Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΑΣΟΚ γιόρτασε τα 38

Posted: 03 Sep 2012 10:40 AM PDT

Τη διαβεβαίωση ότι το νέο πακέτο μέτρων θα είναι το τελευταίο σκληρό και επώδυνο για τον ελληνικό λαό έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την εκδήλωση για την 38η επέτειο της Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη.

Όπως είπε, τα νέα δημοσιονομικά μέτρα πρέπει να είναι εσωτερικά ισορροπημένα και δίκαια ενώ πρόσθεσε ότι συνοδεύονται από ένα πακέτο εσωτερικών πρωτοβουλιών που δεν πρέπει να καθυστερήσουν ούτε λεπτό αλλά και από ένα πακέτο άμεσων κινήσεων που πρέπει να κάνουν οι εταίροι μ...

Μετά την Λιθουανία & Λετονία και η Βουλγαρία «παγώνει» την ένταξή της στο ευρώ

Posted: 03 Sep 2012 10:07 AM PDT

Η Βουλγαρία αναμένεται να παγώσει επ' αόριστον τα σχέδια της για την ένταξη στο ευρώ επικαλούμενη την γενικότερη αστάθεια στην ευρωζώνη και την μετατόπιση των Βούλγαρων που εμφανίζονται όλο και πιο απρόθυμοι να ενταχτούν στο κοινό νόμισμα.

Μέσα στην κυβέρνηση και στην κοινή γνώμη «έχουν μεταβληθεί οι απόψεις», είπε ο υπουργός Οικονομικών Σιμεόν Τζάνκοφ.

«Τώρα δεν βλέπω οφέλη από την είσοδο στην ευρωζώνη, μόνο κόστος», τόνισε και συνέχισε λέγοντας ότι η κοινή γνώμη «δικαίως θέλουν να μάθουν ...

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

Posted: 03 Sep 2012 10:03 AM PDT

 Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις εμφανίζονται οι φαρμακοποιοί μετά από την άκαρπη συνάντηση που είχαν με τον αν. υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά. 

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης δεν έλαβαν σαφείς δεσμεύσεις για την καταβολή των χρεών του ΕΟΠΥΥ .  

Στη συνάντηση συμμετείχαν και  εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας, από τους οποίους ζητήθηκε να δοθεί πίστωση 60 ημερών προς τις φαρμακαποθήκες, προκειμένου να μπορούν να πληρώνονται οι φα...

Ψάχνουν για «ύποπτους»…

Posted: 03 Sep 2012 09:32 AM PDT

Καταγραφή των «ύποπτων» βουλευτών, που είναι πιθανόν να διαφοροποιηθούν κατά την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή, επιχειρούν στη Ν.Δ., ώστε να αποφύγουν τους κυβερνητικούς τριγμούς, οι οποίοι μπορεί να μεταδώσουν το κλίμα αμφισβήτησης και στις κοινοβουλευτικές ομάδες ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. Μέχρι στιγμής έχουν… εντοπιστεί 3-4 βουλευτές, αν και υπάρχουν πληροφορίες – κυρίως από πηγές των Ανεξάρτητων Ελλήνων – ότι ο αριθμός φτάνει στις δέκα! Συνήθως, σε τέτοιες περιπτώσεις, από άλλους το περιμένεις και α...

Σε συμπληρωματικές απολογίες για τις μίζες καλεί ο ανακριτής

Posted: 03 Sep 2012 09:18 AM PDT

Νέος γύρος καταθέσεων ξεκινά στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων έπειτα από  την απόφαση του ανακριτή να ζητήσει συμπληρωματικές απολογίες όλων των εμπλεκομένων προσώπων στην υπόθεση μετά από νέα επιβαρυντικά στοιχειά που προέκυψαν από δικαστική έρευνα. 

Παράλληλα απορριφθήκαν τα αιτήματα για αποφυλακίσεις που είχαν καταθέσει οι Νικόλας Ζήγρας και Αστεριος Οικονομίδης που βρίσκονται προφυλακισμένοι για την ίδια υπόθεση. 

Την ιδία ώρα ο Άκης Τσοχατζόπουλος ζητά με δημόσια επιστολή του την...

Χατίρια... εργολάβων

Posted: 03 Sep 2012 09:14 AM PDT

Μπορεί η κυβέρνηση Σαμαρά να διαφήμιζε την «ανάπτυ­ξη» πίσω από την εξαγγελία των δέκα βασικών προτεραιοτήτων που έβαλε προ ημερών ο Χατζηδάκης, αλλά και μόνο το ότι η πρώτη από αυτές είναι η επανεκκίνηση των έργων των οδικών αξόνων δείχνει ακριβώς περί τίνος πρό­κειται: χατίρια προς τους εργολάβους.

Και, για να μη γελιόμαστε, οι αυτο­κινητόδρομοι είναι το πρώτο κομμάτι της δημόσιας πίτας που θα προσφέρει η κυβέρνηση στα επιχειρηματικά συμ­φέροντα. Και βέβαια, μετά τους δρό­μους, τους οποίους ...

Μειώνονται στα μισά τα Ειρηνοδικεία της χώρας

Posted: 03 Sep 2012 09:14 AM PDT

Στο 50% φτάνουν οι συγχωνεύσεις Ειρηνοδικείων της χώρας, σύμφωνα με διάταγμα του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος, 150 Ειρηνοδικεία από τα 301 των 17 εφετειακών περιφερειών της χώρας.

Βασικό κριτήριο για τη συγχώνευσή τους αποτέλεσε ο μικρός αριθμός έκδοσης δικαστικών αποφάσεων αφού κατά την τελευταία δεκαετία αρκετά από αυτά έχουν καταστεί ανενεργά ή υπολειτουργούν, καθώς εκδίδουν ελάχιστες υποθέσεις το χρόνο,...

Ψάχνοντας το επόμενο βήμα

Posted: 03 Sep 2012 09:04 AM PDT

Συνεχίζει την αποχή - ώς και απεργία μάς κάνει - από τα κομματικά συμβαίνοντα ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος κάθε μέρα που περνάει βρίσκεται και όλο πιο μακριά από το ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος όλο το καλοκαίρι κάθε άλλο παρά απέφυγε την πολιτική, συνευρισκόμενος με δεκάδες πολιτικούς του φίλους και στελέχη απ' όλη την Ελλάδα. Συνομιλητές του τον βρίσκουν διστακτικό για το επόμενο βήμα, που θα ήταν η βασική του συμμετοχή σε νέο κομματικό φορέα. Μάλιστα, κάποιοι λένε ότι ο ίδιος βρίσκει ενδιαφέρουσα την προ...

Εντός, εκτός και επί τα αυτά

Posted: 03 Sep 2012 08:54 AM PDT

Με γαλέρα ακυβέρνητη συνεχίζει να μοιάζει το ΠΑΣΟΚ, όπου παρά τη θερινή ραστώνη τα προ­βλήματα διογκώνονται, η αδυναμία χά­ραξης μιας πειστικής στρατηγικής είναι εμφανής, ενώ οι προσπάθειες συσπεί­ρωσης δείχνουν να πέφτουν στο κενό. Η καχυποψία, οι σοβαρές διαφωνίες, η απογοήτευση, η εσωστρέφεια και η ματαιότητα κυριαρχεί μεταξύ των στε­λεχών, πολλά από τα οποία φλερτά­ρουν με την ιδέα της ιδιώτευσης, ενώ άλλα σκέφτονται σοβαρά το αντάρτικο, διαφωνώντας με τη λογική του προσωποκεντρικού μικρο...

Κυβέρνηση - καμικάζι

Posted: 03 Sep 2012 08:34 AM PDT

Το πακέτο μέτρων του νέου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου ανακοινώνεται οσονούπω, παρά τις επιμέρους ενστά­σεις. Υποτίθεται ότι έτσι η κυβέρνηση – και όχι η... χώρα – ανακτά τη χαμέ­νη υπόληψη και «αξιοπιστία» της ένα­ντι της ευρωζώνης, της Γερμανίας και των άλλων δανειστών.

Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Η αγριότητα αυτού του πακέ­του ξεπερνά κάθε ανάλογο προηγού­μενο και προϊδεάζει για κοινωνικό... μπουρλότο. Μπορεί η κυβερνητική «τριανδρία» να δηλώνει την πίστη της στον στόχο της «παραμονής σ...

20% πτώση του τζίρου στις εκπτώσεις

Posted: 03 Sep 2012 08:26 AM PDT

Κατά 20% μειώθηκε σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο ο τζίρος των καταστημάτων κατά τις θερινές εκπτώσεις.

Διαμορφώθηκε στα 4,4 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου Εμπορίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου , ενώ συγκριτικά με το 2010 η υποχώρηση του τζίρου αγγίζει το 36,4%.

Όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ, αυτό σημαίνει απώλειες ύψους 1,11 δισ. ευρώ μόνο για φέτος ενώ σε σχέση με το 2010 οι απώλειες διαμορφώνονται, μόνο για την περίοδο των εκπτώσεων, σε 2,52 δισ. ευρώ. ...

Ανασφάλιστος ένας στους δύο αλλοδαπούς εργαζόμενους

Posted: 03 Sep 2012 07:28 AM PDT

Μεγάλη αύξηση των ανασφάλιστων αλλοδαπών δείχνουν τα στοιχεία των επίσημων ελέγχων που διαβιβάστηκαν στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που έχει καταθέσει ο βουλευτής της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ελέγχων, του 2011, ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν ήταν 30.102, ενώ σε σύνολο 9.456 αλλοδαπών εργαζομένων διαπιστώθηκε ότι το 39,8% ήταν ανασφάλιστοι.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2012 πραγματοποιήθηκαν 10.047 έλεγχοι. Ο συνολικός αριθμό...

Δουλειά δεν είχε ο διάβολος...

Posted: 03 Sep 2012 07:16 AM PDT

«Δουλειά δεν είχε ο διάβολος...» λέει συχνά ο θυμόσοφος λαός και έχει απόλυτο δίκιο. Σε προηγούμενο άρθρο μας με τίτλο «Τα κοράκια της Υγείας και οι λεωφόροι των Νοσοκομείων» αναδείξαμε με πολύ σαφή και ξεκάθαρο τρόπο τον ρόλο όλων εκείνων που επί 30 χρόνια, τουλάχιστον, λυμαίνονται κυριολεκτικά τον χώρο της Υγείας.

Ελπίζαμε ότι τα κοράκια, έστω για ένα μικρό διάστημα, θα σιωπήσουν, θα αποσυρθούν δηλαδή στα μετόπισθεν και θα αναθέσουν το «θεάρεστο» έργο της σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας σε άλλο...

Μπαράζ δημοσιευμάτων για πιθανή εγκατάλειψη του ευρώ από την Ελλάδα

Posted: 03 Sep 2012 06:24 AM PDT

Νέα σειρά δημοσιευμάτων με κοινό παρανομαστή την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ είδαν το φως της δημοσιότητας μετά το άρθρο των New York Times που ανέφερε ότι αμερικανικές επιχειρήσεις προετοιμάζονται γι' αυτό το ενδεχόμενο.

Μία τέτοια εξέλιξη δεν αφήνει αδιάφορη την αμερικανική Κοινή Γνώμη και την Αμερικανική Οικονομία, καθώς εκτιμάται ότι θα δράσει καταλυτικά στις αμερικανικές εκλογές με πιθανή ανατροπή της σημερινής εικόνας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των NYT, "η Merrill Lynch γεμίζει φορτηγά μ...

Αποχώρησαν από το διάλογο οι ένστολοι

Posted: 03 Sep 2012 06:08 AM PDT

Για εμπαιγμό και ειλημμένες αποφάσεις έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, μετά την αποχώρηση τους από το ΥΠΟΙΚ καθώς όπως είπαν ο I. Στουρνάρας δεν είχε τίποτα νέο να τους πει, εκτός του ότι οι μειώσεις είναι αναπόφευκτες.

Το υπουργείο Οικονομικών προωθεί περικοπές 6%-7% αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2012 για τους ένστολους, ενώ η μείωση για το 2013 θα ανέλθει στο 12%-13%. 

Όπως κατήγγειλαν οι συνδικαλιστές Το γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τους γνωστοποίησε πως δεν εγκρίνει και τι...

Σόιμπλε: Η ΕΚΤ δεν μπορεί να επιβλέπει όλες τις τράπεζες

Posted: 03 Sep 2012 05:57 AM PDT

Την αντίθεσή του με το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παραχωρήσει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την εποπτεία όλων των τραπεζών της Ε.Ε, εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Η ίδια η ΕΚΤ λέει ότι δεν έχει τη δυνατότητα να επιβλέπει τις 6.000 τράπεζες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο προβλέψιμο μέλλον», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Σόιμπλε στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, ενώ τόνισε ότι έχει αμφιβολίες για το κατά πόσον μπορεί να πραγματοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα της...

Άνανδρη επίθεση στον δημοσιογράφο Άρη Ασβεστά

Posted: 03 Sep 2012 05:55 AM PDT

Επίθεση δέχθηκε από δύο αγνώστους τα ξημερώματα της Δευτέρας ο αθλητικός συντάκτης του NovaΣΠΟΡ FM, Άρης Ασβεστάς. Ο δημοσιογράφος, ο οποίος δέχθηκε την επίθεση έξω από το σπίτι του καθώς επέστρεφε από την ραδιοφωνική εκπομπή του, είναι καλά στην υγεία του αν και χρειάστηκε να του γίνουν οκτώ ράμματα στο πρόσωπο.

Ο ΠΣΑΤ με σχετική του ανακοίνωση καταδίκασε το συμβάν.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του ΠΣΑΤ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών καταδικάζει με το...

Tη βρήκε τη λύση η κυρία

Posted: 03 Sep 2012 05:33 AM PDT

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Δεν είναι κακό να είναι  κανείς πλούσιος. Είτε το θέλουμε είτε όχι πάντα υπήρχαν και πάντα  θα υπάρχουν άνθρωποι με υπερβολικά πολλά  χρήματα και πολλοί άνθρωποι με ελάχιστα. Δυστυχώς ο κόσμος δεν αλλάζει  τόσο εύκολα και η πραγματικότητα είναι αυτή.

Την ώρα όμως που σε όλο  τον κόσμο οι φωνές κατά των  εχόντων πληθαίνουν σχετικά με το πώς αυξάνουν τα κέρδη τους και  πως αποφεύγουν να πληρώνουν τους αναλογούντες φόρους, έρχονται κάποιες  «κορώνες» από μεγιστάνες του  χ...

Δολοφόνησαν ιερέα στην Ηλεία

Posted: 03 Sep 2012 05:21 AM PDT

Έναν ιερέα πυροβόλησαν δύο άγνωστοι στην Ηλεία με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να χάση τη ζωή του.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά οι δύο άγνωστοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και ο ιερέας στο Ι.Χ αυτοκίνητό του.

Το κίνητρο των ληστών ενδέχεται να ήταν η ληστεία καθώς ο ιερέας λίγη ώρα νωρίτερα είχε κάνει ανάληψη άγνωστου χρηματικού ποσού από μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν μάλιστα ότι οι δράστες τον παρακολουθούσαν και περίμεναν την κατάλληλη γι'  αυτούς ε...

Πυρκαγιά στο Μαρμάρι

Posted: 03 Sep 2012 04:50 AM PDT

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική έκταση στο Μαρμάρι Καρύστου και για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν με δικά τους μέσα 10 άτομα από τον οικισμό Λυκόρεμα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπάρχουν δύο κύρια μέτωπα εκ των οποίων το ένα κινείται πολύ κοντά σε τέσσερις οικισμούς.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 18 οχήματα και τέσσερα αεροσκάφη.

Κατσέλη στον ανακριτή: Δεν ήξερα τίποτα

Posted: 03 Sep 2012 04:32 AM PDT

Τρεις ώρες διήρκησε η κατάθεση στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, της πρώην υπουργού Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας δεν θα πετύχαινε.

Κατά την έξοδό της η Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι η κατάθεσή της είχε δύο σκέλη, με πρώτο τις δηλώσεις του Παναγιώτη Ρουμελιώτη σχετικά με την ενημέρωση του π...

Επίθεση Καρχιμάκη κατά Προβόπουλου και Πεπόνη μέσω facebook

Posted: 03 Sep 2012 04:31 AM PDT

Σφοδρή επίθεση μέσω…  Facebook εξαπέλυσε ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης εναντίον του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου με αφορμή την είδηση ότι μαύρο χρήμα ύψους 207 δισ. ευρώ έφυγε από την Ελλάδα μεταξύ 2003 και 2011.

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης ζητά από τον Οικονομικό Εισαγγελέα να ζητήσει εξηγήσεις από τους πολιτικούς προϊσταμένους και από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, ο οποίος κρίνεται υπεύθυνος για τον έλεγχο καταθέσεων ύψους 207 δ...

Αναβλήθηκε η δίκη Κασιδιάρη – Στη Βουλή η δικογραφία

Posted: 03 Sep 2012 04:27 AM PDT

Νέα αναβολή πήρε η δίκη του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας, ενώ η δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος του έχει διαβιβαστεί στη Βουλή.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης θα δικαζόταν σήμερα για τις κατηγορίες της συνδρομής σε ληστεία, της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας καθώς το 2007 είχε επιτεθεί μαζί με άλλους σε μεταπτυχιακό φοιτητή στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλίας Κασιδι...

Ήταν καλό το κλίμα... το ‘φαγε κι ο γάιδαρος

Posted: 03 Sep 2012 04:04 AM PDT

Του Αλέξανδρου Μερκούριου

Θυμάστε κάποτε, όταν κυβερνούσε ο Καραμανλής και είχε απέναντί του τα μίντια, που διαμαρτυρόταν για τη στρεβλή εικόνα που παρουσίαζαν και έλεγε ότι παράγουν μια virtual reality; Πράγματι τα μίντια έχουν αυτή τη δυνατότητα. Με τη διαφορά ότι για τον Καραμανλή η εικόνα δεν ήταν virtual, αλλά... real, όπως αποδείχθηκε. Αντίθετα, στις ημέρες μας, η οικονομική δυσπραγία οδηγεί πολλά μέσα ενημέρωσης να συμπεριφέρονται σχεδόν σαν την ΕΡΤ ή ακόμα και αυτοβούλως να παίζουν «χ...

Financial Times: «Οι Γερμανοί ξεγράφουν την Ελλάδα»

Posted: 03 Sep 2012 03:46 AM PDT

Ενδεικτική του κλίματος που θα αντιμετωπίσει η γερμανίδα καγκελάριος κυρία Ανγκελα Μέρκελ, όσον αφορά τις αποφάσεις που θα κληθεί να λάβει για την Ελλάδα, είναι δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα Δευτέρα η βρετανική εφημερίδα Financial Times: μόλις το ένα τέταρτο των Γερμανών πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην ευρωζώνη ή να λάβει επιπλέον βοήθεια.

Η συγκεκριμένη έρευνα η οποία διεξήχθη από τους FT και την εταιρεία Harris Poll κατά τη διάρκεια του περασμένου Αυγούστου σε δείγμα 1000...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές