Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

www.tsekouratoi.gr


www.tsekouratoi.gr


Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς προέκυψε το επίθετό σας? Δείτε από πού κρατάει η σκούφια σας...

Posted: 24 Nov 2012 03:14 PM PST



Όπως ακριβώς τα ονόματα έτσι και τα επώνυμα
(ή «τα οικογενειακά μας ονόματα» αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την ορολογία του Μανώλη Τριανταφυλλίδη) όχι μόνο σημαίνουν κάτι, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις μπορούν να μας δώσουν στοιχεία για τη γεωγραφική καταγωγή τους, την παλαιότητά, ακόμη και τη γλωσσική τους ιδιαιτερότητα.

«Τα περισσότερα ελληνικά επώνυμα προέρχονται συνήθως είτε από τοπωνύμια- όπως Μανιάτης από τη Μάνη, Μωραΐτης από το Μοριά- είτε από διάφορα παρατσούκλια τα οποία ενέπνεαν στους ανθρώπους», αναφέρει η κ. Φούλα Πισπιρίγκου, φιλόλογος, και προσθέτει: «Από εκεί και πέρα υπάρχουν και μερικές καταλήξεις οι οποίες υποδηλώνουν καταγωγή, όπως για παράδειγμα τα σε 'ίδης' και 'άδης' που είναι καταλήξεις των Ποντίων, τα σε 'ογλου' που είναι Μικρασιατικά και σημαίνουν ο γιος του τάδε, το 'πουλος' που απαντάται στην Πελοπόννησο, το «άκος» στη Μάνη και το «άκης» που είναι κρητικό».

Συνοψίζοντας, λοιπόν, μπορούμε να διακρίνουμε τα επώνυμα σύμφωνα με τη σημασία τους σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες, που δηλώνουν αντίστοιχα βαφτιστικό όνομα, καταγωγή, επάγγελμα και παρατσούκλια (ή προσωνύμια).

Πατρωνυμικά:Αυτά που χρησιμοποιούν για ρίζα τους βαφτιστικά ονόματα, είναι μαζί με τα παρατσούκλια το συχνότερο είδος των οικογενειακών ονομάτων. Τα συναντούμε σε ονομαστική πτώση (π.χ. Κωστής, Γεωργής), σε γενική (π.χ. Γεωργίου, Δημητρίου), αλλά και με πολλές καταλήξεις ή υποκοριστικά (π.χ. Στεφανίδης, Αθανασούλας).

Μητρωνυμικά: Αυτά τα οποία βασίζονται στο όνομα της μητέρας, για παράδειγμα Κώστας Ελένης (δηλαδή ο Κώστας της Ελένης). Είναι αρκετά σπάνια και χωρίζονται και αυτά σε κατηγορίες ανάλογα με το επάγγελμα της μητέρας ή του άντρα της (Καλογραίας, Μακαρονούς, Μαμμής, Τσαγκαρίνας), την καταγωγή της μητέρας (Αμουργιανής, Αραπίνης, Βλάχας), ακόμα και το… ελάττωμα της μητέρας (Βουβής, Καμπούρας).

Εθνικά: Είναι τα επώνυμα τα οποία δηλώνουν καταγωγή και φανερώνουν τον τόπο που γεννήθηκε ή έζησε αυτός που έχει το όνομα. Αναφέρονται συνήθως σε χωριά ή ευρύτερες γεωγραφικές περιοχές και οι καταλήξεις τους είναι δεκάδες. Οι πιο συνήθεις είναι οι εξής:

-(ι)ώτης: Τσιριγώτης, Λεπενιώτης, Ανδριώτης, Ηπειρώτης κτλ.

-ίτης: Μπεγλίτης, Πολίτης, Αργυροκαστρίτης κτλ.

-ιανος: Κουταλιανός, Ελεκιστριάνος, Ψαριανός, Σακαρετσιάνος, Χρυσοβιτσιάνος κ.α.

-ινός: Πατρινός, Παργινός, Ζακυνθινός, Καλαβρυτινός

-αίος: Κερκυραίος, Ρωμαναίος κτλ.

Επαγγελματικά: Επώνυμα τα οποία δηλώνουν επαγγέλματα τα οποία χάνονται στα βάθη των αιώνων. Από τα βυζαντινά χρόνια (Αμπελάς, Λαχανάς, Ζωναράς, Καμπανάρης, Γραμματικός, Παλαιολόγος, Δούκας, Λογοθέτης) μέχρι τα νεοελληνικά (Γελαδάρης, Αρκουδάρης, Περιβολάρης, Ψαράς, Σαμαράς, Κουρέας, Ασβεστάς, Βαγενάς).

Παρατσούκλια: Αποτελούν τον κύριο όγκο των επωνύμων μαζί με τα πατρωνυμικά και προέρχονται κατά κύριο λόγο από χαρακτηρισμούς που βασίζονται σε σωματικές (Βραχνός, Ζερβός, Καμπούρης, Λεβέντης), πνευματικές και ηθικές ιδιότητες (Βιαστικός, Αγέλαστος, Θλιμμένος, Κατεργαράκος). Μπορούν να προέρχονται όμως και από παρομοιώσεις με ζώα (Αλεπουδέλης, Γάτος, Ζυγούρης, Λύκος, Ποντίκης), με φυτά (Γαρούφαλος, Καρπούζης, Πιπέρης, Ρεβίθης) ή να υποδηλώνουν συγγένεια και ηλικία (Εγγονόπουλος, Κανακάρης, Ορφανός, Παπούλιας, Πατέρας).

Τα επώνυμα όμως, δεν εμφανίστηκαν μόνο με τον αρχικό τους τύπο. Πολλά από αυτά σχηματίζουν παράγωγα με διάφορες καταλήξεις ή είναι σύνθετα με την βοήθεια λέξεων οι οποίες χρησιμεύουν ως πρώτο συνθετικό. Όσον αφορά τις καταλήξεις, αποτελούν ένα γλωσσικό… GPS για να καταλάβουμε από ποιο μέρος της Ελλάδας κατάγεται κάποιος. Έτσι έχουμε τα εξής:

-ίδης: Πόντος (Τουντουλίδης, Κοντογιαννίδης, Πετρίδης)

-άδης: Πόντος (Γεωργιάδης, Καλγρεάδης, Φωτιάδης)

-ούδης ή – ουδάς: Μακεδονία – Θράκη (Λαμπρινούδης, Νικολούδης, Σπανούδης, Φραγκούδης, Ψαρούδας, Μαρούδας)

-όγλου: Μικρά Ασία (Πεσμαζόγλου, Κουρατζόγλου, Ασλάνογλου)

-άκης: Κρήτη (Παπαδάκης, Σαββάκης)

-άκος: Μάνη (Παντελάκος, Δημητράκος, Μαυροειδάκος)

-πουλος: Κυρίως στην Πελοπόννησο (Νικολακόπουλος, Αβραμόπουλος, Ανδρικόπουλος)

-άτος: Κεφαλονιά (Δημητράτος, Γιανουλάτος, Γερολυμάτος)

-έλης: Μυτιλήνη, Αϊβαλί, Λήμνο, Ίμβρο (Παπαδέλης, Χαμαλέλλης, Χωριατέλλης, Ξαφέλλης, Κοντέλλης)

-ούσης: Χίος (Χαλκούσης,Παϊδούσης)

Ας δούμε λοιπόν την ετυμολογία μερικών εκ των πιο συνηθισμένων ελληνικών επωνύμων:

Παλαιολόγος: Από το μτγν.ρημ.παλαιολογώ, λέω, ομιλώ περί αρχαίων-παλαιών πραγμάτων. Επώνυμο της τελευταίας δυναστείας του Βυζαντίου. Συνηθέστατο επώνυμο σήμερα, κυρίως λόγω της χρησιμοποίησης του «Παλαιολόγος» ως βαφτιστικού.

Βασιλόπουλος: Αρκετά συνηθισμένο επώνυμο, με προφανή προέλευση από το βαφτιστικό Βασίλειος, με το επίσης σύνηθες τρόπο σχηματισμού επωνύμου με την κατάληξη -όπουλος.

Οικονόμου: Συχνότατο ελληνικό επώνυμο, κυρίως λόγω της σημασίας της λέξης οικονόμος ως εκκλησιαστικός αξιωματούχος, κληρικός, υπεύθυνος κυρίως για την οικονομική διαχείριση εκκλησίας ή μοναστηριού.

Παπαδόπουλος: Γιος ή απόγονος του παπά (παπαδοπαίδι), ίσως το πολυπληθέστερο όνομα στην Ελλάδα μαζί με την κατάληξη -οπουλος.

Καραγιάννης: Σύνθετο όνομα από τούρκικη λέξη kara = μαύρος, μελαχρινός συν το βαφτιστικό όνομα Γιάννης.

Κωνσταντόπουλος: Γιος ή απόγονος του Κωνσταντίνου. Ο Κωνσταντίνος προέρχεται από το λατινικό Constantinus.

Αγγελόπουλος : Επώνυµο πατρωνυµικό που προέρχεται από το βαφτιστικό όνοµα Άγγελος συν την κατάληξη –όπουλος.

Ρήγας: Από το νεοελληνικό ρήγας, λαϊκότροπα ο βασιλιάς (μεσαιωνικό ρήγας). Προέρχεται από το ελληνιστικό ρηξ, αιτιατική ρήγα, που προέρχεται από το λατινικό rex.

Χατζής: Σύνηθες πρόθεμα σε πολλά ελληνικά επίθετα(Χατζηνικολάου, Χατζηδημητρίου, Χατζόπουλος, Χατζίδης , Χατζηδάκης κ.α.). Σύμφωνα με τον Τριανταφυλλίδη: Άτονη προτακτική λέξη που ακολουθείται πάντα από το ενωτικό (-) και έμπαινε πριν από βαφτιστικά ή οικογενειακά ονόματα ως τιμητικός τίτλος για να δηλώσει ότι ένας ορθόδοξος χριστιανός επισκέφτηκε ως προσκυνητής τους Άγιους Τόπους.

Βουδούρης: Επώνυμο το οποίο έχει την ίδια αρχή με το Μπουντούρης, προέρχεται απο τη δημώδη/διαλεκτική λέξη βουδούρης (μπουντούρης) που δηλώνει το βραχύσωμο και παχύ άνθρωπο .Η λέξη προέρχεται απο το τουρκικό bodur, με την ίδια σημασία.

Μίχας: Πρόκειται για αρβανίτικη παραλλαγή του ονόματος Μιχαήλ-Μιχάλης. Σε ελληνόφωνους πληθυσμούς η υποκοριστική παραλλαγή του ονόματος ήταν συνήθως "Μίχος".

Περδικάρης: Επαγγελματικό επώνυμο, απο το ουσ. περδικάρης(παλαιοτ. περδικάριος), απο το ουσ. πέρδικα(<αρχ.πέρδιξ) και το επίθημα που δηλώνει επάγγελμα –άρης(<ελνστ. –άριος). Πρόκειται δηλαδή για τον κυνηγό περδικών, ή τον έμπορο του κυνηγιού του. Ως επώνυμο αρκετά διαδεδομένο στον ελληνικό χώρο απο παλαιότερες περιόδους.

Πολίτης: Η ετυμολογία του επωνύμου αυτού είναι προφανής. Η περίπτωση να προέρχεται από μια οποιαδήποτε πόλη, εκτός από την Πόλη, δεν είναι τόσο πιθανή επειδή δεν υπήρχε λόγος να μην σχηματιστεί το επώνυμο π.χ. Γιαννιώτης από τα Γιάννενα, Σμυρνιός από τη Σμύρνη κ.ο.κ.





 perierga.gr




ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Αυτή είναι η πιο ενοχλητική αγγλική λέξη που υπάρχει!

Posted: 24 Nov 2012 03:10 PM PST


Την πρωτιά στον πίνακα των εκνευριστικότερων
αγγλόφωνων λέξεων κατέκτησε η λέξη..
"whatever" (οτιδήποτε), σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε σε βρετανικές και αμερικανικές εφημερίδες.

Το "whatever" έγινε ιδιαίτερα της μόδας μέσα από την αμερικανική τηλεόραση, ενώ λέξεις και εκφράσεις όπως "like", "just saying" ή "you know", οι οποίες χρησιμοποιούνται υπερβολικά στον αγγλόφωνο προφορικό λόγο, ακολουθούν στη σειρά κατάταξης του πίνακα με τις ενοχλητικότερες λέξεις.











pistepseto
ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Η χειρότερη μάνα του κόσμου! - Δείτε τι κάνει...

Posted: 24 Nov 2012 03:04 PM PST



Αυτή η μάνα υποβάλλει καθημερινά την 8χρονη κόρη της σε εξαντλητικά προγράμματα και δίαιτες...


Ο λόγος? Θέλει όταν η κόρη της μεγαλώσει να γίνει η πιο διάσημη γυναίκα του κόσμου.                                       Η μητέρα δήλωσε πως αυτό θα το καταφέρει πάση θυσία γι' αυτό και επιβάλλει στην κόρη της να ακολουθεί καθημερινά εξαντλητικά προγράμματα τα οποία ούτε ένας ενήλικος δε θα άντεχε.

Η μικρή μετά το σχολείο είναι αναγκασμένη να παρακολουθεί μαθήματα χορού, σχεδόν όλα τα είδη, τα οποία διαρκούν μέχρι την ώρα που θα κοιμηθεί και κάποιες μέρες και μαθήματα ορθοφωνίας.

Μάλιστα βάφει  και στολίζει κάθε μέρα την μικρή σαν να είναι ήδη σταρ, όπως λέει εκείνη. Ακόμα και όταν της έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας οι δάσκαλοι πως δεν γίνεται μια μαθήτρια, και μάλιστα τόσο μικρή, να πηγαίνει με τέτοια εμφάνιση στο σχολείο εκείνη τους απάντησε πως η κόρη της θα είναι κάθε μέρα όμορφη γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να περάσει κάποιος κυνηγός ταλέντων από την αυλή του σχολείου και πρέπει οπωσδήποτε να την προσέξει.

Η πρόνοια που είναι?









kamikazi
ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Δείτε πως ήταν τo πρώτο αγόρι της Jennifer Aniston! Είναι Έλληνας!

Posted: 24 Nov 2012 03:00 PM PST


Και μας μιλά για τη σχέση του με τη διάσημη ηθοποιό..


Mπορεί όλοι μας να έχουμε στο μυαλό μας την Jennifer Aniston ως μία από τις πιο σέξι και διάσημες γυναίκες του πλανήτη, και να έχει στο ενεργητικό σχέσεις με κάποιους από τους ωραιότερους άντρες της showbiz, αλλά αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι δεν υπήρξε παιδί, ούτε ότι το παρελθόν της σβήστηκε διά παντός!

Ο άνθρωπος λοιπόν που έκλεψε το πρώτο φιλί της star, ονομάζεται Adonis Tsilimparis, ναι είναι Έλληνας, και διατηρούσε δεσμό με την Aniston όταν ήταν 12 ετών!

Ο Adonis, ο οποίος ζει στη Νέα Υόρκη και εργάζεται ως μουσικός, μίλησε για τον... αγνό έρωτά του με τη διάσημη ηθοποιό.


«Ήταν πολύ γλυκιά, χαμογελαστή και λίγο γκαφατζού», λέει ο Tsilimparis για την Jen και συνεχίζει: «Στα διαλείμματα πηγαίναμε στο πίσω μέρος του σχολείου για να φιληθούμε.

Είχα προσπαθήσει να προχωρήσω αλλά δεν με άφησε! Ήταν πολύ ντροπαλή», ήταν και 12 ετών να προσθέσουμε εμείς!

Μάλιστα, ο... προνομιούχος Έλληνας, δεν δίστασε να δείξει και ένα ερωτικό γραμματάκι που του είχε στείλει η πιτσιρίκα Jennifer την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: «Αγαπητέ Adonis, φιλία και αγάπη για πάντα». Tι γλυκό!



Πάντως, ομολογούμε ότι το γούστο της Aniston βελτιώθηκε κατά πολύ στο πέρασμα των χρόνων!






 queen.gr




ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Απίστευτο: Ο πλανήτης Γη σε 41 χρόνια από σήμερα

Posted: 24 Nov 2012 02:54 PM PST



Τι μας επιφυλάσσει το μέλλον; Πώς θα είναι ο
πλανήτης μας το 2050; Κανείς δεν θα τολμούσε να κάνει προβλέψεις για την τεχνολογική εξέλιξη. Ούτε, βέβαια, είναι λογικό να αποπειραθεί να μαντέψει ποιες θα είναι οι κοινωνικές και γεωπολιτικές αλλαγές. Η ιστορία μάς έχει διδάξει ότι τα σημαντικά άλματα της προόδου είναι εντελώς απρόβλεπτα. Ουδείς επιστήμονας, για παράδειγμα, δεν είχε κατανοήσει τις συνέπειες που θα είχε η πυρηνική φυσική. Αντικείμενα και συσκευές που σήμερα θεωρούμε δεδομένα, όπως π.χ. το iPhone, το 1950 θα έμοιαζαν προϊόντα επιστημονικής φαντασίας.

Μπορούμε, όμως, με ευκολία να εντοπίσουμε κάποιες τάσεις, οι οποίες θα επαληθευτούν. Αν δεν συμβεί κάποια βιβλική καταστροφή, ο πληθυσμός της Γης θα πολλαπλασιαστεί. Πριν από 50 χρόνια ο παγκόσμιος πληθυσμός προσέγγιζε τα 3 δισεκατομμύρια. Σήμερα αγγίζει τα 6,7 δισεκατομμύρια και προβλέπεται ότι το 2050 θα ζουν επί Γης 9 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Οι περισσότεροι από αυτούς θα κατοικούν στα κράτη του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Πρόβλημα σίτισης

Αν η αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού εξακολουθήσει μετά το 2050, τα προβλήματα θα είναι πολλά. Ακόμα και η σίτιση ενός πληθυσμού που αυξάνεται τόσο γρήγορα θα αποτελέσει μείζον πρόβλημα, το οποίο μάλιστα θα επιδεινωθεί λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Επίσης ο πλανήτης το 2050 θα είναι πολύ θερμότερος από ό,τι είναι σήμερα. Οι βροχοπτώσεις και η ξηρασία σε όλο τον κόσμο θα ενταθούν.

Τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα -εφόσον συνεχίσουμε τη δραστηριότητά μας «σαν να μη συμβαίνει τίποτα»- θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, θα είναι διπλάσια από αυτά της προβιομηχανικής εποχής.

Όσο υψηλότερες είναι οι συγκεντρώσεις του διοξειδίου του άνθρακα, τόσο μεγαλύτερη είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη και, κατά συνέπεια, τόσο αυξημένη θα είναι η πιθανότητα να πυροδοτηθεί μια διαδικασία, η οποία δεν θα αντιστρέφεται, όπως παραδείγματος χάρη η άνοδος της στάθμης των θαλάσσιων υδάτων. Συχνά η εξέλιξη της τεχνολογίας, όπως π.χ. της πληροφορικής, μας εντυπωσιάζει με την ταχύτητά της. Αλλού μοιάζει στάσιμη. Τα πρώτα βήματα Πέρασαν περίπου 12 χρόνια από την εκτόξευση του Σπούτνικ έως το πρώτο βήμα που έκανε ο Ανθρωπος στη Σελήνη. Ομως πέρασαν 36 χρόνια από την ημέρα που οι δύο τελευταίοι αστροναύτες-«κατακτητές του Φεγγαριού» επέστρεψαν στη Γη έως σήμερα. Εκτοτε εκατοντάδες αστροναύτες βρέθηκαν σε τροχιά αλλά κανείς δεν προχώρησε, δεν έκανε το «επόμενο βήμα».

Το πρόγραμμα Απόλλων σήμερα είναι ένα ιστορικό γεγονός χαμένο στο παρελθόν: οι νέοι μαθαίνουν ότι κάποτε οι ΗΠΑ μετέφεραν τον άνθρωπο στο φεγγάρι, ακριβώς όπως μαθαίνουν ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έχτιζαν τις πυραμίδες. Και στις δύο περιπτώσεις τα κίνητρα μοιάζουν ακατανόητα. Ο αγώνας δρόμου για την κατάκτηση του Διαστήματος ήταν ένας αυτοσκοπός, το καταπληκτικό επίτευγμα της αντιπαλότητας των δύο υπερδυνάμεων. Ύστερα από αυτό, η επιθυμία συνέχισης και εξέλιξης των επανδρωμένων πτήσεων χάθηκε. Σήμερα, όμως, βασιζόμαστε ακόμα και στην καθημερινή μας ζωή στα «κέρδη» αυτού του αγώνα κατάκτησης του Διαστήματος (GPS, μετεωρολογική πρόβλεψη και επικοινωνίες). Μη επανδρωμένα ρομποτικά οχήματα που εξερευνούν άλλους πλανήτες στέλνουν στη Γη φωτογραφίες που ικανοποιούν ακόμα και τον πιο απαιτητικό. Ελπίζω ότι μέχρι το 2050 θα έχουμε εξερευνήσει ολόκληρο το Ηλιακό Σύστημα και θα το έχουμε χαρτογραφήσει με μικρά ρομποτικά διαστημόπλοια.





news.kathimerini.gr




ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

ΚΡΙΣΤΕΝ ΣΤΙΟΥΑΡΝΤ: "Κάπνιζα... για να έχω κάτι στο στόμα!"

Posted: 24 Nov 2012 02:49 PM PST


Μετά το περιστατικό της απιστίας, οι θαυμαστές
και ο Τύπος δεν χαρίζονται καθόλου στην Κρίστεν Στιούαρτ (Kristen Stewart).

Μια ατυχής φράση που ξεστόμισε η διάσημη ηθοποιός σε συνέντευξή της κάνει τον γύρο του διαδικτύου!

Η Κρίστεν ήταν καλεσμένη στο talk show του Κόναν ο Μπράιαν (Conan O'Brien) και όταν η συζήτηση έφτασε στο κάπνισμα, έκανε τη μεγάλη γκάφα...

"Δεν είμαι εθισμένη στη νικοτίνη", είπε η πανέμορφη ηθοποιός, "Ήθελα μόνο να έχω κάτι στο στόμα μου".

Ο δημοσιογράφος αντιλαμβανόμενος αμέσως πως η δήλωση της Στιούαρντ, θα αφήσει εποχή, δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που το είπες αυτό"...











pistepseto
ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Mπορεί η απιστία να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή;

Posted: 24 Nov 2012 02:44 PM PST




Το εξωσυζυγικό σεξ γίνεται εις
διπλούν απαγορευμένο. Τώρα κινδυνεύει όχι μόνο ο γάμος μας, αλλά και η ζωή μας!


Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένας άνδρας που έχει εξωσυζυγική σχέση και έρχεται σε σεξουαλική επαφή σε καινούριο περιβάλλον, διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθει εκείνη την ώρα έμφραγμα, από ότι όταν έρχεται σε επαφή σε οικείο περιβάλλον με σταθερή σύντροφο. Μάλιστα, τα δεδομένα αυτά συμφωνούν με άλλη πρόσφατη μελέτη, που εξέτασε τις περιπτώσεις 5.559 ανδρών που πέθαναν αφού έπαθαν έμφραγμα κατά τη διάρκεια του σεξ. Βάσει αυτής διαπιστώθηκε ότι το 75% αυτών πέθαναν κατά τη διάρκεια…εξωσυζυγικής σχέσης.Μια από τις επικρατέστερες ερμηνείες είναι ότι οι άνδρες που απατούν επιλέγουν γυναίκες πολύ νεότερές τους γεγονός που τους δημιουργεί έντονο στρες. Οπότε σκεφτείτε το διπλά πριν βάλετε το κέρατο…





 kamarinia.gr




ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ Πολλά χρόνια πριν... Την αναγνωρίζετε;

Posted: 24 Nov 2012 02:39 PM PST

Έχει "χτίσει" μια λαμπρή καριέρα στο χώρο του
μόντελινγκ και το επαγγελματικό της μπαούλο περιλαμβάνει συνεργασίες με τους πιο διάσημους σχεδιαστές.
Σωστή επαγγελματίας, φιλόδοξη, όμορφη και καταξιωμένη!
Στον τραπεζικό της λογαριασμό έχουν προστεθεί αρκετά μηδενικά τα τελευταία χρόνια και έχει καταφέρει να φτιάξει ένα καλό κομπόδεμα για τα γηρατειά! Ο λόγος για την Κέιτ Μος (Kate Moss) που στη φωτογραφία την απολαμβάνουμε όταν ήταν 14 ετών.
Μάλιστα είναι οι πρώτες φωτογραφίες σε ρόλο μοντέλου από τα μαγικά χέρια του Ντέιβιντ Ρος (David Ros).  Χάρη στον ίδιο, βγήκε στο φως της δημοσιότητας το φωτογραφικό υλικό .
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες η Μος δεν έχει αλλάξει και πολύ από τότε, καθώς τα χαρακτηριστικά της παραμένουν ίδια. Μόνο λίγες ρυτίδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους, αλλά όταν έχεις το πρόσωπο της Μος, κανείς δεν τις προσέχει!





















 radar
ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Πιες απόψε ένα από αυτά τα ποτά και θα μαγνητίσεις όλα τα ανδρικά βλέμματα!

Posted: 24 Nov 2012 02:35 PM PST



Βασικά το τι πίνει μία κοπέλα στο μπαρ μπορεί
να σημαίνει πολλά για το χαρακτήρα της αλλά και το τι ζητά από την έξοδο της. Αυτά είναι τα 3 πιο σέξι ποτά σύμφωνα με το Glamour σε μία γυναικεία έξοδο.

1. Ουίσκυ : Το ουίσκυ είναι ένα must σέξι γυναικείο ποτό. Αποτελεί το ποτό έκπληξη για κάθε άντρα. Μία γυναίκα που πίνει ουίσκυ έχει βγει για δηλώσει έντονα την παρουσία της αλλά όχι με την πληθωρική έννοια του όρου. Η επιλογή του ουίσκυ δείχνει σκεπτικισμό, έντονο πνεύμα αλλά και ανυπερβλητο δυναμισμό. Δεν ξεχνά εύκολα κανείς την Ούμα Θέρμαν στην ταινία Beautiful Girls που ενσάρκωνε το μοναδικό και σαγηνευτικό θηλυκό που έπινε ουίσκυ. Αντίστοιχα και η Leighton Meester του Gossip Girl στη φωτογραφία που βλέπετε. Γιατί το ουίσκυ δεν είναι μόδα, είναι άποψη. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο που όλοι λένε ότι "δεν ξέρεις ποτέ τι εκπλήξεις κρύβει μία γυναίκα που πίνει ουίσκυ."

2. Μαργαρίτα : Η μαργαρίτα, ένα κοκτέηλ που τώρα πια έχει απήχηση και σε πολλούς άντρες είναι ένα σιγουράκι για μία γυναίκα που νιώθει σέξι στην έξοδο της. Ακομη πιο ψαγμένη η επιλογή της μαργαρίτας on the rocks και όχι frozen. Είναι κάτι που σίγουρα δε περνά απαρατήρητο

3. Cosmo : Είναι το πιο κοριτσίστικο αλλά all time classic γυναικείο ποτό. Ειδικά για αυτούς που προτιμούν τις γυναίκες - μπιμπελό. Μία barbie θα έπινε σίγουρα cosmo.




kamikaze.gr




ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Ασυνήθιστα επαγγέλματα που δεν ξέρατε ότι υπάρχουν!! (pics)

Posted: 24 Nov 2012 02:30 PM PST


Μόλις τέλειωσες το πανεπιστήμιο και σκέφτεσαι
το μέλλον; Σκέφτεσαι να αλλάξεις καριέρα; Πέραν των συνηθισμένων επαγγελμάτων, όπως δάσκαλος, δικηγόρος ή γιατρός, υπάρχουν επαγγελματικές επιλογές των οποίων την ύπαρξη δεν υποψιάζονται πολλοί. Μερικές, όπως αυτή του δοκιμαστή νεροτσουλήθρας, φαίνονται δελεαστικές άλλες πάλι, όπως αυτή του ελεγκτή οσμών… όχι και τόσο.




Ελεγκτής οσμών

Όσοι ακολουθούν το συγκεκριμένο επάγγελμα είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας αποσμητικών και αντιιδρωτικών, τον οποίο πραγματοποιούν μυρίζοντας τις μασχάλες των δειγμάτων. Και σας βρωμάει η δική σας δουλειά;






Καθαριστής οθόνης ΙΜΑΧ

Οι τεράστιες κινηματογραφικές οθόνες IMAX δε θα προσέφεραν τόσο εκπληκτική ποιότητα εικόνας, εάν καλύπτονταν από σκόνη και βρωμιά. Γι' αυτό και υπάρχουν εταιρίες που εξειδικεύονται στον καθαρισμό τέτοιων οθονών. Μεγαλύτερη πρόκληση για τους καθαριστές είναι η σκόνη, καθώς χρειάζεται να αδειάσουν δύο με τρεις φορές την ηλεκτρική τους σκούπα για να καθαρίσουν μία οθόνη.






Επαγγελματίας σφυριχτής

Κι όμως, μπορεί κανείς να κάνει καριέρα σφυρίζοντας, όπως ο 58χρονος Ουαλός Χένρι Μπρέιντι. «Ο σφύριχτής είναι καλλιτέχνης όπως ένας ηθοποιός ή ένας μουσικός», δήλωσε στο κανάλι FoxNews. Επισήμανε πάντως πως, εκτός από το ταλέντο, σημαντική είναι και η αυτοπροβολή.






Κυνηγός ζάρας

Στις εταιρίες υποδημάτων υπάρχει πάντα κάποιος υπάλληλος, που χρησιμοποιώντας ένα ειδικό σίδερο εξασφαλίζει ότι η επιφάνεια των παπουτσιών είναι απολύτως λεία και χωρίς ζάρες.






Ελεγκτής επίπλων

Υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται από εταιρίες παρασκευής επίπλων για να ελέγχουν το πόσο άνετα είναι αυτά με το να…κάθονται. Πρέπει βέβαια και να στριφογυρίζουν, να κουνιούνται, να γέρνουν πίσω και γενικότερα να αξιολογούν το συνολικό επίπεδο άνεσης. Σε μερικές περιπτώσεις πρέπει να ελέγξουν έως και 200 κομμάτια μέσα σε μία ημέρα, οπότε δεν προλαβαίνουν να χαλαρώσουν όσο θα νόμιζε κανείς.






Δοκιμαστής ζωοτροφών

Για να εξασφαλίσουν ότι η γεύση είναι σωστή, κάποιοι υπάλληλοι των εταιριών παρασκευής πρέπει να δοκιμάσουν τις τροφές που στη συνέχεια δίνουμε στα κατοικίδιά μας. Τουλάχιστον δεν υποχρεούνται να καταπιούν την τροφή, μπορούν να τη φτύσουν.






Καθαριστής εμετού

Στα τρενάκια των μεγάλων θεματικών πάρκων, ή roller coasters, συχνή παρενέργεια της βόλτας είναι δυστυχώς ο εμετός. Μερικά πάρκα λοιπόν προσλαμβάνουν ειδικούς υπαλλήλους που εξειδικεύονται στο να σφουγγαρίζουν τα…αποτελέσματα. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς θεωρούν ότι η δουλειά το αξίζει και μόνο για τις δωρεάν βόλτες στα τρενάκια.









tvxs.gr





ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Δείτε πως ήταν η Ζέτα Μακρυπούλια στο ξεκίνημα της! Μεγάλη αλλαγή!

Posted: 24 Nov 2012 02:24 PM PST







Tο ξεκίνημα, οι επιτυχίες, οι έρωτες και το… ταξίδι στον χρόνο!


Αγορίτσα- Ζωή Μακρυπούλια! Αυτό είναι το πραγματικό όνομα της Ζέτα Μακρυπούλια η οποία από μικρή ηλικία μπήκε στον «θαυμαστό» κόσμο της showbiz και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να απασχολεί τα μέσα τόσο με τα επαγγελματικά, όσο και με την προσωπική της ζωή.

Η παρουσιάστρια ξεκίνησε από το modeling ενώ παράλληλα έκανε και φωτογραφήσεις και συμμετοχές σε spots. Πάντα με τη στήριξη των γονιών της, η Ζέτα γίνεται μια από τις «τσαούσες» του «Ciao Ant1» και η παραγωγή του καναλιού καταλαβαίνει ότι το μέλλον γι' αυτό το κορίτσι πρόκειται να γραφτεί με πολύ λαμπερά γράμματα.
Η συνέχεια για την παρουσιάστρια είναι λίγο - πολύ γνωστή, με τη Ζέτα να ξεκινά δειλά δειλά στο θέατρο, αφού έχει εγκαταλείψει το όνειρό της στην ψυχολογία, να παρακολουθεί σεμινάρια σε δραματική σχολή, και να μπαίνει λαμπερή και φρέσκια στην τηλεόραση, στο πλευρό του Νίκου Μαστοράκη.

Έπειτα, έρχεται για εκείνη η υποκριτική, σε συμμετοχές και σίριαλ και σε ρόλους «ανάλαφρους» που την έκαναν να σκεφτεί ξανά την ενασχόλησή της ως τηλεοπτική ηθοποιός και να επιστρέψει στον ρόλο που της ταιριάζει γάντι, αυτόν της παρουσιάστριας.
Μεγάλη έκπληξη βέβαια αποτέλεσε η συμμετοχή της στο «Παρά πέντε» ως «Αμαλία», ένας ρόλος που έχει αφήσει εποχή.

Η μεγάλη αγάπη της ηθοποιού όμως ήταν και παραμένει η μεγάλη οθόνη και το θέατρο, χώρους στους οποίους έχει ξεχωρίσει. Οι πρωταγωνιστικοί της ρόλοι σε ταινίες και οι συμμετοχές της σε θεατρικές παραστάσεις είναι αυτές που την καθιέρωσαν στον μυαλό μας ως ηθοποιό, «τίτλος» όμως τον οποίοι πολλοί συνάδελφοί της «πολέμησαν».

Πιο «πικάντικη» είναι η προσωπική ζωή της Ζέτας Μακρυπούλια. Ο Κώστας Αλιμπέρτης είναι πρώτος της έρωτας, πριν γίνει μόνιμο πρόσωπο στα εξώφυλλα των περιοδικών.

Όσο ήρεμα ήταν μαζί όμως τόσο ήρεμα και έληξε αυτή η σχέση για να έρθει λίγα χρόνια μετά η σχέση της με τον Αντώνη Ρέμο. Κοινές εμφανίσεις που γινόταν πρωτοσέλιδο, paparazzi φωτογραφίες από κάθε στιγμή της ζωής τους, σενάρια γάμου και όλα όσο μπορεί κάποιος να σκεφτεί για τον δεσμό δυο νέων, ερωτευμένων παιδιών ήταν στην καθημερινότητα του ζευγαριού.
Και η σχέση αυτή όμως έληξε και έτσι χρέωσαν στην παρουσιάστρια δεσμούς με τους Πάρι Κασιδόκωστα, Θοδωρή Παπαλουκά, Χρήστο Χολίδη και Γιάννη Λάτσιο.

Ο μεγάλος όμως έρωτας ήρθε στη ζωή της Ζέτας με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, έναν έρωτα που και οι δυο, στην αρχή, μάταια προσπάθησαν να κρύψουν! Πλέον όμως το ζευγάρι δηλώνει ευτυχισμένο, ενώ κανείς δεν αποκλείει σύντομα να δούμε την παρουσιάστρια με τον τραγουδιστή να ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας.




























 gossip-tv.gr



Πηγή φωτογραφιών: Tv Box
ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Τα σήματα κινδύνου πριν το έμφραγμα

Posted: 24 Nov 2012 02:19 PM PST

Σαν κεραυνός εν αιθρία...


Έτσι ξέρουμε οι περισσότεροι ότι «χτυπά» το έμφραγμα. Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι συχνά αυτό δεν ισχύει. Πολλοί που έπαθαν έμφραγμα αναφέρουν πως ακόμη και μέρες πριν, παρουσίασαν κάποιο προειδοποιητικό σύμπτωμα! H καρδιά τους, δηλαδή, έστειλε προμηνύματα ώρες ή και μέρες πριν την εκδήλωση του εμφράγματος. Πρόκειται για «καμπανάκι» κινδύνου που κανείς δεν πρέπει να αγνοήσει, αν θέλει να προφυλάξει την καρδιά και τη ζωή του. Yπολογίζεται ότι ένας στους επτά εμφραγματίες παρουσιάζει κάποιο προειδοποιητικό σύμπτωμα ακόμη και επτά μέρες πριν από το έμφραγμα. Διαβάστε λοιπόν ποια είναι τα σήματα κινδύνου της καρδιάς και τι πρέπει να κάνετε μόλις τα αντιληφθείτε.



A. Mέρες πριν το έμφραγμα : τα σήματα κινδύνου



Συνήθως οι ασθενείς περιγράφουν ενδεχόμενα πρόδρομα ενοχλήματα, όπως:



Πλάκωμα ή σφίξιμο στο στήθος.



Ένα «χταπόδι» που τους σφίγγει στο στήθος.





Πόνο που «χτυπάει» στο στήθος, στην πλάτη και συνδυάζεται με μούδιασμα στο αριστερό χέρι.



Πόνο και στις δύο ωμοπλάτες, καθώς και στα δύο χέρια.



Πόνο στο λαιμό και μούδιασμα στο κάτω σαγόνι.



Πόνο στο στομάχι (ψηλά, εκεί που τελειώνει το κόκαλο του στέρνου)



Πότε παρουσιάζονται



Πάντα κατά τη διάρκεια κόπωσης, την ώρα, για παράδειγμα, που κάποιος περπατάει βιαστικά ή ανεβαίνει μια σκάλα.



Mετά από σχετικά μεγάλη προσπάθεια, π.χ. μετά από βαριές δουλειές στο σπίτι διάρκειας 1-2 ωρών ή μετά από πολύ γρήγορο περπάτημα διάρκειας 10 λεπτών, η περίπτωση χαρακτηρίζεται ήπια.



Kατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας μικρότερης έντασης, π.χ. όταν ανεβαίνει κάποιος δύο ορόφους με τα πόδια ή περπατάει γρήγορα για 4΄, η περίπτωση χαρακτηρίζεται μέτριου βαθμού.



Mε την ελάχιστη προσπάθεια, π.χ. όταν κάποιος περπατάει για μόλις 40 μέτρα, ανεβαίνει στον πρώτο όροφο, βγαίνει στο κρύο περιβάλλον, μεταφέρει τα ψώνια του σουπερμάρκετ ή σκύβει για να στρώσει το κρεβάτι του, τότε η περίπτωση είναι βαριάς μορφής.



Πόσο διαρκούν



Tο κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι, μόλις αυτός που νιώθει τα συμπτώματα σταματήσει τη δραστηριότητά του, τα ενοχλήματα υποχωρούν μέσα σε περίπου 5΄.



Tι συμβαίνει στην καρδιά



Tο πιθανότερο είναι ότι κάποιο αγγείο έχει σημαντική στένωση και δεν μπορεί να τροφοδοτήσει επαρκώς με αίμα την καρδιά την ώρα της προσπάθειας.



Tι να κάνετε



Πρέπει να επισκεφτείτε το συντομότερο δυνατό έναν καρδιολόγο, ο οποίος θα σας συστήσει:



Kαρδιογράφημα.



Bιοχημικό έλεγχο ρουτίνας (χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, σάκχαρο κλπ.) και ειδικές εξετάσεις αίματος (τροπονίνη, CPK).



Yπέρηχο καρδιάς (για να διαπιστωθεί τυχόν δυσλειτουργία στο μυοκάρδιο ή στην καρδιακή βαλβίδα).



Tεστ κοπώσεως, εφόσον κρίνεται απαραίτητο.



Γιατί δεν πρέπει να τα αγνοήσετε



Aς υποθέσουμε ότι κάποιος αγνοεί ένα σφίξιμο στο στήθος που παρουσιάζεται την ώρα που τρέχει να προλάβει το τρένο στο σταθμό. Δύο ή τρεις μέρες μετά, καθώς μεταφέρει τα ψώνια από το σουπερμάρκετ, η ενόχληση στο στήθος παρουσιάζεται ξανά και υποχωρεί ύστερα από 5΄. Δυστυχώς, είναι πιθανό ότι την επόμενη φορά -που μπορεί να είναι ακόμη και την επόμενη μέρα- η καρδιά του δεν θα αρκεστεί σε ένα προειδοποιητικό μήνυμα, αλλά θα υποστεί έμφραγμα.





Mην αγνοείτε τη δύσπνοια



H δύσπνοια που παρουσιάζεται την ώρα της προσπάθειας (π.χ. όταν περπατάμε), συχνά θεωρείται ισοδύναμη του πόνου στο στήθος και πρέπει να ελέγχεται, σύμφωνα με τους καρδιολόγους. Πρέπει να τονιστεί, όμως, ότι η δύσπνοια αυτή διαφέρει από την αναπνευστική δυσφορία των καπνιστών κατά τη διάρκεια της κόπωσης. Aν και ο ειδικός είναι αυτός που θα κρίνει τη βαρύτητα των συμπτωμάτων, σε γενικές γραμμές η αναπνευστική δυσφορία του καπνιστή αργεί να υποχωρήσει (π.χ. μετά από 10΄), ενώ η δύσπνοια που οφείλεται σε στεφανιαία νόσο υποχωρεί πιο γρήγορα (μέσα σε περίπου 5΄).



B. Ωρες πριν το έμφραγμα : το σήμα κινδύνου



Πρόκειται για τον εξαιρετικά δυνατό πόνο στο στήθος που οι ασθενείς τον περιγράφουν σαν «κάψιμο στο στήθος» ή «μαχαιριά στην καρδιά». O πόνος είναι τόσο δυνατός που «κόβει» την ανάσα και πανικοβάλλει τον πάσχοντα. Παράλληλα, ο ασθενής νιώθει ότι τον λούζει κρύος ιδρώτας.



Πότε παρουσιάζεται



H ενόχληση αυτή μπορεί να παρουσιαστεί εν ώρα ηρεμίας, μετά από ένα πλούσιο γεύμα, μια μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση, μια κατάσταση πολύ έντονου στρες ή ακόμη και κατά τη διάρκεια του ύπνου. Δεν αποκλείεται, βέβαια, να παρουσιαστεί και κατά τη διάρκεια μιας δραστηριότητας (π.χ. περπάτημα).



Πόσο διαρκεί



Aκόμη και αν ο οξύς πόνος υποχωρήσει γρήγορα, η εφίδρωση και η ταχύπνοια μπορεί να διαρκέσουν ακόμη και για τα επόμενα 10΄. Eπίσης, ο ασθενής νιώθει για αρκετή ώρα ότι «χάνεται».



Tι συμβαίνει στην καρδιά



Tο πιθανότερο είναι ότι σε κάποιο αγγείο έχει δημιουργηθεί μια σχετικά μαλακή, αθηρωματική πλάκα που είναι έτοιμη να σπάσει, φράζοντας το αγγείο. Eνδεχομένως ένα μέρος της να έχει ήδη αποκολληθεί και να φράζει μερικώς το αγγείο, με κίνδυνο να προκληθεί έμφραγμα.



Tι να κάνετε



Πρέπει να πάτε άμεσα στο πλησιέστερο νοσοκομείο, ακόμη και αν ο πόνος έχει υποχωρήσει. Kαλό είναι να μασήσετε άμεσα μία ασπιρίνη, εκτός εάν είχατε κρίση έλκους ή γαστρορραγίας το τελευταίο δίμηνο.



Γιατί δεν πρέπει να τα αγνοήσετε



H καρδιά σας κινδυνεύει άμεσα για τις επόμενες 2-3 ώρες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, κάπως έτσι φθάνουν πολλοί εμφραγματίες στο νοσοκομείο, οι οποίοι κατά τη λήψη του ιστορικού τους λένε χαρακτηριστικά: «Πόνεσα πάρα πολύ για μια στιγμή, αλλά μετά συνήλθα. Mετά από τρεις ώρες, όμως, με ξανάπιασε ο πόνος και ήρθα στο νοσοκομείο».



healthtimes.gr






ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Σοκαριστικές φωτογραφίες πυγμάχων πριν και μετά το ρινγκ!

Posted: 24 Nov 2012 02:14 PM PST







Ο φωτογράφος Howard Schatz παρατηρεί με τον φακό του τη «μετάλλαξη» που υφίσταται το..
πρόσωπο του πυγμάχου κατά τη διάρκεια του αγώνα, μετατρέποντας τον μποξέρ σε φωτογραφικό αντικείμενο.
Τα πορτρέτα που φιλοτεχνεί δείχνουν την άγρια ομορφιά του σπορ, παράλληλα βέβαια με τον «φόρο» που διεκδικεί το άθλημα σε αίμα, μελανιές και… καταστροφή.

Οι δυνατές εικόνες που αποτυπώνει ο Schatz χρειάστηκαν 6 χρόνια φωτογραφικών ερευνών για να ολοκληρωθούν, στην προσπάθειά του να καταγράψει τις διαφορετικές πλευρές του βίαιου αυτού αθλήματος.




Ήταν βέβαια και η απροθυμία των πυγμάχων να ποζάρουν στην κάμερα μετά το ματς, ιδιαίτερα όταν αυτό συνοδευόταν από ήττα, γεγονός που εκτόξευσε χρονικά το φωτογραφικό project.
Ο Schatz παρατηρεί επ' αυτού: «όταν ένας μποξέρ χάνει, δεν θέλει να μιλήσει σε κανέναν. Αισθάνεται ντροπιασμένος, αμήχανος και ηττημένος. Είναι απαίσιο».

Το λεύκωμα του Howard Schatz «At the Fights: Inside the World of Professional Boxing» εκδόθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα από το «Sports Illustrated Books»..





























 otherside.gr




ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Δείτε πώς άλλαξε μετά από 2 χρόνια στη φυλακή η όμορφη φοιτήτρια!

Posted: 24 Nov 2012 02:10 PM PST



Η Kumari Fulbright, πρώην εστεμμένη
καλλιστείων ομορφιάς και φοιτήτρια της Νομικής στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα..

συνελήφθη για την οργάνωση της απαγωγής και βασανισμού του πρώην φίλου της και καταδικάστηκε το 2010 σε 2 χρόνια φυλάκισης…







 eglimatikotita.gr




ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Τι λένε τα ζώδια σήμερα Κυριακή 25/11;

Posted: 24 Nov 2012 02:04 PM PST



Τα Ζώδια Σήμερα 25 Νοέμβριου 2012







Κριός


21/3-20/4


Ασχολήσου σήμερα με τα σχέδιά σου, τα όνειρά σου και πώς θα τα πραγματοποιήσεις, αγαπητέ Κριέ. Μέχρι το μεσημέρι η Σελήνη στο ζώδιό σου, σε γεμίζει με συναισθήματα χαράς και αισιοδοξίας. Προσπάθησε να βρεις χρόνο για τον εαυτό σου, γιατί την τελευταία περίοδο με τις πολυάριθμες υποχρεώσεις σου τον έχεις παραμελήσει. Οι μέρες αυτές είναι οι ιδανικότερες για να βάλεις τις βάσεις, για τη δημιουργία μιας νέας φιλίας με μεγάλη διάρκεια στον χρόνο.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Η σχέση σου θα είναι σε πολύ καλά επίπεδα σήμερα, φίλε Κριέ, και θα νοιώσεις μεγάλη ικανοποίηση από αυτά που σου προσφέρει ο σύντροφός σου. Προσπάθησε να αποφύγεις τις περιττές συζητήσεις και φρόντισε να περάσεις όσο πιο ερωτικά και ρομαντικά μπορείς. Αν η μοναξιά μονοπωλεί ακόμη τη ζωή σου, ξαφνικά θα δεχτείς προτάσεις, που θα κάνουν την καρδιά σου να χτυπήσει πολύ δυνατά.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Στο χώρο της εργασίας μπορείς να τα πας ακόμη καλύτερα, αν είσαι Κριός. Μην χαλαρώνεις και μη δίνεις σημασία σε λόγια τρίτων ή συνεργατών σου, που μπορεί να σε επηρεάσουν αρνητικά. Πρέπει επίσης να είσαι ιδιαίτερα προσεχτικός σε σχέση με τις αγορές ή τα έξοδα που θα θελήσεις να κάνεις.




Ταύρος


21/4-20/5


Σήμερα καλό θα είναι να κρίνεις κάποιες καταστάσεις με περισσότερο ρεαλισμό, φίλε Ταύρε. Για να πετύχεις αυτά που έχεις στο μυαλό σου στα σίγουρα και όσο καλύτερα γίνεται, πρέπει να κινηθείς με μεθοδικότητα και σιγουριά. Αν το κάνεις, να είσαι σίγουρος πως οι πλανήτες θα σε ανταμείψουν.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Αγαπητέ Ταύρε, για άλλη μια φορά θα καταπλήξεις το σύντροφό σου. Με την τρυφερότητα και την αγάπη που θα του εκφράσεις, θα περάσετε πολύ καλά μαζί. Ο ερωτισμός, αλλά και η καλή σου διάθεση, θα σε κάνουν να έρθεις περισσότερο κοντά του και να κάνετε καινούργιο ξεκίνημα στην σχέση σας. Εσύ που βαδίζεις χέρι-χέρι με την μοναξιά, φρόντισε να τονώσεις το κέφι και την αισιοδοξία σου και θα βρεις το άτομο που ψάχνεις.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Στα επαγγελματικά σου, αν είσαι Ταύρος, απόφυγε να κάνεις υπερβολικά πράγματα και μην κάνεις σχέδια για το μέλλον, γιατί έχεις ήδη εκκρεμότητες από το παρελθόν και ο Ερμής συνεχίζει να κινείται ανάδρομα και να σκορπάει εμπόδια. Μην κάνεις καθόλου άσκοπες αγορές και μην παρασυρθείς σε έξοδα, που μπορεί στο μέλλον να μην μπορείς να τα καλύψεις.




Δίδυμοι
21/5-21/6
Η γενναιοδωρία και η εργατικότητα είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της Κυριακής για εσένα, αγαπητέ Δίδυμε. Σήμερα θα σε περιβάλλει η αρμονία και θα πετυχαίνεις αυτά που θέλεις με ελάχιστη προσπάθεια. Οι ευκαιρίες θα είναι γύρω σου παντού! Πρόσεχε, μην τις αφήσεις να περάσουν ανεκμετάλλευτες, γιατί κρύβουν μέσα τους τις λύσεις για ενδεχόμενα προβλήματα του παρελθόντος.


Αισθηματικές Προβλέψεις.
Τα προβλήματα που μπορεί να υπήρχαν στα αισθηματικά σου στο παρελθόν, φίλε Δίδυμε, με την συζήτηση και με θετικότερη αντιμετώπιση μπορούν να ξεπεραστούν. Γίνε πιο τρυφερός απέναντι στο σύντροφό σου. Εσύ που δεν έχεις βρει κάτι να σε ενθουσιάζει, νιώθεις ανασφάλεια και εσωστρέφεια. Διώξε αυτά τα συναισθήματα και θα βρεις αυτό που ψάχνεις πολύ γρήγορα.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Αν είσαι Δίδυμος, θα δεχτείς προτάσεις στη δουλειά σου, που θα είναι πολύ καλές για σένα. Θα μπορέσεις να κάνεις καλές συνεργασίες, που θα σε ευχαριστήσουν. Υπάρχουν υποχρεώσεις που πρέπει να καλύψεις και να τακτοποιήσεις θέματα που επείγουν. Μην αμελήσεις τίποτα και προπάντων μην αφήνεις τίποτα για αύριο.



Καρκίνος
22/6-22/7

Τα γεγονότα αυτής της Κυριακής, αγαπητέ Καρκίνε, επιβαρύνουν τον συναισθηματικό σου κόσμο και κοστίζουν συνάμα και στο πορτοφόλι σου. Θα έρθουν στο προσκήνιο κάποια οικογενειακά προβλήματα του παρελθόντος, που πίστευες πως είχες λύσει. Αντιμετώπισέ τα με ψυχραιμία, χωρίς να σε πιάνει πονοκέφαλος.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Στα αισθηματικά σου, πρέπει να ξεκαθαρίσεις μερικές καταστάσεις σε σχέση με τον σύντροφό σου, φίλε Καρκίνε. Κάποια στιγμή πρέπει και να πάρεις από τη σχέση σου, γι' αυτό σταμάτα να δίνεις τόσα πολλά!!! Μία κοντινή εξόρμηση αυτήν την Κυριακή, θα έκανε καλό και στους δύο σας. Εσύ που είσαι ακόμη μόνος, μπορείς να αναβαθμίσεις την ποιότητα της ζωής σου και θα δεις ότι η μοναξιά σου θα πάρει τέλος.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Στα επαγγελματικά σου, αν είσαι Καρκίνος, μπορείς με χαμηλούς και ήπιους τόνους να λύσεις οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί. Μην πάρεις κανένα οικονομικό ρίσκο την σημερινή ημέρα, γιατί ο Ερμής εξακολουθεί να κινείται ανάδρομα, να προκαλεί αναποδιές και άλλα πράγματα να περιμένεις και άλλα να σου έρχονται. Μπόρα είναι και αυτή και θα περάσει…



Λέων
23/7-23/8

Οι αναστατώσεις της περιόδου συνεχίζονται και την σημερινή ημέρα, αγαπητέ Λέων, και αλλάζουν αιφνίδια το πρόγραμμα που έχεις βάλει. Χρειάζεται ψυχραιμία και προσοχή στις κινήσεις σου. Μην επηρεαστείς από αυτά που θα ακούσεις και άσε το χρόνο να σου δείξει τις κατευθύνσεις, που πρέπει να ακολουθήσεις.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Αν είσαι Λέων, έχεις κάποια παράπονα που πρέπει να τα εκφράσεις στο σύντροφό σου, για να βγεις από τις ανασφάλειες και από τις αμφιβολίες που σε βασανίζουν. Μην διστάσεις να το κάνεις και να είσαι σίγουρος πως θα νιώσεις πολύ καλύτερα. Εσύ που ακόμη κλείνεις ραντεβού με την μοναξιά, αυτήν την Κυριακή θα έχεις πολλούς πειρασμούς κοντά σου και δεν μένει παρά να διαλέξεις τον ελκυστικότερο για σένα.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Τα ζητήματα της δουλειάς σου πηγαίνουν μια χαρά, φίλε Λέων. Δεν χρειάζεται να σε πιάνουν οι ανασφάλειες και ο πανικός. Οι βάσεις που έχεις βάλει είναι πολύ καλές. Απόφυγε να κάνεις οικονομικά ανοίγματα ή να ρισκάρεις κάποιες στάνταρ επενδύσεις σου. Ο προϋπολογισμός σου έχει πέσει έξω, γι' αυτό καλό θα είναι να συγκρατηθείς σε όλα, για να ξεπεράσεις το πρόβλημα.



Παρθένος
24/8-22/9

Σήμερα θα υπερισχύσει η συναισθηματικότητά σου, αγαπητέ Παρθένε. Γι' αυτό, φρόντισε να δεις μερικές καταστάσεις πιο αντικειμενικά, ώστε να πάρεις τις σωστές αποφάσεις που θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία. Η οικογενειακή σου ζωή μπορεί να σε έχει προβληματίσει το τελευταίο διάστημα, αλλά τα πράγματα θα μπουν σε μια σειρά χωρίς να το καταλάβεις. Κάνε υπομονή!

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Στα αισθηματικά σου, πρέπει να αφήσεις την ονειροπόληση και να δεις τα πράγματα ρεαλιστικά, φίλε Παρθένε. Μίλα με τον σύντροφό σου και ξεκαθάρισε την θέση σου και τι είναι αυτό το οποίο ζητάς. Εσύ που δεν αντέχεις άλλο την μοναξιά σου μην ανησυχείς, γιατί η Αφροδίτη από τον Σκορπιό σου ανοίγει δρόμο για να κάνεις την γνωριμία που θέλεις.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Αν είσαι Παρθένος, μην κάνεις καμιά αλλαγή στη δουλειά σου και προπάντων μην κλείσεις συμφωνίες, αν δεν τις έχεις σκεφτεί καλά, ώστε να βεβαιωθείς ότι είναι συμφέρουσες. Τα θέματα των οικονομικών ακόμη δεν έχουν φτάσει σε σημείο που μπορεί να σε ικανοποιεί. Με τον προγραμματισμό που έχεις και με τις ενέργειες που κάνεις, είναι σίγουρο ότι θα αυξήσεις τα εισοδήματά σου.



Ζυγός
23/9-22/10

Ίσως προκύψουν κάποιες αντιπαραθέσεις σήμερα στη ζωή σου, αγαπητέ Ζυγέ, που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις με μεγάλη διακριτικότητα. Προσοχή, μην δείξεις αδυναμία, γιατί μπορεί να ξεπηδήσουν δυσάρεστες εξελίξεις στο μέλλον. Οι δυνατότητες που έχεις είναι πάρα πολλές, για να φτάσεις πολύ γρήγορα στην επιτυχία, γι' αυτό βάλε ξεκάθαρους στόχους και μίλα άφοβα στα δικά σου άτομα για όλα αυτά που σε απασχολούν και σε προβληματίζουν. Μπορούν να σε βοηθήσουν στα ενδεχόμενα διλήμματά σου.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Η ημέρα είναι καλή για την αισθηματική σου ζωή, φίλε Ζυγέ, και θα θελήσεις να σταθεροποιήσεις κάποιες καταστάσεις που βλέπεις ότι δεν είναι ισορροπημένες. Πέρνα χαλαρά με το σύντροφό σου, χωρίς κριτική διάθεση ή εγωισμούς, ώστε να πάρεις αυτά που θέλεις. Εσύ που δεν έχεις βρει κάτι αξιόλογο στη ζωή σου μέχρι τώρα, μην απογοητεύεσαι, γιατί το αποψινό, Κυριακάτικο βράδυ θα σε ευνοήσει για να έρθουν τα καλύτερα.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Αν είσαι Ζυγός, μην αφήνεις κάποια θέματα που συμβαίνουν στον επαγγελματικό σου τομέα να περνάνε απαρατήρητα. Προσπάθησε να έχεις τον έλεγχο στα πάντα. Διανύεις μία περίοδο με πολλά έξοδα και παρασύρεσαι σε αγορές, που μπορεί να μην είναι τόσο απαραίτητες. Προγραμματίσου περισσότερο, για να μην βγεις εκτός προϋπολογισμού.



Σκορπιός
23/10-22/11

Σήμερα, ετοιμάσου να κρατήσεις τις ισορροπίες σε πολλά θέματα, γιατί σε περιμένουν γεγονότα που θα σε συγχύσουν αρκετά, αγαπητέ Σκορπιέ. Απόφυγε να εμπλακείς σε παρασκηνιακές καταστάσεις και μπερδέματα, γιατί μπορεί να σου φέρουν σοβαρά προβλήματα στο μέλλον. Φρόντισε να περάσεις τη μέρα σου όσο πιο ουδέτερα γίνεται και να μην παρεκκλίνεις από το πρόγραμμα που έχεις βάλει.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Η γοητεία που θα έχεις σήμερα θα καταπλήξει, φίλε Σκορπιέ. Δώσε περισσότερη σημασία στον σύντροφό σου και απόφυγε να κάνεις συζητήσεις που αφορούν στο μέλλον. Η μέρα είναι καλή για ρομαντικές καταστάσεις και τρυφερότητα. Εσύ που κοιμάσαι αγκαλιά με τη μοναξιά σου, το φλερτ και η πολύ καλή σου διάθεση την σημερινή νύχτα θα σε οδηγήσουν στα αποτελέσματα που θέλεις.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Η εργασία σου πηγαίνει πολύ καλά, αν είσαι Σκορπιός, αρκεί να φροντίσεις να ξεκουραστείς και να προγραμματίσεις μερικά θέματα, σε σχέση με τις αρμοδιότητές σου. Μπαίνεις σε μία περίοδο που τα έσοδά σου θα αρχίσουν να αυξάνονται. Κάνε τις σωστές επαφές και κλείσε συμφωνίες, που θα σου φέρουν το ποθητό αποτέλεσμα.



Τοξότης
23/11-21/12

Όλα σήμερα θα βαίνουν καλώς, αγαπητέ Τοξότη, και θα έχεις την αίσθηση ότι πρέπει να κάνει πολλά πράγματα, για θέματα που έχουν μείνει πίσω. Αυτό σημαίνει όμως ότι αν δεις κάτι που δεν σου αρέσει πάρα πολύ, θα πρέπει να κάνεις κάτι για να το διορθώσεις. Για να αποφύγεις ενδεχόμενα προβλήματα ή συγκρούσεις με δικά σου άτομα, προσπάθησε να μείνεις μακριά από οτιδήποτε σου προκαλεί δυσφορία και αρνητικότητα.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Ο έρωτας, αλλά και οι κατακτήσεις, αγαπητέ Τοξότη, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο αυτήν την Κυριακή στην ζωή σου. Καλό θα είναι να ξεφύγεις λίγο από τις πολλές ευθύνες που αφορούν στην εργασία και να δεις και τα αισθηματικά σου. Κι αν σε έχει κυκλώσει η μοναξιά, μην απορρίπτεις τίποτε, αν πριν δεν το έχεις διερευνήσει πολύ καλά.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Αν είσαι Τοξότης, θα περάσεις μερικές δυσκολίες στον επαγγελματικό τομέα, αλλά πρέπει να κρατήσεις την ψυχραιμία σου, για να μπορέσεις να τα λύσεις. Όσο για τις προτάσεις που μπορεί να σου κάνουν, καλό είναι να σκεφτείς αν είναι συμφέρουσες πριν τις αποδεχτείς. Προσπάθησε αυτή την περίοδο να αποφύγεις κινήσεις και συμφωνίες που ενέχουν υψηλό επίπεδο ρίσκου, γιατί ο Ερμής συνεχίζει την ανάδρομη πορεία της στο ζώδιο του Σκορπιού και τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.



Αιγόκερως
22/12-19/1

Αγαπητέ Αιγόκερε, βάλε πλώρη σήμερα για ένα νέο πρόγραμμα. Οργάνωσε τα πράγματα που θα κάνεις τις ερχόμενες μέρες. Πάρε αποφάσεις, που θα σου δώσουν χαρά και ικανοποίηση και μην συνεχίσεις να κάνεις τα ίδια λάθη. Η αισιοδοξία, η αυτοπεποίθηση και οι ηγετικές ικανότητές σου είναι στα ύψη τους. Χρησιμοποίησε την έντονη ενεργητικότητα που έχεις και είναι σίγουρο ότι για άλλη μια φορά, θα πετύχεις αυτά που θέλεις.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Στα αισθηματικά σου, αν είσαι Αιγόκερως, ευνοούνται οι μυστικές συναντήσεις, οι καινούργιες γνωριμίες, αλλά και τα ξεκαθαρίσματα υποθέσεων. Μην πεις πράγματα που δεν πιστεύεις και πάνω από όλα δεν θα μπορείς στο μέλλον να πραγματοποιήσεις. Εσύ που αυτήν την περίοδο αναζητάς το άλλο σου μισό, μπορείς να χαρείς για λίγο ακόμη την ανεξαρτησία σου, γιατί πολύ σύντομα σε περιμένει μια πολύ καλή γνωριμία.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Στον τομέα της εργασίας θα δημιουργηθούν μερικά προβλήματα, φίλε Αιγόκερε. Φρόντισε να κρατήσεις την ψυχραιμία σου και μην εκνευρίζεσαι. Μην πεις λόγια σε συνεργάτες σου, γιατί στο μέλλον μπορεί να αντιμετωπίσεις σοβαρό πρόβλημα. Θα δεχτείς οικονομικές προτάσεις, που πρέπει να προσέξεις πριν απαντήσεις, γιατί υπάρχουν παγίδες που δεν φαίνονται από την αρχή.



Υδροχόος
20/1-19/2

Αγαπητέ Υδροχόε, η επιτυχία έρχεται πιο γρήγορα, όταν ξέρουμε ακριβώς τις δυνατότητες και τις αδυναμίες μας. Γι' αυτό φρόντισε σήμερα, που έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο στην διάθεσή σου, να ελέγξεις με κάθε λεπτομέρεια, όλα τα αδύνατα σημεία που μπορεί να έχεις. Όσο για κάποια σχέδιά σου που μπορεί να καθυστερούν αυτή την περίοδο, μην ανησυχείς, γιατί οι υποδομές που έχεις από το παρελθόν είναι πάρα πολύ καλές και είναι θέμα χρόνου και συγκυριών για να πάρουν το δρόμο της πραγμάτωσης.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Μην ασχολείσαι τόσο πολύ με τις ευθύνες και τα επαγγελματικά σου και παραμελείς το σύντροφό σου, φίλε Υδροχόε, γιατί μετά τα μικρά προβλήματα θα γίνουν μεγάλα. Εσύ που δεν έχεις ακόμη βρει κάτι ενδιαφέρον στη ζωή σου, μην πιέσεις καταστάσεις και πρόσωπα αυτή την περίοδο. Στην πορεία τα πράγματα θα δείξουν από μόνα τους!

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Θα προκύψουν κάποια προβλήματα στη δουλειά σου, αν είσαι Υδροχόος, και πρέπει να κρατήσεις την ψυχραιμία σου, για να βρεις τις λύσεις που είναι οι πιο σωστές. Πάρα πολλά έξοδα, αλλά και έσοδα, θα έχεις αυτή την περίοδο. Μπορείς να κάνεις οικονομικές συζητήσεις, αλλά να έχεις στο νου σου τι είναι αυτό που σε συμφέρει.



Ιχθείς
20/2,20/3

Η σημερινή Κυριακή είναι μια μέρα σημαντικών γεγονότων και αλλαγών για σένα, φίλε Ιχθύ, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείς, γιατί η αλήθεια είναι ότι έχεις δουλέψει πολύ σκληρά τον τελευταίο καιρό και σιγά σιγά θα δικαιωθείς. Η Σελήνη στον Ταύρο, από το μεσημέρι και μετά, σε ευνοεί αρκετά. Αποφάσισε να κάνεις μια ουσιαστική αλλαγή πορείας και μην κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια, γιατί οι ευκαιρίες που θα έχεις θα είναι πάρα πολλές. Ετοιμάσου για κάποια νέα, που θα σε ικανοποιήσουν αρκετά.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Στα αισθηματικά σου, αν ανήκεις στους Ιχθείς, πρέπει να δείξεις αρκετή προσοχή, γιατί θα πεις λόγια, που μπορεί να φέρουν φασαρίες στη σχέση σου. Μην προσπαθήσεις να λύσεις παρεξηγήσεις σήμερα, άσ' τες για αργότερα. Αν είσαι ακόμη χωρίς μόνιμο δεσμό, οι προσδοκίες και τα όνειρα που έχεις είναι πολύ έντονα και η Αφροδίτη στον Σκορπιό αυτό το διάστημα, θα σε βοηθήσει να τα εκπληρώσεις με τον καλύτερο τρόπο.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Τα επαγγελματικά σου θα πάνε πολύ καλά, αγαπητέ Ιχθύ. Πρέπει να τελειώσεις με υποχρεώσεις και εκκρεμότητες που έχεις από το παρελθόν, γιατί στο μέλλον θα έχεις πρόβλημα. Απόφυγε σήμερα να κλείσεις οικονομικές συμφωνίες. Ό,τι συζήτηση γίνει και αφορά σε οικονομικά θέματα, να τη χειριστείς με πολύ μεγάλη προσοχή, για να αποφύγεις ενδεχόμενα προβλήματα.





 myastro.gr




ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΑΡΚΟΥΛΗΣ Με έξωση κινδυνεύει ο γνωστός ηθοποιός

Posted: 24 Nov 2012 01:59 PM PST

Δύσκολες στιγμές περνάει ο
γνωστός πρωταγωνιστής της χρυσής εποχής του ελληνικού σινεμά, Ανδρέας Μπάρκουλης.
Όπως αναφέρει η "Espresso" ο ηθοποιός δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τα γνωστά σοβαρά προβλήματα υγείας αλλά και το ενδεχόμενο της έξωσης από το σπίτι λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Μιλώντας στην εφημερίδα η σύζυγός του Ανδρέα Μπάρκουλη, Μαρία, είπε: "Μας έχουν πνίξει τα χρέη. Η κατηφόρα μας ξεκίνησε το καλοκαίρι με τη δύσκολη εγχείρηση που έπρεπε να κάνω γιατί διέτρεχα μεγάλο κίνδυνο. Για να τα βγάλουμε πέρα δανειστήκαμε χρήματα και όλο αυτό μας έβγαλε εκτός προϋπολογισμού, με αποτέλεσμα να χρωστάμε ενοίκια. Χρωστάμε ακόμη και στο φαρμακείο που μας προμηθεύει φάρμακα του Ανδρέα, τα οποία είναι πάρα πολλά και πανάκριβα".
Η μόνη λύση πλέον για την οικογένεια του Ανδρέα Μπάρκουλη, είναι η διαμονή του στο "Σπίτι του ηθοποιού", που θα ανοίξει τις πόρτες του τα Χριστούγεννα, στηρίζοντας ανθρώπους που πρόσφεραν στον πολιτισμό και σήμερα αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγης και επιβίωσης.








 radar.gr
ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η σπαρακτική επιστολή μιας απελπισμένης μητέρας!

Posted: 24 Nov 2012 01:54 PM PST

Έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο η
επιστολή της γυναίκας που παλεύει κάθε μέρα να τα βγάλει πέρα για να συντηρήσει την οικογένεια της.
Πρόκειται για μια 34χρονη μητέρα 4 παιδιών η οποία περιγράφει στο γράμμα το Γολγοθά που περνάει καθημερινώς για να προσφέρει μια αξιοπρεπή ζωή στα παιδιά της.
Σας παραθέτουμε αυτούσια την κραυγή απόγνωσης, όπως στάλθηκε στο nocomments.gr, από την ανώνυμη μητέρα, που όπως εξήγησε δεν ήθελε να δημοσιευτεί το όνομά της για να μην έχουν πρόβλημα τα παιδιά της στο σχολείο...
"Ονομάζομαι Κ.Α. είμαι 34 ετών, παντρεμένη εδώ και 17χρόνια και έχω 4 παιδιά. Ένα κορίτσι 14 και τρία αγόρια 10, 9 και 6 ετών.
Σήμερα το πρωί δεν είχα να δώσω στα παιδιά ούτε γάλα, πήγαν νηστικά στο σχολείο και δεν ήταν η πρώτη φορά.
Το μεσημέρι για τέταρτη συνεχόμενη μέρα τους έφτιαξα μακαρόνια και το απόγευμα για Τρίτη φορά σύνδεσα παράνομα το ρεύμα στο σπίτι μου.
Έσφιξα την γροθιά μου, κοίταξα τον άντρα μου στα μάτια και του ψιθύρισα «θα το παλέψουμε…».
Αυτό λέω και στον εαυτό μου κάθε μέρα, κάθε πρωί που ξυπνάω κάθε βράδυ που κοιμίζω τα παιδιά μου. ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΩ!
Υπάρχουν όμως και κάποιες στιγμές, που λυγίζω. Υπάρχουν στιγμές που δεν αντέχω το βλέμμα των παιδιών μου όταν μου ζητούν τα βασικά… ένα πιάτο φαΐ ένα κουλούρι για το σχολείο, ένα ζευγάρι παπούτσια…
Υπάρχουν στιγμές που σκέφτομαι να ανέβω στην ταράτσα και να δώσω τέλος στη ζωή μου και άλλες που θέλω να πάρω ένα όπλο και να σκοτώσω όλους αυτούς που μας οδήγησαν σε αυτή την τραγική κατάσταση…
Υπάρχουν στιγμές δύσκολες που όπως αυτή εδώ που αποφάσισα να σας γράψω για τον Γολγοθά που ανεβαίνουμε με την οικογένειά μου και φοβάμαι για το πιο θα είναι το τέλος.
Είμαστε δύο άνθρωποι νέοι, έτοιμοι να στύψουμε την πέτρα. Έχουμε πάει παντού για να βρούμε δουλειά, έχουμε ρωτήσει όλο τον κόσμο για μία θέση εργασίας, αλλά βρίσκουμε συνεχώς κλειστές πόρτες, και παίρνουμε μία και μόνο απάντηση, «Δεν χρειαζόμαστε άτομα».
Ο άντρας μου απολύθηκε από το εργοστάσιο που δούλευε στις αρχές του χρόνου. Μέχρι το περασμένο Πάσχα, κουτσά στραβά, τα βγάζαμε πέρα, έκανε λίγα μεροκάματα από εδώ και από εκεί.
Από το Πάσχα μέχρι σήμερα όμως τα έσοδά μας είναι 100ευρώ το μήνα, που παίρνω εγώ, καθαρίζοντας ένα γραφείο και 320ευρώ το δίμηνο, το επίδομα των πολυτέκνων. 420ευρώ το δίμηνο.
Με αυτά τα χρήματα, πρέπει να πληρώσω, φως, νερό, τηλέφωνο. Με αυτά τα χρήματα πρέπει να φάμε.
Με αυτά τα χρήματα πρέπει να αγοράσω τα φάρμακα για το άσθμα που παίρνουν τα δύο μου αγόρια.
Με αυτά τα χρήματα πρέπει να καλύψω τις βασικές ανάγκες τις οικογένειάς μου, αλλά δυστυχώς, όπως θα καταλάβαινε και ο πιο χαζός άνθρωπος σε αυτή την χώρα 420ευρώ το δίμηνο, δηλαδή μόλις 210ευρώ το μήνα ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ!
Το σπίτι μας το έχουμε αγοράσει με δάνειο, το οποίο έχω σταματήσει να το πληρώνω εδώ και δύο χρόνια. Όταν δηλαδή η οικονομική κρίση χτύπησε και την δική μας πόρτα.
Δεν θυμάμαι καν πόσο είναι το ποσό που χρωστάμε στην τράπεζα, έχω χάσει τον λογαριασμό και στη κατάσταση που βρίσκομαι αυτή την στιγμή έχει σταματήσει και να με απασχολεί.
Στις 29 Οκτωβρίου, ήρθε στο σπίτι μας το συνεργείο της ΔΕΗ και μας έκοψε το ρεύμα. Έτρεξα αμέσως στα γραφεία της ΔΕΗ, πήγα στον διευθυντή, τον παρακάλεσα να μου κάνει ένα διακανονισμό, με ένα ποσό που να μπορώ να πληρώσω. Μου ζητούσε 300ευρώ άμεσα, εδώ και τώρα. Μου είπε «δώσε 300ευρώ, δεν ξέρω που θα τα βρεις και δεν μ' ενδιαφέρει. Αν δεν μας πληρώσεις δεν μπορούμε να σου συνδέσουμε το ρεύμα».
Το γεγονός πως στο σπίτι έχω 4 ανήλικα παιδιά δεν νομίζω καν να τον άγγιξε. Απλά αδιαφόρησε. Ήταν ανένδοτος! Έφυγα από την ΔΕΗ έχοντας χάσει την γη κάτω από τα πόδια μου.
Τι θα συνέβαινε όταν τα παιδιά θα επέστρεφαν από το σχολείο; Όχι αυτό δεν θα το άντεχαν ούτε αυτά, αλλά ούτε και εγώ. Έτσι αποφάσισα να αδιαφορήσω και εγώ για τους κανονισμούς της ΔΕΗ.
Βρήκαν ένα κύριο, μάλλον ηλεκτρολόγος θα ήταν, ο οποίος μου είπε πως μπορεί να συνδέσει το ρολόι. Παράνομα! Είναι η πρώτη παρανομία που κάνω και εγώ στη ζωή μου! Του είπα χωρίς δεύτερη σκέψη να το συνδέσει αμέσως.
Έτσι και έγινε. Λίγο καιρό μετά το συνεργείο της ΔΕΗ ήρθε ξανά, μου το έκοψαν για δεύτερη φορά και φυσικά το σύνδεσα ξανά… έτσι ξεκίνησε ένας φαύλος κύκλος αυτοί να το κόβουν και εγώ να το συνδέω.
Βέβαια κάθε φορά που συμβαίνει αυτό μου βάζουν και από ένα πρόστιμο αλλά πλέον λίγο με ενδιαφέρει και αυτό.
Στην ΕΥΔΑΠ τα πράγματα ήταν καλύτερα. Ο διευθυντής ευτυχώς είναι πάνω από όλα άνθρωπος.
Μου είπε πως κανένας δεν πρόκειται να μου κόψει το νερό, και να δίνω όσα μπορώ, έστω και 10 ευρώ. Και αυτό κάνω. Δεν μου περισσεύουν ούτε αυτά τα 10ευρώ, τα κόβω από τις βασικές ανάγκες των παιδιών μου, αλλά ευγνωμονώ έναν άνθρωπο που έδειξε κατανόηση και τα δίνω κάθε μήνα.
Στην γειτονιά δεν έχω δώσει δικαιώματα. Δεν ξέρει κανείς τι συμβαίνει πίσω από την πόρτα του σπιτιού μου. Προσπαθώ να κρατήσω την αξιοπρέπειά μου και πάνω από όλα την αξιοπρέπεια των παιδιών μου.
Δεν ζητιανεύω και δεν θέλω να δώσω το δικαίωμα σε κανέναν να με λυπηθεί. Δεν έχω ανάγκη από λύπηση, από δουλειά έχω ανάγκη. Μια δουλειά για μένα και μία για τον σύζυγό μου.
Κανένα δικαίωμα δεν έχουν δώσει ούτε τα παιδιά μου στο σχολείο. Δεν λένε σε κανένα τι συμβαίνει στο σπίτι μας και αν πήγαν νηστικά σήμερα για μάθημα. Κάποιες μέρες τους αγοράζω ένα κουλούρι και το μοιράζω στα τρία.
Δεν τους δίνω κάθε πρωί γάλα. Την μία μέρα γάλα, την άλλη τσάι κάποιες μέρες ίσως και τίποτα.
Το μεσημέρι μαγειρεύω ρύζι, μακαρόνια, όσπρια… κρέας τρώμε μία φορά στις 15 και αυτό κοτόπουλο. Τα παιδιά δείχνουν κατανόηση, βλέπουν τις προσπάθειές μας και κάνουν υπομονή. Όσο μπορούν. Όμως και αυτά κάποιες στιγμές δεν αντέχουν.
Βλέπουν τους συμμαθητές τους φίλους τους και αναρωτιούνται εμείς γιατί να μην έχουμε, εμείς γιατί να μην μπορούμε. Αυτό που με τρομάζει είναι πως τα αγόρια μου αγριεύουν. Η συμπεριφορά τους αλλάζει, γίνονται επιθετικά ενώ δεν ήταν. Για μικρά πράγματα ανούσια, επαναστατούν. Φοβάμαι πως και αυτά έχουν φτάσει στα όριά τους.
Δυστυχώς ούτε εγώ, ούτε ο σύζυγός μας δεν έχουμε καμία βοήθεια από τις οικογένειες μας… Και αυτοί τα βγάζουν δύσκολα πέρα.
Ο λόγος που σήμερα έκατσα και έγραψα όλα αυτά είναι γιατί ζητάω μέσα από τα βάθη της καρδιά μου βοήθεια. Δεν ζητιανεύω, δεν θέλω από κανέναν να μου δώσει χρήματα ή φαγητό. Μια δουλειά ζητάω για μένα και για τον σύζυγό μου. Μία δουλειά για να σταθούμε στα πόδια μας. Μια δουλειά για να σηκώσουμε και πάλι κεφάλι.
Γιατί δεν αντέχω αυτές τις μέρες, όπως την σημερινή, που στο πορτοφόλι μου δεν έχει ούτε ένα ευρώ για αγοράσω ένα ψωμί.
Ποτέ δεν πίστευα, ούτε εγώ ούτε ο σύζυγός μου ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Δεν ήμασταν πλούσιοι, αλλά είχαμε όλα όσα χρειαζόμασταν και ήμασταν ευτυχισμένη. Η ζωή μας από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήταν ένας καθημερινός αγώνας αλλά δεν παραπονιόμουν, μου έφτανε η αγκαλιά των παιδιών μου και η ικανοποίηση να τους παρέχω όσα χρειάζονται.
Αυτό είναι, που με σκοτώνει σήμερα. Δεν με νοιάζει για μένα αλλά δεν μπορώ, δεν αντέχω να μην μπορώ να δώσω στα παιδιά μου όσα χρειάζονται. Κρατάω με νύχια και με δόντια την οικογένειά μου δεμένη.
Με τον σύζυγό μου έχουμε γίνει ένα, ήμαστε εγώ γι' αυτόν και αυτός για μένα.
Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, παρακαλάω όλο τον κόσμο να με βοηθήσει να βρω μια δουλειά. Αυτό θα με έκανε ευγνώμων… θα επέστρεφε το χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών μου.
Μια δουλειά για να μπορώ να ζήσω και εγώ, και τα παιδιά μου αξιοπρεπώς.
Σας ευχαριστώ!
Με εκτίμηση Κ. Α. Από Πάτρα"









 radar.gr
ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ Ποια είναι η σταρ του σινεμά με τον... πρώτο της έρωτα;

Posted: 24 Nov 2012 01:49 PM PST

Είναι σταρ του Χόλιγουντ και την
βρήκαμε σε σπάνια φωτογραφία της σε ηλικία μόλις 12 ετών!
Για να σας βοηθήσουμε το πρώτο της αμόρε, ήταν ο επίσης εικονιζόμενος... Αντώνης Τσιλιμπάρης (Adonis Tsilimparis)...
Μάλλον θα πρέπει να το πάρει το ποτάμι...
Κι όμως είναι η Τζένιφερ Άνιστον (Jennifer Anniston) με τον επίσης ομογενή, πρώτο της έρωτα!!!
Μπορεί να μην έχει το στιλ και τη γοητεία του Μπραντ Πιτ (Brand Pitt) ή του Τζάστιν Θέρουξ (Justin Theroux) ο... Αντώνης, ήταν όμως το πρώτο της αγόρι...
Και για του λόγου το αληθές ο Adonis εμφάνισε την κάρτα με την υπογραφή της Τζένιφερ, που του είχε δώσει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (φωτο).
"Dear Adonis, Love & Friendship Always. Jennifer A" του είχε γράψει!
Η σχέση τους πάντως ήταν πλατωνική, καθώς όπως εξομολογείται ο Τσιλιμπάρης, η μικρή Άνιστον δεν του είχε χαρίσει ούτε ένα... φιλάκι!
 Αυτός είναι ο πρώτος έρωτας της Άνιστον, με την κάρτα του Αγίου Βαλεντίνου, που του είχε αφιερώσει... 30 χρόνια νωρίτερα!











 radar.gr
ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

ΤΖΟΝΙ ΝΤΕΠ Τρελά ερωτευμένος με την Χερντ αλλά αυτή προτιμάει την πρώην!

Posted: 24 Nov 2012 01:45 PM PST

Μπορεί ο Τζόνι Ντεπ (Johnny
Depp) να δηλώνει τρελά ερωτευμένος με την Άμπερ Χερντ (Amber Heard) όμως εκείνη φαίνεται να προτιμάει... την πρώην της!
Μετά το τέλος της δεκάχρονης σχέσης του σέξι ηθοποιού, με την Βανέσα Παραντί (Vanessa Paradis) τα βάσανα με τις αγαπημένες του φαίνεται να συνεχίζονται.
Η θυελλώδης σχέση του με τη συμπρωταγωνίστριά του στην ταινία "The Rum Diary", γεμίζει τις σελίδες των περιοδικών όλου του κόσμου...
Η Χερντ, που είναι δηλωμένη αμφιφυλόφιλη, φαίνεται πως ακόμα διατηρεί αισθήματα για την φωτογράφο, πρώην σύντροφό της, Τάζια Βαν Ρι (Tasya van Ree).
Παρ' όλο που η... άτακτη Άμπερ, επέστρεψε στην αγκαλιά του ερωτοχτυπημένου Τζόνι, οι φήμες κάνουν λόγο για κρυφά ραντεβού, πίσω από την πλάτη του διάσημου σταρ.
Εκείνος κάνει τα στραβά μάτια και δηλώνει πως την θέλει μαζί του για όλη του τη ζωή, πως θέλει να την παντρευτεί και να αποκτήσει παιδιά μαζί της!
Άβυσος η ψυχή των διασημοτήτων...





 radar.gr
ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

7 ενδείξεις πως η πρώην σαφώς και σε γουστάρει!

Posted: 24 Nov 2012 01:40 PM PST

Χωρίσατε…


Και νομίζεις πως θέλει να είστε και πάλι μαζί. Αλλά δεν είσαι σίγουρος, αν όντως σε θέλει. Αφού γουστάρεις τη «ξαναζεσταμένη σούπα», τότε διάβασε μερικά από τα σημάδια που δείχνουν πως σε θέλει πίσω! Εμείς δεν συμφωνούμε, πάντως…







7. Έγινε κολλητή με τους φίλους σου



Ναι, αυτούς που παλιά έβριζε! Ναι αυτούς που δεν ήθελε να βλέπει στα μάτια της! Τώρα, πλέον, τη συναντάς στα στέκια σου γιατί έχει κανονίσει να βγει με την παρέα σου. Δύο τινά συμβαίνουν… Ή σε γουστάρει ή θέλει να σου σπάσει τα νεύρα. Προφανώς και σε γουστάρει!



6. Σου χει βάλει GPS



Βγάζεις βόλτα το σκυλί, περνάει από μπροστά σου, κρατώντας ένα σκυλί που πρώτη φορά βλέπεις. Πηγαίνεις Σάββατο μεσημέρι super market, με την τσίμπλα στο μάτι και τη συναντάς στη μαναβική. Πας στο φούρνο για ψωμί και μπαίνει και εκείνη μέσα… Έχετε χωρίσει εδώ και δύο μήνες αλλά κάνει «μπαμ»! Προφανώς και σε γουστάρει!



5. Η οικογένειά…μας



Πηγαίνεις από τη μάνα σου για να προμηθευτείς τάπερ γεμάτα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτα και κάπου εκεί στον αποχαιρετισμό, ψελλίζει κάτι του τύπου «πρ τηλφνο η χθες χρετσμους». Έπειτα από τρία απειλητικά «τι είπες;» σου αποκαλύπτει πως μιλάει τακτικά με την πρώην σου και είναι εκείνη που της τηλεφωνεί! Προφανώς και σε γουστάρει!



4. Αλλάζει για σένα



Επέμενες για μια καστανή ανταύγεια στα καστανά της μαλλιά για πάνω από ένα χρόνο. Δύο μήνες μετά το χωρισμό, βλέπεις να μπαίνει στο στέκι σου μια κουκλάρα με καστανά μαλλιά και ξανθές ανταύγειες… Συνειδητοποιείς ποια είναι και καταπίνεις παντζούρι! Ναι, πανηγύρισε! Προφανώς και σε γουστάρει!



3. Είναι συνεχώς στον… ώμο σου



Μία το σκυλάκι της αρρώστησε, μια μάλωσε με τον γκόμενό της, μια ο μπαμπάς της δεν αισθανόταν καλά, όλο βρίσκει μια αφορμή για να κλάψει στον ώμο σου. Τι δεν καταλαβαίνεις; Προφανώς και σε γουστάρει!



2. Γίνεται όλο και πιο τρελή



Κάτι είχες καταλάβει για την τρέλα που κουβαλάει, αλλά πλέον έχει ξεπεράσει κάθε όριο! Τηλεφωνεί στις 4 το πρωί, σου στέλνει ακαταλαβίστικα SMS και σου λέει για κάτι τρελά πράγματα που σκέφτεται να κάνει! Όλα αυτά για να τραβήξει την προσοχή σου! Προφανώς και σε γουστάρει!



1. Κάνει παρεμβολές στη νέα σου σχέση



Εδώ δεν χρειάζεται και πολλά για να το καταλάβεις. Αν δεν σήμαινες τίποτε για εκείνη, θα είχε εξαφανιστεί διακριτικά. Τι άλλο πια να κάνει για να το καταλάβεις; Προφανώς και σε γουστάρει!



pinnokio.gr





ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Φάντασμα γυναίκας εμποδίζει κατεδάφιση!

Posted: 24 Nov 2012 01:35 PM PST

Τρομαγμένοι έφυγαν οι εργάτες από ένα
εγκαταλελειμμένο βικτωριανό κτήριο στο Κένταλ της Βρετανίας...

το οποίο επρόκειτο να κατεδαφίσουν.Ο λόγος ήταν μια φωτογραφία που τράβηξε ο επικεφαλής του συνεργείου, λίγο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες κατεδάφισης του κτηρίου. Στη φωτογραφία φαινόταν μια άυλη φιγούρα να κοιτά έξω από ένα παράθυρο. Ένας πρώην κάτοικος του βικτωριανού κτηρίου, ο Ντέιβιντ Γκρίμσο, ισχυρίζεται ότι πρόκειται για το φάντασμα της μητέρας του, η οποία πέθανε πριν από ένα χρόνο.



Πιστεύει ότι το πνεύμα της εμφανίστηκε για να διαμαρτυρηθεί για την κατεδάφιση του κτηρίου. «Αυτή είναι η μητέρα μου. Είμαι σίγουρος», είπε. Το κτήριο στέγαζε στο παρελθόν έναν ξενώνα. Η Φράνσις Γκρίμσο, που έμενε κιόλας εκεί, εργαζόταν στη ρεσεψιόν και στεκόταν επί ώρες σε αυτό το παράθυρο, περιμένοντας τους επισκέπτες.



to-kounavi.gr





ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Ο Bond απέρριψε τον Spielberg

Posted: 24 Nov 2012 01:28 PM PST

O Steven Spielberg κάνει υπερπαραγωγές και φέρνει χρήματα στα ταμεία...


Και όμως! Ο μυστικός πράκτορας James Bond τον απέρριψε...Αν αυτό γινόταν σήμερα, προφανώς θα είχε ξεσπάσει σάλος. Το περιστατικό αυτό, σύμφωνα με την Daily Mail, έγινε στη δεκαετία του 1970.

Ο Spielberg δηλώνει: " Πήγα στον Cubby Broccoli και ρώτησα αν μπορούσα να κάνω μια ταινία James Bond και μου είπε "όχι". Δεν το ζήτησα ποτέ ξανά! Έκανα τις ταινίες Indiana Jones".



enikos.gr





ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Κι όμως η ομορφιά δεν διαρκεί για πάντα! (pics)

Posted: 24 Nov 2012 01:20 PM PST






Κάποτε αποτελούσαν πρότυπα ομορφιάς και στυλ. Σήμερα όμως..








προσπαθούν απελπισμένα να δείξουν νέες και λαμπερές..

Δυστυχώς όμως οι περισσότερες δεν το καταφέρνουν.
Για ρίξτε μια ματιά στις εικόνες που ακολουθούν και θα καταλάβετε..

Meg Ryan



Kirstie Alley



Janice Dickinson



Mischa Barton



Nikki Cox



Jenna Jameson






ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Έπιπλα σχεδιασμένα με μπόλικη δόση χιούμορ!! (pics)

Posted: 24 Nov 2012 01:14 PM PST





Σίγουρα θα αποτελέσουν ένα κομμάτι της διακόσμησης του σπιτιού που θασυγκεντρώσει
τα βλέμματα των επισκεπτών. Έπιπλα σχεδιασμένα με χιούμορ και φυσικά αρκετή δόση δημιουργικότητας.



















































ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Ο μύθος της εξάρτησης από τη ζάχαρη!

Posted: 24 Nov 2012 01:08 PM PST

Ένα «φάντασμα» προηγούμενων δεκαετιών που κυνηγά κάθε δίαιτα είναι ο μύθος της «εξάρτησης» από τα γλυκά...


και λιπαρά τρόφιμα! Κι αν μια τέτοια φράση σας ακούγεται κλισέ, θυμηθείτε πόσες φορές έχετε «εξομολογηθεί» στο φίλο/η, τον γιατρό ή το διαιτολόγο σας πως ο λόγος που δεν ξεκινάτε δίαιτα ή δε θα καταφέρνετε ποτέ να κάνετε μια δίαιτα με επιτυχία είναι επειδή είστε «εξαρτημένοι» από τη σοκολάτα, τα γλυκά, τα σουβλάκια ή τα παϊδάκια! Υπάρχει τελικά αυτή η εξαρτημένη σχέση με το φαγητό; Θα είστε για πάντα «αιχμάλωτοί» του;



Η ιστορία της «εξάρτησης»… Η υπόθεση ότι η κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε εθισμό, αντίστοιχο με εκείνον που προκαλείται από εξαρτησιογόνα φάρμακα και το αλκοόλ, ξεκίνησε να υπάρχει ως μύθος τις δεκαετίες του '60. Το σενάριο αυτό αναβίωσε πρόσφατα όταν μελέτες σε αρουραίους έδειξαν ότι η κατανάλωση ζάχαρης, συνδέεται με σωματικές αλλαγές και αλλαγές στη συμπεριφορά που μοιάζουν με εκείνες του εθισμού.



Έτσι σύντομα διατυπώθηκε η υπόθεση ότι και στον άνθρωπο η κατανάλωση ζάχαρης ενδέχεται να προκαλεί σωματική εξάρτηση, με έναν μηχανισμό ο οποίος εμπλέκει τα συστήματα ανταμοιβής στον εγκέφαλο, και ότι η παχυσαρκία και η επεισοδιακή υπερφαγία μπορεί να αντικατοπτρίζουν αυτόν τον εθισμό.



Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα με τους ανθρώπους; Την απάντηση έρχεται να μας δώσει ο Δρ D. Benton, καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Swansea του Ηνωμένου Βασίλειου με ειδίκευση βιοχημική φαρμακολογία και τα τελευταία χρόνια εξειδικεύεται στη μελέτη της επίδρασης της διατροφής στην ψυχολογία. Ο καθηγητής D. Benton, διερεύνησε αν οι προβλέψεις από τις μελέτες σε ζώα, μπορούν να υποστηριχθούν και από μελέτες στον άνθρωπο, ο οποίος επηρεάζεται από ένα κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον που δεν παρατηρείται στα πειραματόζωα. Τα αποτελέσματα των μελετών τους φαίνεται να είναι καθοριστικά… και να «ρίχνουν» το μύθο της «εξάρτησης» στο κενό!



Το φαγητό είναι και… ευχαρίστηση! Μπορεί το φαγητό να μας εξασφαλίζει ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, παράλληλα ικανοποιεί και τις αισθήσεις μας και ναι… όπως φαίνεται από μελέτες σε ανθρώπους... είναι και ευχαρίστηση! Τα εύγευστα τρόφιμα διεγείρουν ένα σύστημα «ανταμοιβής» στον εγκέφαλο μέσω της έκκρισης ντοπαμίνης κάνοντας μας να νιώθουμε ευχάριστα.



Αυτός είναι και ο λόγος που τα νόστιμα γεύματα, όπως τα γλυκά γεύματα, καταγράφονται στη «μνήμη» μας ως «θετικές εμπειρίες» ενεργοποιώντας έναν συνηθισμένο μηχανισμό του εγκεφάλου. Το ίδιο σύστημα, βέβαια, διεγείρεται και ενεργοποιείται και από άλλα «ευχάριστα» φαινόμενα, όπως η μουσική, το χιούμορ, η νίκη ή η αναμονή της νίκης, η σωματική έλξη, η αναγνώριση του παιδιού από τη μητέρα του κ.λπ.



Γλυκιά γεύση ή μήπως… ευχάριστη γεύση; Μελέτες σε αρουραίους έχουν δείξει ότι, το σύστημα ανταμοιβής (ευχαρίστησης) στον εγκέφαλο διεγείρεται με την κατανάλωση όχι μόνο της ζάχαρης, αλλά και άλλων διαιτητικών σακχάρων, αλλά και συνδυασμών λίπους/ζάχαρης. Αυτό σημαίνει πως όταν σε ένα πείραμα οι αρουραίοι επιλέγουν τα γλυκά γεύματα αντί των γευμάτων με ουδέτερη γεύση, τελικά ανταποκρίνονται στην ευχάριστη γεύση και όχι συγκεκριμένα στη ζάχαρη ή τη γλυκιά γεύση.



Η ζάχαρη δεν προκαλεί εξάρτηση! Βασικά χαρακτηριστικά της εξάρτησης, στις εξαρτησιογόνες ουσίες, στον άνθρωπο είναι η σφοδρή επιθυμία (craving) και η ανοχή (tolerance), κάτι που όμως δεν φαίνεται να συμβαίνει με τη ζάχαρη. Η σφοδρή επιθυμία για φαγητό αποτελεί συνηθισμένο φαινόμενο στους ανθρώπους και έχει φανεί ότι σχετίζεται, εκτός από τη ζάχαρη ή τη γλυκιά γεύση, και με το γλυκό/λιπαρό (ιδιαίτερα στις γυναίκες), το νόστιμο/αλμυρό (στους άντρες), ενώ η υφή και η αίσθηση του τροφίμου στο στόμα φαίνεται να παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο σε αυτή την επιθυμία.



Παρόλα αυτά, σε αντίθεση με ό,τι προβλέπεται σε περίπτωση εθισμού, η σφοδρή επιθυμία για τρόφιμα δεν αυξάνεται όταν είμαστε νηστικοί, εμφανίζεται με μικρότερη συχνότητα, εμφανίζεται προς το τέλος και όχι την αρχή της ημέρας και σχετίζεται σημαντικά με τον εμμηνορρυσιακό κύκλο στις γυναίκες (με χαρακτηριστικό παράδειγμα την επιθυμία για σοκολάτα). Επίσης, φαίνεται ότι η κατανάλωση ζάχαρης δεν συνδέεται με φαινόμενα ανοχής, όπως θα περίμενε κανείς, αφού για παράδειγμα τα παιδιά προτιμούν την έντονη γλυκιά γεύση, αλλά η προτίμησή τους αυτή μειώνεται με την ηλικία αντί να αυξάνεται.



Συμπερασματικά, μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν δεδομένα από μελέτες σε ανθρώπους που να αποδεικνύουν ότι, ειδικά στα πλαίσια μιας φυσιολογικής διατροφής, η κατανάλωση ζάχαρης προκαλεί σωματική εξάρτηση ή εθισμό, καταστάσεις που θα μπορούσαν να συνδέονται με παχυσαρκία. Αν και οι επιστήμονες που δουλεύουν με τα πειραματικά μοντέλα τείνουν να είναι προσεκτικοί με τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγουν με βάση τα αποτελέσματα των ερευνών τους, εντούτοις, ο γενικός πληθυσμός συχνά αποδίδει λανθασμένα εθιστικές ιδιότητες στη ζάχαρη, ακόμα και όταν καταναλώνεται σε φυσιολογικές ποσότητες.



Ωστόσο, με δεδομένη την εξαιρετικά σύνθετη φύση των φαινομένων της παχυσαρκίας και των διαταραχών λήψης τροφής, αλλά και τις σημαντικές διαφορές μεταξύ ανθρώπου και πειραματόζωων, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη διεξαγωγή συμπερασμάτων, ειδικά όταν αυτά βασίζονται στη χρήση πειραματικών μοντέλων.



nutrimed.gr




ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές