Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

www.tsekouratoi.gr


www.tsekouratoi.gr


Η ιστορία των greeklish. Η «Ερωφίλη» µιλούσε… greeklish. Τι είναι τα Φραγκοχιώτικα;

Posted: 19 Nov 2011 03:22 PM PST

Ένα από τα πρώτα ελληνικά κείµενα γραµµένα µε λατινικούς χαρακτήρες είναι αυτό του Γεωργίου Χορτάτση. Με µία πρακτική που ακόµη ίσως να…βοηθά – και όχι να πλήττει – τη γλώσσα.


Μira cachi chie adidhichi, tiragnismeni mira/ pia pathi apo ton Εrota, pies prichies dhen epira?… Sti dohudepsi chie ci caimus micri perrisa ebica/ c agapis ola ta caca chie pedhomes m' eurica…
Το κείµενο δεν είναι απόσπασµα µακροσκελούς SΜS που στέλνει κάποια σύγχρονη έφηβη στον καλό της ή στους φίλους της. Είναι µεταγραµµένο απόσπασµα του λογοτεχνικού κειµένου µε τον τίτλο «Ερωφίλη» του γνωστού κρητικού συγγραφέα Γεωργίου Χορτάτση. Το έργο έµεινε ζωντανό και χάρη στην προφορική παράδοση, αφού πολλά τµήµατά του διασκευάστηκαν και διαδίδονταν ως δηµοτικά τραγούδια ή εντάχθηκαν σε παροιµίες.
Παραστάθηκε συχνά στα Επτάνησα και διαδόθηκε και στον ηπειρωτικό χώρο και στην Κρήτη σε πολλές λαϊκές διασκευές θεατρικού χαρακτήρα.
Γράφηκε περίπου το 1595 και εκδόθηκε πρώτη φορά το 1637 στη Βενετία. Είναι γραµµένο σε δεκαπεντασύλλαβοοµοιοκατάληκτο στίχο, µε εξαίρεση τα χορικά, που είναι γραµµένα σε ενδεκασύλλαβους τρίστιχες στροφές, αλλά ο συγγραφέας του το κατέγραψε µε λατινικούς χαρακτήρες!
Το έργο διασώζεται σε τρία χειρόγραφα, ενώ υπάρχει µαρτυρία και για τέταρτο χειρόγραφο, χαµένο σήµερα. Το πρώτο είναι ένα ακέφαλο χειρόγραφο µε λατινικούς χαρακτήρες που ανήκει στον Ιmile Legrand και σήµερα βρίσκεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη.
Το δεύτερο είναι ένα χειρόγραφο του 17ου αι.από την Κεφαλονιά και βρίσκεται στην Βayerische Staatsbibliothek του Μονάχου και το τρίτο, επίσης του 17ου αι., είναι της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστηµίου του Μπέρµιγχαµ. Το χαµένο χειρόγραφο µνηµονεύεται από τον ιερέα Ματθαίο Κιγάλα, πρώτο εκδότη της «Ερωφίλης», ως αυτόγραφο του Χορτάτση γραµµένο µε λατινικούς χαρακτήρες.
«Είναι µάλλον πολυσυζητηµένη η αγωνία ορισµένων ότι η χρήση των greekglish, όπως λέγονται, µπορεί να απειλήσει τη χρήση του ελληνικού αλφαβήτου και να οδηγήσει στον θάνατο της ελληνικής γλώσσας. Η τραγωδία "Ερωφίλη", ένα από τα σπουδαιότερα έργα της κρητικής λογοτεχνίας από την εποχή της Βενετοκρατίας, γράφηκε από τον Γεώργιο Χορτάτση µε το αλφάβητο αυτό», λέει στα «ΝΕΑ» ο επίκουρος καθηγητής του τοµέα Γλωσσολογίας του ΑΠΘ και πρόεδρος του Ιδρύµατος Μανόλη Τριανταφυλλίδη – Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών του ΑΠΘ Γιώργος Παπαναστασίου.
«Η ελληνική γλώσσα και η γραφή της» ήταν το θέµα της διάλεξης που έδωσε ο καθηγητής στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης µε αναφορές ουσιαστικά στο βιβλίο του ίδιου µε τίτλο «Νεοελληνική ορθογραφία: ιστορία, θεωρία, εφαρµογή» που εκδόθηκε το 2008 από το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών.
«Χρήση του λατινικού αλφαβήτου έχουµε επίσης και στη Χίο τον 18ο αιώνα – τα λεγόµενα φραγκοχιώτικα – σε κείµενα θρησκευτικού περιεχοµένου, επιστολές κ.ά («Langue Francochiotica» όπως έλεγαν και έγραφαν και οι ίδιοι – αλλά και οι Λεβαντίνοι της Σµύρνης που µιλούσαν ελληνικά αλλά επειδή δυσκολεύονταν να µάθουν την ορθογραφία τους έγραφαν µε λατινικά ψηφία, ενώ έγινε απόπειρα να εκδοθεί τη ίδια περίοδο στην Σµύρνη κι ελληνική εφηµερίδα µε λατινικό αλφάβητο.
Γράφηκε το 1595 και εκδόθηκε πρώτη φορά το 1637 στη Βενετία.

Είναι γραµµένο σε δεκαπεντασύλλαβο οµοιοκατάληκτο στίχο, αλλά ο συγγραφέας του το κατέγραψε µε λατινικούς χαρακτήρες
Τη χρησιµοποιεί το 43% των εφήβων
«Τα λατινοελληνικά – γνωστά ως greeklish – έκαναν την εµφάνισή τους στα τέλη της δεκαετίας του 1960 µε τις πρώτες απόπειρες να γραφεί η νέα ελληνική στο Δίκτυο πιθανόν µεταξύ ελληνόφωνων φοιτητών και ερευνητών σε πανεπιστήµια των Ηνωµένων Πολιτειών στο Αrpanet, στο δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών που προηγήθηκε του Ιnternet», σηµειώνει ο καθηγητής του ΑΠΘ Γιώργος Παπαναστασίου.
Επικαλούµενος δε υπό έκδοση βιβλίο συναδέλφου του, υπογραµµίζει ότι σε σχετικό ερωτηµατολόγιο το 43,3% των ερωτηθέντων εφήβων ηλικίας 14-16 ετών δήλωσε ότι χρησιµοποιεί για την ελληνική γλώσσα το λατινικό αλφάβητο, το 28,8% και τα δύο ανάλογα µε την περίπτωση και µόλις το 27,9% το ελληνικό.

pinokio



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Η κατάρα του Τουταγχαμών ή ο σατανιστής Άλιστερ Κρόουλι;

Posted: 19 Nov 2011 03:14 PM PST


Έξι ανεξήγητοι θάνατοι είχαν σημειωθεί κατά τις δεκαετίες του 1920 και '30 στο Λονδίνο, οι οποίοι είχαν αποδοθεί στην κατάρα του Τουταγχαμών.
Όμως, ένα νέο βιβλίο επανεξετάζει τις υποθέσεις και υποστηρίζει ότι πίσω από τους θανάτους κρύβεται ο διάσημος σατανιστής, 'Αλιστερ Κρούουλι.



Η ανακάλυψη του τάφου του νεαρού Αιγύπτιου φαραώ Τουταγχαμών το 1923, συνοδεύτηκε από τη φημολογία ότι όσοι συμμετείχαν στην ανασκαφή χτυπήθηκαν από μια φονική κατάρα.

Περισσότεροι από 20 θάνατοι εκείνα τα χρόνια στη Βρετανία αποδόθηκαν στην κατάρα, οι έξι εκ των οποίων σημειώθηκαν στο Λονδίνο.

Ο ιστορικός Μαρκ Μπέινον ανοίγει ξανά τις υποθέσεις, καθώς στο νέο βιβλίο του υποστηρίζει ότι οι περίεργοι θάνατοι ήταν έργο του διαβόητου αποκρυφιστή 'Αλιστερ Κρόουλι.

Ο Κρόουλι ήταν γνωστός ως ο «πιο αμαρτωλός άνθρωπος στον κόσμο». Ο ίδιος απέδιδε στον εαυτό του τον τίτλο «Το Μεγάλο Κτήνος» και είχε εμμονή με τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη. Πίστευε ότι τα σημεία όπου είχαν σημειωθεί οι φόνοι του Αντεροβγάλτη σχημάτιζαν μεταξύ τους πεντάλφα.

Μάλιστα, ο Κρόουλι υποστήριζε ότι οι δολοφονίες του Αντεροβγάλτη του είχαν εμφυσήσειμεταφυσικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και το να γίνεται αόρατος.

Ο ιστορικός Μπέινον ανέτρεξε στα αρχεία των θανάτων στο Λονδίνου του Μεσοπολέμου και ανακάλυψε ότι και οι έξι περιπτώσεις ακολουθούσαν συγκεκριμένη τελετουργία.

Μελετώντας τα ημερολόγια και τα βιβλία του Κρόουλι,ο ιστορικός κατέληξε ότι ο διάσημοςσατανιστής αντέγραψε τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη.

Το γεγονός ότι επέλεξε θύματα που ήταν παρόντα στην ανασκαφή του τάφου του Τουταγχαμών, εξηγείται καθώς ο Κρόουλι είχε εμμονή και με την αιγυπτιακή μυθολογία. Στο θεολογικό σύστημα που κατασκεύασε, οι θεοί και οι θεές ήταν εμπνευσμένοι από την αρχαία Αίγυπτο.

Θεωρούσε τον εαυτό του προφήτη του αιγυπτιακού θεού του Ήλιου, με το όνομα Ώρος.

Σύμφωνα με το βιβλίο του ιστορικού, ο Κρόουλι έκανε τους φόνους ως πράξη εκδίκησης στην ασέβεια των αρχαιολόγων, που παραβίασαν τον τάφο του Τουταγχαμών, γινόμενος ο ίδιος η προσωποποίηση της κατάρας.


himaira
KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

7 απίστευτες μεταμορφώσεις..

Posted: 19 Nov 2011 03:07 PM PST


Βρήκαμε μερικές απίστευτες περιπτώσεις ολοκληρωτικής μεταμόρφωσης, ανθρώπων που είτε για ιατρικούς λόγους, είτε για προσωπικούς κατάφεραν να τραβήξουν την προσοχή και τα φλας της δημοσιότητας..
Δείτε τις 7 απίστευτες μεταμορφώσεις και πως ήταν πριν από αυτές..




1. Ο Boy Zombie μεταμορφώνεται..


Με σχεδόν το 80% του σώματός του να καλύπτεται από τατουάζ, το μοντέλο Rick Genest είναι περισσότερο γνωστός ως Zombie Boy, αλλά ο Καναδός καλλιτέχνης μονοπώλησε τη δημοσιότητα για ένα διαφορετικό λόγο σε ένα απίστευτο βίντεο για το Dermablend της Vichy.






2. Πήρε 40kg για να κατανοήσει την παχυσαρκία


Ο Paul 'PJ' James, ένα υψηλής μόδας μοντέλο και προσωπικός εκπαιδευτής από την Αυστραλία, πήρε επιπλέον 40kg (£ 88) λίπους, σταμάτησε κάθε είδους άσκηση για να φτάσει τα 120kg από 80kg που ήταν για να κατανοήσει την σημασία της παχυσαρκίας.




3. Έκανε 25 επεμβάσεις για να αφαιρέσει τα τατουάζ του


Ο πρώην ηγέτης της συμμορίας των λευκών ρατσιστών έχει υποστεί για μήνες μια επώδυνη θεραπεία με λέιζερ για να σβήσει το γεμάτο με μίσος τατουάζ από το πρόσωπο του. Ο Bryon Widner, πολλά χρόνια υποστηρικτής σε μερικές από τις πιο περιβόητες ρατσιστικές ομάδες της Αμερικής, άλλαξε μετά τον γάμο του, αλλά δεν μπορούσε να βρει δουλειά με την εμφάνιση που είχε.
Ευτυχώς βρήκε χορηγό για τις επεμβάσεις.


Η διαδικασία κόστισε $ 32,400 και ήταν τόσο επίπονη που έπρεπε να βρίσκεται σε αναισθησία κάθε φορά που έκανε τις επεμβάσεις.
Τώρα το πρόσωπο του είναι καθαρό, αλλά υπάρχουν ακόμα στο σώμα και στα χέρια του.



4. Μια ιστοσελίδα που προβάλει το πριν και το μετά..


Όλοι γνωρίζουμε ότι τα ναρκωτικά είναι κακό, αλλά πόσο μεγάλη ζημιά πραγματικά κάνουν;
Σε αυτή την ιστοσελίδα βλέπουμε μερικά πρόσωπα τοξικομανών που χρησιμοποιούν meth και είναι μέρος του προγράμματος "Faces of Meth" από το Multnomah County Sheriff's Office.


5. Μια ιατροδικαστής που προβλέπει πως θα είμαστε σε 10 χρόνια


..με βάση την κατανάλωση που κάνουμε σε κάπνισμα και διατροφή.
Η 42χρονη δημοσιογράφος Άννα Magee, ήταν το «πειραματόζωο» για αυτή την μεταμόφωση για το περιοδικό Expert Beauty.


6. Πλήρης μεταμόσχευση προσώπου μετά από επίθεση.


Η Charla Nash, 55ετών, δέχτηκε επίθεση από έναν χιμπατζή τον Φεβρουάριο του 2009, στην προσπάθεια της να τον πιάσει για να μην της φύγει.
Σε μια φρενήρη επίθεση ο πίθηκος, τύφλωσε την Charla ενώ την τραυμάτισε στην μύτη, στα αυτιά, στα χείλη και στα δύο χέρια.
Ο Travis που ήταν ο κατοικίδιος πίθηκος της Charlas πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία.
Η 7ωρη επέμβαση έσωσε την ζωή της Charla, αλλά την άφησε φρικτά παραμοφωμένη.
Δύο χρόνια αργότερα και μετά από πρωτοποριακές επεμβάσεις πλήρης μεταμόσχευσης προσώπου, το πρόσωπο της ήρθε σε μια ισορροπία.


Σε αυτές τις επεμβάσεις πήραν μέρος δεκάδες γιατροί και χρειάστηκαν πάνω από 20 ώρες χειρουργίου. Οι επεμβάσεις για το πρόσωπο θεωρήθηκαν πετυχημένες, αλλά όχι για το χέρι της καθώς το σώμα της απέρριψε τοα νέο άκρο.


7. Η πιο διάσημη τρανσέξουαλ της Βραζιλίας.


Η Roberta Close (γεννήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στις 7 Δεκεμβρίου 1964) ήταν το πρώτο προ-εγχειρητικό τρανσέξουαλ μοντέλο που είχε η βραζιλιάνικη έκδοση του Playboy.
Είναι ίσως πιο διάσημη τρανσέξουαλ γυναίκα της Βραζιλίας.

Ως έφηβος, ξεκίνησε να φοράει γυναικεία ρούχα και κρυφά άρχισε να παίρνει γυναικείες ενέσεις ορμονών. Από την ηλικία των δεκαεπτά, καριέρα της Close ως μοντέλο και ηθοποιός είχε αρχίσει να απογειώνεται. Για μια χρονική περίοδο, ήταν συνδεδεμένη με την travestis, μια βραζιλιάνικη υποκουλτούρα των βιολογικά αρσενικών τρανσεξουαλικών πορνών.
Στην ηλικία των 20 κέρδισε τα καλλιστεία "Miss Gay Brazil".


Το 1989, υποβλήθηκε σε εγχείρηση αλλαγής φύλου στο Charing Cross Clinic στο Λονδίνο , της Αγγλία.
Στην συνέχεια έκανε μια φωτογράφηση για ένα βραζιλιάνικο περιοδικό και ψηφίστηκε ως η πιο όμορφη γυναίκα της Βραζιλίας.

Στις 4 Μαρτίου του 2005 και ύστερα από μακρά νομική δικαστική μάχη, η Roberta απέκτησε νόμιμη αναγνώριση ως γυναίκα. Εκδόθηκε νέο πιστοποιητικό γέννησης που αναφέρει ότι στις 7 Δεκεμβρίου του 1964 ένα κορίτσι γεννήθηκε με το όνομα Roberta Gambine Moreira.



Himaira


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Ένα σπίτι που παίζει μουσική.. όταν βρέχει

Posted: 19 Nov 2011 02:59 PM PST


Σύμφωνα με τον Atlas Obscura, "όταν η βροχή αρχίζει να πέφτει, αυτό το πολύχρωμο σύστημα υδρορροής που συνδέονται με το εξωτερικό ενός κτιρίου στο Neustadt Kunsthofpassage μετατρέπεται σε ένα γοητευτικό μουσικό όργανο.
Η Funnel Wall είναι ένα από τα πιο παράξενα και πιο απολαυστικά αξιοθέατα στην περιοχή της Δρέσδης Γερμανίας....









Himaira




KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Βρέθηκε πτώμα εξωγήινου στο Περού

Posted: 19 Nov 2011 02:51 PM PST


Σοκ, δηλώνουν έπαθαν και οι ίδιοι οι επιστήμονες που βρέθηκαν μπροστά στο απίστευτο εύρημα, που για χρόνια θεωρούσαν ακόμη και ίδιοι ... απίθανο! Όπως ανακοινώθηκε και μάλιστα επίσημα, ειδικοί ερευνητές κλήθηκαν να αναγνωρίσουν ένα πτώμα, το οποίο μοιάζει με άνθρωπο αλλά ...
επιβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται για γήινη μορφή ζωής.

Συγκεκριμένα ο ανθρωπολόγος Renato Davila Riquelme από το Περού βρήκε μουμιοποιημένο μικρό σώμα που στην αρχή νόμιζαν ότι πρόκειται για κάποιο μικρό παιδί.

Ισπανοί και Ρώσοι επιστήμονες πιστεύουν ότι πρόκειται για κάτι διαφορετικό αφού ισχυρίζονται πως δεν είναι γήινης προέλευσης.


himaira

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Σοκ από την προκλητική διαφήμιση του στρατού

Posted: 19 Nov 2011 02:44 PM PST


Στο τηλεοπτικό σποτ που παραπέμπει σε τραγούδι ροκ συγκροτήματος κατέφυγε ο Στρατός της Γερμανίας προκειμένου να "πείσει" του Γερμανούς να καταταγούν στις τάξεις του…

Με ροκ ήχο, και "παραποίηση" του εθνικού ύμνου, υπό τον ήχο πολεμικών αεροσκαφών, τανκς και πυροβολισμών καθώς και επιχειρήσεων σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, οι Γερμανοί δεν προκάλεσαν μόνο τη διεθνή κοινότητα αλλά και τους ίδιους τους συμπατριώτες τους.
Η διαφήμιση μάλιστα, ενώ προβλήθηκε εκτεταμένα από τη γερμανική τηλεόραση, τελικά αποσύρθηκε μετά από εκατοντάδες καταγγελίες για "προσβολή".

Δείτε το video:



himaira

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Μύθοι και αλήθειες για το αλκοόλ

Posted: 19 Nov 2011 02:34 PM PST

Ακούγονται πολλά γύρω από το αλκοόλ. Εσείς γνωρίζετε τι πραγματικά ισχύει;

Μύθος ή αλήθεια: Πίνοντας νερό, θα ξεμεθύσεις πιο γρήγορα

Μύθος. Παρόλο που το νερό ανακουφίζει από κάποια συμπτώματα της μέθης και βοηθάει στην αναπλήρωση υγρών από τον οργανισμό, μιας και το αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σας κάνει να ξεμεθύσετε γρηγορότερα.


Μύθος ή αλήθεια: Το αλκοόλ παχαίνει

Αλήθεια. Το αλκοόλ, όχι μόνο περιέχει μεγάλο αριθμό θερμίδων, αλλά παρεμβάλλεται και στον τρόπο με τον οποίο το σώμα μας μεταβολίζει τις τροφές και το λίπος.

Μύθος ή αλήθεια: Μην πίνεις διαφορετικά ποτά γιατί θα μεθύσεις

Μύθος. Το αν θα μεθύσουμε ή όχι, εξαρτάται από την συνολική ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνουμε. Το να πιείτε πολλά διαφορετικά ποτά θα ανακατέψει το στομάχι σας, αλλά δεν θα σας κάνει να μεθύσετε περισσότερο!

Μύθος ή αλήθεια: Οι άντρες μπορούν να πίνουν περισσότερο από τις γυναίκες

Αλήθεια. Ο οργανισμός των αντρών είναι διαφορετικός από των γυναικών. Μία από τις βασικές διαφορές είναι πως οι άντρες έχουν μεγαλύτερο ποσοστό νερού στο σώμα τους από ό,τι οι γυναίκες. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως μπορούν να αντέξουν περισσότερο αλκοόλ από τις γυναίκες.

Μύθος ή αλήθεια: Πίνοντας καφέ, θα ξεμεθύσεις

Μύθος. Μπορεί μία κούπα δυνατού καφέ να σας ξυπνήσει, όμως δεν επηρρεάζει την κυκλοφορία του αλκοόλ στο αίμα σας. Μόνο με την πάροδο του χρόνου θα μπορέσετε να ξεμεθύσετε και να αποβληθεί το αλκοόλ από τον οργανισμό σας.

Μύθος ή αλήθεια: Πίνοντας με γεμάτο στομάχι δεν μεθάς

Μύθος. Το να πίνετε με γεμάτο στομάχι καθυστερεί την απορρόφηση του αλκοόλ από τον οργανισμό, δεν την αποτρέπει. Έτσι αν πιείτε πολύ, ακόμα και αν έχετε φάει θα μεθύσετε, απλώς όχι τόσο γρήγορα όσο θα μεθούσατε εάν πίνατε με άδειο στομάχι.

Μύθος ή αλήθεια: Το αλκοόλ επηρεάζει τη γονιμότητα

Αλήθεια. Το αλκοόλ μειώνει τη γονιμότητα και στους άντρες αλλά και στις γυναίκες. Γι'αυτό, εάν προσπαθείτε να κάνετε μωρό, καλό θα ήταν να αποκλείσετε το αλκοόλ από τη διατροφή σας.


himaira


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Ο αριθμός 12

Posted: 19 Nov 2011 02:27 PM PST


Από τους πανάρχαιους χρόνους αποδίδονταν στους αριθμούς μια μυστηριακή και συμβολική σημασία. Αν και πολλά έθνη χρησιμοποιούσαν τα γράμματα της αλφαβήτου για να παραστήσουν αριθμητικές ιδέες.



Είναι γεγονός ότι οι αρχαίοι λαοί (Αιγύπτιοι, Χαλδαίοι, Έλληνες , Ιουδαίοι) γνώριζαν πλήρως τα θαυμαστά μυστήρια που ήταν σε θέση να αποκαλύψουν οι αριθμοί και ανέπτυξαν μία ολόκληρη επιστήμη αριθμητικών ιδεών, εντελώς ξεχωριστή από τα μαθηματικά.

Η συσχέτιση των αρχαίων δοξασιών για τους Αριθμούς με τα γράμματα της αλφαβήτου , τους Πλανήτες με τα Αστέρια , τους Αστερισμούς και άλλα αστρονομικά μεγέθη, ασκούσαν μια μορφή μαντείας.

Αν και ο κάθε αριθμός από μόνος του έχει τη δική του ξεχωριστή αποκρυφιστική και συμβολική έννοια και χωρίς να θέλουμε να αδικήσουμε τους υπόλοιπους , σκοπός αυτής της εργασίας είναι να ασχοληθεί αποκλειστικά με τον αριθμό Δώδεκα (12).

Αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει έναν πλήρη κύκλο κι έχει ένα τέλειο και σημαντικό χαρακτήρα που ήταν από τους πιο αξιοσημείωτους στους αρχαίους πολιτισμούς , έχοντας μία άμεση και εξαρτημένη σχέση με το ζωδιακό καθώς και με τους μήνες στους περισσότερους πολιτισμούς είτε χρησιμοποιούσαν σεληνιακό είτε ηλιακό ημερολόγιο .

Η ιερότητα του 12 φαίνεται ότι προέρχεται από το αρχαϊκό δωδεκαδικό σύστημα , που πιθανώς ήταν το μοναδικό σύστημα αρίθμησης κατά τη νεολιθική εποχή και παρέμεινε ως συμπληρωματικό του δεκαδικού μέχρι σήμερα.

Η δωδεκάδα , ο χωρισμός της μέρας και της νύχτας σε 12 ώρες και του έτους σε 12 μήνες αποτελούν κατάλοιπα του αρχέγονου δωδεκαδικού συστήματος αρίθμησης.

Το 12 αντιπροσωπεύει τις 12 Ιεραρχίες των αρχαίων γραφών που καθόριζαν με τη σειρά τους τους 12 αστερισμούς της ουράνιας ζωδιακής ζώνης.


Πρώτοι οι Σουμέριοι ιερείς-αστρονόμοι διαίρεσαν το έτος σε μικρότερες μονάδες. Έτσι όπως το σεληνιακό έτος τους είχε δώδεκα μήνες των 30 περίπου ημερών και το ημερονύκτιό τους είχε δώδεκα ντάννα. Έτσι καταλαβαίνουμε ότι ο αριθμός 12 αποτελούσε μία τεχνική για τη διαίρεση της ροής του χρόνου αλλά κι όπως γνωρίζουμε οι δωδεκάδες σχετίζονται είτε φανερά είτε με έναν κρυμμένο τρόπο με τα Σημεία του Ζωδιακού , μέρη του μεγάλου κύκλου του ουρανού. Όπως μαρτυρούν τα ευρήματα των ανασκαφών , ήδη από το 2.400 π.Χ χρησιμοποιούσαν το ηλιακό έτος των 360 ημερών που διαιρούνταν σε 12 μήνες των 30 ημερών.


Αυτό φαίνεται και στο Βαβυλωνιακό ημερολόγιο, αλλά μόνο στην εποχή του βασιλιά Χαμουραμπί (1955-1913 π.Χ) επιβλήθηκε ομοιομορφία στο ημερολόγιο και δόθηκαν στους μήνες ονόματα , τα οποία χρησιμοποιούνται ως σήμερα παραφθαρμένα στο εβραϊκό ,στο συριακό και στο λιβανέζικο ημερολόγιο.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι διαίρεσαν τη μέρα σε 12 ώρες (χαρού) και 12 τη νύχτα. Οι 12 ημερήσιες ώρες προσωποποιούνταν με θεές, που έφερναν επί της κεφαλής τους τον δίσκο του Ήλιου, ενώ οι 12 νυχτερινές προσωποποιούνταν με θεές που έφερναν επί της κεφαλής τους ένα αστέρι.

Στην Ανατολή και συγκεκριμένα στην Κίνα ο Ζωδιακός Κύκλος αντιπροσωπεύεται από δώδεκα ζώα που το καθένα ασκεί επίδραση για ένα χρόνο.

Υδροχόος = Τίγρης

Ιχθύες = Λαγός

Κριός = Δράκοντας

Δίδυμοι = Ίππος

Καρκίνος = Πρόβατο

Λέων = Πίθηκος

Παρθένος = Κόκορας

Ζυγός = Σκύλος

Σκορπιός = Αγριόχοιρος

Τοξότης = Αρουραίος

Αιγόκερως = Βόδι


Αλλά και οι 12 πρώτες ημέρες του έτους ήταν πολύ σπουδαίες από θρησκευτική άποψη, διότι ήταν αφιερωμένες σε ειδικές ιεροτελεστίες. Μ' αυτές τις 12 ημέρες συνδέθηκε η γιορτή της μεγάλης νύχτας όταν οι Κινέζοι αστρονόμοι συνειδητοποίησαν τη φαινομενική κίνηση του Ήλιου και τη δίοδό του από τα ηλιοστάσια.

Επίσης οι Κινέζοι πιστεύουν ότι υγεία εκφράζεται με το «τσι» , τη ζωτική ενέργεια που κυκλοφορεί μέσα στο σώμα με μια σειρά από μεσημβρινούς ,αόρατα κανάλια που κυλούν κάτω από το δέρμα μας. Υπάρχουν 12 κύρια ζεύγη μεσημβρινών για κάθε πλευρά του σώματος. Σ' αυτά τα 12 κύρια ζεύγη βασίζεται και ο βελονισμός

Στην Εβραϊκή παράδοση και πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το ιερό βιβλίο Ταλμούδ οι πρώτοι Εβραίοι χρησιμοποιούσαν ημερολόγιο με δώδεκα σεληνιακούς μήνες κι όπως επίσης και ο συμβολισμός των 12 Φυλών του Ισραήλ που είναι καθαρά Ζωδιακός.

Η παράδοση επίσης αναφέρει ότι η βασίλισσα του Σαββά επιστρέφοντας από την Ιερουσαλήμ στην πατρίδα της συνοδευόταν από 12.000 Εβραίους, από τις 12 Φυλές του Ισραήλ με 12 κριτές επικεφαλής.

Μετά τον Πυθαγόρα, ο Φίλωνας ο Ιουδαίος , θεωρούσε τον αριθμό 12 σαν πολύ ιερό. «Το δωδεκάεδρο είναι ένας ΤΕΛΕΙΟΣ αριθμός». Αυτός βρίσκεται και στα σημεία του Ζωδιακού, προσθέτει ο Φίλωνας, που ο ήλιος επισκέπτεται σε δώδεκα μήνες και προς τιμήν αυτού του ψηφίου ο Μωυσής διαίρεσε το έθνος του σε δώδεκα φυλές, εγκαθίδρυσε τους δώδεκα άρτους της προθέσεως και τοποθέτησε δώδεκα πολύτιμους λίθους γύρω στο εφόδ των ποντίφικων.

Δώδεκα ήταν οι πολύτιμοι λίθοι στο περιστήθιο του Αρχιερέα με τα εξής ονόματα:

Σάρδιος, Τοπάζιο, Σμάραγδος, Άνθραξ, Σάπφειρος, Αδάμας, Λιγύριο, Αχάτης, Αμέθυστος, Βηρύλλιο, Όνυξ, Ίασπις (Εξ. ΚΗ΄)

Δωδεκακώδων ονομαζόταν ο χιτώνας του μεγάλου αρχιερέα , δώδεκα ήταν οι υπουργοί και δώδεκα οι οικονόμοι του Σολομώντα. Επίσης σε δωδεκάδες χωρίζονταν τα ιερά σκεύη στον ναό του: «Τρυβλία αργυρά δώδεκα, φιάλαι αργυραί δώδεκα, θυϊσκαι χρυσαί δώδεκα».

Δώδεκα και οι φυλές σε σχέση με το ζωδιακό:

Κριός-Βενιαμίν, Ταύρος-Ρουβίμ, Δίδυμοι-Συμεών, Καρκίνος-Λεβύ, Λέων-Ιούδας, Παρθένος-Ζαβουλών, Ζυγός-Ισαάχαρ, Σκορπιός-Δαν, Τοξότης-Γαδ, Αιγόκερως-Ασήρ, Υδροχόος-Νεφθαλίμ, Ιχθείς-Ιωσήφ.

Δώδεκα ήταν και οι μικροί προφήτες: Ωσηέ, Αμώς, Μιχαίας, Ιωήλ, Οβδιού, Ιωνάς, Ναούμ, Αββακούμ, Σοφονίας, Αγγαίος, Ζαχαρίας, Μαλαχίας και δωδεκαπρόφητο καλείται περιληπτικά το σύνολο των βιβλίων τους.

Επίσης οι Καββαλιστές δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις δώδεκα μεταθέσεις του Τετραγράμματου, (το απρόφερτο όνομα του Ιεχωβά): IHVH, VHIH, HIHV, HVHI, IHHV, IVHH, HVIH, VIHH,HHVI, HHIV, HIVH, VHHI.

Ακόμη σύμφωνα με αποκρυφιστικά βιβλία οι δώδεκα μήνες έχουν έναν προστάτη άγγελο, καθώς και οι δώδεκα ώρες της ημέρας και οι δώδεκα ώρες της νύχτας εκτός από τον αγαθό άγγελο κυριαρχεί και ένας υπηρέτης δαίμονας πονηρός.



Η Ελληνική Μυθολογία είναι πλούσια στην σχέση του αριθμού δώδεκα και των συνδέσεών του:

Οι Ολύμπιοι Θεοί ήταν δώδεκα και παρακάτω βλέπουμε μια σχέση του δωδεκάθεου μεταξύ Πουλιών, Ζώων και Ανθέων



Οι Τιτάνες σύμφωνα με τον Ησίοδο ήταν 12 , τέκνα του Ουρανού και της Γαίας.

Έξι άρρενες: Ωκεανός, Κάος, Κοίος, Υπερίων, Ιαπετός, Κρόνος και

Έξι θήλεις: Θυία, Ρέα, Θέμις, Μνημοσύνη, Τηθύς, Φοίβη.

Την επόμενη σχέση τη βρίσκουμε στους 12 άθλους του Ηρακλή που όπως φαίνεται είναι εμβλήματα του ήλιου στο πέρασμά του από τα 12 ζώδια.

Δεν θα αναλύσουμε στη συγκεκριμένη εργασία τις ερμηνείες των άθλων αλλά απλά αναφέρουμε την αστρονομική-αστρολογική έννοια που δείχνει την αντιστοιχία του ήλιου με τους ζωδιακούς οίκους και αστερισμούς σε σχέση με τα κατορθώματα των ηρώων της ελληνικής μυθολογίας.

Λέων : Το λιοντάρι της Νεμέας

Καρκίνος : Η Λερναία Ύδρα

Αιγόκερος : Η Κερυνίτης Έλαφος

Παρθένος: Ο Ερυμάνθειος Κάπρος

Τοξότης: Οι Στυμφαλίδες Όρνιθες

Ζυγός: Οι Σταύλοι του Αυγεία

Σκορπιός: Τα άλογα του Διομήδη

Ταύρος: Ο Ταύρος της Κρήτης

Κριός: Η Ζώνη της Ιππολύτης

Δίδυμοι: Τα βόδια του Γηρυόνη

Ιχθείς: Τα μήλα των Εσπερίδων

Υδροχόος: Ο Κέρβερος του Άδη



Δώδεκα ήταν και οι γιοι του Ιπποκόοντα, του σφετεριστή του βασιλικού θρόνου της Σπάρτης.

Η Λητώ σε 12 ημέρες έφτασε στη Δήλο για να γεννήσει τον Απόλλωνα και την Άρτεμη.

Η Θεανώ , η κόρη του Κισσέως και σύζυγος του Αντήνορου , ιέρεια της Αθηνάς στην Τροία «δυοκαίδεκα βους» θα θυσίαζε στη θεά Αθηνά αν στέφονταν εναντίον του Διομήδη και συμπονούσε την πόλη των Τρώων , τις συζύγους τους και τα μωρά παιδιά τους…

Ο Αχιλλέας 12 Τρώες θυσίασε προς τιμήν του νεκρού Πατρόκλου.

Τη δωδέκατη ημέρα της επιστροφής του από τη Λήμνο ο θεός έριξε τον Λυκάονα, γιο του Πριάμου, στα χέρια του Αχιλλέα, που ήταν γραφτό να τον στείλει στον Άδη.

Με 12 καράβια πήρε το δρόμο της επιστροφής ο Οδυσσέας. Επίσης δώδεκα ζωδιακές περιπέτειες πρέπει να ξεπεράσει και ο Οδυσσέας προτού φθάσει στην Ιθάκη.

Υδροχόος: Στο νησί της Νύμφης Καλυψώς

Ιχθείς: Η χώρα των Λωτοφάγων

Κριός: Στη χώρα των Κικώνων

Ταύρος: Στη χώρα των Λωτοφάγων

Δίδυμοι: Ο κύκλωπας Πολύφημος

Καρκίνος: Στο νησί του Αιόλου

Λέων: Στη γη των Λαιστρυγόνων

Παρθένος: Στο νησί της μάγισσας Κίρκης

Ζυγός: Στη χώρα των Κιμμερίων

Σκορπιός: Στο νησί των Σειρήνων

Τοξότης: Η Σκύλα και η Χάρυβδη

Αιγόκερως: Στο νησί του Ήλιου

Δώδεκα ήταν οι βασιλείς που αποτελούσαν το συμβουλευτικό σώμα του Αλκίνοου στο νησί των Φαιάκων.

Φθάνοντας στην Ιθάκη αφού πέρασε τις 12 δοκιμασίες έρχεται η στιγμή να αντιμετωπίσει τους μνηστήρες στο παραδοσιακό αγώνισμα του Τόξου όπου ετοιμάζονται 12 πελέκυς στην σειρά και ο υποψήφιος πρέπει να περάσει το βέλος απ' την οπή και των 12 πελέκων που ήταν στημένοι στη σειρά ο ένας πίσω από τον άλλον.


Κάτι ανάλογο συναντούμε και στο μύθο του Περσέα όπου η αφετηρία του μύθου ξεκινά από το ζώδιο των Ιχθύων για να διανύσει ο Περσέας τη ζωδιακή του πορεία

Ιχθείς: Ο ψαράς Δίκτυς σώζει τον Περσέα βρίσκοντάς τον στη σε μια κιβωτό στη θάλασσα.

Δίδυμοι: Λαμβάνει τα «θεία» δώρα από τον Ερμή

Καρκίνος: Η σφαγή της Μέδουσας

Λέων: Ο Κήπος των Εσπερίδων

Παρθένος: Ο Περσέας στην Αιθιοπία και η απελευθέρωση της Ανδρομέδας

Ζυγός: Η μάχη με τον Φινέα

Σκορπιός: Η εξολόθρευση των σκορπιών

Τοξότης: Η εκθρόνιση του Πολυδέκτη

Αιγόκερως: Ο θάνατος του Ακρίσιου

Υδροχόος: Η μάχη με τις «γυναίκες της θάλασσας»

Δεν έχουν σωθεί τα στοιχεία των ζωδίων του Κριού και του Ταύρου που αντιστοιχούν μάλλον με κάποια ανάλογα κατορθώματα.


Επίσης ο Βελλεροφόντης παρουσιάζει στοιχεία με τη ζωδιακή δομή.

Ιχθείς: Γεννήθηκε ξεπηδώντας από τη θάλασσα σαν ένας άνθρωπος-ψάρι.

Κριός: Ο θάνατος του αδελφού του Βέλλερου.

Ταύρος:Η άρνηση του ήρωα στο πάθος της Σθενόβοιας σύζυγος του βασιλιά Προίτου

Δίδυμοι: Ο Ιοβάτης στέλνει τον ήρωα να σκοτώσει την Χίμαιρα.

Καρκίνος: Το δάμασμα του Πήγασου.

Λέων: Ο θάνατος της Χίμαιρας.

Παρθένος: Η αποκάλυψη της πλεκτάνης από τη Χρυσαύγεια.

Ζυγός: Η μάχη με τους Σολύμους.

Σκορπιός: Η μάχη με τις Αμαζόνες.

Τοξότης: Η μάχη με το στρατό του Ιοβάτη και ο γάμος με τη Χρυσαύγεια.

Αιγόκερως: Η πτώση του από τον Πήγασο.

Υδροχόος: Το πέρασμά του στο βασίλειο του Άδη.



Ο Θησέας

Τοξότης: Το τράβηγμα του σπαθιού από την πέτρα.

Κριός: Το ταξίδι για την Αθήνα.

Δίδυμοι: Οι νίκες του Θησέα κατά των γιγάντων αδελφών Περιφήτη και Πευκοκάμπτη Σίνη.

Καρκίνος: Ο θάνατος του αγριόχοιρου της Φαίας ,του κακούργου Σκείρωνα και της σαρκοβόρας χελώνας.

Σκορπιός: Η μάχη με τον Κερκύωνα.

Ζυγός: Η μάχη με τον Προκρούστη.

Παρθένος: Η συνάντηση με τον Αιγέα και τη Μήδεια.

Λέων: Η αποκάλυψη του κήρυκα του Πάλλα Λέως για την συνομωσία κατά του ήρωα

Ταύρος: Ο Ταύρος του Μαραθώνα.

Ιχθείς: Ο Θησέας στην Κρήτη και η συνάντηση με τον Μίνωα.

Αιγόκερως: Η μάχη με το Μινώταυρο.

Υδροχόος: Η επιστροφή του Θησέα και ο θάνατος του Αιγέα.


Ιάσων

Κριός: Οι ετοιμασίες για την αργοναυτική εκστρατεία.

Ταύρος: Στο νησί της Λήμνου.

Δίδυμοι: Η περιπέτεια στη χερσόνησο Κύζικο.

Καρκίνος: Η άφιξη στη Μυσία.

Λέων: Στις ακτές της Βιθυνίας, η μάχη με τους Βεβρύκους.

Παρθένος: Η συνάντηση με το γέρο μάντη Φινέα.

Ζυγός: Ο μάντης Φινέας αποκαλύπτει στον Ιάσονα τους μελλοντικούς κινδύνους.

Σκορπιός: Η μάχη με τις Άρπυιες.

Τοξότης: Το πέρασμα από τις Συμπληγάδες πέτρες.

Αιγόκερως: Η συνάντηση με τις Στυμφαλίδες Όρνιθες.

Υδροχόος: Ο Ιάσων φθάνει στην Κολχίδα και μετά από τη μάχη με το δράκο της σπηλιάς παίρνει το Χρυσόμαλλο Δέρας.

Ιχθείς: Ο διαμελισμός του Άψυρτου


Στο περίφημο ορθογώνιο τρίγωνο του Πυθαγόρα με κάθετες πλευρές 3 , 4 και υποτείνουσα 5 , το άθροισμα όλων των πλευρών δίνει τον ιερό αριθμό δώδεκα.

Δώδεκα ήταν κατά τους Αλεξανδρινούς συγγραφείς οι Ώρες (εποχές) του έτους, θυγατέρες του Χρόνου και της Γαίας.

Στους Ρωμαίους δώδεκα θεοί αποτελούσαν το δωδεκάθεό τους και Δωδεκάδελτος ονομαζόταν η αρχαία κωδικοποίηση του ρωμαϊκού δικαίου γραμμένη σε 12 χάλκινες πινακίδες (Leges duodecim tabularum).

(Ας μην ξεχνάμε όμως ότι πιο μπροστά δωδεκάθεο είχαν οι Αιγύπτιοι, οι Βαβυλώνιοι, οι Ασσύριοι, οι Χαλδαίοι, οι Ελαμίτες, οι Χιττίτες, οι Ετρούσκοι)

Ο Ιανός είναι ο θεός των 12 μηνών και απεικονίζεται με 12 βωμούς κάτω από τα πόδια του.

Δώδεκα ήταν και οι Αρουραίοι αδελφοί (Frates Arvales), γιοι της θεάς Άκκας Λαρεντίας και 12 ιερείς αποτελούσαν τον σύλλογο των Αρουραίων αδελφών που ιδρύθηκε προς τιμήν τους.

Επίσης 12 ραβδούχοι προπορεύονταν του Υπάτου.

Δώδεκα ήταν οι προφητικές λόγχες (Hastae martiae) που φυλάσσονταν σε μια αίθουσα στη Ρετζία , το μυθικό ανάκτορο του Νουμά στους πρόποδες του Παλατινού λόφου.

Δώδεκα ήταν οι ιερές προφητικές ασπίδες που τις φύλαγαν οι Σάλιοι , οι ιερείς του θεού Άρη στην Curiam Saliorum , στην κορυφή του Παλατίνου λόφου της Ρώμης και δώδεκα ήταν οι flamines minores , οι δευτερεύοντες ιερείς των θεών.

Περνώντας μετά στο Χριστιανισμό βλέπουμε ότι 12 ήταν και οι μαθητές του Χριστού: Σίμων ο Πέτρος, Ανδρέας, Ιάκωβος και Ιωάννης γιοι του Ζεβεδαίου, Φίλιππος, Βαρθολομαίος, Θωμάς, Ματθαίος, Ιάκωβος του Αλφαίου, Ιούδας ο ονομαζόμενος Λεβαίος και Θαδδαίος , Σίμων ο Χαναναίος και Ιούδας ο Ισκαριώτης.

Υπάρχουν 12 καταγραμμένες εμφανίσεις του Χριστού μετά τον θάνατό του:

Στη Μαρία τη Μαγδαληνή , στις γυναίκες της Γαλιλαίας , σε δύο μαθητές , στον Πέτρο , στους δέκα Αποστόλους, σε έντεκα Αποστόλους , σε επτά Αποστόλους , και άλλους ψαράδες , σε 500 αδελφούς ταυτόχρονα, στον Ιάκωβο το νεώτερο, στο Στέφανο τη στιγμή του μαρτυρίου του , στον Παύλο τη στιγμή της μεταστροφής του και στον Απόστολο Ιωάννη.

Επίσης 12 δώδεκα είναι οι ευαγγελικές περικοπές που διαβάζουν οι ιερείς στον Εσπερινό την Μεγάλη Πέμπτη γνωστές ως 12 Ευαγγέλια.

Δωδεκαήμερο αναφέρεται η εορταστική περίοδος από τα Χριστούγεννα έως την παραμονή των Θεοφανίων .

Δώδεκα είναι τα άρθρα του Συμβόλου της πίστεως.

Δώδεκα άρτοι της προθέσεως , βωμοί εκ 12 λίθων , 12 πύλες της ουράνιας Ιερουσαλήμ, 12 κόφινοι πλήρεις περισσευμάτων από τη διατροφή των 5.000 , και 12Χ12.000 = 144.000 οι «σεσωμένοι» στην Αποκάλυψη.

Κάτι ανάλογο φαίνεται και στη σχέση που υπάρχει στο μύθο του Αρθούρου ( ο βασιλιάς Άρκτος ) με τους 12 ιππότες της στρογγυλής τραπέζης καθώς και με το γιγαντιαίο Ζώδιο που σχηματίζεται στην τοποθεσία του Γκλαστόνμπερυ.

Τοξότης: Είναι ο Αρθούρος

Λέων: Ο Σερ Λάνσελοτ

Κριός: Ο Σερ Γκάγουεν , ο πρώτος ιππότης που μπήκε στο τάγμα των ιπποτών

Ταύρος: Ο Σερ Έκτορ

Δίδυμοι: Ο Σερ Κέϋ με τον Λόχοτ ή ο Γκάλαχαν που παίρνει τη θέση του Λόχοτ

Υδροχόος: Ο Πάρσιφαλ

Ζυγός: Το περιστέρι

Παρθένος: Η Γκουήνιβερ

Σκορπιός: Ο Μόρντρεντ

Καρκίνος: Το πλοιάριο που βρίσκεται μέσα του ένα παιδί / Το πλοίο του Σολομώντα

Αιγόκερως: Ο Μάγος Μέρλιν

Ιχθείς: Ο Ιωσήφ της Αριμαθέας , ο γενάρχης του Αρθουριανού κύκλου.

Ο Αρθούρος συγκέντρωσε γύρω του τους πιο εκλεκτούς Ιππότες, δηλαδή συγκέντρωσε τις δυνάμεις και τις ικανότητες που υπάρχουν μέσα στον άνθρωπο και που μέχρι τότε φθείρονταν σε άσκοπες διαμάχες. Έτσι δημιουργήθηκε η Στρογγυλή Τράπεζα. Αυτός ο κύκλος των 12 συνδέεται με τα 12 ζώδια και αντιστοιχεί στην προσωπικότητα. Γύρω της συγκεντρώνονται οι 12 πιο εκλεκτές όψεις της προσωπικότητας. Και οι Ιππότες είναι οι 12 τύποι της προσωπικότητας που αναπτύσσονται σύμφωνα με τις εμπειρίες που προσφέρει η γέννηση κάτω από κάποιο ζώδιο.

Επηρεασμένοι σε αρκετά σημεία από το Χριστιανισμό οι Μουσουλμάνοι και ειδικότερα οι Σιίτες πιστεύουν επιπλέον (κι αυτή είναι η διαφορά τους με τους Σουνίτες ) α) Στους 12 δώδεκα Ιμάμηδες και β) Στη δικαιοσύνη και την ειρήνη που θα έλθει στον κόσμο από τον δωδέκατο Ιμάμη (ενώ τον Ιησού Χριστό [Ισά] τον θεωρούν ως προφήτη , πρόδρομο του Μωάμεθ , ο οποίος θεωρείται ο τελευταίος προφήτης του Θεού). Μετά το θάνατο του προφήτη η καθοδήγηση των Μουσουλμάνων γίνεται με τους δώδεκα Ιμάμηδες, πιστεύοντας ότι κάποια στιγμή θα έλθει ξανά , φέρνοντας ειρήνη και δικαιοσύνη στον κόσμο.

Τον αριθμό 12 τον συναντούμε και στα χαρτοπαίγνια και κυρίως σε μια συνηθισμένη τράπουλα όπου βλέπουμε ότι υπάρχουν 12 φιγούρες.

Αλλά και μέσα στο Ταρό όπου υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές μεταξύ τους βλέπουμε τον αριθμό 12 μαζί με τους υπόλοιπους να εκφράζουν μια «μαγική σκέψη», η οποία είναι μακριά από την αυστηρή λογική ή την καθαρά επιστημονική σκέψη. Είναι μια γνώση αρκάνα (μυστικής κλείδας) που λειτουργεί με έναν τρόπο πολύ διαφορετικό από την αιτιοκρατική λογική. Εδώ θα κάνουμε μια μικρή ανάλυση του 12 που είναι ένα από τα 22 Μεγάλα Αρκάνα στο γνωστό Ταρό της Μασσαλίας.

Το Μεγάλο Αρκάνα , αριθμός 12: Ο Κρεμασμένος

Αυτό το Αρκάνο συνδέεται με τους θυσιασμένους θεούς όπως ο Οντίν (είχε 12 ονόματα, δηλαδή προσωποποιημένες ιδιότητες) , ο Όσιρις και ο Χριστός. Είναι ένα σύμβολο σωτηρίας και απολύτρωσης. Είναι ένα χαρτί εξιλέωσης είτε αναγκαστικής είτε κατόπιν επιλογής , παραίτησης , αποπληρωμής χρεών και λησμονιάς του εαυτού μας.

Στην ψυχική Αλχημεία θεωρείται ότι η κάθαρση του «Εγώ» επιτυγχανόταν μέσω 12 φάσεων : Πύρωση, Συμπύκνωση , Στερέωση , Διάλυση , Πέψη , Απόσταξη , Εξάχνωση ,Διαχώριση , Αποτέφρωση , Σήψη, Πολλαπλασιασμός και Προβολή.


himaira


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Οράματα κατά την ώρα του θανάτου

Posted: 19 Nov 2011 02:20 PM PST


Κοντά στη στιγμή του θανάτου, εμφανίσεις αποθανόντων φίλων και αγαπημένων προσώπων φαίνεται ότι συνοδεύουν αυτόν που πηγαίνει στην άλλη πλευρά. Είναι ένα φαινόμενο αρκετά πιο συχνό από ότι ίσως φανταζόμαστε.



Ο πατέρας κείτεται στο κρεβάτι και είναι έτοιμος να πεθάνει. Το νοσοκομείο είναι σιωπηρό. Οι ώρες του επισκεπτηρίου έχουν περάσει και ο ήλιος έχει δύσει εδώ και ώρα. Ο πατέρας αποκοιμιόταν και ξυπνούσε συνέχεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι γιατροί του είπαν ότι μπορεί να πεθάνει σε οποιαδήποτε στιγμή. Τα ρυτιδωμένα, βαθουλωμένα του μάτια ανοίγουν σιγανά. Η αναπνοή του έχει γίνει δύσκολη αλλά τώρα φαίνεται σα να έγινε πιο εύκολη και πιο μαλακή. Τα μάτια του εστιάζονται σε μια γωνία του δωματίου όπου υπάρχει μονάχα μια ξεθωριασμένη πράσινη καρέκλα από βινύλιο. Ο πατέρας χαμογελάει.

«Είσαι εδώ,» ψιθυρίζει. Η κόρη του, αποφασισμένη να είναι μαζί του στις τελευταίες του στιγμές, του πιάνει το χέρι. «Ναι, εδώ είμαι πατέρα,» του λέει. Αλλά ξέρει ότι δεν κοιτάζει προς τη μεριά της. «Όχι,» αποκρίνεται ο πατέρας, χωρίς να πάρει τα μάτια του από τη γωνία του δωματίου. «Εκεί. Είναι ο θείος σου ο Jerome. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα τον ξανάβλεπα.» Η κόρη κοιτάζει προς τη γωνία, αλλά φυσικά δεν βλέπει τίποτε. Ο πατέρας φαίνεται ότι δεν τα έχει χάσει. Στην πραγματικότητα, δεν τον έχει ξαναδεί τόσο συνειδητό εδώ και πολλές ημέρες. «Ω Θεέ μου!» Το χαμόγελο του πατέρα πλαταίνει. «Και η Lucille! Και η μητέρα είναι μαζί τους! Λένε, λένε ότι ήρθαν να με βοηθήσουν. Ήρθαν να με πάρουν μαζί τους. Δε μπορείς να τους δεις; Φαίνονται τόσο υπέροχοι!»

Η κόρη τυλίγει το χέρι του πατέρα στα δύο δικά της. Δεν ξέρει τι να σκεφτεί. Ο πατέρας κλείνει ξανά τα μάτια του και το χαμόγελο σβήνει αργά στα χείλη του. Αφήνει μια μακριά, τελευταία πνοή, και έχει πια φύγει.

Τέτοια οράματα που συμβαίνουν στο κρεβάτι του θανάτου δεν είναι μονάχα αντικείμενο ιστοριών και ταινιών. Είναι, στην πραγματικότητα, αρκετά συχνά και εκπληκτικά όμοια ανάμεσα σε διάφορες εθνικότητες, θρησκείες και πολιτισμούς. Περιστατικά τέτοιων ανεξήγητων οραμάτων έχουν καταγραφεί σε όλη την ιστορία και για κάποιους αποτελούν από τις πειστικότερες ενδείξεις για την ύπαρξη ζωής μετά από το θάνατο.

Έχουν εμφανιστεί στη βιβλιογραφία διάφορες ανέκδοτες ιστορίες που αφορούν τέτοια οράματα, όπως επίσης και σε βιογραφίες, αλλά μόλις τον 20ο αιώνα έγινε το θέμα αυτό αντικείμενο επιστημονικής μελέτης. Ένας από τους πρώτους που εξέτασε σοβαρά την υπόθεση ήταν ο Σερ William Barrett, καθηγητής Φυσικής στο Βασιλικό Κολέγιο Επιστημών του Δουβλίνου. Το 1926 δημοσίευσε μια σύνοψη των ευρημάτων του σε ένα βιβλίο με τίτλο «Death Bed Visions» (Οράματα στο Κρεβάτι του Θανάτου).

Στις πολλές περιπτώσεις που είχε μελετήσει, ανακάλυψε κάποιες ενδιαφέρουσες όψεις των εμπειριών αυτών που μερικές δεν εξηγούνται εύκολα:

Δεν ήταν ασυνήθιστο στους ετοιμοθάνατους που έβλεπαν αυτά τα οράματα να αναγνωρίζουν φίλους και συγγενείς για τους οποίους όλοι νόμιζαν ότι εξακολουθούσαν να ζουν. Αλλά σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον Barrett, αργότερα ανακαλυπτόταν ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν πεθάνει (πρέπει να σημειωθεί ότι οι επικοινωνίες δεν ήταν εκείνη την εποχή τόσο εύκολες όσο σήμερα κι έτσι πολύ συχνά περνούσαν βδομάδες ή και μήνες μέχρι να μαθευτεί ότι κάποιος φίλος ή αγαπημένος γνωστός έχει πεθάνει).
Ο Barrett βρήκε περίεργο το γεγονός ότι τα παιδιά αρκετά συχνά επέδειχναν έκπληξη για το γεγονός ότι οι «άγγελοι» που έβλεπαν τη στιγμή του θανάτου τους δεν είχαν φτερά. Εάν τα οράματα κατά τη στιγμή του θανάτου είναι μονάχα ψευδαισθήσεις, τότε ένα μικρό παιδί δεν θα έπρεπε να δει έναν άγγελο με τη μορφή που συχνότερα απεικονίζεται στην τέχνη και στη λογοτεχνία, δηλαδή με μεγάλα, λευκά φτερά;
Περισσότερο εκτεταμένη έρευνα σχετικά με τα μυστηριώδη αυτά οράματα έγινε τις δεκαετίες του 1960 και 1970 από τον Δρ. Karlis Osis της Αμερικανικής Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών. Στην έρευνα αυτή και σε ένα βιβλίο που εκδόθηκε το 1977 με τίτλο «At the Hour of Death» (την Ώρα του Θανάτου) ο Osis ασχολήθηκε με χιλιάδες μελέτες περιπτώσεων και πήρε συνεντεύξεις από περισσότερους των χιλίων γιατρούς, νοσοκόμους και άλλους που φρόντιζαν τους ετοιμοθάνατους. Η εργασία του απεκάλυψε έναν αριθμό σημαντικών συμπτώσεων:

Αν και κάποιοι ετοιμοθάνατοι ανέφεραν ότι είδαν αγγέλους και άλλες θρησκευτικές μορφές (και ακόμα και μυθικές μορφές σε κάποιες περιπτώσεις), η συντριπτική πλειοψηφία υποστήριξε ότι είδε οικεία πρόσωπα που είχαν πεθάνει πριν από αυτούς.
Πολύ συχνά, οι φίλοι και οι συγγενείς που εθεάθησαν στα οράματα αυτά ανέφεραν στους ετοιμοθάνατους ότι είχαν έρθει για να τους βοηθήσουν να φύγουν.
Το άτομο που επρόκειτο να πεθάνει καθησυχαζόταν από την εμπειρία του οράματος και εξέφραζε μεγάλη χαρά με το όραμα. Αυτή η αίσθηση είναι αντίθετη με ότι θα περίμενε κανείς να συμβεί στη θέαση ενός «φαντάσματος». Οι ετοιμοθάνατοι επίσης, φάνηκε ότι ήθελαν να πάνε μαζί με τα άτομα που έβλεπαν στις εμφανίσεις αυτές.
Η διάθεση και ακόμα και η υγεία σε κάποιες περιπτώσεις των ετοιμοθάνατων, φαινόταν ότι αλλάζει κατά τη διάρκεια των εμφανίσεων, σα μια τελευταία αναλαμπή πριν από το θάνατο.
Οι εμπειρίες αυτές δεν έμοιαζαν με ψευδαισθήσεις ή με εμπειρίες που υφίστανται σε εναλλακτικές καταστάσεις συνείδησης, εφόσον οι άνθρωποι που τις είχαν φαίνονταν αρκετά ενήμεροι του πραγματικού περιβάλλοντός τους και της κατάστασής τους.
Το εάν ο ετοιμοθάνατος πίστευε ή όχι στη μεταθανάτιο ζωή ήταν άσχετο με την εμπειρία των οραμάτων που είχαν πολλά κοινά σημεία ανεξαρτήτως πεποιθήσεων.
Πραγματικότητα ή Φαντασία;

Πόσοι άνθρωποι έχουν επιθανάτια οράματα; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν είναι γνωστή, εφόσον μονάχα το 10 τοις εκατό περίπου των ανθρώπων που πεθαίνουν είναι συνειδητοί λίγο πριν πεθάνουν. Αλλά από αυτό το 10 τοις εκατό, εκτιμάται ότι περίπου το 50 με 60 τοις εκατό έχουν την εμπειρία αυτών των οραμάτων. Τα οράματα φαίνεται ότι διαρκούν περίπου πέντε λεπτά και τα βλέπουν περισσότερο άνθρωποι που πλησιάζουν σταδιακά το θάνατο, όπως αυτοί που πάσχουν από βλάβες που απειλούν τη ζωή τους ή από ασθένειες στο τελικό τους στάδιο.

Τι είναι όμως τα οράματα αυτά; Πώς μπορούν να εξηγηθούν; Πρόκειται για ψευδαισθήσεις που προκαλούνται από εγκεφάλους οι οποίοι πεθαίνουν; Πλάνες που παράγονται από φάρμακα στα συστήματα των ασθενών; Ή θα μπορούσαν τα οράματα των πνευμάτων να είναι ακριβώς αυτό που φαίνονται ότι είναι σε όσους τα βλέπουν: μια επιτροπή υποδοχής από αποθανόντες αγαπημένους που έχουν προστρέξει για να διευκολύνουν τη μετάβαση στη ζωή σε ένα άλλο επίπεδο ύπαρξης;

Η Carla Wills Brandon προσπαθεί να απαντήσει τις ερωτήσεις αυτές στο βιβλίο της «One Last Hug Before I Go: The Mystery and Meaning of Death Bed Visions» (Μια τελευταία Αγκαλιά Πριν Φύγω: Το Μυστήριο και το Νόημα των Επιθανάτιων Οραμάτων), το οποίο περιλαμβάνει πολλές σύγχρονες αναφορές.

Θα μπορούσαν να είναι δημιουργήματα του εγκεφάλου που πεθαίνει, ένα είδος αυτό-προκαλούμενων καταπραϋντικών για να διευκολύνουν τη διαδικασία του θανάτου; Αν και αυτή είναι μια θεωρία που προτείνεται από πολλούς επιστήμονες, η Wills Brandon δε συμφωνεί. «Οι επισκέπτες στα οράματα σε πολλές περιπτώσεις ήταν εκλιπόντες συγγενείς που έρχονταν για να προσφέρουν υποστήριξη στο άτομο που πέθαινε», γράφει. «Σε κάποιες περιπτώσεις, ο άνθρωπος που ετοιμαζόταν να πεθάνει δεν ήξερε ότι οι επισκέπτες αυτοί ήταν ήδη νεκροί». Με άλλα λόγια, γιατί θα έπρεπε ο ετοιμοθάνατος εγκέφαλος να παράγει μονάχα οράματα ατόμων που ήταν νεκρά, όταν ο άνθρωπος που έβλεπε τα οράματα δεν ήξερε αν ζούσαν ή είχαν πεθάνει;

Και τι γίνεται με τα αποτελέσματα των φαρμάκων; Πολλά από τα άτομα που είχαν αυτά τα οράματα δεν ήταν σε φαρμακευτική αγωγή και ήταν σε πλήρη συνειδητότητα, όπως αναφέρει η Wills Brandon. «Όσοι ήταν σε φαρμακευτική αγωγή ανέφεραν επίσης αυτά τα οράματα, αλλά έμοιαζαν με αυτά που είχαν τα άτομα που δεν έπαιρναν φαρμακευτική αγωγή».

Η καλύτερη ένδειξη

Ίσως ποτέ να μη μπορέσουμε να μάθουμε εάν οι εμπειρίες αυτές είναι όντως παραφυσικές, τουλάχιστον μέχρι να φύγουμε και οι ίδιοι από τη ζωή. Αλλά υπάρχει μια όψη αυτών των επιθανάτιων οραμάτων που είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εξηγηθεί και προσδίδει περισσότερα διαπιστευτήρια στην ιδέα πως πρόκειται όντως για επισκέψεις πνευμάτων από την «άλλη όχθη». Σε σπάνιες περιπτώσεις, τις πνευματικές οντότητες δεν τις βλέπει μονάχα ο ασθενείς που πεθαίνει, αλλά επίσης και φίλοι του, συγγενείς ή άλλοι άνθρωποι που τον προσέχουν!

Σύμφωνα με μια περίπτωση που έχει αναφερθεί στην έκδοση του Φεβρουαρίου 1904 του Περιοδικού της Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών, μια επιθανάτια εμφάνιση εθεάθη από μια ετοιμοθάνατη γυναίκα, την Harriet Pearson, αλλά και από τρεις συγγενείς της που βρίσκονταν στο δωμάτιο.

Tο όφελος για τον ετοιμοθάνατο και τους συγγενείς του

Είτε είναι αληθινά είτε όχι τα επιθανάτια οράματα, η εμπειρία είναι συχνά πολύ ωφέλιμη για τους ανθρώπους που εμπλέκονται. Στο βιβλίο του «Parting Visions» (Οράματα Αναχωρούντων) ο Melvin Morse γράφει ότι τα οράματα πνευματικής φύσεως μπορούν να ενδυναμώσουν τους ασθενείς που πεθαίνουν, κάνοντάς τους να αντιληφθούν ότι έχουν κάτι κοινό με άλλους. Επίσης, αυτά τα οράματα μειώνουν δραματικά ή και απαλείφουν τον φόβο του θανάτου στους ασθενείς και είναι ιδιαίτερα θεραπευτικά για τον πόνο των συγγενών.

Η Carla Wills Brandon πιστεύει ότι τα επιθανάτια οράματα μπορούν να βοηθήσουν να αλλάξουμε όλη τη στάση μας απέναντι στο θάνατο. «Πολλοί άνθρωποι σήμερα φοβούνται τον θάνατό τους και έχουν δυσκολία στο να χειριστούν τον αποχωρισμό τους από αγαπημένα άτομα τα οποία πεθαίνουν», λέει. «Εάν μπορούμε να σκεφτούμε τον θάνατο ως κάτι που δεν πρέπει να το φοβόμαστε, ίσως να μπορέσουμε να ζήσουμε με μεγαλύτερη πληρότητα τη ζωή μας. Η γνώση ότι ο θάνατος δεν είναι το τέλος μπορεί να επιλύσει κάποιες από τις κοινωνικές δυσκολίες μας που είναι βασισμένες στο φόβο».


himaira
KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

20 καταπληκτικές στιγμές κεραυνών

Posted: 19 Nov 2011 02:12 PM PST


Η ατμοσφαιρική εκκένωση του στατικού ηλεκτρισμού έχει ονομαστεί ως αστραπή. Είναι ένα καταστροφικό φυσικό φαινόμενο που συνοδεύεται από μια καταιγίδα.
Οι φωτογραφίες αυτές από αστραπές δεν ήταν εύκολος στόχος, αλλά επιβεβαιώνει την ομορφιά και το θαύμα της φύσης..
Δείτε τις 20 πιο καταπληκτικές φωτογραφίες με αστραπές και κεραυνούς...























Himaira



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Την έκαψαν για να τη φάνε σε σατανιστική τελετή

Posted: 19 Nov 2011 02:05 PM PST

τη 18χρονη Ελληνίδα Κρίστι Θεολόγου

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες από την κατάθεση της Μπερναντέτ Λόκχαρτ στη δίκη των σατανιστών που έκαψαν ζωντανή τη 18χρονη Ελληνίδα Κρίστι Θεολόγου.



Η πολιτειακή μάρτυρας, που επικαλέστηκε εξομολόγηση της 16χρονης κατηγορούμενης, άφησε άφωνους τους πάντες, αποκαλύπτοντας πως οι δράστες σκόπευαν να κάψουν την Κρίστι ζωντανή και στη συνέχεια να φάνε τις σάρκες της, σύμφωνα με την «Espresso».

Οι κατηγορούμενοι Λίντον Βάγκνερ (εγκέφαλος), Ρόμπιν Χάργουντ, Λέστερ Μούντλι, Τζέρεμι Κινγκ και Χάρβει Ίσα, όπως ανέφερε η 16χρονη που ήταν παρούσα στο άγριο περιστατικό και θα δικαστεί χωριστά, ήθελαν να κάνουν ένα σατανιστικό τελετουργικό.

«Όταν η ανήλικη ρώτησε τον Βάγκνερ γιατί χτύπησε την Κρίστι με πέτρα, αυτός απάντησε πως πρόκειται για σατανιστικό τελετουργικό και επανέλαβε τους στίχους από την Αποκάλυψη του Ιωάννη» σημείωσε η μάρτυρας.

Ανέφερε, επίσης, ότι οι δράστες είχαν καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ και ορισμένοι από αυτούς είχαν κάνει χρήση κάνναβης, ενώ προσπάθησαν να πείσουν την Κρίστι να γδυθεί.

Στον χώρο υπήρχε ένα αναμμένο κερί και οι δράστες προσεύχονταν γύρω από ένα μεγάλο τρίγωνο που είχε σχηματίσει με μια πέτρα στο έδαφος ο Λίντον Βάγκνερ.

Ο ντεντέκτιβ Τζόζεφ Γέντε επιβεβαίωσε αυτό το σκέλος της μαρτυρίας, σημειώνοντας πως μετά την προσευχή ο Τζέρεμι Κινγκ άρχισε να σφίγγει τον λαιμό της 18χρονης Κρίστι, ενώ ο Λέστερ Μούντλι τής έδενε τα χέρια με σκοινί.

Η Γκράμερ, η 14χρονη φίλη της Κρίστι που νοσηλεύεται τραυματισμένη, προσπάθησε να τη βοηθήσει, όπως ανέφερε ο αστυνομικός, αλλά ο Λίντον Βάγκνερ άρχισε να της σφίγγει τον λαιμό, μέχρι που εκείνη έπεσε κάτω αναίσθητη.

«Μετά πήγε προς το μέρος της Κρίστι, πήρε την πέτρα με την οποία είχε σχηματίσει το τρίγωνο και άρχισε να τη χτυπά, ώσπου την έριξε και αυτήν αναίσθητη. Ακριβώς αυτή είναι η στιγμή που ο Λίντον Βάγκνερ την περιέλουσε με βενζίνη, που είχε προμηθευτεί από κοντινό πρατήριο, και την πυρπόλησε. Η Γκράμερ, που είχε συνέλθει, προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά, αλλά δεν τα κατάφερε» προσέθεσε.

Οι δράστες, έπειτα από αυτά, ενδεχομένως επειδή άκουσαν κάτι και πίστεψαν πως κινδύνεψαν, εγκατέλειψαν τα δύο κορίτσια αβοήθητα.

Αφού τα δύο κορίτσια περπάτησαν μία απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων για να ζητήσουν βοήθεια, όταν βρίσκονταν σε απόσταση δύο τετραγώνων από το σπίτι της Κρίστι, η φίλη της εξαντλήθηκε. Έτσι, η Κρίστι, δείχνοντας απίστευτο κουράγιο και δύναμη, την πήρε στην πλάτη της.

himaira
KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Eνυδρεία με γούστο και φαντασία

Posted: 19 Nov 2011 01:56 PM PST




Δείτε μια συλλογή με 13 παράξενα και

απίστευτα ενυδρείων που πραγματικά θα σας εντυπωσιάσουν!











































































tro-ma-ktiko







KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Τα 10 παιδιά-θαύματα του πλανήτη

Posted: 19 Nov 2011 01:49 PM PST

























Κιμ Ανγκ ΓιονγκΟ πιο έξυπνος άνθρωπος του κόσμου που πήγε στο πανεπιστήμιο στα 3



Η διάνοια από την Κορέα γεννήθηκε το 1962 και από πολύ μικρός έδειξε
την διαφορετικότητά του. Πιθανότατα είναι το πιο έξυπνο παιδί που έχει
περάσει ποτέ από τον πλανήτη.

Συγκεκριμένα είναι "αναγνωρισμένος" από το βιβλίο Γκίνες, ως ο άνθρωπος
με το υψηλότερο IQ στον κόσμο -ξεπερνάει το 210, όταν ο μέσος έξυπνος
άνθρωπος είναι περίπου στο 100.

Ο Κιμ Ανγκ Γιονγκ όταν ήταν μόλις τεσσάρων ετών μπορούσε να διαβάζει
κορεάτικα, ιαπωνικά, γερμανικά και αγγλικά. Μόλις έσβησε τα 5 κεράκια
του, μπορούσε να λύσει πολύπλοκα μαθηματικά προβλήματα, ενώ λίγο
αργότερα βγηκε στην τηλεόραση και έδειξε τα διπλώματα (επιπέδου
Proficiency) που είχε αποκτήσει στα κινέζικα, τα ισπανικά, τα
βιετναμέζικα, τα γερμανικά, τα αγγλικά, τα ιαπωνικά και (φυσικά) τα
κορεάτικα.

Το πιο εξαιρετικό στην περίπτωση του Κορεάτη είναι ότι έγινε δεκτός στο
πανεπιστήμιο Hanyang, ως guest φοιτητής, όταν ήταν τριών ετών (!) από
το οποίο αποφοίτησε στην ηλικία των έξι. Όταν ήταν επτά ετών, η NASA
τον κάλεσε να πάει στην Αμερική. Πριν κλείσει τα δεκαπέντε, είχε πάρει
Ph.D. στη φυσική από το πανεπιστήμιο του Κολοράντο.

Το 1978 έφυγε από τη NASA για να γυρίσει στην πατρίδα του, όπου
αποφάσισε να "μεταπηδήσει" από την φυσική στην πολιτική μηχανολογία,
παίρνοντας διδακτορικό στον τομέα αυτόν.

Από το 2007 εργάζεται στο πανεπιστήμιο Chungbuk.


Γκρέγκορι ΣμιθΥποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης στα 12



Γεννημένος
το 1990, ο Γκρέγκορι Σμιθ μπορούσε να διαβάζει από την ηλικία των δύο
ενώ έγινε δεκτός στο πανεπιστήμιο όταν έκλεισε τα δέκα του χρόνια.
Μπορεί αν είναι ιδιοφύια, αλλά δεν είναι μόνο αυτό που χαρακτηρίζει την
περίπτωση του Γκρέγκορι.

Όταν δεν μελετάει, ταξιδεύει τον κόσμο για να διασφαλίσει την ειρήνη και τα δικαιώματα των ανηλίκων.

Είναι ο ιδρυτής του International Youth Advocates, έναν οργανισμό που
προωθεί τα δικαιώματα των παιδιών και τις αρετές της ειρήνης. Έχει
συναντηθεί με τον Μπιλ Κλίντον και τον Γκορμπατσόφ, ενώ έχει δώσει
ομιλία στα Ηνωμένα Έθνη.

Για όλη αυτήν την δραστηριότητά του, έχει προταθεί τέσσερις φορές για το Νόμπελ Ειρήνης.

Το τελευταίο του επίτευγμα είναι ότι... πήρε το δίπλωμα οδήγησης.

Ακρίτ ΤζασουάλΟ επτάχρονος αυτοδίδακτος χειρουργός

Είναι
το εξυπνότερο παιδί της Ινδίας, με ΙQ που φτάνει το 146. Ο Ακρίτ
Τζασουάλ έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό της Ινδίας αλλά και του πλανήτη,
όταν το 2000... εγχείρησε ένα μικρό κορίτσι σε φιλικό σπίτι. Τότε ήταν
μόλις επτά ετών.

Η οκτάχρονη ασθενής του δεν είχε χρήματα για να απευθυνθεί σε
"πραγματικό" γιατρό για να γιατρέψει το καμμένο χέρι της. Τα δάχτυλα
της, λόγω του εγκαύματος, είχαν κολλήσει μόνιμα σε γροθιά και δεν
μπορούσε να τα ανοίξει.

Ο Ακρίτ που δεν είχε καμία εμπειρία ως γιατρός ή χειρουργός, κατάφερε
να απελευθερώσει τα δάχτυλα της και το κορίτσι μπόρεσε να
χρησιμοποιήσει και πάλι την παλάμη της.

Φυσικά, μετά από αυτό το περιστατικό, ο Ακρίτ επικεντρώθηκε στην
ιατρική και στην ηλικία των 12 υποστήριξε ότι είναι σε καλό δρόμο για
να βρει την θεραπεία του καρκίνου. Αυτή τη στιγμή μελετάει για το
δίπλωμα του στην ιατρική, ενώ είναι ο πιο νέος μαθητής που έγινε ποτέ
δεκτός σε πανεπιστήμιο της Ινδίας.

Κλεoπάτρα ΣτράτανΗ τρίχρονη τραγουδίστρια που βγάζει 1000€ για κάθε τραγούδι

Η Κλεοπάτρα Στράταν γεννήθηκε στις 6 Οκτωβρίου του 2006 στη Μολδαβία και είναι η κόρη του τραγουδιστή, Πάβελ Στράταν.

Είναι η πιο μικρή τραγουδίστρια που κατάφερε να έχει εμπορική επιτυχία,
με το πρώτο της άλμπουμ "La vârsta de trei ani" να κυκλοφορεί όταν
εκείνη ήταν τριών ετών.

Εκτός αυτού, κατέχει και ένα άλλο ρεκόρ. Είναι η πιο μικρή
τραγουδίστρια που τραγούδισε ζωντανά για δύο συνεχείς ώρες, μπροστά σε
χιλιάδες κόσμο. Πληρώνεται πολλά λεφτά για τη δουλειά της, ενώ έχει
κερδίσει και ένα βραβείο MTV.

Ένα σινγκλ της, μάλιστα, το "Ghita", έφτασε στο νούμερο ένα των
ρουμάνικων charts, κι έτσι η μικρή Κλεοπάτρα κατέκτησε ένα ακόμα ρεκόρ!


Αελίτα ΑντρέΗ δίχρονη ζωγράφος με δημιουργίες της σε διάσημη γκαλερί

Όλη
η Αυστραλία "παραμιλάει" λόγω του εξαιρετικού ταλέντου της μικρής
Αελίτα. Οι αφηρημένες δημιουργίες της κοσμούν διάσημη γκαλερί της χώρας
της, δημιουργίες που ζωγράφισε πριν ακόμα κλείσει ένα χρόνο!

Η Αελίτα είχε την ευκαιρία να αναδείξει τους πίνακες της όταν ο Μαρκ
Τζέιμισον, διευθυντής της γκαλερί Brunswick της Μελβούρνης, ανακάλυψε τα
δημιουργήματα της και ενθουσιάστηκε!

Αποφάσισε έτσι να τα συμπεριλάβει σε ένα καινούριο σόου που ετοίμαζε
εκείνον τον καιρό, χωρίς να γνωρίζει την ηλικία της ζωγράφου.

Στην προετοιμασία του σόου, ο Τζέιμισον προωθούσε τη δουλειά της Αελίτα
σε περιοδικά και σε γνωστούς του ενώ λίγο καιρό πριν τα εγκαίνια,
ανακάλυψε ένα ενδιαφέρον στοιχείο για την νέα καλλιτέχνιδα: η Αελίτα
Αντρέ ήταν μόλις 22 μηνών!

Μετά το αρχικό σοκ, αποφάσισε να προχωρήσει με την έκθεση, και έτσι το
ταλέντο της μικρής Αελίτα έγινε γνωστό σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο.

Σαούλ Άαρον ΚρίπκεΤου ζήτησαν να διδάξει στο Χάρβαρντ όταν ήταν ακόμα στο γυμνάσιο


Ο Σαούλ Άαρον Κρίπκε είναι γιος ενός ραβίνου, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη
και μεγάλωσε στην Όμαχα τη δεκαετία του 1940. Πρόκειται για μια
αυθεντική περίπτωση παιδιού-θαύματος.

Όταν πήγαινε στην τετάρτη δημοτικού, ανακάλυψε το μαγικό κόσμο της
άλγεβρας και στο τέλος του δημοτικού σχολείου, εκείνος είχε ήδη φτάσει
σε επίπεδο μεταπτυχιακού στη γεωμετρία και τα μαθηματικά και είχε
αρχίσει να διαβάζει και φιλοσοφία.

Όταν βρισκόταν ακόμα στην εφηβεία, δημοσίευσε πολλές από τις μελέτες
του, που έφεραν επανάσταση στο χώρο της επιστήμης. Χάρη σε ένα
δημοσίευμα του, το Χάρβαρντ του πρόσφερε μια θέση καθηγητή στο
πανεπιστήμιο.

Εκείνος αρνήθηκε και τους έγραψε το εξής: "Η μητέρα μου λέει ότι θα πρέπει να τελειώσω πρώτα το λύκειο και να πάω κολλέγιο πριν αρχίσω να εργάζομαι".

Τελικά, όταν τελείωσε το σχολείο, το πανεπιστήμιο που διάλεξε για να συνεχίσει τις σπουδές του ήταν το Χάρβαρντ.

Ο Κρίπκε μεγαλώνοντας, κέρδισε το βραβείο Schock, κάτι σαν το Όσκαρ του
τομέα της φιλοσοφίας. Θεωρείται στις μέρες μας, ως ο πιο σημαντικός
φιλόσοφος εν ζωή.

Μάικλ Κέβιν ΚέρνεϊΤελείωσε το πανεπιστήμιο στα 10 και κέρδισε 1 εκατομμύριο σε τηλεοπτικό σόου


Ο 24χρονος Μάικλ Κέρνεϊ έγινε γνωστός ως ο νεότερος απόφοιτος κολεγίου
στην ηλικία των δέκα. Το 2009, επίσης, κατάφερε να κερδίσει ένα
εκατομμύριο δολάρια στο διάσημο τηλεπαιχνίδι "Ποιός θέλει να γίνει
εκατομμυριούχος".

Ο Κέρνεϊ γεννήθηκε το 1984 και έχει σπάσει πολλά παγκόσμια ρεκόρ. Είπε τις πρώτες του λέξεις όταν ήταν μόλις τεσσάρων μηνών.

Όταν ήταν έξι ετών, μπόρεσε να πει καθαρά στον παιδιάτρο του "Έχω μια
μόλυνση στο αριστερό μου αυτί" ενώ έμαθε να διαβάζει όταν ήταν δέκα
μηνών.

Όταν ήταν τεσσάρων ετών, έκανε διαγνωστικά τεστ για το γνωστό
μαθηματικό πρόγραμμα Johns Hopkins και σε όλα το σκορ του ήταν τέλειο.
Τελείωσε το λύκειο στα έξι και γράφτηκε στο κολλέγιο της Σάντα Ρόσα, από
το οποίο αποφοίτησε στα δέκα με πτυχίο στην γεωλογία και την
ανθρωπολογία.

Στα δεκαεπτά του, δίδασκε σε πανεπιστήμιο.

Φαμπιάνο Λουίτζι ΚαρουάναΟ νεότερος Grandmaster του κόσμου


Οι φίλοι του δημοφιλούς παιχνιδιού, είδαν πριν δύο χρόνια τον 14χρονο
Φαμπιάνο να κερδίζει τον τίτλο του Grandmaster στο σκάκι.

Με αυτήν την κατάκτηση, ο Φαμπιάνο Καρουάνα έγινε ο νεότερος παίκτης
που κατάφερε να κερδίσει τον συγκεκριμένο τίτλο. Ήταν ακριβώς 14 ετών,
11 μηνών και 20 ημερών.

Το παιδί-θαύμα της σκακιέρας έχει διπλή υπηκοότητα, από την Ιταλία και της Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη λίστα FIDE του Απριλίου του 2009, το επίπεδο του αγγίζει τα 2649,
γεγονός που τον χρίζει ως τον πιο νέο παίκτη του κόσμου που καταφέρνει
να έχει τέτοιες επιδόσεις.

Γουίλι ΜοσκόνιΟ 6χρονος επαγγελματίας παίκτης μπιλιάρδου

Ο
Γουίλιαμ Τζόζεφ Μοσκόνι ή αλλιώς ο Mr. Pocket Billiards ήταν ένας
επαγγελματίας παίκτης μπιλιάρδου από την Φιλαδέλφια των Η.Π.Α.

Παρόλο που ο πατέρας του είχε αίθουσα μπιλιάρδου, δεν τον άφηνε να
παίζει εκεί. Ο μικρός Γουίλι έκανε πρακτική με τις... πατάτες από την
κουζίνα, χρησιμοποιώντας ένα παλιό κοντάρι. Ο πατέρας του κάποια στιγμή
συνειδητοποίησε το μεγάλο ταλέντο του γιου του και άρχισε να τον
προπονεί.

Σε αγώνες που διοργάνωνε ο πατέρας του, ο Γουίλι κατάφερνε να κερδίσει
πολλούς έμπειρους παίκτες -παρόλο που για να φτάσει το τραπέζι έπρεπε
να σταθεί πάνω σε ένα κουτί.

Το 1919, διεξήχθη έναν αγώνας ανάμεσα στον Μοσκόνι και τον παγκόσμιο
πρωταθλητή της εποχής, Ραλφ Γκρίνλιφ. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και
παρόλο που ο Γκρίνλιφ κέρδισε τον αγώνα, ο Γούλι έπαιξε εξαιρετικά καλά
και άρχισε την καριέρα του ως επαγγελματίας παίκτης.

Το 1924, όταν ήταν έντεκα χρονών, έγινε πρωταθλητής νέων.

Μεταξύ των ετών 1941 και 1957, κατάφερε να κερδίσει το παγκόσμιο
πρωτάθλημα BCΑ δεκαπέντε φορές. Έχει καταρρίψει πολλά ρεκόρ και χάρη σε
εκείνον το μπιλιάρδο έγινε το δημοφιλές παιχνίδι που ξέρουμε σήμερα.
Ακόμα και σήμερα κατέχει το "αδιανόητο" ρεκόρ με 526 συνεχόμενες
επιτυχείς βολές.

Ελάινα ΣμιθΗ νεότερη "σύμβουλος σχέσων" του κόσμου


Ο ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης της, της έδωσε αμέσως δουλειά, όταν
τηλεφώνησε για να δώσει συμβουλές σε μια κοπέλα που είχε καλέσει για να
παραπονεθεί επειδή την είχε παρατήσει ο σύντροφός της.

Η συμβουλή της μικρής Ελάινα - "πήγαινε για μπόουλινγκ μκε τους φίλους
σου και πιες μια κούπα γάλα να ηρεμίσεις"- ήταν τόσο καλή, που από τότε
είχε εβδομαδιαία εκπομπή με χιλιάδες ενήλικους ακροατές. Τα προβλήματα
τα οποία συνήθως καλείται να επιλύσει είναι ερωτικής φύσεως, από το
πως να παρατήσεις τον φίλο σου μέχρι το πως να ξεπεράσεις ένα χωρισμό.

Όταν μια ακροάτρια έγραψε ένα γράμμα στην Ελάινα και τη ρωτούσε πως θα
έβρισκε έναν άντρα, εκείνη απάντησε: "Κούνησε τους γοφούς σου και άκου
το soundtrach του High School Musical".

Όταν μια άλλη ακροάτρια τη ρώτησε live πως θα ξανακερδίσει τον πρώην
της, η Ελάινα την συμβούλεψε: "Δεν αξίζει να πονοκεφαλιάζεις. Η ζωή
είναι πολύ μικρή για να στεναχωριέσαι για έναν άντρα".


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Aνέκδοτο : Το γράμμα του νιόπαντρου

Posted: 19 Nov 2011 01:43 PM PST




Γράφει γράμμα στη μαμά του κάποιος
σχετικά νιόπαντρος...

-
Μαμά επιτέλους αποκτήσαμε κι εμείς ένα παιδί. Αλλά η γυναίκα μου δεν
έχει γάλα και αναγκαστήκαμε να δίνουμε στο μωρό γάλα από μια μαύρη
γυναίκα, με αποτέλεσμα κάθε μέρα που περνάει το παιδί μας όλο και
μαυρίζει.








Και η μητέρα του απαντάει:

- Γιόκα μου, όταν γεννήθηκες εσύ κι εγώ δεν είχα γάλα. Αναγκαστήκαμε

να σου δίνουμε γάλα από κατσίκι. Αλλά τα κέρατα βλέπω τώρα τα βγάζεις.


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Όταν οι άνδρες δεν συγκρατούν το βλέμμα τους

Posted: 19 Nov 2011 01:37 PM PST


pεριπτώσεις που «καρφώθηκαν»









Πηγή: newsbeast





KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Το ροζ ελικόπτερο ενός… αγγέλου.

Posted: 19 Nov 2011 01:30 PM PST



Όταν ο αέρας φυσάει υπάρχουν
πολύ τρόποι για να προλάβει μία
γυναίκα το…

ατύχημα. Η Alessandra Ambrosio φρόντισε να φορέσει ένα
θεόστενο (σχεδόν ραμμένο επάνω της) φόρεμα που αφήνει ακάλυπτα τα
ατέλειωτα πόδια της και όλα αυτά για να μην.. απογειώσει ο αέρας τη
φούστα της.



Και που όλα αυτά λίγο πριν επιβιβαστεί στο ροζ ελικόπτερο με το λογότυπο της Victoria's Secret.

Η άνωθεν φωτογραφία αναρτήθηκε στο Twitter από το περιοδικό LOVE χθες,
όταν και καλωσόριζαν τον «άγγελο» της Victoria's Secret στο Πουέρτο
Ρίκο.


Η Alessandra ποζάρει στο φακό με χάρη και πολύ νάζι.


Άλλωστε με τόσες ώρες στην πασαρέλα και στο φωτογραφικό φακό δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.





KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Τι τον ήθελε τον χορό πάνω στο τραπέζι; [video]

Posted: 19 Nov 2011 01:26 PM PST


Σα καρπούζι έσκασε μπροστά στα
έκπληκτα μάτια των θαμώνων. Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.



Η γυναίκα έκανε πάρτι για τα γενέθλια της σ' ένα
νυχτερινό μαγαζί όμως κανένας φίλος δεν την τίμησε. Ε, είπε και εκείνη
τότε να πνίξει τον πόνο της στο… χορό!



Ανέβηκε πάνω στα ενωμένα τραπέζια του μαγαζιού και άρχισε να χορευει.
Κάποια στιγμή ένα τραπέζι που προφανώς δεν ήταν καλά συνδεδεμένο έπεσε
με αποτέλεσμα η γυναίκα να φάει σαβούρα.






KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Γυναίκα: Οι τρεις κανόνες του χωρισμού

Posted: 19 Nov 2011 01:22 PM PST



Τον
παρατήσατε, σας έδιωξε..

.

Ε, ό,τι κι αν συμβαίνει το αποτέλεσμα είναι
ίδιο. Μόλις χωρίσατε. Στην αρχή χαρήκατε, κάποιες το γλεντήσατε κιόλας.




Λίγες μέρες μετά όμως ακόμη τον σκέφτεστε. Ο θυμός και ο πόνος σας κατακλύζουν.

Η
σύμβουλος σχέσεων και συγγραφέας Belisa Vranich δίνει τη δική της
εκδοχή, λέγοντας πως είναι φυσιολογικός και ο πόνος και θυμός.


«Η τεχνολογία δυσκολεύει τα πράγματα», δηλώνει η ψυχολόγος.



«Κι αυτό γιατί η καθημερινή επαφή σας είτε.μέσω
e-mail, msn, sms, facebook, twitter ή ό,τι άλλο σας υπενθυμίζει την
ύπαρξή του τόσο στο κομπιούτερ και το τηλέφωνό σας όσο και ότι αυτός ο
άνθρωπος ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σας», προσθέτει.






Γι' αυτόν τον λόγο το cosmopolitan.com προτείνει τρεις τρόπους να ξεπεράσετε έναν χωρισμό... στο άψε σβήσε... περίπου!



Κανόνας πρώτος: Διαγράψτε τον από το Facebook (Twitter, MSN κ.λπ.)



Το να βλέπετε διαρκώς μία φωτογραφία σας αγκαλιά μέσα στο Διαδίκτυο δεν
είναι και ό,τι καλύτερο. Εκτός του ότι σας θυμίζει τα παλιά, σας κόβει
και την τύχη. Απλή λύση: Διαγραφή. Ναι, διαγραφή φωτογραφιών, διαγραφή
από τη λίστα φίλων σας, αποκλεισμός του από το προφίλ σας και από τη ζωή
σας. Μπορεί να αισθανθείτε την ανάγκη να «κρυφοκοιτάτε» το προφίλ του
για να ξέρετε τι κάνει, αλλά δεν είναι απαραίτητο στην ψυχολογία σας και
στο νέο σας ξεκίνημα. Μόνο με διαγραφή θα τον ξεπεράσετε και θα
προχωρήσετε.



Υπάρχει ωστόσο και η περίπτωση, ο λόγος που χωρίσατε να ήταν πραγματικά
άνευ σημασίας, οπότε να υπάρχει πιθανότητα κάποια στιγμή να ξαναείστε
μαζί. Εκεί δεν τον διαγράφετε, απλώς του κάνετε έναν ωραίο αποκλεισμό
από τις προσωπικές σας ρυθμίσεις για να μην έχετε και υπερβολική επαφή.
Ας παρακολουθεί τη ζωή σας μέσα από την κλειδαρότρυπα έως ότου
αποφασίσει ότι εσείς είστε ο έρωτας της ζωής του και κακώς χωρίσατε.




Κανόνας δεύτερος: Προσέχετε τις αναρτήσεις σας



Αφού κλάψατε και χορτάσατε και αγοράσατε όλα τα χαρτομάντηλα του κόσμου
για να σκουπίσετε τα δάκρυά σας, περνάτε στην επόμενη φάση, αυτή του
θυμού. Αυτό που θέλετε είναι να του αποδείξετε ότι μπορείτε και χωρίς
εκείνον, είστε θυμωμένοι που για σας τους δύο δεν πήγε καλά και σίγουρα
δεν θα μείνετε με σταυρωμένα χέρια και πρησμένα από το κλάμα μάτια.





Αν τώρα χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία για να τον εκδικηθείτε αναρτώντας
φωτογραφίες με κάποιο νέο φλερτ ή γράφοντας πόσο καλά είστε, δεν
βοηθάτε κανέναν και κυρίως τον εαυτό σας. Είναι εύκολο να προσποιηθείτε
ότι «περνάτε και μόνη σας καλά», αλλά στην ουσία τρέφεστε με τις
αυταπάτες. Ελπίζετε να δει τις καινούργιες φωτογραφίες και τις
αναρτήσεις σας ή ο ίδιος ή οι κολλητοί του για να του το πουν, οπότε
είναι σαν να μένετε προσκολλημένες σ' ένα παρελθόν που δεν σας κάνει
καλό.





Είναι καλό να βγαίνετε και να γνωρίζετε κόσμο και να περνάτε καλά, αλλά
μην "σκοτώνεστε" να γυρίσετε σπίτι για να διηγηθείτε τις ιστορίες σας με
την ελπίδα εκείνος να είναι εκεί. Φυσικά είναι αδύνατο να αποφύγετε
εντελώς τις αναρτήσεις, αλλά μπορείτε να ελέγξετε ακριβώς τι αναρτάτε.




Κανόνας τρίτος: Ό,τι κι αν σκέφτεστε και κάνετε, μην του στείλετε μήνυμα



Έρχονται στιγμές που σας λείπει αφόρητα. Ξεχνάτε τους λόγους για τους
οποίους χωρίσατε, θυμάστε το άγγιγμά του που σας λείπει, νιώθετε μόνες.
Παλαιότερα ήταν πιο συνηθισμένο μία κοπέλα ελαφρά μεθυσμένη να σηκώσει
το ακουστικό και να τον πάρει τηλέφωνο.










Ήταν
εξαιρετικά δύσκολο για εκείνη να βρει μία χαζή δικαιολογία να του πει
απλώς και μόνο για να ακούσει τη φωνή του. Σήμερα έχουμε τα e-mail, sms,
msn κ.λπ. που κάνουν ακόμη πιο απλή την επικοινωνία γιατί πολύ απλά δεν
έχει άμεση προσωπική επαφή. Συμβουλή; Απλώς μην το κάνετε. Μπορεί ως
κίνηση να είναι απλή, αλλά το συναισθηματικό φορτίο είναι πολύ βαρύ.





Ακόμη κι εκείνος μπορεί να μην είναι έτοιμος να σας απαντήσει, μπορεί να
αισθάνεται υποχρεωμένος και μπορεί να θυμώσετε αν το μήνυμά του είναι
απλώς τυπικό. Αυτό που είναι χειρότερο είναι ότι επιλέγετε να στείλετε
το μήνυμά σας όταν έχετε πιει κανά δυο ποτηράκια. Εκεί χρειάζεται μεγάλη
προσοχή για το περιεχόμενο. Αφήστε το τηλέφωνό σας σ' έναν φίλο, ώστε
αν το χρειαστείτε θα πρέπει να το ζητήσετε οπότε θα έχετε χρόνο να το
ξανασκεφτείτε. Αφήστε τα μηνύματα και προχωρήστε με τη ζωή σας. Το ίδιο
κάνει κι εκείνος.



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Ενας γρίφος που θα σας τρελάνει!!!

Posted: 19 Nov 2011 01:13 PM PST


Μετρήστε τους ανθρώπους


της φωτογραφίας και περιμένετε. Ξαναμετρήστε τους όταν η εικόνα αλλάξει και…

ΩΧ τι έγινε τώρα





KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Ανέκδοτο: Τα μεγάλα έργα και η τσέπη

Posted: 19 Nov 2011 01:09 PM PST




Είναι ο Αμερικάνος πρόεδρος και
δείχνει στον Έλληνα πρωθυπουργό τα αξιοθέατα της χώρας.
- Το βλέπεις αυτό το γήπεδο; ρωτάει. 25% στη… τσέπη μου.
Μετά πάλι:
- Το βλέπεις αυτό το πάρκο; 20% στη τσέπη μου.











Ξανά σε λίγο:
- Το βλέπεις αυτό το μετρό; 20% στη τσέπη μου.









Μετά από καιρό ο Αμερικανός έρχεται στην Ελλάδα και ο Έλληνας πρωθυπουργός ανταποδίδει την ξενάγηση.
- Τη βλέπεις αυτήν την γέφυρα;
- Όχι, λέει ο Αμερικάνος.
- 100% στη τσέπη μου!




KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Γυναίκα: 5 λόγοι για να τον απατήσετε...

Posted: 19 Nov 2011 12:59 PM PST



Δεν
έχετε καμία πρόθεση να τον απατήσετε


αλλά -και πάλι- πιάνετε τον εαυτό
σας να φοράει σέξι στρινγκ αντί για το ντεμοντέ μπεζ σλιπάκι κάθε φορά
που έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε εκείνον, τον Άλλον;




Η σκέψη της απιστίας είναι σχεδόν καθολική,


αναφέρουν
όσοι διεξάγουν εκτεταμένες έρευνες για αυτήν. Άλλωστε το 90% των
γυναικών, που έχουν πάρει μέρος σε ανάλογες έρευνες ανά τον κόσμο,
παραδέχτηκαν ότι κάνουν -από σπάνια έως συχνά- σκέψεις απιστίας.



Αυτό δηλώνει ότι
ακόμα και η πιο αγνή, ακόμη και η πιο αιώνια ταγμένη πιστή σύντροφος από
εμάς μπορεί κάποια στιγμή να μπει στον πειρασμό να απατήσει.







1. Το sex φαίνεται πιο συναρπαστικό



Γιατί μπαίνετε σε πειρασμό:

Σε πνευματικό
επίπεδο γνωρίζουμε ότι το να είσαι ερωτευμένη με κάποιον δεν σημαίνει
ότι σταματάς να φαντάζεσαι άλλους άντρες. Ωστόσο, υπάρχει ένα μικρό -και
ίσως κομψά ιδεαλιστικό- κομμάτι που πιστεύει κρυφά ότι αυτό δεν
πρόκειται να συμβεί εφόσον είμαστε με τον κατάλληλο άνθρωπο. Έτσι,
παθαίνετε σοκ όταν αρχίζει σιγά σιγά να απασχολεί τη σκέψη σας κάποιος
άλλος, ακόμα και τη στιγμή του σεξ.





Γιατί δεν θα άξιζε τον κόπο:

Αν τελικά
περάσετε από τη φαντασία στην πράξη, δεν θα καταφέρετε να αντισταθείτε,
θα το εξομολογηθείτε στην κολλητή σας, και εκείνη πιθανόν δεν θα
διστάσει να το πει και σε άλλους. Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση εκείνος
να μην το μάθει ποτέ. Η ουσία ωστόσο θα είναι ότι τελικά το κάνατε.
Χάσατε τον σεβασμό απέναντι στον εαυτό σας, απέναντι σ' εκείνον και
απέναντι στη σχέση σας, ξέροντας ότι έχετε διαρρήξει τον δεσμό της
εμπιστοσύνης ανάμεσά σας. Γι' αυτό, αν τελικά τον ανταλλάξετε με τον
φίλο σας, να το κάνετε όταν η ανία έχει κάνει όχι μόνο αισθητή την
παρουσία της, αλλά φαίνεται ότι έχει εγκατασταθεί για πάντα ανάμεσά σας.





2. Καυγαδίζουμε συνέχεια, ενώ με τον Άλλοv ποτέ



Γιατί μπαίνετε σε πειρασμό:

Με όλους τους
τσακωμούς, τις φωνές και τα έντονα χτυπήματα της πόρτας, αρχίζετε να
νιώθετε σαν προβληματικοί ήρωες κάποιας τηλεοπτικής σειράς. Απεναντίας,
όταν είστε με Εκείνον, αισθάνεστε χαλαρή σε απίστευτο βαθμό και δεν
μπορείτε να καν να φανταστείτε τους δυο σας να τσακώνεστε για ασήμαντη
αφορμή.





Γιατί δεν θα άξιζε τον κόπο:

Φυσικά δεν
πρόκειται ποτέ να τσακωθείτε με τον Κύριο Τέλειο – τον περισσότερο καιρό
συμπεριφέρεστε άψογα ο ένας στον άλλον μέσα σε συνθήκες που μοιάζουν
σχεδόν ιδανικές. Και όμως, οι τσακωμοί είναι υγεία. Σημαίνουν αρχικά ότι
ενδιαφέρεστε γι' αυτά που σκέφτεται ο σύντροφός σας. Εκείνοι που θα
πρέπει να ανησυχούν είναι τα ζευγάρια που δεν τσακώνονται. Αν αυτό όμως
εξελίσσεται σε πρόβλημα και ανακαλύπτετε ότι δεν παλεύετε τίμια, ρίξτε
μια ματιά στο τμήμα του βιβλιοπωλείου της περιοχής σας, επιλέγοντας
κάποιο βιβλίο με συμβουλές πάνω στον σωστό τρόπο να διαφωνείτε.




3. O Άλλος με έχει σαν πριγκίπισσα



Γιατί μπαίνετε σε πειρασμό:

Μια τελευταία
πινελιά κραγιόν και κατεβαίνετε τη σκάλα για να επιδείξετε την απόλυτη
glam εμφάνιση στον σύντροφό σας. Εκείνος τσιμουδιά. Έτσι φεύγετε για τη
δουλειά και ο τύπος από το γραφείο που σας ψιλοφλερτάρει κάνει «ουάου!».
Όλη τη νύχτα σας ακολουθεί παντού το βλέμμα του, λέγοντάς σας πόσο
όμορφη είστε.





Γιατί δεν θα άξιζε τον κόπο:

Ο άντρας αυτός
σας στολίζει με κομπλιμέντα και σας προσέχει επειδή είστε ένα ενδεχόμενο
και όχι κάτι δεδομένο. Ο σύντροφός σας γνωρίζει ότι είστε όμορφη και
ότι είστε θαυμάσιο άτομο, γι' αυτό και έχει επιλέξει να είναι μαζί σας.
Δυστυχώς, όμως, δεν περνά από το μυαλό του να σας το λέει αρκετά συχνά.
Σκεφτείτε: εσείς πότε του είπατε τελευταία φορά ότι είναι... πιο σέξι
και από τον Brad Pitt;





4. Η δουλειά του Άλλου είναι συναρπαστική



Γιατί μπαίνετε σε πειρασμό:

Η δουλειά του
συντρόφου σας είναι να μεν καλή, αλλά σε αντίθεση με του Άλλου, δεν
είναι και για να πετάς από τη χαρά σου. Ο Άλλος είναι επικεφαλής της
καινούργιας ομάδας με την οποία συνεργάζεστε, και εκτός αυτού είναι η
ψυχή της επιχείρησης.





Γιατί δεν θα άξιζε τον κόπο:

Η ζωή με τον νέο
άντρα μπορεί να μην είναι ανιαρή, αλλά μπορεί να καταντήσει ανησυχητική.
Το πρόβλημα με έναν επιτυχημένο τύπο είναι ότι πολύ συχνά η δουλειά του
έρχεται πρώτη, εργάζεται ατέλειωτες ώρες (που σημαίνει ότι αφιερώνει
ελάχιστο χρόνο σε σας) και ταξιδεύει συχνά, έχοντας πιθανότητες να
μοιραστεί το δωμάτιο του ξενοδοχείου του με όποια ήθελε.





5. Με τον Άλλον διασκεδάζετε περισσότερο



Γιατί μπαίνετε σε πειρασμό:

Έχετε γίνει φίλοι
και περνάτε τέλεια μαζί του. Άλλωστε τελευταία το χιούμορ είναι κάτι
που ο σύντροφός σας μοιάζει να έχει ξεχάσει. Είναι αυτό το «ποιος έχει
σειρά να πλύνει τα πιάτα σήμερα;», απέναντι σε κάποιον που σας κάνει να
αισθάνεστε ανέμελα.





Γιατί δεν θα άξιζε τον κόπο:

Όταν η σχέση από
διασκεδαστική γίνεται λειτουργική, δεν σκέφτεστε τα αισθήματά σας αλλά
τη ζωή σας. Τα κυριακάτικα γεύματα που κατέληγαν στο κρεβάτι
αντικαθίστανται από το ποιος θα πετάξει τα σκουπίδια και τις υπερωρίες
για να ξεχρεώσετε τις κάρτες σας. Είναι όμως και οι εγγυήσεις ότι θα
μείνετε πιστή στην αγάπη, ότι θα κάνετε εκδρομές τα Σαββατοκύριακα, και,
τέλος πάντων, θα έχετε κάποιον στο πλευρό σας.





Και μην ξεχνάτε: η
απιστία, είναι επιθετικότητα. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να του πεις πως
δεν τον θέλεις πια, ή πως θα ήθελες να είχατε μια άλλου τύπου σχέση.
Τόλμησε να διεκδικήσεις αυτά που θέλεις!







myself.gr






KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Δες τι κάνει ο άνθρωπος με ένα ποδήλατο. Απλά δεν υπάρχει!!! (VIDEO)

Posted: 19 Nov 2011 12:54 PM PST


Τον λένε Danny MacAskill, είναι
μόλις 25 χρόνων και είναι ότι και o Ken Block για το ποδήλατο.



Με ένα search ...στο YouTube
θα βρεις πολλά βίντεο με αυτόν πρωταγωνιστή, αλλά το τελευταίο που
δημοσιεύτηκε για τα φετινά κατορθώματα του είναι υπερπαραγωγή. Ο τύπος
έχει πουλήσει την ψυχή του στην τέχνη της οδήγησης δικύκλου.



Για
4 και 56 λεπτά, βάλε το κινητό στο αθόρυβο, κατέβασε τα ρολά, τερμάτισε
τον ήχο και αφέσου σε αυτό το μοναδικό θέαμα που υμνεί τις ανθρώπινες
αντοχές και τα όρια. Αν και ο Danny τα έχει ξεπεράσει προ πολλού...



Δες τώρα το mini φιλμ. Προσοχή μόνο μην σου πέσουν τα σαγόνια…






KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Τελικά o άνθρωπος μπορεί να κάνει τα πάντα [ViDeo] !!!

Posted: 19 Nov 2011 12:47 PM PST











KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Το απόλυτο πειρατικό υπνοδωμάτιο!

Posted: 19 Nov 2011 12:41 PM PST


Ένας εξάχρονος απο τη Μινεσότα
ήθελε διακαώς ενα υπνοδωμάτιο

που να
θυμίζει πειρατικό πλοίο και ο Steve Kuhl ανέλαβε να σχεδιάσει αυτο το
δύσκολο έργο.
















Το υπνοδωμάτιο «φιλοξενεί» την πλώρη ενός
πειρατικού πλοίου, κομμάτι του καταστρώματος με διάφορα συνοδευτικά
στολίδια καθώς και μια κρυφή σπειροειδή σωλήνα που επιτρεπει την
πρόσβαση στα ενδότερα με ενα περιπετειώδη τρόπο! Πόλλοι θα τον ζήλευαν
τον πιτσιρικά!


























KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Ξυπνήστε την φίλη σας με ένα κατούρημα (vid)

Posted: 19 Nov 2011 12:38 PM PST

Ξυπνήστε την φίλη σας με ένα κατούρημα.
Δείτε την φάρσα (Video)...


















KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές