Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Τρίτη 22 Νοεμβρίου

Posted: 22 Nov 2011 04:56 AM PST

Έργα του σήμερα, δουλεμένα μέσα στο 2011, αλλά και παλιότερα και λιγότερο γνωστά, συνθέτουν τη νέα έκθεση του Παναγιώτη Τέτση, που φιλοξενείται στις δύο μεγάλες αίθουσες του νέου εκθεσιακού χώρου του Μεγάρου Μουσικής. Κεντρικό θέμα των έργων δεν θα μπορούσε παρά να είναι το τοπίο, μέσα από το επίμονο βλέμμα του ζωγράφου, και ο διάλογος της φύσης με το κτισμένο περιβάλλον και το φως. Τα υλικά είναι ποικίλα: λάδια, τέμπερες, αλλά και μερικά από τα τόσο σημαντικά μαυρόασπρα χαρακτικά του. Την ευ...

Τράβα μπρος

Posted: 21 Nov 2011 10:27 AM PST

«Η Αλίκη στο ναυτικό»: Η ταινία της εβδομάδας. Από την ώρα που ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση και πήγε ο Άδωνης στο Ναυτιλίας γέμισαν οι διαδικτυακοί «τοί­χοι» και τα μέιλ μας φωτογραφίες και βίντεο με σκηνές από την παλιά ελληνική κινηματογραφική επιτυχία, όπου το πρόσωπο του Δημήτρη Παπαμιχαήλ έχει αντι­κατασταθεί από εκείνο του νέου υπουργού και της Βουγιουκλάκη από εκείνο της Mανωλίδου. Παράλληλα, βεβαίως, το Διαδίκτυο πλημμύρισε και από φωτογραφί­ες του άλλου νέου υπουργού, του κ. Βορίδη, ...

Θύματα τα κορίτσια των "μπούνγκα μπούνγκα"

Posted: 21 Nov 2011 10:22 AM PST

Κινδυνεύει από αγωγές ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος τώρα έχει κι άλλο λόγο να στεναχωριέται εκτός από το ότι έχασε την πρωθυπουργική καρέκλα του.

Το δικαστήριο του Μιλάνου αποφάσισε σήμερα ότι οι 32 κοπέλες που πήραν μέρος στα γνωστά "πάρτι" του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν θα πρέπει να θεωρηθούν απλοί μάρτυρες.

Οι δικαστές με τον τρόπο αυτό, προσαρμόζονται στις πιο πρόσφατες αποφάσεις, που ελήφθησαν και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σύμφωνα με τις οποίες "η υπεράσπιση της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας ...

Ρόμπεϊ: Η Ε.Ε είναι πρόθυμη να βοηθήσει την Ελλάδα

Posted: 21 Nov 2011 10:12 AM PST

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι έτοιμοι να δώσουν στην επόμενη συνάντησή τους το πράσινο φως για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Ο κ. Ρόμπεϊ διαβεβαίωσε τον κ. Παπαδήμο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βοηθήσει την Ελλάδα και ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει όλα τα μέτρα που προβλέπει ο προϋπολογι...

Εξαίρεση αναπήρων από το τέλος ακινήτων

Posted: 21 Nov 2011 10:10 AM PST

Απόφαση να εξαιρεθούν όλοι όσοι έχουν αναπηρία 80% και άνω από την καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, ανεξαρτήτως της αιτιολογίας, καθώς επίσης και όλοι όσοι τελούν υπό κάθε είδους μηχανική υποστήριξη, δηλώνοντας κάτι τέτοιο αμέσως στη ΔΕΗ, πάρθηκε σήμερα, Δευτέρα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου και με τη συμμετοχή των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων και της διοίκησης της ΔΕΗ.

Παράλληλα, προκειμένου να ικανοποιηθεί όσο γίνεται μεγαλύτ...

Ένας χρόνος Δημοκρατικής Συμμαχίας

Posted: 21 Nov 2011 09:39 AM PST

Γράφει ο Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης, Δημοσιογράφος

Τα πρώτα γενέθλια του κόμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι γεγονός. Μεταξύ των στελεχών της ΔΗΣΥ μπορεί να κυριαρχεί η αισιοδοξία για την είσοδο του κόμματός τουςστην Βουλή στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ωστόσο η ιδιαιτέρως σκληρή για το κόμμα τους πραγματικότητα τους διαψεύδει. Καμία έως τώρα εκ των δημοσκοπήσεων δεν παρουσιάζει την ΔΗΣΥ να εισέρχεται στην Βουλή και είναι αμφίβολο ότι το κόμμα του οποίου ηγείται η κα. Μπακογιάννη ...

Απρόσμενος σύμμαχος στο σκοπιανό

Posted: 21 Nov 2011 09:19 AM PST

Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης, Ιστορικός-Εκδότης

Τελείως ξαφνικά παρουσιάστηκε σε δημόσια ομιλία του ο πιο έγκριτος Βούλγαρος Ιστορικός και υποστήριξε ότι είναι γελοίοι οι ισχυρισμοί των Σκοπίων ότι κατάγονται από τους Αρχαίους Μακεδόνες και έχουν εδαφικές διεκδικήσεις στην βαλκανική γειτονιά.

Η φιλελληνική Φωνή ξάφνιασε ευχάριστα τους διπλωμάτες μας οι οποίοι περιμένουν η άποψη αυτή να καταγραφεί θετικά εν όψει της εκδίκασης της σκοπιανής προσφυγής στη Χάγη. Η βουλγαρική αυτή υποστήριξη στην ...

Νέα σύλληψη για φοροδιαφυγή

Posted: 21 Nov 2011 09:09 AM PST

Νέα σύλληψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Παλαιό Φάληρο Αττικής 66χρονου διαχειριστή εταιρείας εισαγωγής και εξαγωγής τροφίμων για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, που ανέρχονταν σε 1.248.843,73 ευρώ, ενώ σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούν παλαιότερες καταδικαστικές αποφάσεις για φοροδιαφυγή.

Ο 66χρονος θα οδηγηθεί αύριο το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Επιστολή Σαμαρά στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

Posted: 21 Nov 2011 08:50 AM PST

Επιστολή στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να εξηγήσει την επιλογή του να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ο κ. Σαμαράς τονίζει στην επιστολή του ότι κατά την συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών «συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές».

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξ...

«Βραχιόλια» στον Κώστα Γιαννίκο

Posted: 21 Nov 2011 08:47 AM PST

γράφει ο Τυπικός

Συνελήφθη πριν από λίγη ώρα ο μεγαλομέτοχος του Alter και εκδότης της εφημερίδας «Κόσμος του Επενδυτή» Κώστας Γιαννίκος για χρέη προς το ελληνικό Δημόσιο.

Ο Κώστας Γιαννίκος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, συνελήφθη από άνδρες της ασφάλειας και του ΣΔΟΕ στην Βούλα καθώς το όνομα του βρισκόταν στην λίστα με τους φοροφυγάδες που κυνηγά το υπουργείο οικονομικών ενώ, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, διώκεται για χρέη ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Κώστας Γιαννίκος είναι μεγαλο...

Τηλεφωνικές επαφές Βενιζέλου με Σόιμπλε και Μπαρουάν

Posted: 21 Nov 2011 08:18 AM PST

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και της Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουάν είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στο επίκεντρο των συζητήσεών βρέθηκε η εκταμίευση της 6ης δόσης και η προώθηση της συμμετοχής των ιδιωτών στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, στα πλαίσια των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.

Παράλληλα, το επιτελείο της τρόικας εξετάζει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους,  τις αποκλίσεις στον τρέχοντα προϋπολογισμό, όσο και την εξειδίκευση των μέτρων του...

Γκαρσόνια των ξένων

Posted: 21 Nov 2011 08:16 AM PST

Με κατάργηση απειλούνται τα καλλιτεχνικά μαθήματα στο «Νέο Λύκειο» που οραματίστηκε το υπουργείο Παιδείας, όπως καταγγέλλει η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων , ζητώντας εναγωνίως την επανεξέταση του θέματος. Κατόπιν τούτου δεν μένει παρά να καταργήσει το ΥΠΕΠΘ και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Τι να την κάνει άλλωστε; Από την ώρα που το σχολείο δεν θα προετοιμάζει τα παιδιά γι' αυτά τα μαθήματα, που αποτελούν προϋπόθεση εισαγωγής σε πλείστα ΑΕΙ και ΤΕΙ, ας τα καταργήσουν κι αυτά να...

Μεγάλη πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Posted: 21 Nov 2011 08:03 AM PST

Με μεγάλη πτώση έκλεισε σήμερα ο Γενικός Δείκτης Τιμών, λίγο κάτω από τις 700 μονάδες και εν μέσω ιδιαίτερα αρνητικού κλίματος στις διεθνείς χρηματαγορές.

Ο Γενικός Δείκτης τιμών υποχώρησε κατά 3,74% στις 686,00 μονάδες, ενώ σε χαμηλά επίπεδα διαμορφώθηκε η αξία των συναλλαγών, στα 29,3 εκατομμύρια.

Παράλληλα, σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν σχεδόν όλοι οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες, με τις τράπεζες να υποχωρούν κατά 5,53%, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι δείκτες Χρηματοοικονομικών Υπηρε...

Συναντήσεις Παπανδρέου με στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Posted: 21 Nov 2011 07:45 AM PST

Επαφές με στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχε τη Δευτέρα ο Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να συζητήσει μαζί τους για την επόμενη ημέρα στο κόμμα.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τους Θ.Πάγκαλο, Π.Ευθυμίου, Χ.Καστανίδη, Π.Μπεγλίτη και Απ.Κακλαμάνη.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή συναντήθηκε επίσης με τους Ρέππα, Βενιζέλο, Λοβέρδο, Διαμαντοπούλου, Σκανδαλίδη, Παπουτσή.

Τρία χρόνια με αναστολή στους επιχειρηματίες που χρωστούσαν στο Δημόσιο

Posted: 21 Nov 2011 07:07 AM PST

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στους δύο επιχειρηματίες που συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα για χρέη προς το Δημόσιο.

Ο πρώτος επιχειρηματίας ο οποίος έχει γνωστή αλυσίδα κομμωτηρίων κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικά καθώς χρωστούσε πάνω από 150.000 ευρώ και το δικαστήριο του έδωσε τριετή αναστολή.

Παράλληλα στον δεύτερο επιχειρηματία που έχει γνωστή αλυσίδα καταστημάτων αισθητικής επιβλήθηκε τριετή φυλάκιση με ανασταλτικό χαρακτήρα και...

Νέα σύλληψη για οφειλές προς το Δημόσιο

Posted: 21 Nov 2011 06:16 AM PST

Στη σύλληψη ενός 65χρονου για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, προχώρησε σήμερα η αστυνομία της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για έναν ιδιοκτήτη εργαστηρίου γυναικείων ενδυμάτων ο οποίος χρωστούσε στο Δημόσιο 755.085.10 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Άρτος αντί θεαμάτων

Posted: 21 Nov 2011 05:49 AM PST

Της Κατερίνας Αγγελιδάκη

Πολλές οι ακυρώσεις. Συναυλιών – κυρίως ξένων τραγουδιστών –, εκδηλώσεων, παραστάσεων διαφόρων ομάδων που δεν κατάφεραν να βρουν χρήματα για να ανεβάσουν το έργο τους, αλλά και προγραμματισμένων παραστάσεων των κρατικών μας σκηνών. Πρώτο θύμα της οικονομικής δυσπραγίας ο Σωτήρης Χατζάκης από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ο οποίος ανακοίνωσε επίσημα ότι «κόβει» τρία έργα από το φετινό ρεπερτόριο: Τον «Ζορμπά» του Νίκου Καζαντζάκη , τον «Μόμπι Ντικ» του Χέρμαν Μέλβι...

Όχι άλλο φέσι!

Posted: 21 Nov 2011 05:24 AM PST

«Δεν αντέχουμε άλλο το φέσι», διαμή­νυσε η Μόσχα στην Αθήνα αναφορικά με τις πωλήσεις πετρελαίου . Τα χρωστούμενα ανέρ­χονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δο­λάρια . Α.Χ.

Οι έγγραφες δεσμεύσεις είναι όρος για την εκταμίευση της δόσης

Posted: 21 Nov 2011 04:55 AM PST

Η παροχή έγγραφων δεσμεύσεων είναι όρος για την καταβολή της 6ης δόσης προς την Ελλάδα, τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί.

Ο κ. Μπαγί μιλώντας επίσης για τις συναντήσεις του κ. Παπαδήμου με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο και τον αντιπρόεδρο Ολι Ρεν ανέφερε ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν η εφαρμογή των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου, η εκταμίευση της 6ης δόσης, το νέο πρόγραμμα ευρωπαϊκής αρωγής και η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο κούρεμ...

Η Moody's προειδοποιεί την Γαλλία για υποβάθμιση

Posted: 21 Nov 2011 03:35 AM PST

Προειδοποίηση προς την Γαλλία απήυθυνε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση του το ενδεχόμενο υποβάθμισης του αξιόχρεου της  εστιάζοντας στην αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας και τις ασθενέστερες προοπτικές ανάπτυξης.

Το Παρίσι από την πλευρά του πασχίζει να διατηρήσει την αξιολόγηση ΑΑΑ ανακοινώνοντας παράλληλα μέτρα λιτότητας, ύψους 100 δισ. ευρώ για να πετύχει δημοσιονομική ισορροπία το 2016.

«Κολλάει» το νηπιαγωγείο στην Ακαδημία Πλάτωνος

Posted: 21 Nov 2011 03:12 AM PST

Στη Διεύθυνση του Σχεδίου Πόλεως του Δήμου Αθη­ναίων «κόλλησε» ο φάκελος για την κατασκευή του νη­πιαγωγείου που ετοίμασε η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντο­πούλου στο πρώην οικόπεδο της Νομαρχίας Αθηνών στην Ακα­δημία Πλάτωνος. Η συγκεκριμένη Διεύθυνση του δήμου επικα­λείται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, την επικείμενη αλλα­γή του συντελεστή δόμησης στην περιοχή, όμως η αλήθεια εί­ναι πως το σχετικό διάταγμα είναι έτοιμο εδώ και 6 μήνες από το υπουργείο Περιβάλλοντος και «κόλλησε» επίσης από ...

Οι αστυνομικοί της Μυτιλήνης, ο Λοΐζος και ο Μίκης!

Posted: 21 Nov 2011 02:29 AM PST

Το είδαμε κι αυτό… Κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας στη Μυτιλήνη, ένστολοι που διαδήλωναν πήραν την… κιθάρα τους και… ερμήνευσαν περπατώντας ένα ρεπερτόριο που συμπεριελάμβανε από το ο «Δρόμος είχε τη δική του ιστορία» μέχρι το «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ»...

Και με το ανάλογο… συναίσθημα, όπως φαίνεται και στο βίντεο!

Προειδοποίηση Σαμαρά για τα εσωκομματικά

Posted: 21 Nov 2011 02:09 AM PST

Μήνυμα με… πολλούς αποδέκτες στο εσωτερικό του κόμματός του απέστειλε, με δήλωσή του, ο Αντώνης Σαμαράς, προσπαθώντας να βάλει σε… τάξη τις εσωκομματικές αντιδράσεις.

«Ο επόμενος που θα ασχοληθεί με ανύπαρκτα προβλήματα μέσα στη Νέα Δημοκρατία, που, προσβάλλουν, όχι μόνο τον κάθε Νεοδημοκράτη -αλλά σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο Ελληνικός λαός- και τον κάθε Έλληνα, ας γνωρίζει ότι θα βρεθεί αυτόματα έξω από το κόμμα. Και ας μη θελήσει να με δοκιμάσει!», δήλωσε χαρακτηριστικά…

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές