Συνταγές μαγειρικής |
- Γλυκόξινο κοτόπουλο 1
- ΤΟΦΟΥ
- Γλυκόξινη σάλτσα εύκολη και γρήγορη
- Ρύζι τηγανητό
- ΦΡΕΣΚΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΣΠΡΙΝΓΚ ΡΟΛΛΣ
Posted: 25 Aug 2011 03:35 PM PDT Γλυκόξινο κοτόπουλο Υλικά 1 στήθος κοτόπουλου 750 γρ. περίπου 1 πιπεριά πράσινη 1 πιπεριά κίτρινη 1 πιπεριά κόκκινη 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 κλωνάρι cellery 1 κουτί ανανά σε φυσικό χυμό 1 κούπα μέλι (ή καστανή ζάχαρη) 1 κούπα ξύδι από κρασί 1 κουταλάκι ketchup Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα (προαιρετικά και λίγο σησαμέλαιο) 2 αυγά Λίγο αλεύρι
Κινέζικη κουζίνα Αφροδισιακό Ετοιμασία Αφαιρούμε τα κόκαλα από το κοτόπουλο αλλά όχι την πέτσα και το κόβουμε σε κύβους. Χτυπάμε τα αυγά, περνάμε από αυτά το κοτόπουλο και το αλευρώνουμε. Βάζουμε στο γουόκαρκετό ελαιόλαδο (αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο σησαμέλαιο για να μυρίσει το φαγητό "κινέζικο) και μόλις κάψει το λάδι τηγανίζουμε τους αλευρωμένους κύβους του κοτόπουλου (το λάδι πρέπει να είναι τόσο ώστε σχεδόν να καλύπτει το κρέας). Μόλις το κρέας ετοιμαστεί και πάρει χρώμα από χρυσόξανθο έως καφέ (εγώ είμαι και λίγο της ωμής σχολής, εσείς τηγανίστε το κατά βούληση), το βγάζουμε από το γουόκ. Στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε τα λαχανικά κομμένα σε κύβους του 1,5 εκ. περίπου και σε λίγο προσθέτουμε τον ανανά σε κύβους. Οταν τα λαχανικά είναι μισοψημένα (στην Κινέζικη κουζίνα ψημένο είναι το ακόμα τραγανό λαχανικό και ουχί το λιώμα), προσθέτουμε το μέλι που το έχουμε διαλύσει στο ξύδι και το χυμό του ανανά και αφήνουμε το φαγητό μας πάρει μια δυο βράσεις ώσπου να μελώσει η σάλτσα (αν σας βγει αραιή μπορείτε να τη δέσετε με ελάχιστο κορν φλαουρ διαλυμένο σε νεράκι). Ετοίμης της σως πετούμε με ατημέλητη επιτήδευση τους κύβους τους κοτόπουλου μέσα, για λίγα λεπτά ώσπου να ζεσταθεί και να δέσει το σύνολο. |
Posted: 25 Aug 2011 03:31 PM PDT ΤΟΦΟΥ Υλικα τοφου, οσο θελεις, αρκετο για να γεμισεις 3 πιτες για σουβλακια, 3 πιτες για σουβλακια, ενα φλυτζανι μανιταρια κομμενα σε λεπτες φετες, ενα φλυτζανι κρεμμυδι ξερο, πολτοποιημενο, λιγο σκορδο, πολτοποιημενο ενα φλυτζανι κρεμμυδακια φρεσκα, ενα φλυτζανι μαιντανο ψιλοκομμενο, ντοματα λεπτοκομμενη σε φετες καρρυ κιτρινο, |
Γλυκόξινη σάλτσα εύκολη και γρήγορη Posted: 25 Aug 2011 03:29 PM PDT Γλυκόξινη σάλτσα εύκολη και γρήγορη υλικά 1/3 κούπας άσπρο ξύδι 4 κουταλιές σκούρα ζάχαρη 1 κουταλιά κέτσαπ 1 κουταλάκι soy sauce 2 κουταλάκια κόρν φλάουρ διαλυμένα σε 4 κουταλιές νερό Ανακατέψτε το ξύδι, τη σκούρα ζάχαρη, την κέτσαπ και τη σάλτσα σόγιας και βράστε σε μικρό κατσαρολάκι. Προσθέστε το διαλυμένο σε νερό κόρν φλάουρ και ανακατέψτε μέχρι να πήξει. -Aν τη θέλετε πιό πηχτή, βάλτε 4 κουταλάκια κόρν φλάουρ στην ίδια ποσότητα νερού -Aν τη θέλετε πιό εξωτική,προσθέστε λωρίδες σωταρισμένης πιπεριάς, ανανά, και ό,τι άλλο ήθελε προκύψε |
Posted: 25 Aug 2011 03:27 PM PDT Ρύζι τηγανητό 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 πράσινη πιπεριά 1 κόκκινη πιπεριά 1 κίτρινη πιπεριά 1 κουτί μανιτάρια 3 κούπες ρύζι μπασμάτι Αλάτι Λίγο λάδι Ετοιμασία 1. Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και το στραγγίζουμε. 2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι, προσθέτουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα, τα αφήνουμε μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους καλά και ρίχνουμε το ρύζι. 3. Ανακατεύουμε κάθε τόσο και το αφήνουμε να κάνει κρούστα ώστε να αποκτήσει ένα καφέ χρώμα και να τραβήξει τα υγρά του. 4. Αν θέλουμε προσθέτουμε αυγά βρασμένα ή ζαμπόν ή οτιδήποτε άλλο μας αρέσει.
Ιδανικό για να συνοδεύει ψητά κρέατα και πουλερικά, ενδεικνύεται και για χορτοφάγους και είναι και νηστίσιμο αν το σερβίρεις σκέτο... εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο !! Υ.Γ. Η αναλογία για το ρύζι είναι 1 φλυτζάνι ρύζι = 2 φλυτζάνια νερό για το βράσιμο... και μπορείς να προσθέσεις και λίγο λάδι μέσα στη κατσαρόλα αν θέλεις... Επίσης παραλαγή χωρίς τις πιπεριές και τα μανιτάρια που ίσως κάποιοι να μην τρώνε.... ομελέτα ψιλοκομμένη και καλαμπόκι !!!! |
ΦΡΕΣΚΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΣΠΡΙΝΓΚ ΡΟΛΛΣ Posted: 25 Aug 2011 03:24 PM PDT ΦΡΕΣΚΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΣΠΡΙΝΓΚ ΡΟΛΛΣ ------------------------------------------------------------ Τα σπρινγκ ρολλς δεν χρειάζονται συστάσεις. Είναι από τα καλύτερα και πιο φίνα πιάτα της Κινέζικης κουζίνας και προέρχονται από την επαρχία Φουτζιάν. Στα καταστήματα με τα κινέζικα είδη τροφίμων μπορούμε να βρούμε μια μεγάλη πιοκιλία από φύλλα για σπρίνγκ ρολλς, Κινέζικα και Ινδονησιακά. Εδώ σας προτείνουμε μία από τις νοστιμότερες εκδοχές τους... Μπορεί να σας φανούν κάπως χρονοβόρα στην απρασκευή τους αλλά το γευστικό και άκρως αρωματικό τους αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω. -300 γρ μικρές γαρίδες -1 ½ κουτ. της σούπας λάδι -2 τετράγωνα κομμάτια πηχτή από φασόλια σόγιας -250 γρ. χοιρινό κρέας χωρίς λίπος, κομμένο λωρίδες -370 γρ. βλαστάρια μπαμπού, κομμένα λωρίδες -1 μεγάλο καρότο καθαρισμένο και κομμένο πολύ λεπτές λωρίδες, στο πάχος σπίρτου -350 γρ. άσπρο λάχανο, κομμένο για σαλάτα -75 γρ. φρέσκα πράσινα φασολάκια, κομμένα πολύ λεπτές λωρίδες -1 κουτ. της σούπας πολύ ψιλοκομμένο σκόρδο -1/2 φλιτζάνι στρείδια χοντροκομμένα -2 κουτ. του γλυκού αλάτι -1/2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη -1 κουτ. της σούπας κινέζικο ρυζόκρασο -10 - 12 φρέσκα φύλλα για σπρίνγκ ρολς ( bao bing ) -1 κουτ. της σούπας μουστάρδα -1 κουτ. της σούπας πολτό τσίλι -1/2 φλιτζάνι πολύ ψιλοκομμένα κινέζικα φύκια -2 κουτ. της σούπας φύλλα κόλιανδρου ψιλοκομμένα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη και τα κεφάλια και αφαιρούμε το κεντρικό νεύρο.. Τοποθετούμε τα κελύφη και τα κεφάλια σε ένα κατσαρόλι με 3 φλιτζάνια νερό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, πιέζοντάς τα συχνά με μια τρυπητή κουτάλα για να αποκτήσει το ζουμί πλούδια γεύση. Σουρώνουμε το ζωμό σε σίτα και κρατάμε το υγρό κατά μέρος. Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε την πηχτή από τα φασόλια σόγιας μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το χοιρινό κρέας, τις γαρίδες και τα βλαστάρια του μπαμπού και τηγανίζουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ζωμό από τις γαρίδες, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε για 2 ώρες. Κατόπιν προσθέτουμε το καρότο, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 1 ακόμη ώρα. Προσθέτουμε το λάχανο και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ακόμη και μετά ρίχνουμε στη κατσαρόλα τα πράσινα φασόλια, το σκόρδο και τα στρείδια, εάν τα χρησιμοποιήσουμε. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και νοστιμίζουμε με το αλάτι, τη ζάχαρη και το ρυζόκρασο. Αν το μίγμα μοιάζει να πήζει, μπορούμε να το αραιώσουμε, προσθέτοντας άφοβα νερό, λίγο κάθε φορά. Λίγο πριν τυλίξουμε τη γέμιση στα φύλλα για σπρινγκ ρολλς, τα αλείφουμε με τη μουστάρδα και τον πολτό τσίλι και μοιράζουμε το μίγμα που έχουμε μαγειρέψει ( περίπου 2 κοφτές κουτ. της σούπας σε κάθε φύλλο ). Προσέχουμε να μην είναι πολύ υγρό το μίγμα για να μην μουλιάσει το φύλλο. Πασπαλίζουμε με τα φύκια και τα φύλλα του κόλιανδρου και τυλίγουμε τα σπρίνγκ ρόλλς, διπλώνοντας καλά τα πλαϊνά για να μην βγει έξω η γέμιση. Χαράζουμε αν θέλουμε, το κάθε σπρίνγκ ρολλ διαγώνια 3 - 4 φορές και σερβίρουμε. Αν δεν βρούμε τα κινέζικα φύκια στο εμπόριο, ακόμη και στα εξειδικευμένα καταστήματα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα Ιαπωνέζικα φύκια «νόρι», που είναι πολύ πιο εύκολο να βρεθούν, ακόμη και σε καλά σούπερ μάρκετ. Συνήθως τα βρίσκουμε σε πλατιά, μεγάλα φύλλα και τα ψιλοκόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι. |
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου