Συνταγές μαγειρικής |
Posted: 31 Jul 2011 02:33 PM PDT Συστατικά 2 φλιτζάνια από λάχανο της Κω 2 φλιτζάνια από μαρούλι 2 φλιτζάνια από διάφορα κρητικά χόρτα 1 φλιτζάνι ντοματάκια, κομμένα στη μέση 2/3 φλιτζανιού μαλακό, ανάλατο πρόβειο τυρί με ήπια γεύση 4 κουταλιές της σούπας ρόδι 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού εξαιρετικό παρθένο Ελληνικό ελαιόλαδο κατά προτίμηση αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση 2 Κρητικά παξιμάδια κριθαρένια Τρόπος μαγειρέματος 1 Καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε το λάχανο και το μαρούλι με τα χέρια σε χοντρά κομμάτια. 2 Προσθέτουμε τα ντοματάκια, και το τυρί κομμένο σε κύβους. 3 Αναμειγνύουμε αυτά τα συστατικά σε ένα μπολ σερβιρίσματος μαζί με τα παξιμάδια. 4 Χτυπάμε το λάδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. 5 Περιλούουμε την σαλάτα και γαρνίρουμε με το ρόδι. |
Posted: 31 Jul 2011 02:31 PM PDT Συστατικά 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι 2 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου με την πέτσα Για το συνοδευτικό 250 γρ. σπαράγγια καθαρισμένα 400 γρ. πατάτες μικρές για φούρνο, κατά προτίμηση βιολογικές, με τη φλούδα, καλά πλυμένες 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο Αλάτι 2 κουτ. σούπας ξερό δεντρολίβανο 2 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι (δεμένα σε τουλουπάνι) Για τη σάλτσα 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο 400 ml ζωμός κοτόπουλου ή νερό χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό 2 κουτ. σούπας κάππαρη 4 κουτ. σούπας λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο ή 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο 2 κουτ. σούπας βούτυρο Τρόπος μαγειρέματος 1 Συνοδευτικό: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C. Bάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί με τις 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, το θυμάρι και το δεντρολίβανο και σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο. 2 Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 40 λεπτά. Οταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις κόβουμε στη μέση και τις κρατάμε στην άκρη. 3 Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαράγγια για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. 4 Οταν είναι έτοιμα τα παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μπολ με παγωμένο νερό για 30 δευτερόλεπτα, ώστε να διατηρήσουν το χρώμα τους. 5 Τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα κρατάμε στην άκρη. 6 Κοτόπουλο: Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. 7 Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε στο τηγάνι από την πλευρά της πέτσας. 8 Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα, αποσύρουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα ταψάκι, το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 150° C μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. 9 Αποσύρουμε το σκεύος από το φούρνο, βγάζουμε και διατηρούμε το κοτόπουλο κατά μέρος ζεστό. 10 Σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει για περίπου 3 - 4 λεπτά. 11 Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις αρχίσει να βγάζει τα αρώματά του, σβήνουμε με το ζωμό ή το νερό. 12 Αφήνουμε να βράσει ώστε να συμπυκνωθεί στο μισό και τότε προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τις λιαστές ντομάτες και την κάππαρη. 13 Βράζουμε για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα και προσθέτουμε το θυμάρι και το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί. 14 Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τις πατάτες και τα σπαράγγια και περιχύνουμε με τη σάλτσα. |
Posted: 31 Jul 2011 02:27 PM PDT 4 μεγάλα ή 8 μέτρια καλαμάρια 4 κουταλιές της σούπας ρύζι Καρολίνα 6 - 7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 200 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας 1/2 φλιτζάνι, τριμμένη κεφαλογραβιέρα 100 γρ. κομματιασμένη φέτα ή καλαθάκι Λήμνου 1 λεμόνι 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι άνηθος AΚαθαρίζετε τα καλαμάρια, αφαιρώντας τη διαφανή μεμβράνη και τα σκληρά μέρη. 2 Ψιλοκόβετε τα πλοκάμια τους. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα πλοκάμια. 3 Προσθέτετε το αλατοπίπερο και τον άνηθο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1'. 2 Προσθέτετε τα ντοματάκια και βράζετε για 3-4' ακόμη. 4 Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτετε τη φέτα και την κεφαλογραβιέρα. Γεμίζετε τα καλαμάρια με το μείγμα και τα τοποθετείτε σε μικρό ταψάκι. 5 Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και καλύπτετε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο. 3 Ψήνετε στους 170 °C για 1 ώρα. 6 Ανοίγετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10'. Περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού. 7 Αφήνετε τα κρυώσουν λίγο και τα σερβίρετε με το λάδι τους. |
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου