Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Μεξικάνικη Κρέμα

Posted: 23 Aug 2011 10:40 AM PDT

Μεξικάνικη Κρέμα Τι χρειαζόμαστε: " 4 αβγά " 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα " 1 εβαπορέ (συμπυκνωμένο γάλα) " 1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες " ζάχαρη (κρυσταλλική, άσπρη ή καφέ) Πως το κάνουμε: 1. Χτυπήστε το ζαχαρούχο γάλα, το εβαπορέ και τα αβγά με τη βανίλια. (μην το παρακάνετε) 2. Βάλτε τη ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι ώστε να καφετίσει, να γίνει καραμέλα. 3. Πάρτε ένα πυρέξ ή κάποιο ταψάκι βάλτε τη καραμέλα και πάνω από τη καραμέλα περιχύστε με το μίγμα των αβγών κτλ 4. Γεμίστε ένα λίγο μεγαλύτερο ταψί με νερό, και βάλτε μέσα το ταψί με το μίγμα. 5. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς Κελσίου για μια ώρα και πάνω. (μέχρι η κρέμα να χρυσαφίσει) 6. Aφήστε να κρυώσει για μία ώρα περίπου έξω από το φούρνο. 7. Βάλτε ένα πιάτο κάτω από το ταψί και αναποδογυρίστε. 8. Τώρα η καραμέλα θα είναι πάνω από το γλυκό. 9. Βάλτε στο ψυγείο.

Τορτίγιας

Posted: 23 Aug 2011 10:39 AM PDT

Τορτίγιας Τι χρειαζόμαστε: " 900γρ. αλεύρι για όλα " 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ " 2 κ.γ. αλάτι " 2 κ.σ. λάδι " 400ml νερό κρύο (περίπου) " 2 κ.σ. φρεσκο γάλα " Πως το κάνουμε: " " 1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι. Μετά προσθέτουμε το λάδι και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά να γίνει μια σφιχτή και λεία ζύμη.. " " 2. Κάνουμε ένα μπαστούνι και το χωρίζουμε σε 12 ίσα μέρη. Ένα ένα με τα δάχτυλα το πλάθουμε σαν μικρή στρογγυλή πιτούλα. " " 3. Ρίχνουμε αλεύρι και από τις δύο μεριές και το βάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. " " 4. Ανοίγουμε με τον πλάστη μια ολοστρόγγυλη πίτα με πάχος 3-5 χιλιοστών. " " 5. Λαδώνουμε ελάχιστα το τηγάνι μας και το σκουπίζουμε με μια χαρτοπετσέτα αφήνοντας μόνο την γυαλάδα. " " 6. Ρίχνουμε την πίτα και την αφήνουμε να πάρει από την μία μεριά. Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη να γυρίσει όταν ξεκολλήσει από το τηγάνι εύκολα. " " 7. Την γυρίζουμε ελαφρά, και κατά της διάρκεια του τηγανίσματος τις έτοιμες τις αφήνουμε σκεπασμένες με μία πετσέτα μέχρι να σερβιριστούν όλες.

Guacamole

Posted: 23 Aug 2011 10:37 AM PDT

Guacamole Τι χρειαζόμαστε: " 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο " 4 πράσινες πιπερίτσες τσίλι από κονσέρβα, ψιλοκομμένες " 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη " 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο (προαιρετικά) " 3 κ.σ. χυμό λεμονιού " 1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι " Αλάτι Πως το κάνουμε: 1. Ξεφλουδίστε και ξεσποριάστε τα αβοκάντο. Λιώστε το ένα αβοκάντο σε ένα μπολ και κόψτε πολύ μικρά κομματάκια το άλλο. 2. Αναμίξτε τα αβοκάντο με τα υπόλοιπα υλικά. 3. Σκεπάστε το μπολ με αλουμινόχαρτο ή πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν το σερβίρετε.

Μεξικάνικα σουβλάκια με γαρίδες και λαχανικά

Posted: 23 Aug 2011 10:36 AM PDT

Μεξικάνικα σουβλάκια με γαρίδες και λαχανικά Τι χρειαζόμαστε: " 35 γρ. αρωματικό μείγμα για τάκο " 24 μεγάλες γαρίδες " 3 μέτρια κολοκυθάκια " 2 κουταλάκια λάδι " 2 κουταλιές ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια " 1/4 φλυτζανιού χυμός λεμονι Πως το κάνουμε: 1. Ξεφλουδίστε και καθαρίστε τις γαρίδες αφήνοντας τις ουρές. Κόψτε το κάθε κολοκυθάκι σε 4 φέτες. Περάστε τις γαρίδες και τα κολοκυθάκια σε 12 καλαμάκια ξύλινα. Βάλτε τα σουβλάκια σε μια πιατέλα και ανακατώστε τα με τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάστε και βάλτε την πιατέλα στο ψυγείο 3 ώρες ή όλη τη νύχτα. 2. Στραγγίστε τα σουβλάκια και φυλάξτε τη μαρινάτα. Βάλτε τα σουβλάκια πάνω σε ζεσταμένη πλάκα ψησίματος. Ψήστε τα αλείφοντας τα μερικές φορές με τη μαρινάτα, μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες.

Μεξικάνικο κοτόπουλο

Posted: 23 Aug 2011 10:30 AM PDT

Μεξικάνικο κοτόπουλο Τι χρειαζόμαστε: " 1 κοτόπουλο (κομμένο σε μερίδες) " 2 κούπες φρυγανιά τριμ. " αλατι " πιπερι " λιγη παπρικα " 2 σκελίδες σκόρδο (λιώμενες) " 2 κουτ. σουπ τυρι τριμμένο Πως το κάνουμε: 1. Πλένουμε το κοτόπουλο (αφου το έχουμε κόψει σε μερίδες πρώτα). Το σκουπίζουμε να μην είναι υγρό. 2. Σε ενα μπολ με καπάκι, βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου, κλείνουμε με το καπάκι το μπολ και το κουνάμε να παει το μείγμα σε όλο το κοτόπουλο. 3. Σε ένα ταψί βάζουμε αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. 4. Το βάζουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς να ψηθεί μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα κομμάτια.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές