Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Don't Panic!

Posted: 21 Jul 2011 01:49 PM PDT

Του Αλέξανδρου Μερκούριου

Don't panic

Παρακαλώ πριν ξεκινήσετε την ανάγνωση, αν επιθυμείτε βέβαια να διαβάσετε, πατήστε την υπερσύνδεση του τίτλου για να ακούτε κατά την ανάγνωση. Αν και μου αρέσουν οι Coldplay, ομολογώ ότι δεν ήξερα αυτό το τραγούδι. Το άκουσα όμως, πρώτη φορά χθες το απόγευμα.

Πού;

Στο διάστημα. Κι όμως, είναι αλήθεια. Ο αστροναύτης - πιλότος, που αυτή την ώρα επιχειρεί την τελευταία προσγείωση του διαστημικού λεωφορείου Atlantis, είχε αγχωθεί αρκετά χθες το βράδυ προετοιμάζοντ...

Αυτοδιαχείριση σαν τη μέλισσα στο μήλο...

Posted: 21 Jul 2011 12:18 PM PDT

Της Τζένης Κ.

Η χώρα -ως οικονομική οντότητα- δοκιμάζεται. Την ταλανίζει το χρέος. Η χώρα -ως σύνολο οντοτήτων- επίσης δοκιμάζεται. Την ταλανίζει το «έως…». Καμία διάρκεια δεν είναι πλέον δεδομένη. Κανένα καλό ιστορικό δεν προορίζεται να δικαιωθεί. Οι βεβαιότητες περνούν στρες τεστ. Όλες οι συναπτόμενες οικονομικές σχέσεις είναι αορίστου χρόνου, με την κακή την έννοια… Το «σήμερα είμαστε, αύριο δεν είμαστε» δεν αποτελεί πλέον φιλοσοφική δήλωση αλλά δόγμα εργασιακού ρεαλισμού. Κάθε μέρα κάποιοι...

Σύνοδος θερινής νυκτός

Posted: 21 Jul 2011 11:05 AM PDT

Του Δημήτρη Μυ

Τι θα προκύψει στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ; Υπάρχουν οι αισιόδοξοι που περιμένουν γενναίες αποφάσεις των ηγετών με για τη σωτηρία της Ελλάδας και της Ευρωζώνης από την κρίση του χρέους. Κάποιοι άλλοι ρεαλιστές θεωρούν ότι το πρόβλημα στην Ευρώπη είναι πια τόσο μεγάλο που κανείς δεν είναι σε θέση να το αντιμετωπίσει στο σύνολό του. Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από το πως βλέπει κανείς τα πράγματα οι επαΐοντες συμφωνούν ότι από τη σημερινή Σύνοδο δεν θα προκύψει ούτε α...

Σύνοδος απελπισίας

Posted: 21 Jul 2011 09:18 AM PDT

Καθώς η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, οι προσδοκίες ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα λάβουν γενναίες αποφάσεις κατά τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής, παραμένουν ισχυρές. Ωστόσο, οι αποφάσεις των ηγετών δεν λαμβάνονται με βάση την κοινή λογική ούτε αποτελούν μια περιγραφή του κοινού συμφέροντος. Οι αποφάσεις αποτελούν κατά κανόνα τη διατύπωση / επίδειξη των θέσεων των ισχυρών. Από αυτό το σημείο ξεκινά η ήττα της «κοινής λογικής» και η εξαφάνιση της έννοιας του κοινού ...

Οξύτητα Ερντογάν λόγω Ισραήλ…

Posted: 21 Jul 2011 09:07 AM PDT

Με αφορμή την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύ­προ ο Ταγίπ Ερντογάν βρήκε την ευκαιρία να ψιθυρίσει δυο σκληρά φωνήεντα, τα οποία ίσως στους «αμύητους» στην Αθήνα να προκάλεσαν έκπληξη. Ας δούμε πρώτα τι είπε: «Στην περίπτωση που αποδοθεί στη Νότια Κύπρο μια τέτοια περιοδική προεδρία , εμείς σίγουρα δεν τους ανα­γνωρίζουμε και δεν πρόκειται ποτέ να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να συνομιλήσουμε με τη Νότια Κύπρο».

Στη συ­νέχεια των δηλώσεών του ο Ερντογάν ήταν ιδιαίτερα οξύς: «Η Ε.Ε. ας τα...

Εξάπλωση των αγροτικών εξαγωγών

Posted: 21 Jul 2011 08:01 AM PDT

Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης Ιστορικός-Εκδότης

Τελευταία το γεωργικό επιχειρείν έχει βελτιωθεί πάρα πολύ.Πλάι στους παλαίμαχους γεωργούς έχουν βρεθεί έμπειροι γεωπόνοι και ευγενείς χορηγοί με όρεξη για δημιουργία και ποιοτική δουλειά.Μια τέτοια περίπτωση συναντάμε στα Τρίκαλα όπου νεαρός επιχειρηματίας κάνει μαζικές εξαγωγές στη Κίνα και Αυστραλία προιόντων βιοκαλλιέργειας.Σκοπός φυσικά της απόπειρας είναι η επιχείρηση να γίνει βιώσιμη ώστε να εξαπλωθεί και σ'άλλα σημεία της Ελλάδος. Εμείς τ...

Μαρία Θεοδωράκη

Posted: 21 Jul 2011 03:04 AM PDT

H Μαρία Θεοδωράκη είναι μια από τις αθόρυβες περιπτώσεις εικαστικών καλλιτεχνών, που με μικρά αλλά σημαντικά βήματα έχουν δημιουργήσει μια σημαντική πορεία στο εξωτερικό. Τα τελευταία 6 χρόνια ζει και εργάζεται στην Αγγλία, όπου έκανε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στις καλές τέχνες στο πανεπιστήμιο Saint Martins. Τα τελευταία δύο χρόνια τα έργα της έχουν παρουσιαστεί σε τρεις ατομικές και δεκάδες ομαδικές εκθέσεις στο Λονδίνο. Η δουλειά της Θεοδωράκη επεξεργάζεται θέματα ταυτότητας και βι...

Συνέλλαβαν μέλη των Αnonymous

Posted: 21 Jul 2011 02:36 AM PDT

Σε 14 συλλήψεις μελών της διαδικτυακής ομάδας «Anonymous» προέβη το FBI ύστερα από μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποίησε στις περιοχές της Φλόριντα, του Σαν Φρανσίσκο και του Νιού Τζέρσι. Οι πράκτορες του FBI κατάσχεσαν υπολογιστές και ηλεκτρονικά αρχεία από έξι διαφορετικά σημεία του Λονγκ Άιλαντ, του Μπρούκλιν και του Μπρονξ.

Η συγκεκριμένη διαδικτυακή «κολεκτίβα» έγινε γνωστή σε όλο τον πλανήτη όταν κατάφερε να «χτυπήσει» τις ιστοσελίδες των MasterCard, Visa και PayPal ως ένδειξη συμπαράστασ...

Συνελήφθη ο Γκόραν Χάτζιτς

Posted: 21 Jul 2011 02:34 AM PDT

Ο τελευταίος καταζητούμενος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Σερβία, Γκόραν Χάτζιτς, συνελήφθη νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Ο Χάτζιτς αντιμετωπίζει 14 κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου, ενώ θεωρείται υπεύθυνος για τη σφαγή 300 ανδρών στο Βούκοβαρ το 1991 από Σερβοκροάτες στρατιώτες και για την απέλαση περίπου 20.000 ανθρώπων από την ίδια πόλη.

 

COSMOTE: Μείωση στα πάγια ανέργων και συνταξιούχων

Posted: 21 Jul 2011 02:11 AM PDT

Έκπτωση 15% στο μηνιαίο πάγιο προσφέρει η COSMOTE σε ανέργους και συνταξιούχους για έναν ολόκληρο χρόνο.

Η οικονομική προσφορά στην οποία προβαίνει η COSMOTE για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ισχύει για ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και συνταξιούχους άνω των 65 ετών.

Η εν λόγω προσφορά εντάσσεται στην ευρύτερη πρωτοβουλία του ΟΑΕΔ για παροχή ειδικών  τιμών στους κατόχους κάρτας ανεργίας.

Οι νέοι ή και οι υφιστάμενοι συνδρομητές συμβολαίου COSMOTE, που ανήκουν στις παραπάνω ομάδες, προκ...

«Ο Γνωστός μας Άγνωστος κύριος Γκάτσος»

Posted: 21 Jul 2011 02:05 AM PDT

Της Δώρας Αμαραντίδου

Μέσα από μια παράσταση λόγου, τραγουδιού και εικόνας, όπου καταγράφονται στιγμές της ελληνικής ιστορίας των τελευταίων 100 χρόνων «ανακαλύπτεται» ξανά η προσωπικότητα και το έργο του ποιητή της «Αμοργού». Η Μάνια Παπαδημητρίου έχει αναλάβει να παρουσιάσει τον «Γνωστό μας Άγνωστο κύριο Γκάτσο», στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, στις 22 και 23 Ιουλίου.

Με τη μορφή μουσικο- θεατρικού αναλογίου, τραγούδια σε στίχους του Νίκου Γκάτσου εναλλάσσονται με την αφήγηση βασικών κειμ...

Ψηφοφορία για τη σύσταση Προανακριτικής για τη Siemens

Posted: 21 Jul 2011 01:26 AM PDT

Στην ολομέλεια της Βουλής,την Πέμπτη, θα διεξαχθεί η συζήτηση και η ψήφιση της πρότασης 108 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών στην υπόθεση Siemens.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προτείνουν την παραπομπή του Γιώργου Αλογοσκούφη, ως εποπτεύοντος υπουργού του ΟΤΕ και του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, για την υπόθεση των C4I.

Παράλληλα, ζητούν την παραπομπή στην τακτική δικαιοσύνη του Τάσου Μαντέλη και του Άκη Τσοχατζόπουλο...

Άφαντος

Posted: 21 Jul 2011 01:14 AM PDT

Τώρα που έφυγαν οι Σισέ και Ζιλμπέρτο και ήρθαν κάποιοι Τοτσέ και Κουίνσι, που είναι ο Ανδρέας Βγενόπουλος; Δεν πονάει τώρα η καρδιά του για τον Παναθηναϊκό; Κοιμάται τα βράδια από τη στεναχώρια του;

Και τέλος πάντων που είναι οι τρεις Πιζάρο και τα άλλα που έταζε; G.B.P.

Τοπίο τρόμου στον Τύπο

Posted: 21 Jul 2011 12:23 AM PDT

γράφει ο Τυπικός

«Τρόμο» για το μέλλον των ασφαλιστικών ταμείων των δημοσιογράφων προκαλεί η καταγραφή των στοιχείων από την ΠΟΕΣΥ, ύστερα από τις δυο συναντήσεις που είχε με τον Πρόεδρο του ΕΤΑΠ ΜΜΕ Κώστα Τσουπαρόπουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΠΟΕΣΥ σε ανακοίνωση της:

• Στην Α΄ διεύθυνση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ υπάρχουν σήμερα καταγεγραμμένοι περίπου 700 άνεργοι συνάδελφοι.
• Καταγράφεται μείωση των ασφαλιστικών εισφορών περίπου 30% σε σχέση με την προηγούμενη ...

Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αθήνας

Posted: 21 Jul 2011 12:18 AM PDT

Το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος της Αθήνας με θέμα  «Οι Τραγικοί Μύθοι Σήμερα» ξεκινά την Πέμπτη 25 Αυγούστου, στις 21.00 στον εξωτερικό  χώρο του Καλλιμάρμαρου με την παράσταση «Προμηθέας» από το Θέατρο Δρόμου HELIX.

Θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις αρχαίου δράματος, «Ηρακλής» και «Σκηνοβάτες»  από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία  Μιχαήλ Μαρμαρινού και Σταμάτη Φασουλή αντίστοιχα, η «Ειρήνη» σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, ενώ μετά από παραγγελία του ΠΟΔΑ θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις «Πέρσες» σε...

Συνελλήφθη ο επενδυτής!

Posted: 21 Jul 2011 12:01 AM PDT

 

Υπό κράτηση στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης βρίσκεται ο Βασίλης Φλωρίδης. Ο υποψήφιος να επενδύσει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνελήφθη καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις!
Ο ίδιος υποστήριξε πως πρόκειται για διένεξη με την πρώην σύζυγό του και ότι δεν ήταν ενήμερος… Ό,τι και να ισχύει πάντως, η συγκεκριμένη εξέλιξη μόνο αρνητικές εντυπώσεις προκαλεί και έρχεται λίγο μετά την συνάντηση με εκπροσώπους του Ερασιτέχνη και της ΠΑΕ όπου παρουσίασε έγγραφα...

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες ταξί

Posted: 20 Jul 2011 11:49 PM PDT

Συνεχίζουν την απεργία διαρκείας οι ιδιοκτήτες ταξί κατά του ανοίγματος του επαγγέλματος που επιχειρεί το υπουργείο Μεταφορών.

Παράλληλα, θα προχωρήσουν σε αιφνίδιους αποκλεισμούς του οδικού δικτύου, διοδίων κ.α.

Πιο συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες ταξί της Αθήνας θα πραγματοποιήσουν συμβολική κατάληψη στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών, σηκώνοντας τις μπάρες από τις 9 το πρωί, για περίπου δύο ώρες.
Στο Ηράκλειο της Κρήτης έχουν αποκλείσει το αεροδρόμιο, ενώ μπλόκο έχουν στήσει και στο λιμάνι, όπου β...

Συνάντηση ΠΝΟ-Παμπούκη

Posted: 20 Jul 2011 11:34 PM PDT

Κρίσιμη συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη το απόγευμα οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Χάρη Παμπούκη.

Η ΠΝΟ απειλεί να προχωρήσει σε απεργία εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της.

Ειδικότερα ζητούν την αναστολή της εφαρμογής των μέτρων του μεσοπρόθεσμου σχετικά με τη μείωση των συντάξεων του ΝΑΤ από την 1η Ιουλίου και την περιστολή  της χρηματοδότησης του ταμείου τους κατά 100 εκατομμύρια ευρώ από το 2012.
Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Υπουρ...

Πράσινα προβλήματα...

Posted: 20 Jul 2011 11:21 PM PDT

Λάθος χειρισμούς χρεώνουν πράσινα στελέχη στους υπεύθυνους του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας και σε ορισμένους από την Ιπποκράτους που τους σιγοντάρισαν να ακυρώσουν τη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής λόγω της κινητο­ποίησης και των διαμαρτυριών των ιδιοκτητών ταξί.

Αρκετοί πιστεύουν ότι σε πόλεις με συμβολισμό όπως Πάτρα, Ηρά­κλειο κ.λπ., δεν εγκαταλείπεις τις προσπάθειες διαλόγου με την κοινωνία και για μία και για δύο και τρεις ώρες! Πολύ πε­ρισσότερο έλεγαν που ο εκ των επικεφαλής των ταξιτζήδων στην ...

Συμφωνία Μέρκελ-Σαρκοζί στο παρά πέντε της Συνόδου

Posted: 20 Jul 2011 11:19 PM PDT

Έπειτα από ένα μαραθώνιο συνομιλιών παρόντος του επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Γάλλος Πρόεδρος κατέληξαν σε συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα.

Τόσο η γαλλική προεδρία, όσο και ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, επιβεβαίωσαν πως Παρίσι και Βερολίνο έφθασαν σε «κοινή θέση» σχετικά με τη στήριξη της Ελλάδας.

Το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, ωστόσο αναμένεται να αποτελέσει τη  βάση διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής....

...Υπέροχοι διάλογοι Μπέου – Κούγια

Posted: 20 Jul 2011 11:06 PM PDT

Σε άγρια προσωπική κόντρα μεταξύ Αχιλλέα Μπέου και Αλέξη Κούγια μετετράπη η απολογία του πρώτου στη Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας σχετικά με το σκάνδαλο «Koriopolis». «Μπήκε στο ποδόσφαιρο μόνο για να στήσει αγώνες», το σχόλιο του γνωστού ποινικολόγου για τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού Βόλου. «Είναι απλά ένας… κοντός δικηγόρος», η απάντηση του τελευταίου, που διερωτήθηκε αν υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τη δίωξή του. «Δεν έστησα ποτέ παιχνίδι», υποστήριξε!
Πρώτος κατέθεσε...

Το περιεχόμενο ενός αθλητικού Αλβανικού πανό

Posted: 20 Jul 2011 03:04 PM PDT

Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης Ιστορικός-Εκδότης

Την προηγούμενη εβδομάδα ο ΑΠΟΕΛ πήγε να παίξει στα Τίρανα για τα προκριματικά του Europa League και εκεί τον περίμενε μια δυσάρεστη ψυχική έκπληξη.Στην κερκίδα του γηπέδου Υπήρχε ένα πανό στα Αλβανικά που έγραφε : "Η Κύπρος είναι τούρκικη".Το πανό δεν κατεβάστηκε ποτέ,επομένως εξέφραζε και τις αλβανικές αρχές. Από αυτή την προβοκάτσια βγαίνουν τα συμπεράσματα ότι η Αλβανία στηρίζει τον Τουρκικό σωβινισμό στην Κύπρο επειδή περιμένει ανάλογη υποσ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές