Συνταγές μαγειρικής |
- Ρυζόγαλο Νο.02
- Ρυζόγαλο Νο.03 (φουρνιστό σμυρναίϊκο)
- Ρυζόγαλο Νο.01 (χωρίς αυγά)
- Ρυζόγαλο με σοκολάτα
- Πουτίγκα ρυζιού με σάλτσα μαρμελάδας …!!
- Πανακότα Νο.07 (με γιαούρτι)
- Πανακότα Νο.06
- Πανακότα Νο.05
- Πανακότα Νο.04 σοκολάτας
- Πανακότα Νο.03 (με μαστίχα και σάλτσα μελιού)
Posted: 15 Feb 2012 12:06 PM PST Υλικά:11/2 λίτρο γάλα φρέσκο 1 1/2 ποτήρια νερού νερό 100 γρ. ρύζι 100 γρ. ζάχαρη 2 βανίλιες ή μαστίχα 2κουτ. σούπας κορν-φλάουερ διαλυμένο σε 1/2 ποτ. γάλα Εκτέλεση: Βράζουμε το ρύζι μαζί με το νερό. Μόλις βράσει το ρύζι προσθέτουμε το γάλα, αφού έχουμε κρατήσει 1/2 ποτήρι για να διαλύσουμε το κορν-φλάουερ. Όταν απορροφηθεί το γάλα ρίχνουμε τη βανίλια, τη ζάχαρη και κορν-φλάουερ. |
Ρυζόγαλο Νο.03 (φουρνιστό σμυρναίϊκο) Posted: 15 Feb 2012 12:06 PM PST Υλικά2 λίτρα γάλα 8 κουταλιές σούπας ρύζι 6 κουταλιές σούπας νισιστέ ½ κουταλιά σούπας κοπανισμένη μαστίχα 2 κούπες ζάχαρη 1 μασουράκι βανίλια ΕκτέλεσηΒράζουμε το ρύζι με δύο ποτήρια νερό μέχρι να χυλώσει Λειώνουμε το νισιστέ σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό Κοπανάμε τη μαστίχα στο γουδί με λίγη ζάχαρη και την κρατάμε στην άκρη Ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά ,προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε Προσθέτουμε το χυλωμένο ρύζι και το νισιστέ στο γάλα Προσθέτουμε τη μαστίχα και τη βανίλια και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνέχεια προς την ίδια κατεύθυνση μέχρι να πήξει αρκετά αλλά χωρίς να κολλήσει. Αδειάζουμε το μείγμα σε 6 ή 8 μικρά ατομικά πήλινα δοχεία και τα τοποθετούμε σε μπεν μαρί. Ψήνουμε το ρυζόγαλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να καεί η κρούστα του. |
Posted: 15 Feb 2012 12:06 PM PST ΥΛΙΚΑ1 μπουκάλι γάλα (5 φλυτζάνια γάλα) 4 κ.σ ρύζι για σούπες ή νυχάκι 1 φλ. τσαγιού νερό 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ 4-5 κ.σ ζάχαρη 1 κ.γλ. βιτάμ ΕΚΤΕΛΕΣΗΒάζω να βράσει το νερό και προσθέτω το ρύζι. Παίρνει μία βράση και μετά προσθέτω τα 3/4 γάλα των υλικών και το βιτάμ. Χαμηλώνω την φωτιά και μαγειρεύω μέχρι να τρώνεται το ρύζι (τουλάχιστον 15-20 λεπτά). Σε άλλο σκεύος ανακατεύω το υπόλοιπο γάλα μαζί με το άνθος αραβοσίτου (το διαλύω) και την ζάχαρη. Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι προσθέτω το παραπάνω μείγμα και ανακατεύω με αναδευτήρα γρήγορα για να διαλυθεί και όσο χρειαστεί για να πήξει. Εάν το μείγμα είναι πηχτό, προσθέτω γάλα εάν είναι αραιό βράζω κι άλλο μέχρι να πήξει. Αφού το σερβίρω, προσθέτω κανέλλα - η μαμά μου προσθέτει και μαστίχα που την έχει κάνει σκόνη για γεύση. |
Posted: 15 Feb 2012 12:06 PM PST Υλικά1 φλυτζανάκι ρύζι γλασσέ 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό 4 φλυτζάνια τσαγιού γάλα 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη 3 κ.σ κόρν φλάουρ 1 βανίλια 150γρ σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια ΕκτέλεσηΠλένουμε και σταργγίζουμε το ρύζ. Το βάζουμε να βράσει με το νερό σε μια κατσαρόλα μέχρι να φουσκώσει και να απορροφήσει τα υγρά του. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το γάλα και τη βανίλια και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα. Διαλύουμε το κόρν φλάουρ με λίγο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη. Βράζουμε για ακόμη 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει αρκετά το ρυζόγαλο. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως και να ανακατευτεί ομοιόμορφα στο ρυζόγαλο. Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε 4-5 μπολάκια το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα (αν ζήσει) το βάζουμε στο ψυγείο. |
Πουτίγκα ρυζιού με σάλτσα μαρμελάδας …!! Posted: 15 Feb 2012 12:06 PM PST Υλικά225 νυχάκι ρύζι, 1 ½ φλυτζ.τα. νερό 960 γραμ ζεστό γάλα 1 φλούδα λεμονιού 340 γραμ. ζάχαρη απλή, 4 αυγά κτυπημένα χωριστά κρόκους από ασπράδια, 2 κουτ. σ. νισεστέ (κορν φλάουρ) Για την σάλτσα μαρμελάδας 1 φλ.τσ. μαρμελάδαπου την ζεσταίνω σε σιγανή φωτιά με : Ό φλυτζ. ζεστό νερό, και όταν την αποσύρω από την φωτιά προσθέτω : Ό φλυτζ. κονιάκ ΕκτέλεσηΒράζω το ρύζι στο νερό μαζί με την φλούδα μέχρι να πιεί το νερό. Κατόπιν ρίχνω το ζεστό γάλα που έχω ανακατέψει και την ζάχαρη να βράσουν μαζί. Τα ανακατεύω συνέχεια. Κτυπώ τους κρόκους και προσθέτω σε αυτούς το νισεστέ διαλυμένο με ½ φλυτζάνι κρύο νερό, και όλα μαζί αυτά τα προσθέτω στο ρύζι που βράζει και ανακατεύω καλά να δέσει. Κατόπιν το βγάζω από την φωτιά και πετώ την φλούδα. Ξεχωριστά κτυπάω τα ασπράδια μαρέγκα σφιχτή και την προσθέτω στο μείγμα. Ακολούθως βουτυρώνω φόρμα , και πασπαλίζω με ζάχαρη + αλεύρι. Ρίχνω μέσα σ αυτήν το μείγμα, και φουρνιζω και ψήνω επί 30-45 λεπτά. Κατόπιν την σερβίρω γαρνιρισμένη με την σάλτσα της μαρμελάδας. |
Posted: 15 Feb 2012 12:05 PM PST 250ml κρεμα γαλακτος(εγω εβαλα λαιτ αλλά μπορειτε και φυτικη) 500ml φρεσκο γαλα(εβαλα λαιτ πρασινο) 1/2-3/4 φλιτζανι ζαχαρη 2 γιαουρτακια 2% λιπαρα 10 φύλλα ζελατίνη γιωτης ή 17 gr 1 ξυλάκι κανελλας 2 βανιλιες Σιροπι ή γλυκό του κουταλιου για το γαρνίρισμα Προαιρετικα κουβερτουρα λιωμενη για σοκολατενμια πανακοτα. ΕκτέλεσηΜουλιαζουμε τα φυλλα ζελατινης σε παγωμενο νερο για 5 λεπτα. Σε μια κατσαρολα βαζουμε την κρεμα γαλακτος και το γαλα να παρει μια βράση. Ριχνουμε μεσα τη ζάχαρη,τη βανιλια και την κανέλλα και ανακατευουμε καλα με το συρμα. Στιβουμε τις ζελατινες κα τις ριχνουμε μεσα ανακατευοντας πάντα με το συρμα. Κατεβαζουμε απο τη φωτια,Αφαιρουμε το ξυλακι κανελλας και ριχνουμε μεσα τα γιαουρτακια. Ανακατευουμε να ενσωματωθουν και αδειαζουμε σε φορμακια ή φορμα σιλικονης. Αφηνουμε στο ψυγειο για τουλαχιστον 4 ωρες να παγωσουν,ξεφορμαρουμε και σερβιρουμε με σιροπι ή γλυκο του κουταλιου της αρεσκειας μας. Σημειωση:Βγαινει 1 μακροστενη φορμα του κεικ και 2-3 φορμακια.Μπορειτε να βαλετε στο μειγμα και κουβερτουρα λιωμενη για να εχετε σοκολατενια πανακοτα.Για να ξεφορμαρετε πιο ευκολα μπορειτε να εχετε στρωσει τη φορμα με μεβρανη |
Posted: 15 Feb 2012 12:05 PM PST ΥΛΙΚΑ325γρμ.κρεμα γαλακτος 150γρμ.φρεσκο γαλα 90γρμ. ζαχαπη 6 φυλλα ζελατινας (10 gr.) ελαια απο πορτοκαλι 6 σταγονες χυμος πορτοκαλιου 1 φακελακι βανιλια ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Μαλακωνουμε τα φυλλα ζελατινας σε κρυο νερο.Σε μια κατσαρολα τοποθετουμε την κρεμα γαλακτος,το γαλα,τη ζαχαρη.Τη βαζουμε στη φωτια και ανακατευουμε συχνα,προτου παρει βραση κατεβαζουμε απο τη φωτια και ριχνουμε μεσα την βανιλια τα ελαια το χυμο και την βανιλια ανακατευοντας συνεχεια.Ριχνουμε και τις ζελατινες μια μια ανακατευοντας συνεχεια και τοποθετουμε την κατσαρολα σε κρυο νερο.Μολις κρυωσει την τοποθετουμε σε φορμες και στο ψυγειο τουλαχιστον γεια 4 ωρες. Τις σερβιρουμε με συροπι καραμελα η βυσινο η οτι μας αρεσει. Την ξεφορμαρουμε βουτοντας την σε ζεστο νερο. |
Posted: 15 Feb 2012 12:05 PM PST Υλικά:300 γρ. κρέμα γάλακτος 200 γρ. γάλα φρέσκο 70 γρ. ζάχαρη 1 βανίλια 3 φύλλα ζελατίνα (μουσκεμένη σε λίγο χλιαρό νερό) Εκτέλεση:Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι και μόλις βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο. Όταν τη σερβίρω ρίχνω από πάνω σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας (τα έτοιμα από το σούπερ-μάρκετ). |
Posted: 15 Feb 2012 12:05 PM PST 2 φύλλα ζελατίνης μεγάλα (σε ζεστό νερό να μαλακώσουν) 100γραμ. γάλα 60γραμ. ζάχαρη 120γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη Σος λευκή 60γραμ. σοκολάτα λευκή 30γραμ. γάλα 70γραμ. κρέμα γάλακτος
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα με την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει.Μόλις βράσει ρίχνουμε το γάλα μέσα στην ζελατίνη (αφού πρώτα έχουμε αδειάσει το νερό ) και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και στην συνέχεια το βάζουμε σε φόρμες και στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΣ Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις βράσουν ρίχνουμε την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Την βάζουμε πάνω από την πανακότα κρύα(η σος). |
Πανακότα Νο.03 (με μαστίχα και σάλτσα μελιού) Posted: 15 Feb 2012 12:05 PM PST Υλικά:600gr κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) 100gr γάλα 2gr μαστίχα 60gr ζάχαρη 3 φύλλα ζελατίνας ή 5gr (χρησιμοποίησα από το φακελάκι Γιώτης που έχει μέσα 6 φύλλα τα τρία) 6 μπολάκια 150gr θυμαρίσιο μέλι 50gr χλιαρό νερό
Μαλακώνουμε τα φύλλα της ζελατίνας σε λίγο κρύο νερό. Βράζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος μαζί με την μαστίχα και τη ζάχαρη. Μόλις το μείγμα αρχίσει να φουσκώνει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας σταδιακά. Αδειάζουμε το μείγμα στα ποτηράκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες για να πήξει. Για να ξεφορμάρουμε βουτάμε τα ποτηράκια σε ζεστό νερό για λίγο. Για τη σάλτσα μελιού ανακατεύουμε το μέλι με το χλιαρό νερό και διακοσμούμε την πανακότα. Είναι συνταγή του κου Στέλιου Παρλιάρου με τη μόνη διαφορά ότι εκείνος χρησιμοποιεί 2 φύλλα ζελατίνας ίσως πιο μεγάλα από τα δικά μου γιατί την πρώτη φορά που το έκανα με δύο βγήκε λίγο νερουλό. |
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου