Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


4 όμορφα Christmas Countdown Χρονόμετρα!

Posted: 19 Nov 2011 12:39 PM PST


Μετρήστε τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα, με αυτά τα πανέμορφα χρονόμετρα. Το μόνο κακό τους, ότι είναι flash και μπορεί να κάνει το blog σας ή την ιστοσελίδα σας λίγο αργή. Αλλά αυτό θα το καταλάβετε μόνο αν τα δοκιμάσετε! 
Τύπος αρχείου : Flash
Πάμε ΣχεδίασηΣτοιχεία ΣελίδαςΠροσθήκη gadgetHTML/JAVASCRIPT, και επικόλληση του παρακάτω κωδικού:
450" height="320">
Take this gadget

Christmas Gifts

Τύπος αρχείου : Flash
Πάμε ΣχεδίασηΣτοιχεία ΣελίδαςΠροσθήκη gadgetHTML/JAVASCRIPT, και επικόλληση του παρακάτω κωδικού:
524" height="142">
Take this gadget

Christmas Countdown Santa


Τύπος αρχείου : Flash
Πάμε ΣχεδίασηΣτοιχεία ΣελίδαςΠροσθήκη gadgetHTML/JAVASCRIPT, και επικόλληση του παρακάτω κωδικού:
460" height="350">
Take this gadget

Christmas Countdown Sleigh


Τύπος αρχείου : Flash
Πάμε ΣχεδίασηΣτοιχεία ΣελίδαςΠροσθήκη gadgetHTML/JAVASCRIPT, και επικόλληση του παρακάτω κωδικού:
460" height="350">
Take this gadget
Αν κάποιος θέλει να φαίνονται τα παραπάνω gadgets σε άλλες διαστάσεις δεν έχει παρά να αλλάξει τα μπλε γράμματα του κώδικα.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Νέο άρθρο στο JUNGLE-Report

Posted: 19 Nov 2011 11:40 AM PST

Νέο άρθρο στο JUNGLE-Report


ΛΑ.Ο.Σ. & ΣΚΑΪ - Ένας έρωτας ρουμάνικης προελεύσεως

Posted: 19 Nov 2011 10:37 AM PST

Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε επί καθημερινής βάσεως μια ασύμμετρη ασυλία, νομιμοποίηση και υπερπροβολή -ενίοτε διανθισμένη και με επαίνους- του ακροδεξιού κόμματος του 5% και του αρχηγίσκου του από το μιντιακό συγκρότημα της οικογένειας Αλαφούζου, δηλαδή τον ΣΚΑΪ, τον ΣΚΑΪ 100,3, και την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
Ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις είναι τόσο κραυγαλέες, όπως για παράδειγμα η πλήρης αποσιώπηση της ευρωπαϊκής δυσφορίας των τελευταίων ημερών για τη συμμετοχή της ακροδεξιάς στην ελληνική κυβέρνηση, που εύλογα αναρωτιέται κανείς αν πίσω από αυτόν τον κεραυνοβόλο έρωτα μεταξύ του κόμματος και των Αλαφούζων κρύβεται κάποιο πολύ χοντρό συνοικέσιο.

Θα προχωρήσουμε σε μια σταχυολόγηση αξιοσημείωτων γεγονότων, σε χρονολογική σειρά, όπου στο τέλος θα μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του. Ορισμένα από αυτά έχουν αναφερθεί τους τελευταίους μήνες και σε άλλα μπλογκς, χωρίς όμως τις λεπτομέρειες των δικών μας πληροφοριών.


_____________________


Τα προηγούμενα χρόνια, από την αρχή της κοινοβουλευτικής σταδιοδρομίας του Λά.Ο.Σ., εώς και τις αρχές του 2011, είχαμε μια γενική δυσαρέσκεια από το κόμμα, κυρίως μέσω των τσιρίδων του "Υπουργού" Άδωνη Γεωργιάδη, για την μηδαμινή προβολή του από τον ΣΚΑΪ, αλλά και από το συνεχές σφυροκόπημά του από την καυστική σάτιρα της εκπομπής "Ελληνοφρένεια".

Η δυσαρέσκεια αυτή κλιμακώθηκε με (πρόσχημα;) την προβολή της σειράς ντοκιμαντέρ του καναλιού "1821", επειδή αυτή απομυθοποιούσε με χειροπιαστά ντοκουμέντα τους διάφορους αστικούς μύθους που έχουν εξυφανθεί γύρω από αυτή την ιστορική περίοδο.

Έτσι, στη 1 Φεβρουαρίου 2011, γινόμαστε μάρτυρες μιας δριμείας επίθεση από τον Καρατζαφέρη στον ΣΚΑΪ, και προσωπικά στους Αλαφουζαίους, με υπονοούμενα για τις μεγαλοαπατεωνιές που έχει διαπράξει η οικογένεια τις προηγούμενες δεκαετίες και απειλώντας εμμέσως πλην σαφώς πως θα τα βγάλει όλα στη φόρα.

Βλέποντας το βίντεο, κρατήστε για τη συνέχεια τα περί "πολλών ιχνών που έχουν αφήσει οι Αλαφουζαίοι" και "τα ρουμάνικα καράβια που έγιναν ελληνικά":


Τους τελευταίους μήνες της χρονιάς του 2010 είχαμε εκείνη την υπόθεση με την απόπειρα του κλεισίματος του καναλιού "ΚΟΝΤΡΑ", ιδιοκτησίας του ιστορικού εδραιωτή της διαπλοκής Γίωργου Κουρή.
Το ΕΣΡ, προφανώς μετά από κυβερνητική εντολή, αποφασίζει να βάλει λουκέτο στο ΚΟΝΤΡΑ, επειδή στην άδεια λειτουργίας του δεν καταγράφεται ως ενημερωτικό κανάλι και άρα δεν μπορεί να έχει δελτίο ειδήσεων κ.λπ..
Ο Αλαφούζος, λόγω της παλιάς του κόντρας με τον Κουρή, βάζει τις δημοσιογραφικές του μαριονέτες, με άρθρα στην "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" και με ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεων του ΣΚΑΪ, να υποστηρίζουν καθημερινά, και με πρόσχημα την νομιμότητα, την απόφαση του ΕΣΡ για το κλείσιμο του "ΚΟΝΤΡΑ".
Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν να ακολουθήσει μια περίοδος ξεκαρδιστικών ξεκατινιασμάτων από τα στρατευμένα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, ένθεν κακείθεν, που έβγαλε στην επιφάνεια πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες - σ.σ. μόνο έτσι βγαίνουν οι βρωμιές στη φόρα,  αλλιώς μεταξύ μεγαλοκαναλαρχών ισχύει πάντα η συντεχνιακή σιωπή.

Κρατήστε και από αυτό το βίντεο τα περί του "ρουμανικού στόλου που άρπαξε ο Αλαφούζος".



Δικές μας πληροφορίες, όσον αφορά τη "ρουμάνικη υπόθεση", μιλάνε σε γενικές γραμμές για ένα σκάνδαλο στις αρχές της δεκαετίας του '90, που έχει να κάνει με 30 καράβια της ρουμάνικης κρατικής εταιρίας Petromin.
Εφτά από αυτά τα καράβια (δεξαμενόπλοια) ανέλαβε να συντηρήσει ο συνεργαζόμενος Αλαφούζος μέσω της ναυτιλιακής του εταιρίας Ermis (λιβερικής σημαίας) παίρνοντας ένα υπέρογκο και, εντέλει, ανεξόφλητο δάνειο.
Στο τέλος κατάφερε παρανόμως, και με την αγαστή συνεργασία αξιωματούχων, να αρπάξει τα πλοία σε εξευτελιστικά χαμηλή τιμή, ζημιώνοντας έτσι το ρουμάνικο κράτος κατά 105 εκατομμύρια δολάρια.

Στο σκάνδαλο εμπλέκονται ο τωρινός πρόεδρος Τραϊάν Μπασέσκου, που τότε ήταν -καλή ώρα σαν τον Βορίδη- Υπουργός Μεταφορών (ο Μπασέσκου επισκέφθηκε μάλιστα τον Φεβρουάριο του 1994 τον Αλαφούζο στην Αθήνα), το δεξί του χέρι Κάλιν Μαρινέσκου (υφυπουργός), μια εταιρεία Minerva που μεταμορφώθηκε σε "Ποσειδώνας" και πλήθος άλλων ονομάτων διευθυντών, αξιωματικών, καπεταναίων κ.ο.κ..
79 κατηγορούμενοι στο σύνολο.
Ακολούθησαν συλλήψεις και δίκες επί δικών για 17 ολόκληρα χρόνια, με τον Μπασέσκου να ξεγλιστράει και τον Μαρινέσκου να καταδικάζεται σε 12 χρόνια φυλακή.
Οι κατηγορίες που εκδικάζονταν στο δικαστήριο της Κωνστάντσα ήταν η κατάχρηση εξουσίας, απάτη, παραποίηση στοιχείων/πλαστογραφία και παραβιάσεις της ρουμάνικης νομοθεσίας σχετικά με τις εξαγωγές (στην προκειμένη, η παράνομη πώληση και αλλαγή σημαίας των πλοίων).
Η υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμα και διαιωνίζεται εσκεμμένα, με τον φάκελο του Αλαφούζου να παραμένει κλειστός (Μπασέσκου στην προεδρία γαρ) και τα κόμματα στη Ρουμανία να πιέζουν να ανοίξει.

[Τι κάνει αλήθεια το λαγωνικό τον σκανδάλων Τάσος Τέλογλου; Δεν θα ξεδιαλύνει κι αυτό το σκάνδαλο; (αστειευόμεθα βέβαια)]



Μετά, λοιπόν, τις εκβιαστικές απειλές του Καρατζαφέρη από την εκπομπή του στο ΤηλεΆστυ, στη 1/2/2011 και ημέρα Τρίτη, βλέπουμε τον πρόεδρο, μετά από 4 ημέρες (Σάββατο, 5/2/2011) να ταξιδεύει στη Ρουμανία.
3 μέρες αργότερα, 8/2/2011, ακολουθούν δύο δημοσιεύματα στην Αυριανή και το ΕΘΝΟΣ:





Δεν αποκλείουμε βέβαια το ενδεχόμενο, όλο αυτό να πρόκειται και περί μπλόφας του Καρατζαφέρη για να εκβιάσει τις καταστάσεις που θέλει, χωρίς να έχει τίποτα στα χέρια του. Γιατί τέτοιου είδους διαρροές, και με τόσες λεπτομέρειες, είναι λίγο δύσκολο να συμβούν χωρίς τη θέληση του πρωταγωνιστή.
Από την άλλη βέβαια, μπορεί να έχει όντως τα ντοκουμέντα και να επέλεξε να το γνωστοποιήσει μέσω αυτής της διαρροής ούτως ώστε να αποφύγει τον άμεσο εκβιασμό, δηλαδή την ιδιωτική γνωστοποίηση στον ίδιο τον Αλαφούζο ότι έχει στα χέρια του τα ντοκουμέντα για τις απατεωνιές του, πράγμα για το οποίο θα μπορούσε να κατηγορηθεί και ποινικά για εκβιασμό.
Το μόνο σίγουρο πάντως είναι, ότι τα άρθρα αυτά ουδέποτε διαψεύστηκαν από τον Καρατζαφέρη ή το κόμμα του.


Στη συνέχεια, στις 10 Μάρτιου 2011, και προφανώς σαν αποτέλεσμα όλων αυτών, ακολουθεί μια στημένη δημοσκόπηση στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, που παρουσιάζει "εκρηκτική άνοδο" του Λά.Ο.Σ. με το ποσοστό του 9% , δημοφιλέστερο πολιτικό αρχηγό τον Καρατζαφέρη και καλύτερο κόμμα αντιπολίτευσης το φιλομνημονιακό Λά.Ο.Σ..
Ενώ μόλις πριν τρεις εβδομάδες, μια άλλη δημοσκόπηση, της VPRC, έδειχνε πτώση του Λά.Ο.Σ. με ποσοστό μόλις 5%.

Την επόμενη μέρα, 11 Μαρτίου 2011, δημοσιεύεται στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ένα κατά παραγγελίαν εγκωμιαστικό άρθρο για τον Καρατζαφέρη και την επίπλαστη άνοδο του κόμματός του, με τίτλο "Γιατί ανεβαίνει ο ΛΑΟΣ;".
Συντάκτης του, ο πλέον ειδικός σε θέματα επαγγελματικών πλυντηρίων, Αλέξης Παπαχελάς, που μάλιστα, στην αστεία ουτοπική ανάλυσή του, προσέδιδε την "αύξηση" των ποσοστών του τηλεκόμματος στην υπεύθυνη υπερψήφιση του Μνημονίου (!)..   (βλ. σχετικό αρθρο του JR)

Δύο μέρες αργότερα, στις 13 Μαρτίου 2011, η εφημερίδα ΠΑΡΟΝ, ισχυρίζεται με άρθρο της ότι μετά τα ευχάριστα δημοσκοπικά μαντάτα έλαβε χώρα γεύμα μεταξύ Καρατζαφέρη και Αλαφούζου:


Ο άτυπος νεροκουβαλητής του Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης, αντέδρασε σε όλα αυτά και με άρθρο του, στις 15 Μαρτίου 2011, κατήγγειλε αυτή την παραμύθα, χαρακτηρίζοντας παράλληλα φυλλάδα την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και παπαγαλάκια τον ΣΚΑΪ.

Η απάντηση ήρθε την αμέσως επόμενη μέρα (16 Μαρτίου 2011). Όχι όμως από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ή τον ΣΚΑΪ, αλλά από τον Καρατζαφέρη και μάλιστα από το βήμα της Βουλής, βάζοντας έτσι φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στο συμβόλαιο που είχε συνάψει με τον μέχρι προ μερικών εβδομάδων "ύποπτο και επικίνδυνο" Αλαφούζο και εξαγγέλλοντας έτσι, εμμέσως και με προκλητικό τρόπο, την έναρξη του αλισβερισίου και της διαπλοκής  του τηλεκόμματός του με ολόκληρο τον μιντιακό όμιλο.

Απολαύστε αυτό το ασυναγώνιστο ταλέντο της υποκριτικής, πόσο κατηγορηματικά και με τι ευθιξία, απέναντι στην ..απαράδεκτη καταπάτηση των κανόνων του πολιτικού πολιτισμού, καταγγέλλει τον αδιανόητο  γι αυτόν χαρακτηρισμό "φυλλάδα" για μια ιστορική εφημερίδα σαν τη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, όπως και το "παπαγαλάκια" για έναν μεγάλο σταθμό σαν τον ΣΚΑΪ...
Καλεί δε μάλιστα τον Σαμαρά να καταδικάσει από το βήμα της βουλής το αναίσχυντο άρθρο του Κρανιδιώτη.
(χάριν ευθυμίας, προσθέσαμε στο τέλος του βίντεο, και αποσπάσματα από αυτά που έλεγε μόλις πριν μερικές εβδομάδες)


Ο έρως αυτός συνεχίζεται φυσικά μέχρι σήμερα με συνεχή προβολή και θετικά σχόλια σε όλα τα πεδία του μιντιακού συγκροτήματος Αλαφούζου.
Το πρόσφατο αποκορύφωμα ήταν στην τελευταία εκπομπή του Παπαχελά με καλεσμένο τον Καρατζαφέρη, που μας χάρισε το εξής κωμικοτραγικό θέαμα:  από τη μία πλευρά  έναν πολιτικό αρχηγίσκο του 5-6% που παρίστανε τον πλανητάρχη άνευ χαρτοφυλακίου και ρυθμιστή όλης της πολιτικής ζωής του τόπου, και από την άλλη έναν "έγκριτο" δημοσιογράφο στον δύσκολο ρόλο του "αδέκαστου" συναινούντος, που έπρεπε παράλληλα να κάνει και μπουγάδα.
Περισσότερη ανάλυση και λεπτομέρειες για αυτήν την εκπομπή θα έχουμε σίγουρα σε επόμενο άρθρο.

Κλείνοντας, θα κάνουμε την παράκληση, να μη διανοηθεί κανείς να σκεφτεί ότι ο Καρατζαφέρης εκβίασε τον Αλαφούζο, με αντάλλαγμα την υπερπροβολή του, απειλώντας πως θα του βγάλει τον ρουμάνικο φάκελο στη φόρα, γιατί οι Έλληνες πολιτικοί έχουν φιλότιμο και μπέσα. Ιδίως ο Καρατζαφέρης, που σε κάθε του βήμα φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι δύο αυτές ιδιότητες του τρέχουν από τα μπατζάκια.


_______________

Διαβάστε επίσης:
Εργολάβοι συνειδήσεων-ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΛΑΦΟΥΖΙΣΜΟ
• Ο "Βιασμός της Ελληνικής Δημοκρατίας" του Αλέξη Παπαχελά

Απογευματινές ληστείες στο Καπανδρίτι

Posted: 19 Nov 2011 07:01 AM PST

Απαρνούνται τη... νυχτερινή βάρδια οι κακοποιοί

Από νωρίς… πιάνουν δουλειά πλέον οι διαρρήκτες. Μόλις στις 6 το απόγευμα χθες, δύο άγνωστοι εισέβαλαν σε μονοκατοικία στο Καπανδρίτι και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους ηλικιωμένους ενοίκους και άρπαξαν άγνωστο ποσό.

Τρεις ώρες αργότερα, στην ίδια περιοχή, 3 άνδρες μπήκαν σε άλλη μονοκατοικία και, αφού ξυλοκόπησαν τον ιδιοκτήτη, πήραν χρήματα και το κλειδί του αυτοκινήτου του, με το οποίο διέφυγαν.
Η Αστυνομία αναζητεί τους δράστες των ληστειών.

Μια Ιταλίδα μάχεται για την Ελλάδα

Posted: 19 Nov 2011 06:47 AM PST

Στηρίξτε κι εσείς την προσπάθειά της

Η Ελλάδα μπορεί να διαπομπεύεται διεθνώς, όμως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που υποστηρίζουν τη χώρα μας και θέλουν να αποκαταστήσουν την πληγωμένη φήμη της.

Η 47χρονη Ιταλίδα Κλαούντια Μπετιόλ, η οποία είναι μηχανικός, αποφάσισε να οργανώνει μέσω Ίντερνετ μια εκστρατεία υπέρ της Ελλάδας, ζητώντας από τους Ευρωπαίους να πουν «όχι» στην εκποίηση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας.
Όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα των «Νέων», η Κ. Μπετιόλ δεν θέλει να πωληθούν σε κερδοσκόπους τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία, ωστόσο ζητεί να τα πάρει ένας ευρωπαϊκός δημόσιος φορέας που θα τα χρησιμοποιήσει ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα που πρέπει να δώσει η χώρα στους δανειστές.

«Οι ρίζες της Ευρώπης είναι στην Ελλάδα. Μαζεύουμε υπογραφές ώστε να ακουστούμε στις Βρυξέλλες. Θέλουμε να συγκεντρώσουμε έναν σεβαστό αριθμό για να μην πουν ότι είμαστε λίγοι» δήλωσε πρόσφατα στην ιταλική τηλεόραση.

Μέσω της ιστοσελίδας www.europeancommongoods.org καλεί όλους τους Ευρωπαίους να συμμετέχουν. Μέχρι στιγμής, την ιστοσελίδα έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 36.000 χρήστες, ενώ έχουν υπογράψει περίπου 2000 Έλληνες.

Το πικάντικο μυστικό της Ντέμι Μουρ

Posted: 19 Nov 2011 06:45 AM PST

Γνωστός της αποκαλύπτει την πραγματική αιτία του διαζυγίου

«Η σχέση που είχε με τον Άστον δεν της ήταν ποτέ αρκετή, επειδή η Ντεμί Μουρ είναι στην πραγματικότητα bisexual. Της αρέσουν οι γυναίκες, όσο και οι άνδρες». Αυτό ισχυρίζεται ένας γνωστός της ηθοποιού, η οποία ανακοίνωσε προχθές το διαζύγιό της με τον Άστον Κούτσερ.

Η ίδια πηγή υποστηρίζει ότι οι δύο ηθοποιοί είχαν συμφωνήσει να έχουν έναν ανοιχτό γάμο, δηλαδή μπορούσαν να βγαίνουν και με άλλα άτομα. Μάλιστα λέει ότι «όλοι στο Χόλιγουντ γνώριζαν για τη συμφωνία. Ήταν κοινό μυστικό και έτσι έπρεπε να παραμείνει».

Ωστόσο, η συνταγή «χάλασε» όταν οι περιπέτειες του Κούτσερ με νεαρές στάρλετ βγήκαν στη δημοσιότητα. Αυτό, προφανώς, δεν προβλεπόταν στη συμφωνία!

Την ίδια άποψη υποστήριξε και κωμικός Τσέλσι Χάντλερ, η οποία πρόσθεσε ότι οι Μουρ και Κούτσερ επιδίδονταν συχνά σε ερωτικά τρίγωνα.


Οι μόνιμες σχέσεις παχαίνουν

Posted: 19 Nov 2011 06:41 AM PST

Οι «θερμίδες» του έρωτα

Το να βρίσκεσαι σε μόνιμο δεσμό έχει σίγουρα τα θετικά του! Τις περισσότερες φορές θα αυξήσει την αυτοεκτίμησή σου, αλλά, όσο η αυτοεκτίμηση σου αυξάνεται τόσο θα αυξάνεται και η περιφέρεια της μέσης σου. Για να μπορείς λοιπόν και να είσαι ικανοποιημένος με την πάρτι σου, αλλά και να εξακολουθήσεις να αρέσεις και στο κορίτσι σου, έχε το νου σου!

Η αρχή της σχέσης
Όταν είσαι στην αρχή μιας σχέσης μην επιλέγεις ταβέρνες ή εστιατόρια για meeting place με το αμόρε σου. Μπορεί να λατρεύεις τα κοψίδια ή τη γκουρμέ κουζίνα και ίσως να θες και λίγο να κάνεις το κομμάτι σου, αλλά υπάρχουν κι άλλες επιλογές για να την πας. Εκτός αν συνηθίζεις μετά τη μασαμπούκα να επιδίδεσαι πάντα σε δραστηριότητες όπου καίγονται γρήγορα πολλές θερμίδες!

Ο καιρός περνάει
Και να που έδεσε το «γλυκό» και είστε ακόμα μαζί. Όσο ο καιρός περνάει τόσο αυξάνεται και η οικειότητα. Δε λέω είναι πολύ γλυκό να τα πάτε καλά και να θαυμάζει ο ένας την μεγέθυνση της κοιλιάς του άλλου, αλλά σήκω και λίγο από τον καναπέ! Αν το κορίτσι σου είναι από τις «μαγείρισσες» και τη βρίσκει να σου μαγειρεύει, έτσι για να σου δείχνει τι έμαθε από τη μαμά, πες της να στα φτιάχνει λίγο πιο ελαφριά.

Αν δεν είναι και πολύ της κουζίνας και σ' έχει ταράξει στο delivery, φρόντισε να μην παραγγέλνεις μόνο πίτσα, σουβλάκια, ψητά κοτόπουλα και κοντοσούβλια. Πάρε και κανένα κινέζικο, κάτι με λιγότερες θερμίδες. Ίσως κανένα σούσι. Και θα την εντυπωσιάσεις και θα φροντίσεις και τη σιλουέτα σου και τη δική της.

Και μην ξεχνάς! Λίγη άσκηση δε βλάπτει. Πηγαίνετε μαζί γυμναστήριο ή κάντε τζόκινγκ μαζί, βρείτε μια αθλητική δραστηριότητα που θα σας κρατάει υγιείς και όμορφους και θα σας κάνει να διασκεδάζετε.

«Ουδέν σχόλιον» για την έκτη δόση

Posted: 19 Nov 2011 06:03 AM PST

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση τρόικας-Παπανδρέου

«Ουδέν σχόλιον» ήταν η απάντηση του επικεφαλής της τρόικας και εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο κλιμάκιο των δανειστών της Ελλάδας, Πολ Τόμσεν, για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου προς τη χώρα μας. Ο κύριος Τόμσεν, εξερχόμενος της συνάντησης με το Γιώργο Παπανδρέου, αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την καταβολή της 6ης δόσης.

Μέσα στην ημέρα οι επικεφαλής της τρόικας θα συναντηθούν με τον Αντώνη Σαμαρά και αύριο και το Γιώργο Καρατζαφέρη.

Στο έλεος των πειρατών σκάφη στη Νιγηρία

Posted: 19 Nov 2011 06:02 AM PST

Μαίνεται η «μάχη του πετρελαίου»

Ένοπλοι κατέλαβαν δύο αλιευτικά σκάφη ανοιχτά της Νιγηρίας και συνέλαβαν ομήρους δύο ανθρώπους. Οι καπετάνιοι των δύο σκαφών συνελήφθησαν νωρίς χθες Παρασκευή, την ίδια ημέρα που 8 πειρατές συνέλαβαν 3 ομήρους από σκάφος εφοδιασμού πετρελαίου που είχε μισθώσει η Chevron Corp, δήλωσαν δύο πηγές της ασφάλειας που πρόσκεινται στην έρευνα για τα δύο περιστατικά.

Η Chevron επιβεβαίωσε την πειρατεία στο πλοίο αυτό, τη δεύτερη που γίνεται σε πλοίο που έχει μισθώσει η αμερικανική εταιρεία ανοιχτά των ακτών της Νιγηρίας αυτόν το μήνα.

Και οι δύο πειρατείες έγιναν χθες ανοιχτά της πολιτείας Μπαγέλσα, από όπου κατάγεται ο πρόεδρος της χώρας Γκούντλακ Τζόναθαν.

Στην Μπαγέλσα υπάρχουν εκατοντάδες χιλιόμετρα πετρελαιαγωγών και λοιπή βιομηχανική υποδομή που είναι σημαντική για τη μεγαλύτερη εξαγωγό αργού πετρελαίου στην Αφρική.

Κατά του τέλους ακινήτων ο δήμος Τρίπολης

Posted: 19 Nov 2011 06:01 AM PST

Ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου

«Αντάρτικο» εναντίον του ειδικού τέλους ακινήτων κηρύσσει και ο δήμος Τρίπολης. Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης τάχθηκε ομόφωνα κατά της επιβολής του ειδικού τέλους ακινήτων και της είσπραξής του μέσα από τους λογαριασμούς ρεύματος.

Όπως αναφέρουν οι δημοτικές αρχές, δεν λαμβάνει υπόψη κανένα εισοδηματικό και κοινωνικό κριτήριο, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στον κοινωνικό αποκλεισμό αδύναμοι οικονομικά πολίτες, μέλη κοινωνικών ευπαθών ομάδων, αφού η μη πληρωμή του τέλους, επισύρει αδιακρίτως, την ποινή της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, που αποτελεί κοινωνικό αγαθό και θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή.

Ο δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης έκανε λόγο για ενεργοποίηση μηχανισμού προστασίας των οικονομικά αδυνάτων, ανέργων κι άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Το Πακιστάν λογοκρίνει τα sms

Posted: 19 Nov 2011 06:00 AM PST

Ποιες λέξεις απαγορεύονται

Το Πακιστάν πρόκειται πολύ σύντομα να αφαιρέσει το δικαίωμα «ελεύθερης έκφρασης» των πολιτών της, μέσω κινητών τηλεφώνων. Σύμφωνα με μία επιστολή που έκανε την εμφάνισή της, υποδεικνύει ότι Αρχή Τηλεπικοινωνιών του Πακιστάν (PTA) σχεδιάζει να απαγορεύσει τις λέξεις εκείνες που είναι προσβλητικές ή άσεμνες από τα μηνύματα κειμένου (SMS).

Με μία πρόχειρη ανάγνωση της επιστολή (με ημερομηνία 14 Νοέμβρη του 2011) που αποστάλθηκε από τον Muhammad Talib Doger, Γενικό Διευθυντή του (Services) PTA, δηλώνεται ότι το φιλτράρισμα του περιεχομένου των SMS θα πρέπει να εξετάζεται στο πλαίσιο του πεδίου εφαρμογής του Επικοινωνιακού Κανονισμού του 2009 περί «προστασίας από εκούσιας, δόλιας και ενοχλητικής μορφής spam». Η επιστολή είναι γραμμένη με αναφορά σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στις 18 Οκτωβρίου του 2011 στο Ισλαμαμπάντ.

Η PTA έχει διατάξει την εφαρμογή του συστήματος εντός επτά ημερών από την έκδοση της εν λόγω επιστολής. Όλοι οι φορείς εκμετάλλευσης έχουν κληθεί να υποβάλλουν μηνιαία έκθεση στην PTA σχετικά με τον αριθμό των μπλοκαρισμένων μηνύματα κειμένου.

Το σημείωμα περιέχει 586 Ούρντου λέξεις (γλώσσα του Πακιστάν), καθώς και 1.109 αγγλικές προσβλητικές ή πορνογραφικές. Στον κατάλογο περιλαμβάνονται λέξεις όπως «συνουσία», «προφυλακτικό» και «στήθος», καθώς και φαινομενικά συνηθισμένες λέξεις όπως «περίοδος», «όμηρος» και «φούσκωμα». Μεταξύ των πιο παράξενων είναι «ο καβάλος μαϊμούς», «wuutang» και «Ιησούς Χριστός».

Ιατρικοί όροι προς απαγόρευση:

Στήθος
Προφυλακτικό
Φούσκωμα
Συνουσία
Περίοδος
Πρόωρος
Γλώσσα
Έρπης

Λέξης της καθημερινότητας προς απαγόρευση:

Βαθύτερη
Νεράιδα
Fingerfood
Τρύπα
Όμηρος
Σκληρότερα

Θρησκευτικούς όρους προς απαγόρευση:

Διάβολος
Ο Ιησούς Χριστός

LGBT όροι που πρέπει να απαγορευθούν:

Gay
Ομοφυλόφιλος
Queer

Μουσικοί / καλλιτέχνες για απαγόρευση:

Wuutang


Ναι, η απαγόρευση είναι πολύ πραγματική και τίθεται σε ισχύ στις 21 Νοεμβρίου!

Οι πάροχοι Telenor Πακιστάν και Ufone επιβεβαίωσαν στο BBC ότι το PTA τους έχει στείλει ένα «λεξικό» των απαγορευμένων λέξεων και εκφράσεων και τους έχει διατάξει να αρχίσουν τις σαρώσεις στα SMS από την 21 Νοεμβρίου. Η Ufone προσπαθεί να βρει τρόπους για να καταφέρει να μπλοκάρει τις λέξεις αυτές.

Παιδιά και κατοικίδια

Posted: 19 Nov 2011 05:58 AM PST

Μια σχέση άκρως αξιαγάπητη
















Στο επίπεδο των επιδομάτων ανεργίας οι συντάξεις

Posted: 19 Nov 2011 05:56 AM PST

Εναλλακτική λύση η... στάση πληρωμών

Σε ταμεία… ανεργίας κινδυνεύουν να μετατραπούν τα ασφαλιστικά ταμεία από τις αρχές του 2012, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των απολύσεων και της ελαστικής απασχόλησης, αλλά και της μειωμένης κρατικής χρηματοδότησης.
Σύμφωνα με συζητήσεις που γίνονται στο οικονομικό επιτελείο, η κυβέρνηση έχει δύο επιλογές: είτε να αρχίσει τις καθυστερήσεις πληρωμών συντάξεων για 2-3 μήνες, είτε να περικόψει τις συντάξεις κατά περίπου 20%.

Στελέχη του υπουργείο Οικονομικών δήλωσαν χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Κεφάλαιο»: «Ο πραγματικός κίνδυνος που αντιμετωπίζουν πλέον οι συνταξιούχοι είναι να παίρνουν συντάξεις στο ύψος των επιδομάτων ανεργίας», δηλαδή περίπου 450 ευρώ.

Στη «φάκα» του ΣΔΟΕ ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ

Posted: 19 Nov 2011 05:55 AM PST

Χρωστάει 560.000 ευρώ

Ένας 46χρονος ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ από τη Θεσσαλονίκη είναι ο τελευταίος επιχειρηματίας που συλλαμβάνεται για χρέη προς το Δημόσιο.

Ο 46χρονος χρωστά στο Δημόσιο 560.378 ευρώ και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Το δίλημμα του Γιώργου

Posted: 19 Nov 2011 05:54 AM PST

Συναντάται με στελέχη του ΠΑΣΟΚ για να αποφασίσει το μέλλον του

Μαραθώνιος επαφών του Γιώργου Παπανδρέου με κορυφαία στελέχη του κόμματος, βρίσκεται σε εξέλιξη, για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ και την παραμονή του ίδιου στην ηγεσία του κόμματος. Τα στελέχη που συναντήθηκαν, ήδη, μαζί του δεν θέλησαν να αποκαλύψουν το παραμικρό αλλά δεν έκρυψαν την έκπληξή τους επειδή όπως δήλωσαν «για πρώτη φορά τον είδαν να θέτει τόσο καθαρά όλα τα ζητήματα».

Ανοιχτή ήταν η ατζέντα των συζητήσεων στις συναντήσεις που ξεκίνησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου με τους υπουργούς και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα ζητήματα που συζητεί ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ είναι το πώς θα στηριχτεί με κάθε δυνατό τρόπο η προσπάθεια της νέας κυβέρνησης, κάτι που όπως σημειώνει στις συναντήσεις, αποτελεί τη βασική προτεραιότητα αυτήν την περίοδο.


Υπό αυτό το πρίσμα εξετάζεται όμως και η διαδικασία που θα καθορίσει τις εξελίξεις στο θέμα της ηγεσίας του κόμματος, καθώς σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι υπουργοί συμφωνούν στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους, ότι όσο εκκρεμούν όλα τα κρίσιμα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση Παπαδήμου, δεν μπορεί να τεθεί θέμα ηγεσίας ή να κινηθούν εσωκομματικές διαδικασίες που θα πυροδοτούσαν το κλίμα και θα απειλούσαν την ούτως ή άλλως εύθραυστη συνοχή του σχήματος.

Οπως λένε, κάτι τέτοιο θα τίναζε στον αέρα το όλο εγχείρημα και την αποστολή της κυβέρνησης συνεργασίας, αφού θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι σχεδόν όλοι οι υπουργοί στα κρίσιμα χαρτοφυλάκια θα είχαν μία παράλληλη καθημερινή δραστηριότητα στο εσωκομματικό πεδίο.


Παρά ταύτα, όμως, πληροφορίες που επικαλούνται σήμερα «Τα Νέα», συγκλίνουν στο ότι το θέμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ήδη στο τραπέζι των συζητήσεων. Σύμφωνα με τα όσα αφήνεται να διαφανούν, ο Παπανδρέου έχει ήδη αρχίσει να βολιδοσκοπεί τα κορυφαία στελέχη.

«Απαγορευμένες λέξεις»

Posted: 19 Nov 2011 05:52 AM PST

Οι «27 της Ευρώπης» επιστρέφουν σήμερα στις 16:00 στη ΝΕΤ

Οι «27 της Ευρώπης», με τον Κώστα Αργυρό, επιστρέφουν στον «τόπο ενός οικονομικού εγκλήματος», στο πρώτο τους επεισόδιο για την φετινή τηλεοπτική χρονιά. Στο City του Λονδίνου, εκεί που ξεκίνησε να εκτυλίσσεται η σύγχρονη ελληνική τραγωδία, όταν στις αρχές του 2009 ένας αναλυτής πρότεινε την υποβάθμιση κατά ένα επίπεδο της ελληνικής οικονομίας.

Μέχρι τότε πολιτικοί και τραπεζίτες ένοιωθαν ασφαλείς στην «θαλπωρή» των τριων ΑΑΑ της ευρωζώνης. Εδώ και καιρό πλέον η συζήτηση για την επίλυση του ελληνικού χρέους έχει ξεπεράσει τα ταμπού, που την εγκλώβισαν για μεγάλο διάστημα τους προηγούμενους μήνες και έχει επεκταθεί σε όρους, που μέχρι πρότινος θεωρούνταν «απαγορευμένες λέξεις»: Κούρεμα, χρεωκοπία, κρατικοποίηση τραπεζών. Και εδώ και μερικές ημέρες «αγγίζει» ακόμα και το ενδεχόμενο «διάσπασης της ευρωζώνης».

Η εκπομπή κάνει μια αναδρομή της κρίσης, που αποδείχθηκε ότι είχε πολύ βαθύτερα αίτια από την «τεμπελιά» των Ελλήνων, όπως προσπάθησαν κάποιοι να πείσουν τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες. Εξετάζει τις δυσλειτουργίες του όλου συστήματος, αλλά και την τεράστια αλληλεξάρτηση μεταξύ κρατών και τραπεζών, που συνεχίζει να προκαλεί πονοκεφάλους στις κυβερνήσεις.

Γιατί λοιπόν καταλήξαμε να μιλάμε ανοικτά για εκείνα που φοβόμασταν να ξεστομίσουμε χθες; Μπορεί να υπάρξει βιώσιμη λύση στο ελληνικό πρόβλημα χωρίς να αλλάξει η μέχρι σήμερα λογική του συστήματος; Υπάρχει οδός διαφυγής από τα μονοπάτια της νεοφιλελεύθερης ορθοδοξίας και την τυφλή υποταγή στις "αγορές", που μας οδήγησε ως εδώ;

Αυτά τα ερωτήματα θέτουν οι «27» σε οικονομολόγους, τραπεζίτες και αναλυτές αλλά και σε γνωστούς Ευρωπαίους πολιτικούς στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να φωτίσουν πλευρές της κρίσης, που κάποιοι σκόπιμα φρόντιζαν να κρατούν αθέατες...


Στη ΝΕΤ, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011 στις 16:00

«Ιστορικό λάθος η έκθεση της ΙΑΕΑ»

Posted: 19 Nov 2011 05:52 AM PST

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Ιράν

Το Ιράν χαρακτήρισε χθες την έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) του ΟΗΕ για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας, που υπογράφει ο επικεφαλής της Γιουκίγια Αμάνο, «ιστορικό λάθος».

«Ο Αμάνο διέπραξε με την έκθεσή του ένα ιστορικό λάθος και εξέτρεψε τη συνεργασία ανάμεσα στο Ιράν και στην IAEA», είπε ο πρεσβευτής του Ιράν στην Υπηρεσία Αλί Ασγάρ Σολτανιέχ στο ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA.

Μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης της IAEA, η βουλή της ισλαμικής δημοκρατίας σχεδιάζει να επανεξετάσει τη συνεργασία με την Υπηρεσία του ΟΗΕ και αναμένεται να προτείνει να μειωθεί.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν και κατά πόσον η Τεχεράνη θα εγκρίνει το σχέδιο του Αμάνο να σταλεί μια ομάδα επιθεωρητών της IAEA στη χώρα υπό το Χέρμαν Νέκερτς για να εξετάσει τις πληροφορίες περί ενός μυστικού οπλικού πυρηνικού προγράμματος.

Για 6η φορά ο Coutlhard στο RoC

Posted: 19 Nov 2011 05:51 AM PST

Επιστρέφει μετά το 2008

Στο Race of Champions, το οποίο θα διεξαχθεί στο Düsseldorf, μετά το Grand Prix της Βραζιλίας, πρόκειται να λάβει ξανά μέρος ο David Coulthard. Το 2008 ήταν η τελευταία φορά που είχε πάρει μέρος στο RoC , ο οποίος εκείνη την χρονιά είχε φτάσει μέχρι τον τελικό του Κυπέλου Οδηγών, αλλά έχασε την πρωτιά από Sebastian Loeb. Ο Coulthard αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Formula 1 με τα χρώματα της Williams το 1994, στη θέση του Ayrton Senna και αποχώρησε το 2008. Μετά από δύο χρόνια πήρε μέρος στο πρωτάθλημα DTM και αυτή τη στιγμή έχει το ρόλο του σχολιαστή στο BBC.

«Αυτή θα είναι η 6η μου συμμετοχή στο Race of Champions. Είναι ένα πολύ ξεχωριστό γεγονός και είμαι πολύ χαρούμενος που θα λάβω μέρος. Κάθε χρόνο είναι πολύ ενδιαφέρον για τον κόσμο καθώς δεν υπάρχει τίποτα παρόμοιο, μπορούν να παρακολουθήσουν τη δράση σε όλη την πίστα. Είχα βρεθεί πολύ κοντά στη νίκη στο παρελθόν, έτσι θα βάλω και πάλι το κράνος μου να δούμε τι μπορεί να γίνει. Αλλά είτε χάσω είτε νικήσω θα είναι πολύ διασκεδαστικό να κλείσω έτσι τη χρονιά».

«Δεν ολοκληρώνεται σε τρεις μήνες το έργο της κυβέρνησης»

Posted: 19 Nov 2011 05:50 AM PST

Η Ντ. Μπακογιάννη επιτίθεται σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

«Δεν μπορεί με το που κατάφερε και συγκροτήθηκε επιτέλους αυτή η συγκυβέρνηση, από τα τρία κόμματα, να εκβιάζουμε τον κύριο Παπαδήμο για το πότε θα ολοκληρώσει το έργο του» δηλώνει η η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη και εκτίμησε ότι «δεν ολοκληρώνεται σε τρεις μήνες αυτή η προσπάθεια».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας επιτέθηκε στα δυο μεγάλα κόμματα. «Είναι εξωφρενικό, αυτή η κυβέρνηση να γίνεται υποχείριο στα εσωκομματικά τερτίπια του ΠΑΣΟΚ και στις αντιφάσεις της ΝΔ, που θέλει να είναι αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση» ανέφερε η κυρία Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Κεφάλαιο».

Αναφερόμενη στη σύσταση της νέας κυβέρνησης, απέδωσε τη μη συμμετοχή της παράταξής της σε «άρνηση του Α. Σαμαρά» αλλά υποστήριξε και πως δεν θα ήθελε «ένα στέλεχος της Συμμαχίας να είναι το 50ο μέλος μιας τεράστιας κυβέρνησης».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κατηγόρησε το Γιώργο Παπανδρέου ότι «επέλεξε το φοροεισπρακτικό μοντέλο που στραγγαλίζει την αγορά, παραλύει τον κοινωνικό ιστό της χώρας και οδηγεί στην εξαθλίωση χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά» καθώς, όπως είπε, «δεν είχε το θάρρος και την τόλμη να συγκρουστεί με τους κομματικούς στρατούς της και τις βολεμένες συντεχνίες της για να προχωρήσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Τέλος, παράθεσε τρεις άξονες για την έξοδο της χώρας από τη δίνη της κρίσης:

-ένα πρόγραμμα προσέλκυσης μαζικών επενδύσεων στην Ελλάδα για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας

-δραστική μείωση της δημόσιας κατανάλωσης και περιορισμός των «φοροεισπρακτικών πολιτικών που γονατίζουν την οικονομία»

-κατακλυσμικές διαρθρωτικές αλλαγές.

Ανοιχτά τα Τέμπη

Posted: 19 Nov 2011 05:48 AM PST

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες

Κανονικά διεξάγεται από τις 12 το μεσημέρι η κυκλοφορία στην Κοιλάδα των Τεμπών, καθώς άνοιξε το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που παρέμενε κλειστό, λόγω έργων.

Μάλιστα, οι εργασίες βραχοπροστασίας που εκτελούνται, ολοκληρώθηκαν 6 μέρες πριν το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.

«Σφίγγες» οι εκπρόσωποι της τρόικας

Posted: 19 Nov 2011 05:48 AM PST

Κανένα σχόλιο μετά τη συνάντηση με τον Σαμαρά

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τους επικεφαλής της τρόικας. Βγαίνοντας από το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά, οι επικεφαλής του ελεγκτικού κλιμακίου αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση. Δεν απάντησαν, επίσης, στο ερώτημα εάν θα είναι απαραίτητη η υπογραφή του Α. Σαμαρά στην επιστολή των γραπτών δεσμεύσεων που ζητούν Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να εκταμιευτεί η έκτη δόση του δανείου προς τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέφερε, στη διάρκεια της συνάντησης, ακόμη μια φορά τις προτάσεις τους για αναπτυξιακές πολιτικές ενώ σχολίασε πως υπάρχουν αβεβαιότητες στον προϋπολογισμό του 2012.

«Μόνο η Γερμανία πλούτισε με το ευρώ»

Posted: 19 Nov 2011 05:47 AM PST

Αποκαλυπτικές δηλώσεις γερμανού βουλευτή

Το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 109 δισ. ευρώ, το οποίο δρομολογήθηκε μόλις τον Ιούλιο σε σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., είναι ήδη παρωχημένο λόγω της εξέλιξης της κρίσης. Οι δοκιμαζόμενες οικονομίες καταρρέουν και οι λαοί πλήττονται από περικοπές μισθών και κοινωνικών παροχών. Οι τράπεζες, αντίθετα, θωρακίζονται ενάντια στις απώλειες, υποστηρίζει ο Μίκαελ Σλεχτ, μέλος της γερμανικής Βουλής, επικεφαλής οικονομολόγος της κοινοβουλευτικής ομάδας του αριστερού κόμματος Die Linke.

Ο Μίκαελ Σλεχτ μίλησε στη 10η Διάσκεψη του δικτύου συνδικαλιστών του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που πραγματοποιήθηκε στη ΓΣΕΕ το περασμένο Σάββατο.

Η Ελλάδα περιόρισε το αναπροσαρμοσμένο από τις κυκλικές διακυμάνσεις έλλειμμά της για το 2010 κατά 7,5%. Επιβλήθηκαν σκληρές περικοπές δαπανών που ανέρχονταν αρχικά στο 13% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος. Ο Μ. Σλεχτ λέει ότι ένα ανάλογο εγχείρημα στη Γερμανία θα σηματοδοτούσε περικοπές 300 δισ. ευρώ, τη διαγραφή δηλαδή ολόκληρου του προϋπολογισμού της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την Berenberg Bank, πρόκειται για τη «σκληρότερη δημοσιονομική προσαρμογή» στην ιστορία των δυτικών χωρών. Με ένα... μολυβένιο σωσίβιο, η Ελλάδα απειλείται με καταποντισμό, είπε χαρακτηριστικά.

Εξηγεί ότι το πραγματικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Ελλάδας μειώθηκε το 2010 κατά 4,5%, ενώ το 2011 η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο, πάνω από 5%. Παρ' όλες τις περικοπές δαπανών, το χρέος συνεχίζει να αυξάνεται ασταμάτητα. Το 2010 το ελληνικό χρέος ήταν 329 δισ. ευρώ, ενώ το 2011 κινδυνεύει να ανέλθει στα 360 εκατομμύρια. Το επίπεδο του χρέους -ο λόγος του χρέους προς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν- αυξάνεται το 2011 από το 110% σχεδόν στο 160%. Οι οικονομολόγοι το ονομάζουν «το παράδοξο της φειδούς».

Στην ομιλία του πρόσθεσε ότι «όταν οι άνθρωποι είναι χρεωμένοι μέχρι το λαιμό, δεν ρίχνουν χρήμα στην αγορά. Οι επιχειρήσεις, με τη σειρά τους, σταματούν τις επενδύσεις, εάν κλείσει και το κράτος τις στρόφιγγες, η οικονομία επισπεύδει την ελεύθερη πτώση της. Τα φορολογικά έσοδα του Δημοσίου μειώνονται, οι δαπάνες για την ανεργία αυξάνονται».

Όπως σημειώνει σήμερα η «Ελευθεροτυπία», η κρίση του ευρώ οφείλεται στο γερμανικό μισθολογικό ντόμπινγκ, το οποίο καθιστά τα γερμανικά αγαθά φτηνότερα, αυξάνοντας τον τζίρο στο εξωτερικό. Ετσι η Γερμανία καταγράφει από το 2000 πλεονασματικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών που υπερβαίνει το ένα τρισεκατομμύριο ευρώ. Η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ελλάδα συσσώρευσαν στο ίδιο διάστημα ελλείμματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών που ανέρχονται συνολικά σε ένα τρισεκατομμύριο ευρώ.

Τις ανισορροπίες στην ευρωζώνη απέδωσε στον υπερβολικά βραδύ -συγκριτικά με την παραγωγικότητά της- ρυθμό ανάπτυξης των μισθών στη Γερμανία. Ο ρυθμός αυτός εκφράζεται από το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος, το οποίο στη Γερμανία έχει αυξηθεί μόλις κατά 6% και στην υπόλοιπη Ευρώπη έκτοτε κατά 27%. Ετσι η σχετική ανταγωνιστικότητα της γερμανικής βιομηχανίας ως προς τις άλλες χώρες της ευρωζώνης αυξανόταν σταθερά, χωρίς οι τελευταίες να μπορούν να αντιδράσουν με υποτίμηση των νομισμάτων τους.

Γι' αυτό, όπως υποστήριξε, η πραγματική λύση θα υπάρξει μόνο με τον τερματισμό του γερμανικού ντάμπινγκ στους μισθούς. «Διαφορετικά, το ευρώ βαίνει προς τον όλεθρο. Χωρίς το ευρώ η Γερμανία θα ανατιμούσε το νέο της νόμισμα κατά 40% περίπου, εξανεμίζοντας την ανταγωνιστικότητα της γερμανικής εξαγωγικής οικονομίας.

Σχηματίζεται η κυβέρνηση στην Τυνησία

Posted: 19 Nov 2011 05:46 AM PST

Αναλαμβάνουν σύντομα τα καθήκοντά τους οι πρώτοι εκλεγμένοι ηγέτες

Ορκίζεται εντός των ημερών η πρώτη εκλεγμένη κυβέρνηση της Τυνησίας, μετά την ανατροπή του προέδρου Μπεν Αλι και τις εκλογές της 23ης Οκτωβρίου. Τα ηγετικά στελέχη της Αριστεράς Μόνσεφ Μαρζούκι και Μουστάφα Μπεν Τζααφάρ θα αναλάβουν αντίστοιχα τα καθήκοντα του Προέδρου της Δημοκρατίας και, ο δεύτερος στην ιεραρχία του μετριοπαθούς ισλαμικού κόμματος Ενάχντα, Χαμάντι Τζεμπάλι, την πρωθυπουργία.

«Υπάρχει μια κατ' αρχήν συμφωνία για το διορισμό του Μόνσεφ Μαρζούκι στην προεδρία της Δημοκρατίας και του Μουστάφα Μπεν Τζααφάρ στην προεδρία της συντακτικής συνέλευσης που αναδείχθηκε από τις εκλογές της 23ης Οκτωβρίου στην Τυνησία», δήλωσε ο Αμπντελουάχεμπ Μάταρ, αξιωματούχος του κόμματος του Μαρζούκι, Κογκρέσο για τη Δημοκρατία.

Οι διορισμοί των αξιωματούχων αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως ως τη Δευτέρα, καθώς συνεχίζονται και σήμερα οι συνομιλίες για τα χαρτοφυλάκια της νέας κυβέρνησης.

Πρόκειται για την πρώτη κυβέρνηση στην ιστορία της χώρας που αναδεικνύεται μέσα από τη διαδικασία εκλογών.

Συνελήφθη ο γιος του Καντάφι

Posted: 19 Nov 2011 05:44 AM PST

Κρατείται σε πόλη της νότιας Λιβύης

Ο γιος του Λίβυου πρώην ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, Σάιφ αλ-Ισλάμ, συνελήφθη στα νότια της Λιβύης, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, Μοχάμεντ αλ Αλάγκι.

«Ο Σάιφ αλ-Ισλάμ, ο οποίος καταζητείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, συνελήφθη στη νότια Λιβύη», δήλωσε το στέλεχος του Μεταβατικού Συμβουλίου στο δίκτυο Αλ Αραμπίγια. Σύμφωνα με τις ελάχιστες πληροφορίες που έδωσε το Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης, ο Σαϊφ αλ Ισλάμ, συνελήφθη από μαχητές των δυνάμεων των εξεγερμένων κοντά στην πόλη Ομπάρι. Μαζί με το γιο του Καντάφι συνελήφθησαν και οι σωματοφύλακές του. Δεν ήταν, ωστόσο, μαζί του κανένα άλλο στέλεχος του πρώην καθεστώτος της Λιβύης.

Από καρκίνο πάσχει ο Γλ.Κληρίδης

Posted: 19 Nov 2011 05:43 AM PST

Θα υποβληθεί σε επέμβαση για αφαίρεση του όγκου

Από καρκίνο του παχέος εντέρου πάσχει ο Γλαύκος Κληρίδης. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, ο 83χρονος πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση κακοήθους όγκου.

Ο Γλ. Κληρίδης νοσηλεύεται σε κλινική της Λευκωσίας. Σύμφωνα με τους γιατρούς, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και έχει επιβεβαιωθεί η ύπαρξη του όγκου.

Η επέμβαση έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Δευτέρα.

Οι «Fantastic 4» της Ρεάλ

Posted: 19 Nov 2011 05:43 AM PST

«Πυροβολούν» κατά βούληση στις αντίπαλες εστίες

Τριάντα γκολ έχουν πετύχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ο Καρίμ Μπενζεμά και ο Μεσούτ Εζίλ τη φετινή σεζόν για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει 39 γκολ ενεργητικό στην Primera Division.

Όπως γράφει σήμερα η «Marca», μόνο η Μάντσεστερ Σίτι (39 γκολ), η Μπαρτσελόνα (34 γκολ) και η Μπάγερν Μονάχου (32 γκολ) έχουν σημειώσει περισσότερα τέρματα από τη… σούπερ τετράδα της «βασίλισσας».

Συγκεκριμένα, ο Ρονάλντο έχει πετύχει 13 γκολ (σε 11 ματς), ο Ιγκουαϊν έχει σκοράρει 11 φορές (σε 11 ματς) και ο Μπενζεμά έχει πανηγυρίσει 6 τέρματα (σε 9 ματς) στο ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ ο Εζίλ έχει παίξει σε όλα τα ματς των Μαδριλένων και έχει… σερβίρει πέντε γκολ στους συμπαίκτες του.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές