσα χωριάτικη
- Σουπιές Κρασάτες
- Πιροσκί με κιμά
- Σούπα λάχανο
- Μανιταρόπιτες
Posted: 19 Sep 2011 01:43 AM PDT Συστατικά1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες 1 μεταλλικό κουτί μπύρας (750ml) - Διάλεξε ξανθιά μπύρα και κατά προτίμηση weiss 1 μικρό κρεμμυδάκι ξερό 1 πιπεριά κομμένη σε κυβάκια Αλάτι και πιπέρι Πάπρικα Ελαιόλαδο Σέρβιρε με λευκό ρύζι ατμού ή πουρέΤρόπος μαγειρέματος1Πλύνε το κοτόπουλο και άφησε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει 2Αλατοπιπέρωσε και πασπάλισα με αρκετή πάπρικα 3Βάλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο να κάψει και σόταρε για 1 λεπτό το κρεμμύδι να γυαλίσει 4Πρόσθεσε και τις πιπεριές και συνέχισε το σοτάρισμα για μερικά ακόμη λεπτά 5Πρόσθεσε τα κομμάτια κοτόπουλο και γύρισέ τα λίγο μέσα στην κατσαρόλα να πάρουν ελαφρώ λευκό χρώμα 6Ρίξε την μπύρα μέχρι να σκεπάσει το κοτόπουλο και χαμήλωσε τη φωτιά 7Άφησε το μείγμα να σιγοψηθεί για 1 ώρα περίπου 8Σέρβιρε με πουρέ πατάτας ή αχνιστό ρύζι ατμού "Βάψε" το ρυζάκι σου ότι χρώμα θέλεις... |
Posted: 18 Sep 2011 04:41 PM PDT Πίτσα με προσιούτο και μάνγκο
ΥλικάΒάση (ζύμη) Προσιούτο κομμένο σε λεπτές λωρίδες Μάνγκο ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια Λάδι
Ιταλική κουζίνα Γρήγορη ετοιμασία ΕτοιμασίαΑπλώνουμε πάνω από την ζύμη μας τα μάνγκο, βάζουμε από πάνω το προσιούτο, περιχύνουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C. |
Posted: 18 Sep 2011 04:37 PM PDT Πίτσα με Μελιτζάνες και Gouda
Υλικά (για 4 άτομα): 4 ατομικές βάσεις για πίτσα (έτοιμες ή σπιτικές) 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες 4 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους 4 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες χωρίς σπόρους και χοντροκομμένες 200 γρ. ΓΚΟΥΝΤΑ ΜΕΒΓΑΛ 100 γρ. ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ ΜΕΒΓΑΛ 2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ή λίγη ρίγανη Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Αλατίζετε τις μελιτζάνες και τις αφήνετε σε σουρωτήρι να ξεπικρίσουν. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και ρίχνετε μέσα στο λάδι τις ντομάτες, τη ρίγανη ή το μαϊντανό και το αλατοπίπερο και τηγανίζετε 5'-6'. Σκορπίζετε πάνω στις ζύμες τις ντομάτες και κατόπιν τα κρεμμύδια και τις μελιτζάνες. Από πάνω ρίχνετε τα τυριά (ΓΚΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟγραβιέρα ΜΕΒΓΑΛ). Ψήνετε στους 200οC, μέχρις ότου ψηθεί η ζύμη και λιώσει το τυρί. Tip: Στραγγίζετε τα τηγανισμένα λαχανικά (κρεμμύδια και μελιτζάνες σε απορροφητικό χαρτί) για να φύγει το λάδι τους. |
Posted: 18 Sep 2011 04:35 PM PDT Πίτσα με μελιτζάνες
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ ΥΛΙΚΑ : " 1 δόση ζύμη για πίτσα " 1 μεγάλη μελιτζάνα " Ό φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο " αλάτι " 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες " 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό " 250 γρ. ντομάτες κονσέρβας, στραγγισμένες και κομμένες σε κομματάκια " 180 γρ. τυρί μοτσαρέλα, κομμένο σε κύβους " 8 φυλλαράκια βασιλικού Για τη ζύμη " 7 γρ. φρέσκια μαγιά " 2/3 φλιτζ. ζεστό νερό " 3 φλιτζ. σκληρό αλεύρι " 1 κουταλάκι αλάτι
" Ετοιμάζετε τη ζύμη. Σ' ένα μικρό μπολ, διαλύετε τη μαγιά στο νερό. Προσθέτετε το αλεύρι και το αλάτι, και ανακατεύετε. Μεταφέρετε το μείγμα σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε ώσπου να δημιουργηθεί λεία ζύμη. Την αφήνετε να φουσκώσει. " Κόβετε τη μελιτζάνα σε φέτες πάχους 10 χιλ., τις αλείφετε ελαφρώς με το μισό λάδι και τις ψήνετε για περίπου 5 λεπτά σεδυνατό γκριλ. Πασπαλίζετε με αλάτι, σκόρδο και μαϊντανό και τις αφήνετε κατά μέρος. " Αφού φουσκώσει η ζύμη, τη ζυμώνετε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια για 1 λεπτό. " Ανοίγετε τη ζύμη στο επιθυμητό πάχος και τη μεταφέρετε σε μια λαδωμένη λαμαρίνα. " Απλώνετε από πάνω τις ντομάτες και σκορπίζετε τη μοτσαρέλα. Ραντίζετε με 1 κουταλιά λάδι. " Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 230° C, για 10 - 15 λεπτά. Αποσύρετε την πίτσα από το φούρνο και την καλύπτετε με τις φέτες της μελιτζάνας. " Στη συνέχεια, βάζετε ξανά την πίτσα στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά. "Αφού ψηθεί, την πασπαλίζετε με το βασιλικό, τη ραντίζετε με το υπόλοιπο λάδι και τη σερβίρετε ζεστή. |
Posted: 18 Sep 2011 04:23 PM PDT Πίτσα με Λουκάνικα
Υλικά για τη ζύμη · 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις · 1/2 φακελάκι ξερή μαγιά ή 15 γρ. μαγιά νωπή · 1/2 κουταλάκι αλάτι · 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο ή λάδι · 1/3 κούπας χλιαρό γάλα για τη γέμιση · 2 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες · 2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη · 1/2 κουταλάκι ρίγανη · αλάτι · πιπέρι · 3 κουταλιές κέτσαπ · 1 κουταλιά μουστάρδα έτοιμη · 2 κούπες γραβιέρα ή κασέρι τριμμένο · 9 λουκάνικα Φραγκφούρτης · 1 ντομάτα κομμένη σε όγδοα Εκτέλεση Διαλύστε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και αφήστε τη, να γίνει σαν αφρός. Ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώστε σε ζύμη μαλακιά ελαστική. Αν είναι πολύ μαλακιά, ρίξτε λίγο ακόμη αλεύρι. Αν είναι σφιχτή, ρίξτε λίγο ακόμη γάλα. Πατήστε τη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε λεπτό φύλλο. Στρώστε το σε ταψάκι διαμέτρου 30 εκ., ειδικό για πίτσες. Σωτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι στο βούτυρο, ρίξτε κι ανακατέψτε τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, την κέτσαπ και τη μουστάρδα. Απλώστε το μίγμα στην επιφάνεια της ζύμης, αφήνοντας 1 εκ. περιθώριο τριγύρω, και πασπαλίστε με το μισό τριμμένο τυρί. Αραδιάστε επάνω τα λουκάνικα σε σχήμα ακτίνων τροχού και πασπαλίστε με το υπόλοιπ τυρί. Βάλτε ανάμεσα στα λουκάνικα τα όγδοα της ντομάτας. Αφήστε την πίτσα σε ζεστό υγρό μέρος 30' και ψήστε τη σε φούρνο 200 βαθμών Κελσίου, 20' περίπου, να ροδίσουν οι άκρες. Αν θέλετε, ετοιμάστε την από το βράδυ της προηγούμενης μέρας, κλείστε τη σε πλαστική σακούλα και βάλτε τη στο ψυγείο. Το απόγευμα της επόμενης μέρας, θα είναι έτοιμη για ψήσιμο. Σερβίρετέ τη ζεστή. Για να την παρουσιάσετε, περιτριγυρίστε τη με μισές ρόδες αγγουράκι. Βάλτε στο κέντρο ένα μπουκετάκι μαϊντανό. Η συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλίο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΥ. |
Posted: 18 Sep 2011 03:55 PM PDT Πίτσα χωριάτικη Υλικά (για 6 άτομα): 400 γρ. ζύμη για πίτσα 1 κιλό κρεμμύδι 5 ντομάτες 2 σκελίδες σκόρδο 50 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσια ή πάστα ελιάς Λίγο ελαιόλαδο Θυμάρι 150 γρ. φέτα ΜΕΒΓΑΛ τριμμένη Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα σκόρδα σε χονδροκομμένες. Πλένετε και κόβετε τις ντομάτες. Σ' ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι και βάζετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Ψήνετε μια ώρα σε πολύ χαμηλή φωτιά, έως ότου τα κρεμμύδια να λιώσουν σαν πουρέ. Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Σ' ένα βουτυρωμένο ταψί ρίχνετε το ζυμάρι και το τρυπάτε με το πιρούνι. Ρίχνετε τα κρεμμύδια από πάνω, τις ντομάτες, τις ελιές και πασπαλίζετε με την τριμμένη φέτα. Ψήνετε σε 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 25 λεπτά. |
Posted: 18 Sep 2011 03:01 PM PDT υλικα 1 ποτηράκι κρασί 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 φλυτζάνι λάδι 6 σουπιές καθαρισμένες και κομμένες κομμάτια 1 κονσέρβα τοματάκια 1 κουταλιά της σούπας πελτέ 1 ματσάκι μαϊντανό αλάτι και πιπέριεκτελεση Καθαρίζετε τις σουπιές από το κόκκαλο, τα εντόσθια και το μελάνι τους -Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει -Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζετε -Ρίχνετε και τις σουπιές -Σβήνετε με κρασί -Προσθέτετε την τομάτα και τον πελτέ -Προσθέτετε τον μαϊντανό -Αλατοπιπερώνετε -Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με την σάλτσα του. |
Posted: 18 Sep 2011 03:00 PM PDT υλικα 1 κουταλάκι αλάτι αλάτι και πιπέρι 3 κουταλιές της σούπας μαγιά 1/2 ματσάκι μαϊντανό 2 φλυτζάνια αλεύρι σκληρό 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη λάδι για τηγάνισμα 1/2 φλυτζάνι βούτυρο 6 κρόκοι αυγών 3 φλυτζάνια νερό 1/2 κιλό κιμάεκτελεση -Βάζετε σε ένα μπωλ το αλεύρι -Διαλύετε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό -Ανοίγετε μία λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνετε τη μαγιά, ανακατεύοντας αργά και κυκλικά προς την ίδια φορά -Ζεσταίνετε το βούτυρο να λιώσει -Προσθέτετε το αλάτι, τη ζάχαρη, τα αυγά και το βούτυρο -Ζεσταίνετε το νερό -Προσθέτετε το νερό και ζυμώνετε -Αφήνετε τη ζύμη να ανεβεί -Σε ένα τηγάνι καίτε λίγο λάδι και τσιγαρίζετε πρώτα το κρεμμύδι και μετά τον κιμά -Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό και ανακατεύετε -Αφήνετε να κρυώσει -Χωρίζετε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια -Ανοίγετε με τον πλάστη το κάθε ένα να γίνει μια στρογγυλή πίτα -Βάζετε στη μέση μια κουταλιά κιμά και κλείνετε καλά τις άκρες πιέζοντας για να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα -Αφήνετε να ανεβούν -Τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές |
Posted: 18 Sep 2011 02:58 PM PDT υλικα 1/2 φλυτζανιού βούτυρο /2 κουταλιά άνιθο 15 φλυτζάνια τσαγιού νερό 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο 2 φλυτζάνια τσαγιού λάχανο ψιλοκομμένο λουκανικάκια Φραγκφούρτης αλάτι και πιπέριεκτελεση Βάζετε λίγο νερό να βράσει και ζεματάτε το λάχανο -Βγάζετε το λάχανο -Βάζετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι -Ρίχνετε το νερό, και αφού βράσει προσθέτετε τον άνιθο, το λάχανο, τα λουκάνικα, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσει για μία ώρα περίπου. -Σερβίρεται ζεστή |
Posted: 18 Sep 2011 02:57 PM PDT υλικα 2 κονσέρβες μανιτάρια σε τεμάχια φύλλο σφολιάτα 1/4 τυρί kerrigold μαϊντανός (σε σκόνη), άνηθος (σε σκόνη) 1/4 γραβιέρα Κρήτης 1/2 ποτηράκι κρασί λευκό 1/4 κεφαλογραβιέρα 3 αυγά 1/4 τυρί γκούντα λίγο λάδι πιπέρι 2 κρέμες γάλακτος (μεσαίο μέγεθος) 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδοεκτέλεση Τρίβουμε τα τυριά σε ένα μπολ. -Ψιλοκόβουμε τα ήδη τεμαχισμένα μανιτάρια σε μικρότερα κομματάκια, τα ξεπλένουμε και τα σουρώνουμε. -Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον άνηθο σε λίγο λάδι. -Προσθέτουμε και λίγο πιπέρι και στο τέλος σβήνουμε με το κρασί. -Χτυπάμε καλά τα αυγά. -Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα τυριά, τα αυγά και τις κρέμες γάλακτος. -Έπειτα, ρίχνουμε στο μπολ το μείγμα με τα μανιτάρια. -Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο βούτυρο και τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτα. -Απο πάνω βάζουμε το μείγμα και έπειτα το δεύτερο φύλλο σφολιάτα. -Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. |
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου