Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Black Forest αλλιώτικη

Posted: 13 Feb 2012 04:54 PM PST

p1010460_400
Αποφάσισα να ονομάσω την τούρτα αυτή αλλιώτικη μπλακ φορεστ μιας και η συνταγή είναι λίγο πειραγμενη.κανονικα η μπλακ φορεστ έχει μόνο βύσσινα και σαντιγί επειδή εμένα οι καλεσμένοι μου τρελαίνονται για σοκολάτα πρόσθεσα και μια στρώση κρέμας σοκολάτας που έφτιαξα.

Επίσης δεν χρησιμοποίησα το κλασσικό παντεσπάνι με αυγά αλλά την εκδοχή της κ.βεφας χωρίς αυγά.Aν παρόλα αυτά θέλετε τη συνταγή για παντεσπάνι κλασσικό πολύ ευχαρίστως να την γράψω.

Παντεσπάνι:

Υλικά:

3 κούπες αλεύρι 2 κουταλάκια σόδα 1/3 κούπας κακάο 1 κουταλάκι αλάτι 3 συσκευασίες βανίλια 2 κούπες ζάχαρη 3 κουταλιές ξύδι 3/4 κούπας καλαμποκέλαιο 1 2/3 κούπας νερό

Πρόσθεσα εγώ :

1κουταλια βύσσινο λικέρ 1κουταλια μπεικιν παουντερ

Εκτέλεση βάσης:

Χτύπησα το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη Διέλυσα τη σόδα στο ξύδι Και σιγά σιγά πρόσθεσα στο μίξερ το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά Έβαλα σε φόρμα 35cm που είχα στρώσει με βουτυρωμένο λαδόχαρτο και έψησα στο φούρνο στους 175ο c για 30 λεπτά. Αφού κρύωσε αναποδογύρισα το παντεσπάνι από τη φόρμα και το χώρισα οριζόντια σε 3 ισα μέρη.

Κρέμα σοκολάτας:

Υλικά : 250γρ κουβερτούρα 5 ασπράδια αυγών 100γρ.κακαο Μισό κεσεδάκι βιταμ-125γρ 80γρ ζάχαρη άχνη 2-3κουταλιες γάλα εβαπορέ 1 κουταλιά λικέρ βύσσινο 150-200 γρ καραμελωμένα αμύγδαλα(για να καραμελώσω τα αμύγδαλα τα έβαλα σε ένα τεφαλ με λίγο καλαμποκέλαιο και 2 κουταλιές ζάχαρη και τα έψησα για 5 λεπτά τα άφησα να κρυώσουν και τα έτριψα στο μουλτι)

Εκτέλεση :

Σε μπεν μαρι λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το κακάο και το γάλα εβαπορέ για να γίνει ένας πηκτός πολτός. Αφού λιώσει ρίχνουμε το βιταμ και αναμιγνύουμε Αφήνουμε να κρυώσει και εντωμεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρεγκα.μολις αρχίσουν να ασπρίζουν τα ασπράδια ρίχνουμε τη ζάχαρη για να σφίξει το μίγμα, Μέσα στη σως σοκολάτας ρίχνουμε σιγά σιγά τη μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε στο ψυγείο την κρέμα να παγώσει. Αφού κρυώσει βάζουμε μέσα τα μισά αμύγδαλα. Τα υπόλοιπα τα κρατάμε για στόλισμα.

Λευκή στρώση:

Υλικά:

Φακελάκια σαντιγί alsa Ψιλοκομμένα βυσσινακια από το λικέρ μας ή 1 κομπόστα βύσσινο κονσέρβα.

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τη σαντιγυ συμφωνά με τις οδηγίες και ανακατεύουμε με τα βυσσινακια.

Στησιμο τούρτας.

Σε μια φόρμα με τσέρκι 35cm βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι ραντίζουμε με λικέρ βύσσινο και απλώνουμε την λευκή στρώση. Από πάνω βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι ραντίζουμε με λικέρ βύσσινο και απλώνουμε την κρεμά σοκολάτας Τέλος βάζουμε το τρίτο παντεσπάνι και στολίζουμε με άλλο ένα φακελάκι σαντιγί alsa με βυσσινακια κερασάκια τρίμμα σοκολάτας αμύγδαλα ή ότι άλλο θέλουμε. Έπειτα ξεφορμάρουμε καλύπτουμε τα πλαϊνά ή με σοκολάτα που έχουμε κρατήσει ή με σαντιγί και βάζουμε στο ψυγείο για 1 μέρα.

Καλή επιτυχία.

Black forest με φράουλες

Posted: 13 Feb 2012 04:53 PM PST

Υλικά

Για το παντεσπάνι

5 αυγά  125 γρ. ζάχαρη 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 βανιλιες 1 κ.γ μπεικιν 30 γρ. κακάο σε σκόνη

Για το σιρόπι

150 ml νερό 150 γρ. ζάχαρη 100 γρ. φράουλες πολτοποιημένες 1 σφηνακι κονιακ

Για τη γέμιση

6 κ.σ μαρμελαδα φραουλα 800γρ.σαντιγι 100 γρ. φραουλες ψιλοκομμενες Για το στόλισμα Κουβερτουρα τριμμενη Φραουλες
Εκτέλεση
Χτυπαμε πολυ καλα τα αυγα με τη ζαχαρη να αφρατεψουν Προσθετουμε τη βανιλια και το αλευρι με το κακαο και το μπεικιν κοσκινισμενα και ανακατευουμε απαλα να γινει ενα μειγμα ομοιογενες. Αδειαζουμε σε τσερκι 24εκ. στρωμενο με λαδοκολα Ψηνουμε στους 170 βαθμους (στον αερα) για 20-25 λεπτα.  Αφηνουμε το παντεσπανι να κρυωσει καλα και το χωριζουμε σε 2 ισα μερη. Ετοιμαζουμε τη σαντυγι και το σιροπι. Σε ενα κατσαρολακι βραζουμε για 2 λεπτα τη ζαχαρη με το νερο. Αφηνουμε να κρυωσει και προσθετουμε το κονιακ και τις πολτοποιημενες φραουλες. Στηνουμε το τσερκι σε μια πιατελα και βαζουμε το ενα παντεσπανι. Απλωνουμε με ενα πινελο το μισο σιροπι ωστε να παει παντου. img_3616_425 img_3617_425 img_3618_425 Απλωνουμε τη μιση μαρμελαδα. Βαζουμε μια στρωση σαντυγι (300γρ) και απο πανω τις ψιλοκομμενες φραουλες Βαζουε και το δευτερο παντεσπανι, το υπολοιπο σιροπι, την υπολοιπη μαρμελαδα και αλλα 300 γρ. απο τη σαντιγι. img_3620_425 Βαζουμε την τουρτα να παγωσει. Ξεφορμαρουμε και στολιζουμε τα πλαινα με την υπολοιπη σαντιγι. Πασπαλιζουμε κουβερτουρα τριμμενη και στολιζουμε με ολοκληρες φραουλες . Η τουρτα μας ειναι ετοιμη!

Καλή επιτυχία!!!

Chocolate pie

Posted: 13 Feb 2012 04:53 PM PST

Υλικά (για 5 άτομα) :

Για τη βάση

½ κούπα νερό ή γάλα Ό κούπας βούτυρο ή φυτίνη Μια πολύ μικρή πρέζα αλάτι ½ κούπα αλεύρι 2 αυγά

Για τη κρέμα

2 ½ κούπες γάλα ½ κούπα ζάχαρη 2 κουταλιές κορν φλάουρ 4 κουταλιές αλεύρι 2 κρόκους αυγού 300 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το γάλα με το βούτυρο και ρίχνετε λίγο αλάτι. Μόλις βράσουν, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε να γίνει το μίγμα μια μπάλα. Βγάζετε από τη φωτιά και χτυπάτε στο μίξερ προσθέτοντας τα αυγά. Απλώνετε τη ζύμη σε πυρίμαχο δοχείο για pies και ψήνετε στους 180 μέχρι να ροδίσει, περίπου 30 λεπτά. Για την κρέμα ζεσταίνετε σε κατσαρόλα τις 2 κούπες γάλα. Χτυπάτε στο μίξερ τη ½ κούπα γάλα, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τους κρόκους και χτυπάτε μέχρι να ανακατευτούν. Ρίχνετε το μείγμα μέσα στο γάλα που ζεσταίνεται. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να βράσει και να πήξει. Βγάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τη σοκολάτα να λιώσει. Για τη συναρμολόγηση γεμίζετε τη βάση με την κρέμα σοκολάτας και αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο. Στολίζετε καλύπτοντας την κρέμα με φρέσκια σαντιγί, καβουρδισμένα αμυγδαλάκια και κερασάκι μαρασκίνο.

Tarte Tatin

Posted: 13 Feb 2012 04:53 PM PST

Υλικά
1 κιλό μήλα 150γρ ζάχαρη 1 βανίλια βούτυρο 1 φύλλο σφολιάτα
Εκτέλεση
dsc00167_400_01Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα στα 4. Πέρνουμε ένα ταψί, το βουτυρώνουμε και απλώνουμε την ζάχαρη την οποία έχουμε αναμείξει με την βανίλια. Πάνω από τη ζάχαρη τοποθετούμε τα μήλα δίπλα δίπλα. Βάζουμε το ταψί πάνω στο μάτι της κουζίνας για περίπου 15 λεπτά ώσπου να καραμελώσει ζάχαρη. Μετά βάζουμε την σφολιάτα επάνω απο τα μήλα και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς. Μετά κατεβάζουμε στους 70 και ψήνουμε για ακόμη 20 λεπτά ώσπου να ροδίσει η σφολιάτα. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 5 λεπτά και αναποδογυρίζουμε την τάρτα προσεκτικά. Σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος. Καλή επιτυχία

Αμαρτωλή, μαύρη κι αλκοολική (τούρτα)

Posted: 13 Feb 2012 04:52 PM PST

_7_400

Όσοι προέρχεστε από το Hungry, σίγουρα τη γνωρίζετε. Είναι η διάσημη, πια, τούρτα της Τίνας Σταύρου, που εγώ προσωπικά, την φτιάχνω όποτε έχω ανάγκη από μεγάλες δόσεις σοκολάτας, ή και χωρίς κάποια ιδιαίτερη δικαιολογία.

Μην αφήσετε το μεγάλο κείμενο να σας «τρομάξει», είναι απλές, αναλυτικές οδηγίες και πολύ εύκολη στην παρασκευή της. Αν είστε απόλυτοι fun της σοκολάτας δοκιμάστε τη, θα σας αποζημιώσει στο έπακρο!!!!

Υλικά

Για το παντεσπάνι:

1 1/2 κουταλάκι μαύρο ρούμι της Jamaica Ύ κουταλάκια στιγμιαίος καφές 2/3 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 3 κουταλιές κακάο σκόνη 1/2 κουταλάκι σόδα 3 μεγάλα αυγά χωρισμένα Ύ κούπας ζάχαρη Ό κουταλάκι κρεμόριο ή 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού Ό κ.γ. αλάτι  

Για την κρέμα και την επικάλυψη:

4 κούπες κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής Ό κούπας φρέσκο βούτυρο Ό κούπας ζάχαρη 600 γρ. μαύρη σοκολάτα (με όσο γίνεται μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο) ψιλοκομμένη 1/3 κούπας μαύρο ρούμι της Jamaica 2 κουταλάκια άρωμα βανίλιας

Σιρόπι:

Ό κούπας νερό 2 κουταλιές ζάχαρη 2 κουταλιές μαύρο ρούμι
Ετοιμασία
Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και η κρέμα ν' αρχίσει να σιγοβράζει αργά και με μικρές μπουρμπουλήθρες χαρακτηριστικές της κολάσεως. Κατεβάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε στην κρέμα 550 γρ. από την σοκολάτα και την ανακατεύουμε με περισσή ελαφρότητα μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το ρούμι και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Ξεχωρίζουμε μια κούπα από το μίγμα της κρέμας σε χωριστό μπολ και προσθέτουμε σ' αυτήν την υπόλοιπη σοκολάτα. Μεταφέρουμε σεβαστικά την υπόλοιπη κρέμα σε δοχείο, την σκεπάζουμε με στοργή και τοποθετούμε στο ψυγείο για 6 ώρες έως μία μέρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25 Χ 25 ή δύο στρογγυλά ταψάκια με διάμετρο 25 cm περίπου. Στρώνουμε τα ταψιά με χαρτί ψησίματος και το βουτυρώνουμε κι αυτό. Λιώνουμε τον στιγμιαίο καφέ στο ρούμι και εισπνέουμε τους θεραπευτικούς ατμούς. Κοσκινίζουμε, για τη χαρά του πράγματος, μαζί το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα και τα αφήνουμε ον δε σάιντ μέχρι να τα χρειαστούμε. Χτυπάμε τα ασπράδια μετά του κρεμορίου ή του λεμονιού και του άλατος σε μαρέγκα και σταδιακά προσθέτουμε το Ό της κούπας ζάχαρη χτυπώντας σαδιστικά ώσπου η μαρέγκα να σφίξει και να γυαλίσει από την ηδονή. Αν την παραχτυπήσουμε και οργάσει, θα μας δώσει μεν τη χαρά της ικανοποίησης αλλά θα χάσει τη γυαλάδα της και θα στεγνώσει πράγμα το οποίο θα την καταστήσει άχρηστη και φτου κι απ' την αρχή. Την αφήνουμε κι αυτήν ον δε σάιντ. Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη, για τρία περίπου λεπτά να σφίξουν και ν' ασπρίσουν, προσθέτουμε το ρούμι με τον καφέ. Ανακατεύοντας απαλά αλλά αποφασιστικά, προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων το 1/3 της μαρέγκας, κατόπιν το μισό μίγμα του αλευριού, συνεχίζουμε με άλλο 1/3 της μαρέγκας και το υπόλοιπο αλεύρι. Τελειώνουμε με το τελευταίο τρίτο της μαρέγκας. Το μίγμα πρέπει να είναι κάπως ομοιογενές. Το στρώνουμε στο ή τα ταψάκια και το πετάμε με χάρη στο φούρνο όπου το αφήνουμε για 18 λεπτά αν είναι 1 ταψί και περίπου 12 αν είναι 2. Βγάζουμε το pain d' Espagne από τον φούρνο, και ακουμπάμε το ταψί σε σχάρα να κρυώσει αλλά να μην πουντιάσει. Κρυώνοντας θα μπει λιγάκι όπως τα μάλλινα πουλόβερ αν τα πλύνεις στο πλυντήριο. Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό για το σιρόπι ώσπου να διαλυθεί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε Την επόμενη μέρα ...; Αν έχουμε φτιάξει σιρόπι, (λέω αν γιατί εγώ ως Α.Α. δεν βάζω σιρόπι αλλά σκέτο ρούμι σε μεγάλη ποσότητα) βρέχουμε με αυτό τα δύο δισκάκια του παντεσπανιού από την κάτω μεριά που είναι πορώδης. Αν έχουμε φτιάξει ένα παντεσπάνι, το κόβουμε στα δύο οριζόντια και κάνουμε το ίδιο στα δύο μισά του (εγώ επειδή υποφέρω από τα νεύρα μου και το πολύ το κέντημα με οδηγεί στο tavor, φτιάχνω 2 παντεσπανάκια).
_1_400_04
Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι με την καλή στο δίσκο και τη βρεγμένη με το ρούμι πλευρά επάνω. Βγάζουμε από το ψυγείο το μπολ με την πολλή την κρέμα και την τοποθετούμε στο μίξερ όπου την χτυπάμε να γίνει σφιχτή σαν σαντιγύ και να στέκεται στο ύψος της, η παλιομιγάδα.
_2_400_07
Βγάζουμε και το μικρό μπολάκι και δοκιμάζουμε με ένα κουτάλι να ανακατέψουμε την κρέμα να δούμε αν η πυκνότητά της είναι τέτοια που απλώνεται. Αν όχι, τη ζεσταίνουμε ελάχιστα των ελαχίστων ίσα να απλώνεται, όχι να ρευστοποιηθεί. Απλώνουμε τα Ύ της σαντιγύ πάνω στο ένα παντεσπάνι.
_3_400_02
Με μια φιγούρα που στα πανηγύρια της πατρίδας μας είναι γνωστή ως τάμπα τούμπα παραράμ, αναποδογυρίζουμε το έτερον παντεσπάνι με την βρεγμένη πλευρά πάνω στην κρέμα. Απλώνουμε επ' αυτού την άλλη κρέμα, τη σκούρα. _4_400_01 Με το υπόλοιπο της σαντιγύ στολίζουμε τα πλαινά του κεικ και με ότι περισσέψει το αντικείμενο του πόθου μας. Αν δεν έχουμε τέτοιο, το τρώμε με το κουτάλι από το μπολ ή το βάζουμε σε άλλο μπολ για πιο κυριλέ. ΔΕΝ το δίνουμε στο σκύλο, όσο κι αν εκλιπαρεί, γιατί θα χάσει το φως του από τη σοκολάτα και δεν ξέρει κι ακορντεόν. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το κόβουμε το νωρίτερο σε πέντε ώρες ή ιδανικά, την άλλη μέρα για να αναμιχθούν οι γεύσεις.
_6_400

Ανάμεικτη τούρτα cookies

Posted: 13 Feb 2012 04:52 PM PST

Υλικά:
2 πακέτα με μπισκότα τύπου "Digestive" 2 πακέτα cookies 200γρ. βούτυρο (μαλακό) 3 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής (με γεύσεις σοκολάτα(1), βανίλια(2) Πραλίνα Κορνέ
Εκτέλεση: 
Αλέθουμε τα  Digestive και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο που προηγούμενος έχουμε λιώσει. Έπειτα με την βοήθεια ενός κουταλιού το στρώνουμε σε ένα τσέρκι ή ταψί με αποσπώμενη βάση. Χονδροκόβουμε το ένα πακέτο με τα cookies (κρατάμε λίγα για να διακοσμήσουμε την τούρτα)  και μετά φτιάχνουμε την κρέμα σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής της έπειτα ενσωματώνουμε τα μπισκότα cookies στην κρέμα και μετά την στρώνουμε πάνω από τα Digestive. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τις κρέμες βανίλιας. Με τα χονδροκομμένα μπισκότα που κρατήσαμε από πριν πασπαλίζουμε την τούρτα. Στο κορνέ βάζουμε την πραλίνα και κάνουμε ακαθόριστες γραμμές για να διακοσμήσουμε το γλυκό !!!

Δροσερή τούρτα ροδάκινο

Posted: 13 Feb 2012 04:51 PM PST

0148_425
 Υλικά
2 πακέτα σαβουαγιάρ 1λιτρο κρέμα γάλακτος λίγη άχνη 2 κουτιά κομπόστα ροδάκινο (τα οποία τα κόβουμε σε ροδέλες) 1 μικρό κουτι κομπόστα ανανά Κεράσια ζαχαροπλαστικής για το γαρνίρισμα. Για το σιρόπι 2 κούπες ζάχαρη 1 κούπα νερό 2 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Βράζουμε πρώτα το σιρόπι μας για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το λικέρ της αρεσκείας μας (αν έχετε λικέρ βερίκοκο ή ροδάκινο ακόμα καλύτερα ) Έπειτα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με όση άχνη θέλετε (ανάλογα πόσο γλυκιά θέλετε την σαντιγί σας) μέχρι να σφίξει πολύ. Εγώ βάζω 5 κ.σ. στο 1 λίτρο κρέμα γάλακτος. Βάζουμε την σαντιγί μας στο ψυγείο. Βουτάμε ένα ένα μπισκότο στο σιρόπι και στρώνουμε μια στρώση από αυτά σε μια στρογγυλή πιατέλα. Από πάνω τους στρώνουμε μια στρώση ροδάκινα ροδέλες (στραγγισμένα) Πάνω από τα ροδάκινα αλείφουμε λίγη σαντιγί. Ξαναστρώνουμε μια στρώση μπισκότα σιροπιασμένα, άλλη μια ροδάκινα και στο τέλος καλύπτουμε όλη την τούρτα με σαντιγί.

Καρδούλες φράουλα-σαντιγί

Posted: 13 Feb 2012 04:50 PM PST

Υλικά:
1 δόση σαντιγί
Kardoules
5 φράουλες 1 παντεσπάνι 1 φλυτζάνι σιρόπι αραιό Σως σοκολάτα (προαιρετικά) Για το παντεσπάνι θα χρειαστείτε: 4 αυγά ½ φλιτζάνι ζάχαρη ½ φλιτζάνι αλεύρι 1 βανίλια 2 κ.σούπας νερό 2 κ. σούπας κακάο ½ κ. γλυκού σόδα ½ λιωμένη κουβερτούρα

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε:

1 φλυτζάνι νερό 1 φλυτζάνι ζάχαρη Για τη σως σοκολάτας θα χρειαστείτε: ½ κουβερτούρα, ½ μικρό γάλα εβαπορέ, 1 σφηνάκι κονιάκ

Εκτέλεση για το παντεσπάνι:

Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να φουσκώσουν και προσθέτουμε τη ζάχαρη και έπειτα το αλεύρι.Διαλύουμε στο νερό, το κακάο, τη σόδα και την λιωμένη κουβερτούρα. Προσθέτουμε το σοκολατένιο μίγμα στο μίγμα των αυγών.

Στρώνουμε μια λαδόκολλα στην λαμαρίνα του φούρνου και απλώνουμε το μίγμα.

Γίνεται μια λεπτή στρώση πάχους περίπου 1 εκ.

Ψήνουμε το παντεσπάνι στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.

Αφού βγάλουμε το παντεσπάνι από το φούρνο και κρυώσει λίγο το καλύπτουμε με ένα ακόμα φύλλο λαδόκολλας και το αναποδογυρίζουμε. Ξεκολλάμε σιγά σιγά τη λαδόκολλα που το έχουμε ψήσει.

Με κουπάτ σχήματος καρδιάς το κόβουμε σε κομμάτια.

Στήσιμο:

Βάζουμε ένα παντεσπάνι καρδιά στον πάτο, το αλείφουμε με λίγο σιρόπι, από πάνω βάζουμε μια κουταλιά σαντιγί και από πάνω από τη σαντιγί ένα ακόμα παντεσπάνι καρδιά. Γαρνίρουμε με μια κουταλιά σαντιγί και μια μικρή φράουλα. Αν θέλουμε στο σερβίρισμα περιχύνουμε με σως σοκολάτας.

Είναι ένα εύκολο γλυκάκι ειδικά αφιερωμένο στους ερωτευμένους και όχι μόνο!

Καστανότουρτα

Posted: 13 Feb 2012 04:50 PM PST

img_0342_400
Υλικά
2,5 κιλά κάστανα 1 φλ. του καφέ γάλα 1 1/2 κ.σ. ζάχαρη άχνη 2-3 κ.σ. βούτυρο φουντούκια χοντροκομμένα

Για την κρέμα :

1 βιτάμ, 1 φλ. άχνη, 4 κρόκους, λίγο κονιάκ, 4-5 κ.σ. κακάο
Εκτέλεση

img_0344_400Βγάζουμε την έξω φλούδα απ' τα κάστανα και τα βράζουμε λίγο σε νερό. Τα αφήνουμε στην κατσαρόλα και τα ξεφλουδίζουμε. Βάζουμε την ψύχα σε μια κατσαρόλα με 1 φλ. γάλα, 1 φλ. νερό, 1 1/2 κ.σ άχνη και 2-3 κ.σ. βούτυρο και αφήνουμε να ψηθούν καλά. Τα σουρώνουμε και τα περνάμε από τον μύλο να γίνει ένας πουρές. Απλώνουμε τον πουρέ σε βρεγμένη πετσέτα να κρυώσει. Κάνουμε την κρέμα χτυπώντας το βιτάμ με 1φλ. άχνη, προσθέτουμε σταδιακά τους 4 κρόκους, το κονιάκ και το κακάο. Απλώνουμε τα 2/3 της κρέμας πάνω στον πουρέ, ρίχνουμε φουντούκια και τυλίγουμε ρολό βοηθώντας με την πετσέτα. Σκεπάζω το ρολό με την υπόλοιπη κρέμα και γαρνίρω με φουντούκια. Το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει καλά.

Κεράσια και βερύκοκα πίτα

Posted: 13 Feb 2012 04:49 PM PST

Υλικά:
500 γρ κεράσια 8-10 βερύκοκα 2 κουτ.σουπ. βούτυρο 1/2 φλ.τσαγιού ζάχαρη 1/2 ποτυράκι κρασιού λικέρ αμαρέττο ή κονιάκ 1/2 κουτ.σούπας σιμιγδάλι ψιλό Για τη Ζύμη: 70γρ βούτυρο (περίπου 1/4 του πακέτου) 1/2 κούπα ζάχαρη (χρησιμοποιώ μια κούπα του νες καφέ, χωρητικότητας 250ml) 1/2 κούπα γιαούρτι 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 αυγό 1 βανίλια Αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροτριμμένα για το σερβίρισμα Οι αναλογίες είναι για φόρμα 25 cm.
Παρασκευή :

 Πλένουμε τα φρούτα. Αφαιρούμε από τα κεράσια τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο, και από τα βερύκοκα ανοίγοντάς τα στη μέση. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει και σωτάρουμε τα φρούτα για 2-3' λεπτά. Ρίχνουμε και τη ζάχαρη και αφήνουμε μερικά λεπτά ακόμα να καραμελώσουν και να δέσει το σιρόπι. Σβήνουμε με το λικέρ. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, κατεβάζουμε από τη φωτιά και τ'αφήνουμε στην άκρη, για να κρυώνει όσο θα ετοιμάζουμε τη ζύμη.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια 5' λεπτά να ασπρίσει και προσθέτουμε το αυγό,  μετά το γιαούρτι, και τέλος το αλεύρι. Γίνονται μια ζύμη σαν του κέικ λίγο πιο σφικτή. Βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε μια φόρμα που αφαιρείται το στεφάνι. Στρώνουμε τα φρούτα και τα πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι. Αυτό θα τραβήξει αν βγάλουν τα φρούτα κι άλλα υγρά και θα τα δέσει. Το σιρόπι από το τηγάνι το φυλάμε για το σερβίρισμα. Πάνω από τα φρούτα απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω, στην κάτω θέση, 30' λεπτά. Αφήνουμε 15' λεπτά να κρυώσει και αφαιρούμε το στεφάνι. Βάζουμε πάνω από το γλυκό την πιατέλα στην οποία θα το σερβίρουμε, και με μιά αποφασιστική κίνηση το αναποδογυρίζουμε. Ο πάτος δεν ξεκολλάει έτσι εύκολα, θέλει λίγη βοήθεια με μιά λάμα για να βγεί ανέπαφο το γλυκό.

Σερβίρεται ζεστό ή κρύο, με τη λίγο από το σιρόπι που φυλάξαμε και με αμύγδαλο τριμμένο. Βέβαια, θα του πήγαινε και η κλασσική λευκή μπαλίτσα παγωτό στο πλάι...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές