Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Τα στρατόπεδα γεννούν έριδες…

Posted: 31 Aug 2012 10:47 AM PDT

Εμφύλιος πόλεμος για τα στρατόπεδα όπου στεγάζονται οι λαθρομετανάστες έχει ξεσπάσει μέσα στη Ν.Δ. Πρωταγωνιστές η Φωτεινή Πιπιλή και ο βουλευτής Κορίνθου Χρήστος Δήμας, οι οποίοι αντάλλαξαν τις εκ διαμέτρου διαφορετικές απόψεις τους στους διαδρόμους της Βουλής. Η Φωτεινή Πιπιλή κατηγόρησε τον δήμαρχο της Κορίνθου για τη στάση που κρατά στο θέμα του στρατοπέδου και, ενώ πίστευε ότι θα βρει ανταπόκριση από τον συνάδελφό της, γιο του Σταύρου Δήμα και νεόκοπο βουλευτή, τα άκουσε για τα καλά, μέχ...

ΕΟΠΥΥ κατά φαρμακείων

Posted: 31 Aug 2012 10:16 AM PDT

Στη φάκα πάει να πιάσει η κυβέρνηση τους φαρμακοποιούς, αφού μετά την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου να διακόψει την παροχή φαρμάκων με πίστω­ση στους ασφαλισμένους λόγω χρεών του ορ­γανισμού, ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να εξοφλεί κατά προτεραιότητα τα φαρμακεία που εξα­κολουθούν να εκτελούν συνταγές για ασφα­λισμένους του κατά τη διάρκεια των κινητο­ποιήσεων.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΕΟΠΥΥ αναφέρει ότι όλοι οι σύλλογοι με διανεμητικό λογαριασμό έχουν εξοφληθεί για τον Μάιο του 2012, «ως εκ...

Συνάντηση Ρομπάι - Σαμαρά στις 7 Σεπτεμβρίου

Posted: 31 Aug 2012 10:04 AM PDT

Την Αθήνα θα επισκεφτεί στις 7 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Μία ημέρα αργότερα ο κ. Ρομπάι θα συναντηθεί στην Ιταλία με τον Μάριο Μόντι.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων του κ. Ρομπάι θα βρεθεί το αίτημα της Ελλάδας για επιμήκυνση του οικονομικού της προγράμματος και το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των ισπανικών τραπεζών.

Νέο επεισόδιο με νεκρούς στις ΗΠΑ

Posted: 31 Aug 2012 09:45 AM PDT

Ένας νεαρός άνδρας σκότωσε δύο υπαλλήλους σε σουπερμάρκετ της αλυσίδας Pathmark πριν αυτοκτονήσει με το ίδιο όπλο, ανέφεραν οι Αρχές στο Ολντ Μπριτζ του Νιου Τζέρσεϊ.

Ο 23χρονος μπήκε στο κατάστημα νωρίς το πρωί πριν ανοίξει για το κοινό και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με ένα Καλάσνικοφ.

Ο δράστης, τα στοιχεία του οποίου δεν έγιναν εξαρχής γνωστά, σκότωσε δύο υπαλλήλους, μία 18χρονη και έναν 24χρονο. Μετά αυτοπυροβολήθηκε.

Τα κίνητρα δεν έγιναν αμέσως γνωστά. Το BBC αναφέρει πάντως ότι...

Δεν θα περικόψουν τους μισθούς των κληρικών

Posted: 31 Aug 2012 09:45 AM PDT

Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα μάλιστα με πηγές του Αθηναϊκού Πρακτορείου ο πρωθυπουργός φέρεται να διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι δεν θα περικοπούν οι μισθοί των κληρικών.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος επανέλαβε το αίτημά του για αποδέσμευση από το Δημόσιο της εκκλησιαστικής περιουσίας προκειμένου να αξιοποιηθεί και τα έσοδα να διατεθούν, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο ίδιος, στο φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας.

Ο κ. Ιε...

Τα ωσαννά

Posted: 31 Aug 2012 08:42 AM PDT

Ξεπαγώνουν τα μεγάλα έργα, λέει ο Κωστής Χατζηδάκης. Και καταλάβαμε γιατί όλα αυτά τα «ωσαννά ο εν τοις υψίστοις» για τον Σαμαρά από τον κυριακάτικο Τύπο…  Α.Χ.

ΔΝΤ: Σαμαράς και Στουρνάρας θα βρουν το σωστό δρόμο

Posted: 31 Aug 2012 07:36 AM PDT

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα πάρει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να επαναφέρει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής στο σωστό δρόμο, εξέφρασε ο αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ Ντέιβιντ Λίπτον.

 «Πιστεύουμε ότι ο Πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών είναι αποφασισμένοι να βρουν τον σωστό δρόμο για την προσαρμογή, για να μπουν τα πράγματα στο σωστό δρόμο, και προσπαθούμε να βοηθήσουμε. Είμαι αισιόδοξος με την έννοια ότι πιστεύω πως εργάζονται σκληρά, θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη, θέλ...

«Βράζουν» στο ΠΑΣΟΚ

Posted: 31 Aug 2012 07:19 AM PDT

Στο κρανίο τα έχουν πάρει στο ΠΑΣΟΚ από τη σπουδή του Σίμου Κεδίκογλου να θριαμβολογεί ότι κατάφερε η κυβέρνηση μέσα σε 2 μήνες να ελέγξει το θέμα των συντάξεων - «μαϊμού». «Άστραψε και βρόντηξε» η Φώφη Γεννηματά, με καθυστέρηση 24 ωρών βεβαίως - βεβαίως, υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες που έγιναν τα προηγούμενα δύο χρόνια. Τώρα πληρώνει την κουτουράδα του ο Βενιζέλος να μην εμπλακεί σοβαρά με τη συγκρότηση της κυβέρνησης, αφήνοντας τον Σαμαρά να στήσει όπως θέλει το μαγαζί και να κάνει επικο...

Έπεσε ο Μπερλουσκόνι

Posted: 31 Aug 2012 07:03 AM PDT

Εξάρθρωση του δεξιού ώμου και του καρπού υπέστη ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι μετά από πτώση που είχε κατά τη διάρκεια περιπάτου του στη Βίλα Τσερτόζα στη Σαρδηνία.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο πρώην πρωθυπουργός ενδέχεται να υποβληθεί σε ακτινολογικές εξετάσεις.

Συνάντηση Τσίπρα-Δαμανάκη στη Βουλή

Posted: 31 Aug 2012 06:16 AM PDT

Την ενόχλησή του για τις δηλώσεις τόσο κυβερνητικών αξιωματούχων, όσο και της ίδιας της Μαρίας Δαμανάκη, με τις οποίες «κινδυνολογούν» για έξοδο της χώρας από το ευρώ, εξέφρασε ο επικεφαλής ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην Ελληνίδα επίτροπο κατά τη διάρκεια συνάντησής τους  στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.

Στη συνάντηση, που έγινε με πρωτοβουλία της κυρίας Δαμανάκη, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας αντέκρουσε την κριτική που ασκείται στο κόμμα του και επεσήμανε ...

Προειδοποίηση για τσουνάμι μετά από σεισμό 7,9 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες

Posted: 31 Aug 2012 06:08 AM PDT

Ισχυρός σεισμός 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στις ακτές των Φιλιππίνων.

Ο συναγερμός αφορά τις Φιλιππίνες, την Ιαπωνία, την Ταϊβάν και την Παπούα Νέα Γουϊνέα και σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο το εστιακό βάθος πλησιάζει τα33 χλμ.

 

Το τραπεζικό σύστημα θα γίνει πιο ισχυρό, τόνισε ο Προβόπουλος

Posted: 31 Aug 2012 05:52 AM PDT

Την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις στον κλάδο των τραπεζών εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

«Στον τραπεζικό χώρο έχουμε μια αναδιάταξη των δυνάμεων, που μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση που έχει ήδη ξεκινήσει και θα συμπληρωθεί καθοδόν, θα δημιουργήσει ένα τραπεζικό σύστημα πιο ισχυρό, πιο αποτελεσματικό» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Προβόπουλος.

Μετά από σχετική επισήμανση του Κάρολου Παπούλια γ...

Ζήτω η γραφειοκρατία!

Posted: 31 Aug 2012 05:41 AM PDT

Τη στιγμή που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την επιτακτική ανάγκη μεταρρυθμίσε­ων και πάταξης της γραφειοκρατίας, στελέχη της τρικομματικής κυβέρνησης επιβραβεύ­ουν το βαθύ παρελθόν και το «βαθύ κράτος», με την πρόθεσή τους να μεταφερθεί η Ειδική Γραμ­ματεία Δασών από το ΥΠΕΚΑ στο υπουργείο... Αγροτικής Ανάπτυξης, ακυρώνοντας έτσι μια από τις ελάχιστες σωστές κινήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία τρία χρόνια στον τομέα του περιβάλλο­ντος – και όχι μόνον.

Δεν είναι τυχαίο ότι την πρόθεση της ...

Ολάντ: Καμιά χώρα δεν θα ξεφύγει από την κρίση - Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής τον Νοέμβριο

Posted: 31 Aug 2012 05:36 AM PDT

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής με αντικείμενο τις δημοσιονομικές προοπτικές της ΕΕ την περίοδο 2014-2020 θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος ήταν σαφής όταν προειδοποίησε πως καμία χώρα δεν θα ξεφύγει από την κρίση.

Ήδη, η πρόταση της Επιτροπής για μια αύξηση κατά 5% του κοινοτικού προϋπολογισμού -έτσι ώστε το 1,11% του μέσου ευρωπαϊκού ΑΕΠ να καλύψει δαπάνες 1,083 τρισ. ευρώ- προκάλεσε βαθύ διχασμό στους κόλπους των εταίρων. Η Γαλλία, η Γερμανία, η Αυστρία, η Βρετανία, η Ολλανδία, ...

Όλα εδώ... πληρώνονται!

Posted: 31 Aug 2012 05:30 AM PDT

Μετά και τη δημόσια μεταμέλειά του στο πλάι της Άνγκελα Μέρκελ στο Βερο­λίνο, όπου ο Αντώνης Σαμαράς είπε απολογούμενος τη φοβερή φράση «ουδείς αναμάρτητος», διαγράφο­ντας με αυτόν τον τρόπο την «αντιμνημονιακή» ρητορική που είχε ακο­λουθήσει τα προηγούμενα χρόνια και όλα τα οικονομικά προγράμματα που είχε παρουσιάσει στο... Ζάππειο, τώ­ρα πλησιάζει η μεγάλη ώρα.

Δηλαδή έρχεται η στιγμή που ο πρωθυπουργός θα βρεθεί απέναντι στους πολίτες και θα τους ζητήσει νέ­ες αιματηρές περικοπές στο όνομα ...

Έψαχνε τον… εαυτό της

Posted: 31 Aug 2012 05:14 AM PDT

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Μια περίεργη ιστορία  εξαφάνισης και διάσωσης ήρθε στο  φως από την Ισλανδία και το χάπι εντ δείχνει τα παιχνίδια της ζωής.

Στο ηφαιστειογενές νησί πολλοί τουρίστες προτιμούν τους μακρινούς περιπάτους για να θαυμάσουν τη φύση και το μεγαλείο της.

Ένα γκρουπ με επισκέπτες από την Ασία είχε πάει στο φαράγγι Έλντγκια το οποίο έχει διαμορφωθεί από εκρήξεις ηφαιστείων και –εκτός από εντυπωσιακό- είναι πόλος έλξης τουριστών από όλο τον κόσμο.

Όταν το λεωφορείο  σταμάτησε το πλ...

Κλήρωση με… άρωμα Champions League

Posted: 31 Aug 2012 05:00 AM PDT

Κακή ήταν η κλήρωση των ομίλων του Europa League για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει τις Τότεναμ, Λάτσιο και Μάριμπορ στον 10ο όμιλο της διοργάνωσης. Στον 3ο όμιλο η ΑΕ Λεμεσού με Φενέρμπαχτσε, Μαρσέιγ και Γκλάντμπαχ.

Αναλυτικά οι 12 όμιλοι του φετινού Γιουρόπα Λιγκ

1ος Όμιλος: Λίβερπουλ, Ουντινέζε, Γιουνγκ Μπόις, Ανζί

2ος Όμιλος: Ατλέτικο Μαδρίτης, Χάποελ Τελ Αβίβ, Βικτόρια Πλζεν, Ακαδέμικα

3ος Όμιλος: Μαρσέιγ, Φενέρμπαχτσε, Γκλάντμπαχ, ΑΕΛ

4ος Όμιλος: Μπορντό, Μπριζ, Νιουκάσ...

ΑΠΘ: Στην αντεπίθεση ο πρύτανης

Posted: 31 Aug 2012 04:40 AM PDT

Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μυλόπουλος, ο οποίος μίλησε για προσπάθεια διασυρμού του ιδρύματος μέσω των πρόσφατων καταγγελιών και δημοσιευμάτων.

Όπως είπε συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις κατηγορίες ότι δαπανήθηκαν 30 χιλιάδες ευρώ για την πρυτανική τουαλέτα, τα χρήματα αυτά δόθηκαν για την ανακατασκευή μέρους ολόκληρου ορόφου καθώς και του ισογείου του κτιρίου Διοίκησης που είχε υποστεί ζημιές από εμπρησμό αναρχικών.

Ο κ. Μυλόπο...

Red Hot Chili Peppers

Posted: 31 Aug 2012 03:56 AM PDT

Του Βάιου Μαχμουντέ

Οι Έλληνες θαυμαστές των Red Hot Chili Peppers ήδη μετρούν τις μέρες αντίστροφα μέχρι να απολαύσουν την αγαπημένη τους ροκ μπάντα, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά επί σκηνής στο Λος Άντζελες το 1983. Και δεν είναι λίγοι οι θαυμαστές τους. Ήδη πάνω από 50.000 εισιτήρια έχουν προπωληθεί, ενώ τα «μαγικά χαρτάκια» για μία θέση στην αρένα έχουν εξαντληθεί. Από την πρώτη κιόλας ημέρα που ξεκίνησε η προπώληση, πριν από αρκετούς μήνες, το ελληνικό κοινό ανταποκρίθηκε αμέσως, σχημα...

Η Ελένη στον γκλάμουρ κόσμο της

Posted: 31 Aug 2012 03:50 AM PDT

Χαμό στο Διαδίκτυο έχει προκαλέσει αιχμηρό άρθρο της Αφροδίτης Γραμμέλη , με τίτλο «Η Ελένη της διπλανής… θαλαμηγού», στο οποίο αναφέρεται στις χλιδάτες διακοπές της Ελένης Μενεγάκη εν μέσω κρίσης. Τα ήθελε και τα έπαθε η όμορφη Ελένη, αφού η ίδια φρόντιζε να μας τροφοδοτεί δεόντως όλο το καλοκαίρι με χορταστικές φωτογραφίες της: την είδαμε σε όλες τις παραλλαγές παραλίας και με όλα τα χρώματα των μαγιό και των παρεό της ντουλάπας της, την είδαμε να κολυμπάει και να λιάζεται σε όλες τις πιθαν...

Μιχάλης Μενιδιάτης

Posted: 31 Aug 2012 03:37 AM PDT

Τον Μιχάλη Μενιδιάτη τον γνώρισα το 2008 με αφορμή μια σειρά ντοκιμαντέρ για το λαϊκό τραγούδι. Είχαμε κάνει ένα γύρισμα στην οικία του στην Κηφισιά με τον δημοσιογράφο Κώστα Μπαλαχούτη που τον γνώριζε καλά και μάλιστα ετοίμαζε τη βιογραφία του. Εγώ δεν είχα εντρυφήσει ποτέ στην αυθεντική «λαϊκή» τέχνη του. Τον είχα πάντα ταυτισμένο όμως μέσα μου με την περιβόητη «ινδική εισβολή» στο ελληνικό τραγούδι της δεκαετίας 1955-1965, με εικόνες ασπρόμαυρες από μια φτωχή χώρα που ανοικοδομούνταν, με τ...

Η 3η του Σεπτέμβρη και τα νέα ορόσημα

Posted: 31 Aug 2012 03:34 AM PDT

Από το Μαρικάκι

Πολύς λόγος γίνεται από προχθές για την εκδήλωση του Νέου Αγωνιστή και του ΣΥΡΙΖΑ την Δευτέρα 3η του Σεπτέμβρη με τα συνθήματα της ομώνυμης ιστορικής ιδρυτικής διακήρυξης του «Κινήματος» απέναντι στην εκδήλωση του αλληλοσπαρασσσόμενου πια Βενιζελικού ΠΑΣΟΚ.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νέος Αγωνιστής πραγματοποιεί μια τέτοια παράλληλη εκδήλωση αυτή τη μέρα. Εν πάση περιπτώσει είτε με εκδηλώσεις είτε με ανακοινώσεις και φυλλάδια είχε εγκαινιάσει προ πολλού την...

Εξερράγη στα χέρια 33χρονου εκρηκτικός μηχανισμός

Posted: 31 Aug 2012 03:19 AM PDT

Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη στις 4 τα ξημερώματα στην οδό Ωραίας Ελένης στη Σπάρτη, στα χέρια 33χρονου, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγα μέτρα μακριά από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, ενώ ο άνδρας μεταφέρθηκε με πολύ σοβαρά εγκαύματα αρχικά στο νοσοκομείο Σπάρτης και στη συνέχεια στο νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς» στην Αθήνα, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης και έχει περισυλλέξ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές