Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Βενιζέλος:«Θα αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή ανηλεώς»

Posted: 06 Aug 2011 08:31 AM PDT

«H φοροδιαφυγή θα αντιμετωπιστεί ανηλεώς» δήλωσε στην εφημερίδα Guardian, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα θα κάνει υπεράνθρωπη προσπάθεια για να τηρήσει το λόγο της έναντι των εταίρων της.

Το δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο «ο Ευάγγελος Βενιζέλος έφερε μέτρα λιτότητας για να αντιμετωπίσει την ελληνική κρίση χρέους - τώρα υπόσχεται καταστολή της φοροδιαφυγής», έγινε με αφορμή το πενταετές Στρατηγικό Σχέδιο 2011-2015 για την αλλαγή της ελληνικής Φορο...

Τηλεδιάσκεψη της G7 το Σαββατοκύριακο

Posted: 06 Aug 2011 08:14 AM PDT

Τηλεδιάσκεψη εντός του Σαββατοκύριακου θα πραγματοποιήσουν, σύμφωνα με το Reuters οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της G7, προκειμένου να συζητήσουν για τις αναταράξεις στα χρηματιστήρια και την υποβάθμιση των ΗΠΑ από την Standard & Poor's.

Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματική πηγή του Reuters, η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ προσέδωσε μια παγκόσμια διάσταση στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης, γεγονός που εντείνει την ανάγκη να υπάρξει διεθνής συντονισμός....

Για ξέπλυμα μαύρου χρήματος παραπέμπεται ο Τσοχατζόπουλος

Posted: 06 Aug 2011 06:38 AM PDT

Την παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου ενώπιον της τακτικής δικαιοσύνης για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος πρότεινε ο Άρειος Πάγος και τάχθηκε υπέρ της παραγραφής του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας η οποία αφορούσε τα γερμανικά υποβρήχια.

Το Δικαστικό Συμβούλιο πρότεινε την παραπομπή του πρώην υπουργού για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες, ενώπιον της τακτικής δικαιοσύνης καθώς κρίθηκε ότι τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος δεν ασκούσε υπουργικά καθήκοντα.

Τα μέλη του ...

Πυρκαγιά σε Χαλκιδική, Σκόπελο και Κέρκυρα

Posted: 06 Aug 2011 04:09 AM PDT

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στη Χαλκιδική και τη Σκόπελο, ενώ στην Κέρκυρα συνεχίζεται για τρίτη μέρα η μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς.

Η πυρκαγιά στη Χαλκιδική ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Νικήτη στον Αγιο Νικόλαο και στην περιοχή επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, τρία πεζοπόρα τμήματα και δύο αεροσκάφη.

Στη Σκόπελο η φωτιά ξέσπασε από κεραυνό σε δασική έκταση στην περιοχή Καλόγερος και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Στη περιοχή επιχειρούν 9 πυροσβέστ...

Ομαλά η έξοδος των εκδρομέων του Αυγούστου

Posted: 06 Aug 2011 03:59 AM PDT

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται το Σάββατο η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Οι αρχές των λιμανιών βρίσκονται σε επιφυλακή για να εξυπηρετήσουν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το επιβατικό κοινό η έξοδος του οποίου θα κορυφωθεί στις 15 Αυγούστου.

Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού από την 1η Αυγούστου έως τις 5 Αυγούστου, είχαν πραγματοποιηθεί:

Από το λιμάνι του Πειραιά 375 δρομολόγια πλοίων για διάφορα νησιά του Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού, με 168.825 επιβάτε...

Δεξιός συμβιβασμός του Ομπάμα!

Posted: 06 Aug 2011 01:51 AM PDT

Επειτα από μήνες σκληρής αντιπαράθεσης, Δημοκρα­τικοί και Ρεπουμπλικανοί κατάφεραν τελικά να συ­νεννοηθούν, κυριολεκτικά στο παρά πέντε, ώστε να αυξηθεί το όριο δανεισμού των Ηνωμένων Πολιτειών και να αποφευχθεί μια χωρίς προηγούμενο στάση πληρωμών της μεγαλύτερης οικονομικής δύναμης στον κόσμο, η οποία θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες για τη διεθνή οικονομία.

Η αναμέτρηση πήρε δραματικές διαστάσεις όταν οι Ρεπουμπλικανοί, που πλειοψηφούν στη Βουλή, υπερψήφισαν το σχέδιο του Ρεπουμπλικανού προέ...

Μέτρα με το... μέτρο

Posted: 06 Aug 2011 01:48 AM PDT

Kαταιγίδα μέτρων που προκα­λούν μειώσεις στις συντάξεις, στα εφάπαξ βοηθήματα, αλ­λά και στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα περιλαμβάνει η «ατζέντα» του υπουργείου Εργασίας για τους υπό­λοιπους μήνες ώς το τέλος του έτους. Δεκαπέντε μέτρα, τα οποία συμπε­ριλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, τίθενται σε εφαρμογή – σταδιακά – από τη Δευτέρα 1η Αυ­γούστου.

Εντός του Σεπτεμβρίου έρχεται νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση, με επί­κεντρο τα επικουρικά ταμεία, ενώ οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις...

Υπάρχουν και καλά Πανεπιστήμια

Posted: 06 Aug 2011 01:24 AM PDT

Στατιστική μελέτη που δημοσιεύ­τηκε στους «Times» τοποθετεί έξι ελληνικά πανεπιστήμια στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατά­ταξης ιδρυμάτων, ενώ μόλις λίγες μέ­ρες πριν, σε νέα έρευνα του Ευρωπα­ϊκού Οργανισμού Κατάταξης, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρέθηκε στις πρώτες 100 θέσεις των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.

Εξίσου εντυπωσιακό επίτευγμα απο­τελεί και η 17η θέση που κατέλαβε το ΕΜΠ μεταξύ των 100 καλύτερων ερευνητικών ιδρυμάτων στη Γηραιά Ήπειρο. Καθόλου άσχημα, αν αναλο­γιστε...

Ντόμινο στις μικρές τράπεζες

Posted: 06 Aug 2011 01:18 AM PDT

Ένα ντόμινο, που οδηγεί στην υλοποίηση του κυβερ­νητικού σχεδιασμού για τη συνένωση των μικρών τραπεζών, άρχισε μετά τη δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης της Αρχής κατά του ξεπλύματος βρόμι­κου χρήματος για την Proton Bank. Η ανακοίνωση αναφερόταν σε υπεξαί­ρεση 51 εκατ. από την τράπεζα , ενώ συνοδεύτηκε από το πάγω­μα των λογαριασμών του επιχειρημα­τία αλλά και τη δέσμευση της κίνησης μετοχών και των περιουσιακών στοι­χείων του.

Ύστερα απ' όλα αυτά, υπήρξε πα­ρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος, που...

Συνασπισμός... εξουσίας

Posted: 06 Aug 2011 12:56 AM PDT

Η ανάγκη αλλαγής των συσχε­τισμών δύναμης με στόχο την ανατροπή του συστήματος για έναν νέο συνασπισμό εξουσίας με πυ­ρήνα την Αριστερά, παραμένει ο κε­ντρικός πολιτικός άξονας του ΣΥΡΙΖΑ όπως επαναβεβαιώθηκε πρόσφατα στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκεί, ως γνωστόν, ο Τσίπρας επανήλ­θε για πολλοστή φορά στην πρόταση συνεργασίας με άλλα κόμματα και φο­ρείς της Αριστεράς και των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ που, κατά τη φρασεολογία του χώρου, αποδεσμεύονται από τον δικομματισμό. Και άνοιξε τη...

Έκτακτη σύγκληση της G7 ανακοίνωσε ο Μπερλουσκόνι

Posted: 06 Aug 2011 12:22 AM PDT

Την έκτακτη σύγκληση της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της G7 ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Συγκεκριμένα, ο Ιταλός πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί  έκτακτη σύνοδος μέσα στις επόμενες ημέρες η οποία θα είναι προπαρασκευαστική, εν όψει της συνεδρίαση της G8.

Από την πλευρά του ο Νικολά Σαρκοζί είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και της Βρετανίας και η Άγγελα Μέρκελ επικ...

Δουλειά δεν είχε ο διάολος...

Posted: 06 Aug 2011 12:21 AM PDT

Στην πολιτική δεν υπάρχει παρ­θενογένεση. Με αυτή την πικρή αλήθεια είναι υποχρεωμένος να πορεύεται τον ανηφορικό του δρόμο ο Αντώνης Σαμαράς ως πρόεδρος της Ν.Δ. και «εν αναμονή πρωθυπουρ­γός», όπως συνηθίζουμε να θεωρού­με τους εκάστοτε επικεφαλής της αξι­ωματικής αντιπολίτευσης.

Μια επαναλαμβανόμενη υπενθύμι­ση αυτής της απλής και καθ' όλα ισχυ­ρής αρχής αποτελούν τα συνεχή επει­σόδια επισήμανσης των ευθυνών της διακυβέρνησης Καραμανλή για το χά­λι της οικονομίας.

Είχε προηγηθεί ο Γ. Αλογοσκ...

Υποβάθμισε την Αμερική ο οίκος Standard & Poor's

Posted: 06 Aug 2011 12:07 AM PDT

Στην υποβάθμιση της πιστολιπτικής ικανότητας των ΗΠΑ, από τη βαθμίδα ΑΑΑ στην βαθμίδα ΑΑ+ προχώρησε για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's.

Πλέον τα άλλοτε ισχηρά αμερικανικά ομόλογα αξιολογούνται χαμηλότερα από τα ομόλογα που εκδίδονται από χώρες όπως η Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία και ο Καναδάς και σύμφωνα με την  ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης ενδέχεται να υπάρξει και νέα υποβάθμιση του αξιόχρεου των ΗΠΑ μέσα στους επόμενους 12 ως 18 μήνες.

«Η υποβάθμ...

Έκθεση - βόμβα του ΟΟΣΑ για το χρέος

Posted: 05 Aug 2011 11:58 PM PDT

Το ένα μετά το άλλο ξεπηδούν τα μαργαριτάρια της νέας δα­νειακής συμφωνίας που ετοι­μάζεται με χαρά να υπογράψει η κυ­βέρνηση, η οποία κρύβει επιμελώς τις οδυνηρές παραχωρήσεις που έχει κάνει. Το αποτέλεσμα του νέου δα­νείου θα είναι η πλήρης κατάργηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, η δημιουργία νέων μονοπωλίων και η ανάθεση της διαχείρισης της εξου­σίας - της πολιτικής και οικονομικής σκηνής - στις ομάδες επιχειρηματι­ών, τζακιών και συμφερόντων που θα αναδυθούν την επόμενη περίοδο.

Και μπο...

Οικο-ουρανοξύστης για τους επιζήσαντες της κλιματικής αλλαγής

Posted: 05 Aug 2011 02:09 PM PDT

Eπιµέλεια: MITSILA

Οι ειδικοί της τεχνολογίας και οι νέοι αρχιτέκτονες έχουν αρχίσει παγκοσµίως να πειραµατίζονται µε σχέδια και προτάσεις που ρεαλιστικά θα δίνουν απάντηση στο εάν ο άνθρωπος µπορεί - και πώς - να επιβιώσει σε συνθήκες ακραίας κλιματικής αλλαγής. Ως υπόθεση εργασίας σχεδιάζουν και συνδυάζουν όλες τις διαθέσιµες τεχνολογίες που θα μπορέσουν ίσως κάποτε στο µέλλον να απευθυνθούν σε όσους θα έχουν επιζήσει από τις δραματικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και θα πρέπει να συν...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές