Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Μπράουνις τριπλής σοκολάτας

Posted: 01 Feb 2012 05:09 AM PST

Μπράουνις τριπλής σοκολάτας

Σκέτη απόλαυση

Εσείς που έχετε τρέλα με τη σοκολάτα, απολαύστε αυτό το μπράουνις με τις 3 σοκολάτες και θα καλυφθείτε πλήρως.

Υλικά 100 γραμμ. λευκή σοκολάτα 100 γραμμ. κουβερτούρα σοκολάτα 100 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος 150 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη 3 μεγάλα αυγά 150 γραμμ. ζάχαρη 1 βανίλια 1 πρέζα αλάτι 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος 150 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κακάο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε σε κομμάτια τη λευκή σοκολάτα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σταγόνες λευκής σοκολάτας. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη σοκολάτα γάλακτος με ένα μαχαίρι. Βάζουμε τις δύο ψιλοκομμένες σοκολάτες (κουβερτούρα και γάλακτος) με το βούτυρο σε μπεν μαρί να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας. Με μίξερ χειρός χτυπάμε τα 3 αυγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι για 3΄-4΄ να πυκνώσουν και να κρεμώσουν καλά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε, πάντα ανακατεύοντας, τις λιωμένες σοκολάτες. Τέλος κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι και με σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά, διπλώνοντας το μείγμα. Ρίχνουμε και τα κομμάτια λευκής σοκολάτας. Ανακατεύουμε απαλά. Βουτυρώνουμε καλά μικρό τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20΄. Αφήνουμε για 15΄ να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με κακάο.

μερίδες 6 Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά

Αφράτα pancakes για πρωινό

Posted: 01 Feb 2012 05:07 AM PST

Αφράτα pancakes για πρωινό

Δοκιμάστε τα!

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε αλεύρι, baking powder, αλάτι και ζάχαρη. Έπειτα ρίχνουμε το γάλα, το αυγό και το βούτυρο (ή το ελαιόλαδο) και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές. Σε τηγάνι ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι και με ένα κομμάτι χαρτί το αλείφουμε σε όλο το τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί.

Ρίχνουμε στο τηγάνι 1/4 φλυτζανιού για κάθε πιτούλα την οποία όμως δεν την απλώνουμε πολύ στο τηγάνι όπως την κρέπα.

Ψήνουμε την κάθε μία για περίπου 5 λεπτά!

Σερβίρονται με μερέντα-μέλι κ διάφορα φρούτα ή ακόμα καλύτερα με το αυθεντικό maplesyrup (Συμβουλή Femalecity προτιμήστε το αυθεντικό σιρόπι που θα το βρείτε σίγουρα στον Βασιλόπουλο)

Υλικά: " 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις " 3 1/2 κ.σ. baking powder " 1 κ.σ. αλάτι " 1 κ.σ. ζάχαρη " 1 1/4 φλυτζάνι γάλα " 1 αυγό " 3 κ.γ. λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο

Πατάτες στο φούρνο με πορτοκάλι

Posted: 01 Feb 2012 05:06 AM PST

Πατάτες στο φούρνο με πορτοκάλι

Δοκιμάστε τις!

Νόστιμες πατατούλες που έχουν ξεροψηθεί σε χυμό πορτοκαλιού!

Υλικά 1 κιλό στρογγυλές πατατούλες για φούρνο Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι Χυμός από 2 πορτοκάλια Χυμός από 2 λεμόνια Μισό κουταλάκι του γλυκού κύμινο Αλάτι Πιπέρι Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος, τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Τις σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά σκεπασμένες και για άλλα 30 λεπτά ξεσκέπαστες. Τις γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές, ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Καραμελωμένες πατάτες

Posted: 01 Feb 2012 05:05 AM PST

Καραμελωμένες πατάτες

Ταιριάζει απίστευτα με τα ψητά των Χριστουγέννων σας!

Πλένετε και τρίβετε εξωτερικά τις πατάτες και τις βάζετε να βράσουν για περιπου 15 λεπτά, χωρίς να παραγίνουν. Όσο είναι ακόμα ζεστές τις ξεφλουδίζετε προσεκτικά. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς και φροντίζοντας να μην «καεί».

Όταν το μίγμα γίνει μια ξανθοκάστανη καραμέλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τις πατάτες, ανακατεύοντας τες για να τυλιχθούν ομοιόμορφα με την καραμέλα.

Τις τοποθετείτε σε μία ζεστή πιατέλα και τις πασπαλίζετε με αλάτι.

Υλικά για 8-10 άτομα: 10 πατάτες 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη αλάτι

Λαζάνια με κοτόπουλο, σπανάκι και γραβιέρα

Posted: 01 Feb 2012 05:03 AM PST

έρα

Λαζάνια με κοτόπουλο, σπανάκι και γραβιέρα

Συνοδέψτε το με λευκό ξηρό κρασί

Ένα εύκολο πιάτο με αγνά υλικά, συγχρόνως εντυπωσιακό για να το παρουσιάσετε στους καλεσμένους σας.

Υλικά: 12 φύλλα λαζάνια 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένο 1/3 φλ. ελαιόλαδο 1 σκελίδα ολόκληρη σκόρδο 500 γραμμ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο 800 γραμμ. (2 συσκευασίες των 400 γραμμ.) ντοματάκια κονκασέ 1 κ.γλ. ζάχαρη 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί 1 φλ. τριμμένη γραβιέρα αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για την κρέμα 50 γραμμ. βούτυρο (ή ελαιόλαδο) 2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι 600 γραμμ. ζεστό φρέσκο γάλα 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση: Εάν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο σπανάκι, το αφήνουμε να ξεπαγώσει. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Το ζεματάμε για 2΄ σε αλατισμένο νερό που βράζει, το μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό για να κοπεί ο βρασμός και να διατηρήσει το πράσινο χρώμα του. Το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με τη σκελίδα σκόρδο για 8΄-10΄ σε μέτρια φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί κι αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα ντοματάκια και τη ζάχαρη και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 10΄. Αλατοπιπερώνουμε.

Για την κρέμα: Σε κατσαρολάκι λιώνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε να ψηθεί για 3΄, προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα, πάντα ανακατεύοντας με σύρμα για να μη σβολιάσει. Τρίβουμε το μοσχοκάρυδο. Μόλις αρχίσει να πυκνώνει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη γραβιέρα. Ανακατεύουμε και αλατίζουμε κατά βούληση. Σε λαδωμένο πυράντοχο σκεύος ρίχνουμε μία κουτάλα μαγειρεμένο κοτόπουλο, να κάνει στρώση. Τοποθετούμε επάνω 1 στρώση λαζάνια (6 κομμάτια). Ρίχνουμε μία κουτάλα κρέμα. Απλώνουμε με την ανάποδη της κουτάλας. Από πάνω τοποθετούμε όλο το σπανάκι σε μία στρώση, απλωτά. Επαναλαμβάνουμε μία στρώση λαζάνια (6 κομμάτια), μία κρέμα και το υπόλοιπο κοτόπουλο. Τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε την τριμμένη γραβιέρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ΟC για 45΄-50΄, μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα.

μερίδες 6 Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά Χρόνος ψησίματος 50 λεπτά

Μια αλoιφή για το ψωμί με άρωμα Ελλάδας

Posted: 01 Feb 2012 05:01 AM PST

Μια αλoιφή για το ψωμί με άρωμα Ελλάδας

Ντιπ φέτας με ούζο

Εκτέλεση

Αφήνουμε τη φέτα σε παγωμένο νερό μέσα στο ψυγείο για μισή ώρα. Στη συνέχεια την τρίβουμε και την ρίχνουμε στο μίξερ.

Χτυπάμε μαζί με το λάδι που προσθέτουμε σταδιακά μέχρι να γίνει αλοιφή.

Προσθέτουμε το ούζο, το πιπέρι και χτυπάμε και πάλι.

Αφήνουμε για δύο ώρες το μείγμα στο ψυγείο και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.

Υλικά

400 γραμμάρια σκληρή φέτα

1 κουταλιά της σούπας ούζο

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Λίγο πιπέρι

Μπράουνις με κακάο

Posted: 01 Feb 2012 05:00 AM PST

Μπράουνις με κακάο

Μια ...; γλυκιά πρόταση

Φτιάξτε τα δικά σας μπράουνις ...;

Υλικά 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη 50 γραμμάρια κακάο 250 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη 1 σφηνάκι εσπρέσσο 2 μεγάλα αυγά 1 βανίλια σκόνη 2 μεγάλοι κρόκοι 60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο 125 ml σπορέλαιο ή καλαμποκέλαιο λίγο βούτυρο για να αλείψουμε το ταψί λίγο αλεύρι για να πασπαλίσουμε το ταψί ½ φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση Βάζουμε σε ένα μπολ το κακάο με μισό φλιτζάνι νερό και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο, την τριμμένη κουβερτούρα, τη βανίλια, το λάδι και τον εσπρέσσο.

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα αυγά και τους κρόκους.

Συμπληρώνουμε στα υλικά τη μαύρη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά.

Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 30Χ40 εκατοστών.

Αδειάζουμε το μείγμα που φτιάξαμε μέσα στο ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο.

Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο, στο χαμηλότερο ράφι, στους 160 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, θα αφήσουμε τα μπράουνις να κρυώσουν για λίγη ώρα και μετά θα τα σερβίρουμε.

Τηγανίτες με μήλα

Posted: 01 Feb 2012 04:59 AM PST

Τηγανίτες με μήλα

Έτοιμες σε 30 λεπτά!

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα ενθουσιάσει εσάς και σίγουρα ...; τα παιδιά. Υλικά Για 4-6 άτομα

60 γραμμάρια αλεύρι 4 μήλα καθαρισμένα 2 κουταλιές κονιάκ 90 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα 3 ασπράδια αυγών

Εκτέλεση Για να φτιάξουμε τη ζύμη ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα , το αλεύρι και τα ασπράδια μέχρι να χυλώσουν. Κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες, τις ραντίζουμε με το κονιάκ, τις βουτάμε στη ζύμη και πριν κάψει το λάδι τις τηγανίζουμε.

Όταν πάρουν χρώμα, είναι έτοιμες. Μπορούμε να τις γαρνίρουμε όπως μας αρέσει. Ένας τρόπος είναι με γλυκό κουταλιού βύσσινο ή κεράσι, με μέλι και κανέλλα, ή ακόμα και με λίγη ζάχαρη και κανέλλα.

Αυτά τα Χριστούγεννα γλυκαθείτε με πουτίγκα

Posted: 01 Feb 2012 04:59 AM PST

Αυτά τα Χριστούγεννα γλυκαθείτε με πουτίγκα

Ένα γλυκό που θα αρέσει σε πολλούς

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού, και ζεσταίνουμε ελαφρώς. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους των αβγών με τα 50 γρ. ζάχαρης, έως ότου αφρατέψουν και αποκτήσουν κρεμώδη υφή.

Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε στο μείγμα τα τρίμματα του ψωμιού ή του τσουρεκιού και το αδειάζουμε σε ταψί που έχουμε προηγουμένως αλείψει με μια μικρή ποσότητα βούτυρο.

Ψήνουμε στον φούρνο 30 λεπτά έως ότου δέσει. Μόλις δέσει περιχύνουμε σιγά-σιγά τη χλιαρή μαρμελάδα.

Παράλληλα χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.

Καθώς χτυπάμε τη μαρέγκα, ρίχνουμε σιγά-σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη.

Γαρνίρουμε την πουτίγκα γύρω-γύρω και τη βάζουμε ξανά στον φούρνο για άλλα 20-25 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία μέχρι να ψηθεί, να σφίξει και να ροδίσει. Υλικά για 8-10 άτομα: 450 γραμμάρια γάλα φρέσκο

80 γραμμάρια βούτυρο

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

3 αβγά τα οποία χωρίζουμε από το ασπράδι τους

160 γραμμάρια ζάχαρη

100 γραμμάρια ψίχα ψωμιού του τοστ ή περισσεύματα από τσουρέκι

6-8 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα «φρούτα του δάσους» την οποία έχουμε πρώτα ζεστάνει λίγο σε φούρνο μικροκυμάτων

Τούρτα σοκολάτας 1

Posted: 01 Feb 2012 04:58 AM PST

Τούρτα σοκολάτας

Μία γλυκιά απόλαυση από τη Βιέννη

Υλικά για την επικάλυψη: 2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη 1 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος 125 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη

για την τούρτα: 4 κουταλιές της σούπας κακάο 60 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ 200 γραμμάρια ζάχαρη 6 αυγά 125 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 βανίλια

Εκτέλεση Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Ρίχνουμε το κακάο, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Ανοίγουμε το φούρνο, ώστε να προθερμανθεί. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ με διάμετρο 24 εκατοστά και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 35 λεπτά.

Πριν αρχίσουμε να το κόβουμε, πρέπει να κρυώσει ελαφρά. Το κόβουμε οριζόντια σε 2 φέτες. Απλώνουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο στη μία φέτα και σκεπάζουμε με την άλλη φέτα.

Για να φτιάξουμε την επικάλυψη, βάζουμε την κουβερτούρα με τη γλυκόζη και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα ρυθμίζοντας την ένταση της φωτιάς στο χαμηλό. Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για λίγη ώρα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα σοκολάτας. Ανακατεύουμε. Στο τέλος, περιχύνουμε την τούρτα με το μείγμα.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές