Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Επίσχεση εργασίας από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Posted: 02 Sep 2012 07:29 AM PDT

Πενθήμερη επίσχεση εργασίας ξεκινούν από τη Δευτέρα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ καθώς ο Οργανισμός τους οφείλει 570 εκατ. ευρώ από τα προηγούμενα χρόνια.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του Οργανισμού Γιώργος Ελευθερίου δήλωσε συγκεκριμένα: «Ο ΕΟΠΥΥ μας οφείλει 570 εκατ. ευρώ από τα προηγούμενα έτη μέχρι το 2011, και 230 εκατ. ευρώ για το 2012, σύνολο 800 εκατ. ευρώ. Έχουμε χρηματοδοτήσει ατόκως την πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα στον τόπο».

Στο μεταξύ, την ίδια ώρα οι φαρμακοποιοί έχου...

Δεν αποκλείει αίτημα πλήρους στήριξης ο Ραχόι

Posted: 02 Sep 2012 07:22 AM PDT

Ανοιχτό άφησε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι η χώρα του να καταθέσει αίτημα για ένα συνολικό πακέτο στήριξής της πέρα από τα 100 δισ. ευρώ που θα λάβει από την ευρωζώνη για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Αν πιστεύω ότι είναι καλό για την Ευρώπη ως σύνολο, για το ευρώ και για την Ισπανία, θα το κάνω», γράφει η ισπανική εφημερίδα ABC, επικαλούμενη τις δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού.

Στο μεταξύ, οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού δημοσιεύονται ενόψει της προγραμματισμένης επί...

Χρυσοχοΐδης: Τα αιτήματα για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία παραμένουν επίκαιρα

Posted: 02 Sep 2012 03:49 AM PDT

Μήνυμα με αφορμή την εκδήλωση για την 38η επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, διευκρινίζοντας ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, δεν θα παραστεί στην εκδήλωση της Δευτέρας.

Στο μήνυμά του ο κ. Χρυσοχοΐδης σημειώνει:

«Τα αιτήματα για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική απελευθέρωση παραμένουν επίκαιρα ιδιαίτερα στο πλαίσιο του μεγάλου αγώνα που δίνουμε όλοι οι Έλληνες για να υπερβούμε την κρίση και να οικοδομή...

Η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει τα νέα μέτρα αν ενταχθούν σε συνολικό σχέδιο ανάπτυξης

Posted: 02 Sep 2012 03:37 AM PDT

Την απόφασή του να ψηφίσει τα μέτρα μόνο αν ενταχθούν σε ένα συνολικότερο σχέδιο ανάπτυξης, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» τονίζει ότι θέλει να επιτύχει το κυβερνητικό έργο, «αλλά δεν το στηρίζει άκριτα» και υπογραμμίζει ότι  η πολιτική σταθερότητα και η παραμονή της χώρας στο ευρώ εξακολουθούν να αποτελούν την κεντρική του προτεραιότητα.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι οι βουλευτής της ΔΗΜΑΡ που θα καταψηφίσουν τα μέτρα δεν θα διαγραφτού...

Ολλανδικό αίνιγμα

Posted: 02 Sep 2012 01:52 AM PDT

Η 12η Σεπτεμβρίου είναι ημέρα εκλογών για την Ολλανδία και το αποτέλεσμά τους αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον στην Ευρώπη, κυρίως λόγω της θέσης που κατέχει η συγκεκριμένη χώρα, ως ο σπουδαιότερος σύμμαχος των Γερμανών σε θέματα οικονομικής πολιτικής. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δεί­χνουν το κόμμα του νυν πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε και το Σοσιαλιστικό Κόμ­μα να προηγούνται σε ψήφους, με το κάθε ένα από αυτά να συγκεντρώνουν 34 έδρες στο Κοινοβούλιο.

Ακολουθούν το Σοσιαλιστικό Δημοκρατικό με 21 έ...

«Φασισμός η φίμωση του Indymedia»

Posted: 02 Sep 2012 01:43 AM PDT

Του Παναγιώτη Παπαδόπουλου *

Προς τους βουλευτές της ολιγαρχίας Άδωνι Γεωργιάδη Θανάση Πλεύρη

Η καταδιωκτική, δυσφημιστική και κατασταλτική σας επι­χείρηση ενάντια στο athens indymedia είναι απεχθής και επικίνδυ­νη γιατί κάνει θεσμό τον Φασισμό που δήθεν καταγγέλλετε για την «προστα­σία της ελευθερίας του Τύπου» και της «δημοκρατίας»!

Κατηγορείτε «εμμέσως» το athens indymedia για τον εμπρησμό των εκ­δόσεων Γεωργιάδη και «εγκωμιασμό τρομοκρατικών πράξε­ων».

Μιλάτε εσείς που έχετε κάνει αμέ­τρητους...

Με στόχο την αειφορία...

Posted: 02 Sep 2012 01:35 AM PDT

Στην εποχή της έντονης οικονομικής αστά­θειας και της επενδυτικής αδράνειας που ζούμε, ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια παραμένει σταθερός στην επιχειρησιακή στρατηγική του, απαντά με αποφασιστικότητα και εξωστρέφεια, επενδύει σε έργα ανάπτυξης και συμβάλλει στην τοπική και εθνική οικονομία. Στην Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, που αξιολογήθηκε από εξωτερικό φορέα με Α+, με βάση τις Κατευ­θυντήριες Οδηγίες Κατάρτισης Εκθέσεων Αειφορίας , αναλύονται οι στόχοι και τα πεπραγμ...

Φάμπρικα τιμολογίων

Posted: 02 Sep 2012 01:32 AM PDT

Των εικονικών τιμολογίων το ανάγνω­σμα συνεχίζεται… Στην Πελοπόννη­σο και ειδικότερα στην Αργολίδα το ΣΔΟΕ συνεχίζει να βγάζει λαβρά­κια αξίας 1,6 εκατομμυρίων ευρώ. Αγρότες είχαν στήσει φάμπρικα και το προηγούμενο χρονικό διάστημα έκοβαν τιμολόγια με πλαστά εικονι­κά στοιχεία, τα οποία μοίραζαν αφει­δώς σε όποιον είχε διάθεση να συμ­μετέχει στη «δουλειά». Στο κόλπο φαίνεται να πήραν μέρος λογιστές, αγρότες, ακόμη και πρόεδροι Συνε­ταιριστικών Ενώσεων.

Παλιά ιστορία

Η «φάμπρικα» φαίνεται να λει...

Ζορισμένη... τριανδρία

Posted: 02 Sep 2012 01:27 AM PDT

Λιγοστεύουν οι αντοχές της εσωτερικής τρόικας εν όψει των απαιτήσεων των δανειστών και των κοινωνικών αντο­χών. Οι προφεσόροι της οικονομίας αυτή τη φορά εξε­τάζουν 25 εναλλακτικά σενάρια για τις νέες, επώδυνες παρεμ­βάσεις στο ασφαλιστικό, που θα επιβαρύνουν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο συνταξιούχους και εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους και δικαιούχους προνοιακών επιδο­μάτων.

Πάντως, κύκλοι του υπουργείου Εργασίας ξεκα­θαρίζουν ότι στο πακέτο των μέτρων που δόθη­κε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σα...

ΚΚΕ: «Όχι» στην παθητική υποδοχή των μέτρων, «ναι» στη γενική απεργία

Posted: 02 Sep 2012 01:09 AM PDT

Να μη δεχτεί τα βάρβαρα μέτρα με μοιρο­λατρία, αλλά με γενική απεργία καλεί το ΚΚΕ τον λαό, μετά την ολοκλήρωση των επαφών Σαμαρά με την ευρωπαϊκή ηγεσία και συ­γκεκριμένα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ. Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου ζήτησε να υπάρξει ενημέρω­ση όλων των πολιτικών αρχηγών για τις συζη­τήσεις και όχι μόνο των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Παρά ταύτα, ο Περισσός εκτιμά ούτως ή άλλως ότι η κυβέρνηση των τριών «εξολοθρεύει» ό,τι έχει απομείνει από εργατικά -λαϊκά ...

Σκανδαλίδης: «Δεν ψηφίζω την περικοπή των συντάξεων»

Posted: 02 Sep 2012 12:47 AM PDT

Ο κ. Κ. Σκανδαλίδης επιμένει στην καταψήφιση συγκεκριμένων μέτρων που θίγουν τις συντάξεις του ΟΓΑ και γενικά τις χαμηλές συντάξεις ή που μειώνουν τις αποδοχές του αστυνομικού στον δρόμο. Ωστόσο διευκρινίζει ότι δεν θα καταψηφίσει την κυβέρνηση – «δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ» λέει – και υπογραμμίζει ότι η παραβίαση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων δημιουργεί μείζον πρόβλημα πολιτικής και ηθικής τάξης. Ο πρώην υπουργός, που έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση εντός του ΠαΣοΚ εξαιτίας της θέσης...

Έκρηξη στο κτίριο της Δημοτικής Αστυνομίας στην Κυψέλη

Posted: 02 Sep 2012 12:37 AM PDT

Έκρηξη σε κτίριο της Δημοτικής Αστυνομίας σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής στην Κυψέλη.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από τέσσερα γκαζάκια και ένα δοχείο με εύφλεκτο υγρό.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

Στα Χανιά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Posted: 02 Sep 2012 12:26 AM PDT

Για την ανάγκη το γένος να ενωθεί και να έχει ομοψυχία στην δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα, μίλησε το Σάββατο στα Χανιά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Τον Πατριάρχη υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο εκπρόσωποι του κλήρου με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο καθώς και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μ. Βολουδάκης, τοπικοί βουλευτές, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και πλήθος κόσμου.

«Γνωρίζετε ότι ευρίσκεσθε πάντα στην σκέψη και στην καρδία μας και πάντοτε προσευ...

Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει τη χώρα»

Posted: 02 Sep 2012 12:05 AM PDT

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κορμός του προοδευτικού χώρου. Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς που θα κυβερνήσει τον τόπο για να αποκαταστήσει την κοινωνική δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια του λαού» τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής δηλώνει πεπεισμένος πως η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ και επιμένει στο ότι η υπάρχουσα πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί στη χρεοκοπία και στην κοινωνική εξαθλίωση.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας προαναγγέλλει δι...

Δένδιας: Μικρότερη και καλά οπλισμένη αστυνομία

Posted: 01 Sep 2012 11:47 PM PDT

Μείωση στο ήμισυ των οργανικών μονάδων της ΕΛΑΣ και δημιουργία αστυνομίας 40.000 ενστόλων προβλέπει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της όπως αποκαλύπτει ο Ν. Δένδιας στην Καθημερινή της Κυριακής.

Ο υπουργός θεωρεί ότι είναι δύσκολος έως αδύνατος ο διαχωρισμός των αστυνομικών σε μάχιμους και μη ενώ σε ότι αφορά το μισθολόγιο τους σημειώνει ότι γίνεται προσπάθεια συνεννόησης και σε ενδοκυβερνητικό επίπεδο και με την τρόικα, ώστε να διατηρηθεί το αξιόμαχο αστυνομικών και Πυροσβεστών.

Εισάγεται τεχνογνωσία...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές